Zduření penisu, těžko přetažitelná předkožka, chlapec 2 roky

Dobrý den, mám dvouletého syna, kterému stále nejde přetáhnout předkožka. (Asi týden používáme triamcinolon). Teď zhruba 2 dny došlo k zarudnutí a zduření penisu. Při pohmatu velká bolestivost.(močení v pořádku) Začala jsem koupele v heřmánku, vysadila do vyléčení triamcinolon a nasadila fungicidin-mast. Mohli byste mi, prosím, poradit medikaci, zda fungicidin je v pořádku? Syn měl asi v roce zánět ledvin. Docházíme na pravidelné prohlídky pro případné vyloučení refluxu. Mám obavy, aby se nám zánět opět nevrátil. Děkuji Vám opravdu moc a přeji celému kolektivu krásné a šťastné vánoční svátky.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lenko. Myslím, že není nutné, aby u 2 letého chlapce bylo možné přetáhnout předkožku. Stav se většinou sám upraví při opatrných a trpělivých pokusech při koupelích dítěte a do 5 let věku dítěte se to ani nijak neřeší. Zarudnutí vzniklo zřejmě v reakci na méně šetrné pokusy o přetažení. Triamcinolon je vhodný pro to, aby se předkožka lépe roztáhla. V nasazení Fungicinu nevidím smysl a doporučil bych, abyste synovi podávala pouze léky, které indikuje lékař, resp. v době, kdy je indikuje.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: