Zablokovaný krk

V úterý 24. jsem stěhoval, spotil jsem se a jel domů z Brna do Ostravy pri otevřeném okně. V stredu 23. mně začalo bolet krční páteř resp. v oblasti levé strany krku od klíční kosti s vystřelující bolesti až do ucha. Ve čtvrtek jsem byl u fyzioterapeutka která mi udělala masáž zad vč. šíje/krční páteře. Vše se snazila uvolnit s tím že ji vše pouštělo dobře. Krk ovšem neprestal bolet ani v pátek kdy se bolest ještě zhoršila a musel jsem si pořídit nákrčník. Dnes v sobotu jsem byl nucen navštívit pohotovostní neurologii a dostal dvě injekce do obou trapezu. Nicméně nemohu do teď dělat žádné rotacni pohyby hlavou pouze dopředu a dozadu to nebolí. Bolí to i když polykam jídlo a bolest vnimam dosti hluboko jakoby na leve mandli přes ucho až pod kost lebeční že strany. Dotaz zní jestli se takto může chovat zablokovaný krk ...? Dekuji vám velmi pěkné za odpověď Marek

Odpověď odborníka:

Marku, ano, může. Cca týden striktně klidový režim, suché teplo (přohřívat, nikoliv sauna nebo teplá sprcha), analgetika dle potřeby (např. ibuprofen pokud netrpíte na žaludeční vředy nebo jiné choroby), nákrčník ponechte. Mělo by se postupně uvolnit, alespoň týden omezit fyzickou námahu apod. Při obtížích (zhoršení boelstí, brnění končetin apod.) vyhledejte neurologa. Rehabilitace bude jistě vhodná i po odléčení. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Abstinenční příznaky při odvykání kouření
Články: Abstinenční příznaky při odvykání kouření
Kouřením se zvyšuje počet...
Správná výživa pomáhá pacientům s Parkinsonovou chorobou
Fibromyalgie (2. díl)
Články: Fibromyalgie (2. díl)
Fibromyalgie je častější u...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: