Prášky proti otěhotnění


Prášky proti otěhotnění

| Dotaz od: Denisa

Mám dotaz včera v 9 hodin se stala nehoda pritel se do me omylem udělal a nedokáže posoudit kolik toho bylo ,a já neberu prášky a tak se chci zeptat za jak dlouho bude jistý...

Postinor je nutno použít do 72 hodin po styku,ale čím dříve tím lépe,je volně v lékárně prodejný. Příjemný den

 
Pokud si nejste jistá, že je pro vás sex v době menstruace bezpečný, raději se s partnerem domluvte na užití prezervativu.

Asi každá žena občas dumá, co se děje v jejím těle v době menstruace a zda je nechráněný sex v tomto období bezpečný. A jak je to vlastně v této době s uživatelkami hormonální...

 celý článek
Nejčtenější článek Ilustrace

Přestat kouřit není snadné. Když už jste se rozhodli, máte jistě silné důvody. V průběhu léčby přesto může vaše motivace ochabovat. Poradíme, jak ji osvěžit a upevnit.

 celý článek

Otěhotnění

| Dotaz od: petra

Před skoro dvěma týdny sem vám podala totaz a pořád se mi nidko neozivá opravdu potřebuju poradit co nejrichleji muj dotas zně.-.: Dobrý den,ráda bych se zeptala jeslti mužu...

Pokud užíváte Estrofem, je to jako kdyby jste užívala antikoncepci. Neměla byste tedy otěhotnět.


Otěhotnění?

| Dotaz od: Simona

Chtěla jsem se zeptat jestli muzu otehotnet? Prasky beru uz skoro rok. Menstruace mi zacala ve stredu a v nedeli, kdy mi už skoro končila jsem měla styk se svým partnerem, bez...

Krásný den, milá Simonko- Vaše otěhotnění je jistě vysoce napravděpodobné, ale není nemožné- i antikoncepční prostředky mají známé procento selhání. Rozhodně by bylo vhodné...

Nejčtenější článek Ilustrace

Když se hovoří o pneumokokové infekci, možná máte pocit, že se vás to netýká. Opak ale může být pravdou. Víte, jaká jsou rizika a jak se účinně chránit?

 celý článek

Beru antikoncepci Sunya zhruba 5 let. Chtěla jsem se zeptat, zda v době mezi užitím poslední tablety a dostáním menstruace, je hodně pravděpodobné otěhotnet, pokud v této době...

Při užívání antikoncepce jste chráněna před otěhotněním i v době pauzy mezi jednotlivými platíčky.

Chtěla bych se zeptat jestli je možné otěhotnění. Moc pečlivě jsem nebrala minulý týden jsem zapomněla 2 dny a v pátek si vzala tři prášky, abych dobrala ty za ty dva dny. V ten...

Váš postup byl v rozporu s doporučením výrobců i gynekologů, krvácení mohlo nastat z důvodu poklesu estrogenu ze 3 na 1 tabletu v následných dnech, otěhotnět jste mohla, ale...

Otěhotnění

| Dotaz od: zorka04

Beru antikoncepci Yosefinne. Chtěla bych se zeptat, četla jsem, že když někdo bere antikoncepci, tak pak nemá klasickou menstruaci. Zajímalo by mě tedy, jak poznám, jestli jsem...

Pokud antikoncepci užíváte dle doporučení, jen minimální pravděpodobnost, že byste mohla otěhotnět.

Plánujeme s přítelem miminko, po roce snažení mi byl udělám hormonální profil, výsledky jsem měla dobré až na hodnoty štítné žlázy TSH a f4. Byla jsem poslána k paní doktorce...

Milá Veroniko, k úpravě hodnot dojde během pár týdnů, takže se dá předpokládat, že třeba za měsíc už by to mohlo být v pořádku. Jestli chcete mít jistotu, nechte si po 4-6...

Otěhotnění

| Dotaz od: Terry

Chtěla bych se zeptat, používám prášky Mercilon a začala jsem po menstruaci brát nové platíčko ve čtvrtek (prášky beru vždy v 19:00), v pátek jsem si opět vzala pilulku a v...

Pokud jste nezvracela bezprostředně po užití tablety, tedy tak, aby bylo narušeno vstřebání antikoncepční tabletky, není třeba se obávat selhání účinku a těhotenství.

Možnost otěhotnění

| Dotaz od: Petra

Ráda bych Vám položila dotaz. Cca v půlce platíčka HA jsem zapomněla užít 2 prášky, tj.v pá a so, další prášek jsem vzala až v neděli. V sobotu došlo k souloži, kdy partner...

Pravděpodobnost otěhotnění je malá, ale vyloučit zcela nelze.

Nejčtenější článek Ilustrace

Školní rok utekl jako voda a než se nadějeme, bude tu opět týden předávání vysvědčení. Pro mnohé školáky ale i jejich rodiče je to silně stresující období. Jak vše zvládnout v...

 celý článek

Otěhotnění

| Dotaz od: Lucie

Zdravím chtěla jsem se zeptat,neberu prasky a mela jsem pohlavní styk během menstruace.Mužu otěhotnět?Děkuji za odpověd.

Lucie! Ano, můžete otěhotnět. Co příště použít třeba kondom nebo spermicid?

Prosím vás moc mužu otehotnet i přes to že beru hormony, lecim se od dětství na enokrinologii beru estrofen 2 tydny a pak 1 týden estrofen s proverou pak vynecham a dostanu...

Při Vaší léčbě nelze vyloučit, že by nedošlo k ovulaci a proto nelze vyloučit, že nemůžete otěhotnět.

Otěhotnění po vysazení

| Dotaz od: Lucie

Beru HA Maitalon už sedmý měsíc. Už mám jedno dítě 15ti měsíční. Trpím na cysty a mám jen jeden vaječník, tak mi Dr. doporučil antikoncepci. Ted je vše dobrý, ale chceme ještě...

Antikoncepce určitě nezpůsobuje poruchy vývoje placenty a růstu plodu. Antikoncepci stačí vysadit v okamžitu, kdy už se budete chtít pokoušet o otěhotnění. Vitamíny pro...

Otěhotnění s ha

| Dotaz od: Karolína

Nedostala jsem již třetí den menstruaci, nikdy se mi to nestalo. Antikoncepci beru již 7 let. Minulý měsíc jsem byla vystavena velkému stresu, spala jsem jen pár hodin denně a i...

Stres se na cyklu může podílet pro jistotu ji můžete udělat gravitest. Příjemný den

Otehotneni pri antikoncepci

| Dotaz od: klara

Dobrz den, chtela bych se zeptat. Uzivam atikoncepci Lyndinette 20, dobrala jsem prvni mesic a mela sem 7 dni pauzu(nmenstruace), po menstruaci jsem zacala brat normalne dalsi...

Pokud neuděláte chybu v užívání měla by jste být plně chráněna. Příjemný den

Chtěla bych se zeptat. 2. května jsem měla menstruaci, pak jsem brala normálně dál antikoncepci, ale vzala jsem si jen tři prášky a pak jsme se rozhodli zkusit miminko. Pohlavní...

Martino, přiznám se, že sled událostí, které popisujete, mi není úplně jasný. Nicméně pokud jste dosud užívala hormonální antikoncepci pravidelně bez vynechání, je možnost...

Tento týden mi zjistili, že mám dost špatné žilní stěny v dolních končetinách (pořád mě bolí, neuvolní se) a paní doktorka mi na to dala Detralex. Chtěla jsem teď už přestat...

Dokud neotěhotníte, můžete bez obav Detralex užívat. Vzhledem k diabetu a poškození cév se s Vaším lékařem (praktickým a/nebo internistou -diabetologem, prostě s tím, který zná...

Beru antikoncepci Katya teprve prvním měsícem.Je mi 16 a s přítelem jsme spolu rok.Antikoncepce již byla chtěná z obou stran,zároveŇ potřebná, protože jsem chudokrevná a mám...

Anno, menstruace se nedostaví hned po dobrání platíčka. Je nutné, aby v krvi klesly hladiny hormonů a pak se objeví do 5 dnů lehké krvácení, někdy jen špinění. Určitě přijde...

Otěhotnění

| Dotaz od: Hana

V roce 2014 říjen jsem po 3 letech vysadila antikoncepci a pokoušeli jsme se už tedy skoro rok o otěhotnění,menstruační cyklus mám nepravidelný,3x vyvolávaný injekcí agolutin...

Paní Hano, neznám přesně výsledky spermiogramu Vašeho manžela, ale pokud se jedná o patologický spermiogram, doporučil bych další vyšetření - viz zde http://www...

Praskl nam kondom rano a prasek sem si brala rano kolem treti chtela bych se zeptat dobyram prvni plato antikoncepce a mezi tim sme meli sek jen z ochranou jenze je z boku...

Domnívám se, že je možnost otěhotnění málo pravděpodobná. Jistotu Vám však dá pouze těhotenský test a gynekolog

Otěhotnění

| Dotaz od: Barbora

V sexuálních otázkách jsem celkem nová. Vždy jsem měla jen známosti na jednu noc, kdy byl po ruce kondom. Teď už mám 5 měsíců přítele. Beru antikoncepci Lunafem(přes půl roku, a...

Kouření ani občasné vypití alkoholu nesnižuje účinek antikoncepce, nicméně s přibývajícím věkem budou stoupat rizika nežádoucích účinků antikoncepce pokud s kouřením neskončíte.

Ráda bych znala Váš názor na můj stav z gynekologického hlediska. Je mi 23 a už hodně tedy alespon přes 5 let beru antikoncepci (nejdříve lyndinette a ted MYWY). Ještě než jsem...

Jestli dobře počítám, začal jste brát antikoncepci v 17 letech - to ještě nemusel být váš menstruační cyklus zcela pravidelný a nyní vlastně nevíte, jaký by byl bez antikoncepce...

Je mi 19 let. Beru dva měsíce antikoncepci Cleosensa. poslední menstruaci jsem mela začátek 2.3. A konec asi 8.3. Prášky beru pravidelně , ale někdy se stane ze zapomenu a vezmu...

Pokud byla prodleva 12 hodin gravidita se nedá vyloučit udělejte si gravitest. Příjemný den

Otěhotnění

| Dotaz od: Klára

Chtěla bych se zeptat. Beru antikoncepci Dienille a nyní beru již druhé plato. Z toho plata jsem si jeden prášek vůbec nevzala (myslím, že to bylo v prvním týdnu) a ve druhém...

Riziko je, antikoncepci nutno brát pravidelně, aby měla správný účinek. Jistě proveďte těhotenský test cca 5 dní po oček.menstruaci, ikdyž budete špinit nebo krvácet.

Léky před otěhotněním

| Dotaz od: Ivana

S manželem se pokoušíme o miminko,dnes jsem dobrala injece a prášky od krční páteře Almiral- před nimi mi lékař doporučil pokoušení odsunout a nyní užívám prášky dorsiflex...

Dorsiflex® nesmí být užíván v prvních třech měsících těhotenství. Dorsiflex® se obvykle používá ke krátkodobé léčbě a jen při akutních obtížích.Vzhledem k tomu bych snahu o...

Strach z otěhotnění

| Dotaz od: Roman

Pane doktore, má přítelkyně bere antikoncepční pilulku v 9 večer, kolem 11 večer jsme měli první nechráněný pohlavní styk při kterých jsem neejakuoval do ní ale mimo, cca po...

Ano tuto možnost nelze vyloučit, ikdyž pravděpodobnost je velmi malá. Taky záleží v které fázi cyklu se to stalo a kolik talbet z plata měla využívano.Vyčkejte 13. den po...

Po interupci-otěhotnění

| Dotaz od: Míša

Nedávno jsem si prošla interupcí,vše proběhlo v pořádku.Po 5 týdnech se dostavila menstruace . Znovu jsem začla brát prášky , ale druhý den nebo třetí teď přesně nevím sme měli...

Gravidita je v tomto případě více než nepravděpodobná. Příjemný den

Chtěla jsem se zeptat, jak je to se štítnou žlázou v těhotenství. V březnu toho roku mě zjistili štítnou žlázu s vysokými hodnotami FT4 a FT3. Měla jsem to 87,4 a 27,9. Nasadili...

Těhotenství bych rozhodně plánoval až po stabilizaci funkce štítné žlázy. Jestli otěhotníte neplánovaně, tak to rozhodně musíte ihned oznámit svému endokrinologovi a ten...

Chtěla jsem od Vás poradit, jako od odborníků, co se týče prášků na růst a zpěvnění prsou. Na internetu jsem se toho dozvěděla opravdu hodně a popravdě jsem s více informacemi...

Žádné "prášky" - s lékařsky prokázanou ůčinností - na zpevnění ani zvětšení poprsí neexistují, nedejte si vytahovat peníze z kapsy!!!! Antikoncepce je zábrana otěhotnění...

Otěhotnění

| Dotaz od: Dominika

Beru hormonální antikoncepci Maitalon. V týdnu menstruace, kdy se prášky neberou jsem měla 4. den (čtvrtek) nechráněný pohlavní styk. Následně na to jsem si zapoměla vzít 1. den...

V tom případě pravděpodobnost gravidity je velice malá. Příjemný den

Chtela bych se vas zeptat. Užívám antikoncepci jíž 10 let a teď beru již druhé platicko za sebou a chybí mi dva prášky na dobrani abych měla 7denni pauzu. Můžu ty dva prášky...

Tím, že nedoberete poslední 2 prášky původního platíčka, zvyšujete riziko selhání antikoncepčínho účinku léků a rizika otěhotnění, doberte všechny prášky, pokud potřebujete...

Problém s otěhotněním

| Dotaz od: Pavel

Přítelkyně bere prášky na tlak Indapamid 2,5 mg a na štítnou žlázu euthyrox 200 a má nepravidelnou menstruaci muže otěhotnět když bere tydle prášky přítelkyni je 39 mně 38 pěti...

Pane Pavle, doporučuji co nejdříve navštívit centrum pro léčbu neplodnosti a provést komplexní vyšetření Vás i Vaší partnerky. Vzhledem k jejímu věku doporučuji příliš neotálet...

Možné otěhotnění

| Dotaz od: Petra

Má dotaz. Používám třífázovou antikoncepci Pramino 28 a zapomněla jsem udělat týdenní přestávku, kdy by se měla dostavit menstruace, Antikoncepci jsem tedy brala 6 týdnů a v té...

Těhotná nebudete, slabá menstruace nebo krvácení během cyklu je důsledek nerovnováhy. Pokud potřebujete posunout cyklus, berte jen tablety poslední fáze z dalšího platíčka.

Zacala jsem ve ctvrtek vecer (1.den krvaceni ms) uzivat antikoncepci Verezana (3x21) v utery vecer už bylo krvaceni nepatrne, probehl styk bez dalsi ochrany - pocitam s tim, ze...

Nemějte obavy již v tomto cyklu jste chráněna. Příjemný den

Včera jsem měla pohlavní styk s partnerem a praskl nám kondom,antikoncepci neberu.Jeli jsme tedy do nemocnice pro pilulku proti otěhotnění.Můžu se zeptat jaké účinky pilulka má...

Dle souhrnu údajů o přípravku "levonorgestrel (léčivá látka v postkoitální antikoncepci) při doporučeném dávkování zabraňuje především ovulaci a oplodnění, jestliže styk nastal...

Riziko otěhotnění

| Dotaz od: Nikola

Chtěla bych se zeptat jaká je pravdepobnost otěhotnění v mém případě. Beru HA a v posledních dvou týdnech před menses jsem si 2x v tydnu zapomněla vzít tabletku, po neuziti...

Otěhotnění je za daných okolností prakticky vyloučené. Po menses navažte novým balením HA jako obvykle. Doporučuji také při sexu v době menses používat kondom.

Užívám antikoncepci (Foxinette Neo) už od 15 let, nyní mi je 23 let, ale otěhotnět zatím nechci, takže prášky beru nadále. Ale kamarádka mi říkala, že pokud beru antikoncepci...

Délka braní antikoncepce nijak neovlivní příští otěhotnění. Příjemný den

Chtěla bych se zeptat prebirala jsem dost dlouho antikoncepci sunya když jsem vysadila skoro jsem neměla menstruaci tak po 7 dnech jsem znovu začala brát pak jsem zase vynechala...

Kristýno, pokud jste Vaši hormonální antikoncepci užívala pravidelně během té doby, kdy jste provozovala pohlavní styk s Vašim přítelem, těhotná byste být neměla. Ale samozřejmě...

Otěhotnění během menstruace

| Dotaz od: Natálie

Tento týden na dovolené jsem měla nechráněný pohlavní styk. Měsíc předtím jsem vynechala HA a nasadila ji az na dovolené pri menstruaci. Normálně jsem tedy měla mít menstruaci...

Nathálie, děkuji za Váš dotaz. Domnívám se, že z Vašeho popisu je riziko otěhotnění opravdu minimální, ale chcete-li mít jistotu, doporučila bych Vám udělat si těhotenský test...

Chtěla bych se zeptat. Já mám ted od paní doktorky prášky na srovnání menstruace na 3 měsíce (Yosephynne) . Po vysazeni prášku, by jsme s přítelem chtěli miminko. Za jak dlouho...

Obecně platí, že až 25% žen otěhotní v prvním cyklu po vysazení antikoncepce, poté se již pravděpodobnost otěhotnění snižuje a je to zcela individuální, s pozdravem, Dr. Horáková

Prasky

| Dotaz od: angelina

Beru 2 roky stodette pokazde dostanu MS 3 den krvaceni ihned ale tedka posledni dva mesice dostavam 3 den vecer spineni a pak slabe krvaceni......je riziko otehotneni?

Při antikoncepci je menses slabá.používá se toho i k léčebným účinkům, chcete li mit jistotu udělejte si těhotenský test,ale myslím,že jsou to zbytečné obavy příjemný den

Už jsem zde jednou psal. Přítelkyně brala antikoncepci, nyní dostala menstruaci a trošku se jí zvětšilo bříško (možná z častého navštěvovaní kfc a podobných fastfoodu). Častější...

Časnou fázi těhotenství, kdy ještě není plodové vejce v děloze, nelze poznat při běžném vyšetření. Pokud bere antikoncepci správně, těhotná by být neměla. Pokud máte pochybnosti...

Možnost otěhotnění

| Dotaz od: Michala

Mela jsme s pritelem pohlavni styk a praskl nam kondom neejakuloval do me ale je mozne ze jsem i prez to tehotna? V nedeli jsme mela dostat menstruaci mam 3 den spozdeni a jsem...

Michalo, někdy obsahuje živé spermie i preejakulační tekutina, těhotenství tedy nelze zcela vyloučit. Vzhledem k tomu, že máte již 3 dny zpoždění, není nic jednoduššího, než si...

Beru první měsíc antikoncepci Softinelle 0,02mg/3mg. Mám právě teď pauzu kdybych měla dostat krvacení.Nechráněný sex jsem měla 5x po 14 dnech co jsem zacala prášky brát.Nyní je...

Pokud jste antikoncepci užíval správně a nevynechala jste žádný prášek (a neměla v průběhu užívání průjmovité onemocnění a nebrala antibiotika), pak byste těhotná být neměla...

Druhým měsíc beru HA pravidelně od 7 do půl 9 ráno. Při sexu přítel vyvrcholi vždy ven. mám strach z otehotneni. bolí mě prsa a mám tlaky v podbřišku. Je to způsobené brání HA...

Spíše HA, pokud berete prášky pravidelně, těhotná byste být neměla.

Prasky po a ovulace

| Dotaz od: anna

Menstruaci jsem mela 13.11 a 10.12 ... po te jsem z obavy z nechraneneho styku pouzila pilulku po escappele a to 17.12 ... nasledne 23. jsem mela krvaceni mirne slabsi ... jak...

Graviditu nelze vyloučit udělejte si gravitest a bude li negativní zopakujte po týdnu a bude li opět negativní v klidu vyčkejte menses. Příjemný den

Možné otěhotnění?

| Dotaz od: Anna

Užívám hormonální antikoncepci. Z posledního platíčka jsem si vzala o dva prášky méně, aby se menstruace dostavila o dva dny dříve. Čili místo neděle jsem skončila v pátek...

Domnívám se,že těhotná nebudete,ale postup ,který popisujete,jak pilulky užívate, je nestandardní a není doporučen.Užívejte pilulky, tak jak je doporučeno.

Otěhotnění s ha

| Dotaz od: Karolína

Nedostala jsem již třetí den menstruaci, nikdy se mi to nestalo. Antikoncepci beru již 7 let. Minulý měsíc jsem byla vystavena velkému stresu, spala jsem jen pár hodin denně a i...

Jestliže jste se od vynechání tablet chránila při styku po zbytek cyklu, tak nemusíte mít obavy. Kdy jsou při antikoncepci plodné a neplodné dny sám nevím!

Možnost otěhotnění

| Dotaz od: Adéla

Chtěla bych se zeptat, zda je možné, že jsem těhotná ? Beru prášky každý den v 6 večer. V sobotu jsem měla odpoledne pohlavní styk s přítelem ( neejakuloval do mne), v 6 jsem si...

Myslím, že těhotenství u Vás je nepravděpodobné. Přítel do Vás za prvé neejakuloval (a k otěhotnění je potřeba ejakulace do pochvy). A pak jste užila náhradní prášek. Pokud...

Otěhotnění

| Dotaz od: aneta

Pravidelne beru antikoncepci uz od 15let(je mi 19, ted mi akorat byla zmenena z Minervy na Lindynette 20) po dvou dnech kdy jsem zacala brat prasky z noveho plata, jsem mela...

Myslím,že vaše obavy jsou zbytečné příjemný den

Beru již přes 2 roky antikoncepci Sunya, v každém platu zapomenu nějakou pilulku, ale většinou ji doberu ráno (beru pravidelně večer před spaním) .. Vynechala jsem v platu 3...

Pokud prodlužujete interval o více než 12 hodin případně zcela vynecháte pak je gravidita možná, pokud se nedostaví menses udělejte si gravitest. Příjemný den

Možnost otěhotnění

| Dotaz od: Žaneta Brůhová

Mela jsem problemi z menstruaci doslala sem prasky na hormony a brala jsem mezi tim antikoncepci adele pak sem prechazela 1ledna mi zacla menstruace 8ledna mi skoncila 16 ledna...

Žaneto, pro příště bych Vás poprosila o lepší úroveň Vašeho psaného projevu. Opravdu mi dělá problém se v textu vyznat a pochopit, co a kdy jste brala. Jednak mi není jasné...

Strach z otěhotnění

| Dotaz od: Simona

Mam nahradni platicko HA, ve ktere mam nyni 20 tablet, ale prijde mi skoda, ty prasky uz nijak nevyuzit .. hrozi mi otehotneni, pokud si vezmu misto 21 prasku pouze 20 pred...

Vemte si dvacet, pak sedm dní pauzu a hned další platíčko.

Mam uz 6let problemy s delohou a vajecniky (zanety), kvuli tomu mam same prasky aby se zanety nevratili. Mam dotaz jestli mam sanci otehotnet? Dekuji vam

Michaelo, pokud jste trpěla opakovanými gynekologickými záněty, určitě to může mít negativní vliv na otěhotnění. Určitě to ale neznamená, že byste neměla šanci otěhotnět. Nevím...

Otěhotnění

| Dotaz od: Petr

Zdravím , Měl bych dotaz je mi 20 stejně jako mé přítelkyni.Řekla mi , že nemuže brat prašky a kondomu že nevěří , že se bojí prasknutí chtěl jsem se zeptat jestli třeba jde...

Možnostmi jsou hormonální antikoncepce, kondom, pesar, spermicidní gel, nitroděložní tělísko a jejich kombinace. Pokud se hormonální antikoncepce používá správně, tak se...

Otěhotnění a ha

| Dotaz od: Barbora

Již 5. měsíc užívám antikoncepci Minerva, zatím bylo vše bez problému...zrovna mám 7denní pauzu a čekám svou menstruaci, už je to třetí den a nic, asi zbytečně plaším...prášky...

3 dny je brzo zbytečně se stresujete viz informaci výrobce. Pokud jsou pochybnosti velmi silné, můžete si udělat gravitest. Balení Minervy obsahuje 21 obalených tablet. Každá...

Chtěla bych Vás poprosit o odpověď na můj dotaz. Již 8 let beru antikoncepci ( prášky stejné barvy na 21 dní). Před dvěma týdny jsem se rozhodla antikoncepci vysadit. Dobrala...

Gravidita je v tomto případě velmi nepravděpodobná. Příjemný den

Clostilbegyt a otěhotnění

| Dotaz od: Dana

Lékař mi předepsal Clostilbegyt 1.-5.den cyklu po 1 tabletě. 16 den jsem začla špinit a další den jsem začla krvácet jako při klasické menstruaci.Cyklus jem měla pravidelný po...

Úplně přesně jsem nepochopila dotaz. Váš lékař postupuje správně, ještě bych dodala utrogestan,ale Váš gynekolog Vás zná lépe, tak asi není úplně potřeba dodávat další léky..

Otěhotnění

| Dotaz od: Lucie

Je možné, že jsem těhotná, přestože beru antikoncepci a po čtrnácti dnech po styku jsem měla menstruační krvácení? Prášky beru pravidelně, občas si vezmu pilulku do 12 hodin od...

Nejlepší ujištění vám dá těhotenský test. Koupíte ho v každé lékárně.

Strach z otehotneni

| Dotaz od: Petra

Mela bych dotaz zacala jsme brat prasky lindynnete 20zacala jsem je brat 1 den v menstruaci mela jmse to dele jak obvykle ale to mi pan doktor rekl ze nastanou problemy nez si...

Pokud jste nevynechala neměla by jste otěhotnět,ale krvácíte li celý měsíc navštivte vašeho gynekologa mohl by uvažovat o změně preparátu příjemný den

Otěhotnění

| Dotaz od: Nikuška

Poslední MK jsem měla 7.2. a do teď nic (42 dní). Mezi tím jsme se s přítelem mazlili, ale jenom tím stylem, že on mě prstil a já jeho honila. Myslím si, že jeho sperma se mi do...

V prvé řadě si udělejte gravid tets, pak navštivte gynekologa.dle UZ event.z krve lékař pozná,zda jste či nejste těhotná.

Otehotneni po depo provere

| Dotaz od: Eva

5let sem užívala dp,loni v červnu sem inj.vynechala v říjnu sem musela jít na injekci abych měsíčky vůbec dostala,ale pak sem menstruovala i 3x v měsíci těch 5dní,letos v lednu...

Evo! Nejsem gynekolog a může být, že s uvedenou léčbou jsou dobré zkušenosti. Osobně bych Vám spíše doporučil přestat brát veškeré hormonální preparáty a nechat tělo, ať si...

Prášky po pohlavním styku

| Dotaz od: Adriana

Chtěla bych se zeptat s partnerem jsme měli pohlavní styk a on se do mě udělal asi po cca 30 hodinách jsem si vzala prášek po, tak bych chtěla vědět kolik mám procent, že...

Adriano, vhledem k tomu, že jste tabletu užila v limitu 72 hodin od pohlavního styku je pravděpodobnost otěhotnění minimální. Pokud momentálně těhotenství neplánujete, tak bych...

Mám dotaz a hodně se bojím. Nrmám na zo věk ani nic. Prášky neberu. Každopádně asi před měsícem jsen byla s přítelem ve sprše. Uspokojovala jsem ho tam ůsty a on se udělal pryč...

Pokud byla normální menses je gravidita nepravděpodobná pro jistotu si můžete udělat gravitest. Příjemný den

Otěhotnění

| Dotaz od: Ivana

Chtěla bych se zeptat už skoro 2 roky beru antikoncepci CILEST před mesíce jsem ji vysadila na 1 mesic po menstruaci 7 dní jsem ji zacala brát znovu chtěla bych se zeptat vzala...

Abo,otěhotnění je možné, po pauze jste měla postupovat podle návodu Užívání zahajte první den menstruačního cyklu (první den krvácení. Příjemný den

Otěhotnění

| Dotaz od: Petr

Zdravím , Měl bych dotaz je mi 20 stejně jako mé přítelkyni.Řekla mi , že nemuže brat prašky a kondomu že nevěří , že se bojí prasknutí chtěl jsem se zeptat jestli třeba jde...

Jako další možnost se nabízí IUD je velmi spolehlivé. Příjemný den

Možné otěhotnění

| Dotaz od: Karolína

Mám velký strach z otěhotnění..Beru antikoncepci Tri-regol parkrát jsem zapoměla vzít si tabletku, také jsem vynachala prášky při menstruaci a na konci menstruace se do mě můj...

Když neužíváte antikoncepci pravidelně podle návodu a jak píšete párkrát si zapomenete vzít tabletku je to stejné jako kdyby jste antikoncepci neužívala příjemný den

Dna a otěhotnění

| Dotaz od: Dancula

Mému příteli zjistili nyní dnu,předepsali mu Milurit 100mg tbl.Snažíme se přes půl roku o miminko,zatím bohužel bez úspěchu.Nebude mít užívání tablet Miluritu vliv na děťátko...

Tento lék pouze snižuje kyselinu močovou v krvi a nemá téměř žádné nežádoucí účinky všeobecné, natož na plodnost muže. Budte bez obav, je to jeden z mála léků, které nemají...

Možné otěhotnění

| Dotaz od: Michaela

Včera sem měla s partnerem styk, kdy dovnitř nic "nepustil"--o chvíli jsme měli styk znovu a to samé..beru prášky, ale přesto se chci zeptat zda je možné otěhotnět? ( v pauze...

Možné je otěhotnění s jakoukoliv ochranou, ale ta pravděpodobnost je opravdu minimální

Antikoncepce

| Dotaz od: Sarah

Chtěla jsem se Vás zeptat co mám dělat když jsem dobrala antikoncepci kde mi chyběly dva prášky(takže jen 19 prášku) a poté jsem dostala do čtyř dnů od vynechavaní menstruaci a...

Domnívám se, že riziko otěhotnění tu není žádné.

Těhotenství

| Dotaz od: Tereza

Dobrý dne, chtěla bych se zeptat, používám prášky Mercilon a začala jsem brát nové platíčko ve čtvrtek a v pátek jsem měla pohlavní styk. Prášky beru pravidelně už asi rok...

Při pravidelném užívání antikoncepce neotěhotníte.

Prosím poradte

| Dotaz od: Pavla

Mam otázečku. Před několika dny jsem měla poprvé pohlavní styk. Jelikož ještě nemam prášky, tak se bojím abych nebyla těhotná. Jenže přítel nedosáhl vyvrcholení, tak si myslím...

Případné otěhotnění nelze vyloučit ani v takovém případě. Protože nevíte, kdy vlastně menstruaci máte očekávat, nelze mluvit o zpoždění. Vyčkejte ještě týden, pokud se nedostaví...

Postinor

| Dotaz od: marie

Dnes 19.8. jsem se vratila z dovolene a 14.8. jsem se mazlila s pritelem, ke styku nedoslo, neberu antikoncepci, ale bojim se ze sem mohla byt oplodnena predejakulacni...

Pozdě už je, tyto tablety "po" se mají užít nejlépe do 48 hod. po styku, ale jestliže u vás ke styku nedošlo, nemusíte se obávat otěhotnění

Uzivani antikoncepce

| Dotaz od: Michaela Cechackova

Chtela jsem se zeptat,uzivam antikoncepci LINDYNETTE20,ale v navodu pisi,ze se ma zacit uzivat prvni den menstruace tak jsem to udelala pak jsem mela menstruaci 14dni tak jsem...

Pokud berete tablety jinak, než je uvedeno v návodu, rozhodně vás před otěhotněním nemusí chránit. Takže doporučuji užívat tak, jak je uvedeno v jávodu.

Těhotenství

| Dotaz od: Sanie

Týden nejím antikoncepci. Hned po menstrulaci jsme měli pohlavní styk. Je možné, že bych byla hned těhotná? Jak dlouho mě ještě prášky chrání po dobrání platíčka? A pokud bych...

Je velmi nepravděpodobné, že byste takto rychle otěhotněla, protože během užívání antikoncepce je zablokovaná ovulace a další změny v pohlavních orgánech a tělu nějakou dobu...

Antikoncepce

| Dotaz od: Andrea

Chtěla bych se vás zeptat na něco ohledně antikoncepce.Tento měsíc ji beru poprvé a dnes dobírám poslední tabletu v měsíci,poté vysazuji kvůli menstruaci.Chci se zeptat,když...

Od této chvíle, i když budete každý měsíc na týden tablety vysazovat, již otěhotnět nemůžete, i když budete mít pohlavní styk v té týdenní pauze.

Mužu otěhotnět

| Dotaz od: petra

Ráda bych se zeptala jeslti mužu otěhotnět když beru prášky na podporu menstrulace estrofen a proveru vždicky beru 2 týdny jen estrofen a pak jeden týden estrofen a provedu a...

Pokud užíváte Estrofem, je to jako kdyby jste užívala antikoncepci. Neměla byste tedy otěhotnět.

Antikoncepce - co dál?

| Dotaz od: abbey

Chtěla jsem se zeptat, bohužel se stalo, že jsem vynechala 2 pilulky za sebou, v pátek 19. a v sobotu 20. 3., v neděli na to se mi spustila menstruace. Prášky jsem dále brala a...

Doporučoval bych postupovat přímo podle příbalového letáku. Měly by tam být informace, jak v takovýchto případech postupovat. Hezký den.

Zasilam jeste jednou svuj dotaz, bohuzel jsem si nevsimla prekliknuti u zadavani datumu, omlouvam se Chtela bych se zeptat na problém ohledne spineni a slabych bolesti mezi...

Váš problém patří i do kategorie gynekologie-porodnictví - stran případného těhotenství.... Každopádně platí, že v přírodě vždy víc zaplatíme, než dostaneme - tedy i hormonálně...

Potřebovala bych poradit. V pondělí tohoto týdne jsem začala brát antikoncepci. Ve čtvrtek jsem měla nechráněný pohlavní styk. Včera byl pátek, já jsem odjela pryč a prášky...

Abbey! Tohleto bych doporučil řešit jinak. NA zbytek cyklu tabletky vynechejte a začněte další cyklus pořádně. Uvědomte si, že tabltky "přebíjí" Váš vlastní hormonální...

Antibiotika a antikoncepce

| Dotaz od: Bety



Sedmidenní pauza

| Dotaz od: michaela

Chtěla jsem se zeptat momentálně mám sedmidenní pauzu . Beru přípravek Regulon. A chtěla jsem vědět zda je možné, když jsem měla pohlavní styk 2 dny před pauzou a prášky...

Pokud užíváte tabletky pravidelně, není zde pak žádná pravděpodobnost otěhotnění.

Těhotenství

| Dotaz od: Lukáš

Prosím o radu. Týden před menstruací jsem měl sex se svou přítelkyní. PAk to dostala a teďka aky v normální čas menstruace a normální průběh jako každý měsíc to měla. Prášky prý...

Možné je ledacos, otěhotnění je však dost nepravděpodobné. Už vzhledem k použití kondomu, a k následnému pravidelnému dostavování se menstruace v očekávaném termínu a v obvyklé...

Sex pri menstruaci

| Dotaz od: ilona

Muzete mi prosim poradit s mym problemem?Brala jsem 3roky a 3mesice antokoncepcni prasky Minisiston.Prestala jsem je brat asi pred 3mesici,jelikoz jsem nemela asi 5mesicu pohl...

Riziko otěhotnění není příliš velké, ale je. Omytí nemá prakticky význam ke snížení rizika otěhotnění.

Lindynette 20

| Dotaz od: Veronika

Chtěla bych se zeptat, je možné použít antikoncepční prášky Lindynette 20 ve větším dávkování po nechráněném sexu, když mi hrozí otěhotnění, děkuji

Pokud užíváte antikoncepci pravidelně a podle předpisů, nehrozí vám otěhotnění (riziko selhání antikoncepce při pravidelném užívání je minimální, z čeho usuzujete, že vám "hrozí...

Epilepsie

| Dotaz od: Blanka

Chtěla bych se zeptat,přítel má epilepsii (poúrazovou) chceme děti ale paní neuroložka partnera vystrašila že by mohl být narušený plod.Je to hodně pravděpodobné.Můj gynekolog...

Možné riziko pro plod se netýká mužů užívajících Neurotop, ale žen, které užívají Neurotop. U mužů užívajících Neurotop není v dostupných údajích popisován žádný negativní...

Nechraněny sex

| Dotaz od: Pavlína

-Pravidelně užívam antikoncepci ale po dobrání takletek jsem měla do čtyř dnu nechraněny pohlavní styk.Druhy den jsem si vzala s dalšího platna prašek a pak další den ještě...

Při pravidelném užívání antikoncepce jste před otěhotněním spolehlivě chráněna, a to i v době pauz mezi jednotlivými platíčky. 2 užité tabletky v době pauzy mohly ovlivnit...

Ne každá žena má to štěstí, že hormonální antikoncepce „první volby“ je pro ni ta pravá. Jak poznáte, že vám ta vaše nevyhovuje, a co může být řešením?

 celý článek

Strach

| Dotaz od: Iveta

Mám takový zvláštní problém. Užívám HA každý den přesně ve stejnou dobu nikdy jsem nezapoměla přesto trpím přehnaným strachem z otěhotnění a nevím jak se ho mohu zbavit jsem...

Máte pravdu,tento problém je spíše psychického rázu. můžete zároveň s prášky používat i kondom, to je ochrana téměř 100%. nejste jediná,kdo má tyto problémy.ale většinou si je...

Začla sem brát...

| Dotaz od: Aneta

Začla sem brát HA Regulon, a je tam napsaný že:První tableta Regulonu se má použít první den menstruačního krvácení. Žádná další kontracepční opatření nejsou nutná. to znamená...

Pokud jste začala užívat HA Regulon první den menstruace, ochrana skutečně nastupuje od 1.dne užívání, tj.7.den jste také chráněna. Při užívání antikoncepce může dojít v průběhu...

Účinnost pilulek

| Dotaz od: Sarah

Prosím Vás měla bych na vás dotaz,ohledně účinnosti antikoncepce.Antikoncepci Danielle beru pravidel od prvního prášku,jenže jsem si zapomněla vzít 14tý práček a tak jsem si ho...

Sarah! Pokud si další pilulku vezmete se zpožděním delším než 12 hodin, účinek antikoncepce může být narušen a až do konce cyklu byste měla používat ještě doplňkovou formu...

Chci se zeptat jak postupovat, když jsem vynechala 3. tabletu z balení HA Mercilon v prvním týdnu užívání - vzala jsem si ji až po 12 a půl hodinách. Doktorka mi napsala...

Pokud jste si vzala postinor,nemusíte pokračovat v balení,ale musíte počítat s nepravidelným krvácením,lépe by bylo platíčko dokončit příjemný den

Antikoncepce stodette

| Dotaz od: jana

Lekar mi predepsal antikoncepci Stodette jen me zajima kdyz mam 7 deni pauzu a pak nasledujici tableta se pouziva 8 den po pauze kdyz budu mit behem te pauzy pohlavni styk muzu...

V této pauze proběhne menstruace a jste v ní chráněna,budete li dodržovat užívací schema pravděpodobnost otěhotnění je velm malá.

Nedobrání ha

| Dotaz od: Nikol

S přítelem jsme se rozhodli pro miminko. Nedobrala sem poslední 3 prasky z platicka. Poslední jsem si vzala ve čtvrtek. O vikendu jsem měla nechráněný pohlavní styk. V neděli...

Šance na otěhotnění je celkem malá, samozřejmě těhotenství zcela určitě vyloučit nemůžeme. Již jste nebrala antikoncepci a neměla jste tedy jistou antikoncepční ochranu. Kupte...

Antikoncepce

| Dotaz od: Viktorie

Začla jsem brát prášky od čtvrtka a v sobotu jsem měla pohlavní styk. Zapoměla jsem si vzít prášek v úterý a středu, vzala jsem si je dneska 2 najednou.... bude to mít nějaký...

Při vynechání delším než 12 hodin je možnost otěhotnění příjemný den

Antikoncepce

| Dotaz od: judy

Beru antikoncepci Artizian a chtěla bych se zeptat jestli můžu vysadit prášky z plata o týden dříve abych mohla dostat menstruaci dříve než běžně? Děkuji za radu.

Ano, možné to je. Je ale třeba postupovat přesně dle příbalového letáku a také počítat s případnými následky (nepravidelnost cyklu, snížená ochrana proti otěhotnění atd.).

Antikoncepce

| Dotaz od: Jana

Prosím Vás co se stane když nedoberu poslední dva prášky HA? Nabourá se mi nějak mestruační cyklus? A můžu otěhotnět v průběhu těch dvou dnů bez prášků a následně v 7 denní pauze?

Hormonální antikoncepci je třeba užívat přesně dle rozpisu a ve stejnou denní dobu. Jinak může dojít k poruše menstruačního cyklu a není zaručena ochrana před otěhotněním...

Zoloft a aibilyfy

| Dotaz od: krtecek

Můj manžel bere tyto léky, ZOLOFT a AIBILIFY. Snažíme se o miminko a zatím se to nepodařilo, tak bych se chtěla zeptat zda nemají tyto prášky nějaký vliv na plodnost. Děkuji

Oba léky by možnost otěhotnění neměly ovlivňovat. Pro bych doporučoval konzutlaci přímo v poradně pro plodnost. Tyto léky by se ale neměly užívat během těhotenství. Hezký den.

Těhotenství

| Dotaz od: sárka

Chtěla jsem se zeptat jaké léky zvláště antidepresiva se mohou brát v těhoteství.Beru citalec a chtěla bych miminko můžete mi poradit jestli se mohou brát nebo jiné, které by...

Sárko, co sledujete tím , že kladete tento dotaz opakovaně? Čekáte, až Vám nějaký lékař užívání antidepresiv v těhotenství schválí? Odkazuji Vás k mým přechozím odpovědím...

V 18 letech jsem poprvé užívala antikoncepci (Minerva) a brala jsem ji asi rok a 3 měsíce. Poté jsem ji vysadila, protože nebyla potřeba. Kromě zhoršení stavu pleti a maštění...

Zkuste zvážit, zda by nebyla pro Vás pohodlnější antikoncepce- ditroděložní tělísko, pesar, kondom atd. Nežádoucí účinky se mohou vyskytovat i u nízkohormonální antikoncepce...

Při sexu nám praskl kondom

| Dotaz od: Alena

Při pohlavním styku nám praskl kondom. Mám teď 4. den menstruaci. Beru antikoncepci Jeanine, avšak v pátek a v sobotu, kdy jsem si měla vzít poslední 2 prášky před pauzou na...

Pokud to byl styk při menses pravděpodobnost otěhotnění je minimální Příjemný den

Účinnost ha

| Dotaz od: Charvátová

Mám takový dotaz: po sedmidenní pauze jsem po 3. účinném prášku (1. týden v cyklu) asi zhruba do hodiny zvracela..nebyl to nějak veliky "obsah" jen trochu štávy..následujicí dva...

Odpovídala jsem Vám včera, riziko je opravdu malé.na vašem místě bych strach úplně neměla, pokud jste si nejistá, užívejte bariérovou ochranu.

Chtěla bych se zeptat, co vše lze poznat z krevního obrazu, plánujeme miminko a chtěla bych vědět, náš zdravotní stav. Léčím se se štítnou žlázou, respektive, měla jsem ji mírně...

Z krevního obrazu se zjištuje stav krvetvroby - počet a velikost červených krvinek (a druhotně červené barvivo hemoglobin), počet a typ bílých krvinek a počet krevních destiček...

Menstruace poslední den

| Dotaz od: simona

.zajímalo by mě, zda-li je možnost otěhotnět v poslední den menstruace, tedy v sedmý den. S přítelem nám praskl kondom předtím jsem užívala antikoncepsi Katya normálně, ale ted...

Zde by se dala aplikovat metoda výpočtu plodných dnů. Ta se stanoví tak, že od svého nejdelšího cyklu (sleduje se obvykle půl roku ) odečtete 18 a od nejkratšího cyklu 11...

Antikoncepce

| Dotaz od: Alena

Chtěla bych se zeptat.Beru prášky minisiston.dobrala jsem platíčko a 3den po dobrání dostávám pravidelně menstruaci.Mohu otěhotnět,když jsem měla s přítelem nechránění styk v...

Při pravidelném užívání antikoncepčních tablet jste před otěhotněním chráněna i v době pauzy mezi 2 platíčky.

Antikoncepce

| Dotaz od: Monika

Prosim Vás, před týdnem jsem začala nové platickp prášků, tento týden jsem si zapomněla vzít dva prášky a měla jsem nechráněný sex. Jak moc je prevdepodobne otěhotnění? Děkuji

Graviditu nelze vyloučit do konce cyklu používejte ještě kondom a když by menses nepřišly udělejte si gravitest. Příjemný den

Chtěla jsem se zeptat, zda v době mezi užitím poslední tablety a dostáním menstruace, je hodně pravděpodobné otěhotnět, pokud v této době (kdy neužívám prášky a čekám na...

Když neužíváte jen neaktivní pilulky nijak to nevadí, ty tam jsou pro lepší pamatování a jste chráněna i v době pauzy. Příjemný den

Mám nové prášky aritiza a zajímalo by mě, jestli po tom, co jsem dobrala minulé platíčko jiných prášku a udělala jsem si klasickou pauzu a navázala hned na 8 den první pilulkou...

Pokud se jednalo o podobný kombinovaný preparát, tak ano.

Antikoncepce, menstruace

| Dotaz od: peta

Užívala jsem antikoncepci Minerva, při poslední gyn. prohlídce mi dr. změnila antikoncepci na Jeanine. Jeanine jsem začala užívat ihned po Minervě, neměla jsem teda 7 denní...

Těhotná pravděpodobně nebudete, přesto doporučuji použít těhotenský test. Co se špinění týče, může být způsobeno změnou antikocepce. Hezký den.

Antikoncepce

| Dotaz od: Jan

Antibiotika v těhotenství

| Dotaz od: Tereza

Obracim se na vas s prosbou o radu. 11.8. Jsem byla u sveho gynekolaga se slabsi bolesti v podbřišku. Obcas me tam dole zasvedilo, ale nic co by stalo za zmínku. Bez teplot...

Pokud je zánět dělohy, je třeba nasadit léčbu. Při zánětu děložní sliznice se vajíčko nemůže uchytit. Je větší pravděpodobnost, že k otěhotnění nedošlo. Na druhé straně ale jsou...

Problém s přítelkyní

| Dotaz od: Anonym

Nevíme co dělat, a jak se zachovat, když mě ho moje holka honila normálně jsem se udělal, po hodině jsme spolu měli sex, neudělal jsem se do ní, bylo to velmi krátké, a obáváme...

I přesto, že nedošlo k ejakulaci do pochvy, je u nechráněného pohlavního styku riziko nežádoucího otěhotnění. Pokud partnerka použila pohotovostní tabletu v doporučeném...

Nedostavená menstruace

| Dotaz od: Věra

.Beru antikoncepci pravidelně, ovšem poslední dobou jsem měla střevní potíže, prášky jsem brala pořád..Pak jsem měla s přítelem nechráněný sex a menstruace se nedostavila, když...

Možnost otěhotnění nelze vyloučit, v případě střevních potíží, průjmů, nemusela být antikoncepční tabletka řádně vstřebána. Nedostavení se menstruace také mohlo být ovlivněno...

Lusopress

| Dotaz od: V

Asi 5 let sé léčim na hypertenzi, je mi 35 let. Nikdy mi nenašli žádnou příčinu, zřejmě to je psychického rázu, takže beru i antidepresiva. Beru 1 tabletu Tritace denně. Jak mi...

Prakticky žádné léky v těhotenství nejsou doporučené, vždy je nutné zvážit riziko a přínost. Léková skupina, z které je Tritace, má vyloženě prokázané účinky, že poškozuje plod...

Antikoncepce

| Dotaz od: misa

Chtěla bych se zeptat, jestli když pravidelně beru prášky, je potřeba ještě nějaká jiná ochrana?

Při pravidelném užívání tablet hormonální antikoncepce nepotřebujete žádnou další ochranu před otěhotněním.

Antikoncepce stodette

| Dotaz od: jana

Lekar mi predepsal antikoncepci Stodette jen me zajima kdyz mam 7 deni pauzu a pak nasledujici tableta se pouziva 8 den po pauze kdyz budu mit behem te pauzy pohlavni styk muzu...

V této pauze proběhne menstruace a jste v ní chráněna,budete li dodržovat užívací schema pravděpodobnost otěhotnění je velm malá.

Hormonální antikoncepce

| Dotaz od: Miša

Chci se jen zeptat jake je riziko otehotneni,kdyz jsem dvakrat po sobe si vzala dva prášky. Mam zacit brat ve cvrtek,ale vzala jsem is dva tedy v patek,a pak jsem zapomnela...

Napsat přesně procento rizika nelze. Platí ale, že hormonální antikoncepce začíná působit od prvního dne. Pokud jste tedy neměla nechráněný pohlavní styk, není třeba se...

Malé množství ejakulátu

| Dotaz od: Roman

S partnerkou máme problém při sexu Když máme sex tak pri vyvrcholení nastává u me problém nedostatečná ejakulace (malé množství spermatu a slabbslabá ejakulace) a...

Romane, pokud máte ojakulátu opravdu takto málo, měl byste být vyšetřen specialistou. Žádné prášky na podporu ejakulace Vám nedoporučím, bežte na vyšetření. Měl by být proveden...

Antikoncepce

| Dotaz od: Michaela

Již 2rokem beru antikoncepci Rhonya. Minulý týden jsem si vzala poslední prášek a tento týden jsem měla mít menstruaci. Kvuli dovolené jsem ale začala od pondělí brát prášky z...

Jestli Vám správně rozumím, vynechala jste nyní pauzu mezi platíčky. Otěhotnění se obávat nemusíte, antikoncepce funguje spolehlivě i při vynechání pauzy. Drobnou sekreci z...

Gynekologie

| Dotaz od: juraj

Váš dotaz do poradny: dobrý den , přítelkyna bývalá která mi tvrdí že musí okamžite otehotnet protože po operaci zase krváci , brala nejaké hormony které jej mneli zmírnit...

Nemusíte pochybovat o tom, že při projevech endometriozy se doporučuje brzké otěhotnění. Samozřejmě je velice žádoucí, aby v první řadě byla řešena závislost na lécích. Zajděte...

Sex bez kondomu

| Dotaz od: Petr

Chci se zeptat, jestli holka může otěhotnět, pokud se do ní udělám a bude mít prášky. Děkuji za odpověď

Pokud bere antikoncepci pravidelně, tak pravděpodobnost otěhotnění je nižší, než kdyby prášky nebrala a používali byste kondom. Takže neotěhotní.

Chci se zeptat, mám nepravidelnou menstruaci a chci otěhotnět. Pan doktor mi předepsal prášky UTROGESTAN, které jsem brala 15. - 24. den po menstruaci 3x1. Prášky jsem poctivě...

V klidu vyčkejte, až budete jít moci na kontrolu ke svému gynekologovi. Menstruace se může opozdit jak kvůli otěhotnění (možná jste dělala test příliš brzy..držím Vám pěsti...

Antikoncepce

| Dotaz od: Tereza

Půl roku beru HA Yasminelle. Nyní jsem v prvním týdnu platíčka a zapomněla jsem si vzít prášek a užila jsem ho až po 14h. V příbalovém letáku jsem se dočetla, že pokud je o...

Riziko otěhotnění v tomto případě je, ač malé. Pokud máte podezření, udělejte si těhotenský test nebo navštivte svého gynekologa.

Špinění při antikoncepci

| Dotaz od: Petra

Už šest let beru antikoncepci a teď už rok beru HA Regulon. Momentálně beru třetí plato. Menstruaci mám dostat až za 11 dní, ale včera jsem z ničeho nic začala špinit, bolelo mě...

Chráněná s největší pravděpodobností jste.Jednorázově se špinění může vyskytnout, pokud by se situace opakovala bylo by možné znovu uvažovat o změně preparátu. Příjemný den

Velmi slabá menstruace

| Dotaz od: Petra

Minulý měsíc jsem dostala od neurologa prášky Tegretol 200 mg beru každý den půlku prášku večer i ráno. Předevčírem jsem dostala menstruaci,ale byla velmi slabá a skoro žádná a...

Tegretol může snížit účinek užívané hormonální antikoncepce. Nelze tedy vyloučit otěhotnění. Zopakujte si těhotenský test s několikadenním odstupem. Intenzita krvácení však může...

Vynechání, prodloužení ha

| Dotaz od: Lucia

Již třetí rok užívám HA antikoncepci Lindynette, zrovna jsem byla na pobytu kde jsem omylem vynechala tři dny, dnes jsem si vzala dva prášky "za sebou" . Je riziko otěhotnění...

Riziko záleží na tom, zda jste měla v inkriminovaném období pohlavní styk a dále pak na tom, v jaké fázi jste vynechala - u jaké tablety. Podle toho se pak řídí, jak postupovat...

Těhotenství

| Dotaz od: sárka

Chtěla jsem se zeptat jaké léky zvláště antidepresiva se mohou brát v těhoteství.Beru citalec a chtěla bych miminko můžete mi poradit jestli se mohou brát nebo jiné, které by...

Sárko, co sledujete tím , že kladete tento dotaz opakovaně? Čekáte, až Vám nějaký lékař užívání antidepresiv v těhotenství schválí? Odkazuji Vás k mým přechozím odpovědím...

DOBRÝ den je mi 17 ,měla jsem pohlavní vztyk s mym přítelem a meli jsme to bez kondomu a druhy den jsem si koupila prášky (proti otěhotnění) ten druhý prášek jsem si nevzala tak...

Gravidita vyloučena není bude se jednat o nepravidelné krvácení pro jistotu si v termínu menses udělejte gravitest. Příjemný den

Menstruace

| Dotaz od: Eva

5let sem mela depo prov.loni v cervnu sem ji vynechala a v rijnu sem byla na injekci abych dostala menstruaci,tu sem do 14dni dostala,ale mam ji az do ted 2x mesicne tak5dnu...

Po letitém užívání hormonální kontracepce může trvat dlouhé měsíce, nežli se tělo navrátí k přirozenému cyklu. Menstrauce není s těhotentsvím slučitelná, je to buď anebo...

Těhotenstvi???

| Dotaz od: Nikola

Měla bych dotaz, již 5 let beru antikoncepci a nikdy jsem s ní nějaké problémy nemněla. Teď jsem dostala menstruaci o 3dny později a oproti normální menstruaci ji mám hodně...

Při pravidelném užívání antikoncepce se otěhotnění nemusíte brát. Pokud si nejste s pravidelností jistá, zakupte si těhotenský test. V případě negativity testu dál pokračujte...

Vynechání antikoncepce

| Dotaz od: Adriana

Chtěla jsem se zeptat, v poslední týdnu užívání HA Femoden jsem nejspíše vzala dva prášky naráz v jednom dni, protože obvykle poslední prášek z balení beru ve středu, ale nyní...

Ke graviditě by dojít nemělo,další platíčko vezměte ve středu. Příjemný den

Je mi 29 let, jsem diabetička a mám čtyřleté dítě. Po jeho narození mi během 14 dní začala brnět pravá ruka. Na neorologii došli k závěru, že je to dáno hormonálními změnami...

Všechny otázky patří vašemu ošetřujícímu lékaři, dítě je dobré plánovat, když je alespon 6 měsíců remise nemoci (ale někde takový názor neuznávají, protože se málokdy povede...

Pritelkyne bere HA Luisea cca 6 mesicu. Bohuzel a nebo na stesti, to se jeste uvidi - pritelkyne nemela uz prasky - a trvalo ji nekolik dnu nez si poridila nove baleni. Od...

Pokud byla pauza, nutno nenasazovat nové plato, nasadit při nové menstruaci. Sˇance na graviditu je, určitě bych udělala test cca 1-2tý po očekávané menstruaci. Procentově Vám...

Antikoncepce

| Dotaz od: alice

Pěkný den, chtěla bych se zeptat, jak velké je riziko otěhotnění pokud jsem si zapomněla vzít první pilulku antikoncepce po 7 denní pauze. Beru HA Sunya asi tři měsíce v kuse...

Gravidita není příliš pravděpodobná bylo by pro jistotu vhodné cca týden použít ještě kondom. Příjemný den

Vysoký prolaktin

| Dotaz od: mirka

V březnu 2012 mi přišli na adenom hypofýzy,mám vysoký prolaktin. od března 2012 beru dostinex, 2 tablety týdně. v květnu 2013 jsem měla prolaktin 2700 jednotek, nyní v listoadu...

Ovulaci je možno vyvolat různými cestami, většinou se začíná Clostilbegytem a rozpis vám na míru rozepíše váš gynekolog. Příjemný den

Endometriosa

| Dotaz od: Michaela

Chtela bych se zeptat v rijnu jsem vysadila antikoncepci a snazime se s manzelem o miminko. Pred 5 lety mi diagnostikovali endometriozu s nalezy na strevech a jatrech dale si...

Vážená paní, pokud byla u vás diagnostikována endometrióza v takovém rozsahu tak skutečně může způsobovat jak bolesti tak i znesnadnit otěhotnění Nejlepší rada je obrátit se...

Zapomněla jsem si vzít v druhém týdnů antikoncepce (Ebelya) hned dva prášky za sebou, včerejší den jsem si vzala prášek za předešlý den a hned pak normálně pokračovala a vzala...

RIZIKO SAMOZŘEJMĚ EXISTUJE DOKONČETE NAČATÉ PLATO A KDYŽ BY SE NEDOSTAVILA MENSES V TERMÍNU UDĚLEJTE SI GRAVITEST. PŘÍJEMNÝ DEN

Antikoncepce

| Dotaz od: Kateřina

Chci vysadit antikoncepci. Před měsícem jsem měla poslední styk. Pauza s měsíčky byla. Teď jsem dobrala platíčko a dobírám dalších 10tbl. které mi zbyli z léta. Mohu vysadit...

Pokud nebudete mít další pohlavní styk, tak se nemusíte otěhotnění bát. Můžete antikoncepci vysadit, riziko nehrozí. S pozdravem Dr. Janoušková

Endometrioza

| Dotaz od: vendula

Letos mi bude 30 a děti ještě nemám. 16.unora 2010 jsem byla na laparoskopii s cystou ale našli mi veliký srůsty a nějaký mi rozdělili a nějaký tam ještě asi zůstali.Ginekolog...

Někdy se endometriosa vyléčí tím, že poacientka otěhotní, proto vám lékař doporučil ten pohlavní styk. Ve vašem případě se bude postupovat hormonální terapií, ale doporučovala...

Antibiotika

| Dotaz od: michaela

Užívám HA minesse a minulý týden v pátek jsem měla sex se svým přítelem. Následující pondělí jsem dobrala plato s prášky a následoval pauzový týden, ve kterém jsem dostala...

Pravděpodobnost je malá,účinek antibiotik na snížení antikoncepčního efektu je přeceňován a týka se hlavně jen některých,například těch, které jsou užívány pro léčbu TBC...

Nedostavená menstruace

| Dotaz od: Karolína

Pane Doktore, obracím se na Vás s dotazem, jestli mohu být i přes tyto všechny skutečnosti těhotná. Měla jsem pohlavní nechráněný styk asi týden před mou menstruací,kterou...

Nevím co myslíte pod pojmem prášky PO ale pokud přišla menses a test je negativní je gravidita nepravděpodobná. Příjemný den

Beru antikoncepci tri-regol 21+7 a dobrala jsem platíčko a byla jsem na 3 dny pryč a zapomněla jsem si prášky doma. Myslíte že po těch třech dnech co jsem je nebrala že si je...

Je nutno počítat s tím,že antikoncepční účinek bude značně snížen a tím i vyšší pravděpodobnost otěhotnění.Rozumnější by bylo tento cyklus používat kondom a znovu začít užívat...

Chtěla bych se zeptat zda je možné otěhotnět když beru antikoncepci? Četla jsem totiž ruzne recenze a některým holkám se to stalo že otehotneli při braní antikoncepce. Ja jsem...

Každá antikoncepce má jisté riziko selhání ,které vyjadřuje tzv. Perl index. V případě per orální kombinované hormonální antikoncepce je to 0,1-0,4. To znamená, že ke kolika...

Chtela bych se zeptat kdyz beru uz nekolik let antikoncepci stodette a nikdy jsem nechybovala ale ted se mi podarilo na pilulku zapomenout jake je riziko. Je to pilulka z...

Marie, riziko těhotenství tu je, byť je poměrně malé. Doporučuji za 14-21 dní po styku provést těhotenský test a prozatím používat při sexu další formu antikoncepce (kondom...

Možnost těhotenství

| Dotaz od: Ela

S přítelem nám praskl prezervativ. Gynekoložka mi dala 4 prášky hned a 4 po 12 hodinách. Prví 4 jsem vzala zhruba do dvou hodin po. Po 11 dnech jsem dostala měsíčky, je to o 3...

Šance na otěhotnění je velmi malá. Antikoncepci je nejlépe začít brát první den menstruačního krvácení. Pokud nekrvácíte déle než 2-4 dny, můžete začít i nyní, ale v takovém...

Vynechaná pilulka

| Dotaz od: Petulka

Mám dotaz. Beru skoro 4 roky antikoncepci Rhoya, po menstruaci jsem začala brát nove platicko, ale zapomněla jsem 2 a 4 prasek v 1. týdnu, od té doby jsem brala opět prášky...

Při takových chybách v užívání je gravidita možná pokud nepřijdou menses v termínu udělejte si gravitest. příjemný den

Těhotenství

| Dotaz od: michaela

Měla bych otázku jeslti je možné otěhotnět,když mám revma a beru na něj léky plaquenil jednou denně,před měsícem jsem přestala užívat hormonální kroužek nuvaring.Měla bych...

Důvod ke změně léků není, otěhotnění nijak nebrání jen v případě gravidity by jste měla Plaquenil vysadit. Příjemný den

Vynechání tabletky

| Dotaz od: Alena

Po dobrání antikoncepce je 7denní pauza,co se stane když budu mít 8den pauzu,prášek si nevezmu a budu mít styk? Můžu otěhotnět?Prášky sem 4měsíce brala plus minus pul hodiny...

Riziko otěhotnění je malé, ale jistě tady je. V přírodě ani v těle není nic 100%. Raději se v těchto případech chrante preservativem a poté si udělejte nejméně 2 kontrolní...

Souloz

| Dotaz od: Lucie

Mám dotaz dnes jsem spala s klukem bez kondomů. Beru prášky sunya cca půl roku, ale poprvé jsme spolu spaly v pauze, kdy prášky neberu. Mam strach z otěhotnění. Jsem prosim i...

Pokud jste neudělala chybu v užívání jste i v pauze plně chráněna. Příjemný den

Nově užívám antikoncepci Feminegi 3MG/0,03MG, předtím jsem několik let užívala Lindynette 20, vždy užívám 3 platíčka bez pauzy a 7denní pauzu až po 3.platíčku. Při přechodu z...

Evo, pokud, jak říkáte, berete tabletky pravidelně, pak jste chráněna i v té 7-denní pauze kdy žádné tabletky neužíváte. Začít krvácet 3.den od poslední tabletky antikoncepce je...

Opožděná menstruace

| Dotaz od: Denisa

Mám dotaz.... Dne 2.10 což znamená v nedeli jsem dobrala poslední prášek z druhého platicka, v pondeli jsme s pritelem meli pohlavni styk a on se do me vystrial....v úterý (4...

Deniso. Hormonální antikoncepce Vás chrání před otěhotněním i v době doporučeného přerušení v užívání tablet, protože při jejich užívání nedošlo k ovulaci. Pravděpodobně se...

Ha a menstruace

| Dotaz od: Katarína

Chci se zeptat na jednu věc. Beru už dlouho HA a stalo se mi, že jsem bohužel asi tak 8x vzala prášek jinak cca max o 2 hod. pozdějc a díky tomu se dostavila menstruace o 5 dní...

Berte dále, chráněná jste, jen je důležité, jakou berete antikoncepci.

Kdy mohu otehotnet

| Dotaz od: lucy

Mam problem uz pres rok se snazime mit s pritelem dite a porad nic. Prasky neberu uz taky pres rok, jinak sem zdrava a pritel take zadne problemy. Muzete mi poradit? Moc ho chci

Největší šance na otěhotnění je cca 14. den cyklu, kdy dochází k ovulaci. Přesto pokud se už tak douho neúspěšně snažíte, doporučoval bych návštěvu lékaře ohledně testů...

Klacid a minisiston

| Dotaz od: Andrea

Beru HA minisiston (asi 10- prasek dnes) A Prasky Klacid. Chtela jsem se zeptat jestli muze nastat problem, protoze se nam s partnerem nepovedlo dat si uplne pozor (kousek...

Klacid neovlivní účinky antikoncepce. Při pravidelném užívání antikoncepce se tedy otěhotnění nemusíte obávat.

Sex pri menstruaci

| Dotaz od: ilona

Muzete mi prosim poradit s mym problemem?Brala jsem 3roky a 3mesice antokoncepcni prasky Minisiston.Prestala jsem je brat asi pred 3mesici,jelikoz jsem nemela asi 5mesicu pohl...

V 5 dnu menstruačního cyklu není pravděpodobnost otěhotnění velká , i když se na 100 procent nedá vyloučit Příjemný den

Ráda bych se zeptala ohledně potratu. v 19tt jsem potratila miminko - bylo v pořádku, ale najednou přišly bolesti a já začala rodit. Během těhotenství jsem hodně zvracela a...

Vážená paní Přesnou dobu za kterou se doporučuje otěhotnění nelze na den přesně určit a doporučená doba skutečně kolísá mezi 3_6 měsíci Příjemný den

Zapomenutí antikoncepce

| Dotaz od: Iva

Chtěla bych se zeptat jestli když zapomenu dva dny vzít si antikoncepci a pak si třetí den vezmu tři naráz je nebo není dobrý nápad pokračuju tak v platu jako obvikle ale začla...

Ivo! Užívat několik tablet antikoncepce najednou určitě není dobrý nápad. To, že jste užila tři tablety naráz velmi pravděpodobně způsobilo vaše nynější krvácení. Správný postup...

Beru pravidelně HA minulou menstruaci jsem měla strašně divnou moc silnou a až do hnědá..tenhle měsíc se ale bohužel nedostavil, měla jsem sex s přítelem vždy si dává pozor jen...

Těhotná skutečně nejspíše nebudete, pro úplnou jistotu si můžete udělat těhotenský test, koupíte ho v lékárně. Jinak pokud se menstruace ani příští měsíc po dobrání aktivních...

Nepravidelná menstruace

| Dotaz od: Bára

Chci se zeptat...s přítelem jsme měli nechráněný sex presne před týdnem, ale vytáhl jej dřív než se do me stačil udělat, jelikož prášky neberu. byl to teprve můj druhy sex a...

Zatím se nebojte, pravděpodobnost otěhotnění je malá. Zpoždění může být přirozené, stává se to běžně. Pokud byste týden nedostala menstruaci, tak si kupte pro jistotu těhotenský...

Nechráněný pohlavní styk

| Dotaz od: Petra

Ze dne 6.11 na 7.11. jsem měla s přítelem nechráněý pohlavní styk. Poslední menstruaci jsem měla 25.10. a tudíž podle plodných dnů bych měla být v období zvýšeného rizika...

Slečno Petro. Ideální ochrana před otěhotněním se mnohem lépe dosahuje při pohlavním styku (a před ním) nežli po něm. Je velmi nepravděpodobné, že byste přes podniknuté...

Špinění mimo cyklus

| Dotaz od: Michaela

Mám takový problém beru Pramino 28 a zapomněla jsem si 1 prášek vzít, začala sem špinit, sice né moc tak 1 denně a to ještě občas. Prášky beru dál jsem tak v 21 dnu ale chci si...

Pokud nebudete zapomínat i v budoucnu, riziko otěhotnění je opravdu minimální. Zkuste si dát připomínku do mobilu :o). Pokud by se špinění dostavovalo i v příštím cyklu...

Běžné posunování menstruace

| Dotaz od: KateřinaH

Chtěla bych se zeptat, antikoncepci Bonadea užívám rok a dva měsíce, během této doby jsem už několikrát brala prášky např. 26 dní, poté si udělala sedmi denní pauzu. Naopak...

Nemusíte mít obavy na případnou budoucí graviditu to zcela jistě mít vliv mít nebude a ani organizmu jste nijak neublížila. Příjemný den

Měsíc bez ochrany

| Dotaz od: pajuska

Skoro dva roky beru antikoncepci, tedka nase financní situace není moc dobrá a já jsem si nesthla pořídit antikoncepci. S přítelem jsme spali s kondomem ale dvakrát se to...

V takovém případě je otěhotnění samozřejmě možné, pokud máte pochyby, udělejte si některý volně prodejný těhotenský test nebo navštivte gynekologa.

Vynechané dvě pilulky

| Dotaz od: Lenka

Po meno pauze jsem zacala brat v patek rano antikoncepci Katyu, v sobotu jsem mela styk... a dale vzala zase v nedelo rano prasky, bohuzel v pondeli a v utery jsem si prasek...

Nespoléhejte na antikoncepční účinek, je jistě oslabený. Chraňte se určitě 10dní kondomem. Můžete začít špinit.

Nechtene hubnuti po porodu

| Dotaz od: Eva

Mam 4 měsíce po porodu cisařským řezem,mam 174cm a vážím 56kg,před otěhotněním jsem vážila 63kg.Jsem velmi slabá a unavená,padají mi vlasy a bolí mě klouby,ale dítě mám hodné to...

Evo! Asi budete muset jíst abnormálně! Jezte co se do Vás vejde, přidejte na tucích (všechno od mléka plnotučné nebo i smetanové). Mezi jídly pijte koktejly jako je...

Měsíc před otěhotněním jsem měla antikoncepci na přerušení těhotenství. Bohužel měsíc na to jsme se špatným výpočtem trefili opět do uvulačních dnů s přítelem jsme spolu byli...

Ano, jistota je po 5 týdnu těhotenství,šanci jistě máte, hodnoty HCG stoupají to je příznivé,ale mimoděložní těhotenství je potřeba naprosto spolehlivě vyloučit příjemný den

Zvracení po změně hak

| Dotaz od: Lenka

Mám dotaz. Paní doktorka mi předepsala novou antikoncepci, Asumate. Před tím, jsem brala Foxinette, která mi přestala vyhovovat. První prášek z antikoncepce Asumate jsem začala...

Lenko, zvracení s novou antikoncepcí může a nemusí souviset. Pokud by souviselo, pravděpodobně byste zvracela i další dny, co budete HAK užívat a je pak potřeba prášky přestat...

Antikoncepce

| Dotaz od: Denisa

Beru antikoncepi již 3. měsíc a po 2 měsíci jsem měla 7 denní pauzu, poté jsem si 8 den vzala prášek a 9 den jsem měla nechráněný pohlavní styk, prášky jsem samozřejmě i nadále...

Antikoncepční tabletky užíváte tak jak máte, tedy jste před otěhotněním chráněna.

Antikoncepce

| Dotaz od: Michaela

Už pátým měsícem beru antikoncepci Dienille. Při předposlední menstruaci jsem pouze špinila s trochou krve. Po měsíci jsem menstruovala normálně jen slaběji, než obvykle. Může...

Při pravidelném užívání antikoncepce jste před otěhotněním spolehlivě chráněna, a to i během pauzy mezi platíčky. Zeslabení intenzity menstruačního krvácení bývá zapříčiněno...

Mám dlouhodobé střevní obtíže. Jde o to, že třeba dva dny nejdu na záchod a pak jdu tři dny po sobě 3-5x, ale většinou se do těch 4 stolic denně vejdu. Každopádně stolici mívám...

Zažívací obtíže mohou být důvodem nespolehlivost antikoncepce, vzhledem k obtížím se vstřebáváním tablet. Problém můžete elegantně vyřešit přejitím na antikoncepční náplasti...

Průjem po pilulce ii

| Dotaz od: Martina

Reaguji na Vaší odpověď na můj první dotaz (viz. http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/prujem-po-pilulce-57932). Nepředpokládala jsem, že bych měla 7 denní pauzu vynechat a...

Zcela spolehlivě budete před otěhotněním chráněna po 7 dnech užívání antikoncepce.

Anovulace

| Dotaz od: silvi

Pisu z mobilu tak omluvte carky a hacky.mam dotaz na anovulaci ma kamaradka se snazi otehotnet uz rok a pul,doktor ji zjistil ze u ni neprobiha ovulace dal ji prasky a rikal ji...

K pravidelnému cyklu a ovulaci je třeba estrogenů a gestagenů. Tyto hormony se musí uvolňovat v určitém režimu, cyklu. V 1.fázi cyklu převažují estrogeny (1.-14. den cyklu), v...

Těhotenství?

| Dotaz od: Eliska

Chtěla bych se zeptat. Beru antikoncepci chvíli přes rok a měla jsem styk s přítelem čtvrtý den menstruace, je možné že otěhotním? Čtvrtým dnem neberu prášky. Udělal se do mě...

Při pravidelném užívání HAC jste chráněná proti otěhotnění po celou dobu cyklu, a to i v sedmidenní pauze mezi dvěma platíčky, těhotenství se proto obávat nemusíte, s pozdravem...

Chtěla bych se zeptat na Váš názor. Jsem 2 roky po onkologické léčbě-rakovina prsu duktální karciom.probělala jsem chemoterapii,radioterapii a biologickou léčbu).Dosud beru...

Vážená paní Petro, podle údajů výrobce mají být ženy informovány o potenciálním riziku, které hrozí plodu, pokud otěhotní během užívání tamoxifenu nebo v průběhu dvou měsíců po...

Zapoměla jsem!

| Dotaz od: Tereza

Chtěla jsem se zeptat zda mám velkou šanci na otěhotnění když jsem si zapoměla vzít munulý měsíc asi 4 prášky z HA a tento měsíc taky a hlavně jsem zapoměla v prvním týdnu HA...

Pravděpodobnost gravidity samozřejmě existuje, na ultrazvuku je spolehlivě vidět gravidita 5 týdne,udělejte si gravitest,který je positivní již 5-6 den po případné koncepci...

Chci se zeptat potrebuju si oddálit menstruci z určitého důvodu a nikdy jsem nezačala hned po prvním platě brát dalsi prášky nemuze se mi nic stat? Dostanu mesicky tak jak mam...

Barbaro, nemusíte mít obavy, i při oddalování menstruace jste chráněna před otěhotněním. V případě Vaší antikoncepce pokračujete v užívání bez přestávky po požadovanou dobu nebo...

Beru ha Minisiston, a po týdnu užívání jsem zjistila, že jsem neužila první dva prášky po 7denní pauze... stalo se mi to poprvé... nechráněný pohl. Styk byl každý den s...

Pravděpodobnost gravidity existuje, procentuálně to není možno vyjádřit, pro jistotu do konce tohoto cyklu používejte kondom, pokud se nedostaví menses udělejte si gravitest...

Antikoncepce

| Dotaz od: Mišíková

Jela jsem na víkend pryč a zapomněla jsem si s sebou vzít prášky Belara. Jednalo se o druhé platíčko. Když jsem si vzala pilulku po příjezdu domů, nevzala jsem si tři, ale jen...

Pokud jste již odmenstruovala a začala další plato jste chráněna. Příjemný den

Potřebuji co nejrychleji poradit. Je mi 16 let a s pritelem jsme měli nechráněný sex. Neberu antikoncepci, ani jsme nepoužili kondom.. Vždy si dával pozor ale ted se do me...

Záleží, v jaké fázi menstruačního cyklu jste byla, když došlo k ejakulaci do Vás, někdy ani s touto informací ale těhotenství samozřejmě nelze vyloučit, a předpokládám, že...

Zapomenutá pilulka

| Dotaz od: Lucie

Mám takový problém v pondělí 28.12 jsem začala brát po 7denní pauze HAK jeanine ve čtvrtek 31.12 jsem měla s přítelem nechráněný sex s ejakulací do pochvy. Prášky beru ve 22:00...

Riziko je, ale ne velké. Doporučuji po zbytek cyklu používat navíc kondom.

Dovolená a menstruace

| Dotaz od: Jana

Mela bych dotaz na prasky oddalujici menstruaci. Pokousime se s partnerem o miminko, zatim neuspesne.. dalsi termin ovulace je na prelomu kvetna/cervna. Menstruace nasledne...

Doporučuji odložit pokus o otěhotnění po návratu z dovolené nebo nenasazovat léky na oddálení menstruace. S pozdravem MUDr. Dagmar Doležalová

Špinění při antikoncepci

| Dotaz od: Martina

Chtěla bych se zeptat. Už skoro rok užívám HA Stodette a poslední dobou se stává, že mívám časté špinění. Vzhledem ke zdravotním problém jsem začala brát Mutaflor a Pentasu, ale...

Užívané léky nesníží účinek současně užívané hormonální antikoncepce. Ke snížení účinku hormonální antikoncepce však může dojít vlivem snížené schopnosti střeva vstřebávat látky...

Nechráněný pohlavní styk

| Dotaz od: Nikol

Chtěla jsem se zeptat. Cca před měsícem jsem měla pohlavní styk s přítelem, neberu prášky a nepoužili jsme ani kondom. Před 14 dny jsem měla dostat menstruaci, ale nedostala...

Při každém nechráněním pohlavním styku může dojít k otěhotnění. Nyní si kupte těhotenský test a uvidíte. Testy jsou na 99,9% spolehlivé. S pozdravem Dr. Janoušková

Sex pri menstruaci

| Dotaz od: ilona

Dekuji za odpoved na moji otazku(Dobry den.Muzete mi prosim poradit s mym problemem?Brala jsem 3roky a 3mesice antokoncepcni prasky Minisiston.Prestala jsem je brat asi pred...

Aby byla zcela jistota , tak když by se menses opozdily o více než týden Příjemný den

5 let jsem brala hormonální antikoncepci (poslední prášek16.4.2015.) V této době jsme začali s partnerem trochu více uvažovat o miminku - nicméně stále jsme se částečně...

Gravidita při negativním testu a po negativním nálezu na ultrazvuku není pravděpodobná menstruace z jednoho vaječníku a v druhém ovulace není možná, při snaze o otěhotnění...

Vynechání hac

| Dotaz od: Lucka

Mám dotaz. Beru HA Mercilon, nyní jsem kvůli narychlo naplánovanému gynekologickému zákroku nucena vzít z platíčka o 2 prášky méně, tj ukončit braní po 19.pilulce, aby se ms...

Těhotenství není pravděpodobné, ale 100% Vám to nikdo neřekne, obecně je zvlášť vysoké riziko otěhotnění spojeno s vynecháním tablety na začátku nebo na konci balení, přičemž...

Epilepsie a řidičský průkaz

| Dotaz od: Veronika

Chtěla bych se prosím zeptat, zda bych si mohla udělat řidičský průkaz když jsem už druhým rokem neměla EPI záchvat. V 6 letech jsem měla první záchvat a v 21 poslední, mezi tím...

Milá Veroniko. Verdikt zda ano, či ne musí vyřknout Váš neurolog. V minulosti jsem v případě,že jsem nedokázal rozhodnout sám, oslovoval MUDr. Novotnou,která pracuje na...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Kateřina

Mám problém. Užívám HA Sunya (toto platíčko 15 dní) a zároveň 5. den antibiotika penicilín. Bohužel mi nikdo neřekl, že se mohou navzájem ovlivnit a ATB tak snížit vliv HA...

Ovlivňují se přes enzymy v játrech,ale že by byla účinnost nulová to určitě ne.chraňte se po dobu užívání antibiotik,pak nemusíte. těhotenství je nepravděpodobné.

Můžu být těhotná

| Dotaz od: Nikola

Mám dotaz ohledně možného těhotenství. Beru HA cerazette už 3.měsícem, ale ve 2.měsíci jsem zapomněla užít jeden prášek-další den jsem pak užila dva prášky naráz.Večer jsem měla...

Pokud jste celý minulý měsíc užívala HAK správně, je těhotenství krajně nepravděpodobné. Navíc jeden vynechaný prášek nepředstavuje téměř žádné riziko otěhotnění, které se ještě...

Menstruace

| Dotaz od: Petra

Chtěla bych se zeptat.TENTO MĚSÍC JSEM NEDOSTALA MENSTRUACI A TO UŽIVAM ANTIKONCEPCI A TA SE JMENUJE MIRELLE.PORODILA JSEM V BŘEZNU A MENSTRUACI JSEM MĚLA PRAVIDELNOU AŽ TENTO...

Pokud užíváte ATK přesně dle návodu, k otěhotnění by dojít nemělo. Neužívala jste současně nějaké léky, které snižují účinnost antikoncepce? ( např. některá antibiotika...

Slabá menstruace

| Dotaz od: Nela

Beru antikoncepci už 7 let ale teď jsem si zapomela vzít 3 prášky v týdny vzala jsem si je až na konci týdne tento týden jsem měla dostat menstruaci ale dostavila se až po 3...

Milá slečno Nelo, určitě nemá žádný smysl užít zapomenuté tabletky najednou, příště užijte jen tu danou v určený den. Zřejmě tím byla ovlivněna i menstruace, která se lehce...

Neplodnost

| Dotaz od: Irena

Chci se zeptat 9 měsíců se pokoušíme o dítě ???? já mám už 2 přítel žádný a chceš jedno ještě brala jsem na podporu otěhotnění 4 měsíce a nepomohlo to mám sníženo štítnou beru...

Paní Ireno, jak Vám už napsala paní doktorka, je třeba objednat se do centra asistované reprodukce a provést důkladné vyšetření Vás i Vašeho partnera. U Vás vyšetření zahrnuje...

Více prášků ha za den

| Dotaz od: Eva

Chtěla bych se zeptat. Dnes jsem si vzala omylem tři prášky. Jeden za sobotu, na který jsem zapomněla a jelikož bylo ráno tak jsem si nevědomky vzala prášek i za dnešek. Prášek...

Při takovém užívání se na účinek antikoncepce nemůžete spolehnout, chraňte se před otěhotněním navíc ještě např. kondomem. Tabletky doužívejte, napříště si nastavte třeba...

Hormonální antikoncepce

| Dotaz od: Alena

Druhým rokem beru antikoncepci Foxinette Neo. Minulý týden jsem ale pátý prášek (jde tedy o první týden) z balení užila o 10 hodin později a šestý prášek o 18 hodin později...

Aleno, raději bych neriskovala a jak píšete, ještě týden užívala další formu ochrany před otěhotněním. Účinnost hormonální antikoncepce může být snížena i vlivem horečky...

Špinění mezi menstruacemi

| Dotaz od: adela

Chtela bych se zeptat na problém ohledne spineni a slabych bolesti mezi menstruacemi. Jsem na syrove strave jiz skoro rok, neuzivam zadne prasky uz 4 roky. Prvni sex 2.12. a...

V první řadě by bylo vhodné přeci jen navštívit gynekologa, aby se těhotenství vyloučilo, i když je docela málo pravděpodobné. Postinor a podobné preparáty jsou do citlivého...

Beru antikoncepci pravidělně už 3 roky. Stím že jsem tenhle měsíc měla po dobrání prášku normální menstruaci. Nasadila jsem opět prášky, po týdnu užívání jsem si zapoměla...

Z důvodu vynechání 3 prášku v řadě, došlo nejspíše k narušení hormonální rovnováhy a dostavilo se krvácení ze spádu, platíčko antikoncepce řádně doužívejte s vynecháním 7 dní...

Strach

| Dotaz od: Iveta

Mám takový zvláštní problém. Užívám HA každý den přesně ve stejnou dobu nikdy jsem nezapoměla přesto trpím přehnaným strachem z otěhotnění a nevím jak se ho mohu zbavit jsem...

Máte pravdu,tento problém je spíše psychického rázu. můžete zároveň s prášky používat i kondom, to je ochrana téměř 100%. nejste jediná,kdo má tyto problémy.ale většinou si je...

Antikoncepce

| Dotaz od: Eva

Užívám antikoncepci Mercilon a podařilo se mi druhý týden užívání omylem v jednom dni vzít dva prášky. Jsem v tomto případě chráněna před otěhotněním? Děkuji za odpověď

Jiste, jste chranena

Účinost antikoncepce

| Dotaz od: Lenka

Vidím, že na této diskusi se opakuje téma účinosti HA při vynechání prášku. Můžete příp. shrnout, kdy může dojít k otěhotnění v případě opomenutí prášku: od kolika hodin začíná...

Lenko! Omlouvám se, ale podobný návod Vám neposkytnu. Hormonální kontrocepce přebírá hormonální řízení části Vašeho těla a je proto rozumné co možno dodržovat návod k použití...

Potřebovala bych radu. Užila jsem si antikoncepci Minerva těsně před tím než jsem požila alkohol. Četla jsem, že alkohol na prášky nijak nepůsobí. Na druhý den jsem ale měla...

Pravidelné užívání antikoncepčních tabletek Vás před otěhotněním chrání spolehlivě. V takovém případě není třeba mít obavy.

Účinnost pilulek

| Dotaz od: Sarah

Prosím Vás měla bych na vás dotaz,ohledně účinnosti antikoncepce.Antikoncepci Danielle beru pravidel od prvního prášku,jenže jsem si zapomněla vzít 14tý práček a tak jsem si ho...

Sarah! Pokud si další pilulku vezmete se zpožděním delším než 12 hodin, účinek antikoncepce může být narušen a až do konce cyklu byste měla používat ještě doplňkovou formu...

Předčasné vysazení antikoncepce

| Dotaz od: Krčková

Chtěla bych se zeptat. Už půl roku beru antikoncepci Belanette .. Při minulém vynechávání jsem omilem prodloužila dobu z 21 tabletek asi na 24 .. menstruaci jsem normálně měla...

V tomto případě by mohlo být risiko gravidity zvýšené pro jistotu použijte ještě kondom. Příjemný den

Lze otěhotnět při menstruaci?

| Dotaz od: Naděžda

Mám takový dotaz.. Při menstruaci, která začala 4.listopadu, jsem začala brát antikoncepci. O týden později jsem pořád ještě trochu špinila, ale měla jsem s přítelem pohlavní...

První 3 měsíce po začátku užívání antikoncepce se může špinění objevit. Doporučuje se v užívání nepřestávat a hodnotit až po 3 měsících. Pokud jste užívání začala první den...

Těhotenství a hypotyreoza

| Dotaz od: Pavel

Rád bych se vás zeptal : když partnerka už prej nema žádnou štitnou žlázu a navišil ji prášky Euthyrox bere 125 až 150 asi mg jedno dítě už máme šesti lety radi bych jsme chtěli...

Léky, které Vaše partnerka užívá zcela nahrazují hormony štítné žlázy. K otěhotnění není tedy žádná překážka. V těhotenství je potřeba tyto léky navýšit, aby pokryly i potřeby...

Velmi slabá menstruace

| Dotaz od: Lucie

Je mi 18 let a od 15 let užívám HA cilest kvůli velkým křečem v podbříšku. Když jsem HA užívala už se skoro neobjevovaly. Zhruba před 5 týdny jsem měla pohlavní styk s partnerem...

Může být problém v braní platíček najednou.3jsou už docela dost.ty pauzy je vhodné dělat,aby sliznice tolik nenarostla.nemyslím si,že by to bylo těhotenství.

Endometrióza

| Dotaz od: Jarka

Chtela bych se zeptat,mam mesic po laparoskopii kde mi byla odstranena endometrioza, na lecbu mi nasadili Visanne 1-0-0 po dobu aspon 3 mesicu.. Dr mi rekla ze po vysazeni by...

Vzhledem k tomu, že příčinou Vaší neplodnosti je endometrióza, a lék Visanne je přípravek určen právě k léčbě endometriózy, nedoporučuji ukončovat tuto léčbu předčasně a to bez...

Antikoncepce a těhotenství

| Dotaz od: Petra

Již 3 měsíc beru antikoncepci katya pravidelně, 7 dní od pauzy jsem brala prášky pravidelně, ale 8 den se mi povedlo zapomenout vzít prášek v určený čas a vzala jsem si jej asi...

Pokud byla pauza prodloužena o více než 12 hodin pak zde možnost otěhotnění existuje příjemný den

Zapomnela jsem si vzit prášek

| Dotaz od: Marcela

Mela jsem pohlavní styk pri třetím dnu brani antikoncepce a zapomnela jsem si vzit 7. prášek z prvního tydne, ale vzala jsem si ho druhy den. Prášky beru jinak pravidelně akorát...

Nevím procenta, to nelze určit, pokud jste užila tabletku do 12 hodin po zapomenuté, tj. do 36h po poslední tabletě, je účinnost zachována. Pokud později, užívejte kondom...

Antikoncepce

| Dotaz od: Pavla

Chtěla bych se zeptat,kdy mám začít užívat další antikoncepci. V prosinci jsem vysadila antikoncepcí chloe a od té doby jsem neměla menstruaci, údajně je to po vysazení...

Začněte první den menstruace, menstruace může být vyvolána. Nebo začněte kterýkoliv jiný den, avšak v prvním cyklu užívání nebudete chráněna před otěhotněním.

Antikoncepce

| Dotaz od: Viktorie

Začla jsem brát prášky od čtvrtka a v sobotu jsem měla pohlavní styk. Zapoměla jsem si vzít prášek v úterý a středu, vzala jsem si je dneska 2 najednou.... bude to mít nějaký...

Při vynechání delším než 12 hodin je možnost otěhotnění příjemný den

Antikoncepce

| Dotaz od: míja

Chtěla bych Vás poprosit o radu. Užívám antikoncepci Bellara a je to asi necelý týden (nejsem si teď jistá), kdy jsem si vzala prášek a asi za necelé 2 hodiny jsem zvracela. Asi...

Při zvracení je risiko,že tabletka místo aby byla vstřebána je vyzvrácena a tím pádem jako kdyby nebyla vzata.Pravděpodobnost otěhotnění tedy je zvýšena v případě, že jste ji...

Minuly týden 23.8 jsem si vzala poslední prášek z plátička...tudíž pátek a sobota už jsem přášky nebrala ale měla jsem pohlavní styk s přítelem, menstruaci jsem měla dostat do...

Při pravidelném užívání antikoncepce jste chráněná před otěhotněním i v době pauzy. Pokud menstruaci nedostanete, zakupte si těhotenský test. V případě negativity dále...

Vysetreni

| Dotaz od: M | z mobilní aplikace

Chtela bych se zeptat, jestli musim jit pred prvnim pohlavnim stykem k lekari na nejakou prohlidku nebo aspon pro nejake prasky ci jestli mi musi predepsat nejakou jinou...

Nemusíte, jen je třeba se při styku chránit prezervativem, aby nedošlo k otěhotnění a případně přenosu infekce.

Antikoncepce, zvracení aj.

| Dotaz od: Hana

Obracím se na vás zřejmě s rozsáhlejším dotazem, ale byla bych vděčná za vaši odpověď. Je mi 19 let, užívám antikoncepci Minerva už asi 3/4 roku. Nezapomínám, jsem zvyklá...

Pokud uděláte 7 denní pauzu po druhém platu, mělo by se dostavit menstruační krvácení obvykle jako v pauze po dobrání jednoho plata antikoncepce. Těhotenský test se stává...

Prosím o radu. Ve čtvrtek 5.7. jsem si měla vzít první prášek z platíčka (prášky beru již 6tým rokem) po klasické 7denní pauze na menstruaci. Ale platíčko jsem nikde nenašla...

Přípravek antikoncepce se měnit nemusí, pokud ženě vyhovuje. Nejrozumnější nyní bude, když vyčkáte příchodu menstruace a začnete s užíváním první tablety první den menstruačního...

Antikoncepce sunya

| Dotaz od: nina

Chci se zeptat, jaké je pravděpodobnost, že bych mohla otěhotnět, pokud jsem vynechala 1pilulku sunya na konci prvního týdne. Přesněji v sobotu jsem si měla vzít 6 piluly, ale...

Snížená funkce může být,pravděpodbnost otěhotnění Vám nelze říci ani spočítat. Doporučuji používat týden bariérovou antikoncepci.

Těhotenství po entizolu

| Dotaz od: Marta

Prosím Vás o radu. Již druhý měsíc beru antibiotika Entizol na růžovku v obličeji. Tyto prášky mám ještě na 1 týden. Po jak dlouhý době po dobrání antibiotik je možné začít...

Marto, hladina účinné látky metronidazol, která se nachází v přípravku Entizol, po ukončení užívání nepřetrvává dlouhodobě v organismu. Přesto bych doporučila mezi případným...

Antikoncepce mirelle

| Dotaz od: Vendula

Zdravím, je mi 17náct let a rozhodla jsem se brát antikoncepci Mirelle. V pátem dnu menstruace jsem užila první prášek, udělala jsem dobře? A chci se zeptat: Poté až si vezmu...

Chybu jste neudělala, ale musíte se současně s užíváním antikoncepce ještě před otěhotněním minimálně 7 dní chránit další metodou, např. kondomem. Spolehlivost antikoncepce...

Změna antikoncepce

| Dotaz od: Marie

Již třetím rokem si nechávám aplikovat depo proveru. Vzhledem k zdravotnim obtížím mi bylo doporučeno paní doktorkou antikoncepci změnit. Předepsala mi tedy klasické prášky s...

Učinek Provery trvá cca 3 měsíce vyčkejte menses a začněte první den možnost gravidity při slábnoucím účinku Provery nelze vyloučit ten kondom je tedy jistota. Příjemný den

Jsem těhotná?

| Dotaz od: Petra

Chtěla bych vědět jaká je šance že jsem otěhotněla. Na dovolené jsem brala prášky na oddaleni menstruace, které jsem přestala brát v pátek 28.10. a ten samý večer jsem měla...

Pokud jste tablety užívala a vynechala dle návodu, šance na otěhotnění by měla být mizivá. Pokud nechcete nechat vyšetřit, zda jste těhotná, u lékaře, můžete si zakoupit v...

Bolest při menzes

| Dotaz od: Liba

Už od svých 15 let jsem trpěla velmi bolestivou menstruací (bolesti byly tak silné, že jsem z nich zvracela, občas úplně omdlela, někdy se u mě střídalo teplo a zima, a nebyla...

Uvádíte, že bolest břicha tento měsíc cca. kolem 12tého dne cyklu byla doprovázená krvácením, jako při menzes, i když slabším, jednoznačně se bude jednat o problém gynekologický...

Její účinnost

| Dotaz od: Jiří

Prosím mám prosbu. Přítelkyně měnila antikoncepci. Dobrala plato, a další den začala užívat jiné prášky. Po prvním prášku ji večer bolelo břicho. Teď je užívá dále, a už je ty...

Nehrozilo, pokud nevynechá tabletku, je plně chráněná. Hezký den.

Mám 18 let a v létě jsem měla svůj první sex. Minulý pátek jsem měla třetí sex, můj první nechráněný, a den předtím jsem měla dostat menstruaci, která ovšem nedošla. Dneska...

Otázka je zbytečná...... Děti se dělají, když to řeknu obyčejně, právě tak, že se provozuje nechráněný styk. Z toho jednoznačně vyplývá, že těhotná být můžete. Lékárna je...

Lehké krvácení

| Dotaz od: veronika

Včera jsem měla pohlavní styk a na konci si všimla,že lehce krvácím. Domnívám se,že se jedná o špinění,protože již čtvrtý měsíc beru antikoncepci bez pauzy. Chtěla bych se...

Toto krvácení může být projevem hormonální nerovnováhy či poranění při styku. Antikoncepci nevynechávejte, pokud budete chtít udělat pauzu, tak až např. za 14 dní.

Antikoncepce

| Dotaz od: Adéla

Beru antikoncepci Sienima už 5 měsíců. 31.1. jsem zapomněla užít tabletku a ten den jsem měla nechráněný sex. Tabletku jsem si vzala hned, když jsem si to uvědomila, bylo to po...

Slečno Adélo, i přes chybu v užití antikoncepce je otěhotnění za daných okolností velmi nepravděpodobné. Žádná antikoncepční metoda ale není 100% spolehlivá, pokud tedy chcete...

Začla sem brát...

| Dotaz od: Aneta

Začla sem brát HA Regulon, a je tam napsaný že:První tableta Regulonu se má použít první den menstruačního krvácení. Žádná další kontracepční opatření nejsou nutná. to znamená...

Pokud jste začala užívat HA Regulon první den menstruace, ochrana skutečně nastupuje od 1.dne užívání, tj.7.den jste také chráněna. Při užívání antikoncepce může dojít v průběhu...

Bolesti břicha

| Dotaz od: Zuzana

Poslední dny menstruace do mě přítel parkrát vjel, neudělal se, ale nějak mě poslední dobou bolí břicho, mám problémy s žaludkem a beru na to prášky, ale mám strach. Mohla bych...

Pokud se jedná o známý problém se žaludkem-užíváte nanto léky-tak si to nemyslím. Možnost otěhotnění pri menstruaci, zvláště pokud nedošlo k ejakulaci, je velice malá. S...

Výtok při antikoncepci

| Dotaz od: Jana

Při začátku užíváni antikoncepce mi začali výtoky. Po vysazení vše vymizelo, ale protože se bojím otěhotnění chci prášky zase začít užívat. Myslím že svedive výtoky byly spojené...

Výtok mohl, ale také nemusel s antikoncepcí souviset. Doporučuji antikoncepci znovu začít užívat a pokud se objeví výtok, vyhledat gynekologa, aby zjistil příčinu výtoku. Pozn...

Vysazení antikoncepce

| Dotaz od: Lenka

Chtěla jsem se zeptat když beru HA regulon asi rok(jediná antikoncepce za život)a ted bych ji vysadila jak dlouho asi muže trvat otěhotnění?mam šanci hned jak přestanu brat...

Otěhotnět můžete hned.

Špinění při užíváni ha

| Dotaz od: Sabina

Už více než 2 roky beru HA mirelle a většinou vynechávám 4 denní pauzy, beru nepřetržitě... občas se mi ale stane, že po vynechání pauzy začnu špinit. Můj doktor mi předepsal...

Nevím,zda je antikoncepce v kombinaci s norethisteronem ta nejšťastější eventualita, po 4 letech kontinuálního uživání by bylo vhodné na měsíc HAK vysadit a poté pokračovat...

Hráněně nechráněný sex

| Dotaz od: Sára

Den před sexem a ani v den sexu jsem si nevzala antikoncepci (neměla jsem prášky u sebe), vzala jsem si ji až den po sexu. s přítelem jsme sice měli kondom, ale při sexu trošku...

Při vynechání pilulek hodně záleží na dni v cyklu, který je vynechán. Nicméně, pokud jste použili i prezervativ, tak ybch viděl riziko otěhotnění jako minimální.

Antikoncepce

| Dotaz od: veronika

Po 7 letech jsem začala opět užívat antikoncepci yadine vzala jsem si ji první den menstruace, ale ta trvalá jenom dva dny v podobě mírného spineni. Krvácet jsem začala až po 14...

Veroniko, pokud užíváte tablety pravidelně a ve stejnou denní dobu a pokud nedošlo k vynechání tablet, je velice nepravděpodobné, že byste byla těhotná. Předpokládám tedy, že...

Beru antikoncepci tri-regol 21+7 a dobrala jsem platíčko a byla jsem na 3 dny pryč a zapomněla jsem si prášky doma. Myslíte že po těch třech dnech co jsem je nebrala že si je...

Je nutno počítat s tím, že antikoncepční účinek bude značně snížen a tím i vyšší pravděpodobnost otěhotnění. Rozumnější by bylo tento cyklus používat kondom a znovu začít...

Těhotenství a antikoncepce

| Dotaz od: dieselka

Chtěla bych se vás zeptat, jak velká je pravděpodobnost, že otěhotním, když beru pravidelně prášky a při styku partner ejakuloval ještě ve mě.. Pořád si říkám, že proto ty...

Pokud berete antikoncepci podle návodu (nevynecháváte tablety, užíváte tablety pravidelně a pokud se náhodou zpozdíte, tak maximálně o 12 hodin), tak je pravděpodobnost...

Antikoncepce

| Dotaz od: Jana

Prosím Vás co se stane když nedoberu poslední dva prášky HA? Nabourá se mi nějak mestruační cyklus? A můžu otěhotnět v průběhu těch dvou dnů bez prášků a následně v 7 denní pauze?

Hormonální antikoncepci je třeba užívat přesně dle rozpisu a ve stejnou denní dobu. Jinak může dojít k poruše menstruačního cyklu a není zaručena ochrana před otěhotněním...

Změna ha

| Dotaz od: Dan

Brala jsem antikoncepci Dienille, po návštěvě své gynegoložky mi změnila antikoncepci na Mistru. Řekla mi že se nic nezmění. Je to prý uplně stejná ha jen jiný název a jiný obal...

Tablety užíváte správně, jste chráněna před otěhotněním nepřetržitě.

Může otěhotnět?

| Dotaz od: šimon

S přítelkyní jsme měli nechráněný sex, což by nebyl takový problém, kdyby přítelkyně nevysadila den před sexem prášky. Zajímalo by mne jak dlouho antikoncepce po vysazení má...

Pokud dobrala platíčko, tak je chráněná ještě 7 dní. těhotenský test nejdříve za 4 týdny, ale na 99,9%bude negativní.

Zpožděná menstruace

| Dotaz od: Iva

Beru Minisiston už skoro 13 let a po domluvě s gynekologem ho beru třeba dva až tři měsíce vkuse a pak udělám pauzu na menstruaci... Teď jsem ho zase brala asi druhý měsíc vkuse...

Jakákoliv nepravidelnost v menstruačním krvácení, zvlášť, pokud jí předcházela chyba v užívání, může samozřejmě znamet možnost neplánovaného těhotenství. Proto je důležité tuto...

Jsem 10 měsíců po porodu.problém se štítnou žlázou jsem měla před 6ti lety jen rok.před otěhotněním jsem žádné prášky nebrala a štítnou žlázu jsem měla v pořádku.ted již nekojím...

Míšo, upřímně tomu moc nerozumím...podle výsledku se jedná o sníženou funkci štítné žlázy, ale dle závěru by se mělo jedna o funkci zvýšenou. Asi se někdo přepsal. V každém...

Menstruace

| Dotaz od: Anna

Chtěla jsem se zeptat, když jsem brala antikoncepci 1 měsíc, po 9-ti denní pauze jsem si dala jednu pilulku a týden jsem prášky nebrala, a měla jsem slabé krvácení, které přešlo...

Můžete začít užívat celé nové platíčko i jiný den, než kdy začnete menstruovat, ale v zájmu ochrany před otěhotněním celý tento jeden cyklus bude vhodné používat ještě další...

Vynechání antikoncepce

| Dotaz od: Klare

Beru prášky stodatte. Zapomněla jsem si vzít v druhém měsíci užívání 10.tabletku. zjistila jsem to až po 24hodinach. Tak jsem ji ani nevyuzila a pokračovala dál. Mela jsem...

Vážená paní Krvácení je pravděpodobně způsobeno poklesem hladin z vynechané tablety,, pokračujte v užívání do konce plata a pokud by nepřišla normální menses v termínu...

Zpoždění menstruace

| Dotaz od: Jana

Prosím o pomoc, už pátý den mam zpoždění menstruace, prášky (HA) užívám pravidelně, nikdy se mi nestalo že by se mi to zpozdilo, sem celkem nervozní, s přítelem kondomy...

Milá Janko, riziko otěhotnění je při pravidelném užívání minimální. Může se stát, že se vám menstruace opozdí, nebo budete mít jen špinění a někdy se stane, že se v pauze mezi...

Psychiatrie

| Dotaz od: jana

Potřebovala bych poradit.Ke konci 6 měsíce jsem musela podstoupit přerušení .Šestined. probíhalo dobře,ale ke konci mě začala bolet strašně hlava.Pani dok.mi dalaCitalec že...

Jano! Pokud i přes nastavenou léčbu trpíte neklidem, je to známka toho, že po psychické stránce nejste zcela v pořádku. V této situaci je nejepším řešením svěřit se vašemu...

Antikoncepce

| Dotaz od: amy

Beru antik. Vreya,jelikož sem mimo město a zapoměla sem si doma prášky,tak bych se chtěla zeptat zda si můžu vzít prášek po dobrání platíčka až 9.den a ne 8.den jako obvykle...

Amy! Věnujte své hormonální kontracepci lepší pozornost, noste to třeba v peněžence... Po zpoždění více jak 12 hodin celou jednu denní dávku vynechte a po zbytek cyklu se...

Přítelkyna bývalá která mi tvrdí že musí okamžite otehotnet protože po operaci zase krváci, brala nejaké hormony které jej mneli zmírnit projevy endometriozy, navíc jak zase...

Stilnox není antidepresivum, ale hypnotikum, a v 29 letech s léčenou endometriozou by se těhotenství skutečně nemělo odkládat. Příjemný den

Včera při braní pilulky jsem zjistila, že předešlý den jsem zapomněla užít HA. Užívám tabletky z daného platíčka třetí týden. Podle příbalové informace vím, že mám dvě možnosti...

Tabletky můžete užívat jako dosud. Ničemu to nevadí a pokud nemíváte pohlavní styk, není se čeho obávat.

Účinnost ha

| Dotaz od: irena

Užívám již několik měsíců hormonální antikoncepci Jeanine. Nyní jsem však nenasadila další plato pilulek hned po uplynutí sedmi dní (kdy se prášky vysazují), nýbrž jsme tuto...

Pokud neberete antikoncepci podle návodu ,pak risiko otěhotnění hrozí příjemný den

Sex bez kondomu

| Dotaz od: Moniska

Chtěla jsem se zeptat jestli vadí když mám s partneren ''sex'' bez kondomu - když s nikým jiným on ''sex'' nemel a je mi věrný..a žádné dědičné neoci by neměl mítll vadí to...

Rozumnější je kondom, protože partner nemusí být úplně pravdomluvný a při sexu bez kondomu jde především o riziko přenosu pohlavních nemocí a virů / např. HPV/. Pokud si ale...

Antikoncepce

| Dotaz od: judy

Beru antikoncepci Artizian a chtěla bych se zeptat jestli můžu vysadit prášky z plata o týden dříve abych mohla dostat menstruaci dříve než běžně? Děkuji za radu.

Ano, možné to je. Je ale třeba postupovat přesně dle příbalového letáku a také počítat s případnými následky (nepravidelnost cyklu, snížená ochrana proti otěhotnění atd.).

Příznaky těhotenství

| Dotaz od: David

Bojíme se s přítelkyní,zda není těhotná...zhruba týden a půl jí začíná být špatně,motat hlava,nafouknuté břicho a bolest v kříži a celý den proleží...je to blbost mít příznaky...

Riziko otěhotnění při pravidelném užívání antikoncepce je malé, ale pokud chcete 100% vyloučit těhotenství, je třeba udělat těhotenský test. Ten ale bude event. positivní až cca...

Sex pri menstruaci

| Dotaz od: ilona

DEKUJI ZE JSTE MI ODPOVEDELA NA MOJI OTAZKU(Dobry den.Muzete mi prosim poradit s mym problemem?Brala jsem 3roky a 3mesice antokoncepcni prasky Minisiston.Prestala jsem je brat...

Těhotenský test má smysl dělat, když se nedostaví očekávaná menstruace.

Antikoncepce chrání

| Dotaz od: Marek

Chci se zeptat. Ma přítelkyně užívá pravidelně Minisiston , a momentálně ma 7 denní pauzu, a dva dny neměla tabletky a měli jsme pohlavní styk, vypadlo nám z hlavy , ze je v...

Marku, antikoncepce ji chrání po celou dobu, riziko otěhotnění je nízké, přesto nelze vyloučit. Pokud bude zpoždění, ať si udělá těhotenský test. Hezký den.

Mirena

| Dotaz od: Alena

V dubnu 09 to bude rok od zavedení, ale stále mám problémy s nepravidelnou mentruací a špiněním. Po 4 měsících jsem dostala prášky na srovnání, ale zlepšilo se to pouze na jeden...

Mirena skutečně významně ovlivňuje menstruační cyklus. Může ho změnit tak, že máte lehce zakrvavělý výtok (špinění), kratší nebo delší menstruaci, slabší nebo silnější krvácení...

Zoloft a aibilyfy

| Dotaz od: krtecek

Můj manžel bere tyto léky, ZOLOFT a AIBILIFY. Snažíme se o miminko a zatím se to nepodařilo, tak bych se chtěla zeptat zda nemají tyto prášky nějaký vliv na plodnost. Děkuji

Oba léky by možnost otěhotnění neměly ovlivňovat. Pro bych doporučoval konzutlaci přímo v poradně pro plodnost. Tyto léky by se ale neměly užívat během těhotenství. Hezký den.

Můžu být těhotná?

| Dotaz od: Iva

Prosím Vás,chtěla jsem se zeptat. Beru normálně antikoncepci(artizia) a po 7.denní pauze jsem měla začít brát v pondělí 2.12.jenže,jsem se rozhodla ji vysadit,protože mi to bylo...

Samozřejmě v době zmíněného pohlavního styku již nebyla antikoncepce účinná. Otěhotnění je možné.

Vynechání jeanine

| Dotaz od: Marcela

Jedná se o pauzu zhruba po 3 platíčkách Jeanine, kdy jsem prášky brala v kuse, abych si oddálila menstruaci (samozřejmě po konzultaci s lékařem). Prášky nevynechávám úplně...

Po kontinuálním užívání 3 platíček antikoncepce můžete udělat 7 denní pauzu, a před otěhotněním budete chráněna jak během pauzy tak také ihned od počátku užívání nového platíčka.

Účinnost ha

| Dotaz od: Charvátová

Mám takový dotaz: po sedmidenní pauze jsem po 3. účinném prášku (1. týden v cyklu) asi zhruba do hodiny zvracela..nebyl to nějak veliky "obsah" jen trochu štávy..následujicí dva...

Riziko otěhotnění je malé, ikdyž je důležité,jakou berete antikoncepci.

V 18 letech jsem poprvé užívala antikoncepci (Minerva) a brala jsem ji asi rok a 3 měsíce. Poté jsem ji vysadila, protože nebyla potřeba. Kromě zhoršení stavu pleti a maštění...

Zkuste zvážit, zda by nebyla pro Vás pohodlnější antikoncepce- ditroděložní tělísko, pesar, kondom atd. Nežádoucí účinky se mohou vyskytovat i u nízkohormonální antikoncepce...

Posunutí antikoncepce

| Dotaz od: Markéta

Ve čtvrtek 11.7. jsem po týdnu pauzy měla znovu začít brát prášky, ale můj doktor je na dovolené, lze prášky začít brát až v pondělí 15.7(Tedy po 3 dnech) nebo je mohu začít...

Když prodloužíte pauzu mezi jednotlivými platíčky antikoncepce, ztrácíte spolehlivou ochranu před otěhotněním, a bude nutné používání další ochrany navíc během tohoto...

Hormony

| Dotaz od: Monika

Uz jednou jsem Vam psala stim ze nemam menstruaci poradil ste mi lekare chodila jsem k jednomu a ten vubec nejednal takze jsem si nasla noveho a ten hned po prvnim vysetrenim...

Rozhodně prášky užívejte jak vám doporučil lékař.upraví se cyklus a naprostá většina žen po vysazení antikoncepce bez problému otěhotní, nemějte zbytečné obavy. Příjemný den

Těhotenství při užívání hak

| Dotaz od: Michaela

Beru antikoncepci bonadea a přes léto ji užívám bez přerušení. I přes užívání bez přestávky se mi dříve stávalo, že jsem začala trošku špinit, a tak jsem 7 dní prášky nebrala a...

Pokud opravdu užíváte antikoncepci pravidelně, je možnost otěhotnění minimální. S pozdravem, MUDr. Klímová

Léky na oddálení menstruace

| Dotaz od: Andrea

Chtela bych se zeptat jestli jsou nejake prasky na oddaleni Ms?? A pokud ano beru prasky Fertility blend na otehotneni.dekuji za odpoved.

Ano, existuje lék Norethisteron, který se užívá k oddálení menstruace. Předepíše Vám ho na požádání Váš gynekolog nebo můžete požádat o recept v nemocnici.

Zapomenutá pilulka

| Dotaz od: Petulka

Beru 3 roky antikoncepci Rhoyna. V sobotu jsem si zapomněla vzít prášek a zjistila jsem to až v neděli, proto jsem si vzala dva prášky najednou. Pátek poté jsme měli s přítelem...

Pokud uplynuto 6 dní risiko není velké, když by se nedostavily menses udělejte si gravitest. Příjemný den

Epilepsie a řidičský průkaz

| Dotaz od: Veronika

Chtěla bych se prosím zeptat, zda bych si mohla udělat řidičský průkaz když jsem už druhým rokem neměla EPI záchvat. V 6 letech jsem měla první záchvat a v 21 poslední, mezi tím...

Epilepsie je bohužel kontraindikací k řidičského průkazu.

V neděli jsem si vzala po 13 hodinách prášek, který jsem si měla vzít v sobotu. Bohužel jsem hodinu poté zvracela. Byl to druhý prášek platíčka, beru Mirelle. Ráda bych se...

Antikoncepce bude snížena, příště si vemte další tabletu. Používejte cca 10-14 dní bariérovou antikoncepci.

Potíže s antikoncepcí

| Dotaz od: Kateřina

Mám problém s antikoncepci a bojím se případného otěhotnění. Již přes dva roky užívám antikoncepci Velmari vždy jsem vše brala pravidelně no minulý měsíc jsem si nedopatřením na...

Kateřino, těhotná nejspíš nebudete, ale test si můžete udělat už nyní. Pokud bude negativní, ještě ho pro jistotu s odstupem několika dnů zopakujte. Dále Vám doporučuji vzhledem...

Chtěla jsem se zetat. S přítelem jsem uz skoro rok a ještě jsme se nemilovali. Problém je v tom, ze ja nechci, mám epilepsii a bojim se, ze bych mohla otěhotnět. Nechci spoléhat...

Jsou ještě další možnosti, které v kombinaci s kondomem minimalizují riziko otěhotnění. Jedná se o milování se pouze v neplodných dnech (z uvedených možností nejméně spolehlivé...

Selhání kondomu

| Dotaz od: Dan

Chtel sem se zeptat ma pritelkine je bulharka nebere prasky proti otehotne ale pouzivam kondom ale vsiml sem si ze v kondomu byla jeji krev porad te doufam ze nehrozi otehotneni

Selhání kondomu jako antikoncepční metody se v literatuře poněkud odlišuje. Pohybuje se v rozmezí 2-15%, nejčastější příčinou selhání je však nesprávné použití kondomu. Pokud je...

Paní doktorko, 29.6.2012 jsem prodělala mag.rez.mozku se zaměřením na hypofýzu. Je mi 25let jsem bezdětná. Na MR jsem šla kvůli hyperprolaktémii. Můj endokrinolog mi napsal...

Nikolo, nejedná se o nijak závažný nález...máte drobný, na 99,9% nezhoubný nádorek na hypofýze, který produkuje ve zvýšené míře prolaktin. Tento typ nádorů hypofýzy je dobře...

Můžu být těhotná?

| Dotaz od: Denisa

Mám antikoncepci chloe...v pondělí jsme začla brát bílé prášky z platíčka ty neaktivní a ještě jsem to nedostala...v neděli si beru poslední tak se chci zeptat když se...

Pokud jste tabletky užívala správně a bez zapomínání, jste před otěhotněním chráněná. Další aktivní tabletky začněte užívat dle plánu, tj. v pondělí. V případě, že se menstruace...

Antikoncepce

| Dotaz od: Alena

Ve středu 10.8. jsem si vzala první prášek HA Katya, kterou užívám už 4 roky. V neděli 14.8. jsem měla nechránění pohlavní styk s přítelem a v pondělí jsem si zapomněla vzít...

Bylo by vhodné po dobu 10 dní pro jistotu použít ještě kondom. Příjemný den

Těhotenství

| Dotaz od: Niki

Před 7 lety jsem jedla tabletky na otehotnění , ,povedlol se a ted mam 7 letou dcerku .Momentálně se spřítelelem snažíme o další miminko poosila jsem lekare jestli by mi...

Tehotenstvi soucasne v dutine delozni a ve vejcovodu je velice raritni ale, jak jste sama zazila , je mozne. Pokud mate plne funkcni druhy vejcovod, t.j. pokud je pruchodny...

Špinění mezi menstruacemi

| Dotaz od: adela

Chtela bych se zeptat na problém ohledne spineni a slabych bolesti mezi menstruacemi. Jsem na syrove strave jiz skoro rok, neuzivam zadne prasky uz 4 roky. Prvni sex 20.12. a...

Po Postinoru by měla být antikoncepce pravidelná stejně, jako byla před tím. Pokud jste Postinor užila včas - do 72 hodin, těhotná byste být neměla. Jestli se nepravidelnost...

Vynechání ha

| Dotaz od: Sony

V pondělí 2.5. jsem začala brát nové platicko HA tak jak se má. Na víkend jsme jeli pryč a já si prášky nevzala (pátek sobota neděle) v neděli jsem měla 2 krát nechráněný pohl...

Pokračujte v načatém platu ale po celou dobu je nutné použít ještě kondom, možnost gravidity existuje. Příjemný den

Chci se zeptat jak postupovat, když jsem vynechala 3. tabletu z balení HA Mercilon v prvním týdnu užívání - vzala jsem si ji až po 12 a půl hodinách. Doktorka mi napsala...

Pokud jste si vzala postinor,nemusíte pokračovat v balení,ale musíte počítat s nepravidelným krvácením,lépe by bylo platíčko dokončit příjemný den

Prosím o radu. Ve čtvrtek 5.7. jsem si měla vzít první prášek z platíčka (prášky beru již 6tým rokem) po klasické 7denní pauze na menstruaci. Ale platíčko jsem nikde nenašla...

Ne,od začátku užívání budete plně chráněná ,nemějte obavy. Příjemný den

Zapomenuta antikoncepce

| Dotaz od: Iveta

Potřebuji poradit jak mám pokračovat když sem zapoměla 15 prášek. Ale je to komplikovanější antikoncepční prášky užívám je ve 20:00 večer a vzala jsem si jej až dnes v 10:44...

Iveto! Obecně má narušení rytmu podávání HAK za následek pokles antikoncepční účinnosti. Popsaná nepravidelnost je víceméně minimální a ochrana před otěhotněním klesla jen...

Ha a průjem

| Dotaz od: Ibišek

V pondělí jsem si v 17:45 vzala HA Sunya (platíčko uživám již 2. týden). Poté jsem cca za hodinu běžela na záchod, pravděpodobně průjem a poté ještě jednou ale již míň. V PO a v...

Možnost že průjem mohl oslabit účinek vaší antikoncepce existuje. Doporučuji vám proto až do konce cyklu užívat ještě doplňkovou antikoncepční metodu, např. kondom.

Vysazení antikoncepce

| Dotaz od: Kristýna

Pane doktore, beru antikoncepci už třetí rok. Vzhledem k tomu, že momentálně nemám partnera a antikoncepci jsem brala, protože mi bylo vždy špatně, když jsem měla menstruaci...

Ohledně otěhotnění do 6měsíců po antikoncepci - to je mýtus, není pravda. Na druhou stranu se po vysazení antikoncepce vrátí všechny bolesti a nepříjemnosti spojené s menstruací...

Otěhotnět po antikoncepci

| Dotaz od: marcela

Obracím se na vás s dotazem jaká je nejdelší doba čekání než se tělo vyčistí od antikoncepce? Brala jsem léta HARMONET, po té mi předepsal doktor PRAMINO, prášky jsem vysadila...

Otěhotnět můžete hned po vysazení antikoncepce. Tělo již máte zbavené hormonů. Navíc ne každý cyklus můžete obvykle otěhotnět, často se stává, že až tak každý 6.až 7. měsíc...

Zapomenutá pilulka

| Dotaz od: Radka

Chtěla bych se zeptat jestli že jsem zapoměla 9 pilulku a ten den jsem měla nechráněný sex a večer jsem si vzala obě pilulky po té co jsem zjistila že jsem ji zapoměla jaké je...

Nevím,jaké berete prášky, pokud to nejsou tzv. minipilulky,je tolerance celkem dobrá a nemělo by se nic stát. Pro jistotu používejte kondom 7dní. Pokračovat v platíčku můžete...

Antikoncepce

| Dotaz od: Anýs

Chtěla bych se zeptat,zda když beru prášky a pak přestanu kvůli menstruaci zda jsem po dobu mentruace chránená. Děkuji

Při pravidelném užívání hormonální antikoncepce jste před otěhotněním chráněna i v době pauzy mezi jednotlivými platíčky.

Změna doby braní prášků

| Dotaz od: Ivana

Vím že je to asi dost hloupý dotaz, nicméně mě tento problém trápí a budu ráda za odpověď. Od 15 let (už 6 let) beru antikoncepci Lindynette 20, prakticky bez problémů. Celých...

Je naprosto jedno kdy antikoncepci berete, jde jen o to,aby to bylo vždy ve stejnou dobu. Příjemný den

Antikoncepce

| Dotaz od: Eliška

4 roky užívám pravidelně antikoncepci Jangee. Před odjezdem z na dovolenou jsem si zapomněla vzít nové platíčko antikoncepce, poslední pilulku ze starého beru dnes a domů se...

Jste-li na dovolené v ČR,nejjednodušší volba je dojít pro recept v místě Vašeho pobytu ke gynekologovi.Jste-li v zahraničí byla by tato volba rovněž možná,ale mohla by být vyšší...

Těhotenství

| Dotaz od: Aneta

Dobrý den. Mam problém chceme s přítelem díte už 9 měsíců to plánujeme a pořád nic žádný prášky neberem prosivas poradte nám děkuji

Chápu, že Vás dosavadní neúspěch snahy o otěhotnění velmi trápí, ale bohužel takto přes internetovou poradnu to určitě nevyřešíme. Rada je jasná - jděte ke svému praktickému...

Už několik let beru pravidelně HA. Menstruaci jsem měla vždy silnou bolestivou a trvala 5-7 dní. Minulý týden ve středu a čtvrtek jsem prodělala střevní chřipku. V pátek jsem...

Při užívání antikoncepce je síla krvácení určena právě dávkou hormonů v antikoncepci. Pokud jste neudělala chybu v užívání, je šance na otěhotnění nízká, a to i přes prodělanou...

Sex

| Dotaz od: monika

Koncila mi 6 den menstruace a hnedka 7 den jsem mela s partnerem sex, a on do me vyvrcholil,neberu zadnou antikoncepci.mohla bych otehotnit????

Možné otěhotnění je.pokud nechcete otěhotnět,vemte si postinor (účinnost je do 72 h po styku, pak už neúčinkuje).prášky jsou na recept (tj.váš gynekolog nebo gyn.pohotovost)

Antikoncepce

| Dotaz od: simona

Chtěla bych se na Vás obrátit s mým dotazem. Začala jsem brát antikoncepci Lindynette 20, každý den ve stejnou hodinu si vezmu jednu tabletku. Stává se mi občas, že se mi po...

Pokud tabletky užíváte pravidelně, jste chráněná před otěhotněním. Určitě neztratily antikoncepční ochranu.

Zpoždění menstruace

| Dotaz od: Dana

Prosím Vás pěkně jestli byste mi mohla poradit. Začala jsem brát HA Lindynette brala jsem podle návodu 21 dní pak jsem měla 7mi denní pauzu a začla jí brát znovu, ale z dalšího...

Obě varianty jsou možné. Udělejte si těhotenský test.

Zapomenutí antikoncepce

| Dotaz od: Tereza

Mám v podstatě klasický dotaz. Užívám hormonální antikoncepci asi 4 roky. Vynechala jsem si pauzu, beru tedy prášky dnes 29.den a zapomněla jsem si vzít tabletku, hned jak jsem...

Není mi zcela jasné, jak antikoncepci užíváte. Kdy jste měla pauzu, bylo to před 29 dny? V případě, že užíváte antikoncepci v dlouhodobých cyklech, jedna zapomenutá tabletka...

Nepravidelná menstruace

| Dotaz od: sandra

Pane doktore, prosím vás brala jsem Lunafem cca 3 roky pak jsem lunafem vysadila cca před 3 měsíci a začala jsem malinko krvácet krvácení trvalo celý měsíc tak jsem se objednala...

Pokud se snažíte otěhotnět, je vhodné nastavit pravidelný menstruační cyklus. U Vás zřejmě samovolně cyklus pravidelný není. V těchto případech nasazujeme léčbu preparáty jako...

Těhotenství

| Dotaz od: michaela

Chtěla bych se zeptat zda může Nosifol pomoci k otěhotnění? bereme ho oba s partnerem. K tomu jím xyzal na alergii jinak žádné práškyneužívám,ale nějak nám nejde otěhotnět...

Nosifol může pomoci jen v některých případech (PCO neboli HAS - hyperandrogenní syndrom), užívání u partnera považuji za zbytečné. Doporučuji kontrolu v centru pro léčbu...

Bolest při menstruaci

| Dotaz od: Lucie

Už několik let se potýkám s bolestivou menstruací, a to i když jsem brala HA. Bolesti mám hlavně v oblasti zad, ne břicha a jsou tak silné, že nemohu ležet, sedět ani stát a...

Vážená paní Bez vyšetření těžko odpovědět o co se jedná ale každá bolest břicha vyžaduje vyšetření aby se odlisila banalita od vaznejsiho problému pokud by obtíže neustoupily...

Zapoměla jsem ...

| Dotaz od: Šárka Sedláčková

Zapoměla jsem si vzít minulý úterý a středu antikoncepční pilulku, pak jsem jsem je začala brát dál, tak jak jsem byla zvyklá (ty 2 zapomenuté jsem vynechala). Po třech (ve...

Pokud zapomenete vzít antikoncepční tabletu, tak se může stát, že dostanete menstruaci. Je to stejné jako, když přerušíte užívaní klasicky na dobu sedmi dnů mezi tabletami. Při...

Užívám rok antikoncepci Belara a prvně se mi stalo, že se mi v sedmidenní pauze menstrace nedostavila. Prášky užívám pravidelně +/- 3 hodiny. Týden zpět jsem měla sex s...

Pokud tabletky užíváte pravidelně, jste před otěhotněním spolehlivě chráněna. Menstruace se nemusí dostavit vždy přesně druhý nebo třetí den. Vyčkejte ještě den, dva. Po pauze...

Celý proces léčby neplodnosti je pro ženy velmi stresující, částečně i proto, že zde existuje řada překážek. Podle odborníků může hrát stres prioritní roli u třetiny všech...

 celý článek

Existuje řada různých metod léčby neplodnosti, které obvykle přímo závisí na příčině problému. Lékaři často přistupují k využití hormonálních preparátů, nebo dokonce k...

 celý článek


 celý článek

Trpíte-li cukrovkou již delší dobu, asi jste na pravidelné polykání pilulek zvyklí. Pokud však stále zapomínáte nebo vám byly léky nasazeny teprve nedávno, nabízíme pár tipů...

 celý článek

Většina párů plánujících rodinu chce s početím miminka uspět co nejdříve. Pravidelný pohlavní styk v době co nejblíže ovulaci partnerky je jen jednou z věcí, kterými šanci na...

 celý článek
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: