Zhodnocení mr bederní páteře

Dobrý den jsem 3 roky po operaci výhřezu plotýnky L5 S1mám srůsty a na bolest jsem si zvykla můj stav se ale zhoršil a bolesti mám opravdu velké mám velké problémy s chůzí nemůžu slouho dědět ležet stát je mi 36 let a jsem úplně vyřazená z normálního života mám ID 1 stupen je možné s tímto nálezem žádat o vyšší stupen jen teoreticky nezvládám domácí práci natož se jít nechat zamestnat.Nenu nosit ani třeba vodu v hrnci koš s prádlen srazí mě bolest k zemi.Moje neuro mi řekla že se s nálezem nedá nic dělat že můžu vždy při bolestech na infuse ale to by jsem tam byla stále.Chodím na opich po CT ale mám opravdu velké bolesti zad nohou kyčlí.Nález Mr Napřímená lordoza bederní páteře,obratle bez.patol.posunu.Kostěný PK bez primární stenozy.Míšní konus k L1bez komprese či myelopatie.Známky degenerace disků L3/4-L5/S1 s redukcí výšky i intenzity signálu.Menší okrajové ostofyty.Spondylartroza v dolních etážích.V úrovni L5/S1paradiskálně edém KD Modic I.Skelet jinak bez patol.infiltrace či destrukce KD,bez patol.lož.změn. L3/4-L4/5 s dorsálními plochými protruzemi disků s převahou vyklenutí mediálně do 3-4mm,bez významné stenoy neuroforamin,bez komprese příslušných kořenů IF.PK sek.relativně zůžený LLpři spondylartroze na cca 12mm s impresí ploténky i IV artrozy na durální vak.Bez zjevné komprese kořenů L4aL5 oboustranně za odstupyx. L5/S1vs.po levostranné HLE L5 ,asi reziduální plochou protruzí disku s maximem vyklenutí mediálně do 4,5mm s impresí na přední plochu durálního vahu jen v min. kontaktu s odstupujícími kořeny S1.Peridurálně ventrolaterálně vlevo,voblasti levého laterálního recessu je patrná nápadná periduální pooperční fibroza obalující kořen S1 vlevo s jeho pravděpodobnou iritací.Zůžená obě neurofotramina protruzí a při spondylartroze,více vlevo s možným tangováním kořene L5 vlevoIF.Moc děkuji krásný den Dagmar

Odpověď odborníka:

Nepíšete, jaký charakter vaše bolesti mají a v jaké lokalizaci se vyskytují. Nicméně nelze mnoho doporučit bez znalosti vašeho neurologického nálezu. O vhodnosti reoperace a event. uvolnění kořene musí rozhodnout neurochirurg. Ale myslím, že se do toho nikdo nepohrne. Nic jiného než rehabilitační terapie případně léčbu v ambulanci bolesti vám asi nejsem schopen poradit.

MUDr. Tomáš Vilhelm
MUDr. Tomáš Vilhelm

Specializace: Rehabilitace
Pracoviště: VERTEBRA

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
rada pro paní Dagmar | Od: Kamil | 27.3.2016 20:50
Dobrý den.Jsem jsem 1,5 po operaci páteře
L5/S1 a v dubnu toho to roku jdu na
reoperaci.Mám ten samí problém co
vy.Doporučuji velice schopného neurologa
kterého jsem vyhledal.Jmenuje se Mudr.Jiří Kára
ordinaci má v Táboře.Obraťte se na něj a řekne
vám to samé co mě.Nejdříve vás pošle na
veškeré vyšetření EMG,magnetická rezonance
atd.Předepíše vám analgetika.Pokud nezaberou
do 2-3 měsíců.Je větší pravděpodobnost že vám
doporučí vyhledat neurochirurga a ten následně
rozhodne o reoperaci.A bylo by to pro vás
nejlepší řešení.S pozdravem Kamil
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: