Xanax

Pani doktorka po velkych problemoch som zacal uzivat najprv frontin 1mg a potom xanax 1mg Sr s predlzenym ucinkom...uz mi nezaberaju na nic (prisiel som o dieta,priatelku,pracu o vsetko) takze nezvladam situaciu. dnes rano som si dal 4mg xanax SR a zasiel som k doktorke a dala mi oxazepam. mozem si ho dat na xanax alebo mam xanax vylucit? je to prilis velka davka 4mg naraz??? dakujem

Odpověď odborníka:

Janko, 4mg Xanaxu SR v jedné dávce je skutečně hodně. V takovém případě by bylo vhodnější konzultovat s Vaší lékařkou , zda by nebylo dobré postupně nahrazovat alprazolam jiným lékem, na kterém se v čase nerozvíjí závislost, a který zároveň nevede k výrazné sedaci, útlumu, zpomalení reakcí a zhoršení krátkodobé paměti. Závislost na Xanaxu může být komplikovaná, čím dříve začnete s výměnou a náhradou jiným typem léku a podaří se Vám snížit spotřebu Xanaxu na maximálně dva denně, tím lépe pro Vás. Držím Vám palce. Nebojte se zeptat. Požádejte také o doporučení dobrého psychoterapeuta - např. kognitivně- behaviorální terapie je velmi účinná na zvládání úzkostí a depresívních stavů.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: