Závratě od krční páteře

Dobrý den, od začátku července mám závratě, které trvaly asi dva dny, začaly v leže, nemohla jsem chodit, jen ležet. Potom když se to mírně zlepšilo, navštívila jsem neurologa, který mi předepsal Betahistin, který beru 3krát denně jednu tabletu a k tomu cvičím podle příručky (Rehabilitační program pro nemocné se závratí a poruchou rovnováhy). Udělali mi rtg C páteře: v úseku C5-C6 dynam. blok, incip.chondrosa C5/C6. Závratě jsou mírnější, v leže se mi ale stále motá hlava, neurolog mě poslal na CT mozku, vše negativní. Léky mám brát další tři měsíce (do února). Na můj dotaz, jestli budu poté navštěvovat rehabilitaci, řekl, že raději ne, že mám cvičit jen podle příručky, na rehabilitaci by to prý mohli ještě víc poškodit. Rehabilitaci by mi prý doporučil, kdyby mě to bolelo, ale když se mi jen motá hlava tak rozhodně rehabilitaci ne. Chtěla bych se zeptat, proč necvičit? Jak se má krční páteř sama dostat do původního stavu? Léky na zvyšování průtoku krve přece nemůžou odblokovat páteř. Jak to může dlouho trvat a jestli Betahistin a Betaserc když se dlouhodobě užívají nepoškozují třeba střeva nebo žaludek. Mnohokrát děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rehabilitace možná je, jednou z jejich forem je i cvičení dle příručky. Do se nežádoucívh účinků užívaných léků týče, zažívací obtíže se objevují pouze velmi zřídka. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-11 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: