Zarudnutí na kůži

Předevčírem se mi na ruce udělal tento útvar (viz foto) podobající se útvaru v první fázi boreliozy, avšak nejsem si vědom toho že bych zde měl klíště, maximálně mne zde pokousal komár. Útvar měří +- 2-3 cm. Avšak dnes (po dvou dnech začal ustupovat a není již téměř vidět. A tak se ptám jestli by se mohlo jednat o boreliozu, jelikož jsem momentálně na dovolené a návštěva lékaře by zde byla značně komplikovana. Minimálně by mě zajímalo jestli by byl moc problém v případě nakažení boreliozou, kdybych návštěvu lékaře odlozil na další týden v pondělí, to už budu v CR. Děkuji za odpověď, s pozdravem P.

Odpověď odborníka:

Dle vámi přiložené fotografie se nejspíše jedná o alergickou reakci po štípnutí hmyzem. V případě vašich pochybností lze odebrat po 4-6 týdnech protilátky proti lymeské borelioze. Na kontrole v pondělí u vaší PL nevidím problém. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x