Zvýšení jaterních testů

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, zda může něco znamenat zvýšení ALT 4.03, AST 1,49, jinak mám cholesterol HDL 1.02 LDL cholesterol 2,01, všechny výsledky i KO jdou dobré. Nemám žádné potíže. Jsem obézní, léčím se na tlak. Nepiju, nekouřím. Mám se bát žloutenky?? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, výsledky značí zvýšení jaterních testů neznámého původu, Bez dalšího podrobnějšího vyšetření nelze stanovit, z jakého důvodu jsou jaterní testy zvýšené. Původ tohoto zvýšení může být ozřejmen ultrazvukovým vyšetřením, žloutenku lze vyloučit jedině dalšími podrobnějšími krevními testy.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
zvýšené jaterní testy | Od: Veronika | 29.4.2014 14:33
Tak podle vyšetření nemám žloutenku. Sono jater, žlučníku, sleziny, ledvin, pankreatu normální. Tak nevím z čeho to může být. Dieta žádná nedoporučena.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: