Zánět žaludku a dvanácterníku

Dobrý den, již dva měsíce mě trápí bolesti břicha a střev. Pře třemi týdny mě zjistili na gastroskopii středně těžký zánět žaludku a dvanácterníku. Nalezli táž Helicobacter a nasadili kombinaci antibiotik a Omeprazol na týden. Poté nastalo zlepšení. Výsledek histologie byl v pořádku. Teď po dvou týdnech nastalo zhoršení, je mi zle od žaludku. Paní doktorka tvrdí, že je to normální průběh, dál mám brát omeprazol a vydržet. Též jsem shodil asi 6 kg. Na konrolu chodit nemám. Chtěl bych se zeptat, zda je to normální průběh onemocnění? Co byste mi doporučil? Děkuji a přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Martine. Zhoršení stavu za normální nepovažuji a vzhledem k tomu, že příčin bolestí břicha může být mnoho včetně závažných stavů, je obecně třeba, aby při zhoršení příznaků pacienta opět viděl lékař (a mimo jiné ve Vašem případě zhodnotil, zda nález na gastroskopii Vaše potíže vysvětluje nebo ne...). Jděte tedy na kontrolu.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Články: Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Pálení a řezání v podbřišku...
Sestavte si správný jídelníček – napoví vám potravinová pyramida
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Léky na alergie jsou bezpečné i v těhotenství
Články: Léky na alergie jsou bezpečné i v těhotenství
V dnešní době je zhruba 20...
Mléčný a trvalý chrup
Články: Mléčný a trvalý chrup
Lidé mají zuby dětské...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: