Vzteklina či jiná virová infekce.

Před pěti lety mně pokousal Makak v jižním Thajsku, již 4 roky pociťuji bolesti hlavy, svalů,velké únavy, deprese, nevolnosti, noční pocení .... Je možná nákaza nějakým virem? Po případě, kde bych mohla podstoupit vyšetření? Do tropů jezdím často a testy na boreliozu v krvi u obvodní doktorky byly negativní. Děkuji za odpověď .

Odpověď odborníka:

Barboro, nemyslím si, že by se jednalo o vzteklinu, sice se udává možná inkubační doba v délce několika měsíců dle toho, kam zvíře kouslo, čím dále od hlavy, tím delší inkubační doba, dle toho, jak rychle virus z rány doputuje do mozku. Ale myslím, že 4 roky je skutečně dlouho a choroba by se již projevila řekněme letálním koncem. Jednalo se o divoké zvíře, či chované uměle? Doporučím vám celou situaci ještě jednou prokonzultovat s Vaší praktickou lékařkou, zda by Vaše obtíže také dávala do souvislosti s pokousáním opicí, pokud ano, bude nutná konzultace v Nemocnici Na Bulovce na Klinice Infekčních a parazitárních chorob, tropických nemocí. S pozdravem, k. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět, nebo mechanické poškození? Rozpoznejte příčinu bolesti zad
Letní čas – nepřítel vašeho srdce!
Články: Letní čas – nepřítel vašeho srdce!
Nastavení hodin směrem k...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Chemoterapie má výhody i nevýhody. Znáte je?
Články: Chemoterapie má výhody i nevýhody. Znáte je?
Pro a proti má každá léčba...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Nevolnost při chemoterapii už dnešní medicína umí zvládnout
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: