Začervenání s centrálním výbledem

21.6 se mi objevila na noze skvrna nevím o tom že by mě něco štíplo nebo že by sem měl klíště ale i tak sem šel 24.6. k obvodnímu lékaři a ten mi doporučil flek chladit dneska je 28.6. a flek už není tak výrazný ale mám pocit že je větší poprosil bych vás o radu jak dál jestli mám znova navštívit obvodního lékaře nebo jít spíše na kožní v přiloze zasíla dvě fotky a ve jménu je datum kdy byli foceny děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Hezký den Marku, tato skvrna mi připomíná tzv. Erythema migrans, který se projevuje u Lymeské Boreliozy. Navštivte prosím znovu obvodního lékaře, který by tuto možnost měl pověřit, resp. ještě jednou skvrnu prohlédnout. Boreliozu přenášejí klíštata, ale i drobný hmyz, čili teoreticky jste si ani nemusel všimnout, že by Vás něco štíplo. Dalo by se provést stanovení protilátek z Vaší krve, ovšem ty se mnohdy začnou tvořit až několik týdnů právě po štípnutí, nebo objevení se tohoto "fleku", při podezření na Erythema migrans je na místě rovnou léčba antibiotiky. S pozdravem, K. Jiříčková..

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: