Tromboza v noze


Zánět žil v levé noze

| Dotaz od: Petr

Jsem hudebník a po zájezdu do Štrassburku( dlouhé sezení v autobuse tam i zpět), mi začala bolet levá noha. Bolest se vyskytovala hlavně ve stehně zepředu a trošku i z vnější i...

Petře, obecně při dlouhém sezení v dopravních prostředcích s nemožností pohybu je riziko trombózy zvýšené a při výše zmiňovaných obtížích je třeba na ni myslet. Negativní...

 

Trombóza

| Dotaz od: Hana

Pane doktore, prosím Vás o radu ohledně trombózy. V prosinci 2014 jsem byla na operaci křečových žil klasickou metodou obě nohy. Po operaci mi zůstala pravá noha silnější než...

Vaše tromboza pravděpodobně nevznikla kvůli operaci. Ale letos v létě bylo strašné vedro a to spolu s nedostatečným přísunem tekutin a např. kouřením a možná i dalšími...

Nejčtenější článek Ilustrace

Přestat kouřit není snadné. Když už jste se rozhodli, máte jistě silné důvody. V průběhu léčby přesto může vaše motivace ochabovat. Poradíme, jak ji osvěžit a upevnit.

 celý článek

Tromboza

| Dotaz od: Kamila Koch

Mam dotaz tykajici se trombozy. Pred cca l rokem jsem mela uraz nohy, a s velkou pravdepodobnosti po nespravnem vysetreni -ihned po urazu- ,kdy mi nebyl dan Heparin, ci...

Z trombózy strach mít nemusíte, pokud bude dodržovat režimová opatření - dostatek pohybu, tekutin atd. Kompresní punčochy pro vás nejsou nezbytně nutné. Odstranění trombózy...


Tromboza a modřina

| Dotaz od: Petr

Mel bych dotaz ohledne meho problemu.Mel jsem nastiple leve hlezno u nohy a po sundani sadry mi zjistili hlubokou zilni trombozu v leve noze.Cca 3 tydny jsem si pichal Zibor a...

Petře! V současné době jste účinně warfarinizován, máte naředěnou krev na takovou hodnotu, při které je vznik další trombózy velice nepravděpodobný, vzniku další trombózy se...

Nejčtenější článek Ilustrace

Když se hovoří o pneumokokové infekci, možná máte pocit, že se vás to netýká. Opak ale může být pravdou. Víte, jaká jsou rizika a jak se účinně chránit?

 celý článek

Trombóza

| Dotaz od: Kateřina

Chtěla bych se zeptat zda, když se cca 4 týdny léčím s povrchovou trombózou v noze, jestli bych mohla jít normálně do sauny, vířivky apod. Děkuji předem za odpověď.

Pobyt v sauně se nedoporučuje 3 měsíce po tromboze. Ale pokud máte potvrchový zánět žil již přeléčený a kompletně to zmizelo, tak saunu dobře zvažte. V teple se žílám nedělá...

Trombóza

| Dotaz od: ivana

V říjnu 2013 po zlomenině kotníku mi byla zjištěna trombóza v noze. V lýtku se mi vše zprůchodnilo, ale ve stehně mi zůstal 15 cm kus ucpaný i po půl roce. Už mi vysadili...

Snažil jsem se na tento dotaz rovnou odpovědět v rámci reakce na ten Váš doplňující, tak snad to bylo přínosné... Hezký den!

Trombóza?

| Dotaz od: Eva

Před dvěma lety mi začala otékat levá noha, od kotníku až ke kolenu. Praktickou lékařkou jsem byla poslána na chirurgii, kde mě poslali na ultrazvuk. Několikrát mi v noze nic...

Evo, bohužel nejen že jste prodělala trombózu, trpíte nejspíš insuficiencí - ochablostí žilní stěny, což Vám zvláště v teplejších dnech způsobuje otoky, pocity těžkých nohou...

Dnes mi po ultrazvuk vyšetření zjistili žilní trombózu v noze 30mm.nasadili mi injekce, poté walfarin. (Žena 34,nekourim, neužívám antikoncepci ale brala jsem, bez úrazu i...

Druhou dávku injekce si můžete vzít dříve než za 12hod, ale ne dříve než 6hod a pak si to časování upravte dle vašich potřeb 6-18. první den nedoporučujeme velkou fyzickou...

Trombóza

| Dotaz od: Věra

V prosinci mi po ultrazvuku našli trombózu v pravé noze někde u kotníku, byly mi nasazeny injekce Fraxiparine Forte. Po 10 injekcích jsem šla na Quick test a pokračovala v...

Trombóza se léčí léky na ředění krve. Injekční forma je Fraxiparine, tento lék působí ihned. Účinek Warfarinu nastupuje pozvolna a je nutné kontrolovat quick. Normální quick je...

Trombóza x porod

| Dotaz od: Petra

Mám trombózu v levé noze, sledují mně v trombotickém centru. Mám nějaké omezení při těhotenství a porodu, popřípadě můži rodit přirozenou cestou či do vody, prosím vás? Petra

V každém případě budete sledována v risikové poradně a průběh těhotenství i porod bude odviset od aktuálního stavu, klinického nálezu a laboratorních hodnot tak aby vše pro vás...

Nejčtenější článek Ilustrace

Školní rok utekl jako voda a než se nadějeme, bude tu opět týden předávání vysvědčení. Pro mnohé školáky ale i jejich rodiče je to silně stresující období. Jak vše zvládnout v...

 celý článek

Trombóza

| Dotaz od: ivana

Pane dochtore Ducháčku. Moc děkuji za velmi rozsáhlou odpověď ohledně mé trombózy v noze ze dne 28.4. Chtěla bych se zeptat jestli mám navštívit nějakou cevní ambulanci, kde o...

V některých případech se po trombóze vyvine posttrombotický syndrom. Noha je více oteklá, bolí při větší námaze, nic se s tím nedá dělat. Je dobré nosit kompresní punčochy, v...

Chtěla bych Vás poprosit o pomoc při řešení otcova problému. Otec má 54 let. V červnu 1995 si utrhl Achillovu šlachu, poté zůstala ošklivá jizva. V únoru 2008 – flebo trombóza...

Není to tak úplně můj obor. To tmavnutí patří do obrazu postflebitického syndromu. Myslím, že léčba je odpovídající. Asi by bylo dobré doplnit specializované cévní vyšetření.

Trombóza

| Dotaz od: ivana

Byla mi v říjnu 2013 po zlomenině kotníku zjištěna trombóza v noze, ve stehně mi zůstal 15 cm kus ucpaný i po půl roce. Ultrazvuk po 3 měsících od vzniku trombózy: VFC a VPF...

Omlouvám se za pozdní odpověď, dotaz byl ke mě až nyní přesunut. Nicméně musím dodat, že Vám k věci asi oproti předchozím odpovědím nic nového neřeknu - identický nález trvající...

Trombóza

| Dotaz od: Lucie

Bolelo mě lýtko a byla jsem na vyšetření ultrazvukem... trombóza byla vyloučena... chtěla jsem se zeptat jestli je vyšetření sonem dostačující nebo existuje i jiné vyšetření...

Bolest lýtkového svalu může může v případě nevelké trombózy umístěné jen v žilách lýtka být jediným příznakem (jinak k trombóze patří i otok, pocit napětí nebo i "zesílení...

Bioquant a tromboza

| Dotaz od: Petr

Vážená paní doktorko,prosím o Váš názor (popř. názor Vašich kolegů) na použití přístroje BIOquant. Je mi 44 let, nedávno jsem prodělal malý chirurgický zákrok na koleně, ovšem...

Podle informací na stránkách distributorů není léčba warfarinem kontraindikací k užívání Bioquantu. Sám však nemám s používáním Bioquantu žádné zkušenosti a spíše o jeho...

Trombóza

| Dotaz od: Jan

Jsem dnes propuštěn z nemocnice do domácího ošetřování pro doléčení plicní embólie a HŽT v levé noze. Nález je popisován jako dle CT angio plicní embolie bilat. bez plicního...

Vážený pane Jane, kombinace antikoagulační léčby a pohybové aktivity je základním předpokladem sekundární prevence hluboké žilní trombózy a dalších komplikací. K dalším...

Paní doktorko, prosím o radu. Mám trombózu v lýtku, léčím Xareltem na ředění krve. Dle ultrazvuku již trombóza není vidět. Ale, trápí mě červená a svědící kůže ne přímo na místě...

Může jít o ekzém, který se v terénu varixů často objevuje. Promazávejte třeba Bepantenem či Cicaplastem, pokud ložisko hodně svědí, kožní lékař vám předepíše zklidňující krém .

Tromboza?

| Dotaz od: Kubík

Zdravím, chci se zeptat, sem 6 dnů po Artroskopii pravého kolene, (byla mi vytahována myška ). Od této operace, když ležím a po té vstanu a dám operovanou končetinu dolů začnou...

Zdravím, proti tromboze svědčí argument, že Vám otéká pouze koleno a ne bérec a noha, pro trombozu barevné změny. Brnění svědčí pro dočasné tangování nervu při operaci, nikoliv...

Lze posuzovat trombózu hlubinných žil v pravé noze jako nemoc z povolání když je mě 46 let a od 20 let jezdím jako řidič z povolání? Děkuji.

Petře, trombóza není uvedena v seznamu nemocí z povolání, tudíž to nelze. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

Tromboza

| Dotaz od: Michaela

Je mi 22let a jsem kuracka,chtela bych se zeptat 28.3 jsem prodelala operaci v celjove narkoze odstraneni vejcovodu pro mimodelozni tehotenstvi,18.4 konizace delozniho cipku v...

Ddimery jsou opravdu velmi nízké, trombozu zcela jistě nemáte, i když samozřejmě riziko je vždy pokud kouříte a hlavně pokud berete hormonální antikoncepci...což nevím...pokud...

Bolest lýtka - tromboza

| Dotaz od: Pavlína

Mám prosbu. Asi dva dny mě píchalo v lýtku když jsem šla nebo jsem se postavila. Byla jsem v nemocnici a z krve vyloučili trombózu. Další den mě stále bolela noha, ale také se...

Pokud byly d-dimery negativní a stále jste měla problémy s dýcháním a bolest v lýtku přetrvávala, je na místě , i přes negativitu dimeru, udělat doppler vyšetření dolních...

Tromboza po operaci

| Dotaz od: Tereza

Dnes jsem týden po operaci LCA. Otok mírně opadl ale trápí mě vznik modřin na noze. Bojím se aby se nejednalo o trombozu. Při propouštění jsem nedostala žádné injekce ani prášky...

Na zaslaném snímku jsou běžné hematomy po operaci.Je nutné je potírat Liotonem či jinou mastí s Heparinem. Trombosa se projevuje především otokem lýtka azvětšením jeho objemu s...

Žilní trombóza

| Dotaz od: Evelina | z mobilní aplikace

V pátek mi byla zjištěna hluboká žilní tromboza v levé noze od kolene dolu.na nohu si už asi týden nemohu pro bolest stoupnout,napsali mi Clexane které si musím pichat do...

Terapie je správná LMWH,kompresní terapie je na místě, stran bolestivosti, samozřejmě tato diagnóza bolí,postupně by měla bolestivost ustupovat. Pokud je bolestivost výrazná...

Tromboza v třísle

| Dotaz od: Veronika

Vcera vecer jsem byla u lekare na pohotovosti delal mi vysetreni na trombozu protoze me boli v trisle a v noze, byla jsem na ultrazvuku cev tam mi zjistil v proxim v useku fem...

Dobrá den, možná jde o natažené tříslo, nějaký sval, úpon. Hladina D-dimerů byla prakticky normální, proto se o akutní trombózu nejedná. Doporučuji vyšetření u rehabilitačního...

Chtěl jsem se zeptat zda se dá nějak zlepšit a vyléčit průtok krve v nohou,je mi 26 a na ultrazvuku mi zjistili prodělanou trombózu, předepsali mi drahé myslim že Detralex...

Bohužel léčebné možnosti jsou omezené. Léky, které mají smysl jsou pouze Detralex, dále režimová opatření- punčochy, vyvarovat se dlouhému stání. Poté se domluvit na angiologii...

Žilní tromboza

| Dotaz od: Ludmila

Mám časté bolesti obou lýtek, ale více na levé noze, kde se mi občas udělá červený flek, který na kůži vypadá, jako malé sraženinky krve, který do dvou dnů zmizí a zůstane po...

Souhlasím s již zde vysloveným názorem, jednoznačně je potřeba doplnit ultrazvukové vyšetření žil dolních končetin. Když se vyloučí trombóza. lze pokračovat v nastavené terapii...

Tromboza

| Dotaz od: Petra

Koncem unora (20/2/16)sem si zlomila palec u leve nohy a zebra, chodila jsem o berlich. Po 2tydnech na kontrolu, tam mi rekli ,ze muzu na nohu chodit, tak jsem sla pesky z...

Po 3 měsíční léčbě hluboké žilní trombozy by měla být provedena UZV kontrola,zda jsou žíly zrekanalizovány,tedy tromboze zcela vyléčena a tudíž může být ukončena léčba...

Hluboká žilní tromboza

| Dotaz od: Hana

Před třemi týdny mi byla diagnostikována trombóza v leve noze. Dle ultrazvuku ji mam jen v lytku. Ihned jsem si začala pichat Clexane 8000, k tomu začala brát Warfarin 5 mg...

Riziko plicní embolie při účinné antikoagulační léčbě je velmi nízké. Ale v případě klinických příznaků jako bolest na hrudi, dušnost, kašel, byste měla zajít na kontrolu na...

Tromboza

| Dotaz od: Lucie

Chtěla bych se zeptat známá umřela na embolii tak mám teď obavy.už delší dobu me bolí nohy teda ne úplně bolí jen je to takový nepříjemný tlak v nich a poslední dobou jen v...

Dle Vaší fotografie si myslím, že se nejedná o typický obraz hluboké žilní trombózy. Myslím si, že jde spíše o otlak na nártu o kozaček. Zkuste si promazat lýka např. Liotonem...

Trombóza

| Dotaz od: Tereza

Lecim se s trombozou v pravem lytku beru leky na redeni krve Eliquis. Zacalo me bolet i stehno na prave noze je mozne ze ty cucky putuji nahoru ikdyz beru ty leky? uz beru...

Pokud pozorujete bolesti stehna a event. i otok nohy, je kontrola lékařem vhodná. Může jít sice spíše o projev žilní dysfunkce za okolností, kdy částí řečiště v nohách nemůže...

Tromboza

| Dotaz od: Lukas

Mám krevní sraženinu na noze, bouchla mě traverza ... Mám injekce na ředění krve, už to mám 3 týdny... Už mě to přestalo bolet, chci se zeptat mohu už začít běhat? je nějaké...

Lukáši, tato se nedá odpovědět, co můžete a co ne. Z otázky není jasné o jaký nález jde - máte trombózu jako takovou?Je v oblasti lýtka či stehna? Podle toho se odvíjí způsob...

Tromboza

| Dotaz od: Dušan

Pane doktore, mám k Vám prosbu - dotaz. Vzhledem k tomu, že jsem měl zhruba před měsícem bolesti v pravé dolní končetině (od prstů na noze až ke koleni), později mi začal otékat...

Antikoagulační léčba při spontánně vzniklé trombóze trvá 3-6 měsíců, někdy i déle - záleží na dalších okolnostech (přidružená onemocnění, předchozí výskyt trombózy, genetická...

Tromboza, embolie- otěhotnění

| Dotaz od: tamotam

Jsem měsíc po zjištěné tromboze v levé noze (lýtko)a prodělané plicní embolii. Nyní užívám warfarin. Mám zakázanou hormon.antikoncepci a prozatím nedoporučené otěhotnění. Mám...

Risiko je pro Vás,měsíc po prodělané plicní embolii na graviditu pomýšlet je nerozum,vyčkejte až internista a gynekolog vám řeknou, že akutní nebezpečí pominulo warfarin je v...

Tromboza

| Dotaz od: Kamila Kochova

Pred nyni vice nez pul rokem jsem utrpela na oko ne zavazny uraz s motorkou.Ale pote se ukazalo, ze to tak jednoduche neni. Zrejme doslo i k pochybeni lekare, ktery me v...

Po proběhlé trombose nárok na ID asi mít nebudete. Po takto dlouhé době již dochází k vazivové přeměně trombu a ten pevně přiroste k cévní stěně a proto nehrozí, že by se utrhl...

Tromboza

| Dotaz od: PavlaTerezie

Po déletrvající noční křeči v celé noze (od stehna až po nárt) jsem navštívila před dvěma dny praktického lékaře. Mám křečové žíly (rodové), noha je již několik měsíců teplejší...

Pokud trpíte křečovými žilami, tak je u Vás riziko vzniku trombózy samozřejmě vyšší. Trombózu poznáte podle bolesti nohy, otoku. V případě obtíží tedy vyhledejte lékaře. Hezký...

Boulicka na noze

| Dotaz od: Michal | z mobilní aplikace

Moji matce před týdnem začala bolest na chodidle a potom se vytvořila boule. Nemohla by to být třeba trombóza nebo jde jen o prasklou zilu děkuji.

Michale, o hlubokou žilní trombozu se jistě nejedná. Hezký den.

Trombóza v těhotenství

| Dotaz od: Jaroslava

Ráda bych se dotázala na pár otázek vzhledem k těhotenství 32tt a následující diagnoze. 3.3.2017 24tt mi v noze byla objevena trombóza (lýtko až do půlky stehna). Byla jsem...

Vážená paní, rozhodně bych neměnil léčbu která byla doporučena na základě vyšetření hematologem.Co se týče Asentry bezpečnost přípravku během těhotenství a kojení nebyla...

Posilování a trombóza

| Dotaz od: Jan

Pane doktore, rád bych se Vás zeptal, již 14 dní mám šikmou zlomeninu 5.metatarzu na levé noze se sádrou až po koleno. Má profese je osobní trenér v posilovně, tudíž mi už...

Pokud máte chodící sádru a končetinu zatěžujete stejně jí pohybujete a to je správně. Vámi popisovaná cvičení jsou naopak to, co tělo a pacient se zlomeninou potřebuje...

Krevní tlak

| Dotaz od: Jirka

Paní doktorko. Představuje nějaké zdravotní riziko zkusit změřit si krevní tlak na lýtku? Jako např. trombóza? V rámci zjištění jak mám nízký tlak na noze. Děkuji.

Toto vyšetření nepředstavuje žádné takové riziko.

Chtěla bych se zeptat. Mám ruku v sádře a někde jsem četla že může při užívání antikoncepce se sádrou vznikout trombóza. Používám antikoncepci Sunya. Předem děkuji za odpověď. S...

To byste ale musela mít sádru na noze a být upoutána na lůžko, aby se zvýšilo riziko vzniku trombozy.

Pravidelně užívám warfarin (7,5) denně a ředění mám stabilizované už víc jak rok. Měla jsem předtím 2x trombózu v levé pokolení žíle s následnou embolii plic. Poprvé před deseti...

Pokud máte vyrovnané hodnoty INR (Quick - test na warfarin), je tromboza málo pravděpodobná. K vyloučení trombozy je idální ultrazvuk. Pokud by se ty bolesti zhoršily, běžte na...

Před pár dni jsem si vyvrkl kotník, chůze nebyla prakticky bolestivá, ale na noze se udělala podlitina a otok, lékař po zrentgenování určil diagnózu: poraněný přední...

Podle posledních doporučení se i anopyrin považuje za dostačující. Větší ochranu by Vám zajistilo podávání tzv. nízkomolekulárních heparinů, které by jste si ale musel sám...

Riziko embolie

| Dotaz od: Pavel

6.1. mi v nemocnici v Motole diagnostikovali trombózu v popliteo femoralni oblasti v levé dk spolu se zánětem žil. Od té doby beru Warfarin (prvních pár dní jsem si píchal i...

Riziko embolie je bohužel neustále, pokud tromboza trvá... INR je u plicní embolie stejné - tedy ředí se na 2-3. Pokud Vám nezabírá warfarin na odstranění trombozy, uvažovala...

Křeče v nohách

| Dotaz od: Nikola

Měla bych takový dotaz.Mám leidenovou mutaci a beru antikoncepci jelikož krev mám hlídanou.V poslední době mám často křeče v noze hlavně v noci a třeba 2 krát za noc.A poté mě...

Nikolo, nejčastějšími projevy Leidenské mutace jsou trombotické komplikace. Častý je vznik trombózy žil dolních končetin a z toho plynoucí riziko plicní embolie. Doporučuji vám...

Prevence embolie

| Dotaz od: Alena

Vážená paní doktorko. Obracím se na Vás s prosbou, zda je možné něco pro sebe udělat v rámci prevence embolie. Je mi 30, mám dvě děti a moje babička i maminka měly masivní...

Pokud genetické testy v rodinné anamnéze neohalily ani heterozygotní dědičnou trombofilii, je Vaše situace uspokojiivá. Jste mladá žena, dvojí těhotenství (jeden z rizikových...

Zvýšená tvorba modřin

| Dotaz od: Maksim

Chtěl jsem se zeptat, máme v domácnosti takoví jeden problém.Mé přítelkyni se viskytujou takovéto modřiny s "kousancema" viz.foto. Má na papíře potvrzenou od lékaře...

Maksime, takto se tromboza neprojevuje, ale není v pořádku, že se Vaší přítelkyni dělají modřiny. Bylo by vhodné vyšetření u praktického lékaře nebo v ambulanci hematologa k...

Riziko trombozy

| Dotaz od: apolenka

Mám problém při užívání antikoncepce. Gynekolog mi předepsal HAK Azalia, již od užití druhé pilulky mám nepříjemný tlak v noze, brnění, někdy se objeví silné píchání na různých...

Psychika má samozřejmě značný vliv,pokud nemáte z antikoncepce dobrý pocit a jen obavy ,lépe je nebrat příjemný den

Naše kůže je často hodně namáhána: doma, v práci, ale třeba i při nadměrném slunění. Velkou zátěž může představovat i hra na hudební nástroj.

 celý článek

Odchylky v odběrech krve

| Dotaz od: Jiří

Protože jsem měl problém s chozením, tak mě doktorka vyšetřila a byla mi zjištěna tromboza v pravé noze. Nyní mám již rok, po vyšetření a půl roku od ukončení léčby. Nyní my byl...

V odběrech není nic zásadního, odchylky od normy jsou zcela hraniční a nebudou znamenat žádnou zásadní patologií, sledovala by jsem hodnotu hemoglobinu v červených krvinkách, ta...

Přítelkyně byla 26. 9. 2016 na operaci zhoubného melanomu, umístěného na pravé dolní končetině, konkrétněji na pravém bérci. Při této operaci byla vyříznuta kůže, po které...

Martine, pokud přítelkyně již neměla žádné problémy a poté se jí najednou opět objevily obtíže, nemůže došlápnout, cítí bodavou bolest v noze a je přítomný otok, rozhodně bych...

Pane doktore, prosím Vás o radu. Jsem tři měsíce po klasické operaci křečových žil obou nohou a stále mám oteklé pravé lýtko, celkově silnější i na pohled, při zaměření cca o...

Takto na dálku se těžko radí, ale pokud je lýtko opravdu objektivně s větším obvodem než druhé ( změříte krejčovským metrem ve stejné výšce ) a bolestivé, je nejdůležitější...

Dlouho trvající menstruace

| Dotaz od: Ivana

Prosím o radu. Mívám menstruaci 10-12 dní! Je mi 45 let, jsem po 1 porodu před 20-ti lety. V roce 2010 - konizace děložního čípku, v roce 2013 tromboza v noze + plicní embolie...

Lze provést ablaci endometria (snesení sliznice dutiny děložní - velmi zjedodušeně řečeno)nebo odstranit dělohu. Jiná možnost k Vaší anamnéze není.

DOBRÝ DEN, MŮJ BRATR (47LET) MÁ JIŽ DELŠÍ DOBU PROBLEM S PALCEM U NOHY, POCIŤUJE BOLEST (ŘEZÁNÍ) KTERA SE POSTUPNĚ ZVYŠUJE (ZVLÁŠTĚ PO DELŠÍM STANI A PO BEZNE CHUZI BĚHEM...

Takhle na dálku těžko říci. Navíc se řada možností vyšetřeními vyloučila. Uvažoval bych na prvním místě o nějaké poruše prokrvení - uzávěru cév. Pak by se měla vyloučit dna...

Operace menisku

| Dotaz od: Tomáš

Před 6 dny jsem prodělal operaci menisku na pravé noze.. Přes den mi noha od kolene dolu nateče a v noci zase splaskne...Nyní mě zničeho nic bolí podkolenní jamka a celé lýtko...

Pane Tomáši, bylo by vhodné dostavit se na kontrolu na ortopedii, kde Vám koleno operovali, aby zhodnotili, jestli v operované končetině není infekce, trombóza či jiná patologie...

Bulls v koleni

| Dotaz od: Dana | z mobilní aplikace

Jsem pres rok po operaci prav.kolene,lecba ok ,ale po nejake dobe tromboza v te noze,vyleceno a Ted se tam udelala bulka mam plasit ? Prikladam foto

Obtížně hodnotitelná fotografie , zvláště z jedné roviny, nikoliv více. Stav se jeví jako prepatelární bursitis, zánět kolem kolenního váčku. Stav vyžaduje vyšetření...

Doba užívání warfarinu

| Dotaz od: Vít

Pred pár týdny jsem dostal zánět žil po úraze kotníku a na ředění krve. V baleni Warfarinu je 100 tablet beru 1,5 což vycházi neco přes 2 mesice. Bude léčba po dobrání ukončena...

Léčba po nekomplikované hluboké žilní trombóza v oblasti pod kolenem a níže probíhá minimálně 6 měsíců. Pokud jste měl trombózu výše na noze nebo v pánvi, léčba trvá obvykle...

Artroskopie kolene

| Dotaz od: Martina

Pane doktore, děkuji za Vaše předešlé odpovědi. Jsem 4. měsíc po operaci kolene, byly mi provedeny násl. výkony: revize chrupavek, menisektomie (zevní meniskus PDK), release...

V šetrné rehabilitaci pokud zánět žil ustoupil je třeba pokračovat. Koleno chladit 3 x denně 15 min. Na každý zásah reaguje kloubní výstelka zmnožením synovie, kloubního...

Antikoncepce

| Dotaz od: jana

Během tří let jsem vyzkoušela již několik druhů antikoncepce. U všech se objevil stejný problém,po několika dnech škubání a bolest v lýtku a hlavně v kolenní jamce. Vždy mi bylo...

Pokud se obtíže opět objevují, zvažte vysazení antikoncepce. Tromboza bolí hluboko v noze, noha většinou bývá oteklá, ale otok se nemusí objevit. Problémy může částečně živit i...

Před nějakým měsícem jsem šla za svou gynekoložkou s tím, že chci antikoncepci. Ale má to háček můj otec zemřel ve 29 letech na prasknutí výdutě a mě kvůli tomu museli dělat...

Vaši poruchu srážlivosti krve (mutace f. II prothrombin v heterozygotní konstituci) má cca 2% populace. Narodila jste se s ní a během života se nemění. Proto není nutné...

Vyšší d-dimery

| Dotaz od: aaa

Je mi 27 let a v krvi mi byli zjištěny vyšší d-dimery ( zhruba dvojnásobné než mají být ). Byla jsem hospitalizovaná pro podezření na trombózu. Píchli mi do nohy kontrastní...

Ve Vašem dotazu není uvedeno datum vyšetření D-dimeru, z kontextu předpokládám, že k odběru došlo až po 12.12.(2010?). Bližší informace ohledně vyšetření D-dimerů naleznete...

Bolest dk

| Dotaz od: Michaela

Už jsem se na Vás s tímto problémem jednou obracela, ale stále nedošlo ke zlepšení, takže bych byla ráda za další radu. Před měsícem mě začala bolet levá noha od kolene dolů...

Pokud jste posílala dotaz, tak je možné, že vám odpovídal některý z kolegů, na portálu máme služby a odpovídáme tak, jak dotazy postupně přicházejí. Pokud jsem vám odpovídala já...

Nú léčby xareltem

| Dotaz od: Petra

Jsem 4 měsíce po ASK pravého kolene, přetrhané Meniskusy a Křížové vazy. Týden po zákroku trombóza v pravé operovné noze, píchní Fraxiparinu 0,8 Forte a ještě teď stále Xarelto...

Bolest v končetinách, pruritus, vyrážka, ekchymóza, kožní a podkožní krvácení, patří mezi časté nežádoucí účinky léčby Xareltem, Vaše symptomy by jsem proto spíše připsala těmto...

Léky v těhotenství

| Dotaz od: Jaroslava | z mobilní aplikace

Opět se na vás obracím s dotazem ohledně medikace v těhotenství. Nyní jsem 37+1 hůře se mi dýchalo i v klidu, tak jsem na podnět gynekologa prošla vyšetřením ( Spirometrie...

Je zajímavé, že Vám byl nasazen inhalační kortikoid, ačkoli zřejmě dle vyšetření nebylo prokázáno astma. Nevím ,jaké máte dávkování,ale systémové účinky se projevují až při...

Bolest nohy a nártu

| Dotaz od: Jana

Trpim na varyxi oboch nohou uz od 30 let ted tak 2 roky se mi neotevrely. mam jine potize na leve noze mam pod kolenem otyka mi noha a hrozne na doslapnuti me boli nart.Byla...

Bude třeba speciální vyšetření cévního chirurga se zhodnocením stupně závažnosti vytvořených varikosních uzlů cév dolních končetin. pokud jsou hluboké žíly končetiny...

Píšu za mojí maminku. Je jí 55 let. Před pár dny jí v noci probudila silná pálivá bolest na prsou, která jí šla až do krku. Ještě než se jí v noci stalo toto, nějakou dobu před...

Pokud se potíže často opakují, bude vhodné další došetření. Bylo by vhodné vyšetření u kardiologa, který maminku vyšetří a rozhodne o dalším vyšetření. Myslím si, že by bylo...

Křečové žíly

| Dotaz od: Jitka

Je mi 32 po dvou porodech a po dvou zákrocích na levé noze flebektomie druhá teď v červen. Mám o 3cm větší lýtko stejně jako před zákroky a vzhled nohy mi nedovolí oblékat ani...

S tímto problémem bych Vám doporučoval obrátit se na specialistu flebologa ve Vašem regionu - někdy do bývá dermatolog, jindy angiolog či cévní chirurg. Rodinné dispozice (geny...

Otoky kotníku a bérců

| Dotaz od: Andrea

Již delší dobu mi otékají kotníky a bérec více na pravé noze, jsem 2x po tromboze beru Medrol, UZ žil vpořádku chtšěla bych se zeptat zda je vhodná lymfodrenáž poslední tromboza...

Pokud nejsou známky žilního zánětu je možno absolvovat manuální lymfodrenáž,otoky kotníků a bérců mohou ale souviset s funkcí ledvin a srdce,pokud jste tak neučinila poraďte se...

Dnes jsem se vrátila z třídenní tůry po horách a hned druhý den jíž tam jsem zjistila, že se mi na noze udělalo cca 5 červených vystouplých fleků. Dnes je to třetí den a fleky...

Domnívám se, že o trombosu rozhodně nejde, nicméně může jít o projev přetížení cévního systému nebo zánět podkoží (vaskulitida, erythema nodosum..), doporučuji navštívit lékaře.

Bolest po operaci křečových žil Dobrý den před 14 dny jsem byla na klasické operaci obou DK a chtěla bych se optat na jedné noze pod kotníkem do půlky lýtka stále necítím...

Petro. Nectilivost v místě operace je častá - při operaci dochází k narušení drobných senzitivních nervů kůže. Během týdnů dochází ke zlepšení. Vyjádřit se k bolestem na druhé...

Stav po trombóze

| Dotaz od: Peter

Pred pol rokom mi bola zistená hlboká žilná tromboza-flebotromboza,v ľavej nohe v predkoleni.Pichal som si 20 dní inekcie Fraxiparine Forte 0,8ml.Potom som prešiel na warfarin...

Léčba antikoagulancii (ve vašem případě warfarinem) se obvykle ukončuje, když je trombus rozpuštěný (proto, když chci ukončit antikoagulační léčbu, odesílám pacienty po trombóze...

Mírná trombocytopenie

| Dotaz od: Andrea

V Patek jsem byla u lekare na odberech co me poslal pan ortoped k obvodni doktorovy a dnes mam vysledky mam poranenou nohu a nevedi co stim thrombocyty mam 144 / gl a minimalni...

Trombocyty (destičky) jsou v normě dle různých laboratoří od 140-150tis/ul, takže Vašich 144tis/ul je hraničně normální. Modřiny na patě a bolesti v noze budou mít...

Zvažuji využití inhalačního analgetika u porodu. Bohužel se mi nepodařilo vysadit léky na pp Asentra 50 mg beru v množství 1/4 ob den, nejsem si jistá, zda užívání Asentry není...

Vážená paní Nejlepší co můžete udělat je nechat vedení porodu a tím samozřejmě i medikaci na lékaři který porod povede protože on je za průběh plně odpovědný. Příjemný den

Otoky nártů a kotníku

| Dotaz od: Andrea

Otékájí mi nohy v nártu a vnitřní kotník, vypadá to jako bych tam měla vodu, přes den oteče přes noc mi to s plaskne. Je to nebolestivé. Pokud to leduji nebo to mám na polštáři...

Vaše potíže mohou spadat do posttrombotického syndromu. Jde o příznaky po prodělané trombóze žil, kdy noha je chronicky oteklá, léčba je složitá, bandáže, elevace dolních...

Bolest v lýtku

| Dotaz od: Eliška

Už druhým týdnem mě bolí levé lýtko. Spíše nahoře, jakoby pod kolenem z vnitřní strany nohy. Ráno ne, začne bolet vždy přibližně okolo jedné hodiny odpoledne a bolest přetrvává...

Na lýtku a vůbec dolních končetinách bychom se báli trombozy hlubokých žil. Ve Vašem věku by to bylo ale velmi neobvyklé, též píšete že na končetině není nic vidět. Také je...

Před měsícem mi byla zjištěna v levé noze trombóza. Zasaženo lýtko a část stehna. Jsem těhotná nyní 30 týdnu. Týden jsem ležela v nemocnici kde mi postupně navyšovali dávku...

Zdravím vás, při podávání Fraxiparinu ( heparinu ) se samozřejmě dělají velké modřiny, které mohou být takto nepříjemné, zkusil bych třeba Lioton gel, případně Heparoid na...

Necitlivost

| Dotaz od: Petr

Předem děkuji za zodpovězení mého dotazu. Chtěl bych se zeptat, co to může být, když mám necitlivý palec na levé noze. Je to jako když si např. přeležíte ruku,tak do ní...

Lte zvažovat neurologické onemocnění při němž dochází k poruše citlivosti právě na periferii končetin. Pro odpověď je třeba ale vyšetření. Zhodnocení stavu cévního zásobení...

Léčba warfarinem

| Dotaz od: marie

Dcera 34 pred tydnem zjistena tromboza v noze dnes na krevnich testech namereno 1,66 lecba warfarinem a ijekcemi je tato hodnota uz v poradku dr.jen upravil davkovani a nic vic...

Marie, tato hodnota je zatím nedostatečná, je potřeba hodnota mezi 2-3. Dávkování Warfarinu je individuální a řídí se právě hodnotou INR (to je to číslo, které uvádíte). Až se...

Bolest v lýtku

| Dotaz od: Pavlína

Chtěla bych se zeptat ohledně bolesti v lýtku.Jeden den mě celý den chytala křeč do lýtka.To skoro přešlo,ale nyní mě lýtko bolí.Ta bolest se jakoby stěhuje.Nohu nateklou nemám...

Dejte noze klid a pokud bolest do 2. dne neodezní, vyhledejte pro jistotu lékaře. Hluboká žilní trombóza by mohla mít podobné příznaky, na pohmat ale bolí. Křečí v lýtku se...

Sklerotizace žil

| Dotaz od: Dana

Pane doktore, před třemi dny jsem podstoupila sklerotizaci žil na levé noze. Chtěla jsem se zeptat, jestli je normální, že místa, kde byl proveden vpich mám zatvrdlá a je tam...

Myslím si, že ztvrdlá místa jsou normální a modřiny se vstřebají. Nyní bych nepodnikal žádné kroky, vyčkal bych na kontrolu a nosil punčochy. Na místa můžete aplikovat krémy na...

Varixy

| Dotaz od: Jan

V loni jsem při cestě automobilem prodělal trombozu v levém lýtku.Byl jsem ošetřen vThomaerově nemocnici a nález byl povrchní tromboza. Od té doby beru 2x denně detralex mažu...

U povrchových žil by se při dlouhé cestě letadlem nemělo nic stát. Riziko je vždy u hlubokých žil. Kromě komprese punčochou si pro jistotu zvyšte na dva dny před letem Detralex...

Mám dotaz, mám ischemickou chorobu dolních tepen, neboli arteriosklerosu, také pět operací, poslední před pěti lety, deset let jsem užíval enelbin, vloni mi ošetřující lékař...

Vessel due F a Enelbin ret jsou léky, jejichž účinek srovnávat nelze, jelikož patří do úplně jiné lékové skupiny - Vessel due F je antitrombotikum - to znamená, že zabraňuje...

Trombofilie

| Dotaz od: Petra

Trpím od 18 let na Trombofílii a z najednou mi otekla levá noha v lýtku a v této noze jsem měla Trombofílii. Jaké mohou být příčiny,důvody náhlého otoku nohy,prosím Vás? Děkuji...

Váš dotaz nedává odborně smysl. Trombofilie je sklon k trombozam - v krvi. Tedy nemůže být v lýtku. Většinou je trombofilie vrozená, tedy nemůžete ji mít od 18 let (ale...

Bolest nad kotníkem

| Dotaz od: Kateřina

Pane doktore, necelé dva týdny mám problém s bolestí na levé noze, konkrétně na vnitřní straně nad kotníkem. Přes měsíc běhám pravidelně 3 - 4x krát týdně. Dříve byla...

Kateřino, je více možností, může se jednat jen o natažený sval, ale i o natržený sval. Ještě jednou možností je trombóza - ucpání žíly, ale tam my váš popis nesedí a byl by otok...

Bolest nohy

| Dotaz od: Jana

Moje máma 51 let má bolesti nohy. Jedná se o nohu, v které měla asi před 2 lety trombózu. Sono ukázalo, že trombóza to teď není. Noha ji bolí už několik měsíců střídavě, někdy...

K tomu, aby se dalo určit, proč Vaši maminku bolí noha, by bylo třeba více anamnestických údajů. Bolest není setrvalá, jak píšete, a sama spontánně odezní. Může na to mít vliv...

Moc prosím o radu. Mám před dvěma lety diagnostikovanou hiátovou hernii a reflux. V posledních 2 měsících se mi zhoršily potíže, proto kromě Omeprazolu 20mg ráno užívám ještě...

Xarelto může způsobit krvácení do trávicího traktu, ale v menší míře než např. Warfarin. Krvácení do trávicího traktu se projeví zvracením červeného až hnědého žaludečního...

Paní doktorko, prosím o radu. Moje 60letá maminka před rokem a půl začala rychle hubnout. Všichni včetně jí samé jsme to připisovali problémům se zuby. Neměla pomalu čím kousat...

Lenko, určit takhle na dálku a bez kompletní dokumentace (typ nádoru, rozsah nádoru, přítomnost metastáz..) další léčebný postup nelze. Proto Vám odpovím obecně. Léčba nádorů...

Lidé trpící křečovými žilami mají asi čtyřikrát větší riziko žilní trombózy než ti bez varixů. Od žilní trombózy je pak jen krůček k život ohrožující plicní embolii. Sklon k...

 celý článek

Víte co je cestovní trombóza? Znáte zásady prevence? Navštivte s námi Letiště Václava Havla Praha a podívejte se, co o problematice říká lékař letištní ambulance i co o ní...

 přehrát video

O spojitosti mezi hlubokou žilní trombózou a hormonální antikoncepcí se v současnosti hodně mluví. Většina alarmujících informací se však zakládá na neaktuálních zjištěních a...

 celý článek

Média se v současnosti plní zprávami o tom, že hormonální antikoncepce způsobuje nebezpečnou žilní trombózu a plicní embolii. Není však nutné se bát. Trombóza je vzácný...

 celý článek

Tromboza

| Dotaz od: Lenka

V roce 2000 jsem prodělala mozkovou příhodu, malformace. Za tři roky znovu. Jednou ověřování otevřenou cestou, jinak gama nůž v Praze na Homole a to 2 krátký. Po operaci...

Během těhotenství se riziko vzniku trombózy zvyšuje, takže by to Váš současný stav mohlo ještě zhoršit. Nevím, jak jste léčena. Ale např. často používaný lék u trombóz Warfarin...

Tromboza

| Dotaz od: Míša

Pane Doktore,před nedávnem jsem změnila zaměstnání a nyní denně cca 4-6hodin řídím auto a již zhruba měsíc mě bolí u pravé nohy podkolenní jamka.Cítím v ní tlak jakoby se mi tam...

Měla byste podstoupit ultrazvuk žil, který by potvrdil nebo vyloučil zda jde o trombózu. Měsíc je ovšem na trombózu dost dlouhá doba, a tak je možné, že je to něco jiného...

Chtěla jsem se zeptat,je při léčbě warfarinem možné,aby se znovu vytvořil trombus? V červenci mi zjitili trombózu PHK v podpaží,7cm. Jsou to 4 měsíce co se léčím,před týdnem...

Milá Martino, Váš problém přesahuje možnosti internetové poradny, pro zodpovězení všech Vašich otázek mám málo informací. Nevím, jestli jste měla po celou dobu léčby účinné INR...

Chcel by som sa Vás opýtať, či je možné dostať opakovanú žilovú trombózu, keď pravidelne užívam warfarín + sa držím vitamín K diéty a INR mám v norme? (medzi 2-3). Nosím...

Zdravím, při hodnotách INR 2,5 - 3,5 a při preventivních opatřeních proti retromboze u Vás tento problém nehrozí, ani v případě, že byste měl například dědičnou trombofilii...

Na levé noze mám mrtvou část.

| Dotaz od: Richard

Zdravím mám problém a to od 2003, kdy se mě skřípl v páteři nerv a mám od té doby v levé horní části nohy mrtvou, tedy jako mravence. Od té doby jsem měl vysoký tlak a vysoký...

Milý Richarde. Děkuji Vám srdečně za Váš dramatický příběh: Zdá se, že jste měl při vší smůle štěstí na skvělé lékaře,kteří Vám zachránili život! Vždyť jste se podruhé...

Tromboza

| Dotaz od: Tereza

Chci se zeptat, za jak dlouho může vzniknout tromóza a jak dlouhou dobu si mám představit pod pojmem dlouhodobá nehybnost (1-2 týdny?).

Dlouhodobá imobilizace je relativní pojem a její časové určení není jednoznačně dáno. Pohotovost ke vzniku trombozy je individuální a jistě lze riziko alespoň orientačně...

Tromboza

| Dotaz od: Marta

Prosím o radu. V polovine srpan 09 jsem prodelala trombozu leveho lytka. Od te doby beru Warfarin 7,5mg/denně. Trapi me od te doby silne vypadavani vlasu, dlouha menstruace...

Ano, Anopyrin také působí proti srážení krve. Co se dalších alternativních přípravků týče, byl bych s jejich používáním velmi opatrný. Každé použité je totiž třeba konzultovat s...

Bulka na noze

| Dotaz od: Deina

Asi tak před měsícem se mi na pravé noze pod kotníkem utvořila boulička asi 1,5cm rovnoměrně kulatá.Nebolí jen když na ni přitlačím tak je to nepříjemné je na omak tvrdá.Chtěla...

S největší pravděpodobností se jedná o neškodný tukový nádor. Doporučoval bych chirurgické odstranění. Hezký den.

Od 27.12.2014 mam zlomeny levý kotnik. Sadra byla od 2.1.2015, sundana 26.1. a nasazena orteza bez došlapu. Bohužel jsem si nepíchal zadne injekce ani nebral nic na ředění. Do...

Zdravím, po 17 dnech po diagnostikování akutní poplitealni trombozy nedoporučuji přelet letadlem cca 17hodin, riziko rozšíření trombozy a event. následné plicní embolie je...

Boulicka zasahuje do ritniho otvoru. Operace byla 21.1. Byla jsem s tim i na pohotovosti a paní doktorka rekla ,že tam nic nevidí. Je tam stále nezmenšuje se ani nezvetsuje...

Velmi záleží na tom, jaký typ operace byl v řitním otvoru na hemorhoidech proveden. S tím souvisí i hypertonus anu, který bude s úpravou stavu zvolna ustupovat. Pokud se...

Momentální trombóza

| Dotaz od: M.

Je mi 18. let a mám po úrazu trombózu. Bohužel mám k tomu naražený meniskus, který je třeba operovat, ale nejprve doktoři chtělí vyléčit trombózu. Nevím, co tedy dělat. Hybnost...

Z hlediska trombózy není pohyb nohou pro léčbu překážkou, pohyb typu běžné chůze je naopak vhodný. Hýbejte tedy končetinou klidně tak, jak Vám dovolil ortoped z hlediska...

Tromboza

| Dotaz od: Lenka

Po prodělané tromboze užívám warfarin, když jsem odcházela z nemocnice měla jsem krev naředěnou na 2,2. Postupně co chodím na kontroly, tak mě to klesá. Nyní jsem na 1,66, paní...

Pokud hladina warfarinu klesá, lehce vzrůstá riziko trombozy, ale pokud je nad 1,5, ještě pořád jste chráněna. Jestliže Vás paní doktorka uznala práceschopnou, věřte jí a...

Tromboza

| Dotaz od: Lenka

Již jsem dotaz posílala, ale zatím jsem nedostala odpověď, tak nevím zda to došlo. Nedávno jsem prodělala trombozu u lékaře jsem byla trochu informována, že nesmím listovou...

Účinnost warfarinu snižují potraviny s vysokým obsahem vitamínu K. Jedná se o listovou zeleninu, brokolici, avokádo, zelí, řepkový olej, pažitku, koriandr zelená část, slupky...

Tromboza a cvičení

| Dotaz od: Marie

Pane doktore, před 10 dny mi na ultrazvuku zjistili trombozu v pravém lýtku(tromboza v. saphena parva 1.dx), je mi 49 let, brala jsem antikoncepci Yadine. Mám dědičné...

V. saphena parva je povrchová žíla a tedy je minimální riziko embolie. Pokud vás již noha nebolí a máte INR 2-3 (účinnost warfarinu), pak můžete začít cvičit i pilates a jogu...

Protože jsem v poslední době často a hodně unavená, navštívila jsem lékaře, který mi odebral krev a nechal udělat potřebná vyšetření. Dnes jsem obdržela výsledky - závěr...

Ve Vašem případě se pod pojmem hormony, které nesmíte brát, myslí hormony steroidní, tj pohlavní (antikoncepce, menopauzální substituce). Hormony štítné žlázy do této skupiny...

Trombóza

| Dotaz od: M.

Mám po úrazu trombózu. Bohužel mám k tomu naražený meniskus, který je třeba operovat, ale nejprve doktoři chtělí vyléčit trombózu. Nevím, co tedy dělat. Hybnost mé nohy do...

Trombóza může vzniknout poúrazove, což je váš případ. Opravdu se nejdříve musí odléčit trombóza, až poté přistoupit k operaci. Při operaci s trombózou by bylo velké riziko, že...

Trombóza

| Dotaz od: Romana

Je mi 38 let, po artroskopii kolene, kde nic nenašli, mi 20 dnech pro silnou bolest v lýtku a nohu jsem měla tak o odstín tmavší, zjistili trombozu. 14 dní injekce Fraxiparinu a...

Nyní máte INR v účinné terapeutické hladině. Při rozvoji posttrombotického syndromu, je nejdůležitější dodržovat léčbu při trombóze. Důsledně nosit elestické punčochy, dodržovat...

Antikoncepce a tromboza

| Dotaz od: Elenka

Před měsícem jsem vysadila antikoncepci Belaru, mám stále zvýšené riziko trombozy? Čeká mě 8,5 hodinový let do zámoří. A poté ještě další 2 kratší lety (5 hodin) v průběhu 14...

Pokud jste antikoncepci vysadila před měsícem, tak ta již samozřejmě vliv na ev. trombozu nemá. Kromě pohybu v letadle ( v rámci možností ) je možné ještě nasadit Anopyrin...

Chtěla jsem se zeptat,je při léčbě warfarinem možné,aby se znovu vytvořil trombus? V červenci mi zjitili trombózu PHK v podpaží,7cm. Jsou to 4 měsíce co se léčím,před týdnem...

Milá Martino, Váš problém přesahuje možnosti internetové poradny, pro zodpovězení všech Vašich otázek mám málo informací. Nevím, jestli jste měla po celou dobu léčby účinné INR...

Nedávno jsem prodělala "vysokou" trombózu, jak tomu lékaři říkali a museli mi vysadit HA, kterou jsem do té doby brala (SUNYA). Brala jsem ji od 15 let až nyní do svých 20 let...

Marto, řešením může být pro Vás Mirena. Je velice spolehlivá, obsahuje pouze gestageny, které nemáte kontraindikované.

Očná trombóza

| Dotaz od: Michaela

Chcela by som sa opýtať ako by ste postupovali pri liečení diagnózy trombosis v. centr. ret. o dx..Ja som bola hospitalizovaná v nemocnici, podávali mi lieky na riedenie krvi...

Laserové zákroky nejsou všemocné. Při Vámi uvedené diagnóze se laserové zákroky využívaní jen v případě komplikací, kdy se vytvoří cévy na místech, kam nepatří, a ty se pomocí...

Hluboká žilní trombóza a plicní embolie – dvě onemocnění, která jsou spolu nerozlučně spojena. trombóza je nemoc, při které dojde k zástavě toku a sražení krve v žilním...

 celý článek

Chtěl jsem se zeptat na tuto diagnozu,byl jsem léčen na podvrtnutý kotník sádrovou fixací 3 týdny,pro bolest a křeče lítka po 3 týdnech provedeno sono a zjištěna byla žilní...

Délka doby léčení je individuální. U vás jde o kombinaci podvknutého kotníku a trombózy. tudíž vás bolí jak kontník tak trombóza. Raději do práce nespěchjte, protože poté můžete...

Tromboza

| Dotaz od: Nikola

Jsem 7 den po operaci břicha a píchám si injekce do břicha proti srážení krve Clexane.Pořád mě pobolívá lýtko.Mohla bych dostat trombozu ikdyž si píchám injekce?předem děkuji za...

V některých případech můžete dostat trombózu žil i v případě, že si aplikujete léky na ředění krve. Bude vhodné vyšetření lékařem, který vyloučí trombózu žil.

Bolest palce na noze

| Dotaz od: Nela

Moji dceru (15 let ) už asi 2 dny trápí bolest palce u nohy, palec má i trochu nateklý, asi navštvívíme lékaře, ale chci se zeptat o co by mohlo jít?

Příčin je celá řada, pokud píšete, že navštívíte lékaře, řeště problém přímo v ordinaci. Klima

Přítel (40) má hlubokou žilní trombózu po úrazu. Od dubna se léčí užíváním warfarinu a nošením punčoch. V sobotu se chystáme na dovolenou autem (cca 1 200km).a výsledech...

V případě, že váš přítel nedávno prodělal žilní trombózu, skutečně není tato mnohahodinová cesta v autě ideální. Pokud není účinně warfarinizován (INR by mělo být přesně jak...

Nádor v noze

| Dotaz od: Denisa

Mám takový dotaz. Otec před více jak 9 měsíci přišel s tím,že necítí pravou nohu od kolene dolů. Teprve nedávno se nám jej podařilo přinutit aby si došel k lékaři. Poslali ho na...

Bohužel jste mi nenapsala, kde přesně mu ten "nádor" na ultrazvuku našli, každopádně podle popisu to na zhoubný nádor nevypadá. Může to být nějaká cysta, např. poúrazová či...

Tromboza

| Dotaz od: Lenka

Nedávno jsem prodělala flebotrombozu. Nyní užívám Varfarin. U lékaře mě zběžně řekli. že nesmím listovou zeleninu,rajčata,někde jsem vyčetla,že ani zelený čaj. Byla bych ráda...

Účinnost warfarinu snižují potraviny s vysokým obsahem vitamínu K. Jedná se o listovou zeleninu, brokolici, avokádo, zelí, řepkový olej, pažitku, koriandr zelená část, slupky...

Tromboza a embolie

| Dotaz od: Heloušek | z mobilní aplikace

Chci se zeptat nedavno (skoro mesic) jsem si vyvrtla kotnik druhy den sem na nej nemohla poradne doslapnout dnes uz chodím normalne jen v nejaky poloze malinko boli u doktorky...

Ano, úraz může být komplikován trombozou. Zvlášť když užíváte hormonální antikoncepci nebo kouříte. Ale předpokládám, že by se samovolně tromboza nezlepšila natolik, že by vás...

Bolestivý kloub palce na noze

| Dotaz od: Lenka

Mám vbočené palce u nohou, používám dostupné korektory, klouby zpravidla nejsou napuchle, zarudlé či bolavé, ale momentálně mě pálí/štípe kolem kloubu na jedné noze, pocitově...

Nejspíše se jedná o zánět tíhového váčku nad hlavicí 1. záprstní kosti, lokálně je vhodný gel .Je třeba přizpůsobit obuv noze, pokdu budou trvat potíže pak se situace řeší...

Bulka na noze

| Dotaz od: Deina

Asi tak před měsícem se mi na pravé noze pod kotníkem utvořila boulička asi 1,5cm rovnoměrně kulatá.Nebolí jen když na ni přitlačím tak je to nepříjemné je na omak tvrdá.Chtěla...

S největší pravděpodobností se jedná o neškodný tukový nádor. Doporučoval bych chirurgické odstranění. Hezký den.

Tromboza

| Dotaz od: Heloušek | z mobilní aplikace

Chtela bych se zeptat ohledne meho dotazu, tromboza se muze objevit treba i za dva mesice? Nebo uz od zacatku vyvrtnuti? Hezky den.

Tromboza se nejčastěji objeví v době, kdy je noha zcela nepohyblivá (v sádře, nenašlapuje se na ni při ortéze, nebo se hodně šetří, kdyý je vyvrklý kotník). Může se tromboza...

Hrčka na noze

| Dotaz od: Terezie

Prosím o radu. Při vystupování z auta mi dveře zezadu přivřely nohu a způsobily odřeninu, která se velmi pomalu hojila. Po zhojení rány jsem si na noze nahmatala hrčku a stále...

Není vyloučeno, že se jednalo o zlomeninu záprstní kosti a to co hmatáte je přebujelý svalek. Proto bude na místě vyšetření na chirurgii, rtg snímek, pohmatové hodnocení...

V úterý 30.4. jsem prodělala ASK kolene, beru 10 let HA Logest (3x21), nyní bez přestávky druhé plato, právě kvůli operaci (bylo mi doporučeno nevysazovat skrz termín menstruace...

Před vznikem trombozy Vás nyní chrání Fraxiparin, i při užívání antikoncepce. Důležité je i rozcvičování. Sklenku vína či pivo si při užívání Fraxiparinu dát můžete.

Perianální trombóza

| Dotaz od: Pavla

V pátek se mi u análního otvoru vytvořila bulka velikosti menší třešně, je bolestivá, na povrch prosvítá na jedné straně temně modročerný flek. Na internetu jsem našla, že se...

Trombotizovaný hemoroid můžete řešit i cestou chirurgické ambulance.

Trombóza

| Dotaz od: Gábina

Je to 2 měsíce, co jsem byla v nemocnici s trombózou v pravém lýtku. Momentálně užívám warfarin. Po měsíci užívání warfarinu mě už noha vůbec nebolela, ale teď - když zatnu...

Stav po trombose a její léčení je dlouhodobý stav, kdy se musí zprůchodnit původně uzavřený průsvit žíly, který se v důsledku trombosy ucpal. Warfarin zajištuje tzv.ředění krve...

Hluboká žilní tromboza

| Dotaz od: Honza11

Prodělala jsem hlubokou žilní trombozu dolní duté žíly a žil pánevního dna, léčenou třemi dny "aktilýzy",nasazením WARFARINU , kompresivní léčby obvazy a operací dolní duté žíly...

Honzo11! Měla byste nosit punčochy II. kompresivní třídy, které vám předepíše váš praktický lékař a které si poté můžete koupit v kterékoli prodejně zdravotnických potřeb. Tam...

Trombóza

| Dotaz od: Markéta

Před 2 týdny mi byla diagnostikována trombóza nitrolebního cévního systému neboli řečiště. Nejdříve mi ji rozpouštěli heparinem, nyní užívám warfarin. Je možné, že mě i přesto...

Zdravím, nevylučuji, že Vás kvůli tromboze stále ještě občas pobolívá hlava, ale není to pravděpodobné. Rozpuštění akutní trombozy trvá podle toho, čím se provádí. Léčba tzv...

Hluboká žilní tromboza

| Dotaz od: Jan

Přeji. Byla mi diagnostikovaná hluboká žilní trombóza levého lýtka. Předepsán lék xarelto 15 mg dvakrát denně, poté xarelto 20mg jeden krát denně. V zaměstnání celých 8 hodin...

Nevím, co byl vyvolávací moment hluboké žilní trombózy, např. úraz, dlouhá cesta atd. Postávání u stroje pro hlubokou žílní trombózu není rizikové. Bude dobré se poradit s...

Od 27.12.2014 mam zlomeny levý kotnik. Sadra byla od 2.1.2015, sundana 26.1. a nasazena orteza bez došlapu. Bohužel jsem si nepíchal zadne injekce ani nebral nic na ředění. Do...

Zdravím, po 17 dnech po diagnostikování akutní poplitealni trombozy nedoporučuji přelet letadlem cca 17hodin, riziko rozšíření trombozy a event. následné plicní embolie je...

Trombóza

| Dotaz od: Martin

Mám žilní trombózu v lýtku a už měsíc beru warfarin. Hladinu mám pořád kolem 1,45 a stále mi zvyšují dávky.Chtěl bych se zeptat, jestli to není nebezpečné, když je ta krev pořád...

Martine! Navyšování dávky warfarinu nebezpečné není, nebezpečné je naopak neúčinné "naředění" krve. Nohu stačí bandážovat elastickým obinadlem, pokud se vám zdá, že otok...

Vyrážka na noze

| Dotaz od: Michaela

Před asi 3-4 dny se mi objevila červená vyrážka s bílým středem nad kolenní jamkou uvnitř na stehně (cca 1,5 cm). Nejdříve jsem si myslela, že se jedná o nějaký štípanec od...

Rozhodně bych doporučoval neodkládat návštěvu lékaře k vyloučení infekce. Hezký den.

Tromboza

| Dotaz od: Andrea

Mám dotazy 1. po úrazu jsem dostala hlubokou žilní trombózu jsem na Warfarinu jak dlouho nám nohu bandážovat 2 dotaz má trombóza nějaký vliv na cukrovku, zvýšil se mi cukr 3...

Bandáž je vhodné nosit po celou dobu léčby. Trombóza nezvýšuje hladinu cukru přímo, ale pravděpodobně nepřímo. Nyní máte méně pohybu, více se stresujet. Trombóza na asthma vliv...

Antikoncepce a tromboza

| Dotaz od: Iva

Měla bych takový malý dotaz. Před týdnem mi byla zjištěna trombóza v hlavě (splavů v pravo). Byl mi nasazen walfarin 5mg a 18.7 mám jít na zjištění trombofilních stavů. Chtěla...

Kombinovaná antikoncepce je při prokázané tromboze kontraindikována. V době warfarinizace veškerá. Počkala bych na výsledky testů a dále postup dle výsledků.

Asi před třemi týdny mi spadl na ukazováček L nohy malý vázaný notýsek. Ukazováček bolel 1-2 dny, pak bolest přestala. Po dvou týdnech začal v noci bolet a ráno otekl...

Než se vybere správná léčba, je nejprve nutné rozhodnout vlastní diagnózu. Může jít jen o banální pohmoždění anebo také o zlomeninu, která by měla být ošetřena. Drobná zlomenina...

Tromboza z antikoncepce?

| Dotaz od: marcela

Dneska je to přesně týden, co jsem začala brát svou první antikoncepci (nebo přesněji co jsem si nalepila 1náplast antikoncepce EVRS). Již dva dny mě občas zabolí vnitřní strana...

Opatrnost je samozřejmě na místě i když negativní výsledky testu na trombofilie Vás mohou trochu uklidnit. Trombóza by se projevila otokem, zarudnutím a ostrou až píchavou...

Chcela by som vas poprosit o radu.Zijem vo Svajciarsku.8 rokov som uzivala hormonalnu antikoncepciu mercylon.Moj zensky lekar ma presvedcil nech vyskusam nieco novsie a lepsie...

Zde nám nepřísluší posuzovat, zda byl nebo nebyl lékař v právu. Obecně sice kouření a věk nad 35 let věku nejsou pro užívání hormonální antikoncepce zrovna vhodné, ale záleží na...

Nevyléčená trombóza

| Dotaz od: karel

Jsem po prodělané submasivní plicní embolii která vznikla na základě trombozy v levém lýtku po úrazu kolene. je mi 40 let. bral jsem půl roku lék xarelto ale bohužel trombóza mi...

Vaše tromboza, která vám v lýtku zůstala, se vám neutrhne a nezpůsobí další plicní embolii, ale nezmizí. Nicméně zpomaluje tok v žilách lýtka a tímpádem máte vyšší riziko, že se...

Adipex a tromboza?

| Dotaz od: Monika

Dobry den, je mozne, aby pri brani Adipexu vznikla tromboza (ucpani cev)? V pribalovem letaku se o teto moznosti vubec nehovori, nasla jsem na internetu jen jeden jediny...

Myslím si, že trombóza nesouvisí s užíváním Adipexu. Bude dobré jestli Vás noha bolí, aby Vás vyšetřil lékař a vyloučil trombózu.

Tromboza

| Dotaz od: Jana

22. 7. mi byla diagnostikována tromboza. Ucpané mám 2 hluboké žíly v levém lýtku. Chci se zeptat, jak dlouho trvá rozpuštění sraženin a zda je běžné, že mě noha stále bolí tak...

Sraženina se rozpouští cca 3-6 měsíců, je to individuální. V některých případech noha bolí i po rozpuštění sraženiny a jedná se o posttrombotický syndrom. Je důležité užívat...

Trombóza a antikoncepce

| Dotaz od: M.

Je mi 18.let a mám z úrazu trombózu. Brala jsem hormonální antikoncepci(Minisiston), kterou jsem musela ihned vysadit. Beru xarelto na odeznění trombózy a předtím jsem si...

Trombóza je jasnou kontraindikací antikoncepce, risiko by bylo značné. Příjemný den

Opakovaná trombóza

| Dotaz od: Kamila

Pane doktore, prosím Vás o radu, mám opakovanou trombózu v lýtku ve stejném místě. Brala jsem Xarelto 2,5 měsíce, po 3 týdnech se trombóza vrátila, beru Xarelto znovu nyní měsíc...

Z dotazu nevyplývá, proč užíváte Xarelto a ne Warfarin, což je dost důležité, protože Xarelto má jen velmi omezené a úzké spektrum indikací, které musí předepisující lékař...

Chcel by som sa Vás opýtať, či je možné dostať opakovanú žilovú trombózu, keď pravidelne užívam warfarín + sa držím vitamín K diéty a INR mám v norme? (medzi 2-3). Nosím...

Zdravím, při hodnotách INR 2,5 - 3,5 a při preventivních opatřeních proti retromboze u Vás tento problém nehrozí, ani v případě, že byste měl například dědičnou trombofilii...

Trombóza

| Dotaz od: ivana

Ještě mám jeden dotaz. Mohu navštívit saunu a vířivku? Křečáky nemám, noha bolí málo a občas brní, neotéká. Co se mi tam může stát? Moc mi ta sauna chybí. Nebo tam být kratší...

Paní Ivano. První část Vašeho dotazu byla asi směřována na kolegy, ale protože to navazuje, odpovím tak nějak dohromady. 1.) Délka "ředění" krve po proběhlé trombose by v...

Na levé noze mám mrtvou část.

| Dotaz od: Richard

Zdravím mám problém a to od 2003, kdy se mě skřípl v páteři nerv a mám od té doby v levé horní části nohy mrtvou, tedy jako mravence. Od té doby jsem měl vysoký tlak a vysoký...

Milý Richarde. Děkuji Vám srdečně za Váš dramatický příběh: Zdá se, že jste měl při vší smůle štěstí na skvělé lékaře,kteří Vám zachránili život! Vždyť jste se podruhé...

Je mi 29 let, jsem po zlomenině vnitřního kotníku. Sádrová fixace pět týdnů. Od začátku preventivně píchán Clexane 0,4, hormonální antikoncepce nevysazena. Týden po sundání...

Občas se to stává, že tromboza vznikne i přes aplikaci preventivní dávky Clexane - viděla jsem několik statných mužů (velká váha přes 100kg), kterým dávka Clexane 0,4ml 1xdenně...

Bohužel u me po porodu vznikla hluboká a vysoká žilní tromboza, srazeninu mám v levém tříslu a vše se podařilo podchytit v počátku. Momentálně si ředím krev Fraxiparinem a beru...

Zdravím, bolesti při tromboze v hlubokém žilním řečišti pánve a dolních končetin přetrvávají potud, pokud se nevytvoří tzv. kolaterální neboli objižďkový žilní oběh okolo...

Tromboza

| Dotaz od: Míša

Pane Doktore,před nedávnem jsem změnila zaměstnání a nyní denně cca 4-6hodin řídím auto a již zhruba měsíc mě bolí u pravé nohy podkolenní jamka.Cítím v ní tlak jakoby se mi tam...

Měla byste podstoupit ultrazvuk žil, který by potvrdil nebo vyloučil zda jde o trombózu. Měsíc je ovšem na trombózu dost dlouhá doba, a tak je možné, že je to něco jiného...

Chronická tromboza

| Dotaz od: eva

V říjnu jsem si poranila meniskus,začalo mi lehce otékat levé lýtko, v prosinci ASk, lýtko a kotník oteklý, bez bolesti ,dle lékaře vlivem sníženého výkonu cévní pumpy.S...

Pokud se jedná o chronickou trombózu, léky na ředění krve se již nedávají. Indikace je vždy individuální. Bude vhodný v čase kontrolní UZ žil, dle výsledku bude zvážen další...

Tromboza

| Dotaz od: Marta

Prosím o radu. V polovine srpan 09 jsem prodelala trombozu leveho lytka. Od te doby beru Warfarin 7,5mg/denně. Trapi me od te doby silne vypadavani vlasu, dlouha menstruace...

Ano, Anopyrin také působí proti srážení krve. Co se dalších alternativních přípravků týče, byl bych s jejich používáním velmi opatrný. Každé použité je totiž třeba konzultovat s...

Trombóza v podkolenní jamce

| Dotaz od: Pavel

Pane doktore, 27 července mi byla na pohotovosti diagnostikována trombóza v lýtku. Neznámá příčina. Mám sedavé zaměstnání, 14 dní před tím let letadlem 2,5 hod. a při fotbale mě...

Xarelto je jeden z nejúčinnějších léků na terapii trombózy žilního systému.Užíváte ho i po 3 měsích , protože nedošlo k plnému zprůchodnění popliteální žíly a je zde riziko...

Tepání v noze

| Dotaz od: Hana

Mám tepání v koleni už 14 dní a nepřestává, je skoro v kuse a je viditelné, pořád na tom samém místě.Chystám se ke své lékařce, ale ještě předtím bych se chtěla poradit co by to...

Obtíže mohou být způsobeny jak svaly, tak i nervy nebo z cévních příčin. Pravou příčinu ale odhalí až vyšetření. Hezký den.

Pani doktorko, chtel bych se zeptat, jak dlouho z pohledu neurologie by se mel clovek udrzet ve stoji na jedne noze se zavrenyma ocima? Stani na jedne noze s otevrenyma ocima...

Určitý časový údaj nelze uvést, 30 sec. je jistě dostatečná doba. Pokud nemáte jiné potíže, asi není nutno se nijak dále znepokojovat. Páteř v tom jistě roli hrát může.

Mému příteli (30 let) se na noze objevil tento tmavý flíček. Nikdy ho tam neměl. V poslední době se na tom místě nijak neodřel ani neporanil. Ani nemá nové boty, které by ho tam...

Projev by bylo potřeba vyšetřit , podle obrázku to vypadá pouze na tzv. pozánětlivou pigmentaci, ty mohou vznikat i po drobném štípnutí např. v léte. Pokud je projev na obrázku...

Trombóza veny portae

| Dotaz od: Simona

Ráda bych se zeptala na onemocnění - trombózu vrátníkové žíly, tímto onemocněním trpí má sestřenice, která na to málem zemřela ve svých 35 letech, její matka (má teta) na to...

Vážená paní Lucie, trombóza vrátníkové žíly se vyskytuje u tzv. trombofilních stavů, kdy je patologicky zvýšena srážlivost krve uvnitř cév. Doporučuji Vám obrátit se na...

Trombóza?

| Dotaz od: Karolína | z mobilní aplikace

Je mi 21 let, užívám HA již pět let, nekuřačka, velmi hubená postava, sedavé zaměstnání. Již přes 14 dní mě bolí levé lítko (žíly). Před týdnem jsem navštívila praktického...

Trombóza je závažné život ohrožující onemocnění a proto podezření musí být potvrzeno nebo vyvráceno rozhodně v co nejkratší době navštivte lékaře. Příjemný den

Trombóza

| Dotaz od: ivana

Ráda bych jěště věděla, jestli je potřeba se nadále ředit, nebo to už není potřeba. Po 6 měsících co jsem brala Xarelto mám ve stehně ucpanou 15 cm cévu pořád.Trombózu jsem...

Tentokrát budu s dovolením stručnější - situaci je opravdu potřeba konsultovat především s ošetřujícím lékařem, který zná detaily. Pokud jste ovšem nebyla vyšetřena na cévním...

Tromboza

| Dotaz od: Lenka

Pane doktore Šebku, prosím Vás o odbornou radu. Mám rok po operaci křečových žil klasickou metodou obě nohy. Od operace mám problémy, které trvají. Od operace mám silnější...

Hanko. Především děkuji za důvěru. Ale abych odpovědně odpověděl, musel bych být spíše interní lékař anebo specialista cévní chirurg. Prosím, obraťte se i v rámci poradny na...

Chtěl bych se zeptat ohledně marihuany a vysoké srážlivosti krve. Už přibližně 3roky kouřim pravidelně marihuanu a nedávno sem četl že by to mohlo mít negativní následky jelikož...

Kouření zvyšuje riziko trombozy, důvodem není jen nikotin. A při kouření marihuany se v kouři uvolňují podobné látky jako při kouření cigarety, které zvyšují riziko trombozy...

Píchání v noze

| Dotaz od: Pavel

Už asi týden mě na levé noze pravidelně píchne v zhruba polovině chodidla. Bolest je krátká, ale bodavá. Objevuje se někdy každých cca 10 minut. Nikdy jsem tyto problémy neměl...

Můžete mít kvalitní obuv, ale i tak nemusí ideálně vyhovovat přímo Vaší noze-můžete mít plošší klenbu nebo mohou být boty užší, například. Zkonzultujte problém s ortopedem. S...

Mám takový problém s palcem u nohy , už asi tři mesíce mne bolí tak jako divně kolem nehtu u kloubu neni to velká bolest spíše nepříjemná kort kdyz jsem v botách a zjistila sem...

Klenutý nehet palce nohy múže v okrajích zarůstat, většinou je ale bolestivý. Vyšetření je vhodné. Pokud by tomu tak bylo potom je vhodné pilníčkem, udělat na nehtu rýhu...

Chtěla jsem se zeptat na jednu věc. Občas se mi na nohách (stehna blíže ke kolenům) udělají takové malé červené tečky - flíčky (1-2 mm). Když kůži napnu, nejsou vidět. Když jí...

Může se jednat nejspíše o přechodnou reakci kůže zvýšeným prokrvením. Pokud flíčky nezůstávají přítomny trvale, nešíří se a nečiní žádné obtíže, neznepokojovala bych se.

Vřídek na noze

| Dotaz od: Barbora

Dnes jsem si na zadní straně nohy u stehna všimla bílého vřídku (nejsem si jistá, ale předtím to možná byl normální pupínek). Při jakémkoliv doteku bolí.

Jedná se zánět vlasového váčku. Je třeba, aby se hnis dostal ven-buďto zkuste šetrně vymáčknout nebo přikládejte teplé obklady a Višněvského mast- usnadnítectak uvolnění hnisu...

Bolest v noze

| Dotaz od: Barbora

Už cca 3 měsíce mam problémy s bolestí v pravé noze začalo to bolestí jakoby vevnitř kosti lýtkové a stehení (bolestí jsem se třásla a nemohla chodit) tato bolest se zklidnila a...

Vzhledem k Vašemu věku bych usuzovala, že se může jednat o nějaký revmatologický problém, nebo to mohou být potíže od páteře. Určitě byste měla jít k lékaři - ortopedovi...

Bolesti na noze

| Dotaz od: Bettysek

Chtěla jsem se zeptat jestli je možné aby mi po 14dnech ne neodezněla bolest přetaženého svalu už 3den používám předepsaný NIMESIL. ale misto aby bolest odezněla.. tak spíš se...

Léčba bolesti bývá někdy zdlouhavá a záleýí na tom, zda sval byl úrazem protažen nebo částečně nebo dokonce přerušen, což je vyjímečné. Pokud bolest neodeznává je vhodné...

Chlad v noze

| Dotaz od: Zuzana

Dne 14.4.2011 jsem podstoupila arthroskopii pravého kolene na doporučení ortopeda...diagnoza byla praskly meniskus,ale po zákroku mi doktor řekl,že koleno mám naprosto v pořádku...

Diagnosa poranění menisku se stanovuje na základě lékařského vyšetření a jen vyjímečně pomocí dalších pomocných vyšetření jako je na příklad megnatická resonance...

Pracoval jsem jako hornik 20 let potom jsem měl uraz na prave koleno,oba menisky pryč,a mam na to rentu ze šachty ,tedkom mam nekrozu praveho kyčelniho kloubu,a nechcou mi to...

Podle toho jak jste svou věc popsal nekrosa, patrně hlavice kosti stehenní, v kýčelním kloubu nemá zřejmě nic společného s poraněním kolena. Její příčiny jsou monohostranné...

Noční křeče v noze

| Dotaz od: Dáša

Poslední dobou / obden / mívám v noci velmi nepříjemné křeče v levém lýtku. Vzbudí mě to anohu bolestí nemohu narovnat, ani více pokrčit. Dá se s tím něco dělat? Děkuji

Dášo! Křeče v nohou bývají způsobeny nízkou hladinou hořčíku nebo vápníku v krvi. Zkuste si koupit tablety s obsahem hořčíku a vápníku v lékárně. Ale vzhledem k nálezu na vaší...

Brnění v noze

| Dotaz od: Hana

Včera večer mi mírně mravenčila levá ruka, poté se přidala i noha (stále to přetvrváva) od kolena dolů, je to hrozně nepříjemné slabí brnění jakoby mravenčení, nutí mě nohou...

Vaše obtíže mohou být i od páteře, ale vždy je dobré nejdříve vyloučit všechny možné příčiny. Navštivte lékaře, aby Vás komplexně neurologicky vyšetřil a podle toho se vyjádřil...

Mám dotaz ohledně bolesti pod kolenem. Jsem hrozný hypochondr a mám strach z trombózy. Díky tomu jsem cca každý měsíc na krvi nebo utz, ale nikdy mi nic nezjistili. Noha mě vždy...

K vyloučení hluboké žilní trombózy je nutné odebrání D dimerů a duplexní UZ na cévy. Ve vašem případě se nejspíše jedná o problém s kolenním kloubem. Doporučila bych vám...

Mela jsem na stehnu nejaky maly pruhledny vyrustek-bala jsem se, ze je to kliste, ale behem koupele jsem jej nechtene odstranila. O par dni pozdeji to zacalo chvili svedet...

Podlitinky mohou vzniknout na jemnější kůži i jako reakce na poškrábání, domnívám se, že tento stav nemusíte nijak řešit.

Chtěla bych se zeptat ohledně mé 14leté dcery. Už asi měsíc jí cukají nervy a hlavně na noze. Večer kvůli tomu nemůže ani usnout a pořád musí nohou pohybovat. Je už z toho...

Pokud se u Vaší dcery objevují tyto problémy již měsíc, byla by na místě návštěva neurologa. Nejprve můžete navštívit dětského lékaře, který má o zdravotním stavu Vaší dcery...

Tromboza

| Dotaz od: JANA

DOBRÝ DEN JIŽ NĚKOLIK LET BERU LINDYNETE,VÁŽÍM 85 KG A PROBLÉMY V RODINĚ S TROMBOZOU NEBYLY,JEN MAMINKA MÁ VYŠŠÍ TLAK.MOHU TROMBOZU DOSTA KVŮLI MÉ NADVÁZE?NEMUSÍM SE DÁL BRÁT...

Pokud chcete mít jistotu nechte si udělat testy na Leydenskou mutaci dále vám poradí podle výsledku váš gynekolog. Příjemný den

Fialové prsty na noze

| Dotaz od: monika

Mám takový problém. Když mám položené chodidla na zemi, tak prsty na noze mi začnou červenat až fialovět.Byla jsem s tím i u doktorky, ta mi udělala krevní testy-zjistila jen...

Moniko! Na dálku těžko radit, musel bych nohy vidět a s Vámi hovořit. Doporučoval bych do stravy zařadit hojně pohanku (jako zdroj rutinu), nohy sprchovat střídavě teplou a...

Flek na noze

| Dotaz od: Martin | z mobilní aplikace

Na noze se mi nedávno oběvil flek který vypadá jako modřinka ale vůbec mě nezapadá kde jsem k tomu přišel.. Přijde mi jako by se zvětšovala a po omaku to bolí

Projev opravdu vypadá jako modřina , počkejte na vývoj a pokud se do 3 týdnů vytratí , není problém , pokud by se tvořily další, navštivte ihned praktického lékaře. S pozdravem

Bolesti nohou jsou poměrně často projevem namožení končetin. Vznikaji při excesivním zatížení nebo při jednorázových pohybových aktivitách netrénovaných jedinců a způsobuje je...

 spustit dotazník

Vyrážka na noze

| Dotaz od: Iva

Už delší dobu mě trápí vyrážka na nize. Nejprve to bylo jen pár teček, ale posledních 14 dní se mi to začalo rozšiřovat i okolo kotníků a po holeni, nyní to mám již i na druhé...

Mohlo by jít např. o vaskulitidu - zánět drobných krevních cév, raději navštivte kožního lékaře.

Cysta na noze

| Dotaz od: jakub

Před lety mi byla zjištěna cysta na holení kosti(vel. 2,4mm x 1,9mm).13.1.2011 jsem byl operován,byly mi odebrány stěpy z panevní kosti,bohůžel to samé mi ted zjistili i na...

Nezhoubné cysty jsou jen nebezpečím pokud jsou veliké pro možnou zlomeninu kosti. Pokud je cysta ošetřena vlastnimi štěpy je jen časovou otázkou plného zhojení. Myslím, že...

Píšu znovu.Bohužel,do Kolína už volat nebudu,tam už mi řekli,že mi již v této fázi nemohou pomoci,ale co mi dali ten Gordius(ptala jsem se co si o tom léku při tomto problému...

Myslím, že léčebný postup se začíná positivně projevovat a bude zřejmě vyžadovat pozornost a trpělivost. Více nemoho sdělit. Spolupráci s rehabilitací, neurologem a ortopedem...

Červené fleky na noze

| Dotaz od: Ivana

Chtěla bych se zeptat co má můj syn na noze 17 let? Má takové červené fleky na pravé noze, nikde jinde se to nenachází...Zasílám i obrázek

Fotografie bohužel nezobrazí detaily. Nepíšete také, zda má syn nějaké potíže (svědění, bolesti, zda je místo teplejší než okolí...zda nepoužil na jednu nohu nějaký nový...

Tromboza a antikoncepce

| Dotaz od: Kateřina

Před 14 dny jsem prodělala odstranění Barthiliho cysty a po propuštění domů mě začala pobolívat noha na straně po odstranění cysty. Šla jsem k obvodní doktorce která mě poslala...

Pokud byla prokázána trombóza je antikoncepce pro vás krajně nevhodná,na otěhotnění vliv nemá. Příjemná den

Vyříznuté znaménko na noze

| Dotaz od: Barbora

Před týden mi bylo vyříznuto mateřské znaménko na noze. Bylo velké asi 5mm, červené a uprostřed černá (tmavá) tečka. P.Doktorka to poslala na histologii, kde jí bylo sděleno, že...

Rozhodující je výsledek histologického vyšetření, který neuvádíte, takže nemohu přesně určit závažnost stavu a další prognosu. Některé typy znamének mohou zasahovat dosti...

Tromboza

| Dotaz od: Petra

Je mi 36 let a před 6 týdny jsem prodělala trombozu v oblasti lýtka. Dle lékařů příčinou byl úraz, který se mi stal v zahraničí, poté dlouhá cesta do ČR a horm. léky užívané pro...

Petro! Warfarin může poškodit plod především mezi 6. a 12. týdnem. Obecně se těhotné ženy převádí na jiný druh léčby. Samotné otěhotnění by nemělo být nijak ohroženo a stačí...

Bolest záprstních kůstek na noze

| Dotaz od: claricella

Pár dní po sobě jsem cvičila (skákání přes švihadlo, běh na místě atd)naboso. Od té doby mě docela dost bolí záprstní kůstky, zejména ta prsteníčková. nohu jsem ledovala a...

Může jít o zlomeninu, může jít i o jiné poranění v oblasti kostí a kloubů. Zkusil bych Vašeho chirurga navštívit, aby Vás vyšetřil a doplnil rentgen

Chtěla bych se zeptat už tak měsíc mi tepe a pálí spodní část levé nohy.Byla jsem i na sonu jestli nemám trombózu.A nebyla potvrzena tak mi lékař předepsal detralex.Problémy...

Pokud potíže neustupují po Detralexu, tak dle mého názoru není třeba ho užívat. Zkusil bych aplikaci krému Lioton 100 000 a za týden bych zvážil efekt. Nevím jestli Vás pálí...

Chlad v noze

| Dotaz od: Zuzana

Předem děkuji za Vaši odpověď.Již ten den co mne propustili domů z nemocnice jsem večer navštívila chirurgickou pohotovost s tím,že mám ledové prsty na noze.Byl mi proveden...

Všechny okolnosti mi nejsou známy. Pokud máte ultrazvukové vyšetření negativní je to velmi dobrá zpráva. Přičinou potíží, které udáváte je ale více. Já bych vám doporučil...

Zkroucený nehet na noze

| Dotaz od: Blanka

Dost rychle (myslím v období 2 měsíců) se mi začal kroutit nehet na ukazováčku levé nohy. Teď už je úplně do kulata a skoro se nedá stříhat. Mám obavy, že už se mi začíná...

Foto bohužel nedorazilo, deformace nehtové ploténky může být způsobena tlakem těsné(malé) obuvi. Může se jednat o tzv. onychogryphosis. Doporučuji obrušování a změkčování...

Mravenčení v levé noze

| Dotaz od: Petra

Hezký den přeji, již několik dní se v noci probudím a mravenčí mi levá noha. Začíná to u chodidla a pokračuje směrem ke stehnu, za chvíli to přejde, ale je to nepříjemné. Začalo...

Mravenčení by mohlo být cévního i neurologického původu. Pokud nyní více cvičíte, může být příčinou i "skřípnutí" nervu při nevhodné fyzické námaze. Takže by se mělo zopakovat...

Svědění u malíčku na noze

| Dotaz od: narut70

Posledni dobou mě dost svědí mezi malíčkem a prsteníčkem ne noze,asi to bude plíseň a v té mezeře se mi uvolňuje kůže jakoby puchířek a potom se odloupuje kůže tak jsem si...

Pravděpodobně se jedná o plísňové onemocnění. Doporučoval bych kontrolu u kožního lékaře. Hezký den!

Moje 13-letá dcera má vedle malíčku na obou nohách zvětšené kotníky (nevím jak jinak je nazvat), které ji v některých botech tlačí. Ortoped nás poslal na rentgen a ze snímku...

U 13 leté dívky ještě není vývoj kostí plně dokončen (mohlo by se stát, že by se nejen situace po operaci opakovala, ale mohla by se různě zkomplikovat do budoucna), doporučuji...

Plíseň na jedné noze

| Dotaz od: Lenka

Mám již rok plíseň na jedné noze. Začalo to malou skvrnou a nyní mám zasaženu už skoro celou nohu a 3 nehty. Celý rok to každý den mažu, masti střídám dle doporučení kožního...

Po výčtu těchto léků je obtížné dále zasahovat do léčby, nastavené Vaším dermatologem. Kromě místní léčby je namístě také uvažovat o tom, zda pro plíseň a její růst nevytváříte...

-------------------------------------------------------------------------------- Prosím již měsíc mám kruté bolesti v místě vyhřezlé ploténky a pravé nohy vzadu-pokud sjem v...

Určitě souhlasit s nástřikem pod CT, výkon je ověřený a většinou, ale ne vždy účinny..Pokud nebude efekt a na zobrazovacích metodách je patrný výhřez meziobratlové ploténky...

Tromboza

| Dotaz od: Kamila

V roce 2004 jsem prodělala hlub.žilní tr.-heteroz.leydenská mutace f.v.-mám posttromb.stavy které se zhoršují-léky neužívám.ráda bych tyto stavy změnila-chodím do hem.poradny...

V případě postrombotického syndromu bych Vám přeci jen doporučoval užití venofamak (Detralex), efekt nebude asi 100%, ale k úlevě obvykle dochází, dalším léčebným opatřením je...

Zbělení prstu na noze

| Dotaz od: Pavlína

Ráda bych položila dotaz týkající se mého 15ti letého syna.Občas,není to pravidelné,mu zbělá prostřeníček na noze.Po promnutí se zase prokrví a obnoví se cit.Zkoušeli jsme ,zda...

Jedná se o tzv. Raynaudův syndrom, kdy dochází ke spasmu, sevření cév. Obuv obvykle příčinou nebývá. Doporučuji koupele střídavě ve studené a teplé vodě, cévní oběh zlepšují i...

Skvrna na noze

| Dotaz od: Katka

Prosim o radu. Na noze se.mi objevila mala skvrna. Pomalu roste. Mazala jsem,ale nepomaha. Nesvedi, neboli,neni to natekle. Je sussi. Asi jde o nejaky tip vyrazky,alespon doufam...

Paní Katko. Z fotky je těžké rozeznat, o co se jedná. Mohlo by jít o mykotické onemocnění kůže či dermatitidu. Doporučuji navštívit kožního lékaře, aby stanovil přesnou diagnozu...

Trombóza?

| Dotaz od: Petra

Před týdnem jsem se vrátila z Itálie, kde jsem provozovala 3 dny snowboarding. Cely den jsem byla na svahu a pak následoval přejezd busem do ČR, kam jsme prijeli rano. Jelikož...

Ano, i při trombóze se stav může měnit (otok se nejčastěji zvětšuje, ale může i "splasknout", to když se sraženina tzv. "utrhne" a je vmetena do plic, čímž vznikne plicní...

Palec na noze

| Dotaz od: narut70

Když jsem se chtěl doma rozeběhnou tak jsem si kopnul o zem palcem křuplo tam a z nehtu (na začátku) mi začalo trochu téct krev asi 1-3 sekundy pak přestalo.....namazali jsme...

Pokud jste k lékaři nešel, tak co nejrychleji uhánějte, nejlepší bude rovnou chirurg. Došlo nejspíš k porannění nehtu v nehtovém lůžku, ale mohlo dojít i ke zlomenině kosti...

Skvrna na noze

| Dotaz od: Lucie

Mám několik let na noze tuto skvrnu. Něco mě tehdy kouslo a myslela jsem, že mi zůstaly tyto prasklé žilky. Teď se na mě díval manžel a řekl, že bych to měla řešit, že to...

Pokud máte tuto skvrnu na noze několik let a ona skvrna se nijak nemění a nepřekáží, zbytečně bych se neobávala. Jedná se spíše o kosmetický problém, ne akutní, který by se měl...

Bolest v noze

| Dotaz od: Jana

Stává se mi, že mne občas ráno probudí silná bolest v lýtku, více pod kolenem tak, že chvíli nemohu tou nohou přes tu bolest pohnout. Po několika minutách to ustoupí a pak mne v...

Může jít např. o problém cévní, ortopedický či revmatologický. Při přetrvávání obtíží proto doporučuji lékařské vyšetření.

Bolest palců na noze

| Dotaz od: Ivana

Již druhý měsíc mě bolí palce u nohou a jde to až do nartu,Bolest se projeví,když palce zvednu nahoru opřu se o ně botama,při chůzi .Můžete mi poradit,co by to mohlo být? Děkuji

Příčin je řada od změn ve stavbě nohy, použití úzké obuvi, příčně ploché noze, pokud je zarudnutí kloubu i možné dně nebo aktivizované polyartroze. Změna osy palce, výskyt...

Výrůstek na noze

| Dotaz od: Romana

Na noze se mi objevil tento výrustek a nejsem si jistá zdali se jedná o kuří oko nebo bradavici. Zatím si na to dávám jen náplasti proti kuřímu oku ale nějak to nechce zmizet...

Jde zcela jistě o virovou bradavici, vzhledem k velikosti raději navštivte lékaře.

Skvrna na noze

| Dotaz od: JAN

Asi tak od 15 let mám na noze jistou skvrnu, nevím jak se mi tam vzala ale nechce zmizet.V té době mi ji překrývala slabá vrstva kůže kterou jsem nedopatřením odtrhnul a trošku...

Půjde o drobný hemangiom-znaménku z cév. Doporučuji ho odstranit

Pane doktore, prosím Vás o názor. Mám 7 měsíců po operaci křečových žil klasickou metodou obě nohy. Vše proběhlo v pořádku, ale cca dva měsíce po operaci se mi zvětšilo pravé...

Lýtko širší o 1 cm není samo o sobě nic zvláštního, bylo by spíše s podivem, kdyby byly obě vaše končetiny zcela stejně silné. Z ultrazvuku neplyne, zda trombotizovaná žíla je...

Chtěla bych Vás poprosit o laické vysvětlení mého nálezu z MR. Ráda bych věděla, oč vlastně jde, případně doporučení a radu, jestli lze tlumit bolesti v bederní páteři a levé...

Máte výhřez ploténky mezi 4. a 5. bederním obratlem a ten je tak velký a "nešikovně" uložený, že tlačí na odstup nervu, který tady vystupuje z páteřního kanálu. Pokud reha...

Chtěla bych se zeptat na Vaši radu. V nemocnici mi neporadili. Před pár dny se mi udělali tři obyčejné pupínky na pravé noze. Nevěnovala jsem jim pozornost, ale po pár dnech se...

Podle popisu by mohlo jít o bakteriální infekci, doporučuji lokálně nebo i celkově léčit antibiotiky. Příp. pošlete fotografii.

Bolest v noze

| Dotaz od: Gabi

Před měsícem mě začalo bolet v pravém nártu. Když hýbu s prst u nohy (hlavně s palcem) dost to bolí a jakoby to vrže. Při chůzi nemám problém. Nejsem si vědoma toho, že bych...

Doporučila bych začít návštěvou praktického lékaře. Vyšetří Vás jako "celého člověka", což je velmi důležité- bolest může souviset s postižením jiné struktury, než je ta udávaná...

Ekzem na noze

| Dotaz od: Radek

Přeji dobrý den, mam ekzem na operované noze po utržené achilovce. Chodím na rehabilitace a vypadá to jak z vodoléčby ? Můžete mně prosím poradit jestli je to možné a co s tím...

Může jít o kontaktní alergický či mikrobiální ekzém, zkuste promazávat hodně např. bepantenem, ale při tomto rozsahu se obávám, že budete muset navštívit kožního lékaře.

Tromboza - xarelto

| Dotaz od: LenkaB

V létě jsem si zlomila kotník. Po 7 týdnech mi sundali sádru. Týden na to jsem dostala trombozu, lýtkovou i stehenní. Dostala jsem lék xarelto. Nyní je to 3 měsíce, co beru...

Pokud máte pocit, že se bolesti zhoršily doporučuji kontrolní UZ žil. Může se stát, že Xarelto z nějakého důvodu na Vás nefunguje. Pokud bude nález na UZ žil stejný, bude se...

Ekzém na noze

| Dotaz od: Filip | z mobilní aplikace

Prosim vas uz tak měsíc mam na noze kolo neco jako ekzem a nemůžu se toho zbavit. Byl jsem u kožní a ta se na to skoro nekoukla a jen tak mi řekla ze mam prý lupenku a...

Teoreticky by o lupénku jít mohlo, ale může to být i plísňová či bakteriální infekce, doporučuji stěry, biopsii a podle výsledků další postup.

Zlomenina 3 prstu na noze.

| Dotaz od: Kristýna

Zlomila jsem si palec a další dva prsty na noze. Spadla mi v práci paleta na nohu.V nemocnici mi to zafixovali. Po pár dnech mi začal krvácet palec. Když mi to v nemocnici...

Pokud je nehet k nehtovému lůžku fixován nelze plně jeho životnost posoudit. Pokud by nebyl životný slouží jako ochrana nehtového lůžka při tvorbě nového nehtu. Stav by měl...

Fleky a otok na noze

| Dotaz od: B.B 19

Před třemi dny mě začla svědit noha ted momentálně ležím po operaci.Takže venku moc nejsem (aby mě něco štíplo i když mohlo přes noc) Když jsem to začala blíže sledovat udělaly...

Jde zcela určitě o zánět na který je třeba co nejdříve nasadit antibiotika, Dithiaden nepomůže. Rozhodně navštivte lékaře.

Chtěl bych se optat na radu,mam problem s nateklou kůží kolem nehtu u palce na noze,ale nehet my nezarustá ani nepodrůstá,co bych měl dělat??? Děkuji za odpověď.

Podle vašeho popisu o zarůstající nehet jít může, bylo by vhodné zklidnit zánět antibiotickou mastí, ev. vyloučit kvasinkovou infekci, navštivte kožního lékaře.

Bolesti v noze

| Dotaz od: petra

Mohl by jste mi poradit čím to je,že mě stále bolí pravá noha ze zadu když sedím nebo dlouze stojím a po sezení nemůžu na tu nohu úplně kulhám plotýnkou to není byla jsem na...

Doporučovala bych pro jistotu zopakovat duplexní sono hlubokých cév v dolních končetinách. Bolesti na zadní straně může vyvolávat dráždění sedacího nervu ( při nevhodném sezení...

Vyrážka na noze

| Dotaz od: Adrianna

Udělala se mi na vnitřní straně stehna skoro neviditelná vyrážka,která ale dost svědí a to hlavně v noci.Jediné co mě napadlo,že by to mohlo být způsobeno mrazem(chodím ven v...

Na fotografii bohužel není nic vidět. Pokud projevy svědí hlavně v noci, mohlo by jít i o svrab. Z jiných možností je to kopřivka či alergický ekzém. Rozhodně navštivte lékaře...

Ztmavlá kuže na noze po uraze

| Dotaz od: Marcela

Mám koleno po primoplastice 11.7.od té doby rehabilituji,na kotníku u této operované nohy mi ztmavla kuže a zvětšuje se plocha pod kotníkem i nad.Nyní i menší otok,operované mám...

Tmavnutí může být jako reakce kůže na zánětlivé změny, ekzémy, otok může souviset s operací, i kdyz se jednalo o koleno.Je potřeba vidět pro správnou diagnostiku, LRJ

Znecitlivění místa na noze

| Dotaz od: Klara

Už asi měsíc pociťuji na noze od kolena až přes celé stehno jakési znecitlivění.Nejvice tedy u kolena.Cítím spíše lehké šimrání,když si přes tyto místa přejedu nehtem.Čím to...

Navštivte lékaře na obvodě, vyšetří vás a měl by vás doporučit event. k vyšetření u neurologa, který se těmito problémy zabývá. Hezký den.

Vyrýžka na noze

| Dotaz od: Kamila

Příteli se objevila na noze vyrážka před pár měsíci a svědí ho. Začíná se to objevovat i na jiné partii. Nevíte co to je a z jakého důvodu se to projevilo?Děkuji

Podle fotografie by mohlo jít např. o lichen, rozhodně navštivte kožního lékaře, možná bude třeba provést histologické vyšetření z ložiska.

Už asi tak měsíc mě trápí zarostlý nehet na palci. Na palec mi spadla skřínka a nehet se mi zlomil a kousek po straně se mi ulomil a začal zarůstat. Kousek uraženého nehtu jsem...

Obávám se, že bez lékařského ošetření se neobejdete. Snesení celého nehtu není vždy nutné, někdy pomůže pouze částečné snesení, nebo tzv. dlahování

Je mi 21 let, vážím 61 kg, měřím 162 cm. Už asi týden se potýkám s bolestí pod prostředním prstem na noze, v místě spojení prvního článku prstu s nártní kostí. V klidu to vůbec...

Stav vyžaduje vyšetření, zhodnocení citlivosti pohmatem, zhodnocení hybnosti prstu, případně zánětlivé změny v blízkosti prstu, vyšetření klenby nohy a to podélné i příčné...

Vse to zacalo necitlivosti palce u nohy coz me take dost vydesilo .. zadne zabarveni. tak jsem si zasla k lekari jestli nemam cukrovku tam mi vzali krev a zjistili ze ji nemam...

Odpověď nemůže být jednoznačná a ihned. Končetina vyžaduje řádné lékařské vyšetření. Zhodnocení cévního zásobení, zhodnocení tvaru ,nnohy, klenby, zhodnocení hybnosti...

Pane doktore, zhruba 10 měsíců mám permanentní křeče v malíčku a prsteníčku na levé noze.Jedná se křeč ,která se projevuje stálou bolestí a pocukáváním v prstech.Když zmíněné...

Potíž bude třeba řádně ortopedicky a možná i neurologicky vyšetřit. Může se jednat o změny v krční pateři a vystřelující bolesti, ale také příznaky revmatoidní artritidy v...

Na levé noze pod kolenem mám delší dobu malou bulku (nehlubokou, jakoby zatvrdlou). Na povrchu načervenalá. Při zmáčknutí s malou prohlubní. Netušíte, co by to mohlo být a zda...

Dle mého názoru se jedná o běžný pigmentový névus, benigního charakteru, přesněji Vám to řekne až kožní lékař po vyšetření dermatoskopem, s pozdravem, Dr. Horáková

Brnění,mravenčení v noze

| Dotaz od: JANA

Již od vánoc mě trápí mravenčení v pravém stehnu,které velmi špatně cítím,bolí mě záda,pravý kotník mám oteklý,neví od čeho by to bylo a co mě čekají za vyšetření.může to být RS...

Může se jednat o řadu příčin, k jejichž objasnění je potřeba provést vyšetření neurologem, poté případně vyšetření pomocí MR, EMG atd. dle nálezu neurologa. RS se obvykle...

Naražení malíčku na noze

| Dotaz od: Lenka

Chtela jsem se zeptat když jsem si pravdepodobne narazila malicek na noze co by na to pomohlo z domacich zasob? Zlomený se mi to nezdá ze zacatku to bylo natekly, ale ted to...

Především vyšetření včetně lékařského vyšetření, malíček může být v některém kloubku posunutý a to bolí. Pokud máte jistotu, že lékaře npotřebujete tak fixovat malík...

Před pár dny se mi udělala vyrážka(takový flíček) na vnitřní straně kolene-do červena,nesvědí,lehce vystoupla a teď i na břiše. Velikost asi 1-2cm. Nevíte co by to mohlo být?

Opravu neví, navštivte kožního lékaře.

Tromboza

| Dotaz od: Lenka

Ležím v nemocnici s hlubokou žilní trombozou celé levé nohy v 11 týdnu těhotenství. Při příjmu mi udělali sono nohy a začali píchat fraxiparin 2X denně do břicha. Jsem tu víc...

Milá Lenko, s hlubokou žilní trombózou se obvykle nemusí ležet v nemocnici. Něco jiného je, když se stane v těhotenství. Nemůže užívat léky - tablety, které se běžně používají...

Palec na noze

| Dotaz od: Michal

Děkuji za odpověď. Mám velkej problém jít k doktorovi, nemůžu skrz zaměstnání. Nešlo by to nějak aspoň částečně vyléčit doma? Děkuji

Michale. Nepopsal jste svůj problém, nelze tedy jakkoliv reagovat. Obecně je možné v případě nutnosti zajít k lékaři kdykoliv, jeho návštěva Vás automaticky omlouvá v zaměstnání...

Bulka na noze

| Dotaz od: Lukáš

Děkuji za odpověd.Potřeboval bych poradit na pravé spodní končtině se mi udělala bulka vedle holeni kosti nebo na ní.často me pobolívá pata a palec muže to nějak souviset bulka...

Lukáši. Podle popisu si absolutně nemohu udělat představu jak bulka vypadá a z jaké struktury vyrůstá. Ukažte se lékaři.

Tetování a trombóza

| Dotaz od: Barča

Chtěla jsem se zeptat, zda si mohu udělat tetování, když jsem před dvěma lety měla trombózu. Není tam nějaké riziko?Warfarin a ani jiné prášky na zřeďování krve už dávno neberu...

Pokud šlo o trombózu v oblasti dolní končetiny (bývá nejčastější) a hodláte se nechat tetovat právě na nohou, může být určité riziko vzniku místního kožního zánětu a následných...

Křeče v noze

| Dotaz od: Ludmila

Pokládám dotaz za mého 17 letého vnuka. Hraje aktivně florbal (min. 4x týdně) a v poslední době se mu objevily křeče na zadni straně nohy (jen jedné) těsně nad ohybem kolena...

Potíže opravdu nejspíše souvisí se zátěží při sportu (natažení svalu apod...). Místní protizánětlivou a protibolestivou léčbou nic nezkazíte, ale pokud se problém opakuje nebo...

Chtěl bych se zeptat na to že obcas mívám takový menší necit v leve noze nebo v leve ruce chodím k neurologovi kvuli páteři mam skripli sval nebo nerv mezi zebry na leve straně...

Patriku Uvedené obtíže spolu mohou souviset a velmi často tomu tak bývá. Váš neurolog o vašem zdravotním stavu ví nejvíce a proto bych vám doporučil konzultovat své obtíže s...

Antikoncepce a tromboza

| Dotaz od: Lenka

Před nějakou dobou mi byla zjištěna zvýšená srážlivost krve a proto mi samozřejmě zakázaly brát HA. S přítelem proto používáme kondomy, ale příjdou mi příliš nespolehlivé a...

Hormonální antikoncepci Vám lékař nepředepíše.není antikoncepce (hormonální),která by byla vhodná pro poruchy srážlivost.po porodu byvch doporučila tělísko, ale před porodem...

Bolest v noze

| Dotaz od: ivana

Pane doktore, před několika lety jsem prodělala akutní lumbago(to byl odborný výraz). Od té doby mi občas brní noha, bolí v kříži a špatně se mi ohýbá. S tím jsem se celkem...

Ivano, po ustřelené ploténce (lumbago, houser) mohlo dojít k poškození nervů vedoucích do nohy - proto to brnění. Bolest v kyčli (předpokládám, že jde o stejnou nohu) může...

Naražený palec na noze

| Dotaz od: M

Omlouvám se, že obtěžuji, ale narazila jsem si palec na pravé noze, s palcem mohu hýbat ale je oteklý a horký..Mohu chodit. Staačí dávat si studené obklady,myslím si, že se...

Studené obklady mohou pomoci, někdy to stačí. Pokud by však otok a horkost přetrvávala déle než den, je vhodné navštívit lékaře (chirurgii).

Nehet na noze

| Dotaz od: Tereza

Chtěla bych se poradit. Asi před půl rokem mi na nohu omylem skočil kamarád. Bolelo to jenom na začátku tak 5 minut a potom vůbec. Po měsíci se mi udělala borůvka a nyní se mi...

S nehtem nemusíte nic dělat, nebo volnou část odstřihněte. Pokud nebylo lůžku zničeno úplně, doroste normální nehet, může to trvat i 6-9 měsíců

Nerostoucí nehet u palce na noze

| Dotaz od: Kateřina

Od prázdnin tohoto roku mi neroste nehet u palce na noze. Dělala jsem si manikúru a při stříhání kleštičkami se mi nehet u strany zlomil, a tak je v horním kraji nehet dál od...

Kateřino. Rychlost růstu nehtů může být individuální, u Vás z popisované zkušenosti to trvá zřejmě déle. Může se však jednat i o nějaké onemocnění nehtu, změny v růstu může...

Výrůstek na noze

| Dotaz od: Karolína

Mohu se zeptat o co se jedná? Tento "výrůstek" mám více než pět let, nijak nebolí, ale vadí mi z estetického hlediska. Nevím zda se jedná o výrůstek, spadlou klenbu...

Opravdu bez podrobnějšího vyšetřeno těžko říci. Podle toho jsou také různé metody, jak situace řešit. S pozdravem, MUDr. N. Klímová

Flek na noze pod nehtem

| Dotaz od: Simon

Na na nehtu u palce u nohy se mi objevil cca pred tydnem hnedy kulaty flek ( viz. foto ). Nepamatuji se ze bych se nejak poranil. Nevite o co se muze jednat ? Dekuji za odpoved

Doporučuji sledovat alespoň 3 týdny, zda bude ložisko odrůstat společně s nehtem. Pokud ne, rozhodně navštivte kožního lékaře - může jít o důsledek poranění, plísňové infekce...

Vyrážka na noze

| Dotaz od: Nikola

Zapařenina/plíseň - chodidla z dlahy.. Dobrý den, Minulou středu jsem dostalu pevnou dlahu na kotník (místo sádry, tu jsem nechtěla).. S dlahou budu chodit pěkně dlouho...

Proti plísni můžete vyzkoušet volně prodejný canesten krém. Dlahu je dobré také pravidlně vyystříkávat dezinfekčním/antimykotickým sprejem - obé volně k sehnání v lékárně...

Uz sem tu jeden dotaz pokladal a vzhledem k tomu, ze neni mozne na odpoved odbornika, odpovedet, tedy z meho mobilu urcite ne a s odpovedi nejsem spokojeny, preposilam Vam...

Vyšetření u praktického lékaře je určitě na místě, dle jeho vyšetření bude možná potřeba doplnit rtg a vyšetření krve. To ale nelze plánovat automaticky, to opravdu napoví až...

Křeč v noze

| Dotaz od: Veronica

Před 2 dny jsem dostala do levého lýtka křeč, poté mě začala noha trochu pobolívat a dnes mě to bolí více a více.Nevíte o co by se mohlo jednat? Před tím jsem nesportovala...

Většinou se jedná o potíže vycházející ze změn bederní pateře. Tu je třeba vyšetřit. Rovněž je na místě zjisti funkci svalstva, tepen a žil dolních končetin, vzhledem k věku...

Jiz.cca 4.mesice mam problem s luzkem u palce na leve noze. Nehet si striham dobre,tj.rovne. Nicmene mi v posledni dobe tlaci nehet na luzko,ktere oteka a je zarudle(nastesi...

Tlak nehtu na lůžko je málo pochopitelná potíž. Nehet s lůžkem musí být v těsném kontaktu. Pokud myslíte, že nehet tlačí na okraj nehtu, zarůstá po krajích je třeba provést...

Pane doktore, 18.12 jsem Vám psala dotaz na téma "Nateklé lýtko bez bolesti", kde jste mi doporučil vyšetření na možnou trombózu. Na vyšetření jsem byla, dělali mi duplexní sono...

Je dobře, že se trombóza nepotvrdila. Vaše potíže budou asi od křečových žil, mohou být i vnitřní, které nejsou vidět. Detralex je dobrý lék na křečové žíly. Ale jsou pacienti...

Bolesti v noze

| Dotaz od: Klára

Paní doktorko. Obracím se na Vás jelikož nevím z čeho přesně můj problém pochází (zda je to otázka neurologie, chirurgie, cév...). Jde o to že už druhý den mě bere něco jako...

Milá Kláro. Určitě zajděte za Vaším praktickým lékařem. Je nutné vyloučit některé akutní stavy, které by se musely rychle řešit - především hlubokou žilní trombózu, jejíž riziko...

Bolest "kůstky" v noze

| Dotaz od: Barbora

Už to bude druhým týdnem co mě bolí jakási kůstka na pravé noze. Nejprve se bolest dostavovala jen při tréninku a pak se to zase uklidnilo. Později se stupňovala do fáze,kdy...

Opětně si zajděte ke svému ortopedovi na kontrolu. Bude se jednat o podvrtnutí v místě bolesti, tedy přetažení až natržení fixačního vazu. Vhodný obstřik bolestivého místa a to...

Trombóza

| Dotaz od: S.

Chtěla bych se zeptat. Tak před 4 roky jsem prodělala trombózu, občas mě noha zabolí, ale v posledních dnech mě bolí stále. Nosím punčohu, včera večer sem s ní i spala protože...

Změna stavu z bolesti občas na bolest stále jistě stojí za pozornost a je třeba navštívit svého praktického lékaře, zda se nejedná o recidivu trombózy. Může se také jednat o tzv...

Před měsícem mi urolog řekl že mám tromboflebotidu dorsalni žíly. U kořene penisu to neskutečně bolelo. Předepsal mi heparoid mast, kterou jsem měl brat max. 14. dnu,dobral jsem...

Měl jste zánět žíly s tvorbou sraženin v žíle. Léčí se Heparoidem lokálně a celkově léky protizánětlivými (např. Ibuprofen- i proti bolesti). Při léčbě se doporučuje i sex...

Deformity prstů na noze

| Dotaz od: Daniel

Mám problém s prsty na nohou. Myslím že mám vbočené palce (silně ohnuté viz. foto) a zbytek prstů mám také ohnuté. Na obrázku obou nohou chci říct že jsem měl nohy přirozeně...

Separátor v tomto případě asi úplně nepomůže , je třeba provést ortopedické a rtg vyšeření, zahájit rehabiltiaci, někdy se předepisuje i ortopedická vložka a v krajním případě...

Necitelný palec na noze

| Dotaz od: Leňa

Před 2 dny jsem nastoupila do práce, kde neustále chodím protože jsem si pořídila ortopedické vložky do bot a hned po prvním dnu mě znecitlivěl bok palce a nechce to ustoupit i...

Ortopedické vložky jsou zřejmě nevhodné. Vložky odložit, předepsat u ortopeda individuálně připravené vložky. Stav by se měl upravit.

Bolest,křeče v noze

| Dotaz od: Milan

Asi před měsícem jsem měl silné bolesti a náhodné křeče v oblasti levé kyčle a holenní kosti.Po užívání tablet magnezium,tyto potíže ve větší míře ustoupili,nicméně stále...

Pane Milane! Bylo by vhodné za praktickým lékařem přece jen zajít, potíže mohou být způsobeny např. minerálovou dysbalancí (pro to by mohl svědčit ústup potíží po magneziu). V...

Trombóza

| Dotaz od: Zuzana

Měla jsem bolesti lýtka, na interně mi byla odebrána krev d dimery 1,48, ekg vpořádku, lýtko není natekle, bolest se nedá nahmatat, následně proveden ultrazvuk dilnich končetin...

Vyšetření D dimerů je jednoznačné jen pokud je negativní-tím pádem je tromboza vyloučena. Pokud je vyšetření pozitivní, může to být způsobeno i řadou dalších stavů jako je např...

Trombóza

| Dotaz od: Alena

Jmenuji se Alena a je mi 28let.V listopadu 2008 jsem prodělala po operaci trombózu levého lýtka.Nyní jsem byla na vyšetření ultrazvukem, které dopadlo dobře.Ještě 2týdny budu...

Nebojte se - je li již dle dosažených výsledků léčby možno vysadit warfarin a budete-li dále dodržovat doporučení lékaře, je další tromboza málo pravděpodobná. Kyselinu listovou...

Tromboza

| Dotaz od: Josef

Před týdnem a půl mě hospitalizovali s podezřením na trombozu. Začalo to křečemi do zadního stehna nohy, potom velkou bolestí LDK a otokem lýtka. Po dvou dnech jsem byl...

Pokud byla vyloučena hluboká žilní trombóza (laboratorně a na ultrazvuku), věřte stanovené diagnóze, popsané příznaky jí odpovídají. Se stanovenou léčbou také souhlasím...

Boule na noze

| Dotaz od: jana

Pane doktore,mam dceru 8 let,a ma nohach boule.po strane jak je malicek tak na te kosti,a mam strach zda to neni nic vazneho.Muzete mi prosim poradit.Dekuji

Pravděpodobně se jedná o nějaké kožní onemocnění. Doporučoval bych proto návštěvu kožního lékaře, popř. ošetřujícího dětského lékaře. Hezký den.

Trombóza a kouření

| Dotaz od: Bajjun

Je mi 20 let a už několik roků kouřím. Natrhla jsem si v lýtku svaly a protože beru trvale antikoncepci, předepsali mi v nemocnici léky na roztažení žil a také každodenní...

Kouření negativně ovlivňuje především stav tepen, tzn. může ovlivnit prokrvení a tím i rychlost hojení rány. Ale domnívám se, že ve vašem případě žádné zvláštní riziko nehrozí.

Chtěla jsem se zeptat čím to může být, že mám již delší dobu (pozorováno možná již před 2 roky) část palce u nohy trochu necitlivý. Jedná se o oba palce, kdy část prstu od...

Tu pomůže jen neurologické vyšetření, kdy neurolog podrobně prozkoumá přímo na vašem těle citlivost prstu a prstů jiných, srovná je a doplní ev. další vyšetření, které...

Divné pocity v noze

| Dotaz od: Zdeněk

Chtěl bych se zeptat. Před dvěma dny mi začla bolet pravá noha. Ale divně bolel, jako kdy bych se uhodil do brňavky a takový to divný tuhnutí kuže. Dnes to mám po celé noze...

Zdeňku, myslím si, že by Vaše obtíže stály za dovyšetření, a to minimálně u praktického lékaře. Ten Vás vyšetří, zkontroluje prokrvení a případně doporučí kontrolu na neurologii...

Již asi tři měsíce mě trápí, při delší chůzi bolest dvou prstů na levé noze. Vystřeluje mi bolest až do chodidla a mám pocit, že nemůžu dojít ani domů. Nikdy jsem žádné problémy...

Ploska nohy je vystavena řadě insultů při pohybu, potom zde vznikají změny na šlachových a vazových úponech, entezopatie, změny na kloubech. Poměrně častá je neuralgie nervu...

Pane doktore, chci se Vás zeptat na Váš názor ohledne lékařských pijavic. Minulý rok jsem prodělala opakovanou trombózu v pravém lýtku. Brala jsem dvakrát Xarelto. Po prvním...

S použitím pijavic nemám žádné zkušenosti a ani informace. Ony sice vylučují nějaké látky zabraňující srážení krve, ale ty určitě nepůsobí déle než maximálně několik hodin. Čili...

Je to již dva dny, co se mi na levé ruce a levé noze objevily zvláštní vypuklé a nažloutlé puchýře. Nevím, jestli je to alergická reakce, ale nejsem velký alergik - jen na psy...

Objevily se jen tyto dva puchýře? Nepředcházelo jejich vzniku něco (např. otlačení tkáně, změna stravy apod.)? Nemáte ještě jiné příznaky? Pokud by puchýřky vznikly třením o...

Bolest pat na noze

| Dotaz od: dagmar

Uz asi tri mesice me boli paty,kdyz rano vstanu nebo kdyz po dlouhem sezeni vstavam a take po dlouhe chuzi.Dekuji za odpoved

Otázka je položena velmi stroze. Pokud se nejednalo o úraz může se jednat o entezopatii úponu Achillovy šlachy na patní kost. To je povětšinou přetížení bolestivost v úponu...

Vbočené malíčky na noze

| Dotaz od: Lucie

Mám obtočené malíčky u nohou a tím se mi tam tvoří kuří oka. Chci se zeptat co se s tim dá dělat jestli je možná operace a jestli to hradí pojistovna nebo aspon nejakou cást...

Řešení je operační a je možno se obrátit na kteroukoliv ortopedii, pojišťovna nebude mít námitky pokud se jedná o zdravotní a nikoliv jen estetickou operaci.

Vbočené malíčky na noze

| Dotaz od: Lenka

Jsem 5 týdnů po abdominální hysterectomii z důvodu velkého myomu. Znepokojuje mě velké břicho, tukem to není, jsem hubená. Po nějaké době po operaci jsem měla břicho ploché, ale...

Vážená paní, bez vyšetření není možno odpovědět o co se jedná, nepíšete ani zda byly ponechány vaječníky ale velké břicho souvislost s operací s největší pravděpodobností mít...

Tromboza

| Dotaz od: SeWeRka

Mám trombozu v LDK + po drobné oboustranné plicní embolii. Uživala jsem fraxiparine Forte 0,6 ml a ted Warfarin 5mg 2x1 . Jaká je možnost že se embolie vrátí,či dostanu CMP...

Jste mladá žena,předpokládám,že jste absolvovala vyšetření v tzv.trombotickém centru,zde byste měla být i nadále v dispensární péči.Vaše léčba a sledování samozřejmě budou...

Boule na noze

| Dotaz od: Honza | z mobilní aplikace

Je to asi dva týdny co jsem jel na kole a jak sem vystupoval zabrzdil sem a nohou sem se silně bouchl o sedadlo. Udělala se mi tam podélná modřina jak blázen. Teď už nejspíše...

Doporučuji postižené místo mazat Heparodiem nebo Liotonem 100 000. Pokud boule nezmizí do 14 dní, můžete navštívit praktického lékaře, který Vás vyšetří a rozhodne o dalším...

Asi před čtyřmi měsíci jsem zakopla o krabice s dlažbou. Malíček mám od té doby stále trochu nateklý a bolestivý. Což by mi tolik nevadilo. Spíš mě zaráží, že když na tu nohu...

Milá Katko, 4měsíce je dost dlouhá doba na zahojení drobné fraktury malíčku. Máte pravdu, že ve většině případů se toto řeší náplsťovou fixací ke IV. prstu, který poslouží jako...

Tromboza

| Dotaz od: karel

V listopadu jsem prodělal flebotrombozu PDK. Noha stále bolí a otéká. Žíla je pořád ucpaná. Chtěl jsem se zeptat,jestli ještě nyní hrozí riziko embolie (INR 2,1) třeba při...

Karle! Bohužel rozsah mé odpovědi je limitován a na Váš složitý dotaz tak nebudu moci uspokojivě reagovat. Ve vší krátkosti - zvážení rizika embolie je na lékaři, obvykle je...

Krec v nohe - tromboza?

| Dotaz od: Barbora

Rada by som sa spytala na svoj problem. Uz som sa sice radila aspon na dialku s gynekologom, ale neviem ci pocuvnut. Vcera sa mi uz 2x v mesiaci stalo, ze som dostala silnu...

Myslím že platíčko můžete dobrat a genetické vyšetření bude vhodné. Příjemný den

Svědivý flek na noze

| Dotaz od: Klára

Objevil se mi na vrchní straně chodidla ohraničený červený flek, který je buď suchý a bílý a to většinou začne svědit a dopadne to tak, že když si ho poškrábu a namaži...

Kláro, jednoznačnou diagnózu Vám neřeknu, může se jednat o ekzém, alergii, mechanické dráždění, lupénku, infekci. Zajděte si na kožní, kde Vás vyšetří, stanoví...

Puchyre na noze

| Dotaz od: Martn

Zdravím, již delší dobu mám problém na levé noze. Objevují se mi puchyre na noze, které se dobře odmočuji. Po ostrouháni kamenem začnou uprostřed krvácet. Bez lékařské navstevy...

Jde o virové infekční bradavice a vhledem k tomu, že jich máte mnoho, neodkládejte návštěvu lékaře.

Bolest v noze

| Dotaz od: dajda

Chtěla bych se zeptat, již přes dva měsíce mě pobolívá v noze. Jedná se o bolest v pravém stehně (zhruba někde uprostřed). Tato bolest spíš souvisí s námahou - chůze, zejména do...

V postižené oblasti mohlo dojít k výronu krve v hloubce svalů, mohlo se tam vytvořit zánětlivé ložisko, mohlo dojít k poškození nervového zásobení...zde neurčíme, co přesně se...

Červené pupeny na noze

| Dotaz od: Petr

2 dny po návštěvě bazénu a sauny se mi objevila na vnitřní straně holeně vyrážka, která nyní - po 4 dnech vypadá takto (viz.foto). Je to lehce bolestivé. Nikde jinde na těle to...

Jedná se o impetigo, tedy infekční onemocnění kůže, zkuste Betadine mast je volně prodejná , pokud to do dvou dnů nepomůže , potřebujete antibiotika a navčtivte praktického...

Mám poraněný p bérec,cca 2 / 1 cm v oblasti tub.tibiae.LDoporučení lékaře-koupat v heřmánku,řepíku,koupila jsem si betedine a i inadine-ty používám na noc.Za týden bych měla jít...

Doporučuji se držet rad lékaře a zbytečnš neexperimentovat. Pokud jdete za týden na operaci, další manipulace s ránou by pouze zvýšila riziko infekce. Hezký den.

Gangréna na noze

| Dotaz od: Anna

Můj známý přišel o nohu že mu odumíraly cévy nyní mu začíná černat prst na druhé noze a strašně ho bolí v nemocnici mu řekli že pravděpodobně přijde i o tu druhou nohu proto se...

Dle lékařských zpráv je Váš známý velmi nemocný. Užívá dlouhodobě kortikoidy, které způsobují sníženou imunitu a proto se mu defekty na dolních končetinách nehojí. Myslím si, že...

Vyrážka na noze

| Dotaz od: Lucka

Mám nějakou vyrážku na noze .. jen na jedné. Už se mi objevila dříve na noze a byla jsem na kožním tam mi dali kortikoidy (mast) kterou jsem používala a zůstaly mi na noze od...

Milá Lucko, nepíšete, zda-li vyrážka svědí, pálí nebo zda-li je bez subjektivních potíží. To je dost podstatné pro diagnózu. Jednostrannost projevů hovoří spíše pro nějakou...

Perianální žilní trombóza

| Dotaz od: Tomas

V pondeli tohoto tydne me zacal bolet konecnik a nasel jsem si tam neco jako vridek. Sleduji to posledbich par dni a asi to i mizi ale obcas pocituji bolest konecniku a ani se...

Tomáši, podle fotografií se jedná o perianální žilní trombózu. Jedná se o nejčastější komplikací zevních hemoroidů. Příčinou je krevní sraženina v žíle podkožní hemoroidální...

Moc prosím o Váš názor a radu. 10.7. se mi stal v Turecku úraz, přehlédla jsem dva schody a spadla na kotník, ohnul se a spadla jsem na něj plnou vahou. Odvezli mě na rtg...

Od konce, Vaši trombosu by měl léčit hematolog , s pravidlenými kontrolami UZ, které mohou určit kdy zahájit rehabiltiaci aby nedošlo k uvolnění trombu a embolii. Ten...

Skvrna na noze

| Dotaz od: Kendrisek

Dnes se mi udělala na noze takováto skvrna - viz. fotografie. Nesvědí ale to bolí a to docela hodně. Co by to mohlo být? Předem děkuji za odpověď.

Fotografie je velmi rozmazaná, takže se z ní nedá diagnosa stanovit. Navštivte kožního lékaře.

Před rokem jsem podstoupila operaci achylovy šlachy měla jsem v ní zánět a asi rok ukrutně bolesti po operaci nenastala žádná změna a začal mi natekat a modrat kotník po...

MArtino, pokud se jedná o ultrazvukem potvrzenou trombozu, určitě byste měla užívat tzv. antikoagulancia, tedy léky na ředění krve (nejč. Warfarin). Pokud je nemáte, spěchejte...

Opakovaná výrážka na noze

| Dotaz od: Tereza

Trápí mě opakovaná vyrážka na noze. Mám jí vždy na stejném místě. Začne to tak, že se udělají malé pupínky, z kterých se pak stanou nažloutlé puchýřky, které svědí. Vrací se to...

V úvahu přicházejí nejspíše dvě diagnózy: opar (Herpes simplex), případně i drobné ložisko mikrobiálního ekzému. Začala bych lokální léčbou proti oparu (Herpesin krém), pokud...

Trombóza

| Dotaz od: Kamila

Vážený pane doktore, obracím se na Vás s dotazem týkající se trombózy. V prosinci 2014 jsem byla na operaci křečových žil klasickou metodou obou končetin. Narkóza byla nejprve...

Měla byste si nechat vyšetřit , zda netrpíte nějakou poruchou srážlivosti, to za prvé, může se stát, že byste třeba musela brát léky ovlivňující srážlivost krve dlouhodobě...

Brnění v noze

| Dotaz od: Miroslav

Abych svůj problém vysvětlil přesně, vezmu to zpětně o 7 let. Ve 26 letech jsem byl na operaci vyhřezlé ploténky, od té doby mám celkem klid, jen jednou za čas, většinou při...

Miroslave, ano, Vaše obtíže mohou být způsobeny napíchnutím nervu při aplikaci injekce, mohou být ale i od zad. Pokud máte stále brnění, pálení, a zároveň sníženou citlivost...

Trombóza?

| Dotaz od: Jana

Chtěla jsem se zeptat, mám bolesti v pravém stehně. Je to tupá bolest na jednom místě. Mohla by to být trombóza? Antikoncepci neberu, jsem slabý kuřák (4 cigarety denně).Děkuji

Bez fyzikálního vyšetření se nelze jednoznačně vyjádřit. Bolest ve stehně může být cévního původu, ale může být i od svalů. šlach... Navíc trombóza se dá 100% vyloučit či...

Trombóza

| Dotaz od: Vladimíra

Pane doktore, mojí mamince letos v dubnu zjistili trombózu hlavy, krevní sraženinu žilních splavů, nasadili Warfarin, ale před měsícem v hematologické poradně zjistili, že...

Studené ruce jistě nejsou v souvislosti s výše uvedenou trombózou. Doporučila bych vám při vašich pochybách vyšetření v cévní ambulanci. S pozdravem Jana Harnová

Deformity prstů na noze

| Dotaz od: Dan

Mám cukrovku prvního typu a užívám inzulín. A psal jsem sem už dotaz co by šlo dělat s ohnutými prsty a vbočenými palci. Řekli jste že separátor prstů by mohl pomoci. Ale v e...

Dane, již Vám odpověděl pan doktor Skoták z ortopedie. Rehabilitace jistě být může, před ní je nutné vyšetření na ortopedii a RTG vyšetření. Separátor se diabetikům zřejmě...

Znaménko na noze

| Dotaz od: Josef

Prosím o radu manželka má na noze asi znaménko dle foto. Místo je na dotek bolestivé, o co se asi jedná a jak spěchat k lékaři. Díky za odpověď

Josefe, pokud se jedná o nově vzniklý útvar nebo o rychle se měnící útvar a zejména pokud je léze větší než 6mm, mohlo by se jednat o melanom (rakovina kůže). Doporučuji Vám...

Jsem dva mesice po artroskopie kolene.Odstranena cast menisku a odstranen pahyl predniho krizoveho vazu.Bral jsem mesic clexan na redeni krve a tedkon posledni tyden mě bolí...

Pane Radku. 2 měsícem po operaci je již vznik trombózy poměrně nepravděpodobný, i tak je ale na místě osobně konsultovat lékaře, takto na dálku stav adekvátně posoudit nelze...

Fleky na noze

| Dotaz od: Katka

Prosím chtěla bych se zeptat z ničeho nic se mi udělaly na noze takové fleky je to spiš jako pod kuži nesvědi nic. co to může být?

Je potřeba navštívit praktického lékaře k základnímu vyšetření a vyloučení celkového onemocnění , pokud projevy nepřejdou a celkové onemocnění se vyloučí , pak navštivte...

Naražený malíček na noze

| Dotaz od: Gabriela

V půlce srpna jsem si "ukopla malíček" o kredenc. U lékaře jsem byla druhý den, dle rentgenu v pořádku. Zafixoval mi prsty k sobě náplastí, kontrola po třech týdnech...

Gabrielo, léčba takovéto naraženiny je problematická a může někdy trvat delší dobu, v zásadě by se měla zhojit do několika týdnů od úrazu. Hojení nyní podpořte tak, že budete co...

Kruh na noze

| Dotaz od: Michal

Vcera jsem si vsiml na noze tohoto velkeho kruhu (spis kruznice). Nema zadny stred, tak jako treba u bodnuti hmyzem. Na fotku jsem to nemohl vyfotit cele, protoze nejsem az tak...

Mám obavu, jestli se nejedná o boreliozu- tato "kružnice" vypadá poměrně typicky. Je možné, že jste přisáté klíště přehlédl a poté odpadlo. Navštivte co nejdříve svého...

Dobrý, den jsem po operaci hemeroidu 1.stupne , klasicky. Nic me neboli ,nekrvaci ,chodit a sedět mužů, ale co me znepokojuje je ze při tlačení na stolici se mi na levé casti...

Katko, možné jsou různé příčiny, velmi pravděpodobné, pokud je útvar měkký a poddajný, znovu hematom, pokud by dělalo obtíže a nevstřebává se, tak zřejmě bude nutné chirurgické...

Pred par tydny jsem nasel na stehnu "vyrustek", a ta se casem zvetsila, puvodne jsem myslel ze jde o zaniceny chlup, ale jak se casem zvetsila a zfialovela tak jsem...

Eflorescence se dle foto jeví zánětlivého původu,mohlo by se jednat o opouzdřené cizí tělísko.Doporučovala bych Vám navštívit chirurga a nechat si ložisko odstranit.

Jiz nekolik let me boli chodidlo jakoby pod prstenickem na noze. Predevsim bolest nastava pri chuzi bez obuvi na tvrdem podkladu (doma) evrntualne v obuvi s tenci podrazkou. Na...

Tyto potíže jsou často spojeny s příčným plochonožím můžete mít ganglion v oblasti plosky. Doporučuji nové ortopedické vyšetření

Zarostlý kamínek v noze

| Dotaz od: Martina

Chtěla jsem se zeptat: mám na chodidle zarostlý malý kamínek, noha mě bolí. Když by se řezala, za jak dlouho se vyndávají stehy a jak dlouho nebudu moct chodit? Děkuji za...

Pokud je tam opravdu kamínek, asi to bude chtít chirurgický zásah. Stehy se vyndavají asi tak za 10-14 dnů. Podle velikosti a místa rány. A první dny se na tom chodí špatně.

Už asi týden mě trapí svědivé malé pupínky, první jsem spatřila cca před týdnem, a každý den přybívá nový a nový, někdy i po 2-3 , někdy jsou blízko sebe, někdy i 5cm od sebe...

Milá Martino, je obtížné se k Tvým problémům vyjádřit, aniž znám bližší údaje, jako jest-li používáš nějaké léky, i když může jít i o poštípání drobnými muškami. Letos jich je...

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: