Zvracení, průjem, nechuť k jídlu

Dobrý den prosím o radu, moje dcerka (4 roky) prodělala neštovice. Týden na to začla v neděli zvracet a dostala i průjem. V pondělí už nezvracela jen průjem,bolest bříška a teplota. V úterý jsme byli u pani doktorky a dostali jsme smectu a hylak forte, byla už bez teploty na velké nebyla ani nezvracela a i začala trochu jíst. Ve středu ráno po vypití čaje zvracela po vyspinkani ale byla v pohodě a i chtěla jíst.(samozřejmě jen dietní věci). Ve čtvrtek jsme byli na kontrole byla bez průjmu a už úplně v pohodě papala i paní doktorka říkala že vypadá že to je za ní. Tak po obědě odjela k babičce a prý měla znova průjem a jednou zvracela a pak samozřejmě nechtěla nic jíst. Prosím co by to mohlo být? Je mi divné že jí je chvíli dobře a pak zase ne. Jsem zoufalá. Nebo to je běžné u střevních potíží že to může mít tak dlouhé trvání?

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Moniko! Pokud bylo v¨vaše dítě oslabené po neštovicích, tak jakékoli nasedající onemocnění může mít delší průběh. Trávicí trakt je u malých dětí velmi citlivý a tak mohou tyto dyspeptické potíže přetrvávat déle než u dospělého a při sebemenší dietní chybě se znovu vrátit. Doporučuji skutečně šetřící dietu a podávání probiotik (event. v kombinaci s kolostrem) min 2 týdny, lépe měsíc. Místo Smecty zkuste Enterol 1-2 sáčky denně po dobu 5 dnů. S pozdravem Petr Kadleček

MUDr. Petr Kadleček
MUDr. Petr Kadleček

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Ordinace U Pandy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x