Impotence

Trápí vás obtíže s dosáhnutím a udržením erekce? Impotence neboli erektilní dysfunkce může mít celou řadu příčin. Pravý důvod vašeho problému ale odhalí jedině lékař, který zároveň nasadí účinnou léčbu. Je tak na čase odhodit zbytečný stud a navštívit lékařskou ordinaci.

Popis nemoci:

  • Jedná se o nejčastější poruchu sexuálních funkcí.
  • Podle odhadů trápí různý stupeň impotence až polovinu mužů starších 40 let.
  • Nejčastější příčinou je nedostatečné prokrvení penisu v důsledku kornatění tepen, takzvaná vaskulogenní impotence.
  • Mezi další rizikové faktory patří špatná životospráva (alkohol, kouření, stres), negativní účinky léků, poranění míchy nebo pánve.

Obvyklá léčba:

Rizika neléčení nemoci:

  • Závisí na vyvolávající příčině.
  • Většinou spočívá v úpravě životosprávy a podávání léků.
  • Při neúspěchu konzervativní terapie lze problém řešit chirurgickým zákrokem.
  • Komplikace závisí na vyvolávající příčině.
  • Samotná impotence může způsobit závažné problémy v partnerském soužití a přispívat k psychické nepohodě.

Přečtěte si více


Nástup erektilní dysfunkce po ozařování je postupný a obvykle začíná okolo šesti měsíců po léčbě

Erektilní dysfunkce neboli impotence je neschopnost dosáhnout dostatečné erekce k uskutečnění pohlavního styku. Sám karcinom prostaty její příčinou není, ale jeho léčba ji...

 celý článek
 
Kouření zvyšuje riziko impotence

Impotence nebo erektilní dysfunkce je porucha mužských sexuálních funkcí. Charakterizují ji přetrvávající potíže při dosahování a udržení erekce dostatečné pro úplný pohlavní...

 celý článek


 celý článek
I muži mají své dny

Nedostatečná tuhost mužského pohlavního údu patří k nejčastějším funkčním sexuálním poruchám. Nejméně jednou v životě se s tímto selháním setká naprostá většina mužů. Není to...

 celý článek

Chtěla bych se zeptat, zda Egilok a Rytmonorm dlouhodobě užívané po katetrové ablaci srdce mohou způsobit impotenci. Jsme bez sexu již 7 měsíců a k sexuologovi manžela neostanu...

Paní Ivo! V takových případech Vás nemohu odkázat jinam, nežli k doborníkovi. Impotenci nemusí mít na svědomí léky, ale celkový zdravotní stav, klidně ale "jen" psychika...

Nejčtenější článek Ilustrace


 celý článek

Léčím se na vysoký tlak130-140/85-90 Prestariem Neo 2 měsíce 2,5mg denně a pozoruji při sexu nedostatečnou erekci.Chtěl bych zeptat,jestli se po přerušení léku a případné...

Václave! Je možné, že je porucha erekce způsobena nebo spoluzpůsobena Prestariem. Je možné, že po přerušení užívání nebo výměně preparátu dojde ke zlepšení. Určitě byste svou...

Impotence

| Dotaz od: Jana

Je možné, aby po přeléčení ureoplasmy DoxyHexalem došlo u manžela k částečné impotenci a zda-li to odezní? Děkuji Jana

Váš dotaz bude zpracovávat konzultační ambulance, lékař z oboru urologie, vyčkejte odpověď. Doxyhexal je antibioticum, nemůže být příčinou impotence. S pozdravem Dr. Janoušková

Impotence

| Dotaz od: Marek

Rád bych se informoval ohledně problému s erekcí. Nevím jestli to je vůbec problém nebo jestli to je jen banální selhání,ale raději se chci poradit. Již 1 rok mám přítelkyni se...

Pro erekci je u muže (krom vlivů tělesného zdraví, včetně hladiny testosteronu....lze změřit) důležité, nakolik je žena atraktivní (nová, cizí, nedostupná, řídký kontakt...

Možná impotence?

| Dotaz od: Jana

Měla jsem několik partnerů a nikdy nebyl problém s jejich erekcí. Nemusela jsem dělat takřka nic a vždy byli připraveni. Teď mám 4 měsíce nového (24 let) a nedostavila se ani...

Pokud byl dříve schopen erekce nebo je jí schopen sám v klidu, tak jde téměř jistě o psychicky podmíněnou poruchu. Jestliže tomu tak není, doporučuji navštívit lékaře.

Impotence a varikokéla

| Dotaz od: Karel

Vážený pane dokrore, je mi 20 let a v současné chvíli se potýkám s 2 problémy. První věc je ta, že mám varikokélu na levém varleti, která však podle lékařů není tak velká, aby...

Je to zde neustále opakovaný . Mladý nezkušený muž s novou přítelkyní a nejde to. Je potřeba nespěchat, netlačit na pilu, nepřemýšlet nad neúspěchem a upustit od obav. Hlavně je...

Rakovina plic není jediným problémem, který může kuřáka zaskočit...

Těšíte se na ranní cigaretku nebo doutníček po večeři? Aby vás radost brzy nepřešla. Kouření má negativní vliv nejen na dýchací a kardiovaskulární systém či ústní dutinu, ale...

 celý článek

Pokud hledáte důvod, proč skončit s kouřením, máme tip. Motivací by vám mohla být třeba studie, která dospěla k závěru, že pokud se vzdáte svého zlozvyku, dosáhnete kvalitnější...

 celý článek

Pokud váš partner ztrácí zájem o sex, stěžuje si na bolesti hlavy a náhle propadá zádumčivým stavům, nemusí vám být nutně nevěrný. Muž, který má v krvi zvýšenou hladinu...

 celý článek

Prestarium a plodnost

| Dotaz od: Lenka

Ráda bych se zeptala - již 6 měsíců se snažíme otěhotnět, zatím neúspěšně, zajímalo by mě, zda mohou mít na mužskou plodnost vliv léky, konkrétně prestarium na vysoký tlak a...

Mezi nežádoucí účinky u Prestaria patří impotence (neschopnost dostatečné erekce, tj.porucha ztopoření pohlavního údu), ale nepatří mezi časté účinky. Neplodnost obecně však...

Kouření negativně zasahuje všechny části lidského těla, intimní partie nevyjímaje. Již delší dobu je známo, že u mužů stojí kouření často i v pozadí erektilní dysfunkce, poněkud...

 celý článek

Vysoký krevní tlak

| Dotaz od: Petr

Užívám cardilopin 1 x celý 6 let TK po léčbě cca 140/90 je mi 52 let . Brál jsem dále 1/2 roku Rhefliuin 1/2 . Lékař mi předepsal na můj požadavek že chci lék který...

Losartan patří do skupiny sartanů, což jsou antagonisté receptoru angiotensinu II. Perindopril je AC ihibitor. U losartanu je pokles libida a impotence uvedena jako méně častý...

Plané neštovice

| Dotaz od: Jiřina

Mám syna 12,5 let a dosud neměl plané neštovice.Chci se zeptat, co je na tom pravdy, že pokud onemocní dospívající chlapec pl. neštovicemi, je zde možné ryziko impotence

U dospívajících a dospělých je vyšší riziko, že bude mít onemocnění těžký průběh (nejen infekce kůže, ale celková závažná infekce, možný je i smrtelný konec). Primárně plodnost...

Zdraví muži, kteří užívají medikamenty k léčbě impotence, mohou být klidní. Alespoň dokud zůstanou v platnosti výsledky studie z roku 2009. Ta potvrdila, že dlouhodobé užívání...

 celý článek

V ohrožení je sexuální zdraví zejména těch cyklistů, kteří tráví na kole mnoho hodin. Podle vědců by výrobci kol neměli tato rizika trivializovat a měli by pracovat na vývoji...

 celý článek

Problém s erekcí u přítele

| Dotaz od: Lenka

Mám na Vás dotaz, muj přítel má problémy s erekcí. Nutno podotknout že přede mnou 3 roky sex neměl a a dříve problémy nebyly, je mladý (30 let). Jsou tu dvě situace, buď se mu...

Ŕešení: nejprve by měl navštívit urologa a nechat vyšetřit penis, prostatu a varlata a to včetně vyšetření ultrazvukem -jedná se zejména o tepny a žíly, které zásobují penis...

Výsledky nových studií ukázaly, že cyklisté, zvláště muži, by měli pozorně vybírat sedadlo kola. Zdá se, že klasické sedadlo s úzkou zadní částí může hrát důležitou roli ve...

 celý článek

Zajímalo by mě zda může mít kouření marihuany nebo tabáku vliv na růst postavy do výšky, dále na růst svalů a jejich funkčnost a růst pohlavních žláz (penisu). Marihuanu kouřím...

Kouření cigaret může omezit definitivní výšku postavy, může mít vliv na funkci pohlavních orgánů (sterilita, impotence), marihuana může zase způsobit růst prsou u mužů. Takže...

Zvýšená koncentrace prolaktinu (odborně hyperprolaktinemie) je problém, který trápí až 5 % lidí. Ačkoliv prolaktin je hormon nezbytně nutný pro správou tvorbu mléka v období...

 celý článek

Obřízka

| Dotaz od: deaths

Je mi 18 let, rádi bychom s mojí partnerkou provozovali sex, jenže mám problém v tom, že jakmile mi partnerka stáhne předkožku, můj penis "ochabne" a předkožka se stáhne za...

Pokud je dotek partnerky bolestivý nebo nepříjemný, měl by jste se nechat vyšetřit na urologii. Pokud máte předkožku zúženou, tak je obřízka možnou alternativou.

Zeptáte-li se muže kuřáka, v kolika letech začal pravidelně kouřit, pravděpodobně se dozvíte až překvapivě nízké číslo.

 celý článek

Argumentů, proč přestat kouřit, je celá řada – od rakoviny plic až po srdeční onemocnění. Jsou však i další důvody, pro které se se závislostí na nikotinu vyplatí skončit...

 celý článek

Kryoterapie neboli léčba mrazem. Další z možností, jak zakročit proti nádorům žlázy předstojné. Pomocí velmi nízkých teplot se odstraňuje změněná tkáň bez většího poškození...

 celý článek

Ozařování je léčba, při které se za pomoci vysokých dávek ionizujícího záření zabíjejí rakovinné buňky nebo se jim brání v růstu a množení. Cílem léčby je také co nejméně...

 celý článek

Pokud bojujete s rakovinou prostaty, možná jste při shánění informací o možné léčbě narazili na pojem brachyterapie. Jedná se o aplikaci speciálních zrn přímo na místo zasažené...

 celý článek

Karcinom prostaty je nejčastější zhoubné nádorové onemocnění mužů v České republice. Ročně si tuto diagnózu vyslechne kolem 9000 tisíc pacientů. I v případě rozvoje obávané...

 celý článek

Protonová terapie je přes svůj prokázaný účinek a nízkou toxicitu v některých zemích stále jakousi opomíjenou popelkou. Přitom karcinom prostaty je jeden z nádorů, k jejichž...

 celý článek

Je jistě mnoho zábran, které jsou v sexuálním životě opodstatněné a chrání nás proti chování, které by nám mohlo ublížit. Avšak zábrany mohou být také velmi neproduktivní: brání...

 celý článek

Rakovina prostaty, plic a tlustého střeva tvoří trojici nejčastějších zhoubných nádorů, které postihují mužskou populaci naší země. Výskyt rakoviny prostaty přitom v posledních...

 celý článek

Všichni to dobře víme a nejspíš už to bylo i vědecky dokázáno: stresové situace existují jen v naší hlavě a vytváříme si je vlastně sami. Se svým stresem se přitom můžete naučit...

 celý článek

Pražské protonové centrum získalo pro tento rok pořadatelství kongresu celosvětové organizace sdružující centra částicové terapie. Do metropole se tak sjede přes tisíc...

 celý článek

Problémy s erekcí, lidově nazývané výrazy jako „nepostavil se mu”, „je impotent”, označuje lékařská definice o něco složitěji: neschopnost dosažení a udržení dostatečně...

 celý článek

Kouření negativně zasahuje všechny části lidského těla, intimní partie nevyjímaje. Již delší dobu je známo, že u mužů stojí kouření často i v pozadí erektilní dysfunkce, poněkud...

 celý článek

Pravdou je, že kouření může opravdu sexuální život negativně ovlivňovat. Bylo zjištěno, že už dvě cigarety denně mohou způsobit znatelné ochabnutí erekce...

 celý článek

Játra jsou životně důležitý orgán lidského organismu, který je uložen v pravém podžebří v dutině břišní. Onemocnět mohou snadno, ovšem ne vždy to člověk hned zaznamená.

 celý článek

Zvýšená hladina hormonu prolaktinu ovlivňuje velkou část hormonálních pochodů v lidském těle. U žen ovlivňuje například sekreci mateřského mléka a menstruační cyklus, u mužů pak...

 celý článek

Nádor prostaty může často přestat růst a pro mnoho mužů nemusí být toto onemocnění smrtelné. Proto někteří muži volí nechat se pouze od lékařů sledovat. Tato cesta je...

 celý článek

Antidepresia a sexualita

| Dotaz od: Aleš

Můj dotaz spočívá v tom,jestli existují AD,po kterých nenastane ztráta chuti na sex a deprese? Trpím panickými záchvaty,depersonalizačními a derealizačními záchvaty a od té...

Léků s antidepresivním účinkem je mnoho a vy jste jistě ještě nevyzkoušel všechny možnosti a kombinace, nevím, zda chodíte i na psychoterapii. Ztráta chuti na sex může...

Ssri a sex

| Dotaz od: Jakub | z mobilní aplikace

Vážený pane doktore, před necelým týdnem jsem začal brát Fluoxetin 20, 1 denně. Zajímají mě zkušenosti vašich pacientů, co se týká sexuální dysfunkce při užívání tohoto léku...

Celá skupina těchto léků má jako vedlejší účinek často prodloužení doby k dosažení ejakulace (využívá se i pro léčbu předčasné ejakulace). Zábrana/snížení libida není pro...

Stejně jako minulý rok i letos připadá na 12. června Český den akromegalie. Podle statistik trpí touto vzácnou chorobou zhruba 50–60 lidí z milionu. V naší zemi je lékaři...

 celý článek

Můžete mi prosím zodpovědět na tyto dotazy : - muž 68 let, bývalý sportovec, nyní v důchodu, občas konzumuje podle mého větší množství alkoholu /2-4x do měsíce, převážně...

Kombinace léků je zcela standartní. Snížení dávky Betaloc ZOK může způsobit zrychlení srdeční frekvence, která je nežádoucí. Zvýšené pocení a křeče dolních končetin nejsou časté...

Vedlejsi ucinky citalopram

| Dotaz od: Roman

Uzivam 10 mesicu Citalopram20 mg a s manzelkou se chceme pokusit o dite. Chci se zeptat, zda-li tento pripravek nema vliv na poceti. Dekuji predem za odpoved! Standa

U jednoho až deseti pacienta ze sta (statisticky vzato) bylo hlášeno v rámci sledování nežádoucích účinků, že bylo užívání Citalopramu provázeno poruchou ejakulace a/nebo až...

Rakovina prostaty

| Dotaz od: veri

Můj manžel se v roce 2006 podrobil op.prostaty a semennych vacku pro dg.C61 adenoca prostatae s biopsii T1c NOMO,dnes po 4letech,kdy mu je 50 let se mu PSA zvyšuje na 0,2...

Zvyšování PSA BÝVÁ ZNÁMKOU recidivy nádorového onemocnění. Hormonální terapie se nasazuje proto, aby se zabránilo účinkům mužských pohlavních hormonů na tkáň prostaty a nádoru...

Lokren

| Dotaz od: mira

Pane doktore.Mám na Vás dotaz,který je o léku na vysoký tlak.Doktorka mi upozornila na vedlejší učinek impotenci,který je u Lokrenu možný,je brána impotence ohledně neplodnosti...

Miro, pokud jste jinak štíhlý a moc nesolíte, a přesto máte vysoký tlak, práškům na tlak se nevyhnete. Je důležité držet tlak pod 140/90 dlouhodobě, je pak menší riziko...

Vlasy

| Dotaz od: Petr

Ještě mám dotaz : už jste mi odpovídala : Věnujete se i vypadávání vlasů ? (nenašel jsem speciálně lékaře kteremu bych měl napsat tak jsem skusil kožní problémy) Mým problémem...

Váš typ androgenního výpadu je dán geneticky a hormonálně a neexistuje žádný zaručený prostředek, který by stoprocentně fungoval ( kdyby tomu tak bylo, nebyli by plešatí muži...

Dosáhnutí erekce

| Dotaz od: Daniel

Je mi 18 let. Mám svoji první partnerku, nejsem z ní nervózní a líbí se mi. Jsme spolu již půl roku. Problém je moje impotence...nikdy jsem nedosáhl dostatečně tvrdé erekce...

Nejedná se o vzácnou poruchu, jen se jí muži nechlubí. Na začátku k lékům: nabízí se sildenafil (Viagra a její generické preparáty), tadalafil (Cialis) a vardenafil (Levitra...

Zvýšené sérové koncentrace prolaktinu (PRL) se mohou vyskytovat až u 10 % populace. Prevalence klinicky signifikantních hyperprolaktinemií se udává v rozsahu od 0,4 % až po 5...

 celý článek

Chtěla bych požádat o informaci, zda může mít dlouhodobé užívání léku Thromboreductin (cca 8 let) vliv na plodnost u muže, popř. na dítě, které by bylo zplozeno. Tento lék bere...

Mezi nežádoucími účinky léku není mužská neplodnost popisována, pouze v literatuře popsaná, vzácně se vyskytující impotence. Na zplozené dítě, užívání přípravku rozhodně žádný...

Chlupy

| Dotaz od: tom

Dobry jsem muz 21 let mam extremne chupate cele nohy ale opravdu hodne!(chlupy az 10 cm dlouhe a cerne ) a ruce ..chlupy pomalu jdou uz i na zada bricho atd .Byl sem na...

Stanovení toho, jestli je u muže ochlupení nadměrné, nebo jen geneticky dané v rámci širší normy je velice obtížné. Pokud by ale mělo být na podkladě hormonální nemoci, nebyl by...

Předčasná ejakulace

| Dotaz od: Terca

Můj problém se týká manžela. Manželovi při sexu stačí někdy i jeden dva "vsuny" (bez jakékoliv předehry je to o něco lepší) a dosáhne ejakulace. Jsme spolu 5 let, doba "výdrže...

Vážný problém, resp. choroba, to určitě není. Řada mužů by to vašemu manželovi jistě záviděla, protože už v tomto věku se v dnešní době objevují poruchy typu impotence. Ve...

Díky stále modernější léčbě pro hemofiliky se v současnosti neuvěřitelně zlepšila kvalita jejich života.

 celý článek

Sono

| Dotaz od: roman

Je mi 42 let a by mi zjištěn vysoký tlak.Dostal jsem miril 5mg půlku ráno , večer a lokren půlku ráno.N vyšetření kardio a scho mám resume,EF LK v normě 65%,LK s inicip...

Nález z echa (ultrazvukového vyšetření srdce) odpovídá vysokému tlaku (tzn. jej máte pravděpodobně už delší dobu, aby se vytvořily mírné změny) - funkce je zatím v pořádku (až...

Porucha erekce

| Dotaz od: Petr

Žádám Vás o nejpravděpodobnější určení příčiny mého problému. (Předem se omlouvám za podrobný popis, ale všechny věci, které jsem zmínil mi přišly důležité pro objasnění situace...

Ovšem podle toho, co píšete to vypadá na problém psychický. Sexuální zkušenost. Může to být způsobeno např. dosud nepoznaným vhodným sexuálním symbolem. Jednodušší forma je ta...

Hyperprolaktinemie je zvýšená hladina prolaktinu v krvi. Prolaktin je tvořen buňkami předního laloku hypofýzy. Hypofýza je žláza s vnitřní sekrecí (vyměšováním). Vypadá jako...

 celý článek

Neplodností je označována snížená nebo chybějící schopnost zplodit potomka. Tento termín neznamená kompletní neschopnost mít děti a neměl by být zaměňován se sterilitou. O...

 celý článek

Neplodnost ?

| Dotaz od: Jan

Měl bych dotaz. Asi 3 roky užívám Citalec20. Z toho párkrát jsem ho za ty roky vysadil. Ted ho užívám cca 3 měsíce a s přítelkyní se snažíme o miminko 4 měsíce,ale stále nic...

Zdravím Jene...tato impotence je myšlena jako neschopnost erekce a pohlavního styku, což asi není váš případ, když si nestěžujete na poruchu erekce, což citalopram někdy může u...

Kouření způsouje rakovinu, kornatění tepen a další onemocnění. Novou položkou na seznamu zdravotních následků je roztroušená skleróza.

 celý článek

Zvětšené nadvarle

| Dotaz od: jaroslav

Mám udajně zvětšené nadvarle již několik let cítím na tom místě mirnou bolest, muže toto způsobovat impotenci , mám již problemy s erekcí která je již dost slabá teměř...

Zvětšené nadvarle není příčinou impotence. Příčinou bude zřejmě onemocnění cév a nervů, které bývá důsledkem cukrovky, vysokého krevního tlaku a dalších nemocí. Ve většině...

Chtěla bych se ...

| Dotaz od: iva

CHTĚLA bych se zeptat zda egilok a rytmonorm dlouhodobě uživane po katetrove ablaci srdce mužou zpusobit impotenci bez sexu již 7m a k sexuologovi manžela neostanu co poradite

Ivo, je pravda, že oba léky skutečne mohou způsobit impotenci, ale spíše vzácně. Takže bez podrobnějšího vyšetření nelze s určitostí říci, zda je impotence způsobena léky...

Vypadávání vlasů

| Dotaz od: Petr

Věnujete se i vypadávání vlasů ? (nenašel jsem speciálně lékaře kteremu bych měl napsat tak jsem skusil kožní problémy) Mým problémem je vypadávání vlasů je mi tepr 17 let a...

Máte androgenní alopecii a to u muže (narozdíl od ženy) není choroba a tudíž se neléčí, také na ni většina dostupné medikace nefunguje. Jeden z mála účinných přípravků je...

Porucha erekce

| Dotaz od: Petr

Žádám Vás o nejpravděpodobnější určení příčiny mého problému. (Předem se omlouvám za podrobný popis, ale všechny věci, které jsem zmínil mi přišly důležité pro objasnění situace...

Petře. Podle Vámi popsaného problému si nemyslím, že by jste trpěl poruchou erekce či hormonální poruchou. Taky skutečnost, že při styku či masturbaci si musíte představovat...

Dotaz na rust ochlupeni na hrudi

| Dotaz od: Dominik

Chtel jsem se zeptat, zda-li je mozne nejak podporit rust ochlupeni na hrudi. je mi 26 let a stale nic neroste, maximalne par chloupku kolem bradavek. mohl by na to prosim mit...

Pokud nemáte jiné obtíže (poruchy libida, impotence, absence ochlupení i jinde na těle), nemyslím, že to bude způsobeno nedostatkem testosteronu. Někdy dělá hodně genetika...

 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x