Zlobí pravé koleno

Dobrý den, v březnu mě doslova přes noc oteklo koleno a přes bolest se na nohu nedalo postavit.Navštívil jsem ortopeda-už 11x, dostal jsem 8 injekcí do kolena a chodím stále hůř. Páté patro zdolávám skoro za 40 min.Vynutil jsem si rentgen a SONO.Nález rentgen-cituji-Ganarthr.změny II. st.s osteofyt při hornímokraji klouních plch.ostoefyt při horním okraji kloubní plochy patelly-dr.palička.Nález SONO-USG P kolena-patrná backerova cysta,mediálně od střední čáry,délky asi 5cm, s vazivovým septem uprostřed.Medikace Movalis,Condrosulf II - dr.dupač. Prosím, je nějaká naděje na zlepšení stavu, anebo to mám už na doživotí - kulhat jak válečný invalida? Děkuji Mirek.

Odpověď odborníka:

Určitě trvale kulhat nemusíte. Sam od sebe stav se nezlepší. Pokud potíže jsou velké je třeba pomýšlet na řešení artroskopií, kdy se popisovaný osteofyt odstraní. Poté je možno zvažovat nově uplatňovanou metodu aplikace vlastní krve do kolena, která je upravená na větší počet krevních destiček. Tato injekce stimuluje chrupavkou ke zlepšení její látkové výměny a zlepšení jejich fyzikálních vlastností. Tyto aplikace ale nejsou hrazeny pojišťovnami. Jistě nejlépe z těchto mnou zmiňovaných možností s přihlédnutím k vašemu stavu vám poradí váš ortoped.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
Jak zatočit s rýmou: zkuste recepty našich babiček i nejnovější trendy
Prsy
Články: Prsy
Prsy jsou párový orgán, v...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: