Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Augmentin duo

Inzerce

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Duodenogastrický biliární reflux

Trávení Sarah 29.6.2017

Dobrý den. Dnes jsem byla na gastro vyšetření. Výsledkem je Duodenogastrický biliární reflux, dostala jsem prášky Zulbex. Nikdo mi ale neřekl, jestli mám například omezit nějaké jídlo a tak se raději ptám. Mám nějaké omezit a mohu i na ty to prášky (jednou za čas) pít alkohol? Děkuji za odpověď. Zobrazit více

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Dobrý den paní Sarah. Dotaz je určen spíše pro specialistu a proto je Vaše odpověď odesílána dále k zodpovězení.... Celá odpověď

MUDr. Milan Hrubý
Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Vážená slečno Sarah, duodenogastrický reflux není totéž co gastroezofageální reflux. Z toho vyplývá,... Celá odpověď

Inzerce

Antibiotika Duomox

Léky Venca 1.5.2017

Po 3 dnech užívání léků Duomox 1000 mě bolí břicho respektive u žaludku a mám zvýšený tlak hrozí zástava třeba srdce nebo omdleni ? Nikdy jsem neměl tak silné prášky a jestli lze tady udělat výměna jiných prášku a nebo na slabší duomox jestli by to bylo možné děkuji za brzkou odpověd. Zobrazit více

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Dobrý den Václave. Bolest břicha při užívání antibiotik Duomox může být způsobena střevní dysmikrobií... Celá odpověď

Duomox na streptokokovou infekci

Infekce Marie 27.4.2017

Dobry den mam zvysene aslo 424, lekar predepsal Duomox 1000 na streptokokovou infekci.Neni lepsi napr Klacid? Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Dobrý den, paní Marie, ASLO je titr protilátek proti streptolysinu O, vzrůstá za 3–6 týdnů po streptokovové... Celá odpověď

Helicobacter pylori

Trávení Kateřina 19.4.2017

Dobrý den, prosím o Váš názor. Moje gastroenteroložka mi k eradikaci přítomnosti helicobactera pylori doporučila: Helicid 20 2x1, Fromilid uno 2x1 a amoxicilin 2x2 po dobu 7 dnů. Byly mi však vydány recepty na Helicid, Fromilid uno a Sumamed 500mg tbl 3. V lékárně jsem byla upozorněna, že chybí amoxicilin.... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Dobrý den, paní Kateřino, kombinace Helicid, Fromilid a Amoxicilin je správná, Penbene ale neobsahuje... Celá odpověď

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Možnost rozpuštění antibiotik

Infekce Alice 14.4.2017

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli je možné ruzpustit antibiotika (konkrétně Augmentin 1 g) ve trošce čaje a potom vypít. Budou stále zabírat? Mám totiž problém s polykáním prášků. Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Dobrý den, slečno Alice, je možná nižší účinnost antibiotika. Augmentin je antibiotikum penicilinového... Celá odpověď

Problém po ATB léčbě

Uši, nos, krk hana 15.3.2017

Dobrý den, už pátý týden jsem na neschopence . Měla jsem chřipku. Brala jsem duomox 1000 a cefzil 500.Před 14 dněma mě pan doktor udělal sedimentaci. Byla asi 36. Za týden kontrolní a byla 39. Plicní, orl i výtěr v krku v pořádku, ale já se stále cítím unavená, stýká mě zadní rýma, odkašlávám, v krku... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

zdravím vás, no bohužel atb. léčba nebyla právě ideální, obojí atb. mají prakticky stejný či podobný... Celá odpověď

HAC a Diclofenac Duo PharmaSwiss 75mg a Dimexol

Antikoncepce Denisa 28.2.2017

Dobrý den, užívám antikoncepci Mistra, na bolest zad mám na předepsané léky Diclofenac Duo PharmaSwiss 75mg a Dimexol. Nesnižuje jeden z nebo oba účinost ? Diky Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, při této kombinaci, kterou budete užívat jenom krátkodobě v akutním stádiu na bolest, by měla... Celá odpověď

Duomox 750 a cipralex.

Praktické lékařství Jaroslav 17.2.2017

Dobrý den, dnes mi byl na angínu předepsán duomox 750, a dlouhodobě užívám cipralex. Chci se zeptat, můžou ony antibiotika snížit účinek popř; ovlivňovat antidepresiva? Děkuji za odpoved Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, krátkodobá léčba antibiotiky k zaléčení akutní angíny by neměla ovlivnit efekt antidepresiv,... Celá odpověď

Duodenitida dle gastroskopie

Trávení Jitka 31.1.2017

Dobrý den, prosím o vysvětlení výsledků gastroskopie s enterobiopsii tenkého střeva: v postbulbarnim duodenu atrofie sliznice s rýhováním velmi. Diagn. Duodenitida Susp.floridni celiakie a tuková infiltrace sliznice. ...ještě se tedy čeká na histologii, ale zajímalo by mne hlavně, čp znamená i ta tuková... Zobrazit více

MUDr. Zuzana Bisová
Odpovídá lékař:

MUDr. Zuzana Bisová

Dobrý den, takže k vysvětlení nálezu v oblasti dvanácterníku-tedy počáteční části tenkého střeva nasedajícího... Celá odpověď

MUDr. Milan Hrubý
Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Vážená paní Jitko, nejzávažnějším nálezem je podezření na céliakii. Doporučuji Vám domluvit se s Vaším... Celá odpověď

Zánět plic, dítě 1,5 roku

Plíce, dýchání Lenka 3.1.2017

Dobrý den, moje 1,5 roku stará dcera Ema je po zápalu plic. Kašlat začala snad již začátkem listopadu a pokaždé nás dr. poslala domu s tím, že nic neslyší, ale varoval před tím, že virový zápal poznáme jen z rentgenu. O ten jsem po třech týdnech kašle požádala a ZP se prokázal. Nasadil Augmentin duo... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, Váš dotaz vzhledem k věku dítěte a také vzhlede k již značně rozsáhle dlouhodobé terapii,... Celá odpověď

MUDr. Petra Čamborová
Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Čamborová

Dobrý den, zápal plic můžou krom bakterií a virů způsobit i tzv. atypické bakterie - mykoplazmata a chlamydie.... Celá odpověď

Amoksiklav vs Augmentin a kopřivka

Léky Radim 7.12.2016

Dobrý den! Měl bych takový dotaz na lék Amoksiklav vs. Augmentin. Pokud vím, Amoksiklav je generikum k Augmentinu. Kdysi jsem měl (opakovaně) Augmentin a bez problémů. Před časem dvakrát Amoksiklav a pokaždé jsem se po něm osypal (kopřivka). Nyní měl otec Amoksiklav a údajně mu to snad též nedělalo... Zobrazit více

MUDr. Magdalena Žáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Magdalena Žáková

Dobrý den, kromě léčivé látky obsahují léky také pomocné látky,které se u originálu a generika mohou... Celá odpověď

endoskopická operace

ERCP

Článek 22.5.2008

ERCP, endoskopická retrográdní cholangiopankreatografie je vyšetřovací a zároveň léčebná metoda. Používá se v případě onemocnění...

Inzerce
×