Zpoždění menstruace

Dobrý den, v březnu jsem po necelém roce přestala brát antikoncepci (Nyssiela), poté jsem měla nepravidelnou menstruaci, nejdříve zpozdění 14 dnů, poté necelý týden. Ale 25. června se dostavila menstruace naposledy. 7. srpna jsem si dělala těhotenský test, který vyšel negativně. 10. srpna jsem šla ke své gynekoložce, udělala ultrazvuk a nic nezjistila. Poslala mě domů s tím, že když se ms nedostaví do konce srpna, mám si přijít pro vyvolávací injekci. Menstruace pořád nikde a moje lékařka kvůli nemoci neordinuje. S přítelem tomu necháváme volný průběh, myslíte že bych mohla být těhotná? Popřípadě lze nějak menstruační cyklus upravit? Nepřijde mi normální 2 měsíční zpoždění. Děkuji za odpověd a přeji hezký den

Odpověď odborníka:

dobrý den, cca 6M může trvat nastartování cyklu o vysazení antikoncepce, vrací se vše k normálu, který byl před začátkem užívání HAK.Pokud byla dříve menstruace nepravidelná, bude i po vysazení HAK. Nechte zatím volný průběh, pokud nemáte menstruaci 3M, nic se neděje. Jen průběžně kontrolujte, jestli nejste těhotná :)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: