Imunologické vyšetření


Chci se jen ujistit k výsledkům, které jsem Vám přiložila. V danou dobu, kdy jsem šla na testy jsem měla opar, který se mi dělá již léta tak 2x do roka s tím, že mi začnou...

Pokud je odběr proveden v době akutní infekce herpesem určitě budou změny v imunologických parametrech, vliv může mít alergický zánět. Zkuste tedy výsledky poslat znovu...

 

Imunologické vyšetření

| Dotaz od: daniela

Mám vlastně dva dotazy, před 2 měsíci mi bylo děláno kompletní imunologické vyšetření kvůli častým recidivám oparů. ve výsledcích mi vyšlo že mám pozitivní protilátky proti...

1) Ano, tyto dvě věci spolu jistě souvisí, protilátky vyvolávají zánět střevní sliznice a následně poruchy vyprazdňování. Rozhodně s výsledky navštivte gastroenterologa. 2...



 celý článek

Imunologické vyšetření

| Dotaz od: Jana

Chtěla bych se zeptat, byla jsem vyšetřena na imunologii,byla jsem tam odeslána paní neuroložkou,chci se zeptat ,základním imunologickým vyšetřením se dá zjistit jakou má...

Při imunologickém vyšetření se zjistí stav protilátkové i buněčné složky imunity, vyloučí se chornický zánět, autoimunitní onemocnění /to znamená porucha tolerance Vašeho...


Imunologické vyšetření

| Dotaz od: Dominika

V posledním půl roce jsem byla velmi často nemocná (zlatý stafylokok, hemofil, angína, zánět dutin, pneumokok, chřipky, záněty nosohltanu) a jsem tedy objednána na imunologické...

Imunologické vyšetření se hlavně provádí z krevních odběrů, proto je potřeba přijít na lačno.Zjistí se stav imunity v krvi jak buněčné tak protilátkové, většinou se...

Nejčtenější článek Ilustrace


 celý článek

Ráda bych se zeptala na možnosti podstoupení imunologického vyšetření. Poslední rok jsem často nemocná, prodělala jsem zánět středního ucha, bolesti krku, časté únavy. Potebuji...

Na imunologické vyšetření je většinou požadováno doporučení - buď od Vašeho praktického lékaře, nebo jiného specialisty /ORL.../, kde jste se se svými obtížemi léčila. Pokud...

Imunologické vyšetření

| Dotaz od: Magdalena

16měsíční syn prodělal za tuto zimu již 12 otitid,kromě léčby na orl nám bylo doporučeno také imunologické a alergologické vyšetření,které jsem už ale musela několikrát odkládat...

Pokud se opravdu nepodaří nepodaří dojít si na imunologické odběry alespoň 14 dní po infektu a vyšetření je opakovaně odloženo, můžou se odběry udělat alespoň v době, kdy dítě...

Vyšetření krve

Imunologické vyšetření se zaměřuje na obranyschopnost lidského organismu vůči infekci. Jeho účelem je odhalit vrozené nebo získané poruchy imunity, obranyschopnosti. Imunitu...

 celý článek



Paní doktorko, abych mohla položit dotaz, musím asi nejprve vysvětlit situaci. S manželem se snažíme již delší dobu o dítě, bohužel se stále nedaří, zažila jsem minimálně jedno...

Určitě by bylo vhodné imunologické vyšetření zaměřené na reprodukční imunitu doplnit. Toto vyšetření provádí jen některá pracoviště ne každá imunologie, určitě by kontakt věděl...

Imunologické vyšetření krve

| Dotaz od: Cecilia

Chtěla bych se zeptat zda by kompletní vyšetření krve za účelem vyšetření imunity - obrany-schopnosti, které mi prováděli kvůli časté nemocnosti a infekcím, mohlo odhalit i...

Na možné onemocnění virem lidské imunodeficience (HIV) se dá usoudit i z imunologických odběrů. Odpověď tedy zní "ano", pro přítomnost viru HIV může svědčit pokles jednoho druhu...

Imunologické vyšetření syna

| Dotaz od: Mariana

Nedávno jsem byla se synem na kontrole na imunologii a dnes jsem dostala výsledky od doktora. Moc té zprávě nerozumím. Dr. jen řekl, že je to o trochu lepší než minule ale že...

Z těch výsledků se dá říci jen poměrně málo. Syn má sníženou slizniční imunitu ( to je to snížené IgA ), což bývá vrozená záležitost. Opakované infekce kvasinkou ( popisovaný...

Chci se zeptat, zda i výsledky běžného podrobného vyšetření na imunologii naznačí lékaři možnost onemocnění HIV. Pokud někdo je HIV pozitivní, projeví se to ve výsledcích...

Záleží na stadiu nemocnění HIV (v ranných stadiích spíše ne, potom už ano). Pokud máte strach z onemocnění, nechte se otestovat přímo na přítomnost HIV viru v těle, info na...

Imunologické vyšetření

| Dotaz od: jitka

Kvůli 3 ZP jsem podstoupila imunologické vyšetření. Výsledky vyšly v normě, pouze lehce zvýšené protilátky proti zona pellucida. 1/ Na internetu jsem se dočetla, že potraty...

Testy se dělají stejné, prednison až v těhotenství, předem bych ho nedávala. Určitě začněte brát kyselinu listovou nejlépe s metafolinem vzhledem z potratů. Nevím, jak máte...

Pane doktore, včera jsem si byla pro výsledky imunologického vyšetření můžete mi říci co toto všechno znamená?? Antifosolipidové protilátky proti ph-inositolu v IgG pozitivní...

Antifosolipidové protilátky proti ph-inositolu v IgG pozitivní brání zrání a vytvoření vajíčka i mar test je smíšený antiimunoglobulinový test ,ale je to natolik úzce...

Imunologické vyšetření

| Dotaz od: Lucka

Mám dotaz ohledně nových výsledků z vyšetření Ena , nemohu nikde dohledat zda je nebo není APCI - 7,0 V POŘÁDKU. ENA imunblot negativní, ANA screening 1:640...

Pro diagnostiku antifosfolipidového syndromu jsou určitá kriteria. Záchyt antifosfolipidových protilátek musí být opakovaně s odstupem 6ti a více týdnů. Další kriterium je...

Imunologicke vysetreni a hiv

| Dotaz od: Martin

Chtel bych se zeptat, zda se pri imunologickem rozboru krve dela automaticky test na HIV? Dekuji a zdravim, Martin

Pokud ho lékař vysloveně nepožaduje, vyšetření na HIV se nedělá. Hezký den.

Imunologické vyšetření

| Dotaz od: Renáta

Právě jsem prodělala imunologické vyšetření. Můžete mě napsat co znamenají výsledky? Herpes viry AB/EBV-VCA lgM 0,9; AB/EBV-VCA lgC 45,3; AB/EBV-EA lgG 9,9; AB/EBV-EBNA lgC 68,5...

Sice nejsem imunolog a navíc neuvádíte referenční rozmezí pro daná vyšetření ( to je pro vyhodnocení dost důležité....) ale i takto si troufnu Vám odpovědět. Je jasné, že jste...

Zánět v těle

| Dotaz od: andrea

V dubnu provedena laparoskopie-levý saktosalping a pravý vejcovod v pořádku. I přes něj provedeno IVF skončeno biochem. graviditou. Nyní opět laparoskopie na odstranění L.S.a...

Neví zda-li jste již podstoupila imunologické vyšetření. Při tomto vyšetení se dá zjistit stav protilátkové, buněčné imunity, vyloučit systémové či orgánové autoimunitní...

Porosila bych o informaci. Jsem každý měsíc nemocná, bez teploty, bolest pohybového aparátu po silnou nevolnost na zvracení. Před 3 lety jsem podstoupila imunologické vyšetření...

Po 3 letech se v imunologickém vyšetření mohlo mnohé změnit. Každá laboratoř může mít trochu jiné referenční rozmezí. Je důležité hodnotit jak procentuální rozmezí, tak...

Imunologie

| Dotaz od: Markéta

Včera jsem si byla pro výsledky imunologického vyšetření můžete mi říci co toto všechno znamená?? Antifosolipidové protilátky proti ph-inositolu v IgG pozitivní kremer test...

Zřejmě dle poslaných vyšetření jste podstoupila s partnerem vyšetření kvůli problémy s otěhotněním, aby se vyloučila imunologická příčina neplodnosti. Antifosfolipidové...

Hiv

| Dotaz od: peťka

Chtěla bych se zeptat, zda lze při opakovaných vyš. na imunologii (léčím se již 7 let - snížená imunita, pravidelně 2x ročně odběry+ při zhorš. stavu odběry navíc) zjistit...

Při podrobném imunologickém vyšetření by se změny odpovídající rozvinuté chorobě AIDS poznaly, nikoli časná infekce HIV. Při běžném předoperačním vyšetření se HIV netestuje.

Problém s alopecií

| Dotaz od: Kateřina

Trpím alopecií, mám velké ložisko v horní části hlavy. V tomto mi začaly růst vlasy, což je možné cítit i hmatem. Teď jsem si objevila další "ježatá" místa vzadu na hlavě a za...

Podle vašeho popisu jde asi o alopecia areata, nevím, zda jste měl již nějakou specifickou terapii od kožního lékaře. Bylo by asi dobré provést celkové imunologické vyšetření...

Angína

| Dotaz od: Jana

Můj přítel trpí častou angínou, je mu 23 let a jen co začne zima, tak až do jara má angíny. Jeho pani doktorka mu nestále píše antibiotika, které občas ani nezaberou a přítel...

1) Pokud se ve výtěrech nic nezjistí, může jít o virovou a nikoli bakteriální infekci a pak jsou antibiotika samozřejmě neúčinná. 2) Pokud by se ve výtěrech něco zjistilo ( je...

Výsledky imunologie

| Dotaz od: Zdenka

Obracím se na Vás s prosbou o vysvětlení výsledků z imunologie mé dvouleté dcery..Přišlo mi to poštou a vůbec tomu nerozumím..Laborat.vyš.Patologické:CD4 46.90,CD8 14.90...

Milá paní Zdenko, vůbec se nezneklidňujte. Jste jistě nesmírně inteligentní a vzdělaná bytost, ale v systému lékařských zkratek se nemůžete zorientovat. Pokud se nechcete...

Mám zvýšené ASLO, a několikrát jsem byla léčena pendeponem. ASLO vždy na nějakou dobu kleslo, ale opětovně se po nějaké době zvedlo. Před léčbou pendeponem jsem měla neustále...

Streptokoková infekce může postihovat i jiné orgány než mandle, ale penicilinová terapie by ji měla zlikvidovat, ať už jde o kterýkoli orgán. Doporučuji ještě imunologické...

Chlamydie

| Dotaz od: Jaroslav

Chtel jsem se zeptat zda se delaji pri vysetreni imunity i testy na pripadnou pritomnost chlamydii?? Trpim neustalimi priznaky o obtizema jak pri nejake viroze ci co a zatim...

V rámci imunologického vyšetření se nemusí vždy vyšetřovat hladina protilátek proti chlamydiím. Vaše obtíže mohou mít více příčin - určitě bych doplnila alergologické vyšetření...

Hla b27

| Dotaz od: Kateřina

Chtěla jsem se zeptat. JIž 6 let ma dg. seronegativní spondyartropatie HLA B27+ . Asi 3 týdny mi přešla bolest do čelistního kloubu. ORL i zubní negativní, revmatoložka tvrdí...

Určitě se může laboratorní nález v průběhu onemocnění měnit. Odběry by se proto měly ,hlavně při změně klinického stavu pacienta, opakovat. Pokud máte ještě celiakii...

Imunologie rozbor krve

| Dotaz od: Jaroslava

U 4-letého dítětě byl na imunologii dělán krevní rozbor, ve kterém byly mimo jiné hodnoty, které byly v normě, zjištěno toto: ECP 3,3 ug/l CD8+ 11,6% absol. 0,142 10E9/l CD4...

Pouze z izolovaného nálezu krevních odběrů bez referenčního rozmezí nelze usuzovat na konkrétné onemocnění. Vždy je nutné hodnotit odběry celé a hlavně je nutné znát klinický...

Laboratorní výsledky

| Dotaz od: Andrea

Mám dotaz ohledně výsledků z imunologie - autoprotilátky mám pozitivní granulární cytoplazmatická fluorescence susp.Ama, a Pl.proti GPC, a s nížené IgG 6,360 prosím můžete mi...

K posuzování imunologických odběrů je zapotřebí znát všechny vyšetřované parametry . Důležité je vždy laboratorní nález posuzovat s klinickým stavem pacienta s anamnézou. AMA...

Zamlklé těhotenství

| Dotaz od: Lída

Mám za sebou 2 ZP, v 10 tt /plod měl v 7.tt i srdeční akci/ a v 5.tt, pouze gestační váček. Gynekolog mi doporučil vyšetření na reprodukční imunologii. Mohlo by jít opravdu o...

Opakované potraty jsou jednou z indikací k imunologickému vyšetření. Nevyšetřují se protilátky proti embryu, ale jsou různá onemocnění, která např. způsobují poruchy prokrvení...

Polypektomie

| Dotaz od: magda

Trpím na chronickou rýmu díky alergiím. Žádné léky ani desensibilizace nepomohly. Díky alergické rýmě musím stále smrkat a dochází i k nižší průchodnosti Eustachovy trubice...

Pravděpodobně byl zjištěn v ORL oblasti polyp, který vede k porušené průchodnosti dýchacích cest a je příčinou opakovaných zánětů a sekrece z nosu. Nejspíše půjde o odstranění...

Asi pred pul rokem se mi udelala ve vlasech male kolecko kde mi nerostli vlasi byl jsem na kozni a tam mi to nejak zmrazovali ale dnes mam tyto misks po cele hlave a i ve...

Onemocnění se jmenuje alopecia areata, je způsobené autoimunním zánětem postihujícím vlasové kořínky. Častým spouštěčem je psychický stres. Pokud nepomáhá lokální léčba a...

Genitální opar

| Dotaz od: Veronika

Od ledna se léčím s akutním a neustále recidivujícím genitálním oparem. V současné době užívám lék Valtrex 500mg, 3x2 tablety denně. Opary se objevují i přes tuto silnou...

Bylo by dobré hlavně zjistit, zda jde skutečně o opar, či jinou chorobu - např. ze skupiny autoimunních puchýřnatých chorob - to by se ale mělo prokázat tím imunologickým...

Prosím, můžete mi vysvětlit, co přesně tento nález znamená u mé 6,5 leté dcery? (Od 01-03/2012 má každý měsíc horečku 39,5-40,6°C rychlý nástup horečkya po 1-3 dnech rychlý...

V odběrech nebyl nalezen vážnější imunodeficit /snížení imunyty/, pouze mísné snížení B lymfocytů, jejichž hlavní funkcí je produkce protilátek , jejichž hodnoty josu zcela v...

Stálá únava

| Dotaz od: Alena

Prodělala jsem asi prřed 2,5 rokem rakovinu štítné žlázy. Hormon štítné žlázy mám už ale v pořádku ale asi rok cítím hroznou únavu, zapomínám skoro vše, bolí mě často hlava a...

Paní Aleno, na takové problémy jste velmi mladá. Bylo by určitě dobré provést podrobné imunologické vyšetření a navštívit neurologa vzhledem k potížím se spoustředěním a...

Dostala jsem několik výsledků z imunologie, ale jejich význam mi nikdo neobjasnil - prý je vše v pořádku. Můžete mi je, prosím, trochu osvětlit? Uvedu pouze ty parametry, které...

Zvýšené ECP znamená , že u Vás může být přítomen alergický zánět. Lymfocyt CD3, poměr CD4/CD8 - buňky účastnící se specifické buněčné odpovědi, nález se nedá posuzovat...

Imunitní system

| Dotaz od: Jaroslav

Jde prosim Vás zjistit nějakým vyšetřením,jak na tom je muj imunitní systém ,jestli jsem odolný proti nemocím virového onemocnění (chřipka,angína) nebo třeba rakovině?Přece náš...

Imunologické vyšetření se provádění na základě doporučení praktického lékaře nebo specialisty, kde se léčíte a kde by bylo podezření na onemocnění imunitního systému...

Imunologie -laboratoř

| Dotaz od: Lenka

Po marném snažení o dítě,mi nyní zjistili na imunologii pozitiv IF spermie,potom EBV-VCA Ig2.3,EBNA-1 IgG2.5 a CMV IgG 250.0.Znamená to něco velmi vážného?K lékaři jsem...

Zkratky EBV, CMV jsou zkratky názvů pro herpetické viry cytomegalovirus a virus infekční mononukleosy. Máte pozitivní protilátky proti těmto virům ve třídě IgG , to znamená že...

Obracím se na Vás s otázkou, co znamenají zkratky na žádance na krev. Vím, že mi vyšetřují imunitu (humorální a buněčnou), zajímalo by mne, co lékařka vyšetřuje, co zjišťuje a...

IgG - jsou zkratky pro protilátky v krvi - různé podtypy G,M, A, E - uplatňují se v imunologické ochraně v různých fázích imunitní odpovědi. T lymfocyty a zkratky CD3,4,.., NK...

Autominunitní nemoc?

| Dotaz od: Lucie

Podstoupila jsem imonologické vyšetření, mohla bych Vás poprosit o komentář k vyšetření. Expedice výsledků: -bez známek imunodeficitu ve smyslu snížení buněčné nebo...

Pouze z jednoho vyšetření a bez podrobného vyšetření, anamnézy nelze usuzovat zda-li se jedná o autoimunitní onemocnění. Byla Vám zachycena mírná pozitivita ANA - dobré by bylo...

Lymfocytární populace

| Dotaz od: Aneta

Mám dotaz ohledně testu Lymfocytární populace - dostala jsem tyto výsledky: CD4 T lymfo relat 29,6 (ref meze 35,0 - 50,0) CD19 B lymfo relat 23,4 (ref meze 5,0 - 15,0...

Pouze izolované změny v hodnotách subpopulací Lymfocytů neznačí konkrétní onemocnění. Laboratorní ález je vždy třeba hodnotit s klinickými projevy a dalšími laboratorními...

Snížená imunita

| Dotaz od: Lenka

Chtěla bych se zeptat, zda je nutné imunologické vyšetření, pokud se cítím dost často unavená- léčím se s autoimunitním onemocněním štítné žlázy, během posledních 6-ti měsíců...

Imunologické vyšetření by mělo být provedeno až po doporučení praktickým lékařem nebo jiným specialistou. Ve Vašem případě by toto vyšetření bylo na místě. Již proto , že...

Vyšetření krve

| Dotaz od: lukas

Chtěl jsem se zeptat, jak probíhá vyšetření krve na boreliozu a jestli se dají zjistit i jiné nemoci z tohoto odběru: Jaké hodnoty se tam sledují. Mám na mysli třeba cholesterol...

Z odběru krve lze zjistit jak protilátky proti borreliím, tak spoustu dalších informací - hladinu cukru, minerálů (Na, K, CA, P, Mg, Fe...), tuků (celkový, HDL, LDL cholesterol...

Revmatologické vyšetření je soubor lékařských úkonů prováděných k diagnostice zánětlivých, metabolických a degenerativních onemocnění kloubů, svalů, šlach i některých...

 celý článek

Alergologické vyšetření je soubor lékařských úkonů prováděných k diagnostice a určení typu přecitlivělosti. Alergologické vyšetření se provádí při různých formách přehnané...

 celý článek

Neplodnost je dnes problémem nejen žen, ale také mužů. Vyšetření ejakulátu a stanovení hodnot spermiogramu je proto základním ukazatelem, který pomáhá řešit problémy s...

 celý článek

Chci se zeptat,zda alergolog (imunolog) při základním vyšetření krve může přijít na přítomnost chlamydií pneumonie či chlamydií trachomatis. Děkuji za odpověď. Martin

Vyšetření protilátek proti chlamydiím se při běžném imunologickém, alergologickém vyšetření neprovádí. Protilátky proti chlamydiím se nabírají v případě podezření na tuto...

Imunologické výsledky

| Dotaz od: Petra

Mám dotaz. Byla jsem na imunologickém vyšetření dne 17. 5. 2016, kde jsem podstoupila odběr krve. Byly mi zaslány laboratorní výsledky, z nich vypíšu jen ty zvýrazněné: Leuko...

Ty výsledky bohužel bez všech ostatních hodnot a hlavně referenčních intervalů nemůžu hodnotit. Nicméně je zvláštní, že Vám nikdo neřekl žádnou diagnozu. V první řadě byste měla...

Vyšetření na imunitu

| Dotaz od: L

Momentálně mám již podruhé za 3 týdny antibiotika a tak jsem zažádala svou lékařku o vyšetření na imunitu a krevní test, jelikož jsem velmi často nemocná. Sotva co se vyléčím z...

Chápu že opakovaná antibiotika a to že se stále cítíte nemocná Vás znepokojuje. Bohužel antibiotika sama o sobě imunitu spíše oslabují, zvlášť když se nasadí "preventivně" na...

Vyšetření imunity

| Dotaz od: Štěpík


Ještě dodávám imunologické vyšetření se provádí z krevních odběrů, pokud se jedná hlavně o respirační infekce doplnila bych i alergologické vyšetření /porovedení kožních testů...

Děkuji za odpověď na můj předchozí dotaz. Ráda bych se ale optala na Váš názor,zda v tomto případě je endokrinologické vyšetření vhodné. V dětství jsem byla sledovaná na...

Katko, zvýšená hladina LH a FSH může být známkou toho,že dobře nefungují vaječníky. Jistě by tedy na místě endokrinologické vyšetření bylo. Některé vaše obtíže by tomu i...

Snížená imunita

| Dotaz od: Petr

Je mi 29 let a asi před 5 lety se mi začaly vyskytovat příznaky chřipky a neustalé rýmy, nevím jak začít psát celkový můj problém? Ale poslední léčba byla taková, že jsem byl...

Vaše příznaky tak, jak je popisujete , se mohou objevovat u celé řady chorob, takže není jednoduché určit jednu příčinu. Domnívám se, že byste měl mít provedeno komplexní...

Chtěla bych poprosit o určení diagnózy. Od čtvrtka mi z ničeho nic začaly natékat obě ruce od prstů po loketní jamku. Dlaně byly červené, nateklé a od zápěstí po loket jsem měla...

Kamilo, bohužel, bez znalosti výsledků testů a možnosti klinického vyšetření nemohu usuzovat na diagnózu. Máte správně naplánované i imunologické vyšetření. Bude nutné vyčkat...

Vyrážka

| Dotaz od: Martin

Obracím se na vás s dotazem. Už měsíc mě trápí vyrážka. Začalo to vše před měsícem, kdy jsem byl nachlazen a vzal jsem si pár paralenů Grip. Nevím jestli to s tím souvisí či ne...

Pravděpodobně jde o chronicky recidivující kopřivku, která může mít řadu příčin - imunologických i neimunologických, je třeba provést alergologické A IMUNOLOGICKÉ VYŠETŘENÍ...

Alergie u 9 letého dítěte

| Dotaz od: Marcela

Syn měl záchvaty dušnosti a časté nemoci průdušek a rýmu, Absolvovali jsme alergologii a orl vyšetření. Orl měl AT 11/11. Alergologie- dg.asthma bronch perist lehk. st...

Každá laboratoř může mít jinou metodu, kterou vyšetřuje. každá metoda může vykazovat jinou citlivost proti konkrétnímu místu na alergenu, proto se někdy výsledky nemusí úplně...

Svědění

| Dotaz od: Tomáš

Zhruba v létě, když jsem si šel ven zaběhat, se mi na břiše a na zádech objevila kopřivka. Za určitý čas to odeznělo a vše bylo v normálu. Postupem času mám problém se svěděním...

Pokud jde skutečně o kopřivku, pak příčin může být celá řada - imunologické i neimunologické, a často se bohužel příčina nezjistí a léči se pouze projevy symptomaticky...

Vysoká sedimentace

| Dotaz od: Hanka

Již přes rok mám problémy s vysokou sedimentací, 80/90 a pod. Zároveň mám vysoké i CRP, cca 18. Před rokem jsem absolvovala řadu vyšetření (revmatologie, RTG plic, infekční...

Pokud jsou všechna vyšetření opravdu negativní, nechává se pacient jen v pozorování a dělají se opakované kontroly. Já bych vám doporučovala přece jen ale navštívit i...

Kopřivka

| Dotaz od: Rastislav

Po doporučení jsem byl u kožního lékaře. Že mám kopřivku jsem věděl již dříve. Předepsali mi Aerius a Belodent. Dělají se mi otoky – které zmizí do 24 hodin a pak se objeví...

Kopřivka může mít řadu příčin - imunologické i neimunologické ( infekce, autoimunita, zánět v těle, psychogenní, fyzikální - tlak, chlad, voda...). Je třeba provést kompletní...

Manžel trpí častými virózami ajiž cca 2 - 3 měsíce stále pokašlává. Nejdříve se jednalo o silný kašel s hlenem, postupně již o takové pokašlávání, chraptění a posmrkávání,ale dá...

Doporučuji plicní (spirometrie), alergologické a imunologické vyšetření.

Výskyt pupenů

| Dotaz od: Aleš

Už přes rok se mi stále na třech místech vyskytují velké pupeny na třísle a bocích.. které po chvili zase zmizi.. jsou svědící..je to vždy jeden velký pupen který je jakoby...

Podle fotografie a vašeho popisu asi půjde o kopřivku, může mít celou řadu alergických i nealergických příčin, doporučuji podrobnější alergologické a imunologické vyšetření.

Krvavé skvrny na kůži

| Dotaz od: Pavla

Mému příteli (31) se cca 4 roky objevují skvrny na kůži- začínalo to jen v oblasti nártů, teď už je to v oblasti stehen, lýtek, předloktí. Někdy to má tak moc, že si ani nemůže...

Podle fotografie jde o vaskulitidu - zánět drobných krevních cév, příčin může být mnoho - imunologické, zánět v těle, autoprotilátky... Je nutné celkové vyšetření - ev. v...

Bolest jazyka - skvrnitost

| Dotaz od: Yveta

Obracím se na Vás s mojim problémem. Již 11 měsíců mám červené fleky na jazyku, které pálí, někdy otečou i rty. Vždy se to zhorší po něčem pikantním jako je ananas. kiwi, ořechy...

Ještě bych doplnila vyšetření alergologické, včetně epikutánních testů na kontaktní alergeny, dále vyšetření autoprotilátek (resp. imunologické vyš.)k vyloučení systémových chorob.

Otoky prstů a fleky na zádech

| Dotaz od: Jiří

Už skoro dva roky se mi vrací stejné problémy, byl jsem už u více lékařů, ale požádal bych o radu i tady, pokuď by bylo možno. Vrací se mi cca po 1-2 měsících otoky prstů, které...

Podle vašeho popisu jde o kopřivku, příčin může být mnoho - jak imunologické, tak neimunologické. Je třeba podrobné vyšetření krve, včetně vyloučení infekcí v těle a...

Ráda bych se na Vás obrátila s dotazem. Je mi 29 let a byl mi v současné době v CAR diagnostikován Syndrom polycystických vaječníků (PCOS), genetika by měla být v pořádku...

Veroniko, před rozhodnutím, jak postupovat dále doporučuji provedení PCT (postkoitální test) a doplnit veškerá možná vyšetření (chlamydiová infekce, celiakie, imunologické...



Imunofenotypizácia

| Dotaz od: Zina

Pani doktorka,chcem sa spýtať čo znamená ked mám pri vyšetrení špecifickej bunkovej imunity zachytených 26,7% lymfocytov a pri imunofenotypizácii výrazný pokles aktivovaných...

Imunologický nález je vždy potřeba hodnotit celý, ne pouze patologické hodnoty, je důležité znát i klinické obtíže a anmanézu pacienta. Lymfopenie se neváže přímo pouze k...

Dlouhodobě zvýšená teplota

| Dotaz od: Tereza

Je mi 20 let a již rok mě trápí neustále zvýšená teplota (37,1 - 37,4), únava, zachvácenost, později se k tomu přidaly pocity lítostivosti a úzkost. (Někdy mě pobolívá hlava...

Terezo, z výše uvedeného je jasné, že potřebujete podrobné vyšetření, nejspíše imunologické. Máte výrazněji snížené bílé krvinky a nález zvětšených uzlin na krku podle...

Lumbální punkce, slangově „píchání do páteře“ je odběr mozkomíšního moku z páteřního kanálu v bederní (lumbální) krajině. Odebraný vzorek se odesílá k ...

 celý článek

Noční pocení u dítěte

| Dotaz od: Eva

Mám 4letého syna,léčí se na astma a supr.tachykardii.Bývá často nemocen, naposledy měl v lednu zánět nosohltanu a od té doby má každý den 37-37,8°C a v noci se budí a má...

Bylo by vhodné zkontrolovat hormony štítné žlázy, CRP, a ev. kompletní imunologické vyšetření ( nevím, co všechno bylo již odebráno) či hemokultivaci.

Přibližně třetím rokem trpím celkovou únavou, nevýkoností, bolestmi svalů a velkých kloubů (ramena,kyčle,kolena,záda, zatuhliny v trapézech). Bolesti začaly velmi pozvolna a...

S termokamerou nemám osobní zkušenost. To co svítí, nesjou místa změněná zánětem,a el jakkoli aktivní, štítná žláza, zliny, kostní dřeň apod. Moc tomu nevěřím, i když...

Alopecie areata

| Dotaz od: Milan

Již delší dobu mám problém s růsty vousů, postupem času se z menších flíčků vytvořili velké a přijde mi, že se postupem času stále pomaličku zvětšují. Od minulého roku...

Podle fotografie jde o areátní alopecii, což je autoimunitně podmíněný zánět vlasových folikulů. Léčba je velmi obtížná, někdy ložiska zarostou po určité době spontánně...

Kožní vyrážka

| Dotaz od: Marcela

Vážená paní doktorko. Obracím se na Vás jako dcera zoufalého 76 letého tatínka, který má již rok kožní problém. Tatínkovi se asi před necelým rokem udělala na těle drobná asi 2...

Bohužel v takové situaci je každá rada drahá. Někdy je primární obtíží svědění a vyrážka se objevuje až jako druhotný projev, důsledek mechanického dráždění, pak v histologii...

Fleky na kůži

| Dotaz od: Jarda

Již delší dobu navštěvuji kožního lékaře s ložisky na těle ale bez úspěchu. Jedná se o červené flíčky různé velikosti, nejprve jsem si jich všiml na ramenech a hrudi později...

Podle fotografie může jít o ekzém, ale nejvhodnější bude provedení histologického vyšetření a tím upřesnění diagnosy.

Chronická kopřivka

| Dotaz od: Marie

Od září mám každý den výsev kopřivky.Zpočátku pouze na nohou,2 měsíce na celém těle.Alergie na pyl břízy,ostatní negat.Chladový i tepelný test negat.Léčba postupně Zyrtek,Xados...

Doporučuji doplnit další vyšetření, pokud nebyla provedena - infekční fokusy, autoprotilátky, podrobné imunologické vyšetření, příčina může být i psychogenní. Pokud by nic...

Opar

| Dotaz od: Martina

Manžel měl asi před čtvrt rokem pásový opar na obličeji, začalo to bolestí a otokem nosu, což se rozšířilo pod levé oko, následně puchýřky - nasazen Herpesin,konopná mast...

Dopručuji doplnit další vyšetření (ORL, imunologické) ke zjištění příčiny tohoto častého opakování herpesu u mladého člověka.

Krvavé tečky na nohou

| Dotaz od: Julie

Již nějakou dobu (asi 2-3 roky) se mi objevují krkvavé tečky na nohou. Dříve to začínalo na nártu, později se začaly rozšiřovat na lýtka a nyní vystupují až ke stěhnům. Můj...

Jde o tzv. purpuru - krvácení do kůže, které může mít řadu příčin - infekční, imunologické, alergické... Rozhodně doporučuji celkové vyšetření se zaměřením na infekční fokusy...

Prosím o pomoc

| Dotaz od: Zdenka

Asi před 4 lety se mi poprvé po celém těle udělali nehezké ložiska.Od té doby se mi vyskytují pravidelně cca asi co 2 měsíce.Již je mám ale jen na dlaních,prstech na chodidlech...

Mohlo by jít např. o erythema exsudativum multiforme, rozhodně doporučuji celkové vyšetření krve, imunologické vyšetření ( autoprotilátky), ev. histologické vyšetření vzorku...

Odběr krve, imunita

| Dotaz od: monyy

V pondělí to budou 3 týdny, co jsem byla na odběru krve na imunologii, ale už asi 2 týdny mě bolí kolena. Dnes jsem si volala na výsledky a bylo mi sděleno, že mám pozitivní...

Nejspíše jste měla pozitivní revmatoidní faktor, což jsou autoprotilátky, které mohou být pozitivní u autoimunitních onemocnění /bolesti kloubů s tím mohou souviset/. Jelikož...

Aslo, crp....

| Dotaz od: maria

Chcela by som sa vas spytat, u akeho lekara sa mam este dat vysetrit. od 2/2012 do teraz odber krvi asi kazdy mesiac. aslo vzdy od 250-280,crp 5,3-5,9 posledny 33,65, P-EW po...

V laboratorních odběrech máte mírně zvýšené parametry záněty, mírně zvýšené ASLO a autoprotilátky. Vaše obtíže jsou již zřejmě delší dobu. Všechny laboratorní parametry jsou...


 celý článek

Alergická reakce je definována jako přehnaná reakce imunitního systému na látky okolního prostředí, proti kterým tělo zdravého jedince nereaguje.

 celý článek

I dnes, v době všudypřítomného technologického pokroku, má dárcovství krve jistá rizika – pro příjemce i dárce.

 celý článek

Podle odborníků může být většina alergiků naprosto bezpečně očkována proti klíšťové encefalitidě, ale i proti celé řadě dalších infekcí. Jen pokud se v minulosti objevila u...

 celý článek

Během posledních desetiletí výrazně stoupl výskyt alergických nemocí. Mezi nejčastější patří alergická rýma a astma. Co když je to ale jedna nemoc s odlišnými projevy u různých...

 celý článek

Někomu čerstvě zakoupený nábytek či plast doslova voní novotou, jinému se udělá špatně. Bohužel ne z dekoru, ale kvůli tzv. alergii na chemikálie.

 celý článek

Jde o skupinu onemocnění charakterizovaných zánětem pojiva, drobných žil, cév a kapilár. Vaskulitida je poměrně častá, vyskytuje se více u dětí a mladých osob trpících astmatem...

 celý článek

Alergie

| Dotaz od: Adéla

Jednou do roka mám silnou alergii a opuchnu..Opuchnou mi oční víčka,lokty,kolena,prostě všechny klouby.Vetšinou se mi to stávalo na jaře,někdy i v létě a teď se to objevilo i...

Objednejte se na vyšetření na imunologii(alergologie,imunologie - obory jsou spojené), 2 roky staré testy nemají výpovědní hodnotu. Mělo by se zjistit, proč otékáte - hledat...

Bolesti kloubů

| Dotaz od: Iveta

Chtěla bych poprosit o radu, která se týká bolesti kloubů mé maminky (52 let). Před 12 lety utrpěla úraz bleskem. Před 3 lety u ní propukly bolesti kloubů v rukou. Do jara...

Zde je těžké poradit. Uvedené obtíže mohou možná plynout z jednoho onemocnění (revmatoidní artritida), ale také mohou být pouze souběhem několika onemocnění nebo stavů obecně...

Vypadá to jednoduše. K dětem z minulého vztahu má přibýt bratříček či sestřička. Jenže někdy to tak snadné není…

 celý článek

Afty v ústech

| Dotaz od: Jana

Potřebovala bych poradit. Často se mi dělají v ústech afty. Již jsem byla na imunologickém vyšetření a bylo mi řečeno, že je vše v pořádku. Zatím používám propolis nebo výplachy...

Zkuste na zvýšení slizniční imunity cucat denně jeden Preventan ( k dostání volně v lékárně). Po vycucání půl hodiny nejezde ani nepijte. Doplňte také vitamín B.

Pocení,horkost,zimnice

| Dotaz od: Jana

Děkuji za předchozí odpověď. Ještě bych se ale chtěla zeptat jaká je závažnost onemonní toho dráždivého tračníku?Ještě jsem byla na imunologickém vyšetření (ANCA,ASCA...

Dráždivý tračník je spíše nepříjemné nežli závažné onemocnění. Obvykle nevede k rozvoji závažného stavu.

Zánět hofova tělesa

| Dotaz od: Záněty

V únoru 2006 jsem měla úraz kolene, s rozvinutím zánětu Hofova tělasa.Pro nelepšící stav a neúspěšnou léčbu byla v červenci provedena artroskopie.Po té rozvoj KRBS - Sudeckova...

Dagmar. Váš problém a otázky přesahují možnosti virtuálního poradenství v rámci této poradny. Přesto se však pokusím odpovědět na Váš problém. Osobně si nemyslím, že by zánět...

Můj syn 3,5 let, trpí od 9 měsícu věku dítěte opakovaným výskytem kvasinek v ústní dutině. Opakuje se to cca po 1 měsíci, v ústech se mu dělají afty a má bílý povlak - mapy na...

Příznaky, které popisujete by mohly ukazovat na nějaký deficit v imunitě Vašeho syna. Píšete, že imunologie byla vyšetřena a že byla v pořádku. Rozsah imunologického vyšetření...

Začínám být zoufalá, a tak bych se chtěla obrátit na radu odborníků. Doufám, že doustanu alespoň nějakou nápovědu, jak vyřešit svůj problém. Už rok trpím na záněty močových cest...

Odpovědí na Vaš otázku může být mnoho. Častou příčinou opakovaných infekcí močových cest může být snížená imunita, třeba v důsledku přílišného stresu v práci a osobním životě...

Nachlazení

| Dotaz od: leona

Pane doktore .Máme problém se synem,hraje hokej a trpí na časté virozy ,chtěla jsem se zeptat jestli je nějaký lék na posilnění sliznic.,aby lépe snášel chlad který je na ledě...

Leono! Spíše doporučuji upravit životosprávu. Před opakovanými slizniční infekty dobře chrání otužování ledovou vodou. Dále je vhodné, aby syn denně jedl zakysané mléčné...

Opakované infekce

| Dotaz od: Tamara

Obracím se na vás s prosbou,jsem už zoufalá... Cca půl roku jsem téměř pořád nemocná a poslední tři měsíce vážně intenzivně. Během asi dvou měsíců mám již třetí antibiotika...

Celkové oslabení organizmu u předchozích atak infekce vedlo určitě k oslabení imunitního systému, co vedlo k zvýšené náchylnosti k tomu, aby jste chytla dalšího bacila a takto...

Alergie -menopauza

| Dotaz od: Alena

Již půl roku trpím svěděním celého těla hlavně na rukou a nohou ,nejhůře je to v noci to nemohu ani spát,udělali mě krevní rozbory a nic ,kožní lékařka říká že je to spojeno s...

Bylo by dobré obrátit se na alergologa - aby udělal podrobné vyšetření imunologické (alergolog bývá většinou také imunologem, pokud ne,vyhledejte odbornost imunologa) vč.odběrů...

Vysoké zánětlivé ukazatele

| Dotaz od: lucie

Mohli byste mi prosím KOKRÉTNĚ napsat možný okruh onemocnění, u kterých je vysoká hladina ukazatele, svědčícího pro zánět? ( Tuším CRP). Ve spojitosti s bolestmi...

Lucie, bohužel výčet zánětlivých onemocnění je tak rozsáhlý, že přesahuje rámec této poradny. Proto Vás odkáži na odbornou literaturu. CRP má různé interpretace podle jeho...

Pane doktore. Velmi Vás prosím o radu. Jsem v 36. týdnu těhotenství a od začátku jsem měla problémy s furunkulózou. Ze stěru z kůže mi byl zjištěn zlatý stafylokok, byla mi...

Šárko. Pozitivní protilátky ANCA směrují lékaře na imunologii k možnosti, že máte autoimunitní nemoc, ještě se nemusí přesně ukázat jakou. Porucha štítné žlázy (hlavně...

Častá nemocnost

| Dotaz od: šáruša

Trpím častými onemocněními horních cest dýchacích, chřipkami, záněty dutin. někdy se to podaří vyléčit jen tak, někdy jsou zapotřebí antibiotika. chci se dotázat, jaká vyšetření...

Pokud máte více jak 4-2 infekčních onemocnění za rok, tak by bylo vhodné imunologické a alergologické vyšetření. Dle výsledků by se pak nasadila vhdná imunomodulační léčba...

Alergie na sperma

| Dotaz od: Michaela

Trpím záněty močového měchýře a pálení v pochvě. Vysledovala jsem si, že se problém vyskytuje vždy, když se do mě přítel udělá.Na gynekologii bylo vždy vše v pořádku. Obvodní...

Pokud se vždy reakce objevuje po kontaktu se spermatem, nelze vyloučit možnost postkoitální infekce, ev. možnosti i alergické reakce na sperma. Po pohlavním styku doporučuji...



Zánětlivé hnisavé ložisko

| Dotaz od: Kamila

Prosím Vás o radu. Před třemi lety mi byla vtržená 3ka na hoře, potom zbroušené zuby 4,5,6 a nasazen můstek. Po cca 6 měsících opět ložisko nad můstkem. Následně sundání můstku...

Vážená paní Chlopková. Děkuji za dotaz a podrobný výčet a podrobnosti, jež mi velmi napomáhají vhodně odpovědět. Dle Vašeho popisu obtíží soudím, že chyba se stala již na...

Neustálé nemoci a rýma

| Dotaz od: David

Už mě dosti dlouho trápí to, že mám velmi nízkou imunitu - nejspíš to bude tím, že jsem hodně hubený, poslední dobou méně jím a hubnu. Tím pádem mi asi chybí v organismu několik...

Určitě bych doporučovala alergologické a současně i imunologické vyšetření - jedná se o jednu specializaci, takže vyšetření proběhne zároveň. Chronická rýma včetně obturace...

Zápal plic

| Dotaz od: Iva



Imunitní systém

| Dotaz od: Tojejedno

Mám otázku. Mám až příliš často a mnoho (i vzácných) bakteriálních onemocnění, vygradující až zápalem plic a nevzchopnosti dýchat. poslední dobu jsem na Antibiotikach skoro...

Doporučovala bych imunologické vyšetření a dle výsledků volit konkrétní imunomodulační terapii. Pokud často , dlouhodobě užíváte antibiotika, tak bych určitě přidala pravidelně...

Oslabená imunita

| Dotaz od: Štěpík

Je mi 15 let. (jsem astmatička od 5 let léky na astma Seretide a ecosal, ventolin při potížích alergie asi od 7 let zodac, spearalerg). V prosinci jsem měla zánět průdušek...

Určitě pokračujte v antiastmatické a anti alergické léčbě, je dobře, že jste si v době infektu dávky navýšila. Pokud jste prodělala černý kašel, tak recidivy kašle mohou být i 3...

Protilátky hsv1

| Dotaz od: Martina

Chtěla bych se poradit s následujícími výsledky imunologického vyšetření - HSV1 Igg 1,6, HSV1 Igm 3 (přičemž ref. hodnoty jsou 0-10,0, jednotky IPx10). Jedná se mně o to, zda...

Daný výsledek ukazuje nízké hladiny "dlouhodobých" protilátek proti HSV1, což by naznačovalo, že jste se s infekcí v minulosti možná nesetkala. To je ovšem vzhledem k Vašemu...

Asi 4 roky mam pozitivni hodnotu ANA protilatek. Nepamatuji si hodnotu presne, ale vim, ze lekarka na imunologii mi do zpravy psala "v nizkem titru". Hodnota se mi ani nezvysuje...

Opravdu mírně zvýšená hladin autoprotilálek nemusí znamenat žádné onemocnění, je potřeba sledovat, zda-li se nález nemění v čase + sledovat i jiné autoprotilátky, sedimentaci...

Únava, bolesti hlavy, žaludek

| Dotaz od: Tereza

Chtěla jsem se zeptat - Mám problém s častou únovou a silnými bolestmi hlavy + chodím běhat a po zastavení mám sevřený krk a těžce se mi dýchá aspoň 5 minut. Spím i piju dost. A...

Pokud se obtíže objevují v závislosti na fyzické námaze, bylo by vhodné provést zátěžové testy - kardiologické vyšetření, bronchoprovokační test fyzickou zátěží. Vzhledem k...

Alergie u dcerky

| Dotaz od: Alena

Chtěla bych se zeptat.mo je dcerka má 28 měsíců,už tak půl roku často pšiká,má často rýmu,pořád slyším v nose jakoby ho měla plný,ale nic nevysmrká?Může se jednat o alergii...

Samozřejmě se o alergii jednat může. K jejímu vyloučení či potvrzení je vhodné absolvovat příslušné alergologicko-imunologické vyšetření, kde v případě alergie doporučí léčbu...

Neustále zvýšená teplota

| Dotaz od: Tereza

Obracím se na Vás s dotazem ohledně zvýšené teploty. Je mi 22 let a už více jak rok, přesněji od prosince 2013 mám neustále zvýšenou teplotu v rozmezí 37 - 37,5°C, od toho se...

Asi nezbude nic jiného, než aby po příčině pátral Váš praktický lékař, který by měl mít k dispozici výsledky již provedených vyšetření. Takto na dálku diagnózu opravdu nezjistím...

Opakovaný kašel

| Dotaz od: Monika

Mám 6 letého syna kterému se vrací kašel měl kašel před vánocemi bral na něj sirup anepomohlo to a z výtěru mu zjistily bakterie v nose a v krku dostal antibiotika,které dobral...

Určitě je možné, že má Váš syn oslabenou imunitu - bylo by vhodné doplnit imunologické vyšetření - ale samozřejmě každý infekt imunitu také oslabí, proto po proběhlé nemoci dítě...

Předně děkuji za Vaši odpověď (dotaz - Očkování priorix a ribomunyl ze dne 25.11. - zodpovězen 30.11.). Ještě by mě však zajímalo: Navrhujete imunologické vyšetření kvůli časté...

Doporučuji navštívit kvalitní imunologické pracoviště, kde vašemu synovi provedou podrobné vyšetření imunity. Bohužel k tomu, zda syn má či nemá poruchu imunity a lze ho očkovat...

Pozitivní protilátky ana

| Dotaz od: Halina

Ráda bych se informovala, dceři byly zjištěny před více než rokem ANA protilátky titr 1:640, imunoblot negativní. Je v imunologické poradně pouze sledována, 1x ročně krevní...

Pouze pozitivita autoprotilátek opravdu neznamená opravdu neznamená, že dcera má nebo v budoucnu bude mít nějaké autoimunitní onemocnění. Důležité je odběr provést v době, kdy...

Imunita

| Dotaz od: kacka

Poslední dobou (asi půl roku) trpím na neustálé virové infekce at jde o nějaké záněty v krku, průduškách tak i na kůži na nohou, bradavice, i infekce v oblasti třísel...

Ještě se nabízí např. hematologické vyšetření či konziliární imunologické vyšetření (tzn. na jiném pracovišti než kde jste byla vyšetřena nyní). Zatím je důležitý zdravý životní...

Recidivující pásový opar

| Dotaz od: Mária

Deset let se mi pravidelně objevuje po 2.až 3. měsících pásový opar na stejném místě těla.Paní lékařka mi řekla,že se s tím nedá nic dělat,že se s tím musím naučit žít...

Hezký den Mário, co se týče pásového oparu, každý pásový opar je třeba důsledně přeléčit antivirotiky a vitaminy skupiny B, co se týče jeho opakování, doporučím Vám navštívit...

Mam jisty probl...

| Dotaz od: Iva Novakova

Mam jisty problem.Pracuji ve vyrobni hale jako operatorka.V praci jsem se nekolikrat osypala/naskakaly me cervena pupinky,ktere svedi/,mam hodne problematickou plet/akne/.Byla...

Pokud jsou Vaše obtíže opravdu tak silné, jistě byste udělala dobře, když byste kožního lékaře znovu navštívila. Je možné, že jde o alergii, přestože jste na testované látky...

Chronické svědění a výtok

| Dotaz od: Michaela

Je mi teprve 20 let, ale mám neskutečné gynekologické problémy. Nevím přesně jak dlouho na to trpím, ale asi už tak 3 roky. Měla jsem HPV virus, ten ale prý ustoupil sám od sebe...

U vás je potřeba zhotovit mikrobní obraz poševní, kultivaci včetně citlivosti a totéž u partnera na kožním oddělení, kam nemusí mít doporučení praktika, jen vyšetření krve a...

Pocit horečky, osláblost

| Dotaz od: Adolf

Odjakživa mám slabou imunitu, i přes to že jsem užíval nejrůznější doplňky stravy a snažím se mít i nějaký přísun vitamínů z ovoce a zeleniny. Možná to bude způsobeno tím, že...

Pokud máte větší sklon k infekcím /to znamená více jak 4-6 respiračních infektů za rok/, tak by bylo vhodné doplnit imunologické vyšetření. Dle výsledků vyšetření, pak volit...

Mam nasledujici problem. Na zacatku ledna moje zena onemocnela chripkou, ktera presla v bronchitidu. Na ni antibiotika nereagovala a pak ji byl diagnostikovan oboustrany zapal...

Zkuste cca ještě na týden užívat pravidleně např. Ibalgin 400 mg tabletu 2x denně, určitě bych doporučovala klidový režim a dostatečnou rekonvalescenci po prodělané infekci a...

Tlak na krku, otoky

| Dotaz od: Liba

Našla jsem pár podobných dotazů,ale žádný tak "propojený". Po porodu (únor2011) se mi různě na těle (hlavně obličej, nohy) tvořily teplé svědivé otoky. Vždy jen jeden a cca po...

Doporučuji udělat celkové obecné vyšetření (krevní testy všeobecné) a hlavně opakovat imunologické vyšetření /velmi hloubkové/ -udělají vám na imunologii, hlavně zaměřené na...

Padání vlasů

| Dotaz od: Barbora

Brala sem 10 let antikoncepci (2 roky pramíno 28, 6 let diane 35, zbylé dva roky cca každý půl rok jiná nízkohormonální, protože diane podle mého nového gynekologa nebyla...

K zákaldnímu vyšetření při difuzním výpadku vlasů patří vyšetření štítné žlázy (včetně protlilátek proti štítné žláze), minerálů včetně železa, případně hormonů či imunologické...

Zánět průdušek

| Dotaz od: Martina

Mám 15 měsíčního nedonošeného chlapečka(27tt, 800g). Od prosince pořád stůně. Před 3 týdny jsme byli u doktorky s velkým zahleněním, rýma a mokrý kašel. Dostal Mukosolvan a do...

Tohle je běžná praxe, berte to prakticky - než by přišel výsledek rozboru, může být už synek několik dnů léčen a je to pro něj tak lepší, než čekat na výsledky vyšetření bez...

Broncho vaxom

| Dotaz od: Aneta

Asi před třemi lety mi byl předepsán tento lék na imunitu a doktorem mi bylo řečeno, abych jej užívala měsíc. Nyní mi byl předepsán znovu, ovšem v letáku je napsáno, že se mají...

Schema doporučené výrobcem je opravdu 10 dní v měsíci 3 měsíce po sobě užívat 1 tbl. ráno nalačno, takže bych Broncho-vaxom užívala takto. Z dalších doplňků - zkuste...

Zvýšené ieg

| Dotaz od: radek

Prosim vas chtel bych se zeptat, co znamenaji tyto hodnoty, IGE 68.6,ECP 21.9, ALATOP 0.91,EZELENI 0.33, uz treti rók nesspecificke strevni problemi, velka bolest v oblasti...

Jsou to zkratky vyšetření, se kterými se běžný praktický lékař nesetkává a protože nepíšete, kde byly odběry dělané, tak Vám bohužel nemohu na první dotaz odpovědět - je dobré...

Zvýšené anti tg

| Dotaz od: Petr

Bylo mi provedeno imunologické vyšetření s výsledkem: Zvyš: FW 2/4, KO: v normě,mimunolog.:IgG, IgA, IgM norma, IgE norma, C3,C4: v normě, CIK:norma, screening protilátek- ANA...

Zvýšení jen jen velmi malé, ale bylo by asi vhodné zkontrolovat také hormony štítné žlázy, a to alespoň jednou za čas, aby se včas zachytila případná porucha její funkce...

Ošpice na jazyku - opakovaně

| Dotaz od: Daniel

Přeji dobré ráno, V posledních dvou letech trpím velmi často tvořením ošpic na jazyku. Např minulý týden jsem je měl a poté co jsem se jich zbavil (po týdnu) tak od soboty je...

Příčina recidivujících aftů častů zůstává neobjasněna. Doplnila bych imunologické vyšetření, alergolgogické vyšetření. Měl byste zklusit vypozorvat nějaký vyvolávající faktor...

Asi tak 2x až 3x za měsíc se cítím hodně unaven. Příznaky jsou stále stejné: Mám těžké nohy; lehký tlak v očích - jako při nevyspání; jakoby mě lehce bolí u srdce; někdy se mi...

Doporučila bych imunologické vyšetření ev. i infektologické vyšetření, odběry by bylo vhodné provést v době, kdy se necítíte dobře. Dle provedených vyšetření by se pak zvolil...

Paní doktorko, behem 18 měsíců mi moje obv. lékařka předepsla 8x antibiotika na různé záněty moč. cest ledvin a také i chlamidie. Tento nápor antibiotik se dnes podepsal na mém...

Vzhldem k recidivám infekce močových cest bych určitě doporučovala doplnit urologické, imunologické vyšetření. Vzhledem k opakovanému podávání antibiotik, bych do diety zařadila...

Rentgen a ct

| Dotaz od: Lenka

Můj manžel za poslední 3 měsíce absolvoval 3x rentgen břicha a CT celého těla, chtěla bych se tedy zeptat zda to může mít vliv na jeho pohlavní orgány. Snažíme se o otěhotnění a...

Spermie nejsou tak citlivé na rtg ozáření a hlavně jejich "výroba" je velmi rychlá a rychle se obměnují. Pokud se snažíte o dítě, nechala bych rozhodně manželovi vyšetřit...

Zánět hofova tělesa

| Dotaz od: Záněty

V únoru 2006 jsem měla úraz kolene, s rozvinutím zánětu Hofova tělasa.Pro nelepšící stav a neúspěšnou léčbu byla v červenci provedena artroskopie.Po té rozvoj KRBS - Sudeckova...

Dagmar. Váš problém a otázky přesahují možnosti virtuálního poradenství v rámci této poradny. Přesto se však pokusím odpovědět na Váš problém. Osobně si nemyslím, že by zánět...

Problémy s imunitou

| Dotaz od: Mates

Posledních tak 2 týdnech mám nejspíš nějaké problémy s imunitou. Nemám vůbec na nic chuť (jídlo, sex,...), objevily se opary, bolest svalů, jinačí spánek (pořád sny [dříve...

Pouze z popisu klinických projevů nelze stanovit konkrétní diagnosu. Na podzim a v zimě je tělo vystaveno vyššímu riziku infekce a opakované infekce mohou druhotně vést k...

Prosím radu ohledně neustále nemocného 4letého syna. Do 2 a půl let byl naprosto zdravý, po nástupu do školky začalo peklo. Za rok a půl měl již 11x antibiotika - záněty...

Bohužel nepíšete, jak vysoké CRP chlapeček mívý, i u virozy mohou být klidně hodnoty kolem 60mg/l. Existuje jednotka PFAPA - recidivující horečky s obrazem povlakové angíny v...

Narušená imunita?

| Dotaz od:

Chtěla bych Vás poprosit o radu co se týče mé 4 a půl leté dcery. Ve 2 a půl letech byla na ostranění nosních mandlí i z důvodů opakovaného oboustranného zánětu středního ucha...

Imunologické vyšetření bych rozhodně doporučovala,lze jej absolvovat i bez doporučení obvodního lékaře.Dále bych taktéř doporučovala ORL vyšetření a stěry z mandlí.

Oslabena imunita

| Dotaz od: Alena

Mám oslabenou imunitu,už hodněkrát záněty močového ústrojí,lekař vždy napíše léky ale stále se to vrací i v létě. A můj druhý dotaz poslední půl rok mám opary ještě častěji než...

Pokud trpíte na recidivující močové infekce, doporučovala bych urologické vyšetření, imunologické vyšetření, z preventivních opatření určitě dostatečný pitný režim alespoň 2,5 l...

Odstranění krčních mandlí

| Dotaz od: Martina

Mám jít na odstranění krčních mandlí, po opakovaných angínách nejmín 3-4x ročně, poslední rok mně bolí už penamentně v krku,když jsem byla v červnu na vyšetření protože jsem...

Pokud máte opakovaně angíny více jak 5x ročně, téměř trvale bolesti v krku, opakovaně vysoké hladiny ASLO, které neklesají do noromy, cítíte se unavená, tak by odstranění...

Dlouhodobě oteklé uzliny

| Dotaz od: PetrM

Mám tento problém-koncem října jsme prodělal angínu, bral jsem antibiotika a asi 2 týdny ležel, z nejhoršího jsme se dostal, ale od té doby u mě přetrvávánepříjemný pocit v krku...

Zvětšené uzliny mohou po angíně přetrvávat dlouhodobě, i roky, a to bez dalších nálezů. Jelikož popisujete ještě další obtíže, je vhodné navštívit svého praktického lékaře a...

Kreatinkináza

| Dotaz od: Blanka

Při imunologickém vyšetření mi byla zjištěna zvýšená hladina kreatinkinázy (3,62) a také hraniční zvýšení protilátek proti thyroidální peroxidáze (63), snížená hladina...

Důležité je, jestli neužíváte léky na snížení cholesterolu (statíny) - ty mohou svalové bolesti se vzestupem kreatinkinázy způsobit. Řešením je jejich vysazení s náhradou jinými...

Už delší dobu mě trápí nepřetržitá únava (i po dlouhém spánku), pocit slabosti, velká bolest hlavy a nechuť k jídlu. Měla jsem problémy s pitným režimem, ale snažím se ho více...

Nejspíše se jedná o několik věcí které spolu nejspíše nemají souvislost, jedna z možností je celiakie tak by bylo asi rozumné nechat si vyšetřit protilátky anti tTG,EMA pokud...

Odjakživa trpím častejšie na herpesy na perách, posledného pol roka je to už ale extrémne zlé a napriek tomu, že beriem rôzne vitamíny a doplnky výživy, stále sa to zhoršuje. Je...

V laboratorním vyšetření nejsou žádné výraznější abnormity. nedokážu vysvětlit, proč dosavadní imunomodulační a virostatická léčba nezabírá tak, jak by měla. Pokud selhávají...

Paní doktorko, psala jsem zde dotaz ohledně imunity dcerky..viz konverzace s panem doktorem níže.chci se zeptat,jestli osscillotoccinum je možné kombinovat s kolostrem, které ji...

Zvýšení frekvence po nástupu do mateřské školky je opravdu u dětí častým jevem. Homeopatickou terapii nepoužívám, takže k tomuto druhu terapie se bohužel nemohu vyjádřit...

Neplodnost

| Dotaz od: radka



Pupínky na kůži

| Dotaz od: marie

Již deset let se mi pravidelně po dvou měsicích objevuji na kůži v blízkosti kříže pupínky.Nejdřív to byla červená skvrna velikosti pětikoruny a postupně si vytvářejí malé...

Podle popisu a obrázku se jedná o běžný opar.Pokud jsou výsevy časté, pak je ke zvážení imunologické vyšetření nebo profylaktické podávání nízkých dávek virostatik, případně...

Mandle

| Dotaz od: pavla

Uz nekolik let trpim unavou, teplotu mivam okolo 37,1 pak to prejde zase za nejakou dobu se to objevi.Krevni testy jsou v poradku.Pred rokem mne zacalo skrabat v krku a boleli...

Doplnila bych ORL vyšetření, aby se posoudit stav mandlí. Někdy chronická tonsilitis může být příčinou recidivujících mírně zvýšených teplota i opakovaných zánětů močového...

Opakovaná infekce v moči

| Dotaz od: Veronika

Obracím se na Vás s dotazem ohledně opakované infekce v moči. Měla jsem nález v moči (e-coli + ještě jedna bakterie), dostala jsem antibiotika, ale nezabraly, takže jsem...

To že se Vám stále vracejí močové gynekologické obtíže bych nedávala do souvislosti s Vámi uváděnými léky. Doplnila bych imunologické vyšetření, dle výsledků bych zahájila...

Chronické záněty

| Dotaz od: Wendy

Paní Leskovská, Je mi 17 let a už dva a půl roku trpím chronickými záněty krku (Angíny), plic, močového měchýře a moč. cest a vaječníků. Nelítám venku na lehko, důvody k...

Určitě byste měla mít podrobné imunologické vyšetření. Profylaktická léčba Penicilinem je doporučována i u dospělých , právě s recidivami streptokokových infekcí. Takže pokud...

Afta

| Dotaz od: Ondřej

Mám už asi týden problém s aftou, poradíte mi čím ji léčit a z jakého důvodu vznika ? Zatím jsem použival Ryboflavin a Mundisal, ale afta se pořád zvětšuje a začíná být zarudlá...

Příčina vzniku aft není zcela objasněna a jejich léčba je svízelná. Obecně je doporučováno doplnit vitaminy, vytírat ústa různými roztoky, které lze zakoupit volně v lékárně, a...

Je mi 25 let a odmala trpím na časté angíny, chřipky a střevní problémy (průjem, nadýmání, křeče v břiše). Jsem neustále unavená, bolí mě hlava, klouby i svaly. Všechno mě hned...

Za všemi Vašemi problémy by mohla být nepoznaná celiakie. Píšete, že diagnosa byla stanovena před 3 měsíci. Zřejmě tedy zatím pouze 3 měsíce dodržujete striktní bezlepkovou...

Imunita a genitalni herpes

| Dotaz od: anonym

Mam dotaz ohledne souvislosti imunity s genitalnim oparem. Navazala jsem po dlelsi dobe vztah s muzem, ktery pred lety prodelal rakovinu, ktere se mu diky vcasnemu zasahu...

Po prodělané infekci herpetickými viry v nás opravdu natrvalo zůstavají a oslabení imunitního systému může vyvolat jejich reaktivaci a klinicky se projeví jako výsev oparu...

Obracím se na vás ohledně mého problémy. V polovině září 2012 jsem měla první zánět průdušek, za 3 týdny další...pak byl měsíc klid a na začátku prosince další. U toho...

Ve Vašem případě bych imunologické i alergologické vyšetření doporučovala, zvláště pokud jste byla léčena opakovaně antibiotiky a efekt byl jen přechodný a infekt se do 14 dnů...

Nežádoucí reakce na léky je podle Světové zdravotnické organizace (WHO) definována jako neplánovaná a škodlivá reakce, která nastane po užití běžných dávek léků.

 celý článek

Systémový lupus erythematodes je závažné chronické autoimunitní onemocnění postihující celý organismus. Jeho léčbou se zabývají specialisté v oboru revmatologie.

 celý článek

V poslední době trpím průjmem, hodně piji čaje a vodu, tudíž nemůže asi jít o dehydrataci. Mám nízkou imunitu a mívám často záněty horních cest dýchacích, hlavně teda angínu a...

Důležité je abyste přestala kouřit. Kouření velmi poškozuje sliznice a může být příčinou Vašich opakujících se respiračních infekcí. Dále bych doporučovala dlouhodobé užívání...

Bolesti bricha

| Dotaz od: bara

8 mesicu me trapi bolesti bricha predevsim v horni casti pod zebry, na obou stranach a v bocich, zhubla jsem 7 kilo, moje lekarka me poslala na radu vysetreni - laborator, sono...

Nevím, co konkrétně bylo nabráno v rámci laboratorního vyšetření, které uvádíte. Též by bylo třeba pokusit se endometriózu buď vyloučit, anebo potvrdit. Bolesti by též mohly...

Mononukleoza

| Dotaz od: Jana

Chtěla bych vas timto poprosit o váš nazor na můj připad Na nový rok jsem onemocně angínou v březnu mononukleozou která byla zjištěna cca po 2 měsicích v dobe nemoci mi byla...

Domnívám se, že vaše imunita není právě ideální. Nález na játerch by s prodělanou mononukleózou spíše souviset neměl. V souvislosti s přetrvávající zvětšenou mandlí a dalšími...

Dlouhodobá ryma.

| Dotaz od: Ivan

Od ledna letošního roku mám stále hnisavou rýmu a vykašlávám zelenožluté hleny.První 2 měsíce jsem vybral 3* antibiotika pak 2 měsíce v prácis neustávajícím zahleněním znovu 2...

Pokud by rýma byla skutečně hnisavá - tzn. bakteriálního původu - doporučuji zhotovení autovakcíny, místo opakované léčby antibiotiky. Také by byla na místě imunomodulace ke...

Antibiotika

| Dotaz od: Leoš

Náš téměř tříletý chlapec (101 cm, 15 kg) trpí už téměř dva měsíce nachlazením, které začíná horečkou (až 38,7°C), provázené rýmou a dávivým kašlem. Loni v listopadu prodělal...

Věk tří let je z hlediska vývoje imunity zlomový. U vašeho syna se tedy může jednat např. o odchylku v imunitě. Proto doporučuji imunologické vyšetření. Do tohoto vyšetření...

Streptokok versus herpes genitalis

| Dotaz od: Radomíra

Mám léta potíže - chronickou tonzilitidu spojenou s herpes genitalis. Tyto potíže se vyskytují buď střídavě v krku na čepech a nebo na genitáliích a nebo současně. Při stěru z...

Účinnost aplikace intramuskulární imunoglobulinů je ca 3-4 týdny, potom se protilátky již rozloží a účinek není. Pokud Vám léčba pomáhala, byla by vhodná aplikace cca v...

Paní doktorko.Již delší dobu mě trápí bílí povlak na jazyku,bolení a pocit 'chlupatého' jazyka.Jazyk pravidelně čistím,ale vydrží 'čistý' jen pár hodin,nebo do doby než vypiju...

Cotrimoxazol AL forte nepůsobí na kvasinky, ale pouze na bakterie. Bylo by vhodné zařadit do stravy laktobacily (k zakoupení v lékárně) a výrobky laktobacily obsahující (jogurty...

Bolestivé mapy na jazyku

| Dotaz od: Jana

U mého 14ti letého syna se často vyskytují mapy na jazyku,které ho bolí.Už to má delší dobu,vždy po nějaké době to zmizí a opět se mu to vrátí.Je alergik a astmatik a bojím se...

Zkusila bych vyměnit zubní pastu - bez obsahu fluoru /např. zubní pasta se stříbrem/, pokud neužívá dlouhodobě antihistmainika , tak bych zkusila je užívat prvidelně /např...

Zimní období s sebou každoročně přináší zvýšený výskyt nemocí a infekcí dýchacích cest, které postihují téměř každého z nás. Co vlastně organismu v boji proti těmto onemocněním...

 celý článek

Moc děkuji za odpověď na velké krční mandle u syna a chtěla bych se ještě zeptat. Syn teď v pátek dobral atb Fromilid na spálovou angínu. Při kontrole se dr nezdál, takže jsme...

Není vyloučené, že streptokok je rezistentní na Ospen ( není citlivý), záleží též na typu, nutně je třeba přeléčit jen pyogenní streptokok. Doporučila bych návštěvu ORL nebo...

Mám dotaz, mám chlamydie pneumonie již přes rok, přeléčena jsem byla 12/2012 měsíc ATB Klacid, pak už ne. Hodnoty IgM, IgG, IgA stále vše pozitivní (IgA a IgG přes 7), IgM něco...

Hano, přeléčení chlamydií bylo dostatečné (běžně se léčí 2 týdny a vy jste byla léčena měsíc). Obstrukční rýma nemá s chlamydiemi nic společného a aplikace Nasonexu jistě nemůže...

Zdravím. Popíši zde co nejpřesněji své příznaky "nemoci", která u mě začala přibližně před rokem a půl: 1) pískání v uších (od té doby neustále)...podle vyšetření na ušním je...

Vaše projevy jsou různorodé, nelze pouze dle popisu příznaků stanovit konkrétní diagnosu. Infekce boreliosou se projevuje hlavně stěhovavými kloubními bolestmi, kožními projevy...

Hidradenitis suppurativa

| Dotaz od: Jitka

Již od 15 let mám jeden zdravotní problém za druhým. Od té doby jsem navštívila již nepřeberné množství lékařů. Vše to začalo na preventivní prohlídce u gynekologa, kde mi našli...

Vážená paní/slečno Jitko, doporučuji Vám vyhledat imunologickou ambulanci a domluvit se na komplexním imunologickém vyšetření. S pozdravem, MH.

Rýma

| Dotaz od: Romana

Chtěla bych se zeptat máme 4letého syna a neni měsíc ,aby nebyl nemocný.Bud má angínu,nebo rýmu a kašel.Potom 8měsíční dceru a ta má neustále rýmu,odsávačkou nic odsát nejde,ale...

Romano! Na dálku Vám poradím jen velmi obecně. 1 - dcera. Pokud jí z nosu teče labe, jde o čirou, řídkou sekreci, pak je to nejspíš alergie... Vemzěte ji k pediatrovi k...

Paní doktorko, nevím, jestli jsem svůj dotaz zařadila do správné rubriky, ale můj dotaz se asi celkově týká imunity. Je mi 28 let, mám dvě děti - 3 roky a 8 měsíců...

Poku jste alergikča na pyly a celoroční alergeny, určitě byste měla Aerius užívat pravidelně celoročně, lze zvýšit dávkování i na 2x denně. Pokud máte i dechové obtíže určitě...

Uzliny

| Dotaz od: radka

Ráda bych se zeptala, zda bych se měla znepokojovat bolestí a zvětšením uzlin. Zvětšení mi zjistili při UTZ št. žlázy ( na krku asi až 26 mm, ale prý se zdají být v pořádku...

Zjistit příčinu zvětšených uzlin na krku není jednoduché, určitě je v pořádku, že bylo provedeno sono, ale pokud zvětšení uzlin přetrvává, zopakovala bych toto vyšetření...

Vysoke aslo

| Dotaz od: juri23

Chcel by som Vas poziadat o radu a o pomoc. mojim problemom je uz asi rok vysoke aslo, ktore sa pohybuje rozmedzi hodnot 1500 - 2200 uz vyse roka. z rozboru krvy a vyterov krku...

Při přetrvávajících hodnotách ASLo existuje několik léčebných možností: léčba antibiotiky, pendeponizace, léčba autovakcínou. Případně podrobnější imunologické vyšetření a další...

Pane doktore. Velmi Vás prosím o radu. Jsem v 36. týdnu těhotenství a od začátku jsem měla problémy s furunkulózou. Ze stěru z kůže mi byl zjištěn zlatý stafylokok, byla mi...

Šárko. Pozitivní protilátky ANCA směrují lékaře na imunologii k možnosti, že máte autoimunitní nemoc, ještě se nemusí přesně ukázat jakou. Porucha štítné žlázy (hlavně...

Intolerance fruktozi a sorbitu

| Dotaz od: radek

Pani doktorko,prosim vas,porad te mi,po dvou a pul letech meho trapeni(hypochondr) jsem si zmeni doktora a ten mi konecne prisel na to co me trapi,nabidl mi specialni rozbor...

Bohužel s vyšetřením stolice /rozbor stolice z nemecka biovis/ nemám zkušenosti, takže nemohu posoudit tyto výsledky. Lékař , který Vám toto vyšetření doporučil, by s Vám měl...

Únava

| Dotaz od: Petra

Už delší dobu mě trápí únava. Naplno to začalo asi před rokem a půl (ale i před tím jsem byla unavená víc, než je zdrávo). Únava byla už téměř nepřekonatelná, začala jsem spát i...

Podle potíží, které popisuje se jedná s největší pravděpodobností o chronický unavový syndrom. Do dnešního dne se neda se 100% jistotou říci, co je příčinou, uvařuje se o tzv...

Za poslední rok(od ledna 2011) jsem prodělala již 5 zánětů z toho 4 byly záněty průdušek. Jelikož jsem maturitní ročník a opravdu si nemůžu dovolit být nemocná a neustále do...

Při opakované nemocnosti - zvláště pokud se jedná o bronchititdy, bych spíše než samoléčbu, doporučovala alergologické, imunologické vyšetření, kde by se podle odběrů...

Bolest v krku

| Dotaz od: Filip

Obracím se na Vás s prosbou a dotazem o radu. Celou loňskou zimu mě doprovázela bolest v krku (podráždění, kašlání), strašně mi to znepříjemnilo život jak v osobním, tak ve...

Doplnila bych ještě alergologické, imunologické vyšetření. Užívejte pravidelně probiotika, existují i v kombinaci s brusinkami, které mají dezinfekční účinek i na močové cesty...

Revmatologie

| Dotaz od: Martak

Je mi 48 let a byla mi zjištěna seronegat. revmatoidní artritida. Imunologie - krev - byla v pořádku ale bylo to zjištěno z punkta hlezna - 7ml. RF screening - pozit., RF...

Www.revmaticke-nemoci.cz

Paní doktorko, obracím se na vás s dotazem ohledně mého zdravotního stavu. prosím o jakkoukoliv radu, jsem už bezradná, lékaři nemohou nic najít. problémy začaly zhruba před...

Domnívám se, že by asi bylo vhodné imunologické či revmatologické vyš. a znovu neurologické vyšetření. Nepíšete, nakolik jste měla vyšetřený mozek, asi MR mozku je, dle mého...

Před dvěma a půl měsící jsem prodělal onemocnění, které se projevovalo rýmou, kašlem a zvýšenou teplotou. Potíže samy neustupovaly, tak jsem dostal antibiotika /duomox/, po asi...

Je možné,že Vaše obtížné vyrovnávání se s infekcí bylo již vlastně fází Vašeho současného stavu.Podle všeho se podařilo vyloučit závažnější příčinu ze strany většiny...

Bolest v krku, mykoplazmata

| Dotaz od: Veronika

19. 3. 2016 jsem se vzbudila se studeným pocitem na hrudi, horečkou, bolestí v krku. Před tím jsem se asi 14 dní necítila dobře, "něco na mě lezlo". Po vypuknutí...

Léčba mykoplazmatické infekce byla správná, Fromilid byl nasazen dobře- doba léčby má být 2-3 týdny, úzdrava je postupná, spíše dlouhodobější. Po infekci Mykoplazmaty můžete být...

Alergie?

| Dotaz od: Jan

Již delší dobu mam tak lehce oteklou kůži a nikomu to nepřipadá, ale já to tak cítím. Občas tak zvláštně svědí, i někdy lehce zapálí. Ale žádná vyrážka a oči mám, i celý obličej...

Pokud máte pocity otoků a nevypozoroval jste souvislost s požitím nějaké konkrétní potraviny, nejspíše se o alergickou reakci na potraviny jednat nebude. Doporučovala bych...

Krevní testy

| Dotaz od: Marie

Dcera má stálé problémy, únavu, kašel, nespavost ... hodnoty KO : patologické jsou leukocyty 10,16 G/l, trombocyty 424G/l, lymfocyty 0,396 1/1, mohou tyto hodnoty souviset s...

Pozitivita protilátek proti chlamydiím ve třídě IgG znamená nejspíše stav po prodělané infekci v minulosti, nebo mohla být produkce protilátek navozena předešlým infektem...

Časté onemocnění

| Dotaz od: Dana

Letošní rok bývám velmi často nemocná. Na začátku roku to bylo skoro každý měsíc nějaké nachlazení, v dubnu jsem měla první angínu. Dostala jsem antibiotika a léčila se. Přes...

Pokud se infekty vracejí cca každý měsíc , tak bych doporučovala doplnit imunologické, alergologické vyšetření. Zatím doporučuji pravidelné užívání probiotik k obnovení živé...

Pani doktorka, máme 3 mesačného syna, ktorého čaká povinné očkovanie. Syn sa narodil s veľmi suchou pokožkou po celom tele (v správe z pôrodnice bol uvedený toxický erytém), 2...

Zito, hodnoty, které uvádíte, jsou opravdu v normě. Neutrofily jsou na spodní hranici (hodnoty pro 3-měsíční dítě se udávají v rozmezí od 22-45%), to ale opravdu není důvod...

Podbrisek_zlaty_stafylokok

| Dotaz od: Martin

Ještě bych se vás chtěl zeptat.Ty probiotika se prodávají nějaké konkretní nemůžete mi nějáké doporučit?A nevíte jak poznám že mám zánět lymf.uzlin v podbríšku? Teplotu nemám...

Probitok je velké množství , dobré zkušenosti mám s probiotiky Dophillus,Probiofix, probiotika od firmy Swiss. Uzliny při zánětu mohou velmi bolet, jsou zvětšené, hmatatelné...

Bolest a brnění ruky

| Dotaz od: Ivana

Je mi 36 let,mám fyzicky namáhavou práci,pracuji v závodní kuchyni a polovinu pracovní doby myji a nosím těžké nádobí.Můj problém začal zhruba před 10 měsíci,kdy jsem chodila na...

Testy na borreliozu provést je užitečné, ale patrně se bude jednat o potíže, které vycházejí z klrční pateře. Bude asi potřeba provést vyšetření krční pateře magnetickou...

Časté nachlazení

| Dotaz od: Martina

Paní doktorko, bývám často nachlazená, až mi příjde, že to není normální, nemám se ani kde nachladit. Při preventivním odběru krve jsem měla snížené neutrofily 49,2 a zvýšené...

Tyto hodnoty jsou pouze procentuální zastoupení z celkového počtu bílých krvinek. Důležité je posuzovat i absolutní počty. Mírné zvýšení lymfocytů může být právě u virových...

Streptococcus beta haem sk.c

| Dotaz od: Josef

Chtěl bych Vás požádat o radu. Již několik let mne trápí neustálé bolení v krku. Předchozí obvodní doktor mne na to vůbec neléčil, jen mne posílal do lékárny pro "pastilky" a...

Určitě je dobře, že jste byl na imunologickém vyšetření. S další léčbou Wobenzymem bych počkala až budete vědět výsledky. Na imunologii Vám mohou nabídnout léčbu bakteriálními...

Nežádoucí reakce na léky je podle WHO (Světové zdravotnické organizace) definována jako neplánovaná a škodlivá reakce, která nastane po běžných dávkách léků používaných pro...

 celý článek

Stále nemocná

| Dotaz od: Michaela

Je mi 18 let. Stále se mi opakují angíny, chřipky, virózy a podobně. Vždy se mi také objeví plno aftů. Mám angínu tak jednou, dvakrát do dvou měsíců. Moje lékařka (dětská) mi...

Pokud máte opakovaně respirační infekty více jak 4x ročně , současně i uroinfekce, imunologické i alergologické vyšetření bych doplnila. Tím, že opakovaně užívate antibiotika...

Zvětšené uzliny v břiše

| Dotaz od: Radka

Cca před 3 týdny po půlroční prohlídce u alergologa, kvůli velké bolestivosti při prohmatávání břicha, jsem byla poslána na Sono, kde mi zjistili zvětšené uzliny v břiše. Krevní...

Domnívám se, že by bylo vhodné ještě imunologické (ev. hematologické) vyšetření.

Záněty, oslabená imunita?

| Dotaz od: Klárka

Vážený pane doktore, obracím se sprosbou na Vás.Mám Candidu zjištěnou ve střevech neni asi v takové míře velké takže to nějak nepocituji,ale snažím se dodržovat jídelníček.Někdy...

Klárko! Oslabená imunita je velmi široký pojem. Fakt, že trpíte opakovanými záněty (gynekologickými, záněty močových cest, záněty nosohltanu) může souviset s poruchou imunitního...

Borelioza

| Dotaz od: Jitka

Od r. 2002 mám boreliozu, která byla přeléčena /inf. odd./ ATB, r. 2003 - IgM hraniční, IgG negat. - bez léčby, r. 2005 leden-různé potíže, následně LP a po ní nitrožilně Taxcef...

Doporučoval bych znovu kontrolu na neurologii, znovu kompletní testy a opět nasazení antibiotik dle citlivosti. Dále bych doporučoval i imunologické vyšetření. Hezký den.

Měla bych takový dotaz.V loni v červenci jsem podstoupila operaci krčních mandlí z důvodu velké tvorby čepů na mandlích.Již stále po roce mě bolí v krku ve výtěru nic nenašli a...

Zkusila bych pravidelné inhalace Vincentkou, pravidleně užíveete probiotika, která slouží k obnovení přirozené slizniční flory. Doplnila bych i alergologické, imunologické...

Hemofil - vyrážka?

| Dotaz od: Iva

Je mi 21 let, na alergologii mi po výtěru v krku bylo řečeno, že mám hemofila a ten může způsobovat kožní vyrážky. Doktor mi předepsal Broncho-Vaxom, který užívám prvních 10 dní...

Hemophilus influenzae je běžnou součástí dýcháacích cest člověka, to znamená že jeho přítomnost ve výtěu ještě neznamená, že je příčinou Vašich otíží. Navíc infekce touto...

Chronický zánět ledvin

| Dotaz od: Michaela

Již jsem jednou dotaz psala a odpovídal mi lékař kterého zde nyní nemohu najít, takže položím dotaz znovu. Skoro pět let ( po porodu dcery ) mě trápily angíny - atb 6-7krát za...

Michaelo. Mrzí mě, že máte takovéto zdravotní problémy, nad kterými jistě nelze mávnout rukou. V rámci internetové poradny toho mnoho poradit nemohu a činit jakékoliv závěry by...

Pořád nemocná

| Dotaz od: petra

Má dcera 7let je každý měsíc nemocná a vždy je to stejné.Angína a dostane ATB.Tato situace už trvá více než rok.Prosím o radu jak máme podpořit její imunitu aby nebyla tolik...

Bylo by vhodné doplnit alergologické , imunologické vyšetření. Dle výsledků vyšetření by se pak zvolila imunomodulační léčba.

Chronický zápal hrdla

| Dotaz od: Tono

Chcel by som vedieť, či sa dá úplne vyliečiť chronický zápal hrdla a hltana,nakoľko mám už cca 7 mesiacov s tým problémy, ktoré neustupujú. Bol som liečený na pľúcne chlamýdie...

Doporučuji ORL vyšetření, na základě kterého pak budete léčen či odeslán k dalšímu odbornému vyšetření (např. gastroenterologickému či imunologickému). Do té doby je vhodné...

Zažívací potíže

| Dotaz od: Jan

Je mi 27 let. Před 3 měsíci jsem prodělal zánět močových cest, ten byl přelečen ale ke konci prosince se objevily další potíze. Bolest v pravé části hrudi pri nadechu a vydechu...

V prvé řadě je nutné absolvovat gastroenterologické vyšetření a zkontrolovat současný stav štítné žlázy (laboratoře + sono).

Pneumokok

| Dotaz od: Petr

Mám 16 měsíčního syna. Již 3 měsíce má diagnostikovaného pneumokoka. Má od lékaře již 3 antibiotika, několikatery nosní kapky a přez to vše + usílí mojí ženy a mě se nedeaří...

U syna by se mělo doplnit alergologické, imunologické vyšetření, další postup by se pak zvolil dle výsledků, mohla by se zkusit autovakcína, vyrobená přímo z bakterie , která...

Pokašlaváni

| Dotaz od: JANA

Můj manžel již asi2roky vždy na podzim začne pokašlávat a trvá to celou zimu.Byl již párkrát na vyšetření na plicním a i krčním,nosním a ušním ale vždy mu řekli že,tam nic není...

Váš manžel by měl navštívit svého praktického lékaře,který má pravděpodobně nejkompletnější dokumentaci.Lékař jej vyšetří,zváží další postup/gastroenterologické,alergologické...

Červené fleky v krku

| Dotaz od: Nikola

Již delší dobu mám uporné sucho v ústech i když hodně piju a udělali se mi tam takové červené fleky mám už je tam asi déle ale v krku mě nebolí myslíte že by to mohlo být...

Doporučovala bych ORL vyšetření a imunologické vyšetření,aby se vyloučila onemocnění , která mohou být spojená se sníženou produkcí slin. Nelze vyloučit alergickou příčinu...

Hpv - kondylomata

| Dotaz od: mirka

Od dubna se léčím s kondylomaty. Poprvé jsem byla na operaci v celkové anestezii. Po operaci vypadalo vše dobře, avšak za týden od operace se začali kondylomata znovu objevovat...

Kondylomata způsobuje jiný typ viru než rakovinu děložního čípku, nejsem si jistá, zda by očkování mělo smysl. Zkuste ještě homeopatii či jiné alternativní postupy ke zvýšení...

Opakující se potraty

| Dotaz od: Simona

Minulý rok v říjnu jsem prodělala zamlklý potrat v 13tt, následovala revize dělohy. Na jaře letošního roku jsem znovu otěhotněla a bohužel opět potratila v asi 6tt, samovolně...

Paní Simono, doporučuji komplexní vyšetření Vás i Vašeho partnera. Kromě hormonálního profilu doplněného o vyšetření hormonů štítné žlázy doporučuji vyšetření reprodukční...

Test hiv

| Dotaz od: jan

Chtěl bych se zeptat na to co mě trápí téměř každý den.Měl jsem sex s holkou co střídá partnery každou chvíli.Měli jsme sex s kondomem a taky orální sex bez.Byl jsem na testech...

Pokud byl test na HIV proveden po 3 měsících po rizikovém kontaktu, tak by se nemělo jednat o infekci virem HIV. Bolesti kloubů, únava, afty mohou doprovázet jakoukoliv jinou...

Chalymyxdie ???

| Dotaz od: Martina

Na podzim r.2013 jsem měla klíště .... poté se mi poprvé objevily problémy - bolesti svalů , kloubů .... Obvodní lékařka měla podezření na Boreliozu a tak mě přeléčila ATB po...

Doplnila bych ještě infektologické a imunologické, ortopedické vyšetření. Také bych se přikláněla k názorům, že paměťová hladina protilátek proti chlamydiím není příčinou...

Mutace genu pro mthfr c677t/a1298c

| Dotaz od: Veronika

Obracím se na Vás s dotazem, mám šanci donosit miminko, pokud u mne i mažela byla prokázána mutace MTHFR C677T/A1298C v hetorozigotním stavu. Dále jsme se podrobili...

Šance na donošení plodu je poměrně vysoká. Samotná mutace totiž nemusí přímo ohrožovat život plodu, pouze je ale velká šance, že se mutace přenese i na plod. Hezký den.

Bolesti kloubů

| Dotaz od: Iveta

Chtěla bych poprosit o radu, která se týká bolesti kloubů mé maminky (52 let). Před 12 lety utrpěla úraz bleskem. Před 3 lety u ní propukly bolesti kloubů v rukou. Do jara...

Zde je těžké poradit. Uvedené obtíže mohou možná plynout z jednoho onemocnění (revmatoidní artritida), ale také mohou být pouze souběhem několika onemocnění nebo stavů obecně...

Mám v celku komplikovaný dotaz. Nejdříve tedy nastíním situaci. Má současná partnerka (18let) má poslední rok zhoršený zdrav stav s problémy zánětu močových cest,kvasinkové...

Doplnila bych imunologické vyšetření, při zjištění poruchy imunity by se zvolila konkrétní imunomodulační léčba. U recidivujících kvasinkových infekcí bych zatím dodržovala...

Stálí spánek

| Dotaz od: Heda

Nevím co je semnou stále spím a stejně sem unavena nic nestíhám...prijdu domu a spím...bejvám často nemocná...a když to řeknu doktorce řekne že je to zdraví neche mě pořadně...

Příčin chronické únavy může být velmi mnoho. Začal bych opravdu pravidelným spánkovým režimem - minimálně 8 hodin denně, přidat vitamíny se zvýšeným obsahem hořčíku, event...

Už delší dobu mě provází nepříjemné migrény a neustálý pocit na zvracení. Nejintenzivnější je to po jídle, někdy mi trvá i pár hodin než jídlo "rozdýchám". Tak před rokem jsem...

Vhodné by bylo podrobné interní vyšetření a vzhledem k únavě, opakovaným infekcím i imunologické vyšetření.

Alergie na chlad

| Dotaz od: Veronika

Už druhým rokem mám podezření na alergii na chlad. Jakmile teplota klesne na nulu, stačí když jsem venku 15 minut a naskáče mi vyrážka, hlavně na obličeji, nohách, někdy i na...

Alergie na chlad opravdu existuje. Určitě bych alergologické, ale i imunologické vyšetření doporučovala. Snažte se místa vystavená chladu zakrývat, pravidelně při chladném...

Opar u nosu

| Dotaz od: Míla

Asi před měsícem se mi udělaly puchýřky u nosního vchodu na pravé i levé straně, silně svědí, za 2 - 3 dny úplně zmizí. Takto se to čas od času opakuje. Byla jsem u lékaře ORL...

Pokud proděláte infekci virem herpes simplex /virus způsbující opary/ opravdu virus v nás trvale zůstává a oslabení organismu může vyvolat jeho recidivu. Doporučovala bych...

Alergie vznikající na základě určité látky, se kterou člověk přichází často do styku, nejsou nic výjimečného. To platí třeba i u pracovníků ve skleníku.

 celý článek

Nefunkční lymfatický systém

| Dotaz od: libuše

Chtěla bych poprosit o zodpovězení otázky nefunkčnosti lymf. syst.. Dcera 16 let, zdravá- často trpí lehčími záněty nosohltanu a afty. Nyní byla srazu cvičenců zumby, v ceně...

S tímto vyšetřením a jeho interpreatací nemám zkušenosti. Lymfa je tekutina, která je přítomna v lymfatických cévách,ústí do krevních cév a v jejich průběhu se nacházejí...

Svědění na mandlích

| Dotaz od: Pavel

Jmenuji se Pavel v březnu jsem dostal angínu k lékaři jsem šel až, když jsem měl na mandlích bílé fleky a v pátek, tak doktor mi dal atb. bez výtěru. Nějak jsem se vyléčil, ale...

Doplnila bych alergologické, imunologické vyšetření - to už jste objednán. Před nasazením antibotik by bylo vhodné provést výtěry + odběr na CRP, aby se odhalilo, zda-li je...

Dovolte abych se na Vás obrátila s mým problémem. Od 18let jsem trpěla streptokoky, do roka jsem měla minimálně 6krat antibiotika, která nezabíra la, až po píchaném...

Doporučovala bych kontrolní imunologické vyšetření, ev. zkusit nasadit imunomodulační terapii bakteriálními lysáty. Pravidelně denně vyplachovat sliznice solnými roztoky...

Od poloviny prosince jsem střídavě na neschopence . Nejdřív údajná viroza.Krev a výtěry OK.Potom střevní problémy , s tím spojený zánět v těle prokázaný v krvi. Přeléčena...

Imunologické vyšetření je jistě vhodné, ale v prvé řadě by se mělo udělat podrobné vyšetření interní, případně neurologické spolu se základními vyšetřeními jako je rentgen srdce...

Trvale zvýšená teplota

| Dotaz od: Kateřina

Od onemocnění hemorhagickou cystitidou vloni v sprnu (přeléčeno 3 ATB) mám mírně zvýšenou teplotu a nemohu jistě říct, zda to tak nebylo i před tímto onemocněním. Jiné obtíže...

Návštěva lékaře a krvení rozbory jsou jistě na místě, nejen kvůli teplotě, ale i kvůli hubnutí, které může být známkou např. zvýšené funkce štítné žlázy. Pokud se v základních...

Problémy s krčními mandlemi

| Dotaz od: Ivushaak

V létě jsem prodělala docela ošklivou hnisavou angínu, kdy jsem měla horečky kolem 41° a tři dny jsem kvůli bolesti téměř nejedla. Šla jsem k praktické doktorce, která mi...

Slečno Ivo. Rozhodnutí o odstranění mandlí musí vzít v úvahu řadu detailů, které musí posoudit příslušný ošetřující lékař, takže ode mě nečekejte definitivní radu - za popsané...

Casto chora

| Dotaz od: Alexandra

Je mi 28 let a neustale byvam nemocna,kazdou chvili mivam zanet nosohltanu,boli mne v krku,skoro kazdy mesic mivam antibiotika,doktorka se mnou nic nedela.prosimo radu,dekuji...

Určitě bych doporučovala imunologické, alergologické vyšetření, ORL vyšetření. Ale výsledků určit léčebný postup. Zatím bych doporučovala pravidelné vyplachování sliznic...

Nizka imunita

| Dotaz od: Eva

Chtela bych se zeptat na nasledujici problem. Nedavno jsem si uvedomila, ze za posledni rok nebylo jedineho mesice, kdy bych neonemocnela nejakym virem. Nektere mesice jsem to...

Pokud jste stonala více jak 4-5x do roka, doporučovala bych imunologické, alergologické vyšetření. Důležitá je dostatečná rekonvalescence po infektech, infekty nepřecházet...

Stredoušní zánět

| Dotaz od: Martina

Chtela bych se vas zeptat na nazor a postup lecby u me dcerky.od konce 5teho mesice spatne spava v noci,pres den je to vesele dite.pred tydnem nas dr poslal na ORL s tim ze male...

Myslím si, že pan doktor postupoval správně, je důležité zánět středouší řádně doléčit. Pokud by se záněty vracely,nebo přetrvávala pozitivita ve výtěrech, doporučovala bych...

Před časem jsem se léčil na angínu. Na samém konci léčby (zbývalo mi dobrat několik tablet Penicilinu) jsem začal cítit svědění kůže a tu jsem měl i oteklou (převážně ruce...

Penicilin je nejvhodnější užívat nalačno, současná konzumace kyselých potravin nebo nápojů by neměla vadit. U Cotrimoxazolu je důvod k omezení kyselého při léčbě ten, že může...

Častá léčba antibiotiky

| Dotaz od: Jana

Mám už docela dlouho problémy s imunitou. Zkoušela jsem i různé doplňky, ale víceméně nic nezabírá. Teple oblékaná si myslím, že chodím protože dřív jsem měla problémy se záněty...

Pokud máte více jak 3-4 respirační ch infektů za rok, bylo by vhodné doplnit imunologické a alergologické vyšetření. Dle výsledků by se pak nasadila konkrétní imunomodulační...

Porucha spánku

| Dotaz od: Monika

Trpím poruchou spánku již dlouhodobě a sindromem pohybu nohou při spaní,dá se říci že deně spím tak 4hod cítím se unavená a bez mozku ,mam zpomalenou motoriku ,logika jde...

Problematika nespavosti není moje specializace, promluvila bych si o problému s praktickým lékařem, zda-li by nebylo vhodné nasadit třeba přechodně prášky na spaní. Vzhledem...

Opuchliny na nohou

| Dotaz od: Anna

.moc prosim o radu chodim od jednoho k druhemu berou me krev ale nevedi co to je..udelali se me na nohach opuchle boule ktery se meni na fleky cervene bolestive..ted se mi to...

Vážená paní Anno, uvedené příznaky jsou nespecifické, bez klinického a případně laboratorního vyšetření nelze spolehlivě určit jejich příčinu. Mohlo by se jednat např. o...

Opakovaný streptokok

| Dotaz od: Kristýna

Chci se zeptat, přítelovi se opakovaně vrací streptokok, už druhým rokem má snad minimálně 3x do roka toto onemocnění. Jeho doktorka ho vždy akorát léčí antibiotiky a nic jiného...

Předpokládám, že máte na mysli opakování streptokokové angíny. Jde o problém velmi častý, v postupu léčby je ale, pokud jde o mikrobiologicky potvrzený případ, opravdu...

Dlouhodobě zvýšené crp

| Dotaz od: Ivana

Již 5 let mám zvýšené CRP které se pohybuje od září 2010 jsem měla 35 až po dnešní 54. Nemám vůbec žádný jiný zdravotní problém. Jelikož mám velice pečlivou lékařku poslala mě...

Vyšetřena jste opravdu kompletně, takže přítomnost zánětu v těle , která je nejčastější příčinou elevace CRP/, byla vyloučena. Ještě bych doplnila imunologické, alergologické...

Prosím Vás tímto o další názor k mému problému. V patnácti letech se mi poprvé objevil atopický ekzém oční víčka a zátylek, malá ložiska 2-3 cm léčba - Opthalmo...

Dotaz byl ke mě dnes přesunut. Velmi mě to mrzí, ale takto přes poradnu, ačkoliv jste se pečlivě snažila uvést řadu podrobností, není možné Vám bez znalosti dalších souvislostí...

Dlouhodobý kašel

| Dotaz od: Pavlína

Již 5 měsíců mě trápí vyčerpávající kašel (bez jiných příznaků, jen celoroční rýma - u které také nikdo nezjistil příčinu). Z počátku suchý, nyní spíše vlhký, ale spíše se tyto...

Zdá se, že Vám byla provedena většina vyšetření, která by příčinu chronického kašle měla pomoci odhalit. Nic se nezjistilo a bohužel moje možnosti, takto po internetu, jsou...

Afty v nose

| Dotaz od: zdenousekM

Chtěla jsem se zeptat. Neustále se mi dělají Afty v nose. Dříve jsem půjčila nosní sprej, sestře a od té doby se mi začali dělat..vždy v zimě. asi pře 2 roky. Pak byl klid.Ale...

Doporučila bych podrobné ORL vyšetení výtěr z nosu a kkru i opakovaně. Dále bych doplnila i imunologické a alergologické vyšetření, aby se vyloučily i jiné příčiny obtíží...

Uzliny

| Dotaz od: Michaela

Už druhým rokem se potýkám s problémem uzlin na krku, v podpaží i v tříslech. Minulý rok když se mi uzliny objevily poprvé při odběrech mi pan doktor zjistil streptokoka a brala...

Doplnila bych imunologické, infektologické vyšetření. Důležité je sledovat, kdy se uzliny zvětšuji, zda-li je nějaká souvislost s infekcí nebo např. s očkováním, mírně zvětšené...

Chlamydia pneumonie

| Dotaz od: Pavel

Vzhledem k minimu veřejných informací i od lékařů prosím o pomoc jak nejefektivněji postupovat proti Chlamydii pneumonii. Od 11/2010 mám problémy s dýchacími cestami, bolestv...

Chlamydie je bakterie, jejíž diagnostika není jednoduchá. Píšete, že Vám byl proveden správný odběr, z čehož nepoznám jakým způsobem byla infekce diagnostikována. Většině...

,, chcela by som sa opytat cim to moze byt ... bola som aj na ORL tam nic nezistili ,,, a ani s vyterou mi nic nezistili... poslali ma na alergologiu ,, kde krvne testy aj...

Zkusila bych ještě vypozorovat zda-li projevy v dutině ústní nejsou horší po požití nějaké potraviny. Dále by se měl vyloučit reflux žaludečních šťav do horních cest dýchacích a...

Priesvitne bodky na podnebi v ustach Dotaz od: tatiana Publikováno: 15.7.2013 Dobry vecer ,,, chcela by som sa opytat cim to moze byt ... bola som aj na ORL tam nic nezistili...

Zkusila bych lokální výplachy dutiny ústní šalvějem nebo Corsodylem. Doplnila bych ještě imunologické a gastroenterologické vyšetření, aby se vyloučil reflux žaludečních šťav do...

Od ledna aktivně sportuji - 4 až 5x týdně (běh, posilovna), abych snížil cholesterol = nyní na hodnotě 6.04. Váha je nyní 98kg. měřím 189cm. Od ledna jsem měl 4x nemocný krk...

Odstranění mandlí nic neřeší. Navrhuji vám podstoupit imunologické vyšetření k odhalení příčiny opakovaných infekcí, po imunologii, kde vám navrhnou další postup z oblasti...

Imunologie

| Dotaz od: Andy

Chtěla jsem se optat na váš názor.Již nějaký rok se pokoušíme o miminko s pomocí ivf ale stále se nám nedaří.Partner je ok a já nepruchodnost vejcovodu.Letos jsme byli na...

Malých dávek Prednizonu se neobávajte (do cca 20mg), není to tak nebezpečné, jak se mezi lidmi traduje. Lék je potřeba brát tak dlouho, jak doporučí lékař, zeptejte se na to...

Neustálé zdravitní problémy

| Dotaz od: Ingrid

Je mi 19 let a už několik let mám problémy se zdravím, které přetrvávají. Trpím velkými bolestmi hlavy, únavou a pocitem bez energie. Čím dál časteji mám závratě (černo před...

Popisované obtíže mohou být opravdu způsobeny III. stádiem borreliové infekce (chronická infekce). Přesto bych byl s tímto závěrem opatrný - sérologická diagnostika (kterou...

Výtok

| Dotaz od: Zuzana

Již několik let mě dlouhodobě trápí mazlavý bílý výtok, který se mi pravidelně objevuje v pochvě, většinou týden až dva před menstruací. Výtok většinou nezapáchá, někdy mám...

Zkuste zlepšit poševní prostředí , lok. estrogenovou léčbou Ovestin globule 2x týdně., neboGynoflor., pak prevence lactobacilem např. Gynocaps depot. / stačí 2 tablety l .a 4...

Kašel

| Dotaz od: David | z mobilní aplikace

Mám záchvaty kašle a nemám problém s průduškama,byl jsem několikrát u lékaře a zjistily jsme,že mám pocit cizího tělesa v krku na ORL a Gastroentrrologii vše v pořádku i...

U kašle - příčiny jsou různé - je potřeba vědět, jestli je suchý, nebo vlhký - co a kdy vykašláváte? Pokud kašel trvá a příčina není jasná, doporučila bych odběr krve na...

Rada bych Vas pozadala o radu tykajici se mych mandli a bolesti v krku. Pred 5-ti dny se mi udelaly bile cepy na mandlich. Nasledujici den behem nekolika hodin jsem se celkove...

Nejsem si jistá, jestli jsou nutná ATB. Nezmiňujete další krevní testy-jako rozpis krevního obrazu, podle které lze odhalit i jinou infekci než bakteriální. Vzhledem k častým...

Antibiotikum

| Dotaz od: david

Rad bych se zeptal jak je skodlive brat casto antibiotika během posledniho pul roku jsem měl asi 4 krat antibiotika nebo penicilin nedavno jsem dostal penicilin asi před třemi...

Léčba antibiotiky by měla být velmi uvážlivá především z důvodu nebezpečí bakteriální rezistence. V dnešní době je dobrým vodítkem hodnota CRP. Broncho-Vaxom doporučuji brát...

Je mi 17 let promiňte,že vám opět píšu. Už je to dva měsíce co jsem prodělal mononukleózu. Již po třech týdnech od prvních příznaků mononukleozy tj. silná bolest v krku-jsem měl...

Existenci diagnózy únavového syndromu dnes část odborné veřejnosti považuje za spornou. Pálení očí je dle mého názoru vysvětleno vámi uvedeným zánětem. Z hlediska únavy bych...

Ráda bych požá...

| Dotaz od: Iveta

Ráda bych požádala o radu. Mám 32 let a jsem téměř 12 měsíců po porodu. Již v posledním trimestru jsem měla problémy se svědivou a suchou pokožkou. Jaterní testy byly negativní...

Tento problém opravdu není zcela jasný, možnou souvislost s protilátkami proti štítné žláze ale nelze vyloučit. Doporučuji Vám zajít na endokrinologické vyšetření, kde zjistí...

Léčba boreliózy

| Dotaz od: Radka

Chtěla bych se zeptat na názor. Mám zjištěnou boreliózu od března tohoto roku krevními testy náhodou při pravidelném imunologickém vyšetření. V květnu jsem dostala atb od paní...

O vyšetření na neurologii určitě požádejte. Stav který popisujete již vyžaduje komplexní léčbu, která je vždy individuální a lze ji navrhnout jedině po důkladném probrání celé...

Maminku trápí dlouhou dobu opakovaně infekce - v pochvě ze stěru měla pozitivní streptokok agalactiae a citrobacter freundi. Po zaléčení penicilínem (lokální aplikace) se...

Pokud maminka dochází na aplikaci imunoglobulinů, tak zřejmě již podstoupila imunologické vyšetření , na základě kterého byla tato léčba nasazena. Jelikož neznám výsledky, tak...

Již několik dnů se potýkám s úpornými bolestmi v oblasti kolem zápěstních kloubů, taktéž i "kotníkových" kloubů s tím, že bolest prostupuje do prstů. Jedná se o pálivou...

Bolesti kloubů, únava, slabost může být projevem mnoha nemocí. Může se jednat o virovou infekci, která nemusí mít v krevních odběrech nějaký zvláštní nález, nelze vyloučit i...

Imunita

| Dotaz od: Martin

Chtel sem se zeptat jak se da zlepsit imunita?a za jak dlouho se zlepsi?delaji se mi casto opary a slysel jsem ze mam slabou imunitu ale jinak moc nemocny nebyvam tak nevim.diky...

Pokud tpíte častými výsevy herpesů, doporučovala bych Vám imunologické vyšetření, kdy se provedou krevní odběry, z výsledků se dá posoudit stav Vašeho imunitního systému. Zatím...

Dlouhodobý chrapot

| Dotaz od: Lenka

Již delší dobu mě trápí chrapot. Objevuje se zvláště, když mluvím. Musím si neustále odkašlávat, i když to většinou nepomůže. Mám astma a už více jak dva roky užívám inhalátor...

U inhalačních steroidů, které jsou i součástí Combairu bývá velmi často chrapot důsledkem právě jejich působení. Dop. konsultovat s lékařkou krátkodobé vysazení. V těchto...

Co se zjisti z krve

| Dotaz od: katka

Pozadala bych o zodpovezeni dotazu co se zjistuje z krve z prstu,kdyz odebira sestra a vysledky jsou ihned?maly 2,5roku je uz asi pres mesic nachlazeny,furt ryma a kasel.dr.rika...

Rychlotest, který popisujete je nejspíše vyšetření CRP - je to parametr, který je zvýšený u bakteriální infekce - je tedy možno rychle rozlišit, zda se jedná o bakteriální nebo...

Nemocnost syna

| Dotaz od: Josef

Rposim o radu, můj syn je neustále nemocný, jestli je 5 dnů zdravý, je zázrak, jsou mu 2 roky a měl asi 4krát laringitidu a jinak pořád kašel a rýma.Neustále bere nějaké ATB...

Pokud je u Vašeho syna vysoká nemocnost určitě bych doporučovala imunologické i alergologické vyšetření, aby se vybral preparát, který by byl pro Vašeho syna vhodný. Určitě...

Chopn 4

| Dotaz od: Pavel

Psal jsem již 3.3.2013 , staráme se už 2 rokem o babičku s chopn 4 ( silná kuřačka dodnes min. krabička denně) , máme také 2 děti 7-4 roky od té doby co je babička s námy jsme...

Je možné, že má babička bakteriální osídlení v průduškách, které by mohlo dělat recidivující infekce dých. cest u Vás i Vašich dětí. Pokud aele děti chodí do školky tak se u Vás...

Je mi 28 let a celý život se potýkám s hypotenzí a meteosenzitivitou a s tím spojenou bolestí hlavy. Většinou se k tomu přidá i malátnost, únava a takový zvláštní pocit na...

Vaše potíže mají dle mého názoru komplexní etiologii a jednoduché řešení přes poradnu nenabídnu. S největší pravděpodobností mají Vaše obtíže souvislost s Vaším denním (resp...

Krční mandle

| Dotaz od: Terka

Paní doktorko, já bych se chtěla poradit. Měla jsem 4 angíny od prázdnin, z toho jedna hned ta první byla dost velká, ty ostatní nebyly tak akutní. Při posledních dvou ani...

Pokud jste si nahmatala malou rezistenci na krku,je bolestivá - nejspíše se jedná o zvětšenou lymfatickou uzlinu, která reaguje na zánět zvětšením, bolestivostí. Může to...

Hnisavé boule pod kůží

| Dotaz od: Simca

Dlouhá léta mne trápí hnisavé boule na těle ( obličej-spánky, brada, a v tříslech - to jsou prý atheromy a za ušima též atheromy, též mám dva teď klidné atheromy kolem konečníku...

Simčo! Aterom vzniká zhnisáním zadrženého obsahu kožních žlázek. K jejich vzniku může přispívat jak změněná činnost žlázek (potíž s vyprázdněním hustého sekretu), tak třeba...

Bolesti v podbřišku

| Dotaz od: Anna

Trápí mne bolesti v podbřišku od samovolného potratu před 5ti měsíci a silná menstruace, kterou jsem nikdy neměla. S přítelem se snažíme o miminko, ale mám strach, že něco není...

Po potratu by to mohlo být zánětlivého původu,ale to by měl pokrýt Duomox,bylo by potřeba zkontrolovat laboratoř CRP,FW a LE příjemný den

Ráda bych se Vás zeptala na Váš názor ohledně mého stavu. Přibližně před měsícem a půl jsem měla denní střevní potíže, které se samy vytratily. Přibližně po týdnu na to začaly...

Pokud nebylo provedeno odpovídající vyšetření, doporučuji ještě pomýšlet na parazity, Alergie přichází též v úvahu, ale tomu by pravděpodobně předcházela změna jídelníčku nebo...

Obracím se na Vás s dotazem dlouhodobých potíží dýchacího ústrojí. Neustále mám uspaný nos (bez rýmy) a vykašlávám průhledné/bělavé a velmi husté hleny. V lednu se mi k tomu...

Vážená slečno/paní Jano, pokud ve Vašem věku přetrvává zvětšená nosní mandle, doporučuji Vám domluvit se s ORL lékařem na jejím odstranění. Vedle alergologického vyšetření by...

Léčba dcery

| Dotaz od: David

Naše malá má 4.roky. Letos v lednu začala chodit do školky a do dvou týdnů onemocněla angínou. Měla po sobě dvoje antibiotika a pak ventolin (období třech týdnů) a sedlo to...

V léku Ecobec je obsažena malá dávka inhlačního kortikosteroidu. Používá se k utlumení zánětu v průduškách, který bývá často u astmatiků. První astamické projevy, může právě...

Dlouhodobe priznaky nemoci

| Dotaz od: Ivan

Vážená paní doktorko. Rád bych se Vás zeptal na Váš názor týkající se mých problémů. Minulý rok v listopadu začaly moje problémy. Téměř ze dne na den jsem přestal jíst...

I tyto stavy mohou souviset s psychickými problémy. Ale i tak bych doplnila imunologické ev. infektologické vyšetření k vyloučení infekce či jiné imunopatologie.

Na rtech se mi tvoří zvláštní druh "oparu". Poprvé se to objevilo asi před sedmi lety, od té doby se to vrátila zhruba 1x-2x za rok. V poslední době se mi to však...

Dobrý de, bez řádného vyšetření se Vaše obtíže nevysvětlí. Doplnila bych alergologické, imunologické vyšetření. Pozorujte, zda-li pálení rtů má nějaké spouštěcí faktory, to by...

Stále se opakující nemoci

| Dotaz od: Zuzana

Asi měsíc v kuse beru antibiotika jedny za druhými. Začalo to angínou léčenou penicilínem, hned na to zánět močového měchýře a necelý týden po doléčení sem už měla faryngitidu...

Doporučovala bych ORL vyšetření včetně výtěrů. Léčbu antibiotiky nasadit až dle citlivosti na konkrétní bakterii. Je dobře, že půjdete na odběry. Doplnila bych ještě...

Imunita

| Dotaz od: Jaroslav

Chtel jsem se zeptat zda se dá z bunečné imunity zjistit přitomnost viru hiv ( podle vysledku)?? Nebo jestli muze nějaka imunitní porucha ovlivnit tvorbu protilatek ne-li jí i...

Na počátku infekce virem HIV mohou být hodnoty buněčné imunity zcela v normě. S progresí onemocnění klesají hodnoty CD 4 lymfocytů, většinou naopak hodnoty ostatních lymfocytů...

Na úvod uvedu některé informace ze své anamnézy, abych Vám poskytl alespoň základní kontext. Trpím alergií na pyl a velmi silnou alergií na roztoče. Od dětství bývám často...

Jako pacient alergik máte vyšší riziko virových respiračních infekcí, někdy u alergiku bývá i delší průběh a rekonvlescence. Doporučovala bych důsledně léčit alergii - tedy...

Chtěla bych se zeptat, již delší dobu mě trápí bolest hlavy, břicha, únava, studené ruce a třes rukou. Nevím si s tím rady, ani lékař na nic nepřišel, již půl roku mi říká že...

Doplnila bych základní odběry, aby se vyloučila zánětlivá příčina, vhodné by bylo doplnit i imunologické, infektologické vyšetření. Příčin Vašich projevů může být mnoho a...

Dráždivý kašel

| Dotaz od: Jitka

Ráda bych se Vás zeptala, 14-ti letý syn trpí přes týden dráždivým kašlem a teče mu vodnatá rýma, v lékárně doporučili Stopex, 5. den - bohužel bez účinku. V noci téměř nekašle...

5 dnů trvající kašel je u akutních onemocnění dýchacích cest běžný a neukazuje nutně na nějakou komplikaci. Volně prodejné léky (ale i ty na předpis) "proti kašli" mají bohužel...

Celiakie

| Dotaz od: Petra

Paní doktorko,mám dotaz ohledně Celiakie.Mám 3,5 letého syna,který cca od půl roku trpí na průjmy.Několikrát jsme byly hospitalizovaní v nemocnici,pokaždé byla diagnóza...

Dle laboratorního vyšetření je preventivní vyšetření na celiakii negativní, proto bych zatím biopsii neindikovala. Doporučovala bych alergologické, imunologické vyšetření...

Častá pharingitida

| Dotaz od: Erika

V posledních letech trpím na časté záněty v okolí mandlí. V minulosti to byla hlavně angína, po abscesu v levé mandli se toto změnilo na častou pharingitidu. Lékař mi vždy...

Paní Eriko. Je třeba se obrátit na Vašeho praktického lékaře, který zná (tedy měl by) Váš zdravotní stav nejlépe a proto je schopen jej posoudit celkově a uvážit, zda Vaše...

Začínám být zoufalá, a tak bych se chtěla obrátit na radu odborníků. Doufám, že doustanu alespoň nějakou nápovědu, jak vyřešit svůj problém. Už rok trpím na záněty močových cest...

Odpovědí na Vaš otázku může být mnoho. Častou příčinou opakovaných infekcí močových cest může být snížená imunita, třeba v důsledku přílišného stresu v práci a osobním životě...

Dysmotilita jícnu

| Dotaz od: Ramis

Mám těžkou dysmotilitu jícnu a těžkou refluxní chorobu jícnu s těžce hypotenzním LES. Doposud nejasné etiologie. Byly mi provedené veškeré testy (ÚVN a IKEM). Bylo mi řečeno, že...

I pokud imunologické testy vyjdou negativní, nejedná se 100% o vyloučení dané choroby. Protilátky mohou být detekovatelné později. Nutné je vycházet z klinického obrazu, tedy...

Opakující se nemoci

| Dotaz od: Alena

Jedná se manžela 52 let, asi 1,5 půl roku se mu neustále opakují běžná nachlazení a chřipky. V červnu 2011 nevysvětlitelná bolest krku, i přes vyšetření CT důvod nezjištěn. V...

Bohužel pouze z těchto informací nelze určit o jaké konkrétní onemocnění se může jednat. Doplnila bych ještě imunologické, alergologické vyšetření.

Už několik let mě trápí chronický vlhký kašel a zadýcháváni se po námaze (teda, jestli zadýcháváni se chápu správně jako že po pěším vylezení eskalátoru v metru funím a občas se...

Určitě při Vašich dlouhodobých obtížích bych doplnila alergologické, imunologické vyšetření. Neznamená , že máte výbornou spirometrii, že byste nemohla být např. astmatik. Vaše...

Vážená paní doktorko!. Reflux již nemám (odstraněn fundoplikací). Léky snižující produkci kyselé žaludeční šťávy jsem léta používal, ale hlen se tvořil stále (léky neměly na...

Pokud tedy máte za sebou všechna standartní vyšetření /ORL, imunologie, alergologie, pneumologie, gastroenterologie, infektologie/, tak mě již bohužel žádný specialista...

Na začásku listopadu 2015 se naší dceří (2 roky a 3 měsíce) vytvořil silný zánět na prostředníku levé ruky. Začalo to nenápadným otokem citlivým na stisk a rankou připomínající...

Jaro, na prstech rukou se často dělají hnisavé záněty, odborně se jim říká panaritium. Vznikají proto, že ruce nejvíce používáme a přicházejí nejvíce do kontaktu s vnějším...

Buněčná imunita

| Dotaz od: Zdenka

Chtěla bych se zeptat co znamenají reaktivní změny v buněčné imunitě.?Jinak jsou prý ostatní výsledky +- dobré.Jedná se o mou dvouletou dceru.Děkuji moc!

Paní Zdenko. "Reaktivní změny" v buněčné imunitě je souhrnné označení pro drobné odchylky v laboratorním imunologickém nálezu, u kterých se předpokládá, že jsou dány normální...

Streptokok beta hemolytický c

| Dotaz od: Kateřina

Paní doktorko! Již od října se léčím "pomalu na vše" u své OL. Zprvu to byla jen rýma, kašel, občasné bolesti v krku, následně to byla chřipka, opět rýma, kašel, bolesti...

Pokud jste polyvaletní alergička, tak bych hlavně doporučovla pravidelnou medikaci antihistaminiky s protizáněltivým účinkem, pokud máte rýmu nebo ucpaný nos , tak i pravidelnou...

Bolest

| Dotaz od: Dana

Už půl roku mne trápí nechuť k jídlu, vnitřní bolest zad, únava, lehce zvýšená teplota, bíle povleklý jazyk. Už mi bylo děláno několik vyšetření (ultrazvuk - OK, gastroskopie...

Dano, doporučovala bych vám vyšetřit podrobně imunitu (objednejte se na imunologii). Zobrazovací metody jako CT nebo magn. rezonanci nepovažuji za přínosné. Vhodná bude také...

Mladší syn (19 měsíců) je dost často nemocný (už skoro rok jdeme z nemoci do nemoci - na podzim a na jaře většinou respirační onemocnění, v létě měl herpanginu, pak horečnaté...

Vzhledem k opakovaným infekcím by bylo vhodné provést imunologické vyšetření, zda syn netrpí některou z poruch imunity, při které je nevhodné očkovat živými očkovacími látkami...

Neurologie

| Dotaz od: zuz

Vážený pane doktore,paní doktorko, moc bych chtěla poprosit o radu ohledně mých problémů. Které začali asi po porodu mého druhého dítěte. Občas mám půl denní tik ve víčku, nebo...

Obtíže jaké popisujete jsou pro mnoho lidí taktéž celkem běžné, jedná se o krátkodobé předráždění drobných kožních nervů, což může být způsobeno stresem, hormonálně-plodné dny...

Možnost sarkodiozy?

| Dotaz od: Jiří

Chtěl bych se dotázat na možnost onemocnění Sarkodiózou, případně co ve věci mám podniknout dál. V lednu tototo roku se mě na čele začala dělat bulka 1x3 cm, která byla...

Příčina sarkoidozy není známa, není potrvzzena ani infekční etiologie, určitě je zde vliv genitického vybavení pacienta, projevy mouhou být v jakémkoliv orgány, tzn. i kloubní...

Chtěla bych Vás poprosit o názor.Již cca rok mám problémy s bolestmi nohou,od kolen až po paty.Poslední půl rok se mi k tomu každý den,na růyných místech těla přidáva otok na...

Může jít o autoimunitně podmíněné onemocnění, s tou zvýšenou hladinou ASLO by to mohlo souviset, protože infekce obecně mohou tyto autoimunní stavy vyprovokovat, ORL vyšetření...

Meningitida

| Dotaz od: Michaela

V červnu letošního roku jsem prodělala zánět mozkových blan virového původu. Potíže přetrvávají a mám pocit že za to mohou dutiny. Přibližně od ledna do dubna mě dutiny trápily...

Michaelo, Po zánětu mozkových blan může někdy trvat i měsíce, než se člověk dostane opět do kondice. Mohou být i bolesti hlavy. Ty mohou mít ale i další příčiny například i...

V současné době se léčím s angínou, včera mi byly na pohotovosti předepsána antibiotika (Penbene). Problémem je, že v období jednoho měsíce beru již třetí antibiotika. Na konci...

Doporučovala bych provést kontrolní výtěry po dobrání antibiotik, aby nezůstávala pozitivita bakterií, které nejsou na penicilin citlivá. Dále bych nasadila kúru probiotiky...

Otok očí při nemoci

| Dotaz od: Veronika

Je mi 33 let a už cca od 10 let mám problém s nateklýma a zarudlýma očima. Dříve jsem nepozorovala s ničím spojitost a problém se objevoval tak 1x do roka - i když léčení bylo...

Jelikož jsou otoky kolem očí, tak by neměly ovlivňovat Váš zrak, takže bych se neobávala jeho poškození. Příčina může být v alergii, ale bohužel se ne vždy se podaří konkrétní...

Afty

| Dotaz od: Jaroslav

Poslední dobou hrozně trpím na recividujicí afty a opary, kterých se nemohu něják zbavit. jinak se k tomu přidružují obtíže jak na nějákou nekonečnou virozu s teplotami do 38°C...

Příčin tvorby aftů, oparů může být mnoho. Určitě by bylo vhodné imunologické vyšetření. Doporučení Vám může dát jak Váš praktický lékař, tak jakýkoliv specialista.

Kvasinka nebo něco jiného?

| Dotaz od: Michaela

Obracím se na Vás s velkou prosbou o radu. Už rok a půl mám nepřetržité potíže, mělo by se jednat o poševní mykózu, vše od počátku řeším s lékařem. Ale léčba je prozatím...

Ve vašem případě je nutné opakovaně provádět stanovení mikrobiálního obrazu poševního a kultivace včetně citlivosti a podle výsledku korigovat léčbu, bylo by i vhodné vyšetření...

Chlamydie

| Dotaz od: Jana

Paní doktorko, mohla by jsem Vás poprosit o konzultaci. již rok mám potíže velké slabosti, únavy, dušnosti, tlaku na hrudi ( kardio v pořádku ), kašle, tak jsem podstoupila...

Pozitivita protilátek ve třídě IgG proti Ch. penumonie znamená spíše stav po kontaktu s infekcí v minulosti, pozitivita IgA se může vyskytovat u akutní infekce a nebo též bývá...

Cca před třemi týdny mi začal pocit zahlenění v krku, kašel, kovová pachuť v ústech při něm a celková slabost. Lékařka mi diagnostikovala zánět průdušek, CRP 44 a nasadila...

Paní Terezo. Popis Vašich potíží odpovídá opakované infekci dolních dýchacích cest typu bronchitidy, tedy "zánětu průdušek". Ovšem vzhledem k popisovanému průběhu je samozřejmě...

Test plodnosti

| Dotaz od: Dominika

Ráda bych se zeptala, mohla bych nechat otestovat svou plodnost přestože se o dítě ještě nesnažíme? Moc mi na tom záleží, protože jediné, co si do budoucnosti přeji je mít dítě...

Otěhotnění je možné již v následujícím cyklu po vysazení antikoncepce. Test plodnosti jako takový neexistuje, u muže je možno provést spermiogram který dá jasnou odpověď o...

Uzliny

| Dotaz od: Dana

Už zhruba půl roku se potýkám s problémy vnitřní bolesti zad, únavy, uzlin, kvasinek... Vyšetření (krev, ultrazvuk břicha, kolonoskopie, gastroskopie) vše v pořádku. Poslední...

Bohužel pouze dle popisů příznaků nelze stanovit konkrétní diagnosu. Doplnila bych imunologické vyšetření, ORL vyšetření k vyloučení ložiska infekce v této oblasti. Určitě je...

Kolostrum

| Dotaz od: Šárka

Používala jsem Kolostrum od značky LR a byla jsem s ním moc spokojená, ale bohužel je moc drahé. Chtěla jsem Vás poprosit o doporučení jiného kolostra které je opravdu kvalitní...

Nejvíce zkušenosti mám také s Colostrem od firmy LR, cena je vyšší , ale pacientům opravdu pomáhá. Dobré reference mám i na kozí kolostrum z EKO farmy, mají své internetové...

Bolest krku

| Dotaz od: Marek

Začátkem na Vánoce jsem prodělal zánět nosohltanu, ale zhruba 14 dnů předtím mě bolelo v krku, nebylo to nic hrozného, spíše takové nepříjemné, bolest byla spíše ráno, což mi...

Podle toho co popisujete máte zřejmě tkzv. herpangínu, což je virové onemocnění sliznice HCD způsobene některým herpesvirem. V tomto případě samozřejmě ATB nepomohou, spíše bych...

Letos v zimě jsem byla dva měsíce nemocná, teploty, strašná únava, kašel, rýma, špatně se mi dýchalo, bolole mě všechno, nebyla jsem schopna ráno vstát. Po podrobnějších testech...

Amoksiklav se u infekční mononukleosy v akutním stadiu nepodává z důvodu rizika výsevu exantému. Po prodělané infekci již toto riziko z podání léku nehrozí. Vzhledem k...

Opakovaná angína

| Dotaz od: Martina

Moc by jste mi pomohla vyřešit tento dotaz. Cca 3 měsíce zpátky jsem měla 1. angínu bez bolesti v krku a teplot. (pouze zduřelé mandle a čepy) Byl mi nasazen augmentin 1g na 5...

Pokud by se opět objevily bolesti v krku doporučovala bych provést výtěry, odběry na akutní parametry zánětu - hlavně CRP. Příčinou angíny nemusí být vždy bakteriální infekce...

Neštovice

| Dotaz od: renata

Je mi za3 dny 28 let a před 10 dny jsem se začala osypávat planými neštovicemi, celý průběh mé nemoci je celkem v klidu, jediný co mě trápí je horečka na teploměru se oběví...

Teplota je průvodním znakem toho, že organismus bojuje s nepřítelem (viry nebo bakterie) a tím pádem je to pozitivní jev.Pokud máte pocit, že máte oslabenou imunitu, domnívám se...

Mám problémy s otokem rtů a jazyka, zřejmě jde o imunologické onemocnění(výsledky budu mít za 3 týdny), otékám v klidu i při práci a nejsem alergický(10%trávy,prach), můžete mi...

Může se jednat o klasickou alergickou reakci na nějakou látku ale i např. o angioneurotický otok. Pomoci by Vám mohla cílená homeopatická léčba a nebo komplexní...

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x