Zvracení po změně hak

Mám dotaz. Paní doktorka mi předepsala novou antikoncepci, Asumate. Před tím, jsem brala Foxinette, která mi přestala vyhovovat. První prášek z antikoncepce Asumate jsem začala brát v první den menstruace. Vzala jsem si ho večer, ale přibližně za tři hodiny jsem zvracela, další (náhradní) prášek jsem si nevzala, jelikož jsem měla tento problém celou noc a ráno. Další den večer jsem si vzala druhý prášek z platíčka a pokračuji v braní do teď. Chtěla jsem se tedy zeptat, kdy budu chráněná před početím. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Lenko, zvracení s novou antikoncepcí může a nemusí souviset. Pokud by souviselo, pravděpodobně byste zvracela i další dny, co budete HAK užívat a je pak potřeba prášky přestat brát a nechat si předepsat jiné.
Pokud to s tím nesouvisí, za 3h je prášek již zcela jistě vstřebán ze žaludku a jste chráněna proti početí. Současně tedy ale dle vašeho tvrzení probíhá nyní menstruace, takže otěhotnění přichází v úvahu až za cca 14 dní, až bude ovulace.

MUDr. Vít Křehnáč
MUDr. Vít Křehnáč

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: JACH-TA s.r.o., Řež

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: