Amoksiklav


Amoksiklav

| Dotaz od: Honza

11.9. jsem byl na strhavani nehtu na palci nohy, nakonec jsem byl nucen podstoupit i plastiku nehtoveho luzka. Dnes mne lekar predepsal Amoksiklav 1g. Co jsem se tak zbezne...

Doporučuji ATB užívat, jak máte předepsáno, na kůži žije mnoho bakterií, které pokud se dostanou náhodou do operační rány (pokud překonají všechny bariéry dezinfekce a...

 

Amoksiklav

| Dotaz od: Jana

Žádám Vás o radu, mám chřipku, bez teplot, ale velký kašel, paní doktorka mi předepsala AMOKSIKLAV po 12 hod. Chtěla jsem se optat, zda k těmto lékům můžu si vzít ještě něco na...

ACC si můžete vzít určitě, Ibalgin obecně také, pokud ovšem netrpíte na žaludeční vředy nebo jiné krvácivé onemocnění trávicího systému nebo pokud nemáte jinou kontraindikaci...

Nejčtenější článek Ilustrace

Znáte ten pocit, když vás něco svědí na místě, kde se nejde okamžitě poškrábat, ať už jsou důvody jakékoliv? Nejde o život, obvykle nehrozí nic strašného, ale je to nepříjemné a...

 celý článek

Již od roku 1976 se léčím s ulcerosní kolitidou. Poslední lékařem předepsaná medikace: Asacol 800 mg 2-0-2, Imuran 50 mg 1-1-1 (leden 2015). Minulý týden jsem od 7.4. zůstal...

Váš dotaz chápu tak, že se obáváte zhoršení ulcerozní kolitidy v přímé souvislosti s užíváním Amoksiklavu. Samotné antibiotikum teoreticky může ovlivnit stavstřevní mikroflory...


Nejčtenější článek Nadace Dobrý anděl pomáhá také onkologicky nemocným rodičům

V polovině minulého roku se pan Jaroslav z jihomoravských Dolních Bojanovic vydal již poněkolikáté se svým kamarádem darovat krev. Vzorek krve poukázal na nízké hodnoty krvinek...

 celý článek

Amoksiklav

| Dotaz od: Daniela

Po dobratí jedného balíčku antibiotík Amoksiklav sa u mna vyskytili po celom tele červené mierne svrbiace vyrážky, na ktoré som už dostala od svojho lekára antihistaminiká...

Po vysazení antibiotik a nasazení léčby antihistaminiky, by dermatitida na kůži měla rychle ustupovat po 2-3 dnech může zcela vymizet, ale někdy to trvá i týden, Amoksiklav a...

Antibiotika amoksiklav

| Dotaz od: Jana

Mému příteli zjistili mononukleózu, dnes jsem byla u svého doktora, který mi předepsal antibiotika Amoksiklav, a zítra jdu na odběr krve pro podezření také z mononukleózy. Na...

Domluvte se se svým lékařem, zda antibiotika ihned začít užívat, nebo vyčkat výsledků vyšetření krve na mononukleozu. Pokud by Vaše obtíže byly v důsledku mononukleozy (virové...

Užívala jsem antibiotikum Amoksiklav 1g. Předtím jsem penicin nikdy neměla. 6. den jsem po něm dostala obrovskou kopřivku. Nevěděla jsem, zda-li jde o alergii, anebo o infekci...

Nepíšete, na jaké onemocnění jste užívala Amoksiklav, jaké byly Vaše příznaky. Pokud jste měla příznaky angíny a po Amoksiklavu jste se osypala, jak píšete, mohlo skutečně jít o...

Alergicka reakce na amoksiklav

| Dotaz od: robert

,pred 14dny jsem dobral amoksiklav na chlamidie a hned po dobrani mi vyskocily cervene fleky na rukach,nohach,brise,svedeni danych mist prechazelo az v bolest,a pravidelne se to...

Podle vašeho popisu to vypadá na kopřivkovou alergickou reakci, která takto dlouho po dobrání antibiotik není obvyklá. Příčina může být jiná - chronická infekce, porucha imunity...

Před třemi dny jsem dobrala antibiotika Amoksiklav. Během užívání jsem měla dvakrát průjem. Potom se objevilo něco jako opruzenina, ale mám hrozné potíže při stolici, je to jako...

Obraťte se na chirurgii, může se jednat o hemerhoidy, samotná antibiotika bolest při stolici nezpůsobují. Příjemný den

Reakce na amoksiklav

| Dotaz od: Pavel

Dnes jsem přerušil léčbu Amoksiklavem, protože jsem začal otékat na obličeji. Musí se antibiotika i v těchto případech dobrat? Nikdy jsem na antibiotika takovou reakci neměl...

Měl byste vyhledat lékaře, aby Vás prohlédl a určil, zda šlo o alergickou reakci. Také by měl rozhodnout, zda budete potřebovat dokončit léčbu nějakým jiným antibiotikem (hlavně...

Měl bych takový dotaz na lék Amoksiklav vs. Augmentin. Pokud vím, Amoksiklav je generikum k Augmentinu. Kdysi jsem měl (opakovaně) Augmentin a bez problémů. Před časem dvakrát...

Kromě léčivé látky obsahují léky také pomocné látky,které se u originálu a generika mohou lišit. Pak se můžete po jednom léku osypat a po druhém ne, pokud by osypání způsobila...

Amoksiklav 1g

| Dotaz od: david

Měl bych dotaz na toto antibiotikum asi pred měsicem sem byl v nemocnici dostal jsem naky penicilin nic mi po něm nebylo a to mi lekařka rikala ze jsem alergicky na penicilin...

Je mi líto, že se nepodařilo mezi Vámi a ošetřujícím lékařem navodit důvěrnější atmosféru- neměl by být žádný problém dotazy zodpovědět Vaším lékařem, ten jediný jako lékař...

Chtěla jsem se zeptat. Beru antikoncepci Lindynette 20, která má v příbalovém letáku napsáno, že některá antibiotika (rifampicin a ampicilin) mohou snižovat účinnost...

Váš úsudek je správný.přesto bych pro jistotu užila i jinou antikoncepci cca 7 dní po vysazeníATB.

Ha a amoksiklav

| Dotaz od: Anežka

Nejsem si jistá jestli ten dotaz patří zde... ale dnes jsem na akutní zánět močového měchýře dostala amoksiklav toboly. Mohou ovlivnit nebo snížit účinnost Ha? Děkuji

Mohly by. Lepší je chránit se současně další formou antikoncepce

Pane doktore. 7dní jsem brala antibiotika Amoksiklav na zánět močových cest. Při tom jsem stále užívala antikoncepci. Poslední pilulku Amoksiklav jsem užila ve středu večer a v...

Veroniko, udává se, že antibiotika snižují účinnost antikoncepce, čili je teororeticky možné, že byste mohla být těhotná, ovšem ta možnost je malá. Proto Vám doporučím provedení...

Už je to týden, co jsem dobrala poslední tabletku antibiotik na zánět moč.cest, které mám dost čato a stále mám průjem. Sním jakékoliv jídlo a do hodiny musím ,,běžet,, na...

Jde o postantibiotický průjem, v těžším případě až o klostridiovou infekci (tj. zánět střeva způsobený přemnožením bakterie Clostridium difficile). Jde o celkem běžnou...

Alergie na amoksiklav

| Dotaz od: Petr

Předevčírem jsem dobral balíček antibiotik Amoksiklav 1mg. Dnes se mi ráno objevila mezi lokty a rameny zejména na pravé ruce vyrážky. Jsou to menší červené pupínky, spíš...

Je to typické, zejména pro tyto antibiotika, že se alergická reakce objeví po dobrání léků, klidně se k tomu takto můžete postavit. Omývejte kůži chladnou čistou vodou, Dasseltu...

Ha+amoksiklav

| Dotaz od: Anna

Dostala jsem na zánět močáku amoksiklav. Beru Ha, kterou doberu v pondělí, ale antibiotika mám do středy. Zároveň po 7 denní pauze přecházím na novou antiko (bonadea), ovlivňují...

Antikoncepce je ovlivněna antibiotiky méně než se traduje pokud chcete mít jistotu po dobu užívání použijte ještě kondom. Příjemný den

Atb amoksiklav

| Dotaz od: D.

Dnes jsem kvůli ne příliš silné bolesti v krku, kašli a chroptění začala brát antibiotika Amoksiklav 1g (14 tabletek), poslední tabletku si budu brát v neděli v 8 večer. Den...

Sklenku vína či vinného střiku si dát můžete, jste-li jinak zdravá (zejména netrpíte-li onemocněním jater). Na akné antibiotika penicilínové řady většinou přiliš nezabírají...

Na silnou rýmu, zánět nosohltanu a hrtanu mi byla praktickým lékařem naordinována ATB Amoksiklav. Již po užití 3. taplety jsem dostala vodnatý průjem (2x za den) a ráda bych...

Lacidofil užívat můžete, k antibiotikům je dokonce vhodné ho brát souběžně, sníží se tak pravděpodobnost průjmu, resp. se takto průjem zmírní. Snášenlivost Amoksiklavu se zlepší...

Před třemi dny jsem dobrala antibiotika Amoksiklav. Během užívání jsem měla dvakrát průjem. Potom se objevilo něco jako opruzenina, ale mám hrozné potíže při stolici, je to jako...

Bylo by vhodné navštívit chirurga, který se Vám podívá do konečníku - může se jednat o hemoroidy, nějakou trhlinu v oblasti konečníku, případně perianální píštěl, případně také...

Ha katya + amoksiklav 1g

| Dotaz od: Terii

Chtěla bych se zeptat, zda antibiotika Amoksiklav 1g, snižují účinnost antikoncepce Katya. Děkuji za odpověď.

K ovlivnění účinku nedochází.

Dnes jsem dostala predepsane antibiotika Amoksiklav 1g na opakovaný zánet mocoveho měchyre pred tim jsem ho mela pred 14dny s antibiotiky Cotrimoxazol AL forte 10x960mg a ted mi...

Vyčkejte do začátku měsíčků

Kombinace amoksiklavu s abilify

| Dotaz od: Dášena

Chcem sa opýtať či sa amoksiklav môže kombinovať s abilify lebo mi po nich bolo strašne zle myslím psychicky a preto či nie je vhodne radšej ATB vysadiť a počkať kým ma to...

Co se týče interakcí mezi zmíněnými léky, tak by zde žádné být neměly. Amoksiklav bych nevysazoval, protože se užívá k léčbě bakteriálních onemocnění, urychluje uzdravení a...

Agrelex 75 mg potahované tablety

Pane doktore, užívám antikoncepci Mercilon už asi rok a půl. Od pondělí do neděle jsem měla pravidelnou týdenní pauzu a přesně na ten týden mi byla předepsána ATB Amoksiklav 625...

Antikoncepci ovlivňují jen některá antibiotika například proti TBC,ve vašem případě nemusíte mít obavy jste plně chráněna. Příjemný den

Amoksiklav

| Dotaz od: Jana

Žádám Vás o radu, mám chřipku, bez teplot, ale velký kašel, paní doktorka mi předepsala AMOKSIKLAV po 12 hod. Chtěla jsem se optat, zda k těmto lékům můžu si vzít ještě něco na...

ACC i Ibalgin užívat můžete, současná léčba Amoksiklavem nepředstavuje překážku. Ve Vašem věku však považuji za bezpečnější než Ibalgin spíše Paralen/Panadol. ACC je...

Amoksiklav a antikoncepce

| Dotaz od: Leela

Měla bych dotaz ohledně antibiotik a antikoncepce. Během 7-denní pauzy jsem brala antibiotika Amoksiklav a poslední den, kdy jsem dobrala poslední antibiotika, jsem zároveň...

Antibiotika snižují účinek antikoncepce méně než se traduje ale pokud chcete mít jistotu použijte 10 dní ještě kondom. Příjemný den

Nomohla by to být mykoza? Po antibiotikach? Ktera se rozsirila? Mám totiž i vaginalni potize po antibiotikach - mykozu. Děkuji...

Mykozu po ATB mít můžete, ale ta vám bolesti při stolici jistě nezpůsobuje. Příjemný den

Antikoncepce vs. amoksiklav

| Dotaz od: Jana

Už druhým týdnem beru antibiotika Amoksilav a zároveň antikoncepci Sylviane. Dnes (11.4.) jsem dobrala poslední prášek antibiotik a chci se zeptat jestli by při nechráněném...

Jano,chcete li mít 100 % jistotu že neotěhotníte, užijte ve čtvrtek ještě bariérovou antikoncepci, tzn. kondom. I přestože je vysoce nepravděpodobné, že byste bez něj otěhotněla...

Dceři paní doktorka předepsala Amoksiklav sirup,má podezření na boreliozu. Teploty nemá jen kruhový flek na boku skoro pod podpažím klíště neměla spíš jí něco štíplo...

Na sluníčko můžete (užívání Amoksiklavu tomu nevadí) ,ale obecně užívání antibiotik je zvýšenou zátěží pro organismus a sluneční záření také, takže je vhodné se sluncem a s...

Průjem z amoksiklavu

| Dotaz od: Patrik

Již 4. den beru amoksiklav 1g 2x denne a jako vždy mám průjem. Hned co mi doktor tyto antb předepsal jsem si šel rovnout koupit nějaké probiotika (Biopron9 premium), ale průjem...

Domluvte se s praktickým lékařem na změně ATB pokud jsou ještě třeba a příště ho upozorněte na problémy, které Vám způsobuje Amoklisklav. Existuje celá řada jiných ATB.

Antikoncepce a amoksiklav

| Dotaz od: Adéla

Ve čt jsem dobrala Amoksiklav 1g a beru antikoncepci Yadinne pravidelně bez vynechání..Dnes tedy po 5 dnech jsem měla nechráněný styk.. je tu možnost otěhotnění? Děkuji Adéla

V tomto případě je možnost gravidity skutečně minimální. Příjemný den

Již několik týdnů se mi zejména po jídle udělá pod pravou čelistí bulka velikosti švestky. Aescin a konzumace kyselého nepomohla, na UZ kamínek zjištěn nebyl. Bez provedeného...

Petro. Jako inteligentní mladá žena uvažujete logicky, cítíte potřebu vysvětlit léčebný postup. Tady ale nezbývá, než se znovu vrátit k lékaři, který zahájil léčbu...

Atb amoksiklav a lacidofil

| Dotaz od: Jana

Děkuji Vám za Vaši včerejší rychlou odpověď na dotaz - Užívání ATB Amoksiklav souběžně s Lacidofilem. ATB užívám vždy zároveň s jídlem a i když na průjem netrpím, přesto se 2x...

Lacidofil můžete užít bez obav současně s Amoksiklavem. Pokud máte jen řidší stolici 2x denně, neznamená to zánět tlustého střeva- to je závažné onemocnění postihující zpravidla...

Chtěl jsem se zeptat: Paní doktorka mi předepsala ATB Augmentin. V lékárně mi paní lékárnice doporučila místo Augmentinu ATB Amoksiklav. Obsahují stejnou léčivou látku, jsou prý...

Jedná se o tytéž antibiotika, bez obav je užívejte. Hezký den.

Amoksiklav 1g

| Dotaz od: Adam

Rád bych se zeptal na ATB Amoksiklav vs. alkohol.Vím, že rada je jasná vyhnout se alkoholu úplně, ale přeci, je lepší vynechat ten den uplně a pak navázat dále, nebo pokračovat...

Adame! Odpověď vás pravděpodobně zastihne už po oslavě, tak alespoň pro příště: máte pravdu, při léčbě antibiotiky je vhodné se alkoholu vyhýbat. Pokud se přece jen rozhodnete...

Chtěla bych se zeptat, zda omezuje Amoksiklav účinnost HA Yosefinne, popř. jak dlouhou dobu po dobrání antibiotik je doporučeno používat jiný antikoncepční prostředek. Děkuji.

Vliv těchto antibiotik na účinnost antikoncepce je velmi malý, ale nelze ho zcela vyloučit (např. změna složení střevní mikroflóry, průjem). Pokud chcete mít naprostou jistotu...

Amoksiklav 625 mg

| Dotaz od: Radek

Beru antibiotika Amoksiklav 625 z důvodu trhání zubu.Tyto antibiotika bych měl dobrat v pátek večer.V neděli ráno bych měl jít na tetování tak se chci zeptat jestli to není...

Užívání antibiotik v době provedení tetování není problém, navíc při dobrání v pátek již hladina v krvi v neděli bude zanedbatelná...

Prosím o radu ohledně nutnosti antibiotik u mého tříletého syna. Situace je taková: Syn měl od pátku rýmu a včera ráno začal pokašlávat. Teploty neměl až do dnešní noci, kdy měl...

Šatně jste nic neudělala. I dítě, které nechodí do školky, může onemocnět. Co se týká podávání antibiotik, tak rozhodně nemůže 1. dávka zabrat tak, aby se dítě uzdravilo. Spíš...

Amoksiklav 1g

| Dotaz od: Petra

Chtěla bych se zeptat na tyto ATB, jelikož mi je předepsal dr. na angínu. Beru je již poslední den a až dnes mi vyskákala vyrážka, která svědí. Vzhledem k tomu, že mám problémy...

Kožní reakce vymizí během několika málo dnů.

Amoksiklav

| Dotaz od: Alexandra

Chtěla jsem se zeptat,mé skoro 8leté dceři,byl dnes po poslechu sdělěn nález na pravé plíci a předepsán amoksiklav,jenže dcera nepozře celou tabletu,nevadí když je jí tableta...

Amoksiklav by se drtit neměl -jde o potahované tablety, účinná látka se má uvolňovat až v tenkém střevě. Pokud je to možné, zkuste se domluvit s Vaším lékařem, ať Vám předepíše...

Prosím o radu, je to 14 dnů co mi předepsal lékař amoniksiklav a po dvou dnech užívání jsem dostala průjem jak Brno, samá voda , pak ještě pálivé problémy, hned jsem polykala...

Marie, jedná se o docela běžný nežádoucí účinek, jelikož antibiotika ničí bakterie a bohužel někdy se stává, že zničí i přátelské bakterie ve střevě a způsobí průjem. Doporučím...

Amoksiklav

| Dotaz od: Heloušek | z mobilní aplikace

Jak je možné ze léky Amoksiklav mohou způsobit zánět mozkových blan? Bojím se je ted užívat. Dekuji za odpověď, hezky den.

Amoksiklav se předepisuje běžně a jde o jedno z nejlépe snášených antibiotik. Se zánětem mozkových plen po Amoksiklavu jsem se nikdy nesetkal a ani o žádném takovém případu...

Ve 21.4.2016 jsem dobrala atb amoksiklav. Od té doby mám problém se stolicí. Vypadá to jako na hemoroidy, ale řekla bych, že nejsou. Dříve jsem na ně trpěla, ale vymizely samy...

Po dobrání atb může dojít ke střevní nerovnováze bakterií a přemnožení kvasinek. Doporučuji probiotika (jsou volně prodejná v lékárně) a konečník po každé stolici omýt vodou a...

Únava po antibioticích

| Dotaz od: Jana

Včera jsem dobrala baleni antibiotik Amoksyklav. Brala jsem je 14 dnů kvůli zánětu ledvin. Cítím se teď hrozně unavená. Je to těmi atb nebo to může být jiný problém? Asi týden...

Doberte probiotika a nechte organismu nějaký čas na regeneraci, samozřejmostí je vydatný spánek, odpočinek s šetřícím režimem, minimum stresů a zdravá strava. Kdyby po cca...

Ovoce na atb

| Dotaz od: Karolína

Pálení a svědění pochvy

| Dotaz od: Lenka

Mam takový problém brala jsem antibiotika Amoksiklav(duben) a po dobrání mě začala svědět cela pochva(vevnitř i z venku) a bolela mi i při pohlavním styku tak jsem šla k lékaři...

Kupte si laktobacily do pochvy, je třeba upravit poševní prostředí, antibiotika zlikvidovala poševní ekosystém.

Antibiotika

| Dotaz od: Tereza

Vím že antibiotika obecně snižují účinnost antikoncepce, chtěla jsem se zeptat jestli antibiotika Amoksiklav 625mg snižují účinnost Depo Provery a je tedy potřeba se dodatečně...

Depo-provera je látka vpravená injekčně, metabolismus neprobíhá přes střevní vstřebání jako tabletky, takže na depo-proveru nemají antibiotika vliv.

Ha a antibiotika

| Dotaz od: michalea

Chtela bych se zeptat jestli antibiotika AMOKSIKLAV na kozni infekce mohou ovlivnit ucinky HA. V nedeli jsem dobrala posledni prasek z antibiotik a v pondeli jsem si vzala prvni...

Amoksiklav může účinek HA snížit. Jak moc (o kolik promile nebo procent), to nevím, ale účinnost HA prostě nemusí být v době užívání penicilinových ATB stoprocentní. Takže...

Reakce na léky

| Dotaz od: Markéta

Už více jak týden bojuji se zánětem dutin, teprve minulou sobotu jsem byla na základě velkých bolestí hlavy poslána na rentgenové vyšetření, které prokázalo, že mám zacpané...

To zde nemůžeme určit, ale odhaduji, že je to známkou léčby - pocení patří k projevům onemocnění a také k projevům hojení-léčení. Jinak možné nežádoucí účinky daných léků jsou...

Antibiotika a antikoncepce

| Dotaz od: Veronika

Ráda bych se zeptala, nakolik snižují anitbiotika (Amoksiklav) účinnost antikoncepce (YAZ). Samozřejmě pokud to na to lze odpovědět. Děkuji

Všeobecně je známo, že ATB se metabolizují v játrech stejně jako antikoncepce. Jaké je přesné procento selhání antikoncepce Vám neřeknu, nevím o takové provedené studii...

Lindynette+v-penicilin 500

| Dotaz od: nelushka

Prošla jsem snad všechny internetové diskuse a poradny, včetně zdejší. Ptala jsem se na ORL, v lékárně i gynekologa. A každý tvrdí něco jiného. Prosím tedy o přímou radu, jak je...

Účinek antikoncepce a antibiotik je dost přeceňován.pokud máte pochybnosti, 7 dní po dobrání ATB je účinek antikoncepce zachován v plném rozsahu.nebála bych se PNC antibiotik.

Dráždivý kašel

| Dotaz od: Karolina

Paní doktorko, už nevím kudy kam, prosím vás tedy o radu. Jde o 6-letou dceru.Pro opakovaný dráždivý kašel a zvýš. teploty byly v 11/2010 podány ATB Klacid. Ten bohužel nepomohl...

Kašel je bohužel příznak velmi nejednoznačný a nelze jen podle něj učinit správnou diagnózu. Z mého hlediska bylo základní vyšetření Vaší dcery, tedy zánětlivé parametry a rtg...

Antibiotikum

| Dotaz od: david

Rad bych se zeptal jak je skodlive brat casto antibiotika během posledniho pul roku jsem měl asi 4 krat antibiotika nebo penicilin nedavno jsem dostal penicilin asi před třemi...

Léčba antibiotiky by měla být velmi uvážlivá především z důvodu nebezpečí bakteriální rezistence. V dnešní době je dobrým vodítkem hodnota CRP. Broncho-Vaxom doporučuji brát...

Rodila jsem 22.6. dceru 4460g a 53 cm, porod rychlý, s nástřihem, který pokračoval v natržení konečníku. Za 3 dny jsem zjisila, že mezi stehy kousek od konečníku mi bokem...

Píštěl konečníku, kterou opravdu uniká obsah zabarvený stolicí nemusí vůbec s porodem souviset. Může se jednat o proběhlý zánětlivý proces v okolí konečníku, který se v...

Infekce a atb

| Dotaz od: Lucie

Můj otec (61 let), který prodělal před několika lety těžký infarkt a zároveň má tzv. dnavou artozu bohužel před měsícem onemocněl vysokými teplotami a bolestí v krku. Na několik...

Rozhodně se neomlouvejte, zdraví je cenné a je namístě se informovat. 3.den je na teploty a léčbu ATB opravdu brzy, nechte ještě 1-2dny a potom zkonzultujte tatínkův stav s tím...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Martina

Od 15.7.-24.7. jsem brala antibiotika Nolicin na zánět močových cest a k tomu probiotika Apo-lactobacillus na 15 dní,po dobrání jsme 14 dní s přítelem při sexu používali...

14 dní je dostatečná doba, škodlivá ATB za sebou je otázka, pokud byla nutná, určitě je lepší zaléčit vše,co je nutné.rozvoj vzestupné infekce moč.cest na ledviny nebo rozšíření...

Pocit cizího tělesa v krku

| Dotaz od: jana

Posílala sem dotaz 6.4.,ale navím co sem udělala špatně,odpověď ještě nemám,tak to zkusim znova.Už druhý měsíc pocit cizího tělesa v krku(pravá strana).V únoru tonsily bez...

Moc a moc prosím, důvěřujte svým ošetřujícím lékařům. Věnují se Vám pečlivě a zodpovědně, lidské stonání je často náročné především na trpělivost. Neváhejte se ptát na cokoliv...



Již 2 měsíce mám kašel, začlo to obyčejným kašlem, na který jsem si koupila Hedelix, následně Bromhexin - obojí sirup/kapky. Pak to začlo být hodně zlé tak jsem šla k Dr., ta mi...

Vážím si nesmírně Vaší důvěry, ale bylo by velmi nezodpovědné chtít se pokušet "trumfnout" lékaře několika odborností, kteří s Vámi již po nějaký čas pracují. Lidské stonání...

Antibiotika a antikoncepce

| Dotaz od: Diana

Chtěla bych se zeptat jak moc antibiotika ruší funkci antikoncepce? V pondělí jsem začla brát antibiotika Amoksiklav, která obsahují hlavně peniciliny a ve středu jsem měla...

Není prokázáno,že antibiotika snižují účinek antikoncepce.

Katarální angína

| Dotaz od: Iva

Od včerejšího dne mám teploty přes 38 st. a oteklý krk tak, že nemohu prakticky vůbec polykat. Dnes mi byla na pohotovosti stanovena diagnoza "akutní katarální zánět v hltanu...

Ivo! Již jste patrně sama seznala, že není vhodné tento druh dotazů klást v internetové poradně vzhledem k prodlení odpovědi... Po nasazení ATB infekčnost velmi rychle mizí...

Předávkování antibiotiky

| Dotaz od: Alena

Můj syn (2měsíce, 5kg) má zarudlý pupík a tak pediatr nám na to dal antibiotikum AMOKSIKLAV. Omylem se mi stalo, že první dávku jsem nechtěně zvýšila. Měl dostat 1.5ml a já mu...

Neobávejte se, jednorázově vyšší dávka není nijak nebezpečná. Hezký den.

V lednu jsem prodělala zánět močových cest, po dobrání ATB Clotrimoxozol mě začal bolet levý vaječník, pomocí UTZ byl zjištěn jeho zánět. další ATB Amoksiklav jsem dostala až za...

Příčin bolesti může být více - od zánětu močových cest až po bolest z namožení svalů. Doporučoval bych proto konzultaci u ošetřujícího gynekologa. Hezký den,

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Carmen

Ráda bych se zeptala na ovlivnění antikoncepce pomocí antibiotik. V pondělí jsem dobrala antibiotika Amoksiklav a dnes jsem měla nechráněný pohlavní styk. Užívám antikoncepci...

Tento typ antibiotik by na účinnost antikoncepce neměl mít vliv.

Cysta/absces na ledvině?

| Dotaz od: baara

Je mi 20 let, prodělala jsem pyelonefritidu (druhou v pořadí - minulá proběhla před cca rokem a půl, vždy v pravé ledvině..a bez zjevné příčiny). Minule jsem byla...

Báro. Vaše potíže nesvědčí pro cystu- cysta totiž nebolí a ve většině případů jde o náhodný nález. Teploty a bolesti spíše svědčí pro absces. Doporučila bych Vám CT vyšetření...

Yersinia

| Dotaz od: Denisa

Paní doktorko, obracím se na Vás s dotazem týkající se yersinií. Již půl roku jsem po operaci akutního apendixu. Od té doby mám každý den teploty do 37,6°. Krevní obraz ukázal...

Yersinie jsou kokovité bakterie. Yersinia pestis je například původcem moru. Vás se pravděpodobně týká druh Yersinia enterocolitica, která se projevuje záněty v oblasti břicha...

Pane doktore, jsem v 13 týdnu těhotenství a během 4 týdnů se podruhé léčím se zánětem močového měchýře. Můj gynekolog mi napsal antibiotika Amoksiklav nejprve 375mg a teď 625mg...

Kontrola je vhodná, aby bylo potvrzeno,že léčba byla učinná a zánět je skutečně vyléčen beze zbytku Příjemný den

Úporný a nekončící kašel

| Dotaz od: Milan

Rád bych se Vás zeptal na následující problém. Už 4 dny mě trápí velmi nepříjemný, suchý a úporný kašel, který nejvíce v noci - nemohu z něj ani spát. Kašlu nonstop a nepomáhají...

Máte-li zánět zevního ucha,může být Váš kašel jako reflex v souvislosti s tímto stavem,Vím,že je to velmi nepříjemné,ale najít jasnou příčinu se nám nyní nepodaří.Kašel je...

Jde o deprese z kvasinek?

| Dotaz od: Lucie

Prosím o radu neboť se u mě projevily docela značné depresivní stavy.z ničeho nic mám tlak v hlavě a jsem uplně tzv.mimo.po chvílce to odezní ale stále jsem unavená a protivná...

Clostilbegyt vzácně může souviset se vznikem depresí. Poraďte se se svým lékařem o jeho dalším užívání.

Pálení v krku

| Dotaz od: Mila

Mám již delší dobu zatékání hlenů do krku a pálení v krku vpravo. Byla jsem u lékaře - výtěr z krku (teď cituji): Hemoph. parainfl. betalakt. neget-citl. Brala jsem ATB...

Milo ! - sauna a otužování ledovou vodou zvýší odolnost proti běžným infekcím, hlavně v nosu, krku a průduškách - pravidelný a kvalitní spánek posílí obranyschopnost...

Zánět močové trubice

| Dotaz od: Marie Z.

Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho může přežívat E.Coli v močové trubici? Před 3týdny jsem tento zánět dostala s nadějí,že to max. do 4dnů přejde(již jsem ho několikrát měla...

Možností je mnoho. Například se vůbec nemusí jednat o E.coli, ale o jinou bakterii. Také je možné, že sice E.coli máte, ale je částečně na furantoin rezistentní. Doporučuji...

Dlouhodobé zalehnutí uší

| Dotaz od: Milan

Před 2 týdny jsem měl zánět zevního ucha, ORL doktorka mi předepsala antibiotika Amoksiklav. Ty už mám nyní dobrané. Součastně s tím zánětem mám již také cca 2 týdny zalehlé v...

Vyčkejte ještě nějaký čas, jste podle mého mínění dost netrpělivý a dejte tělu nějaký prostor pro úplnou úzdravu. Zalehnutí uší odezní po čase úplně nepozorovaně. Hezký den.

Chtěla jsem se zeptat jak se vzájemně ovlivňuje antikoncepce Logest a antibiotikum Amoksiklav? Zda-li při sexu nehrozí početí. Děkuji moc

Studie prokázaly, že naprostá většina antibiotik nesnižuje účinek užívané hormonální antikoncepce. Tedy početí Vám při správném užívání antikoncepce nehrozí.

Bolest v podbrisku

| Dotaz od: Kristyna

Rada bych se vas na neco zeptala. S pritelem zijeme celkem aktivni sexualni zivot. Pred vanoci jsem byla na gynekologicke prohlidce a pan doktor mi zjistil zanet kvasinkoveho...

Navstivte gynekologa, který zánět spolehlivě vyloučí a pokud potvrdí - navrhne léčbu a předtím si pro zjištění situace ohledně těhotenství zakupte v lékárně těhotenský test...

Mají antibiotika Amoksiklav nějaký vliv na antikoncepsi Lindynette 20? Pokud ano, za jak dlouho budu zase chráněná?

Nemají.

Již 6 měsíců mám zvýšené teploty(37,3-37,7), jsem na neschopence, chodim po vsech moznych doktorech a zatim zadne znatelne zlepseni na mem stavu.V říjnu mě po koloskopii...

Zlatý stafylokok (staphylococcus aureus) takové obtíže může způsobovat. Také se na na nich může podílet proběhlá virová infekce, možná i proběhlý nebo přetrvávající ? zánět...

Už 14 dní mám hlen ve stolici není v něm krev nic je jenžlutohnědý. Průjem ani zácpu také nemám. Ani nehubnu, závratě ani horečku nic takového. Jednou za 4 dny je ho vždycky...

Drahá paní Lucie,rozhodně nejste zmatkář.Po antibiotikách se širším spektrem,k nimž náleží i amoxycyllin,může přetvávat tzv.střevní dysmikrobie,dobře reagující na probiotika/i...

Atbiotika s antikoncepcí

| Dotaz od: Kateřina

Chtěla bych se zeptat jak dlouho bych měla používat náhradní ochranu, když beru antibiotika(amoksiklav). Novou aktivní pilulku z nového balení antikoncepce si beru den po...

Amoksiklav nesníží účinek antikoncepce.

Nucení na zvracení

| Dotaz od: veronika

Asi před dvěma měsíci jsem prodělala zánět dutin, užívala jsem amoksiklav. Asi za čtrnáct dní po využívání mi začalo být znovu špatně, opět rýma kašel a neustávající bolest v...

Obávám se, že Vás svou odpovědí rozčaruji- a je mi to líto. Váš stav může být v jakési souvislosti s léčbou původního onemocnění, ale tato okolnost není zásadní. Je zapotřebí se...

Moc vás prosím o radu. Minulou středu z ničeho nic když jsem šla na malou tak jsem měla pocit na upuštění plynu a když se tak stalo tak ze mě vyšel žlutohnědý zapáchající hlen...

Souvislost Vašich obtíží s užíváním širokospektrých antibiotik by být mohla. Širší účinnost antibiotika na různé vyvolavatele má totiž bohužel za následek následnou střevní...

Imunita

| Dotaz od: david

Během 6 měsíců mam čtvrté antibiotikum tentokrát amoksiklav 1g rad bych vědel v jakem stavu mohu mit z tohohle uživani antibiotik imunitu mam problemy se zaněty prudušek ted...

Pokud jste měl již 4x respriační infekt v průběhu 6 měsíců, tak bych doporučovala imunolgoické, alergologické vyšetření. Doporučení by Vám měl dát Váš obvodní lékař. Imunita...

Možnost sarkodiozy?

| Dotaz od: Jiří

Chtěl bych se dotázat na možnost onemocnění Sarkodiózou, případně co ve věci mám podniknout dál. V lednu tototo roku se mě na čele začala dělat bulka 1x3 cm, která byla...

Příčina sarkoidozy není známa, není potrvzzena ani infekční etiologie, určitě je zde vliv genitického vybavení pacienta, projevy mouhou být v jakémkoliv orgány, tzn. i kloubní...

Lindynette+v-penicilin 500

| Dotaz od: nelushka

Prošla jsem snad všechny internetové diskuse a poradny, včetně zdejší. Ptala jsem se na ORL, v lékárně i gynekologa. A každý tvrdí něco jiného. Prosím tedy o přímou radu, jak je...

Odpověď máte již odeslanou, dostala jsem Váš dotaz 2x.

Akutní limfadenitida

| Dotaz od: Monika

Už cca 2 měsíce mám příznaky jako první časté močení potom žízně a únava.Po nějaké době špatně od žaludku a pocit na zvracení a nepravidelná menstruace.Teď jsem měla menstruaci...

Moniko! Jak už vám kolegové psali několikrát přede mnou, časté močení a pocit žízně může být příznakem cukrovky. Je třeba, abyste se s těmito obtížemi svěřila vašemu praktickému...

Antibiotika vs. antikoncepce

| Dotaz od: jana

Dobrý dne, chci se zeptat, brala jsem někdy od února troje antibiotika, sumamed pak hned amoksiklav a pak doxybene, už je to týden kdy jsem bez antibiotik, antikoncepci mám...

Dobnrý den, už je vše v pořádku, antokoncepce Vás chrání.

Otok na krku a v krku

| Dotaz od: Jaroslav

Prosím o radu,po čkování proti chřipce(v pondělí) mi otekl krk,vůbec nemohu polykat a mám bolesti v hrdle.Lékař na pohotovosti mi předepsalAmoksiklav,užívám jej druhý den,zatím...

Jardo! Akutní tonsilitida je vlastně klasická angina. S amoksiklavem se eferalgan (kombinace vitaminu C a paracetamolu) klidně snáší. Zábaly jsou ve Vašem případě lepší teplé...

Dutiny ( bolest hlavy)

| Dotaz od: Kateřina

Před více než dvěmi měsíci me zašala bolet hodně hlava v oblasti mezi očima. Trpěla jsem totiž silnou rýmou. Na popud rodičů jsem se tedy vydlala k lékaři aby případně vyloučil...

Moc a moc se omlouvám,že Vás asi zklamu,ale vzhledem k tomu,co všechno jste již s panem doktorem absolvovala,by bylo opravdu moudré vrátit se do jeho ordinace a požádat o...

Tenčí proud moči

| Dotaz od: Soňa

V lednu jsem prodělala zánět močových cest, výsledky pořád nebyly dobré (krev, e.coli), po dvou atb (clotrimoxozol, amoksiklav) a lichořeřišnicových tobolkách už to bylo dobré...

Může jít o zbytnění sliznice močových cest nebo jinou překážku odtoku moči. Rozhodně navštivte urologa, měla byset mít minimálně ultrazvuk močového měchýře ev. další vyšetření.

Antibiotika amoksilav 1g

| Dotaz od: david

Na zanět průdušek jsem dostal tyto antibiotika take mě hroně boli hlava a oči take mam zalehle uši chtěl bych se zeptat jesli mi na to tyto antibiotika zaberou mam podezženi ze...

Je mi líto, že máte krásné dny pokažené zdravotními problémy. Antibiotika jsou léky, které slouží k potlačení bakteriálních infekcí. Amoksiklav je širokospektré antibiotikum...

Atb a antikoncepce

| Dotaz od: Pája

Ráda bych se zeptala, zda antibiotika Amoksiklav 1g ovlivňují činnost antikoncepce Vreya ? děkuji

Je penicilinové antibiotikum, ano ovlivňuje. Používejte kondom ještě 7 dní po dobrání antikoncepce.

Beta hemolytický streptokok

| Dotaz od: Martina

V prosinci jsem měla anginu- Penicilin.Po doužívání se do 2 dní objevila znovu.Brala jsem Amoksiklav.V kontrolním výtěru byl hemofil .Nasledovala ANTB. Azitromycin 500mg.V...

Tato bakterie může vaše sliznice pouze kolonizovat a nezpůsobovat žádné onemocnění. V takovém případě není nutná terapie. Ale stáváte se nosičem a můžete kapénkovou infekcí...

Chtela bych se ...

| Dotaz od: jana

Chtela bych se zeptat,jak dlouho trva cloveku,nez se dostane z anafylaktickeho soku?Pred dvema mesici jsem dostala lek Amoksiklav na rymu,ale jsem alergicka na penicilin.Po...

Situace po prodělaném anafylaktickém šoku může být velmi obtížná, imunitnímu systému i celému organismu trvá nějakou dobu než se dokáže opět dostat do pořádku. Průběh je ale u...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Romana

Mám pětiletou dceru, která před rokem prodělala impetigo, které bylo léčeno fucidinem. Asi před měsícem se začali znovu objevovat zahnisaná ložiska, ve stěru se objevil zaltý...

Romano! Můžete být zcela klidná, Amoksiklav je širokospektré antibiotikum, které je u infekcí způsobených zlatým stafylokokem lékem první volby, není důvod proč by neměl zabírat...

Časté močení

| Dotaz od: Michaela

Mám takový problém musím často chodit na záchod ale před 2 měsíci jsem měla zánět močové trubice brala jsem antibiotika, zánět pocházel z bakterie. Zánět jsem zaléčila. Vše bylo...

Z uvedeného popisu nelze potvrdit zůžení močové trubice ani diabetes. Diabetes je možno vyloučit jednoduchým testem z krve. Zůžení močové trubice se spíše vyskytuje u mužů...

Jde o deprese z kvasinek?

| Dotaz od: Lucie

Prosím o radu neboť se u mě projevily docela značné depresivní stavy.z ničeho nic mám tlak v hlavě a jsem uplně tzv.mimo.po chvílce to odezní ale stále jsem unavená a protivná...

Clostilbegyt vzácně může souviset se vznikem depresí. Poraďte se se svým lékařem o jeho dalším užívání.

Aft

| Dotaz od: Nováková

Pane doktore,potřebovala bych poradit.Již od 3.4.2017 mi není dobře.Začalo to náhlou bolestí v krku(krk byl úlně červený a jakoby mi hořel),měla jsem až 38,3.Byl mi nasazen...

Omlouvám, se, ale na fotografii není patrna žádná patologie i když snímek zvětším. Bohužel vidět něco na snímku a ve skutečnosti je vždy velký rozdíl. Budu se držet vašeho...

Cca před třemi týdny mi začal pocit zahlenění v krku, kašel, kovová pachuť v ústech při něm a celková slabost. Lékařka mi diagnostikovala zánět průdušek, CRP 44 a nasadila...

Paní Terezo. Popis Vašich potíží odpovídá opakované infekci dolních dýchacích cest typu bronchitidy, tedy "zánětu průdušek". Ovšem vzhledem k popisovanému průběhu je samozřejmě...

Svědění v okolí genitálií

| Dotaz od: Michaela

Už asi týden mě trápí svědění v oblasti genitálií. Nikoli vevnitř ale pouze na okrajích u konce poševního vchodu v okolí hráze, velkých stydkých pysků. Před měsícem jsem měla...

Nejlepší cesta by bylo zhotovit kultivaci z pochvy a mikrobní obrat poševní a pokud budou negativní potom konzultace na kožním oddělení a dále dodržovat tyto zásady. Dodržujte...

Sedimentace

| Dotaz od: Johana

Léčila jsem se se zánětem moč.cest, později přehodnoceno na zánět ledvin (když první atb nezabrala a Ecoli i mikroskop.krev byla stále v moči, a když mě začala bolet bedra) po...

Paní Johano. Vysoká sedimentace i počet krevních destiček při doznívajícím akutním zánětu ledvin je celkem očekávatelný nález (proč jste měla odběry již před dobráním ATB...

Atbiotika s antikoncepcí

| Dotaz od: Kateřina

Chtěla bych se zeptat jak dlouho bych měla používat náhradní ochranu, když beru antibiotika(amoksiklav). Novou aktivní pilulku z nového balení antikoncepce si beru den po...

Amoksiklav nesníží účinek antikoncepce.

Zánět ledvin

| Dotaz od: Jaroslava

Dcera (20 měs.) měla před 4 týdny zánět ledvin, s vysokými horečkami a třesavkou, přeléčený doma (amoksiklav), ATB dobře a rychle zabrala. Kontrolně vozíme každý týden moč na...

Jaroslavo. Nedělejte si zatím zbytečně obavy. Dcerka prodělala jeden zánět ledvin, který velmi dobře zareagoval na léčbu. Zvětšení pánvičky, které popisujete, může ještě...

Prasklý kondom

| Dotaz od: Simona

Potřebovala bych radu co mám dělat. Týden beru antibiotika Amoksiklav a k tomu antikoncepci dienille. Protože vím, že antibiotika snižují účinnost antikoncepce tak jsme při sexu...

Uvádí se, že některá ATB ( Amoksiklav mezi ně patří ), snižují účinnost antikoncepce. Ev. otěhotnění tedy úplně vyloučené není. Řídil bych se nyní tím, kolikátou tabletu...

Testy na std a antibiotik

| Dotaz od: Ema Mlad

Pane doktore. Rád bych se zeptal na několik věcí ohledně přenosu a testování na STD. Jsem z toho už vyčerpaný a hlavou se mi honí ty nejčernější scénáře. Před 15 dny jsem...

Pravděpodobnost že jste se nakazil nejde procentuálně vyjádřit,ale zcela jistě není 50 procent, pravděpodobnost že by byla nakažena vaše žena je spíše zanedbatelná, testy na...

Narazil jsem si docela tvrdě malíček a prsteníček ruky(bolel hlavně MP a PIP kloub, bráno od kořene prstu tak první hlavní kloub a druhý, nevím, jestli sem našel správné...

Milý Tadeáši, doporučila bych určitě zajít na chirurgii. Může se jednat o postupující zánět, ale i o postižení šlach. Klouby jste odborně pojmenoval zcela správně. S pozdravem...

Prosím o radu - cca pred 3 mesiacmi som sa prechladil a vzhľadom na to, že sa mi stav ani po 3 týždňoch nezlepšil-škrabaie v krku a čapy na mandliach (bez teploty) som navštívil...

Vážený pane Petře, podle obrázků by mohlo jít o chronickou tonsilitidu. Vzhledem k recidivujícím obtížím se nabízí tonsilektomie jako radikální způsob odstranění ložiska infekce...

Chlamydie

| Dotaz od: Renata

Chtěla bych se zeptat na léčbu chlamydií u své dvouleté dcery. V létě loňského roku nám byly na alergologii zjištěny chlamydie, prý je podle nějakého paměťového indexu(nevím jak...

Záleží na tom, který typ protilátek má Vaše dcerka ve výsledcích pozitivní. Akutní infekci ukazují protilátky skupiny IgM, proběhlou infekci ukazují protilátky typu IgG, které...

Kombinovaný zánět v pochvě

| Dotaz od: Michaela

Z výsledku kultivace (stěr z pochvy) mi vyšly zvýšené hodnoty streptokoků (B a ještě nějáký) a e-coli, dostala jsem ATB Amoksiklav a čípky Polygynax(2 balení), v lékarně mi...

Streptokoků je celá řada, některé jsou v běžné populaci bakterií v pochvě. Comáte v pochvě,od partnera není. E coli je střevní bakterie, streptokoka mají některé ženy...

Papilom rezidum

| Dotaz od: Zuzana

Paní doktorku, prosím o radu a přeložení histologie. S krkem mám již potíže od dětství, nyní se k tomu přidal jícen GERD- doporučena operace, žaludek... Mám polykací potíže...

Milá Zuzano, v histologii popisují benigní, tedy nezhoubný nádorek, který popisují, že snad byl odstraněn celý. Lépe z toho nic nevyčteme a patolog t asi ani lépe napsat nemohl...

Cca 3-4 roky mám chronický zánět mandlí (angíny jsem míval málokdy). Od té doby se mně usadil na mandlích streptokok beta haemol a nemůžu se ho zbavit ani po přeléčení...

Asi bude nutné důkladné vyšetření mandlí ale i celého imunitního tzv. Waldayerova okruhu. Bylo by dobré přinést výsledky dosavadních vyšetření s sebou. Přírodní léčba či...

Re dotaz

| Dotaz od: Pavel

Paní doktorko,děkuji za Vaši odpověď - můžete mi, prosím, ještě navrhnout, jaká antibiotika byste doporučila?Bral jsem amoksiklav, cefzil, naposled augmentin. Děkuji za odpověď...

Amoksiklav a Augmentin jsou v podstatě stejná antibiotika, pouze od jiného výrobce, obě jsou zvolena správně, stejně tak jako event. Cefzil - osobně bych volila spíše uvedený...

Výsledky krve

| Dotaz od: Jaroslav

Paní doktorko, omlouvám se,že ruším.Mám dotaz.Od července 2013 mám velké bolesti kloubů a mám stále zvýšenou teplotu 37,4c.Cítím se stále vyčerpaný.Až po 3 měsících mě naše...

Jaroslave, bohužel takto jednotlivě nemohu posuzovat uvedené výsledky. Laboratorní testy, které jste zaslal, jistě nejsou všechny, které praktická lékařka provedla. Pokud máte...

Chtěla by jsem se Vás zeptat. Druhým dnem užívám Amoksiklav a objevil se dnes u mne průjem. Není viditelná krev, barva tam je hnědá. Mám zajít k lékaři a nebo ještě léky užívat...

Vážená paní Jano, průjem jako vedlejší účinek antibiotik souvisí s jejich žádoucím účinkem, t.j. vyhubením mikrobů v organizmu. Antibiotikum často vyhubí i neškodné mikroby...

Nemám potřebu jíst

| Dotaz od: Nikola

Před čtyřmi dny jsem dostala antibiotika Amoksiklav na hnisavou angínu. Bolest v krku už ty čtyři dny nemám a tak by mi nemělo dělat problém jíst. Ale já nepotřebuji sníst téměř...

Po dobu nemoci se nechutenství a snížený pocit hladu může objevit, neměla byste tělo ale nechat strádat. I když hlad nemáte, určitě zařaďte do svého denního jídelníčku dostatek...

Rôzne problémy po operácii

| Dotaz od: Tobyas

Chcel by som Vás poprosiť o pomoc pri riešení problému, ktorý mi znepríjemňuje život už vyše pol roka... v apríli som bol operovaný na pruh (inguin. na pravej strane), pričom...

Je třeba dovyšetření - opakovat urologické vyšetření, doplnit další laboratorní vyšetření, podstoupit kolonoskopii, zvážit další imunoterapii. Dodržovat zdravou životosprávu vč...

Chtěla bych Vás požádat o radu, protože už delší dobu mám problémy, které mě trápí. Před 14 dny jsem brala antibiotika Amoksiklav a od té doby mě trápí nadýmání, potíže s...

Vaše obtíže nejspíše souvisí s užíváním antibiotik, která mají tyto nežádoucí účinky velmi často. Tmavá stolice je zase běžná po užívání železa. Kdyby obtíže přetrvávaly, nebo...

Těhotenství

| Dotaz od: Markéta

Mám dotaz ohledně opožděné menstruace.Před 40 ti dny jsem měla pohl.styk,následná menstruace přišla o 10 dní později a trvala jen 3 dny,po menstruaci jsem byla na laparoskop.op...

Těhotenství je opravdu velmi nepravděpodobné. S pozdravem, MUDr. Klímová

Zvýšené aslo

| Dotaz od: Kateřina

Dcera 6 let má 2x ročně spálovou angínu a při té poslední se nepodařilo Ospenem Streptokoka vyléčit a musel být přeléčen Amoksiklavem.Následoval odběr krve, 24h. po dobrání 2...

ASLO petrvává zvýšené několik měsíců po streptokokové nákaze, hodnota 500 není nijak dramatická. O vhodnosti tonzilektomie (vytržení mandlí) bych se poradila spíše s ORL...

Bolest v podkolení

| Dotaz od: Klára

Měla jsem poměrně běžný pád na koleno při sportovní aktivitě. Žádné problémy jsem neměla, až po třech dnech mi koleno oteklo, zarudlo, noha nešla pro bolest ohnout.Největší...

Zhmožděním kolena a kloubní chrupavky reaguje kloubní výstelka výpotkem, bolesti i otokem. Pod kolenem se takto může úzkým kanálkem z kolena plnit Bakerova cysta a to vše bolí a...

Bolest v podbrisku

| Dotaz od: Kristyna

Rada bych se vas na neco zeptala. S pritelem zijeme celkem aktivni sexualni zivot. Pred vanoci jsem byla na gynekologicke prohlidce a pan doktor mi zjistil zanet kvasinkoveho...

Navstivte gynekologa, který zánět spolehlivě vyloučí a pokud potvrdí - navrhne léčbu a předtím si pro zjištění situace ohledně těhotenství zakupte v lékárně těhotenský test...

Antibiotika amoksilav 1g

| Dotaz od: david

Na zanět průdušek jsem dostal tyto antibiotika take mě hroně boli hlava a oči take mam zalehle uši chtěl bych se zeptat jesli mi na to tyto antibiotika zaberou mam podezženi ze...

Je mi líto, že máte krásné dny pokažené zdravotními problémy. Antibiotika jsou léky, které slouží k potlačení bakteriálních infekcí. Amoksiklav je širokospektré antibiotikum...

Protrahované nachlazení

| Dotaz od: Petr

Již přes měsíc jsem jakoby nastydlej (chřipka?). Teploty nebyly, ale měl jsem takovej dráždivej kašel, pak hlavně bolesti jakoby nad okem, kolem očí, zahleněnej, úplně jsem...

U zánětu přínosních dutin je velice důležitá zejména dekongescentivní léčba, která stáhne otok sliznic nosu a přínosních dutin a tím usnadní odtok hnisavé sekrece, aby...

Antibiotikum

| Dotaz od: david

Rad bych se zeptal jak je skodlive brat casto antibiotika během posledniho pul roku jsem měl asi 4 krat antibiotika nebo penicilin nedavno jsem dostal penicilin asi před třemi...

Léčba antibiotiky by měla být velmi uvážlivá především z důvodu nebezpečí bakteriální rezistence. V dnešní době je dobrým vodítkem hodnota CRP. Broncho-Vaxom doporučuji brát...

Průjmy

| Dotaz od: Hana

Před 2 lety jsem byla operována na slepé střevo, při operaci podezření na Crohnovu chorobu, ta s měsíčním odstupem od operace pomocí kolonoskopie a histoligie vyloučena. Nyní po...

Probiotika je třeba aplikovat ještě 2 měsíce po dobrání antibiotik než se upraví mikroflora ve střevě.

Otok na krku a v krku

| Dotaz od: Jaroslav

Prosím o radu,po čkování proti chřipce(v pondělí) mi otekl krk,vůbec nemohu polykat a mám bolesti v hrdle.Lékař na pohotovosti mi předepsalAmoksiklav,užívám jej druhý den,zatím...

Jardo! Akutní tonsilitida je vlastně klasická angina. S amoksiklavem se eferalgan (kombinace vitaminu C a paracetamolu) klidně snáší. Zábaly jsou ve Vašem případě lepší teplé...

Chtěla bych se zeptat. Mám zánět v malíčku (kvůli špatné manikůře) a dostala jsem na to antibiotika AMOKSIKLAV 1g. Zítra mám jet na svah. Nesmím i přes to týden sportovat? Léky...

Při užívání antbiotik, by měl mít člověk zvýšený fyzický klid z toho důvodu, že je většinou užívání léků spojeno s poměrně těžkou infekcí - dýchycí cesty, močové cesty atd...

Zánět močových cest

| Dotaz od: Monika

Pred mesice jsem byla nemocna - zanet moc.cest,mela jsem krev a bilkoviny v moci,pani dr.mi napsala Triprim. Jenze bolesti byli stale stejne a na kontrole jsem v moci mela...

Teoreticky mohou být bolesti podbřišku dozníváním prodělaného zánětu. Na druhou stranu, krev a bílkovina nejsou typickým ukazatelem zánětu. Takže jste vlastně ani zánět močových...

Imunita

| Dotaz od: david

Během 6 měsíců mam čtvrté antibiotikum tentokrát amoksiklav 1g rad bych vědel v jakem stavu mohu mit z tohohle uživani antibiotik imunitu mam problemy se zaněty prudušek ted...

Pokud jste měl již 4x respriační infekt v průběhu 6 měsíců, tak bych doporučovala imunolgoické, alergologické vyšetření. Doporučení by Vám měl dát Váš obvodní lékař. Imunita...

Pred 14dny jsem se nachladila a mela klasickou virozu. Ryma pak boleni v krku. Jenze pak si ryma zacala delat co chce a ve spojenim s odjezdem na planovanou dovolenou do UK se...

Zcela určitě budete mít zánět dutin. Navštivte ORL lékaře k předepsání příslušné terapie. I v těhoteství jsou ATB, které možno podávat/ např. Amoksiklav, Augmentin/, aniž by byl...

Katarální angína

| Dotaz od: Iva

Od včerejšího dne mám teploty přes 38 st. a oteklý krk tak, že nemohu prakticky vůbec polykat. Dnes mi byla na pohotovosti stanovena diagnoza "akutní katarální zánět v hltanu...

Ivo! Již jste patrně sama seznala, že není vhodné tento druh dotazů klást v internetové poradně vzhledem k prodlení odpovědi... Po nasazení ATB infekčnost velmi rychle mizí...

Atb a antikoncepce

| Dotaz od: Pája

Ráda bych se zeptala, zda antibiotika Amoksiklav 1g ovlivňují činnost antikoncepce Vreya ? děkuji

Je penicilinové antibiotikum, ano ovlivňuje. Používejte kondom ještě 7 dní po dobrání antikoncepce.

Angina

| Dotaz od: Olga

Mam anginu uzivam antibiotika Amoksiklav dve baleni.Tabletu po 8h.Delal mi pan doktor vyter z krku vysledek bude za tyden.Zacala jsem pred nemoci s behem a chtela bych se co...

Po dobrání antibiotok,budete-li se cítit dobře,ještě asi týden vydržte bez větší fyzické námahy,tedy i běhu a poté začít a pozvolna zátěž přidávat

Antibiotika a antikoncepce

| Dotaz od: Veronika

Ráda bych se zeptala, nakolik snižují anitbiotika (Amoksiklav) účinnost antikoncepce (YAZ). Samozřejmě pokud to na to lze odpovědět. Děkuji

Všeobecně je známo, že ATB se metabolizují v játrech stejně jako antikoncepce. Jaké je přesné procento selhání antikoncepce Vám neřeknu, nevím o takové provedené studii...

Pekny den, predem moc dekuji za odpovědi a informace. Moje 15ti mesicni dcerka ma uz treti den zvlastni fleky na kuzi, nejsou nijak ohranicene, myslim ze ji nesvedi a zmizi a...

Paní petro, pokud projevy mizí, zkuste promazat třeba Cicalfatem , a mažte i nějakou dobu , co projevy vymizí a uvidíte. Pokud by stav přetrvával, chce to opravdu lékaře , buď...

Tenčí proud moči

| Dotaz od: Soňa

V lednu jsem prodělala zánět močových cest, výsledky pořád nebyly dobré (krev, e.coli), po dvou atb (clotrimoxozol, amoksiklav) a lichořeřišnicových tobolkách už to bylo dobré...

Může jít o zbytnění sliznice močových cest nebo jinou překážku odtoku moči. Rozhodně navštivte urologa, měla byset mít minimálně ultrazvuk močového měchýře ev. další vyšetření.

Zánět močové trubice

| Dotaz od: Marie Z.

Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho může přežívat E.Coli v močové trubici? Před 3týdny jsem tento zánět dostala s nadějí,že to max. do 4dnů přejde(již jsem ho několikrát měla...

Možností je mnoho. Například se vůbec nemusí jednat o E.coli, ale o jinou bakterii. Také je možné, že sice E.coli máte, ale je částečně na furantoin rezistentní. Doporučuji...

Antibiotika vs. antikoncepce

| Dotaz od: jana

Dobrý dne, chci se zeptat, brala jsem někdy od února troje antibiotika, sumamed pak hned amoksiklav a pak doxybene, už je to týden kdy jsem bez antibiotik, antikoncepci mám...

Dobnrý den, už je vše v pořádku, antokoncepce Vás chrání.

Zánět

| Dotaz od: Daniel | z mobilní aplikace

Prosím o radu. Před dvěma měsíci po pohl. styku začala mi pálit močová trubice. Šel jsem na urologii, kde přes negativní kultivaci moči nasadili ATB azitromycin. Po ATB potíže...

Infekce moč.trubice byla řádně přeléčena,obtíže,které popisujete,jsou nevelké- doporučuji vyčkat :dostatečně pít,2x denně provádět koupele -vlažný nálev šalvěje,slabě růžový...

Chronicky unavovy syndrom?

| Dotaz od: Petr

Prosim o radu.Jsem v zoufale situaci,respektive moje zena.V prosinci roku 2007 mela pomerne dlouhe bezvedomi a byla sama doma s nasimi dvema detmi.Stalo se to po vecernim...

Zde je každá rada drahá. Záchvaty zarudnutí se objevují u záchvatovitého zvýšení krevního tlaku, což obvykle souvisí s poruchou činnosti nadledvin - konkrétně při výskytu...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Martina

Od 15.7.-24.7. jsem brala antibiotika Nolicin na zánět močových cest a k tomu probiotika Apo-lactobacillus na 15 dní,po dobrání jsme 14 dní s přítelem při sexu používali...

14 dní je dostatečná doba, škodlivá ATB za sebou je otázka, pokud byla nutná, určitě je lepší zaléčit vše,co je nutné.rozvoj vzestupné infekce moč.cest na ledviny nebo rozšíření...

Zhruba před třemi týdny jsem dostal angínu (pyogenní streptokok, CRP 48.50) a byly mi předepsány antibiotika Penbene. Při jejich braní se vše zdálo v pořádku, ale už za 1-2 dny...

V dnešní době rezistence jsou prostá penicilinová ATB / Penbene, Ospen, V PNC/ slabá a mnoho pacientů se po nich vrátí s recidivou anginy.Já je v ordinaci vůbec nedávám a spíše...

Pocit cizího tělesa v krku

| Dotaz od: jana

Posílala sem dotaz 6.4.,ale navím co sem udělala špatně,odpověď ještě nemám,tak to zkusim znova.Už druhý měsíc pocit cizího tělesa v krku(pravá strana).V únoru tonsily bez...

Moc a moc prosím, důvěřujte svým ošetřujícím lékařům. Věnují se Vám pečlivě a zodpovědně, lidské stonání je často náročné především na trpělivost. Neváhejte se ptát na cokoliv...

Alergie na pnc, kojení

| Dotaz od: Ivana

Dostala jsem antibiotika Amoksiklav, kojim , už tedy pomalu prestavam, synovi jsou 2 roky, ale ma alergii na penicilin, tak se chci zeptat, jestli mu obcas mužů dat ještě napít...

Za uvedených okolností považuji za rozumnější zvolit ve Vaší léčbě jiné antibiotikum než Amoksiklav (nebo zvážit, zda jej vůbec potřebujete). Lék se do mléka v malém množství...

Před 14 dny mi byla na odběru krve zjištěna mírně zvýšena jaterní hodnota ALT. Prý opravdu jen mírné, o kolik nevím, byl jsem objednán na preventivní prohlídku, kde se případně...

Doporučila bych antibiotika dobrat. Vzhledm k průjmu dieta (jogurty, lehčí nedráživá strava, zákaz konzumace alkoholu) + v lékárně ev.zakoupit proiotika (Lactobacillus). Užíváni...

Infekce moč. cest

| Dotaz od: Tom

V prosinci minulého mi byl výtěrem z uretry zjištěn staphylococcus aureus a streptococcus agalactiae. Obvodní lékař předepsal Cotrimoxazol na 10 dní. Potíže s pálením močové...

Natékání čelistních lymfatických uzlin a infekce močových cest spolu nemůže souviset. Bakterie Enterococcus faecalis se nachází ve stolici. Nemůže se vaše bakterie dostat se...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Carmen

Ráda bych se zeptala na ovlivnění antikoncepce pomocí antibiotik. V pondělí jsem dobrala antibiotika Amoksiklav a dnes jsem měla nechráněný pohlavní styk. Užívám antikoncepci...

Tento typ antibiotik by na účinnost antikoncepce neměl mít vliv.

Antkoncepce

| Dotaz od: Eva

Užívám antikoncepci Sunya. Během začátku zánětu ledvinových pánviček mi byl předepsán Amoksiklav. Teď po poslední kontrole mi byla změněna na antibiotika Macmiror (20 tablet). V...

Antikoncepci užívejte dle pravidelného schématu, vliv antibiotik účinek nesníží, chráněna jste. S pozdravem Dr. Janoušková

Bolest ledvin

| Dotaz od: Eva

Asi před 14 dny mi má lékařka předepsala ATB Amoksiklav na zánět močových cest. ATB krásně zabrala a žádné potíže s močením nemám. Akorát mě začaly bolet ledviny více než...

Evo. Nejspíš se zánět rozšířil na ledviny. Rozhodně je třeba dovyšetřit ledviny- sonograficky, taky vyšetřit moč a dle nálezu pokračovat v antibiotické terapii, event. volit...

