Záškuby

Ráda bych se zeptala zda je normální, aby 5 týdenní novorozenec při kojení škubnul nožičkou, případně ručičkou, jednou celým tělíčkem. Pediatr má v tuto chvíli dovolenou a potřebuji vědět, zda to řešit, či je to v tomto věku stav díky nevyzrálosti nervového systému. Mám velký strach z případné epilepsie. Děkuji Vám za názor.

Odpověď odborníka:

Můžete být klidná,nejedná se o příznak epilepsie.Zřejmě jste porodila před termínem,tedy předčasně.Záškuby by měly v průběhu několika týdnů,nejpozději do 6 měsíců zcela odeznít a měly by postupně slábnout.

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: