Ztvrdnutí břicha

Dobrý den, jsem ve 22. tt a včera v noci po styku mi ztvrdlo břicho, nešlo ovšem o krátkodobou kontrakci nebo více kontrakcí za sebou. Břicho mi ztvrdlo téměř na dvě hodiny v kuse bez uvolnění. Mám tedy strach, že mohlo dojít k nedokysličení plodu z důvodu tak dlouhého ztvrdnutí břicha v kuse. Ráno jsem byla raději u lékaře, kde naštěstí vypadalo vše v pořádku. Dostala jsem utrogestan 1-1-1. Chtěla jsem se zeptat, zda je možné ho užívat i ve druhém trimestru a to perorálně. V příbalovém letáku jsem se totiž dozvěděla, že by se měl užívat během těhotenství pouze vaginálně. Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

dobrý den, tyto tobolky můžete užívat i vaginálně, není nutné je polykat.v ordinaci obvykle nepoužívám utrogestan, ale spíše magnesium (hořčík).v lékárně si kupne magnesium lacticum a užívejte 3x1 tbl, pokud se již nebude tvrdnutí bříška opakovat a bude stále měkké, není nutné užívat magnesium(hořčík).v případě obtíží určitě kontaktijte svého gynekologa.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: