Zubní váčky

Dobrý den, mám v ústech minimálně jeden váček u špičáku. Mám ho už 30 let a moje zubařka mi doporučila nechat to tak být, protože hrozí, že léčba by se nezdařila a zub by se musel vytrhnout. Zub mě nebolí, jen v zimních měsících, pokud mi nafouká do pusy, cítím trochu zvětšení váčku. Od jiné zubařky jsem se dozvěděl, že všechny váčky se musí léčit. Jaký je prosím váš názor na můj problém. Na závěr bych se chtěl ještě zeptat, jestli tento zánět nemůže vadit při operaci žil, která mě v brzké době čeká? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jelikož se jedná o zánětlivé ložisko, jehož příčinou je zpravidla bakteriální infekce, měl by být zub vždy ošetřen tak, aby byla odstraněna příčina tohoto ložiska (v zubu) a mohlo dojít k zahojení. Není zdraví prospěšné si v těle ponechávat zdroj infekce, jenž by při rozsevu této infekce do krevního oběhu mohl být příčinou onemocnění jiného orgánu. Stomatologické vyšetření a ošetření je vyžadováno u některých předoperačních vyšetření, např. před operací srdce a kloubů, kvůli vyloučení zdroje infekce v organismu, která by mohla být potenciálním důvodem pooperačních komplikací. Doporučuji, abyste si zub/zuby nechal ošetřit, a to nejen kvůli budoucí operaci žil.

MDDr. Ivana Justová
MDDr. Ivana Justová

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Zubní ordinace Dr. Justové v Plzni

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x