Mam dotaz sem po cisaraku a ve ctvrtek mi vitahly stehy a tet mi jde stoho nejaka tekutina a poradily mi repickem vimejvat a dostala jsem antibiotika Amoksiklav a...

Nejspíše došlo k dehiscenci, rozestupu rány z důvodu infekce, s hnisavou sekrecí, ATB celkově a lokální léčba by měli být se efektem, nebude to ale ihned, ránu hodně větrejte...

Bolesti krku

| Dotaz od: Kateřina

Už několik týdnů mám potíže s krčními mandlemi. Mám pocit,jako by mi něco překáželo v krku a začaly se mi tvořit čepy,které se velmi často odlupují a trápí mě kvůli tomu dech...

Vážená slečno Kateřino,pobolívání v krku může mít řadu příčin a nemusí jít o infekci.Výtěry máte negativní a byli-li dělány zcela nalačno, jsou dostatečně přesné. Nejde o...

Rada

| Dotaz od: Hedvika

Půl roku mám bolesti v podbřišku na gynekologii mám vše v pořádku na urologii mi našli bakterie enterokokus a klebsila mám antibiotika amoksiklav ještě jsem byla na vyšetření...

Bolesti pravděpodobně budou způsobeny zánětem, který máte v močových cestách, Rozhodně bych ale doporučoval kontrolu na urologii a případně i na gynekologii. Hezký den.

Nemůžu polykat

| Dotaz od: Michal

Včera(31.10) jsem byl u lékaře, bolelo mě v krku- jen při polykání, nemám žádnou rýmu-bolesti hlavy-kašel. Jen mi vadilo že se mi hůře polyká. Vyzvedl jsem si v lékarně...

Bohužel obrázek nezachycuje krk,jen jazyk.Antibiotikum by mělo zabrat do 3 dní,ale pokud by se zvětšil otok a zhoršilo otevírání úst a polykání,na nic nečekejte a vydejte se na...

Antikoncepce

| Dotaz od: Zuzana

Beru antikoncepci Triquilar. Před asi měsícem začal můj ,maraton' nemocí, kdy jsem neustále s něčím nemocná a beru už 4.antibiotika. První antibiotika (Penbene) jsem brala ještě...

Pokud si nejste jisté je lepší pauzu udělat vyčkat zde přijde normální menses pokud ne udělejte si gravitest antibiotika mohou účinnost antikoncepce o něco snížit a po zvracení...

Chtěla jsem se zeptat, jak poznám, že už nemám Zlatého Stafylokoka. Podstoupila jsem resekci palce (podruhé) a přeléčení ATB (Amoksiklav). (Mezitím jsem měla Dalcin a...

Klinický průběh onemocnění, zhojení rány svědčí o tom, že rána není inflamována vámi popisovaným mikrobem. Jinak samozřejmě, pokud by rána byla otevřená je možno zhodnotit...

Borelioza

| Dotaz od: Dagmar

Měla bych dotaz ohledně boreliózy.Dcera měla zhruba před rokem klíště, teprve před 8měsíci jsme zjistili že má boreliózu.Obvodní lékař ji nasadil na 14 dní antibiotika...

Určitá hladina protilátek může i po léčbě přetrvávat delší dobu, důležité je, že došlo k jejich poklesu. Zda znovu přeléčit či ne záleží na individuální situaci, pokud máte...

Antibiotika

| Dotaz od: lucie

Muj syn 14mesicu dostal dneska antibiot.amoksiklav .ale zvraci po nem.co mam delat?mam jit na pohotovost,aby dostal jiny lek,ma veliky kasel,nalez na pruduskach.

Milá paní Lucie, bohužel se opravdu musíte vydat na oddělení dětské pohotovostní služby, lékař zkontroluje stav syna a upraví léčbu.

Chtěla jsem se zeptat na nějaké věci ohledně mých zdravotních potíží.Začalo to častým močením,pocením se,únavou,bolestí kloubů,bolestí v zadní častí zad,bolestí pod žebry...

Domnívám se, že ještě nejste zotavená po infekci močových cest léčené 2 druhy ATB, na kterou navíc dle popisu navázala sinusitida, také léčená ATB (Pamycon). Nejlepší by bylo...

Již 2 měsíce mám kašel, začlo to obyčejným kašlem, na který jsem si koupila Hedelix, následně Bromhexin - obojí sirup/kapky. Pak to začlo být hodně zlé tak jsem šla k Dr., ta mi...

Vážím si nesmírně Vaší důvěry, ale bylo by velmi nezodpovědné chtít se pokušet "trumfnout" lékaře několika odborností, kteří s Vámi již po nějaký čas pracují. Lidské stonání...

Námaha při atb

| Dotaz od: Denisa

Chtěla bych se zeptat jestli se může během infekce v krku (bez teplot, přesný název bakterie nevím, mamka která mi byla pro recept říkala něco o '' vulgaris '', mám ATB...

Deniso, pokud užíváte antibiotika, předpokládám, že máte infekci, proto je třeba být v klidu hlavně kvůli infekci, aby tělo mělo "klid s infekcí bojovat". Ještě alespoň týden až...

Prosím o radu. Jsem ve 12 týdnu těhotenství a začlo mě dost vypadávat obočí a řasy. Řasy mě až tak netrápí ty mě vypadávali i před těhotenstvím ale to obočí mě docela trápí. Je...

Vaše obtíže nejspíše souvisejí s hormonálními změnami v prvním trimestru. Doporučila bych vám odběry na štítnou žlázu k ev. vyloučení snížené funkce, která by taktéž mohla být...

Antibiotika

| Dotaz od: Martin S.

Mam dotaz ohledne uzivani antibiotik. Byl jsem na sluzebni ceste a onemocnel jsem. Zvysena teplota, bolesti v krku, vykaslavani tmave zeleneho hlenu. Bohuzel nebyla moznost...

Rozhodnně bych doporučoval Vašeho ošetřujícího lékaře o užití Sumamedu informovat. S největší pravděpodobností k žádné interakci nedojde, nicméně je třeba vyloučit všechna...

Dráždivý kašel

| Dotaz od: Karolina

Paní doktorko, už nevím kudy kam, prosím vás tedy o radu. Jde o 6-letou dceru.Pro opakovaný dráždivý kašel a zvýš. teploty byly v 11/2010 podány ATB Klacid. Ten bohužel nepomohl...

Kašel je bohužel příznak velmi nejednoznačný a nelze jen podle něj učinit správnou diagnózu. Z mého hlediska bylo základní vyšetření Vaší dcery, tedy zánětlivé parametry a rtg...

Dostala jsem na léčbu zánětu dutin Amoksiklav. Už během užívání Amoksiklavu začalo svědění v oblasti pochvy a konečníku a objevil se bílý tvarohovitý výtok, který zůstává...

Po antibioticích se často vyskytuje mykoza,v lékárně jsou volně dostupné přípravky na její léčbu. Příjemný den

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Lůca

Chtěla bych se zeptat,Beru HA Yaz a včera jsem začla užívat i antibiotika Amoksiklav, tento týden mám dobýrat HA ( za 8 dní budu mít menstruaci )můžu v této době s antibotiky...

Obecně se udává,že antibiotika snižují účinek antikoncepce,spíše se to ale týká například ATB Rifampicin , a u jiných antibiotik proti TBC u jiných je snížení efektu...

Antibiotika

| Dotaz od: šárka

Užívám Deoxymykoin na zánět dutin a na doléčený zánět průdušek, předtím jsem užívala Amoksiklav. Chtěla jsem se zeptat, zda to neni moc velký driák, protože všude čtu, že tato...

Deoxymykoin je vhodný i ve Vašem případě. Jde o dobře účinné antibiotikum, výhodné je jeho podávání jen jedenkrát denně. Je pravda, že se užívá i k léčení borreliózy, ale užívá...

Partnerce dnes praktický lékař odmítl vydat potvrzení o pracovní neschopnosti s tím, že nefunguje informační systém propojení na ČSSZ s tím aby přišla následující den až to bude...

Nejspíše se opravdu jednalo o chybu v propojení systému, proto nebylo potvrzení o PN vystaveno. Potvrzení o PN lze vystavit 3 dny zpětně, takže se neobávejte, lékařka žádnou...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Hanka

Po opakovaných obtížích(tvorba čepů, 3x za sebou nachlazení, atd.) jsem si nechala udělat kontrolní výtěr z krku s výsledkem-zlatý stafylokok. Mám docela strach, protože vím ,že...

ATB doberte do konce (všechny tablety a přesně podle rozpisu) a cokoliv, co vám připadá jako dobré pro podporu imunity, vyzkoušejte, je to jen na vás. Hezký den.

Lymeská borelioza

| Dotaz od: Eva

Dcera ( 3roky 12,5 kg)měla 1.7. klíště. 24.8. se jí udělala obrovská skvrna na noze v místě klíštěte. 13. 12. byly odebrány krevní testy a potvrdily boreliozu. Naše paní...

Odpovězeno.

Komplikace po zánětu

| Dotaz od: Květoslava

Potřebuji poradit.Po požití tepelně nezpracované uzeniny mi během pár hodin vznikly kruté bolesti žaludku trvající asi 3 dny. pak se bolest rozšířila do celého břicha, bolesti...

Po těžkém zánětu může dlouho trvat rekonvalescence. A. Lapčíková

Zalehlé ucho

| Dotaz od: Radim

Před více než třemi týdny jsem měl zánět středního ucha s následným propíchnutím. V současné době, je nález v uchu v pořádku, jen mám stále zalehlé ucho. Po měření na audiu je...

Rekonvalescence po propíchnutí bubídnu může trvat i několi týdnů. Doporučoval bych proto znovu kontrolu na ORL, zda je otitida stále nedoléčená. Hezký den.

Zápal plic

| Dotaz od: Lucie



Infekce placenty

| Dotaz od: radana

Mám dotaz ohledně infekce placenty.Minule jsem kvůli ní potratila v 18tt(odtekla všechna plodová voda a po třech dnech byl vyvolán potrat).Nyní jsem ve 24tt. Asi před 4 týdny...

Amoksiklav je jedno z těch silněkjších širokospektrých ATB, které lze podat v těhotenství, zánět by měl být vyléčen.samozřejmě nevím,jaká byla ve stěru bakterie a jaká bakterie...

Sumetrolim

| Dotaz od: Jana

Dnes jsem byla se synem na kontrole. Právě dobírá Amoksiklav Forte a ještě nám byl nasazen Sumetrolim. Amoksiklav nám byl nasazen z důvodu žluté rýmy, občasné bolesti na pravé...

Pokud neakceptujete rozhodnutí pediatra, prosím, najděte si jiného - je to lepší, než žít v pochybnostech a napětí. Nepřísluší mi posuzovat rozhodovací schema jiného lékaře,on...

Od posledního zánětu močového měchýře minulého roku v lednu mě neustále bolí, pálí a někdy mám i řezavou až pulzující bolest v močové trubici. Když jdu na záchod tak mě to...

Může jít o trvající zánět nebo následek zánětu a nejvhodnější je opravdu urologické vyšetření. Opakované necílené podávání antibiotik nemá smysl.

Yersinia

| Dotaz od: Denisa

Paní doktorko, obracím se na Vás s dotazem týkající se yersinií. Již půl roku jsem po operaci akutního apendixu. Od té doby mám každý den teploty do 37,6°. Krevní obraz ukázal...

Yersinie jsou kokovité bakterie. Yersinia pestis je například původcem moru. Vás se pravděpodobně týká druh Yersinia enterocolitica, která se projevuje záněty v oblasti břicha...

Zánět ledvin

| Dotaz od: Pavel | z mobilní aplikace

Má přítelkyně měla minulý týden náhlou bolest v kříži a šlo jí to až do kyčlí.Večer měla horečku a zimnici.Byli jsme na pohotovosti a tam nám řekli že to je viróza.Příznaky...

Pokud se jedná o zánět ledvin, jsou antibiotika Amoksiklav nasazena správně. Bolesti hlavy pravděpodobně se zánětem ledvin nesouvisejí, bývají často přítomny u horečky. Pokud by...

Horečka a zvýšené crp

| Dotaz od: Robert

Prosím Vás, chtěl jsem se zeptat, měl jsem 4 dny hořečku 38,5, žádné další příznaky, jako rýma, kašel, bolest v krku, průjem nebo jiné potíže, vyrážky či podobně, prostě jenom...

Roberte, antibiotika doberte dle doporučení Vašeho lékaře, máte zvýšenou hodnotu zánětlivého parametru CRP svědčící pro zánět probíhajícím ve Vašem těle. S předepsanými...

Afty a kvasinky

| Dotaz od: Lucie

Přítel se nedávno léčil na kvasinkovou infekci. Od té doby jsem měla problémy v ústech s afty - výtěry z mé dutiny ústní prokázali malou přítomnost kvasinek a další bakterie...

Paní Lucie, původce aftu zatím není přesně známý, ale jako hlavní se jeví příčina imunitní a složení ústní mikroflóry. Rizikové faktory jsou kouření, stres, oslabená imunita...

Bolest hrudníku

| Dotaz od: Pavel

Chtěl bych se zeptat, mám problém s bolestí na levé straně pod žebry při dýchání i pohybu. Bolest se vždy projevuje ve stejném místě a je silně bodavá. Nemohu se zhluboka...

Nabízí se otázka, zdali jsou bolesti v oblasti žeber, vyzařující z hrudní páteře, nebo pod žebry, jak píšete, tedy v horní polovině břicha? Zda jsou bolesti lokalizované, nebo...

Kašel

| Dotaz od: Anet

Už 3. týden mám suchý dráždivý kašel. Nejprve to propuklo virózou, která se moc nelepšila, proto jsem zašla k praktickému lékaři, který mi vzal krev a udělal výtěr, v krvi byla...

Tento druh obtíží je v posledních měsících pomněrně častý. Podle toho, co píšete, bych doplnila odběry na chlamýdie a černý kašel. U obou infekcí je účinný Fromilid - Klacid...

Antibiotika na stafylokoka

| Dotaz od: Tomáš

Chtěl bych se zeptat na pár otázek a zda byste nevěděli, co mi je. Byl mi diagnostikován stafylokok, dostal jsem antibiotika Amoksiklav. Jsou tyto antibiotika vhodná na léčení...

Tomáši, ano, tato antibiotika jsou vhodná. Při léčbě antibiotiky ale mohou vznikat zažívací, střevní obtíže. Doporučovala bych Vám tedy si v lékarně koupit a užívat ještě...

Cysta/absces na ledvině?

| Dotaz od: baara

Je mi 20 let, prodělala jsem pyelonefritidu (druhou v pořadí - minulá proběhla před cca rokem a půl, vždy v pravé ledvině..a bez zjevné příčiny). Minule jsem byla...

Báro. Vaše potíže nesvědčí pro cystu- cysta totiž nebolí a ve většině případů jde o náhodný nález. Teploty a bolesti spíše svědčí pro absces. Doporučila bych Vám CT vyšetření...



Impetigo

| Dotaz od: michaela

Na brade a na ramenu se mi objevilo impetigo, lekarka mi na to predepsala bactroban a antibiotika Amoksiklav..chtela bych se zeptat jak se mam vyvarovat abych nenakazila okoli...

Impetigo značně nakažlivé a je možné se nakazit například i dotykem, po dobu braní antibiotik a do potvrzení, že je infekce zažehnána, budte opatrná a stýkejte se s lidmi spíše...

Angína

| Dotaz od: František

Předminulý týden jsem ze dne na den měl 38,6 TT, bolest v krku a bílá ložiska vzadu v krku a často záchvat kašle. Dostal jsem na to od dr. V-Penicilin 1,2g. Po třech dnech bez...

Františku, uvedenou kombinaci antibiotik nepovažuji za účelnou a moc jí nechápu- ale je to názor vaši lékařky. Zarudnutí krku (hltanu) jak píšete, je spíše provázeno virovým...

Hac a atb

| Dotaz od: Michaela

Zhruba o týden jsem si oddalovala menstruaci, měla bych ji mít teď 19.2. Zároveň beru antibiotika Amoksiklav a budu je brát ještě minimálně týden. Vím, že snižují účinnost...

Doporučuje se minimálně 1 týden po dobrání ATB, já by jsem ale řekla, že úplná jistota je použití kondomu celý jeden cyklus braní jednoho platíčka a následného krvácení ze spádu...

Odběry krve

| Dotaz od: Bartoňova

Dobre svatecni odpoledne,prosim,,jsem 3tydny po chripce a zanetu prudusek,,,jsem unavena,tak me pan doktor dal zadanku na rozbor krve. Uzivala jsem AMOKSIKLAV 7 dnu. Lecbu jsem...

Ireno, na odběry krve můžete jít kdykoli po domluvě s vaším PL. Pokud budou výsledky mimo referenční mez, byla by vhodná kontrola s odstupem. S pozdravem Jana Harnová

Rad bych se zeptal, minuly tyden jsem mel nechraneny sex. Par dni potom mne zacalo bolet v krku, tak jsem sel ke svemu praktickemu lekari, kde mi predepsal antibiotika...

Dominiku, podle toho, co popisujete, se nejspíš bude jednat o klasické příznaky virózy. Kapavka se však nedá zcela vyloučit. Je pravda, že tzv. extragenitální kapavka se může...

Zánět průdušek

| Dotaz od: Roman

Po prochlazení jsem dostal zánět průdušek. Zasaženy jsem měl od prvopočátku pouze průdušky bez jakéhokoli kašle,rými či teploty. Jelikož jsem před víkendem již svého praktického...

Zelená rýma a vykašlávání hlenu neznamená hned zánět průdušek, znamená to zkrátka rýmu a bakteriální složkou, kdy hleny stékají do krku a dráždí ke kašli. Zánět průdušek...

Beru antibiotika Amoksiklav 1g a chtel bych se zeptat, zda si muzu dat na tyto antibiotika obcas treba po obede jedno pivo 10°. Dekuji za odpoved.

Martine. během užívání antibiotik byste neměl požívat žádné alkoholické nápoje, tedy ani pivo. Zkuste vydržet do dobrání antibiotik. S pozdravem dr. Šimjáková

Možnost sarkodiozy?

| Dotaz od: Jiří

Chtěl bych se dotázat na možnost onemocnění Sarkodiózou, případně co ve věci mám podniknout dál. V lednu tototo roku se mě na čele začala dělat bulka 1x3 cm, která byla...

Příčina sarkoidozy není známa, není potrvzzena ani infekční etiologie, určitě je zde vliv genitického vybavení pacienta, projevy mouhou být v jakémkoliv orgány, tzn. i kloubní...

Během léčby ATB Amoksiklavem na infekci v krku mě začalo v krku přeskakovat a bolet (ATB už mám dobrané). Bolest nepřišla náhle a intenzita se střídá. Jako by mi při polknutí...

Vážená slečno Deniso, doporučuji Vám podstoupit vyšetření ORL lékařem a podle výsledku se domluvit na dalším postupu. S pozdravem, MH.

Už přes měsíc mě trápí bolest v krku. Nejdříve byl nasazen Amoksiklav, ale potíže přetrvávaly. Byl udělán výtěr, ze kterého se našel hemofil a streptokok. Nasazen Klacid, ale...

Škrábání a bolest v krku je obecný příznak, který provází obecně (tj. nemusí souviset s bakteriálním nálezem z výtěru) poškození nebo dráždění krční sliznice - mechanické, na...

Zánět zubního kanálku

| Dotaz od: Hana

Ráda bych konzultovala nutnost a rozsah ošetření zubu dcery (*2006), u kterého byl v rozmezí 1 roku řešen hluboký kaz a to tak, že byla 2x aplikována dočasná výplň a v 02/2017...

Jen z rtg vám nemohu seriózně řici dg a tím ani terapii. Ale je patrné z ústupu pulpy, že problém z kazem byl původně dost velký. Jak se po léčivé vložce bude situace vyvíjet se...

V neděli jsem dostala vysoké horečky 39 a bolení v levé lednině. A v pondělí jak jsem šla k doktorovi jsem zjistila i u gynekologa že jsem v 5týdnu těhotenství. Beru antibiotyka...

Výrobce udává že - Pro užívání přípravku těhotnými nebo kojícími ženami musejí být zvlášť závažné důvody,- což si myslím,že horečka 39 a bolesti ledvin jsou,váš lékař to jistě...

Stomie a antibiotika

| Dotaz od: Ivana

Maminka (83let) dnes na dráždivý kašel dostala antibiotika.V lékárně jí vydali jiná, než byla na předpise(co bylo na předpise neví).Má po operaci perforace tlustého střeva 3...

Mohlo se stát, že lékárník neměl k dispozici konkrétní předepsaný lék (např. Augmentin, Curam, Megamox, Amoxicilin comp), a proto Vám vydal ekvivalentní přípravek - se stejným...

Účinky antikoncepce

| Dotaz od: Nicola

Chtěla bych se zeptat jestli antibiotika Amoksiklav snižují účinnost antikoncepce Bonadea.Děkuji

K snížení účinku nedochází.

Dojčenie a lieky

| Dotaz od: jaroslav

Zistili mi vysoké ASLO - takmer 2000, pritom FW a CRP je v norme, no mám zväčšenú zrejme LU - na krku, dávno kašlem... začala som preto užívať ATB (t.č. Amoksiklav, potom to...

Amoksiklav i Penbene můžete při kojení užívat bez obav. Dětský lékař by to však měl vědět, je nutné vzít v úvahu možné riziko průjmu u kojence. Doporučuji zvážit probiotika...

Předávkování antibiotiky

| Dotaz od: Alena

Můj syn (2měsíce, 5kg) má zarudlý pupík a tak pediatr nám na to dal antibiotikum AMOKSIKLAV. Omylem se mi stalo, že první dávku jsem nechtěně zvýšila. Měl dostat 1.5ml a já mu...

Neobávejte se, jednorázově vyšší dávka není nijak nebezpečná. Hezký den.

Kvasinková infekce

| Dotaz od: Kristyna

Asi tak posledni tyden mozna trochu dele u sebe pozoruji svedeni pochvy. Prvni 2-3 dny jsem pocitovala i paleni pri moceni, ktere uz ale zmizelo. Nicmene na druhou stranu se mi...

Hezký den Kristýno, podle všeho se bude jednat opravdu o kvasinkovou infekci ve Vaši pochvě, jistě k ní přispěly i ty 2 kůry antibiotik. Váš postup byl správný, Canesten Vám...

Borelióza

| Dotaz od: František

Zdravím Vás a přeji hezký den.Dcera (14 let ) měla na paži klíště.Během 3-4 týdnů se jí v místě udělala červená skvrna. Lékař okamžitě nasadil antibiotika Amoksiklav 1g ( po 12...

Vaše dcera byla správně přeléčena na boreliózu (antibiotika na 3 týdny). Nicméně část lidí po prodělané a správně přeléčené borelióze může mít potíže dlouhodobě (nejčastěji...

Jiz pres dva tydny mam problem se zahlenenim, rymou, tlakem v hlave a unavou. Po asi 10 dnech jsem zasla k OL, ta mi napsala Amoksiklav na 5 dni na sinusitidu. Dle jejiho...

Zdravím vás, já se tedy při nasazování atb. řídím příznaky, délkou potíží, teplotami, hnisavou rýmou, tedy žlutozelenými hleny, pokud jsou světlé a bílé, pak atb. nedávám a...

Opakovaná angína

| Dotaz od: Martina

Moc by jste mi pomohla vyřešit tento dotaz. Cca 3 měsíce zpátky jsem měla 1. angínu bez bolesti v krku a teplot. (pouze zduřelé mandle a čepy) Byl mi nasazen augmentin 1g na 5...

Pokud by se opět objevily bolesti v krku doporučovala bych provést výtěry, odběry na akutní parametry zánětu - hlavně CRP. Příčinou angíny nemusí být vždy bakteriální infekce...

Zánět ledvin

| Dotaz od: Andrea

Ve čtvrtek sem byla na urologii kde mi po ultrazvuku zjistil zánět ledvin. Napsali mi antibiotika amoksiklav 1004,5 mg, spasmed a indometacin. Trpěla jsme téměř nesnesitelným...

Léčbu máte nasazenou správně. Předpokládám, že antibiotika byla nasazena " naslepo " . To znamená, před výsledkem kultivace moče. je možné ,že bakterie, která Vám zánět ledvin...

Dlouhodobá rýma

| Dotaz od: Lukáš

Rád bych Vás požádal o radu. Už asi od vánoc mě trápí ucpaný nos a silná rýma (netekoucí). Celou dobu jsem to řešil kapkami do nosu (muconasal plus) ty jediné mi vždy dokázali...

Pane Lukáši. Postup je nutno řešit s lékařem, který zná detaily a viděl Vás - co Vám "našli v krku"?, proč bylo předpokládáno, že to s Vašimi potížemi souvisí? (výsledek výtěru...

Angina

| Dotaz od: Věra

Celou zimu jsem užívala imunoglukan a vitamin C s minerály. V březnu jsem přestala, poté jsme jeli na hory ale celý týden mne bolelo v krku. U obvodní lékařky jsem dostala...

Ve většině případů bývá absces bakteriálního původu a odstranění mandle je běžné řešení. Zabrání zopakování obtíží.Vznik nemoci byl zřejmě jen souhrn okolností,potkala jste se s...

Minulý týden jsem prodělal zánět průdušek a bral antibiotika amoksiklav. Dva dny před koncem léčby mi zrudla varlata a začla hrozně svědit.

Mohlo by jít o projev alergické reakce nebo přemnožení kvasinek na kůži. Můžete začít krémem proti kvasinkám, který je volně dostupný v lékárně. Kdyby po týdnu nedošlo ke...

Můžete mi prosím poradit, čím čistit zoubky dvouleté dceří? Zatím nedokáže po vyčištění pastu vyplivnout. Zoubky dvakrát denně, čistíme zatím vodou. Po léčbě antibiotiky...

Z barvy po atb nemějte strach, časem se při pravidelném čistění ztratí. Je velmi dobré, že se o zoubky své dceři takto staráte. Do 3 let věku dítěte je optimální používat zubní...

Časté močení

| Dotaz od: Michaela

Mám takový problém musím často chodit na záchod ale před 2 měsíci jsem měla zánět močové trubice brala jsem antibiotika, zánět pocházel z bakterie. Zánět jsem zaléčila. Vše bylo...

Z uvedeného popisu nelze potvrdit zůžení močové trubice ani diabetes. Diabetes je možno vyloučit jednoduchým testem z krve. Zůžení močové trubice se spíše vyskytuje u mužů...

Hemofilus

| Dotaz od: Adéla

Chtěla bych se dotázat, nakolik lze s hemofilovou bakterií bojovat jinak, než-li antibiotiky? K lékaři jsem přišla s 2měsíčním těžkým vlhkým kašlem, s produkcí hlenu a těžkou...

Haemophilus influenzae je bakterie , která způsobuje opakované katary HCD. Nejčastěji se dospělý nakazí od školkových dětí, kde je to jeden z typických patogenů a děti fungují...

Mému bratrovi se na kůži objevila vyrážka. Přetrvává to již déle jak měsíc. U lékaře absolvoval několik vyšetření, dostal antihistaminika. Poté byl nemocen a ještě se to...

Kožní dermatitidy mohou provázet různá infekční onemocnění - příčina tedy může být infekční. Samozřejmě nelze vyloučit i vliv medikace Augmentinu /ale vyrážku měl již před...

Bulka za uchem

| Dotaz od: Kateřina

Jsem jiz zoufala a potrebuji poradit. Na tvari...blize k uchu mam boulicku..na obouch stranach...byla jsem na sonu a videli telisko o nekolika milimetrech...mozna uzlina...obcas...

Kateřino, střevní obtíže - ve smyslu průjmu - jsou běžné po jakýchkoli antibioticích, po amoksiklavu obzvlášť. Proto se současně doporučuje užívání laktobacilů. Pravděpodobně...

Opakované močové infekce

| Dotaz od: Vlastimil

V listopadu jsem prodělal zánět močového měchýře.Byl jsem léčen antibiotiky Ciplox,pak Amoksiklav,vyšetření moče bylo v pořádku.Začátkem února jsem prochladl a komplikace se...

Vlastimile, jestli máte v pořádku moč (chemické vyšetření, sediment i kultivace), zřejmě jste se infekce skutečně zbavil. Pokud máte stále obtíže nebo pokud se problémy vrací...

Nalez v moci v tehotenstvi!

| Dotaz od: Lucie

Prosim vas o radu ci podobne zkusenosti… At hledam, jak hledam, nic nenachazim! Jsem tehotna po IVF (takze velke davky hormonu od cervna do konce zari), jsem v 15.tydnu a mam...

Bakteriurie neboli přítomnost bakterií v moči může být zcela bezpříznaková nebo je provázena příznaky infekce močových cest, jako je pálení a řezání při močení nebo horečky...

Bolerioza

| Dotaz od: hanča

16-ti letý syn byl přeléčen atb./Amoksiklav/, boleriosa byla ve velmi ranném stádiu. Nyní po přeléčení jsou výsledky krevních rozborů téměř stejné.

Nekladete otázku, nevím, na co přesně odpovídat. Každopádně se tělu musí nechat nějaký čas rekonvalescence a regenerace, aby se s infekcí popralo, nelze očekávat, že ihned po...

Děkuji předem za Vaši laskavost. 6.12.2012 jsem byla operována. Epikriza:hysterectomia vag.,colpoplastica ant.,semicolpocleisis sec. Kahr-to jsem opsala z propouštěcí zprávy...

Není pravděpodobné,že by krvácení pocházelo z pochvy, jediná možnost by byla granulační tkáň,která se v jizvě může vytvořit,ale tu by gynekolog v zrcadlech viděl. Myslel bych...

Pocit oteklého krku

| Dotaz od: Markéta

Už delší dobu jsem se potýkala s pocitem nateklého krku, cucala jsem pastilky tantum verde,drill, kloktala šalvěj apod., ale nic nepomáhalo. Asi po 2 týdnech snažení to vyléčit...

Markéto, myslím, že se opravdu ničeho obávat nemusíte. Hezký den.

Dcera měla v 5.týdnu života zánět pravé prsní žlázy (Abscessus mammae 1.dx. TH 11.9.incisio, evacuatio abscessus, drain v celkové anest.; převazy, amoksiklav). Zánět se po...

Nevím , jak stará je nyní vaše dcera,ale obecně žláza by neměla být po tomto ošetření narušena a bylo by vhodné pokud je již v pokročilejším věku zhotovit sonografii prsních...

Zlatý stafylokok na kůži

| Dotaz od: Hana

Můj přítel (21) má už 7 měsíců ošklivé obtíže kvůli zlatému stafylokokovi. Asi před rokem a půl se mi udělal absces, byl řešen chirurgicky a přeléčen amoksiklavem. Udělaly se...

1) Každý jedinec má trochu jinak nastavenou imunitu, takže to, co vadí jednomu, nemusí způsobovat obtíže u druhého. 2) Atopici mají narušenou kožní buněčnou imunitu, takže právě...

Jazyk

| Dotaz od: Mischa

Ráda bych znala Váš názor na mé zdravotní potíže, které se objevily, když jsem dobírala antibiotika Amoksiklav. Na obou stranách jazyka se mi udělaly měkké vřídky, nebolí, spíše...

Změny na jazyku mohou souviset jak s prodělaným nebo nyní probíhajícím infekčním onemocněním, tak s antibiotickou terapií. Pokud by šlo o kvasinky, pak by jistě byl pozitivní...

Antikoncepce x antibiotika

| Dotaz od: Simona

Chtěla bych se zeptat zda můžu otěhotnět pokud používám antikoncepci dienille a antibiotika na infekci močového měchýře amoksiklav. Děkuji za odpověď.

Ano, uvádí se, že i penicilinová antibiotika snižují účinek antikoncepce.

Pooperační bolesti prostaty

| Dotaz od: Josef

Nedávno jsem podstoupil nevyhnutelný zákrok prostaty /TURP/nebo někde nazývaný /TRUS/ v naději a dobré víře že zvětšení průtoku prostatou obtíže /velice časté močení v noci až...

Josefe. Infekce močových cest k pooperačním komplikacím na močových cestách opravdu patří. Důležité je, aby jste byl nyní cíleně zaléčen dle výsledků kultivace. Pokuď...

Už 14 dní mám hlen ve stolici není v něm krev nic je jenžlutohnědý. Průjem ani zácpu také nemám. Ani nehubnu, závratě ani horečku nic takového. Jednou za 4 dny je ho vždycky...

Drahá paní Lucie,rozhodně nejste zmatkář.Po antibiotikách se širším spektrem,k nimž náleží i amoxycyllin,může přetvávat tzv.střevní dysmikrobie,dobře reagující na probiotika/i...

Antikoncepce

| Dotaz od: Markéta

Měla jsem zánět močového měchýře a paní doktorka mi předepsala antibiotika amoksiklav. Půl roku beru již pravidelně antikoncepci Asumate. S přitelem jsme měli nechráněný...

Ano, vaše antikoncepce funguje. Riziko otěhotnění není. Nadále užívejte antikoncepci dle návodu. Krátkodobé užívání antibiotik účinnost antikoncepce nesnižuje. S pozdravem Dr...

Na začásku listopadu 2015 se naší dceří (2 roky a 3 měsíce) vytvořil silný zánět na prostředníku levé ruky. Začalo to nenápadným otokem citlivým na stisk a rankou připomínající...

Dle fotografie to vypadá na bakteriální infekci . Bakteriální infekce se dostala do prstíku malou rankou , která byla přítomna jak popisujete. Bakterie jsou přítomny všude kolem...

Antibiotika

| Dotaz od: Kristýna

Chtěla jsem se zeptat. Beru antibiotika Amoksiklav 625. Doberu je v úterý 3.4. 2012. V pátek 6.4. 2012 chceme jít s kamarády oslavit narozeniny. Můžou mě antibiotika stále...

Již můžete popíjet, samozřejmě s mírou.

Bolesti třísel a stehen

| Dotaz od: Marta

Prodělala jsem zánět prsu při kterém jsem měla zvětšené mízní uzliny v pravém podpaží (26x8mm) - sono v pořádku. Nyní už bolesti nepociťuji jen uzlina zůstává zvětšená. Byla...

Hematologické vyšetření by jistě vzhledem ke zvětšeným uzlinám na více místech /v podpaží, v tříslech/ bylo na místě - rozhodně se nemusíte bát, že ba na Vás hematolog pohlížel...

Krvácení během cyklu

| Dotaz od: Andy

Chtěla jsem se zeptat. Asi před týdnem jsem dobrala antibiotika (Klacid) a předtím jsem brala Amoksiklav. Beru antikoncepci Lindynette 20. Asi 4 dny zpátky jsem měla navíc...

Antibiotika snižují učinek antikoncepce, vy jste měla dvoje za sebou, a hladina ještě po dobrání nějakou dobu přetrvává mohla by to být příčina, pokud by se to opakovalo...

Už týden mám bolesti v podbříšku myslím že to jsou vaječníky někdy v obou,ale také střídavě v levém i v pravém.Mám také výtoky teď už méně.Byla jsem u své gynekoložky ta mi...

Určitě máte v dohledné době u gynekoložky naplánovánu kontrolu, takže budete určitě postupovat dle vyšetření u ní. S pozdravem MUDr. HYnek Kudělka, GYNET

Pseudomonas

| Dotaz od: Hana

Paní doktorko, protože naše paní doktorka má nyní dovolenou, dovolím si obrátit se na Vás s několika otázkami. Mám 12-ti letou dceru, vrátili jsme se od moře s bolestí ucha a...

Nejprve je třeba dobrat nasazený Fromilid. Pokud při dalších testech ještě Pseudomonas pozitivní nález, budou s největší pravděpodobností nasazena jiná antibiotika. Hezký den.

Úporný a nekončící kašel

| Dotaz od: Milan

Rád bych se Vás zeptal na následující problém. Už 4 dny mě trápí velmi nepříjemný, suchý a úporný kašel, který nejvíce v noci - nemohu z něj ani spát. Kašlu nonstop a nepomáhají...

Máte-li zánět zevního ucha,může být Váš kašel jako reflex v souvislosti s tímto stavem,Vím,že je to velmi nepříjemné,ale najít jasnou příčinu se nám nyní nepodaří.Kašel je...

Stafylokok

| Dotaz od: Jana

Máme čtyřtýdenní miminko. Před týdnem jsme mu objevili 2 veliké zarudlé bulky - nad klíční kostí a u podpaží. Jelikož není očkován, poslali nás do nemocnice, kde mu bulky...

Léčba byla určitě správná, kožní infekce zlatým stafylokokem je možná z nemocničního prostředí, ale i od dospělého - např. nosiče této bakterie, který o ní ani nemusí vědět...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Eliška

Chtěla bych se zeptat, zda-li je problém, když sem měla pohlavní styk v týdnu pobírání placebo antikoncepčních pilulek a ještě s tím, že beru antibiotika Amoksiklav 625mg...

Amoksiklav snižuje účinek antikoncepce. Styk by měl být chráněný ještě cca 7-10 dní po dobrání ATB.

Účinnost antikoncepce

| Dotaz od: Lucie

Chtěla jsem se zeptat jestli je snížená účinnost antikoncepce Sylviane když jsem před 9 dny dobrala antibiotika Roxithromycin a před 14 dny Amoksiklav a také jsem před více jak...

Nemusíte mít obavy,na účinek antikoncepce by to nemělo mít žádný vliv. Příjemný den

Dlouhodobé zalehnutí uší

| Dotaz od: Milan

Před 2 týdny jsem měl zánět zevního ucha, ORL doktorka mi předepsala antibiotika Amoksiklav. Ty už mám nyní dobrané. Součastně s tím zánětem mám již také cca 2 týdny zalehlé v...

Vyčkejte ještě nějaký čas, jste podle mého mínění dost netrpělivý a dejte tělu nějaký prostor pro úplnou úzdravu. Zalehnutí uší odezní po čase úplně nepozorovaně. Hezký den.

Antibiotická terapie

| Dotaz od: Daniel

Mám nasazená antibiotika AMOKSIKLAV 1G, beru je od úterý v rámci drobných problémů s ušima a chci se zeptat, vím, že se na ATB nemá užívat nejlépe žádný alkohol, ale zda bych si...

Alkohol byste bohužel během léčby Amoksiklavem popíjet neměl. Alkohol se doporučuje až tak 24h po dobrání poslední tablety. S pozravem dr. Šimjáková

Chronicke zanety

| Dotaz od: Michaela

Je mi 23 let. Jako male dite jsem trpela na caste zanety stredniho ucha a anginy. Po castych zanetech ucha mam do dnes rupturu bubinku a po anginach zjizvene mandle. Pak byl...

Vážená paní/slečno Michaelo, vzhledem k opakovaným infekcím Vám doporučuji podstoupit imunologické vyšetření a podle výsledků se domluvit na dalším postupu. S pozdravem, MH.

Zlatý stafylokok - důsledky

| Dotaz od: Leo Schlattauer

Již dlouhodobě trpím bolestmi hlavy, náhlými zvýšenými teplotami a záněty HC dýchacích. Vždy se to vyřešilo samo a kolikrát jsem to přecházel. Až nyní, jsem dostal vysoké...

Pokud byste stihl před příjezdem navštívit lékaře na kontrolní vyšetření a testy, bylo by to pro vás oba výhodnější, pokud ne, zkuste ještě kontakt omezit, vím, že je to obtížné...

Zánět dásně

| Dotaz od: Jakub

Ve středu 2.11 jsem začal mít teploty, něco kolem 38 a zároveň mě pobolívala dáseň u zadní osmičky. Druhý den jsem byl u zubaře, ten mi dáseň vyčistil a poslal mě domu, ale v...

Dg. v hlavičce není asi správná, ale pacient prodělal zřejmě dvě onemocnění najednou (bývá celkem časté) a to dle mého názoru Denticio difficilis a Tonsilitis ac. Léčba pomohla...

Již 6 měsíců mám zvýšené teploty(37,3-37,7), jsem na neschopence, chodim po vsech moznych doktorech a zatim zadne znatelne zlepseni na mem stavu.V říjnu mě po koloskopii...

Zlatý stafylokok (staphylococcus aureus) takové obtíže může způsobovat. Také se na na nich může podílet proběhlá virová infekce, možná i proběhlý nebo přetrvávající ? zánět...

Alergie na léky

| Dotaz od: Šárka

Pane doktore, již 3 týden se léčím na zánět dutin + zánět středního ucha. Ve středu 8.4.2015 jsem dobrala druhé balené ATB Amoksiklav ( celkem 24 tablet ) + beru Sinupret...

Bohužel se někdy reakce na ATB objevují i s několikadenním zpožděním. Pokračujte v užívání Dasselty.Nelze vyloučit reakci i na další užívané léky, konsultace s alergologem by...

Lymeská borelioza

| Dotaz od: Eva

Chybný datum odběrru, ne 13.12. ale 13.9. Dobrý den, dcera ( 3roky 12,5 kg)měla 1.7. klíště. 24.8. se jí udělala obrovská skvrna na noze v místě klíštěte. 13. 9. byly...

Dávkování u Amoksiklavu má určití rozmezí, obě doporučení jsou správná. To, jaké má být skutečně použito, musí rozhodnout ošetřující lékař. Není možné toto učinit jen tak po...

Děložní čípek

| Dotaz od: Mirka

Pane doktore.Mám na vás prosbu.Mám už asi týden problémy se spodkem.Velké bolesti,řídký výtok a strašné pálení.Nedá se to vydržet.Navštívíla jsem svého gynekologa,který mi řekl...

Dráždění nejspíše způsobuje Betadine,vynechte jej, kombinace Sumamed a Amoksiklav dohromady se mi zdá podivná, zkuste sliznici zklidnit sedací koupelí v řepíčku příjemný den

Zánět ledvin

| Dotaz od: petra

Chci se zeptat na mé potíže.Njeprve to začalo o víkendu tím,že jsem šla na záchod,stolice vše vpoho,pak jsem chytla jakousi divnou křeč do levého boku-bolest jako když utíkáte a...

Buďte bez obav, všechny lékaře, které jste navštívila postupovali správně. První volba antibiotiky a vyšetření papírkem na biochemii moče, kontrola, ultrazvuk, CRP, jiný typ...

Dráždivý dlouhodobý kašel

| Dotaz od: Karolina

Paní doktorko, už nevím kudy kam, prosím vás tedy o radu. Jde o 6-letou dceru.Pro opakovaný dráždivý kašel a zvýš. teploty byly v 11/2010 podány ATB Klacid. Ten bohužel nepomohl...

Obávám se, že takto komplexní problém, jak mi jej nyní popisujete, nevyřešíme přes internetovou poradnu. Jako místo bydliště máte uvedenou Prahu, mohu Vám tedy pouze nabídnout...

Opakovaná rýma

| Dotaz od: Robert

Pane doktore, mám problém který, nejenže zatěžuje mou fyzickou stránku, ale ted už i psychickou. Zhruba před třemi měsíci sem dostal rýmu(nachlazení).Normální, kterou dostávám...

Vážený pane Roberte, podle uvedených příznaků by se mohlo jednat o časté virové nebo bakteriální infekce dýchacího ústrojí v terénu alergické rýmy. Doporučuji Vám podstoupit...

Jsem ve 33 tt...

| Dotaz od: Marcela

Jsem ve 33 tt a už od listopadu lońského roku bojuji s neustálými bolestmi v krku. Nejdříve se je snažím vždy léčit různými zábaly, kloktadly, pití a kloktání Vincentky, ale...

Někdy je opravdu nutné podat antibiotika těhotným, používají se pak penicilinová, která nemají vliv na miminko. Štítná žláza je uložena na krku, v některých případech může...

Mela jsem anginu a p. doktorka mi napsala Amoksiklav 1g. Baleni jsem dobrala cele (14 tablet 1 po 12 hod.). Tyden po dobrati jsem jeste lezela. Beru echinaceu, vitamin c a...

Pokud měla paní doktorka podezření na zápal plic, nasadila antibiotika podle nejčastějších původců zápalu plic. Amoksiklav se dává na pneumokoka (jako typického původce zápalu...

Streptokok pneumonia

| Dotaz od: Hana

Ráda bych se poradila. Mám holčičku, 2 roky, kvůli přetrvávající (déle než 2 týdny) rýmě a večerním zvýšeným teplotám (trvaly od 19-21,00 hod., pak samy klesly, max. 37,2) jí...

Postup vaší lékařky je zcela korektní, není tedy důvod k obavám. Hezký den.

Borelióza?

| Dotaz od: Zuzana

Dnes jsou to 4 dny, co jsem byla u svého lékaře s problémem a tím je flek na levé ruce. Předpsal mi Augmentin, v lékárně jej ale neměli, dali mi Amoksiklav. Klíště jsem neměla a...

Fotografie je bohužel poněkud rozmazaná a pro zhodnocení kožních potíží je potřebný i pohmatový vjem, ale lze říci, že tento problém vypadá spíš jako alergická kožní reakce na...

Zápal plic

| Dotaz od: Pavla

Mám na vás takový dotaz. Před dvěma měsíci jsem prodělala levostranny zapal plic, brala antibiotika amoksiklav cca 3 týdny a pote jsem byla ještě doma cca 14 dni na doleceni...

Doporučuji ještě cca 4-6 týdnu klidovější režim, pokud by dýchání pořád nebylo dobré, doplnit plicní vyšetření (spirometrii) a odběr CRP a ASLO u praktického lékaře

Rodila jsem 22.6. dceru 4460g a 53 cm, porod rychlý, s nástřihem, který pokračoval v natržení konečníku. Za 3 dny jsem zjisila, že mezi stehy kousek od konečníku mi bokem...

Píštěl konečníku, kterou opravdu uniká obsah zabarvený stolicí nemusí vůbec s porodem souviset. Může se jednat o proběhlý zánětlivý proces v okolí konečníku, který se v...

Je mi 39 let. Mám zánět středního ucha - lékař jedno ucho "propíchl", druhé mi prasklo samo. Příčina zánětu je prý virová, dostala jsem preventivně ATB. Přesto z jednoho ucha...

V některých případech může dojít k přechodu infekce do přilehlých dutin. Jestliže obtíže přetrvávají, je vhodné informovat o tom ošetřujícího lékaře - zjistí aktuální stav a...

Chronicá sinusitida

| Dotaz od: Petr

Dnes jsem byl na ORL s dlouhodobým problémem..mám zastření obou max.dutin při edematozních změnách sliznice v rámci sinusitis bez hladinek. Mám již přes měsíc bolest v čelních...

Claritine je skutečně obdobně fungujíc antihistaminikum jak další dva které zmiňujete, u chronických sinusitid je bakteriální etiologie velice nepravděpodobná, a rezistence na...

Paní doktorko. Obracím se na Vás už v úplném zoufalství. Je mi 28 let jsem od 1 roku po operaci oboustranného refluxu moč. cest, operováno 2x v Olomouci. Od 11 let nedocházím...

Samozřejmostí je co největší příjem tekutin. Podle cévkované moči by se měla přeléčit infekce - alespoň týden ATB. Ve Vašem případě bych indikoval dlouhodobě subinhibiční...

Bolest čelisti

| Dotaz od: Pavlína

Před 10 dny jsem byla na pohotovosti ORL, rentgenem mi byl diagnostikován zánět dutin, Každý den jsem chodila na anemizaci, byla mi nasazena 2 balení aatb amoksiklav. Po celý...

Vzhledem k popisovaným obtížím se nejspíše jedná o zánět v oblasti orofaciální. Tedy okosznice - místo, kde sídlí zuby, které velmi úzce souvisí s vedlejšími dutinami nosními a...

Uzlina

| Dotaz od: Lenka

Před týdnem jsem si náhodou objevila zvětšenou uzlinu na krku na pravé straně. Při pohmnatu nebolí a je hybná. Včera jsem byla na ORL, kde mi paní doktorka napsala toto...

Dle zprávy máte lehkou rýmu a zánět nosohltanu, což bohatě stačí, aby se Vám uzlina zvětšila. Máe i příznaky zánětu horních cest dýchacích (pocení, zahlenění, ucpaný nos). Po...

Opakovaná menstruace

| Dotaz od: Jana

Mám dotaz ohledně druhé menstruace v měsíci. Beru HA Artizia. Už téměř druhým rokem, co beru HA nemenstruuji každý měsíc. Tak jednou až dvakrát do roka. Naposledy v květnu, a...

S největší pravděpodobností to bude antibiotiky, havně pozor na ochranu - nejste chráněná spolehlivě. Užívejte bariérovou ochranu alespoň 14dní po dobrání antibiotik.

Infekce a atb

| Dotaz od: Lucie

Můj otec (61 let), který prodělal před několika lety těžký infarkt a zároveň má tzv. dnavou artozu bohužel před měsícem onemocněl vysokými teplotami a bolestí v krku. Na několik...

Rozhodně se neomlouvejte, zdraví je cenné a je namístě se informovat. 3.den je na teploty a léčbu ATB opravdu brzy, nechte ještě 1-2dny a potom zkonzultujte tatínkův stav s tím...

Močová infekce

| Dotaz od: Jiří

Mám takový problém, od 5.11. trpím neurčitým uroinfektem, s příznaky pálení močové trubice, tlak na močový měchýř a bolest v dolní části zad. Na pohotovosti mi byla nasazena...

Močové infekce jsou někdy svízelné. Nejdříve k výsledku rozboru moči- v moči jsou přítomny leukocyty a bakterie, urobilinogem, což svědčí pro zánětlivý nález. Doporučila bych...

Chtěla bych se zeptat na přesnost testu na syfilis a HIV po antibiotikách Amoksiklav 625 (na7dní), zároveň bráno Macmiror complex 500(na8dní). Test dělán po 26-27dnech po...

Pokud by k případné nákaze došlo před více lety a testy jsou negativní není se čeho obávat. Příjemný den

Zánět prudusek 2

| Dotaz od: Jiří

Zdravím mel jsem i teploty po užívání amoksiklavu bolesti za hrudním kosem ustaly.Amoksiklav mam tedy ihned vysadit? Co mam tedy brat za léky?diky moc za odpověď hasič Jiří

Ještě jednou dobrý den. Rozhodnutí o léčbě antibiotiky rozhodně nepatří do rukou laika, a stejně tak je chybou, rozhodne-li lékař o jejich použití bez řádného vyšetření. Jsou to...

Masivní výskyt bakterií

| Dotaz od: Markéta

23.prosince jsem navštívila svou lékařku na gynekologii s bolestmi v podbřišku, vyšetřila mne , vzala stěr a na ultrazvuku neshledala nic co by znamelo zánět, či cystu nebo jiné...

Mnoho lékařů, monoho diagnoz. Více k tomu napsat nemohu. Každý na to kouká očima svého oboru a pravda je úplně jinde, jen najít souvislosti. Co se nedaří při vyšetřování...

Bolestivý pohlavní styk

| Dotaz od: Veronika

Už 2 měsíce mám bolestivý pohlavní styk a to hlavně při proniknutí, jako by mně tam řezali. Mám i nějak zuženou hráz, vždycky byla pružná a ted mně bolí i zavádění poševního...

Bolesti při styku u Vás způsobuje opakovaná léčba různých infekcí. Pochva a poševní vchod jsou po takto dlouhých léčbách překerveny a zliznice podrážděné. Doporučuji na týden...

Lindynette+v-penicilin 500

| Dotaz od: nelushka

Prošla jsem snad všechny internetové diskuse a poradny, včetně zdejší. Ptala jsem se na ORL, v lékárně i gynekologa. A každý tvrdí něco jiného. Prosím tedy o přímou radu, jak je...

Účinek antikoncepce a antibiotik je dost přeceňován.pokud máte pochybnosti, 7 dní po dobrání ATB je účinek antikoncepce zachován v plném rozsahu.nebála bych se PNC antibiotik.

Před 4 dny jsem navštívila urologa s bolestí levé ledviny, bylo mi zjištěno cystopyelitis, provedeno cévkování a předepsání nolicin a algifen neo. Další den se ale objevila...

Ledviny nebolí obvykle v podžebří. Vše ostatní by s močovou infekcí souviset mohlo. Na nevolnostech se může podepsat i užívání antibiotik. Ty bolesti, které máte nyní, mohou být...

Na začásku listopadu 2015 se naší dceří (2 roky a 3 měsíce) vytvořil silný zánět na prostředníku levé ruky. Začalo to nenápadným otokem citlivým na stisk a rankou připomínající...

Jaro, na prstech rukou se často dělají hnisavé záněty, odborně se jim říká panaritium. Vznikají proto, že ruce nejvíce používáme a přicházejí nejvíce do kontaktu s vnějším...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Kateřina

Začla jsem brát antibiotika Amoksiklav 1g v 4 den me pauzy mezi antikoncepci(mistra). Prvni tabletku s antib.jsem brala v 11 h a po té další vždy po 12 h. Bohužel jsem si...

Antibiotika snižují účinek antikoncepce méně než se traduje myslím že nemusíte mít obavy. Příjemný den

Zachování účinku

| Dotaz od: Kamila

Chtěla jsem se zeptat na možnost otěhotnění. V sednidenní pauze jsem 3. den měla nechráněný pohlavní styk. 4. den jako obvykle jsem dostala menstruaci. 7. den jsem dostala lehký...

Ne otěhotnění není možné na základě snížené účinnosti tablet v dalším cyklu. naprosto se nemusíte obávat. V cyklu , kdy jste užívala antibiotika ale opatrnost je na místě...

Pred rokem pritelkyne prodelala zanet a pravdepodobne to zpusobilo u mne puvodne paleni pri moceni. Prosel jsem vysetrenimi (dermatovener, urologicka amb, urolog) s negativnim...

Z Vašeho dotazu jsem vyrozuměl, že jste byl již kompletně a opakovaně vyšetřen urologem i dermatovenerologem a kromě přeléčené herpetické infekce se nic závažného...

Dutiny ( bolest hlavy)

| Dotaz od: Kateřina

Před více než dvěmi měsíci me zašala bolet hodně hlava v oblasti mezi očima. Trpěla jsem totiž silnou rýmou. Na popud rodičů jsem se tedy vydlala k lékaři aby případně vyloučil...

Moc a moc se omlouvám,že Vás asi zklamu,ale vzhledem k tomu,co všechno jste již s panem doktorem absolvovala,by bylo opravdu moudré vrátit se do jeho ordinace a požádat o...

Na zacatku listopadu 2015 se nasi dceri (2 roky a 3 mesice) vytvoril silny zanet na prostredniku leve ruky. Zacalo to nenapadnym otokem citlivym na stisk a rankou pripominajici...

Dítě s recidivujícími záněty tohoto typu patří do společné intenzivní péče pediatra (alergologa, imunologa), dermatologa a dětského chirurga, který však jen řeší následky...

Již několik dní pociťuji třas rukou bolesti hlavy,bolesti břicha a chladné ruce , nedávno jsem měla angínu ,tak jsem brala tabletky amoksiklav ale třas rukou jsem měla ještě...

Lucie, těžko takto soudit, doporučím Vám navštívit Vašeho praktického lékaře k provedení celkového vyšetření a laboratorních odběrů, ty by stejně měly být provedeny po prodělané...

Infekce

| Dotaz od: Lucie

Potřebuji poradit.Mému příteli, cca před týdnem naskočila pod prsem vyrážka,která svědí.Zprvu tomu nevěnoval pozornost,ale tři dny zpátky mu v podpaží naskočila bolestivá boule...

Milá Lucie- vážím si Vaší péče o přítele!! Bohužel, jeho současné obtíže nevyřeší internetová poradna. Reaktivní lymfatická uzlina je odpovědí organismu na kožní změny- je to...

Kámen ledviny

| Dotaz od: Daniel

20.12. 2016 jsem byl hospitalizovan s ledvinovým kamenem cca 1cm, který ucpal odchod z ledviny a způsoboval koliky. Byl jsem 2x na lerv, ale kámen se nepodařilo rozbít, tak mi...

V případě alergické reakce by nebyla tak dobrá odezva na antibiotika. Někde bude přítomný zánět, je nutné podrobné celkové vyšetření, včetně podrobného urologického vyšetření...

Úraz kolene

| Dotaz od: Janko

Pan doktor, mal som po uraze na kolene hematom,predpisali mi amoksiklav,entizol a prasky na bolest. na zaciatku mi tahali vodu,hnis aj krv... potom sa to zlepsovalo,naposledy mi...

Pokud by se jednalo o zánět výstelky kolenního kloubu nejedná se o žádnou maličkost. Pokud při vyšem domácím převazu je rána nad kolenem otevřená a dokonce vytéká zkalená...

Streptokok

| Dotaz od: Kateřina

Již podruhé mi byl v době jednoho půl roku v pochvě nalezen streptokok. Dostala jsem antibiotika Amoksiklav. Chtěla jsem se zeptat zda je možné, aby toto onemocnění mohl na mě...

Streptokoky je promořená velká část populace, přenos nemusí být jen pohlavním stykem,partner může být vyšetřen na kožním oddělení, ale nemyslím,že je to nutné. Příjemný den

Salmoneloza

| Dotaz od: Jana

Jsem pozitivní na salmonelozu. Lékařka mi dnes předepsala AMOKSIKLAV 1G 14x1. Problém je, že jsem se ptala jiného lékaře, a ten mi řekl, že tyto antibiotika mě nevyléčí. Můžete...

Pokud jste podstoupila vyšetření stolice na kultivaci, dodala laboratoř vedle označení typu přítomného patogena i jeho citlivost na antibiotika- podle toho asi Vaše lékařka...

Beta hemolytický streptokok

| Dotaz od: Martina

V prosinci jsem měla anginu- Penicilin.Po doužívání se do 2 dní objevila znovu.Brala jsem Amoksiklav.V kontrolním výtěru byl hemofil .Nasledovala ANTB. Azitromycin 500mg.V...

Tato bakterie může vaše sliznice pouze kolonizovat a nezpůsobovat žádné onemocnění. V takovém případě není nutná terapie. Ale stáváte se nosičem a můžete kapénkovou infekcí...

Atb

| Dotaz od: Marie

Chtěla bych se zeptat jestly antibiotika Amoksiklav snižují účinost HA,beru již sedmým měsícem Lindynette 20,nikdy jsem nevynechala žádnou pilulku,beru ve stejnou hodinu. Dělala...

Antibiotika sice údajně snižují učínek antikoncepce,jejich vliv na ni je ale přeceňován a týká se hlavně specifických antibiotik používaných například při léčbě TBC příjemný den

Hypotonicka panvicka

| Dotaz od: Mirka

Dcera, 16 mes, 12 kg, doposud zdrava prodelala akutni pyelonefritidu, zjistena E colli 10na6, hospitalizovana, podavan nitrozilne Amoksiklav 5 dni, pote nabrana moc a vysledky v...

Bohužel nejsem dětský nefrolog. Doporučuj kontaktovat některé z dětských nefrologických pracovišť, kde většinou velmi ochotně poradí i po telefonu . Tato pracoviště v Praze...

Bylo mi doporučeno vytrhnutí krčních mandlí. Je to z důvodu opakovaných angín, tento rok mám již 7. angínu, vždy jsem byla přeléčena ATB (ospen, zinnat, amoksiklav, klacid...

Paní Soňo. Angína je obecný název pro zánět v oblasti lymfatických tkání v krku (nejsou jen krční mandle, ale i jazyková aj.) různého původu. Pokud jste měla 7x za sebou angínu...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Věra

Chtěla bych se zeptat, zda antibiotika ( Amoksiklav a Augmentin) snižují účinnost antikoncepce Luisea. Děkuji za odpověď.

Antibiotika snižují účinek antikoncepce méně než se traduje pokud chcete mít jistotu po dobu užívání použijte ještě kondom. Příjemný den

Na lecbu rymy j...

| Dotaz od: jana

Na lecbu rymy jsem dostala k uzivani lek Amoksiklav,vzdy jednu tabletku po 12ti hodinach.Brala jsem si ji v 8 a 20 hod.Ale kolem pulnoci nebo poledne se mi delalo mdlo,nakonec...

Je dobře , že jste ATB vysadila. Hladina ATB v tomto případě přetrvává v těle cca 24-48 hod.Aby Vám bylo lépe hodně pijte a buďte v klidu.

Diskutabilní medikace

| Dotaz od: roman

Už týden ležím doma s něčím, co původně vypadalo jako chřipka (horečky/zimnice, mírný kašel, únava), nyní však převažuje hlavně dráždivý, občasně až dávivý kašel. Byl jsem u...

Milý pane Romane, vážím si Vaší důvěry, ale nijak mě netěší. Jsem také praktická lékařka a připadala bych si značně neprofesionálně, kdybych soudila nález jen na základě...

Antibiotika u novorozence

| Dotaz od: Jan

Máme 4týdeního syna a dostal vysoké horečky 39.3 po poradě s lékařem nasazen nurofen čípek další den návštěva ORL zjišten akutní zánět stř. ucha, proveden paracentesis a...

Věřte, že pediatři jsou velmi důsledně vzděláváni podle současných trendů, "zbytečně" aplikovaná antibiotická léčba rozhodně není trendem, již i kvůli povšechnému risiku nárůstu...

Mého partnera poštípal hmyz a po 4 dnech a 2 lékařích nám nikdo nepomáhá a všichni nám sdělují ať odpočívá. Dostal kapačky a zodak a infekce neustupuje. Partner trpí bolestmi...

Podle nálezu na fotografii a vzhledem k horečce nelze vyloučit streptokokovou infekci - růže. Doporučila bych zaléčit antibiotiky (Augmentin, Amoksiklav, případně cefalosporiny...

Svědění

| Dotaz od: Carla | z mobilní aplikace

Měla jsem antibiotika Amoksiklav. Je mi 12. No a objevili se mi tam dole pupínky, hlavně mě svědí a občas pálí. Jsou u vchodu a tam kde začíná ochlupení. Děkuji za rychlou radu

Pokud jsou to pupínky není možno bez vyšetření říci jaká by byla nejlepší léčba zajděte na dětskou gynekologii je v každém větším městě,nemusíte se bát. Příjemný den

Vracející se streptokok

| Dotaz od: Petr

Od listopadu loňského roku se trápím se +++streptokokem betahemo C, bez čepů, nejdříve o něm obvodní lékař nevěděl, protože výtěr vyšel vždy negativní. V listopadu mi předepsal...

Pane Petře. K Vaší situaci lze poznamenat několik věcí. Za prvé antibiotika Doxybene ani Amoksiklav nejsou lékem volby pro streptokokovou infekci (tím je "obyčejný" penicilin...

V úterý jsem dostala antibiotika "Amoksiklav" protože jsem přes noc dostala zánět močového měchýře spolu s krví a měla jsem i bílkovinu v moči. Beru antibiotika již třetím dnem...

Předpokládám, že před nasazením antibiotik odebral lékař moč na kultivaci. nyní by již měly být alespoň částečné výsledky. Antibiotika by měla nastoupiv v plné síle nejpozději...

Jiz pres tri tydny mam zvysene teploty mezi 37 a 37,5.zacalo to dnem,kdy mi bylo od rana spatne od zaludku,mela jsem prujmy.Behem dne to polevilo,ale dostavily se zvysene...

Doptejte se svého lékaře, jaké jsou výsledky moči a nechte si udělat výtěr z konečníku a poslat na virologii a bakteriologii. Také výtěry z krku si nechte poslat na...

Lindynette+v-penicilin 500

| Dotaz od: nelushka

Prošla jsem snad všechny internetové diskuse a poradny, včetně zdejší. Ptala jsem se na ORL, v lékárně i gynekologa. A každý tvrdí něco jiného. Prosím tedy o přímou radu, jak je...

Odpověď máte již odeslanou, dostala jsem Váš dotaz 2x.

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: