Za jak dlouho poznám že jsem těhotná


Samovolný potrat

| Dotaz od: Lenka

Dobrý de, před několika dny,jsem zjistila že jsem těhotná to mi potvrdil i gynekolog, ovšem v úterý jsem začla špinit a ve středu už krvácet.Mudr. mi řekla že buď to necháme tak...

Malá gravidita má li se udržet tak se udrží,ne li tak k potratu dojde,jediné co můžete dělat je klid bez fyzické námahy,pokud ale stále krvácíte, není akce srdeční je rozhodně...

 

Paní doktorko, mám dotaz ohledně listeriózy. Jsem ve 28tt a tato infekce je pro mě velikým strašákem, přestože je prý velmi vzácná.Vzhledem k tomu, že je u ní inkubační doba...

Příznaky této nemoci mohou skutečně probíhat skrytě. Jak sama píšete, onemocnění je vzácné a není tedy racionální se bezdůvodně obávat případné nákazy. Rizikovým chováním pro...

Nejčtenější článek Ilustrace

Nikdo z nás nechce své tělo zahlcovat zbytečnými chemikáliemi. Posviťme si proto na bylinné zubní pasty.

 celý článek

Antikoncepce a tehotenstvi

| Dotaz od: Michaela

Mam otazku ohledne toho, jak velka je pravdepodobnost otehotneni, kdyz jsem po 3. mesicich uzivani antikoncepce ji z financnich duvodu prestala brat...cca 2 tydny zpet.Ale vcera...

Pravděpodobnost je jako u nechráněného pohlavního styku 50/50. Je třeba užít tzv. pilulky po styku, neboli postkoitální antikoncepci do 72 hodin od styku. Koupíte ji buď v...


Těhotenství

| Dotaz od: Barbora | z mobilní aplikace

Beru HA a třetí prášek v prvním týdnu užívání jsem si místo 19:00 h vzala až v 6:30 h ráno druhého dne, ten den, co jsem si zapomněla prášek vzít jsem měla nechráněný styk, s...

Těhotná nejste, výsledky trestu užívání antikoncepce nezkreslí!

Nejčtenější článek Ilustrace

Někteří lidé si myslí, že substituce je totéž jako dávat závislým drogy zadarmo a tím je v závislosti podporovat. To je však velký omyl.

 celý článek

Tlaky v podbřišku

| Dotaz od: Karolína

Déle jak měsíc neberu antikoncepci a před 2 dny jsem měla nechráněný pohlavní styk, při kterém ze mě vyteklo velké množství jako kdyby vody a poté i samotný styk byl bolestivý...

Po dvou dnech nepoznáte,jestli jste těhotná.test z moči si udělejte,pokud se neobjeví mesíčky v termínu.

Neštovice

| Dotaz od: Kamila

Jak poznam ze jsem tehotna

| Dotaz od: Anetka

Chtěl bych se zeptat mam 18 let a ted v cervnu jsem dodelala stredni skolu a mam už rok a pul pritela a spime spolu a mame pohlavni styk ale pred 14 dnama jsem dobrala...

Při správném užívání antikoncepce je gravidita velmi nepravděpodobná, pro jistotu si udělejte gravitest a bude li negativní bude to spíše hormonální záležitost, zajděte na...

Před 10dny jsem měla nechráněný pohlavní styk a nejsem si jista, zda jsem těhotná - nepozoruji žádné změny. Poslední ms jsem měla od 16.-20.3. Před 5 dny jsem měla mírně...

Gravidita se nedá vyloučit, udělejte si gravitest,který je positivní 5-6 den po koncepci a budete mít jasno. Příjemný den

Ráda bych se zeptala jak a kdy nejdříve poznám že jsem těhotná? Poznám to dřív než abych čekala na další měsíc jestli dostanu nebo nedostanu menstruaci? A do jaké doby mám...

Lze poznat z krve nebo dle časných testů z moči. Nejpřesnější je cca týden po vynechání menstruace z ranní moči. Potrat je krajní řešení v době, kdy je na trhu antikoncepce...

Jak poznám že jsem těhotná

| Dotaz od: Kateřina

Měla bych na vás prozbu už asi týden začínám čím dál tím víc jíst a vždy se mi po jídle navaluje jím hodně sladkého menstruaci jsem dostala sice o něco dřív než jsem měla mít...

Pokud jste dostala menses není gravidita pravděpodobná pro jistotu si udělejte gravitest je spolehlivý, Příjemný den

Nejčtenější článek Ilustrace

Objevil vám lékař tzv. uzlíky ve štítné žláze? Kontrola a hlavně sledování těchto útvarů jsou velmi důležité z hlediska celkového zdraví. Ve většině případů se sice nejedná o...

 celý článek

. Potrebovala bych pomoc. Se svym pritelem spolu mame nechraneny sex uz nejakou dobu. Ale stalo se asi jen jednou ze do me pustil.. Pred nedavnem jsme meli hodnekrat nechraneny...

Poslechněte, je přece samozřejmé, že můžete bát těhotná, je to dokonce dost pravděpodobné. Nechráněný pohlavní styk pěstují většinou lidé, kteří si těhotenství přejí. Trochu mě...

Jak poznám těhotenství?

| Dotaz od: Mišička

Chtěla bych se zeptat, jak poznám, že jsem v jináči, už přes měsíc mám citlivý bradavky na dotek, jinak kolem 14ti dnů mě bolej celá prsa, pří kýchnutí či při pohl. styku mě...

Udělejte si těhotenský test, který lze zakoupit v každé lékárně.

Je možné,že jsem těhotná?

| Dotaz od: Bella

S přítelem sem měla sex,který netrval moc dlouho,protože se do mě nemohl vejít a mě to velice bolelo (jeho penis byl z půlky ve mě). Menstruace mi skončila 21.2.2016 a sex sem...

Gravidita je nepříliš pravděpodobná pokud by nepřišly menses v termínu udělejte si gravitest. Příjemný den

Vysadila jsem antikoncepci Cerazette před 2 týdny a chtěla bych se zeptat, za jak dlouho dostanu menstuaci? Tehotná jsem ješte nebyla ale chteli by sme už miminko. Díky.

O těhotenství se můžete pokoušet ihned po vysazení antikoncepčních tabletek. Jinak menstruace by se měla dostavit za 4-6 týdnů od vysazení. Pokud se nedostaví, a nebudete...

Jsem těhotná?

| Dotaz od: Leona32

Chtěla bych Vás poprosit o radu. Po 8 letech jsem vysadila před 3 měsíci antikoncepci. 9. den menstruačního cyklu jsem měla s partnerem chráněný pohlavní styk, ale po ejakulaci...

Těhotenství se samozřejmě vyloučit nedá, citlivé těhotenské testy jsou positivní 5-7 den po oplodnění. Příjemnýý den

Jak to poznám ?

| Dotaz od: Gabriela

Hezký podvečer přeji, Chtěla bych se zeptat, jak poznám jestli jsem těhotná, když beru antikoncepci (Dailette) ? A jestli tomu dítěti popřípadě nemohu nějak ublížit, když to...

Pokud zapomenete vzít tabletku v prvním týdnu, je účinnost antikoncepce snížena. Doporučuji test v době, kdy budete nasazovat další platíčko.

Mám takový dotaz.24.1 se měla dostavit menstruace.dne 17.1 jsme měly styk bez použití prezervativu.dnes 31 ještě menstruace nedorazila.za jak dlouho mohu zjistit pomocí testu...

Těhotenství lze zjistit testem nejdříve v době, kdy se měla pravidelně dostavit menstruace. Nicméně pro přesnější zjištění je lepší počkat až do následující ovulace, tj. cca 14...

Mela jsem vzdycky pravidelnou menstruaci, myslim si ze 28 dni. Naposledy jsem mela prvni den menstruace 7.2.2010, pote sem mela pohlavni styk se svym pritelem o vikendu 12 - 14...

Dobr den, těhotenské testy si udělejte 2, jeden třeba hned a druhý v odstupu jednoho týden po prvním. Pokud by se menstruace nedostavila ani do další periody /i když test bude...

Jsem v 10 tt.Zatím nemám žádný problém,ale všude čtu články o tvrdnutí bříška během těhotenství....Někde čtu,že se to stává až při téměř konci těhotenství,ale také jsem na...

Tvrdnutí bříška v těhotenství je způsobeno dráždivostí svaloviny děložní, např. pohybem dítěte- kopnutím a pod., proto se nejvíce pociťuje v 2.polovině těhotenství. Může být...

Jsem těhotná a víceméně celé těhotenství užívám probiotika kvůli kvasinkám. Trpím roztroušenou sklerozou a chtěla jsem se zeptat zda by pro mě byla probiotika vhodná užívat i...

Dlouhodobé užívání probiotik je předmětem debat odborníků a řady výzkumů. Probiotika jsou jistě přínosná, nicméně je potřeba uvážit fakt, že je to cílené užívání živých bakterií...

Můžu být těhotná?

| Dotaz od: Žaneta

Začla jsem brát první platíčko antikoncepce Minervy. První prášek jsem si vzala 2. den menstrauce. Jak dlouho bych měla brát tablety abych byla úplně chráněna?Dneska jsem si...

Mělo by být vše v pořádku příjemný den

Jiz dlouho trpim jakousi uzkosti na srdci,slabostmi a silnou unavou,vyssim tepem okolo 100,mirnym nechutenstvim a neustalou teplotou kolem 37.5.zatim mi lekari tvrdi,ze to mam...

Při uvedených obtížích je často svízelné a zdlouhavé stanovit diagnózu, a to i s pomocí veškerých dostupných vyšetření. Na uvedených obtížích se zcela jistě zančě podepisuje...

Obracím se na Vás s poněkud problematickým dotazem. Několik let jsem byla závislá na projímadlech, na konci takového užívání jsem brala po každém jídle 4-6 pilulek Basacodyl k...

Vážená paní Anno, příčinou patologické příměsi krve ke stolici mohou být různá onemocnění zažívacího ústrojí, zejména tlustého střeva a konečníku. Při deletrvajícím sezení se...

Určitě těhotná.. :((

| Dotaz od: jitka

Chtěla bych se zeptat jaká je pravděpodobnost těhotenství. V pátk 24.02.2012 (když jsem ovulovla) jsem měla s přítelem sex, než si nasadil kondom párkrát do mě zajel. Pak jsi ho...

Těhotná samozřejmě být můžete, pokud provozujete pohlavní styk bez antikoncepce a navíc se vám opozdila menstruace. Žádost o interupci musí podepsat rodiče, nejste plnoletá.

Dlouhodobé bolesti

| Dotaz od: Monika

Děkuji pane doktore za odpovědˇ,noha mě bolí delší dobu,ale poslední týden intenzivně a hlavně cítím tu horkost bez chlazení neusnu ale dle PL je to bederní páteř a vyšetřením...

Opět dobrý den, pokud tedy PL i RHB lékař hodnotí bolest nohy jako problém "od zad" (po adekvátním vyšetření - co vše by mělo příslušné vyšetření zahrnovat musí podle...

Můžu být těhotná

| Dotaz od: Lenka

Chtěla bych se s Vámi poradit. Asi před měsícem jsem vysadila antikoncepci,při braní jsem měla menstruaci pravidelnou a nyní jí mám dostat a má už týden zpoždění,je to normální...

Stává se, že první cyklus po dlouhodobém užívání antikoncepce bývá prodloužen, tedy že menstruace přichází se zpožděním. Není to žádná porucha, pokud zpoždění nepřesáhne 2-3...

Můžu být těhotná

| Dotaz od: Lenka

První dotaz jsem psala a odvídala mi na něj jiná paní doktorka. A nevím,jak udělat abych mohla napsat znova jí. A tak to pošlu vám. První dotaz byl. : Můžu být těhotná | Dotaz...

Zkusím jí to přeposlat:)

Dlouhodobý kašel

| Dotaz od: Pavlína

Již 5 měsíců mě trápí vyčerpávající kašel (bez jiných příznaků, jen celoroční rýma - u které také nikdo nezjistil příčinu). Z počátku suchý, nyní spíše vlhký, ale spíše se tyto...

Zdá se, že Vám byla provedena většina vyšetření, která by příčinu chronického kašle měla pomoci odhalit. Nic se nezjistilo a bohužel moje možnosti, takto po internetu, jsou...

Určitě těhotná.. :((

| Dotaz od: jitka

Chtěla bych se zeptat jaká je pravděpodobnost těhotenství. V pátk 24.02.2012 (když jsem ovulovla) jsem měla s přítelem sex, než si nasadil kondom párkrát do mě zajel. Pak jsi ho...

V 15 letech by jste potřebovala souhlas rodičů,těhotenství se nedá vyloučit,pravděpodobnost se nedá číselně vyjádřit v každém případě by jste měla navštivit gynekologa a...

Chtěla jsem se zeptat jak dlouho můžu mít zpoždění s měsíčkama měla jsem je dostat 1.června a je 7 a furt nic.Tak jsem se chtěla zeptat jak dlouho můžu mít zpožděni.Těhotná...

Bude li zpoždění delší než 14 dní,bylo by vhodné navštivit gynekologa. Příjemný den

V dokumentačním souboru, jsem Vám zaslal kopii lékařské zprávy MRI LS páteře....S dovolením bych rád poukázal, že mi byl podán lék na uvolnění svalstva a od té doby mě moje...

Předpokládám, že na MR vyšetření Vás poslal neurolog. Určitě Vám doporučil další postup. Ačkoli nevím, jak jste se dohodli, bylo by vhodné nález konzultovat i s neurochirurgy...

Dnes jsem 44dc...

| Dotaz od: jitka

Dnes jsem 44DC a ještě jsemnedostala MS. U lékaře jsem byla pře týdnem a těhotenství nebylo prokázáno. Na UTZ nic nebylo. Dostala jsem injekci na vyvolání MS. Ale zapomněla jsem...

Menstruace by se měla dostavit do 14 dní. Při pochybnostech raději svého lékaře kontaktujte dříve. Podání této injekce by nemělo těhotensvtí poškodit. Chápu Vás, že s malým...

Dobry den, jsem ve 22tt a uz asi 8 let me trapi sucha ryma a silene zahleneni v krku po cely den a nasledne nutkani hlen bud vtahnout do sebe nebo vykaslat, protoze me jinak...

Za prvé k těhotenství zahlenění HCD patří což je dáno otokem sliznic ůčinkem hormonů. Jinak dlouhodobé zahlenění může být v podstatě od infekce ,alergie nebo...

Je mi 21 let, studuju VŠ, nekouřím, dám si jen občas s kamarády pivo. Už druhý týden mě trápí neskutečná únava, kdy člověk je jen stěží schopen něco dělat, vyčerpanost...

Rozhodně bude třeba dalších vyšetření. Bylo by vhodné co nejdříve kontaktovat praktického lékaře a, tak jako zde, mu podrobně popsat všechny obtíže. Dobré by bylo uvést i to...

Jak poznat zánět .

| Dotaz od: Kristyna | z mobilní aplikace

Mam nitroděložní tělísko. (4 měsíc ) .Ještě jsem nerodila. V podbrisku pociťuji bolest (lehkou) vzdy před , během a i po menstruaci . Menstruaci mam dlouhou , výtok uz od mala...

Hlavně v pochvě by bylo svědění a pálení, jiný výtok, později i bolesti břicha. Zánět poznáte:)

Mohu být těhotná?

| Dotaz od: Marie

Zhruba před měsícem jsem vysadila moji antikoncepci a jiz ji nechci brát,moje poslední měsíčky byly zhruba 20.9. a trvaly asi 4 dny. Pak jsem si dalsi plato antikoncepce uz...

Pokud neberete antikoncepci, otěhotnět můžete. Test si uděljte za cca 6tý od nechráněného styku, množství ejakulátu není úplně rozhodující. Co se týče menstruace, může přijít...

Jak léčit toxokarózu u miminka

| Dotaz od: K.Nová

Děkuji za odpověď paní Mudr. Bartákové na můj dotaz viz. článek dole. Jen prosím upřesněte,variantu, kdybych chtěla preventivně jak píšete nasadit léky oboum dětem, jaké by to...

To, že jste našli parazity v psí stolici, neznamená, že se vy a vaše děti musíte nakazit. 2měsíční miminko bych rozhodně nedoporučovala léčit vzhledem k tomu, že se psem a jeho...

Mohu být těhotná.?

| Dotaz od: petpeto

Vím že to neni akutní dotaz ale trapí mne to dlouho prosím o radu odborníka léčim se na endokrinologii beru léky ..v inekci genotropin, v tabletách euthyrox 100 , hydrocortison...

Nevím, jaká je Vaše základní diagnóza. Problém v těhotenství bych viděla v případě, že máte nějakou dědičnou nemoc, kterou byste měla předat potomkovi, resp. by mohla znamenat...

Mohu být těhotná?

| Dotaz od: Anna

Ahoj, chtěla jsem se poradit. Dne 26.2. jsem si vzala prášek HA ale asi za 3 hodiny potom jsem měla průjem. Další prášek jsem si ale zapomněla vzít. 27.2.jsem měla s přítelem...

Pokud ostatní tablety jste brala pravidelně tak je gravidita málo pravděpodobná a účinek atk nebyl přerušen. příště nevynechávat

Již pár let mám přítele, kterého jsem poznala v práci.Byl zadaný,ale vztah mu nefungoval a tak jsem to nebrala jako překážku a stala se ze mě milenka.On se s ní rozcházel docela...

Milá Kláro, 6 let je velmi dlouhá doba pro rozvoj vztahu a z Vašeho dotazu je cítit velký tlak, který prožíváte. Jaké vnitřní zdroje máte v sobě, že to zvládáte aspoň tak, jak...

Dlouhotrvající stroupky

| Dotaz od: Míša

U palce na noze jsem měla cca ,ěsíc malinký stroupek,který sjem si včera chtěla. Četla jsem,že když nějaký stroupek se hojí dlouho nebo se vytváří stále dokola,tak by se s tím...

Máte pravdu , že pokud se něco nehojí , je potřeba kožního lékaře navštívit. Stroupek může být jen drobná špatně se hojící ranka, ale může znamenat i nádorové onemocnění a to...

Už víc jak měsíc mi je po probuzení špatně od žaludku. Jde mi vzduch nahoru a citím tlak v podbřišku. Mám za sebou krevní testy i moč be nálezu, stejně tak sono a gastroskopie...

Pokud jsou dosavadní vyšetření v pořádku, může se jednat o problémy s psychikou. Někdy se zvýšené napětí a stres projeví bolestmi břicha, problémy se žaludkem. Píšete, že musíte...

Těhotná ?

| Dotaz od: martina

Chtěla jsem se zeptat jesli je možné, že bych byla těhotná, když jsem si v prním týdnu braní antikoncepce zapoměla třetí den vzít prášek a vzala jsem si ho až za 14 hodin.Ráno...

Pravděpodobně těhotná nejste, ale doporučuji přestat užívat tablety, počkat na menstruaci a pokud by se neobjevila, tak za 4-6 týdnů od poslední menstruace si můžete udělat...

Bolest

| Dotaz od: martin

Chci se zeptat pokladal sem dotaz jiz jednou ale nedopsal sem dulezite informace. tady je dotaz (((Chci se zeptat nedostanu se jeste dlouhok lekari jak poznam nejlepe brisni...

Pane Martine. Příčin bolestí v oblasti varlat může být více, pokud stav ovšem trvá takto dlouho je nepravděpodobné, že by se za tím skrývala břišní kýla (projevila by se i jinak...

Streptococcus sp. +

| Dotaz od: eva

Paní doktorko, moc prosím o radu. Manžel má poslední 2 měsíce neustálý suchý dráždivý kašel, z kašle ho už začal pobolívat hrtan, dokonce ztrácí hlas ( někdy je nakřáplý). Byl...

Moc si vážím Vaší důvěry,bohužel,internetová poradna má svá omezení-Váš manžel je zřejmě mladý muž,myslím,že v jeho případě by žádný lékař obtíže nebral na lehkou váhu...

V těle je děloha uložena v malé pánvi, mezi močovým měchýřem a konečníkem. Na svém místě je děloha fixována několika vazy (tzv. závěsný aparát) a svaly malé pánve (tzv. podpůrný...

 celý článek

Ucho je jedním z důležitých smyslových orgánů, co bychom tedy měli vědět o jeho funkci?

 celý článek

Listeriózu způsobuje malá grampozitivní bakterie Listeria monocytogenes, která se vyskytuje v několika sérotypech a je poměrně odolná vůči zevním vlivům. Zdrojem nákazy jsou...

 celý článek

Život stomiků rozhodně není jednoduchý. Pojďmě se podívat na nejčastější mýty týkající se života se stomií a rakoviny tlustého střeva.

 celý článek

U příležitosti Mezinárodního dne žen bychom neměli zapomínat na fakt, že i přes dosažený pokrok zemře ve světě každý den přibližně 1000 žen při porodu nebo kvůli těhotenským...

 celý článek

Otěhotnění po interupci.

| Dotaz od: Lenka

Paní doktorko. V polovině prosince jsem byla na miniinterupci.vše v pořádku,bez komplikací.po šestinedělí jsem si byla u dr.pro antikoncepci,a čekala na menstruaci,abych ji...

Pokud to bylo po šestinedělí,tak by mělo být vše v pořádku. rentgen je v 1.trimestru rizikový, může poškodit plod.záleží,který den vývoje proběhlo ozáření. pokud je gravidita...

Ekzém - pagetova choroba

| Dotaz od: Marta

Je mi 27 let, jsem zdravá, neužívám dlouhodobě žádné léky, mám jednu 16-ti měsíční dceru, kterou stále kojím. Už asi čtyři roky mám problém na levém prsním dvorci (tedy od...

V přžípadě pagetovy choroby by skutečně žádné masti nezabraly. Domnívám se, že jde "pouze" o ten ekzém. Pokud byste přestala kojit, mohly by se vyzkoušet i jiné léčebné možnosti...

Moc prosím o radu. Dcerka dostala začátkem srpna vysoké horečky a následně kašel, paní doktorka slyšela oslabené dýchání, předepsala Klacid na 10-14 dní.Po něm se stav dcerky...

Pokud dcerka po prodělané infekci a přeléčení antibiotiky měla již negativní ukazatele zánětu / CRP 8, hodnoty krevního obrazu v normě, sedimentaci/, neměla teplotu, tak už bych...

Účinost antikoncepce

| Dotaz od: Justýna



Zavinování dělohy

| Dotaz od: Ivana

Chci se zeptat jak dlouho trvá po porodu zavinování dělohy. Jsem po druhém porodu cca 3 týdny a mám stále břicho jako kdybych byla těhotná. Po prvním porodu před 8lety jsem...

Ivano! Zavinování dělohy a hojení poporodních poranění probíhá v šestinedělí a je možné, že to nějaký ten týden trvá. se cvičením buďte v šestinedělí opatrná, tělo je vyčerpané...

Vážená paní doktorko,vážený pane doktore mám na Vás, doufám, že krátký dotaz. Dne 6.7.2011 mám termín porodu a včera jsem si po vycházce vytáhla klíště. Jsem očkovaná...

Evo, osobně bych pouze sledovala, zda se neprojeví příznaky charakteristické pro onemocnění lymskou boreliozou. Jen v případě onemocnění je nutná antibiotická léčba. Jak jste si...

Soor-moučnivka

| Dotaz od: Veronika

Již několik měsíců se potýkám u syna s moučnivkou. Pediatr poradil gentiánu, ale dlouhodobě to nic neřešilo, protože se problém stále vracel, i když jsem hračky umyla a dudlíky...

Doporučoval bych po konzultaci s pediatrem celková antimykotika. Hezký den!

Antikoncepce

| Dotaz od: Jarmila



Opožděná menstruace

| Dotaz od: wild.rosse

Jsem bohužel v poněkud zvláštní situaci a nevím si s ní rady. Byla jsem nedávno poprvé na gynekologii a při této příležitosti si nechala předepsat antikoncepci.(jelikož mám...

WildRose! Potřebujete-li rychlou odpověď, neobracejte se na internetovou poradnu... Po mazlení ve spodním prádle je těhotenství extrémně nepravděpodobné, leda snad že by Vám...

Otěhotněni

| Dotaz od: Eva

Pane doktore,chci se zeptat pred rokem jsem byla mimoděložně těhotna,a mě moc zajima za jak dlouho mužu otěhotnět,moc mi na tom zaleži protože mi kamaradky řekli že už otěhotnět...

Evo! Nevidím důvod, proč byste nemohla otěhotnět. Samozřejmě neznám okolnosti minulého těhotenaství, proto by bylo nejvýš vhodné, abyste tento dotaz položila svému gynekologovi.

Mám revmatoidní artritidu IV. stupně a jsem podruhé těhotná. První těhotenství a porod proběhly bez problémů (celou dobu bez léků), po 1 roce jsem opět otěhotněla, ale RA se mi...

Rozhodně bych doporučoval poslechnout rady vašeho ošetřujícího revmatologa, protože ten zná váš zdravotní stav dlouhodobě. Dobré je také o RA a užívaných lécích informovat...

Nedozrávání vajíček

| Dotaz od: Jana

Asi 4 měsíce (od listopadu) se s manželem pokoušíme o miminko. Na konci prosince jsem měla zpožděnou MS o 3 dny. Když menstruace nastala trvala 8 dní a poté 2 dny špinění. Šla...

Rozhodně přestaňte kouřit, anebo to alespoň omezte na polovinu. Doporučuji začít s intenzivní rehabilitací - cvičením dle Ludmily Mojžíšové. Kurzy jsou pořádány např. při...

Karanténa při chřipce

| Dotaz od: Bikerka

Ráda bych se zeptala, jak dlouho zůstává člověk nakažený chřipkou infekční. Mám se setkat s klientem, který před několika dny zrušil schůzku z důvodu onemocnění chřipkou. Jsem...

Ve vašem případě bych určitě doporučovala počkat ještě minimálně týden po skončení klinických obtíží vašeho klienta. Zvláště tzv. prasečí chřipka bývá infekční déle, než chřipka...

Tehotenský test

| Dotaz od: Martina

Doré ráni,chtela bych se zeptat za jak dlouho po pohlavním sexu v plodné dny je mozno udelat si tehotenský test.poslední menstruaci jsem mela - první den 6.8.2009 a to jsem den...

První těhot.test má smysl dělat až po 14 a více dnech od ovulace, dříve nejsou hodnoty HCG měřitelné. Také závisí na kvalitě koupeného testu, nejpřesnější je vyšetření v...

Je to 4 roky c...

| Dotaz od: katka

Je to 4 roky co jsem řešila zácpu za použití projímadla Fenolax..začala jsem však být závislá, teď beru tak obden 10tablet aby to fungovalo, jinak mám zácpu a s tím bolest...

Jakékoli projímadlo může vyvolat závislost a dlouhodobé používání je naprosto nevhodné. Musíte změnit celý svůj stravovací a pohybový režim: denně vypít min. 2,5 l tekutin...

Antikoncepce yadine

| Dotaz od: jana

Chtela jsem se zeptat a prosím o radu. Mám doma pulroční holčičku a již ji nekojím, před porodem jsem užívala HA yadine a velice mi pomohla, trpela jsem silným pMS-zadržovala se...

Jestliže již nekojíte a nemáte žádnou kontraindikaci k užívání HAK, můžete Yadine užívat. Zda Vám pomůže nebo nepomůže ke snížení hmotnosti, to se nedá předem s jistotou říci...

Chtěla jsem vás požádat o radu. Trápí mě únava/neodstatek energie. Byla jsem těhotná (únava s tím spojená byla pochopitelná), ale před 14 dny jsem musela podstoupit ukončení...

Příčin dlouhodobé únavy je celá řada, zkuste se nejprve zamyslet sama, pokud na nic nepřijdete, neváhejte se poradit s lékařem. Ve většině případů se dá taková situace dobře...

Kvasinky v ústech

| Dotaz od: Leila

Prosím můj deděček 74 let zjistil nedávno, že má kvasinky na jazyku v krku, bere tantum verde p.Já to bohužel nevěděla až do dneška a nedávno jsem se napila ze stejné skleničky...

Dítě může být ohroženo, protože nemá plnohodnotnou imunitu. O lžičku se s ním rozhodně nedělte, zbytečně ho infikujete bakteriemi zubního kazu z vaší dutiny ústní. Vy sama...

Správné měření teploty

| Dotaz od: evapir

Ráda bych se poradila o tom, jak správně měřit teplotu digitálním teploměrem v podpaží. Naše dětská lékařka používá teploměr se zvukovou signalizací a pokaždé odečte dceři (14...

Těžko rozsoudím tento spor. Pokud byste i lékařce předložila a nějak dokázala, že to nedělá správně, těžko ji budete přesvědčovat, at svou praxi změní. Zkuste ještě měřit...

Prevence bolesti v krku

| Dotaz od: Eva

Prosím Vás o radu. Jsem na začátku těhotenství. Nekolik let nemám krční mandle (ani nosní), stačí aby mi byla chvilku zima a během několika hodin mi pak začně bolet v krku a...

Evo! Ano, prevence existuje. Začněte se otužovat, postupně se sprchujte čím dál studenější vodou, až bude zcela ledová. Choďte co nejčastěji ven, za každého počasí. Dobře a...

Zvýšene ths v těhotenství

| Dotaz od: Petra M.

Asi před měsícem a půl jsem si nechala dělat krevní testy, protože jsem byla dlouhodobě unavená.Bylo mi zjištěno TSH 5,42 a obvodní doktorka mi napsala žádanku na endokrinologii...

Důležité je , jaké máte hodnoty periferních hormonů - T3, T4, tzn. jestli je vaše hypofunkce kompenzovaná či nikoli. Pokud je kompenzovaná, pak se vyloženě drama neděje, ale...

Těhotenství

| Dotaz od: Sanie

Týden nejím antikoncepci. Hned po menstrulaci jsme měli pohlavní styk. Je možné, že bych byla hned těhotná? Jak dlouho mě ještě prášky chrání po dobrání platíčka? A pokud bych...

Je velmi nepravděpodobné, že byste takto rychle otěhotněla, protože během užívání antikoncepce je zablokovaná ovulace a další změny v pohlavních orgánech a tělu nějakou dobu...

Celiakie nebo co?

| Dotaz od: Pavla



Slabost, úzkost, únava

| Dotaz od: petra

Již dlouho trpím jakousi úzkostí na srdci, slabostmi a silnou únavou, vyšším tepem okolo 100, mírným nechutenstvím a neustálou teplotou kolem 37.5-38. Zatím mi lékaři tvrdí, že...

Máte již aktuální výsledky z endokrinologie- za úzkostí by mohla být i zhoršená hypofunkce štítné žlázy, dále bych pátrala zde příčina nemůže být někde v nitrolebí-.

Cysta nebo těhotenství?

| Dotaz od: Lenka

Chtěla bych poradit. Brala jsem antikoncepci (Stodete), která mi dělala problémy, špinění, menzes během braní antikoncepce. Minulý měsíc jsem 14 dní špinila, v pátek jsem...

UZ prokazuje těhotenství od 5 týdne

Neštovicev těhotenství

| Dotaz od: kamila

Pročítala sem odpovědi na můj problém ale potřebuju si něco upřesnit tak se ptám...Je možné zjistit z krve protilátky protineštovicím?jak dlouho s čeká na výsledky? Je povinen...

Zjistit z krve protilátky možné je, na výsledky se čeká několik dní. Zda je gynekolog toto vyšetření povinen napsat bohužel nevím, pokud ale jste těhotná a neštovice jste...

Možné těhotenství

| Dotaz od: Štěpánka

Posledních asi 14 dní mě bolí v podbřišku. Bolí mě prsa (hlavně bradavky), jsou hodně citlivé na dotek. Taky mívám často pocity na zvracení. Tak jsem se chtěla zeptat jestli...

Záleží samozřejmě na správnosti použití těhotenského testu, nejcitlivější je tato metoda 14 dní po vynechání menses. Neuvádíte, jak dlouho již nemenstruujete. Ale velmi...

Antibiotika

| Dotaz od: jandova

Chtěla bych Vás poprosit o radu. Nějakou dobu se s přítelem snažíme otěhotnět. Těhotná zatím nejsem. Nyní jsem nastydla a doktorka mi předepsala antibiotika Duomox1000. Nevím...

Antibiotika by během braní neměly mít žádný vliv na případné početí. Hezký den.

Pethersova choroba

| Dotaz od: Šárka

Můj skoro 6-letý syn má Perthesovu chorobu na pravé kyčli, dostane Atlanta dlahu, chodíme na rehabilitace s cílem zajistit rozsahy pohybů a na vířivku. Zřejmě má již víc jak...

Šárko, není přesně známo, čím je Perthesova nemoc způsobena. Jde o avaskulární nekrózu kostní hlavice stehenní kosti. Rizikovými faktory pro její vznik je nadváha, častěji se...

Již druhý rok ...

| Dotaz od: Petra Veverková

Již druhý rok beru HA Yasminelle. Menstruaci jsem měla vždy pravidlenou a bez problémů. Vybreu vždy 3 balení po sobě, poté udělám 7 denní pauzu ve které se dostaví menstruace...

Problém by velmi pravděpodobně mohl být v úbytku hmotnosti. Tělo při určitém úbytku hmotnosti "zastaví" menstruaci. K HAK - před těhotenstvím Vás HAK bezpečně ochrání, pouze...

Chtěla jsem se zeptat, jestli antibiotika Duomox1000 ovlivňují antikoncepci Minerva? V příručce je jen napsáno, že ovlivňují antikonecpci.. ale nevím, za jak dlouho po dobrání...

ATB opravdu snižují účinnost antikoncepce, doporučovala bych opatrnost do začátku dalšího cyklu braní antikoncepce.

Divné pocity na zvracení apod.

| Dotaz od: Dominika

Mám hned několik problému najednou.1.července mi skončila menstruace a beru HA od února. Když mi teď ale nedávno měsíčky skončily od té doby mi je nějak divně. Od včera 5.7.011...

Můžete být samozřejmě těhotná i přes užívání antikoncepce. Doporučoval bych proto vyčkat do příští menstruace a případně kontrolu u ošetřujícího gynekologa. Hezký den!

Moučnivka v ústech kojence

| Dotaz od: Veronika

Již několik měsíců se potýkám u syna s moučnivkou.Pediatr poradil gentiánu,ale dlouhodobě to nic neřešilo,protože se problem stale vracel i když sem hračky umyla a dudliky...

Můžete vyzkoušet Nizoral - tabletu nadrtíte a rozpustíte v převařené vodě a tímto roztokem potírejte synovi postižená místa. Roztok si připravujte každý den nový, ovšem pokud...

Léčba v těhotenství

| Dotaz od: Martina

Prosím o radu od 11 let trpím lupenkou, ale od prvního těhotenství se stav hodně zlepšil a je to tak v normě. V těhotenství se lupenka úplně ztratila, ale ted jsem ve druhém...

Belosalic použitý jen na lokty či kolena nevadí ani v těhotenství, pokud byste musela používat tyto léky dlouhodobě nebo na větší plochy, pak by bylo vhodné požádat lékaře o...

Ctěla bych se vás zeptat ...

| Dotaz od: Kamila

Ctěla bych se vás zeptat co může způsobovat manželův problém.Téměř po každém styku ( těsně po něm ) mívá velice nepříjemné pálení močové trubice,už tím trpí docela dlouhou dobu...

Bez vyšetření se bohužel nedá říci, o co se přesně jedná. Problém bude nejspíš infekčního rázu a může se jednat jak o zánět močových cest, tak také o zánět prostaty. Proto by...

O lumbagu jsem tu četla a pochopila jsem, že k obvodnímu či neurologovi musím. Momentálně jsem těhotná (7. měsíc) a včera mě postihl houser, že mi přítel volal záchranku, aby mě...

Ve vašem případě a vzhledem k těhotenství bych jednoznačně doporučovala léčbu rehabilitační. Léky či opichy samozřejmě mají nežádoucí účinky a v těhotenství nejsou příliš vhodné...

Minulý týden mi byla diagnostikována lymeská borelióza - 1. stádium. Žádné potíže nemám, pouze typickou skvrnu. Dostala jsem antibiotika Doxybene na 14 dní. Ráda bych věděla, za...

Vzhledem k lékům není problém po měsíci od doužívání, ale vzhledem k borelioze bych raději vyčkala, až budou protilátky negativní. Někdy je totiž nutné léčbu zopakovat a to by v...

Uzliny

| Dotaz od: Lenka

Mám na Vás dotaz ohledně uzliny, která se mi udělal v krku. Je to půl roku, co se mi udělala, mám jí na pravé straně hned pod čelistí, na zmáčknutí je bolavá a klouže mezi prsty...

Doporučila bych vám zajít nejprve na stomatologii, kde by se podívali, v jakém stadiu je klubání "moudráku" , je možné, že při potížích s ním se mohou trvale aktivovat spádové...

Před 4 měsíci mi byla zjištěna endometrioza na vaječníkách.Podstoupila jsem operaci před 2 měsíci.Po operaci se cítím dobře,veškeré problémy zmizely.Doktor mi doporučil ihned...

Vyhledejte svého gynekologa a informujte ho o svých obtížích. Může se jednat o nežádoucí účinky léčby (nemusí být škodlivé, ale gynekolog by měl být informován, že u Vás nastaly...

Početí

| Dotaz od: Verča

Užívala jsem 5-9 DC Clostilbegyt (2/den) a od 18 DC Utrogestan vaginálně (2/den). Dnes jsem 32. DC, menstruace se nedostavila, mám citlivá prsa, BT je 37,2, ale těhot. test...

Navšvtivte lékaře, těhotenský test z krve u lékaře je mnohem přesnější. Hezký den.

Mohu otěhotnět

| Dotaz od: Renata

Vysadila jsem antikoncepci z důvodu léčení v nemocnici zatím jsem nedostala menzes lékař mě řekl dle utrazvuku že nemám hormony tak zatím menzes nedostanu že mám čekat tři...

Renato! Nezlobte se, že to píšu, ale srozumitelnosti Vašeho dotazu by skutečně prospěla interpunkce. Nechtěla byste si občas přečíst knihu? Jinak k dotazu : Těhotenství za...

Nechráněný styk

| Dotaz od: Martina

Chtěla bych se zeptat, včera mi skončila menstruace a večer jsem měla nechráněný pohlavní styk. Četla jsem že hned po skončení menstruace je velice malá pravděpodobnost...

Riziko otěhotnění je malé, vyloučit však zcela nelze. Do 72 hodin po styku máte možnost užít postkoitální antikoncepci, je na předpis, předepsat ji může gynekolog. Těhotenský...

Otěhotnění

| Dotaz od: Martina

Mam na vás pár otázek. Po vysazení HA po 9 letech mam velmi nepravidelnou MS, je mi 27 let a chtěla bych miminko, HA neberu už 9 měsíců a MS přichází tak jednou za měsíc a půl...

Martino, problémy po vysazení antikoncepce jsou zcela běžné - někdy cyklus "nenaskočí" třeba půl roku - i tak dlouho se v těle mohou nastartovávat znovu běžné procesy. TSH by...

Z bukálního stěru mi dělali test DNA na Vyšetření na přítomnost trombofilních variant PCR technikami. Vyšetření mi bylo děláno 28.4. a dnes jsem dostala výsledek. Výsledek...

Máte geneticky zděděný vyšší sklon krve ke srážení a tvoření trombů a embolů /vmetky/. Vyšetřovali vám mutace 3 a máte pozitivní jen jednu (riziko není až zas taky vysoké - ale...

Dehiscence, rozestup jizvy

| Dotaz od: MARTINA

Včera jsem byla na vytažení stehů pod prsem po odstranění pihy, večer se mi ta jizva jakoby rozjela a uprostřed je to žluté jakoby hnis, nebolí je měkká na dotek a není zapálená...

Vlivem zánětu, ale i lokálních mechanických faktorů (tahu kůže váhou velkých prsou) došlo k dehiscenci, rozestupu jizvy, určitě oblast co nejvíce větrejte, omývejte čistou vodou...

Toxoplazmosa

| Dotaz od: KAZIM

P.doktore.(těhotná)Mám dotaz dělala jsem hovězí maso a zavolala na mě dcera chtěla pomě věc,úplně jsem zapoměla že jsem si neumýt ruce a šla na wc a hned jsem se umyla celá,jaká...

Pokud jste nekonzumovala syrové maso (= pokud jste ho nejedla), buďte klidná. A i kdyby, maso zde prodávané prošlo veterinární kontrolou a chovy jsou také kontrolovány, takže...

Hubnutí

| Dotaz od: pavlína

Dobrý de, chtěla bych zhubnout mám 177 cm a 75 kilo nejsem nějaká hodně tlustá ani nemám nadváhu ale na nohách se občas ta celulitida mihne. chtěla bych s tím něco udělat a...

Pavlíno! Nemyslím, že byste vyloženě potřebovala hubnout, podle vaší tělesné výšky a hmotnosti máte optimální hmotnost. Spíš by vám prospělo pravidelné cvičení. Pokud jak píšete...

Každý pátý pár v České republice má problém s plodností. Není tedy vzácné, že se to může týkat i někoho ve vaší rodině.

 celý článek

Streptokok a zvýšené aslo

| Dotaz od: MartinK

Hledám odpovědi na moje otázky a zatím bez úspěchu,ani na netu jsem se nedozvěděl pořádnou odpověď,tak snad ji najdu u vás. Asi před 4 roky jsem prodělal několik angín a...

Vysoká nebo spíše vyšší hladina ASLO není žádná nemoc, je to známka toho, že jste prodělal v minulosti streptokokovou infekci, ale nic neříká tom, kdy. Mimochodem - norma je od...

Slabá manstruace

| Dotaz od: Tereza

Posledních 5 let užívám HA Jeanine, nemám s ní žádný problém, menstruaci mám pravidelně, stejně dlouho a přibližně stejně silnou. Poslední dobou jsem však měla problémy s...

Užíváte li pravidelně,test je negativní pak je gravidita velmi nepravděpodobná.Obecně při antikoncepci je menses slabší a stejně na ni může působit stres,který jak píšete jste...

Výchova synovce

| Dotaz od: elena

Měla bych dotaz na výchovu mého synovce. Je to syn mojí mladší sestry, sama děti nemám. Přesto mám obavy, pocházející z vlastních zkušeností z dětství. Synovci je 3.5 roku a...

Omlouvám se, ale tento dotaz prosím směřujte na odborníky v oboru pedagogicko-psychologické činnosti nebo rodinného poradenství. Klima

Paměť

| Dotaz od: Josef

Zdravím, mám takový zajímavý problém a nevím zd-li má cenu kvůlu tomu jít za lékařem. Jde o to jako by se mi ztrácela paměť. Na velmi hodně věcí si nepamatuji, nepamatuji si o...

Čtu dobře???? - ročník narození 1999, 17 let???? Měl jste tříletý vztah s přítelkyní - od 14 let??? Občas pijete alkohol ??? (je povolený od 18 let). Chodíte do školy a zároveň...

Těhotenství

| Dotaz od: Sanie

Týden nejím antikoncepci. Hned po menstrulaci jsme měli pohlavní styk. Je možné, že bych byla hned těhotná? Jak dlouho mě ještě prášky chrání po dobrání platíčka? A pokud bych...

Je velmi nepravděpodobné, že byste takto rychle otěhotněla, protože během užívání antikoncepce je zablokovaná ovulace a další změny v pohlavních orgánech a tělu nějakou dobu...

Těhotenství

| Dotaz od: Lenka M.

Před více jak měsícem jsem vysadila antikoncepci a pak jsem dostala normálně menstruaci(11.10.).Od té doby se snažíme o miminko.Zhruba po půlce cyklu mě začlo bolet v podbříšku...

Může se jednat v rané stádium těhotenství, kdy ho detekoval jen citlivější test. Každopádně doporučuji návštěvu gynekologa, který s jistotu vyšetří, zda se jedná nebo nejedná o...

Špinění mezi menstruacemi

| Dotaz od: adela

Chtela bych se zeptat na problém ohledne spineni a slabych bolesti mezi menstruacemi. Jsem na syrove strave jiz skoro rok, neuzivam zadne prasky uz 4 roky. Prvni sex 20.12. a...

Po Postinoru by měla být antikoncepce pravidelná stejně, jako byla před tím. Pokud jste Postinor užila včas - do 72 hodin, těhotná byste být neměla. Jestli se nepravidelnost...

Nepravidelná menstruace

| Dotaz od: Petr

Paní doktorko.Předem se omlouvám za laické termíny.Jsem muž,ale chtěl bych se zeptat na problém mojí přítelkyně.Je jí 23let.Říkal jsem jí už několikrát,aby si zašla k lékaři,ale...

Bohužel rada po netu není možná nesporné je že takový průběh cyklu není normální a potřebuje celkové vyšetření včetně ultrazvuku,případně stanovení hormonálních hladin a poté...

Vynechání menstruace

| Dotaz od: Pavlína

Je mi 32 let. Gynekologickými obtíži jsem dosud vůbec netrpěla, hormonální antikon. neberu.V druhé polovině června jsem nedostala menstruaci, lékař mi našel větší cystu na...

Nepravidelnosti v menstruačním cyklu výrazně souvisejí se stresem a s psychickou rovnováhou, ovlivnit jej mohla i zmiňovaná antibiotika. Máte pravdu, že tělo by si svůj cyklus...

Mám revmatoidní artritidu IV. stupně a jsem podruhé těhotná. První těhotenství a porod proběhly bez problémů (celou dobu bez léků), po 1 roce jsem opět otěhotněla, ale RA se mi...

Rozhodně bych doporučoval poslechnout rady vašeho ošetřujícího revmatologa, protože ten zná váš zdravotní stav dlouhodobě. Dobré je také o RA a užívaných lécích informovat...

Mám dotaz ohledně mé maminky (je jí 61 let), není tak zběhlá přes internet, tak píšu já, syn. Důvodem je výrazně zvýšený tlak (přes hodnoty 200/120) již po více než 4 měsíce...

Vaše maminka má vysoký arteriální tlak a ještě má příznaky (bolest hlavy, ..), je nutné snížit hodnoty arteriálního tlaku. Hodnoty systolického tlaku přes 200 jsou nebezpečné...

Před pár lety se u mě objevily hemoroidy. Praktická lékařka mi předepsala Procto-Glyvenol mast a ten jsem od té doby poměrně pravidelně užívala, pokaždé, když se hemoroidy znovu...

Procto glyvenol je kontraindikovám v prvním trimestru,aby jste měla klid a jistotu obraťte se na oddělení lékařské genetiky,kde vám mohou říci statistickou míru risika pro plod...

Streptokok a zvýšené aslo

| Dotaz od: MartinK

Hledám odpovědi na moje otázky a zatím bez úspěchu,ani na netu jsem se nedozvěděl pořádnou odpověď,tak snad ji najdu u vás. Asi před 4 roky jsem prodělal několik angín a...

Vysoká nebo spíše vyšší hladina ASLO není žádná nemoc, je to známka toho, že jste prodělal v minulosti streptokokovou infekci, ale nic neříká tom, kdy. Mimochodem - norma je od...

Těhotenství

| Dotaz od: Liba

Gynekologie. Dobry den pane doktore. V srpnu jsme se s partnerem, alespon podle ovulacniho testu, trefili do styku 2 dny pred ovulaci. Od te doby me boli hlava a bylo mi mirne...

Těhotenský test v případě gravidity je pozitivní spíše až po více jak 14 dnech. I v době gravidity se může stát, že probíhá krvácení jako při menstruaci. Na oslavě se chovejte...

Mám tři roky diagnostikovanou chronickou pankreatitidu. Pseudocysty hlavy pankreatu 62x52mm, 29x26mm a 22 mm. Na podzim loňského roku jsem prodělal zánět slepého střeva s...

Vážený pane Stanislave. Bohužel na Váš dotaz nemohu odpovědět - ze samotného výčtu diagnos se nedá říci, zda by mohly být podkladem k uznání invalidity, k tomu je potřeba znát...

Trávicí potíže, slinivka

| Dotaz od: Markéta

Dnes jsem byla na kontrole na gastroenterologii (už několik let tam docházím kvůli nedomykavosti dvanáctníku a občasným bolestem a tlakům v břiše). Doposud bylo vše v mezích...

Vážená paní Markéto, podle uvedených nálezů by mohlo jít o kombinaci inkompetence kardie a hiátové hernie. Alkohol v jakékoli podobě je buněčným jedem zejména pro buňky jater a...

O lumbagu jsem tu četla a pochopila jsem, že k obvodnímu či neurologovi musím. Momentálně jsem těhotná (7. měsíc) a včera mě postihl houser, že mi přítel volal záchranku, aby mě...

Ve vašem případě a vzhledem k těhotenství bych jednoznačně doporučovala léčbu rehabilitační. Léky či opichy samozřejmě mají nežádoucí účinky a v těhotenství nejsou příliš vhodné...

Alkohol a ad

| Dotaz od: Petr

Jmenuji se Petr je mi 27let a rok trpím panickou poruchou. Můj dotaz se týká antidepresiv a alkoholu, protože ohledně tohoto tématu dostávám jen odpovědi typu nemělo by se apod...

Vážený pane Obecně je opravdu nutno říci ,že psychofarmaka se nemohou kombinovat s alkoholem.Ale vždy je situace určena převážně individuálně.Tzn. konzultujte tuto skutečnost s...

Před půl rokem jsem měla cystu a myslela jsem si, že jsem těhotná ( nedostavila se menstruace ), tak mě vyšetřil, odebral krev a poslal to na rozbor. Po týdnu jsem volala jak...

Zatím vyčkejte v klidu na výsledky,testy na těhotenství jsou zcela jiné než na onemocnění děložního hrdla,cysta s tím nemá žádnou souvislost vše bude záležet na výsledku...

Mám ploché bradavky ?

| Dotaz od: Vanda

Paní doktorko, jak poznám ploché bradavky? Normálně mám bradavky myslím ploché, z dvorce vystupují maximálně 2 mm. Ale když je nějak stimuluji, např. studenou vodou...

Tak jak popisujete vaše bradavky, myslím, že jsou zcela normální a nebudou bránit zdárnému kojení. Kojící kloboučky není nutné kupovat dopředu, uvidíte, zdali je vůbec budete...

Slabá manstruace

| Dotaz od: Tereza

Posledních 5 let užívám HA Jeanine, nemám s ní žádný problém, menstruaci mám pravidelně, stejně dlouho a přibližně stejně silnou. Poslední dobou jsem však měla problémy s...

Užíváte li pravidelně,test je negativní pak je gravidita velmi nepravděpodobná.Obecně při antikoncepci je menses slabší a stejně na ni může působit stres,který jak píšete jste...

Vynechání tablety

| Dotaz od: Alzbeta

Antikoncepci jsem měla brát v 7 hodin ráno, ale zapomněla jsem na to a vzala jsem si ji cca 19:20. S partnerem jsme měli pohlavní styl ale neudělal se do mě. Je nějaké riziko že...

Je li prodleva delší než 12 hodin je gravidita možná, bylo by vhodné do konce cyklu použít ještě kondom. Příjemný den

Těhotenský test

| Dotaz od: Radka

Chtěla bych se zeptat za jak dlouho od pohlavního styku bych si měla udělat těhotenský test,abych poznala jestli jsem těhotná nebo ne.Může se tento test dělat při užívání...

Po 14 dnech Vám test ukáže zcela jistě spolehlivý výsledek. Můžete použít kterýkoliv, a to i během užívání antikoncepce.

8.11 jsem byla na laserové operaci očí, která proběhla v pořádku. antikoncepci neberu, s přítelem jsme si před operací dávali pozor a i těhotenský test byl negativní. A teď 14...

V prvé řadě bude dobré zjistit, jak dlouho jste těhotná, dle poslední menstruace a dle UZ vyšetření u gynekologa. S největší pravděpodobností bude embryo v pořádku.

Prosím Vás měla bych takový dotaz. Poslední tři měsíce mám nepravidelnou menstruací okolo 21 dnů. V lednu jak se mi ms měla dostavit, začala jsem brát Norethisteron na oddáléní...

Norethisteron Vám pravděpodobně posunul cyklus. Udělejte si test nyní a cca za týden.

Strup-znaménko?

| Dotaz od: Jitka

Chtěla jsem se zeptat zda se může piha a mateřské znaménko změnit ve strup. Četla jsem,že ano a když se změní na strup,tak je to znaménko či piha nebezpečná a je zhoubné. Co je...

Kontrola u kožního lékaře stačí jednou za půl roku. Stroupek lze považovat za podezřelý, pokud se nehojí několik týdnů, nebo se stále opakovaně tvoří. Než se znaménko změní na...

Postinor

| Dotaz od: Dana

Zpožděná menstruace Prosím o radu. Dne 16. července jsem si vzala postinor. Praskl kondom a menstruace mi skončila den předtím. Těhot.test jsem si dělala dvakrát a negativní...

V této době by se již menses měla dostavit bylo by vhodné stanovení krevního HCG které je přesné protože je kvantitativní a vyšetření včetně ultrazvuku. Příjemný den

Bolest vrchní části ramene

| Dotaz od: Jakub

Asi před měsícem jsem si přeležel ve spánku pravou ruku. Na druhý den mě bolelo rameno nebo spíš vrchní část (kliční kost, někdy bolest až do krku) avšak po pár hodinách bolest...

Takto se projevuje enetezopatie nebo tendinoza některé ze šlach nebo vazů. Vaz nebo šlacha se fixuje na kost a zde i při malém ale opakovaném přetížení dochází ke vzniku...

Nedozrávání vajíček

| Dotaz od: Jana

Asi 4 měsíce (od listopadu) se s manželem pokoušíme o miminko. Na konci prosince jsem měla zpožděnou MS o 3 dny. Když menstruace nastala trvala 8 dní a poté 2 dny špinění. Šla...

Rozhodně přestaňte kouřit, anebo to alespoň omezte na polovinu. Doporučuji začít s intenzivní rehabilitací - cvičením dle Ludmily Mojžíšové. Kurzy jsou pořádány např. při...

Menstruace

| Dotaz od: Markéta

V létě jsme byli u moře a tam jsem menstruaci dostala. Přijeli jsme a už mám zpoždění 27 dní nevíte jaká by to mohla být příčina? poslední dobou jsem byla hodně ve stresu a...

Řízení menstruace je poměrně složitý děj, na kterém se podílí hlavně vaječníky, ale i mozková centra. Proto např. dlouhodobý stres, nadměrná fyzická zátěž, časový posun atd...

Bellová obrna

| Dotaz od: Veronika

Mám bellovu obrnu už třetí týden,denně chodim na rehabilitace a pokroky jsou zatím minimální.Vim, že léčba trvá déle a jelikož jsem těhotná nemohu brát ani léky.Chtěla bych se...

Bellova obrna je nezávažné avšak nepříjemné postižení lícní ho nervu většinou z průvanu, bez známek infekce. Bellova obrna není žádným rizikem pro porod. Neohrožuje ničím dítě...

Hypoglykémie za hodinu po jidle.

| Dotaz od: Martina

Jsem diabeticka 1 typu a aplikuju si inzulin Humalog. V posledny dobe mne boli v dolni casti chrbta za rebrami- stridave raz v pravo pak v levo. Myslim si, ze to jsou ledviny...

Hypoglykémie po jídle mohou mít více příčin: Nejíte méně nebo jiná jídla než dříve, nezměnily se nějak jinak Vaše stravovací zvyklosti? Nemáte více tělesné, ale třeba i...

Ekzém - pagetova choroba

| Dotaz od: Marta

Je mi 27 let, jsem zdravá, neužívám dlouhodobě žádné léky, mám jednu 16-ti měsíční dceru, kterou stále kojím. Už asi čtyři roky mám problém na levém prsním dvorci (tedy od...

V přžípadě pagetovy choroby by skutečně žádné masti nezabraly. Domnívám se, že jde "pouze" o ten ekzém. Pokud byste přestala kojit, mohly by se vyzkoušet i jiné léčebné možnosti...

Těhotenství?

| Dotaz od: Kateřina

MS mám nepravidelnou a nikdy nevím kdy jí dostanu. Je mi 15 let a MS nemám dlouho. Podle kalendáře (kdybych ji měla pravidelnou) jsem měla dostat MS 25.1.2017. Svou poslední MS...

Pokud je menstruace nepravidelná, a vy i přes nechráněný přerušovaný styk, jste měla těhotenský test negativní, nejspíše těhotná nebudete, pokud ale by se menstruace v...

Zpoždená menstruace

| Dotaz od: Niki

Pane doktore,prosím Vás o radu.Měla jsem dostat menstruaci tohle pondělí,je středa a prozatím jsem ji nedostala.Mívám pravidelnou menstruaci každý měsíc,proto mně to velice...

Zpožděná menstruace není normální - může to být sice vlivem velkého snížení hmotnosti, ale měla byste si vyloučit těhotenství testem z lékárny a ještě navštívit gynekologa. Po...

Bolest ledvin v noci

| Dotaz od: Monika

Můj dlouhodobý problém je, že mě již léta bolí levý bok (ledvina), když třeba nemám prostor na spaní apod. Před deseti lety jsem také měla kámen, který sám odešel. Chodila jsem...

Vážená paní Moniko, bolesti v zádech mohou a nemusejí být tzv. vertebrogenního původu (tj. "od páteře"), ale mohou být příznakem např. onemocnění ledvin nebo močových cest...

Slabost, úzkost, únava

| Dotaz od: petra

Již dlouho trpím jakousi úzkostí na srdci, slabostmi a silnou únavou, vyšším tepem okolo 100, mírným nechutenstvím a neustálou teplotou kolem 37.5-38. Zatím mi lékaři tvrdí, že...

Máte již aktuální výsledky z endokrinologie- za úzkostí by mohla být i zhoršená hypofunkce štítné žlázy, dále bych pátrala zde příčina nemůže být někde v nitrolebí-.

Zlomila jsem si ruku tenhle pátek večer otok pořád trvá neustupuje, spíše se zhoršuje, včera u lékaře jsem taky poznamenala, že se kosti hnuli....odignoroval to...neříkala jsem...

Zuzano. Z toho, co popisujete, soudím, že je to zlomenina komplikovanější. Pro takovou platí, že se s ní pojí větší otok, bolestivost i delší doba hojení. Zároveň ale také...

Bolest podbřišku

| Dotaz od: Miroslava

Mám takový dotaz, zapoměla jsem si vzít 2 pilulky po nechráněným sexu a začala jsem hodně krvácet, bolí a palí mě podbřišek, tak jsem se chtěla zeptat jestli mohu být těhotná...

Nepíšete, za jak dlouho po styku jste začala krvácet. Jestliže do 3 dnů, pak těhotná nejste, je-li to výrazně delší doba, pak bych si již tak jistý nebyl

Antibiotika v tehotenstvi

| Dotaz od: katka

Pane doktore,v 18 tydnu jsem prodelala anginu,dostala jsem antibi.penbene a z toho se mi vytvorily nejake kvasinky,na to mi dr.napsal 3x denne cipky candibene200 ,chci se...

Bylo by vhodné po dokončení léčby zhotovit kultivaci a mikrobní obraz poševní,zda je infekce již zcela zlikvidována. Příjemný den

Antikoncepce

| Dotaz od: Jarmila



Křeče při sexu

| Dotaz od: Simona

Nedávno jsem mela první sex se svým přítelem a během souloze jsem dostala silné křeče do lýtek a rukou. Prsty se mi sevřely v pěst a nemohla jsem s nimi pohnout. Při druhém...

Vaší tetanii, o níž se skutečně jedná, zapřičiňuje něco, co si neuvědomujete, ale co děláte - hyperventilujete při sexu, prostě zrychleně a prohloubeně dýcháte tak, že vydýcháte...

Listerioza v těhotenství

| Dotaz od: Kristýna

Paní doktorko, jsem těhotná, ve 23.tt. Včera jsme měli k obědu kuře, až při jídle jsem si všimla, že je kuře zřejmě nedopečené, protože maso šlo hůř oddělit od kosti a u kosti...

Vůbec bych se nákazy neobávala.

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Petra

Užívám od čtvrtku 2.4. antibiotika Augmentin 1g co 12h a užívám antikoncepci Mirelle již 10 let pravidelně. Mohou se léky navzájem ovlivňovat a antibiotikum snížit účinek...

Augmentin snižuje účinek antikoncepce, těhotná byste být neměla. Test bych udělala za 5-6týdnů a určitě se chraňte cca 10dní po dobrání ATB.

Kvasinky v ústech

| Dotaz od: Leila

Prosím můj deděček 74 let zjistil nedávno, že má kvasinky na jazyku v krku, bere tantum verde p.Já to bohužel nevěděla až do dneška a nedávno jsem se napila ze stejné skleničky...

Dítě může být ohroženo, protože nemá plnohodnotnou imunitu. O lžičku se s ním rozhodně nedělte, zbytečně ho infikujete bakteriemi zubního kazu z vaší dutiny ústní. Vy sama...

Možná se Vám bude zdát můj problém ze začátku trochu nepodstatný, tedy mě samotné to tak přišlo, dokud nezačaly zdravotní problémy. Měla jsem problémy jako každý jiný-semtam...

Vaše prožitky by, mám pocit, vystačily na několik lidských příběhů, asi nebude snadné, aby se ve Vašem nitru podařilo obnovit cosi jako důvěru v lidské dobro, důstojnost...

Min. rok jsem porodila sve 1. dite. Porod byl vyvolany (2 dny s epiduralem) Samotne tlaceni trvalo 2h. Menily se pozice. Priblizne tyden po porodu jsem mela bolest v leve...

Vaše potíže by zcela rozhodně měl posoudit ortoped nebo neurolog, příčinu potíží v ploténce nelze vyloučit. Příjemný den

Kostrč

| Dotaz od: Lenka

10.11. mi kolegyně v práci uhla se židlí a já spadla na zem, zřejmě jsem si narazila kostrč. Začátkem prosince jsem byla u praktické, protože bolest byla dost nepříjemná. Jsem...

Pokud byla kostrč na začátku málo nebo téměř nebolestivá,je velmi pravděpodobné, že opravdu zlomená nebyla. Bohužel naražená bedrokřížová oblast je dlouhou dobu bolestivá, v...

Byly mi doporučeny sedací koupele a při poslední jsem si udělal vodu trochu moc horkou. Nebylo to, že by se to nedalo vydržet a hned bych z vody vyletěl, ale voda byla už...

Nemusíte se ničeho obávat, k trvalému poškození varlat určitě nedošlo. Přiložená fotografie je bez patologického nálezu. S pozdravem Jana Harnová

Nedávno se mi stal úraz levé nohy (subkapitická fraktura III.-V. hlavičky MTT), po kterém jsem měl 40 dní nohu v sádře bez podpadku. Dnes mi sádru sundali. III. a V. již...

Několik hodin po sundání sádry je strašně brzy na hodnocení. Nyní musí následovat rehabilitace ( ideálně na začátku pod dohledem fyzioterapeuta, později sám ) a měla by trvat...

Cinarizin a nízký tlak

| Dotaz od: lenka

Neurolog mi na migrénu předepsal Cinarizin 25mg, 1 tabletku 1x denně. V příbalovém letáku jsem se dočetla, že je třeba zvláštní opatrnosti u osob s nízkým tlakem. Při této...

Cinarizin může snižovat tlak. Snížení tlaku na sobě poznáte pocitem slabosti, na omdlení, puls by byl slabší, rychlejší, ale na to se asi příliš spoléhat nemůžete. Dostala jste...

Těhotenský test

| Dotaz od: Daniel

Mám dotaz ohledně teh.testu. Za jak dlouhou dobu se dá zjistit těhotenství? Styk byl 21.5 ráno a žena mi 29.5 v noci poslala test, že je těhotná. Potřebuji poradit, zda je to...

Těhotenský test bývá pozitivní spíše až po 14 dnech po oplodnění. V kolikátém týdnu těhotenství je Vaše žena, stanovuje gynekolog. Je-li těhotná od období kolem 21.5. není...

Chtěla bych se zeptat zda mohu věřit tomu, že když mi test skoro po 2 měsících ukazuje negativní výsledek, tak že těhotná nejsem? Menses jsem dostala už 2x, trvaly tak nějak...

Myslím, že můžete být klidná,testy jsou positivní již 5-6 den po koncepci. Příjemný den

Příznaky v těhotenství

| Dotaz od: Šárka

Dříve než dotaz nejprve asi nastíním situaci. O čtrnáct dní se mi zpozdila menstruace a vzhledem k tomu, že se s přítelem miminku nebráníme, tak občas podceníme ochranu (nemohu...

Pokud nemáte pozitivní test, objednejte se k lékaři.může to být změna cyklu, výkyv.

O kondylomatech jsem toho načetla už hodně, ale stále mám otázky! Se svým sexuálním partnerem jsem 3 měsíce, hned po prvním styku jsem měla "zánět močového měchýře", poprvé v...

Co se týče problému krve v moči, je na místě zvážit také urologický problém (kamínky event.písek v moči).původ v HPV by být neměl. 1.existují testy na HPV viry, jsou velmi...

Ztuhlost a bolest prsteníčku

| Dotaz od: Jája

Predem se omlouvam za text bez diakritiky. Potrebovala bych nazor odbornika k memu problemu. Jiz patym mesicem me trapi ztuhlost a uz i bolestivost leveho prstenicku. Zacalo to...

Je třeba opravdu po těchto mnoha vyšetřeních se zaměřit na vyšetření a léčbu revmatologickou. Nález upomíná na revmatoidní artritis a i při negativních krevních nálezech...

Bolesti zad a kloubu,nespavost

| Dotaz od: Helena

Již jsem zoufala z mych neustalych potíži.Je mne 51let,nyni nepracuji.Asi 15 let trpim atrozou kolen nyni 3 stupen-na umělý kloub ještě nechci jit-ještě počkam.Jenže asi tak 4...

Paní Heleno. Vaše potíže mě velmi mrzí, ale bohužel jsou toho typu, které lze "vyřešit" jen omezeně - tím mám na mysli artrózu a problém se zády. Péče rehabilitačního lékaře a...

Vyzvracení pilulky

| Dotaz od: Dominika

Mám takový problém. Měla jsem začít brát tablety po 4 denní pauze, mám antikoncepci YAZ kde je 24+4. Ovšem vzala jsem si první pilulku v 16:00 a zhruba 19.30 jsem zvracela...

Pokud jste měla pohlavní styk při pravidelném užívání antikoncepce 5 dní před pauzou, byla jste před otěhotněním chráněna. Pokud jste zvracela za 3,5 hodiny po užití tabletky...

Již druhym rokem užívám antikoncepci a vše bylo bez problémů. Ovšem tento mescis, jsem dostala menstruaci (jde spise o hnědo červený výtok, který je doprovázen bolestmi břicha...

Pravděpodobnost, že budete těhotná, pokud jste užila všechny tabletky tak jak jste měla, je cca 97% ( tak jak se uvádí v příbalovém letáku, antikoncepce není 100% ochranou). To...

Asi před půl rokem mi paní gynekoložka tady na foru ulekare.cz poradila přípravek INOFOLIC (Inositol 2g,kyselina listova 200uq) jako doplněk stravy, pokud chci otěhotnět. Začla...

Ano,můžete užívat i graviditě a dávkování je v pořádku. Příjemný den

Bolest bricha na leve strane

| Dotaz od: Pavla

Nejprve se chci omluvit za dlouhy komentar ale uz si nevim opravdu rady zitra jdu ke svemu obvodnimu doktorovi a chci prejit jinam proto bych se chtela informovat u vas do...

I před podrobný popis vašich obtíží není možno stanovit diagnozu bez kompletního vyšetření které by se mělo zaměřit na zažívací trakt a močové cesty případně i za použití...

Infekce

| Dotaz od: eva



Menstruace

| Dotaz od: Lilik

Chtěla bych se zeptat co znamená, že jsem už dlouho nedostala menstruaci? Naposledy jsem ji měla na začátku srpna a od té doby nic. Také mi z prsou teče jakási vodička a někdy...

Poruchy menstruačního cyklu se u mladých žen mohou čas od času objevit, aniž by znamenaly něco vážného. Na druhou stranu je nutno vyloučit další příčiny. Je vhodné provést...

Aslo a ledviny u plodu

| Dotaz od: Lenka

Již cca 2 roky mám zvýšené aslo. V začátcích hodnota cca 700 a nyní 490. Jsem těhotná -21týden těhotenství a bylo zjištěno, že díte má jen jednu ledvinu. Ráda bych se dotázala...

Myslím si, že vysoká hodnota ASLO nemá souvislost s vývojem ledviny u plodu. Spoustu lidí má pouze jednu ledvinu a nemá s tím celý život problém.

Interupce

| Dotaz od: Monika

Rada bych se zeptala zda mohu po interupci pracovat nebo za jak dlouho.Dale mam problem.Je mozne interupci zaplatit na splatky nebo slozenkou po vyplate,jsem ve financni krizi a...

Záleží na tom, jaké máte zaměstnání. Pokud by bylo fyzicky náročné, pak by bylo vhodné se několik týdnů šetřit. O způsobu placení se musíte domluvit přímo v zařízení, kde chcete...

Prosím o radu ohledně početí druhého dítěte. Máme už syna, kterého jsme zplodili druhý měsíc po vysazení antikoncepce, kterou jsem užívala 16 let. Syna jsem plně kojila půl roku...

Dejte tomu čas. Nevím, jak dlouho se snažíte o druhé miminko. Pokud cca 9měsíců po snažení nebudete těhotná, bylo by dobré vyšetření. Nejlepší léčba je na to nemyslet, ikdyz to...

V listopadu jsem dobrala poslední pilulku antikoncepce a dostala očekávanou menstruaci. Týden po menstruaci jsem měla chráněný pohl.styk,avšak už bez hormon.antikoncepce. Za...

POkud jste i před začátkem užívání antikoncepce měla menstruaci nepravidelnou, lze po vysazení očekávat to samé. Udělejte si těhotenský test a podle výsledku kontaktujte svého...

Bolest v levem podbrisku

| Dotaz od: Kateřina

Uz treti den me dost silne boli v levem podbrisku. Je to oblast jakoby pod kycli. Bolest je obcas bodava. Tehotensky test delanu pred tydnem byl negativni (pokud bych mela byt...

Žádná bolest břicha se nedá diagnostikovat po internetu a také žádná bolest břicha by neměla zůstat bez vyšetření k objasnění příčiny. Rozhodně navštivte praktického lékaře...

Po vysazeni HA jsem mela 1.cyklus skoro na den presny.Ale druhy se uz 7.den nedostavil a test je negativni.jak dlouho mam jeste cekat,nez jit na vyvolavacku? Popr.muzu byt...

Počkejte cca. 14 dnů, pokud je test negativní. Ten bývá posit. cca. po týdnu vynechání, pokud je žena těhotná.

Vyskytl se u mne problém,který se mi ještě nikdy nestal. Beru antikoncepci Belara už dva roky a neměla jsem s ní nikdy problém, menstruace přišla buď za 3 nebo 4 dny (častěji za...

Ospen ani Klion cyklus neovlivní, byl by vhodný HCG test z krve který je kvantitativní a případně vyšetření ultrazvukem k objasnění příčiny. Příjemný den

Dehiscence, rozestup jizvy

| Dotaz od: MARTINA

Včera jsem byla na vytažení stehů pod prsem po odstranění pihy, večer se mi ta jizva jakoby rozjela a uprostřed je to žluté jakoby hnis, nebolí je měkká na dotek a není zapálená...

Vlivem zánětu, ale i lokálních mechanických faktorů (tahu kůže váhou velkých prsou) došlo k dehiscenci, rozestupu jizvy, určitě oblast co nejvíce větrejte, omývejte čistou vodou...

Vysetreni slinivky

| Dotaz od: Kristina

Mam dlouhodobe problemy s travenim - bolesti bricha, nadymani, nevolnost, casto zvysene amylazy. Problemy se zhorsuji pri stresech. Pri ruznych, opakovanych vysetrenich, je vzdy...

Vážená paní Kristino, pokud výsledkem vyšetření byla diagnóza chronické pankreatitidy, může Vám lékař předepisovat Kreon a obdobné léky opakovaně, bez dalších vyšetření...

Streptococcus

| Dotaz od: Lenka

Jsem tehotna a mam problemy se streptokokem - mela jsem tyto problemy jiz pred otehotnenim a bohuzel se je nepodarilo vcas vylecit. V prvnim trimestru jsem mela mast Dalacin...

V první řadě je potřeba vědět, jaký typ streptoccoca máte a kde se nachází a jaká je citlivost na antibiotica. Streptoccocus může být na kterékoliv sliznici, krk, nos, u vás...

Hnisající ložiska

| Dotaz od: Aneta

Chtěla jsem se zeptat - už si poslední dobou nevím rady. Asi před 2 měsícema jsem začala mít problémy. Vždy jsem byla alergička (nezjisteno na co) s atomickym ekzemem, ale nijak...

Podle vašeho popisu jde o atopický ekzém, ale poněkud jinou formu, než jste měla v dětství. Rozhodně byste měla podstoupit alergologické vyšetření a ev. dlouhodobě užívat...

Otěhotnění po interupci.

| Dotaz od: Lenka

Paní doktorko. V polovině prosince jsem byla na miniinterupci.vše v pořádku,bez komplikací.po šestinedělí jsem si byla u dr.pro antikoncepci,a čekala na menstruaci,abych ji...

Pokud to bylo po šestinedělí,tak by mělo být vše v pořádku. rentgen je v 1.trimestru rizikový, může poškodit plod.záleží,který den vývoje proběhlo ozáření. pokud je gravidita...

Urologické problémy

| Dotaz od: Petra

Paní doktorko. Už tři měsíce se potýkám s těmito problémy: začátkem srpna jsem po pohl. styku dostala svůj první zánět močového měchýře. Nasazen Nolicin a poté stále potíže, tak...

Chápu Vaši rozladěnost z této nepříjemné situaci. Močová infekce u mladých žen není nic výjimečného, a častým vyvolávajícím momentem může být právě pohlavní styk. Rovněž...

Pethersova choroba

| Dotaz od: Šárka

Můj skoro 6-letý syn má Perthesovu chorobu na pravé kyčli, dostane Atlanta dlahu, chodíme na rehabilitace s cílem zajistit rozsahy pohybů a na vířivku. Zřejmě má již víc jak...

Šárko, není přesně známo, čím je Perthesova nemoc způsobena. Jde o avaskulární nekrózu kostní hlavice stehenní kosti. Rizikovými faktory pro její vznik je nadváha, častěji se...

Fleky na jazyku

| Dotaz od: Lucie

DOBRÝ DEN, PROSÍM O RADU. UŽ DELŠÍ DOBU SE MI DĚLAJÍ TAKOVÉ PRAPODIVNÉ FLEKY NA JAZYKU, VŽDY SE UDĚLÁ BÍLÝ OKRAJ A PAK VNITŘEK ZČERVENÁ, TROCHU TO BOLÍ. DĚLÁ SE MI TO PO OKRAJI...

Podobné změny na sliznici jazyka může dělat např. kvasinková infekce, ale i jiné - neinfekční kožní choroby se mohou projevovat na sliznici jazyka. Může jít i o kontaktní...

Před 4 měsíci mi byla zjištěna endometrioza na vaječníkách.Podstoupila jsem operaci před 2 měsíci.Po operaci se cítím dobře,veškeré problémy zmizely.Doktor mi doporučil ihned...

Vyhledejte svého gynekologa a informujte ho o svých obtížích. Může se jednat o nežádoucí účinky léčby (nemusí být škodlivé, ale gynekolog by měl být informován, že u Vás nastaly...

Zvětšené uzliny

| Dotaz od: Michaela

Bohužel nedokáži zařadit dotaz do správné rubriky, tak ho zasílám sem. Před třemi měsíci se mi v krku objevilo ložisko jakoby hnisu a bolest v hrdle s občasným otokem hrtanu...

Zduření a bolestivost uzlin je naprosto přirozená reakce na zánět a regrese, tedy zmenšení uzliny může trvat delší dobu, uzlina může zůstat i trvale zvětšená. Podobné je to s...

Uzliny

| Dotaz od: Lenka

Mám na Vás dotaz ohledně uzliny, která se mi udělal v krku. Je to půl roku, co se mi udělala, mám jí na pravé straně hned pod čelistí, na zmáčknutí je bolavá a klouže mezi prsty...

Doporučila bych vám zajít nejprve na stomatologii, kde by se podívali, v jakém stadiu je klubání "moudráku" , je možné, že při potížích s ním se mohou trvale aktivovat spádové...

Vliv a přetrvávání léků

| Dotaz od: Backie

Chtěla bych Vás požádat o informaci ohledně vlivu a přetrvávání antibiotik KLACID SR v těle při plánování těhotenství. V pol. ledna 2011 jsem podstoupila odstranění nosních...

Tyto léky (antibiotika) se vyloučí z těla do několika dnů po ukončení jejich užívání, nebojte se (oba s manželem). Kortikoid Nasonex je místní, nemá celkový vliv v organismu...

Gestační váček

| Dotaz od: Karol

Mam dotaz ohledne me situace a potrebuji znat i jiny nazor nez me doktorky. V tomto roce jsem jiz jednou prodelala samovolny potrat a telo se vycistilo samo cca v 10 tydnu...

Vážená paní, hodnota HCG 38 000 je skutečně dosti vysoká takže při dalším vyšetření ultrazvukem by již mělo být jasno, rozhodně cysty ani hematom nezakrývají obsah gestačního...

V roce 2009 jsem se zúčastnila studie, jejíž cílem bylo zjistit, zda užívání perorální či jiné hormonální antikoncepce může mít vliv na výskyt onemocnění štítné žlázy...

Bohužel výsledek této studie mi není znám. Musela byste se obrátit přímo na jeho autora. Není mi ale ani známo, že by měla HAK skutečně vliv na vývoj AIT.

Plicní chlamydie

| Dotaz od: Lenka

22.1.2016 mi byla diagnostikována z krve infekce Chlam.p.IqA 3,6,Chlam.p.IqG 5,2, Mycoplasma p.IqA 3,7, p.IqG 8,2 a p.IgM 1,6. Lékařka mi předepsala Ciplox 500 zatím na tři...

Paní Lenko. Omlouvám se za opoždění odpovědi, dotaz byl ke mě přesunut. A omlouvám se ještě jednou - jakékoliv nejasnosti je třeba řešit s Vaší ošetřující lékařkou, příčin únavy...

Zhmoždění kotníku

| Dotaz od: Sára

21.08.2016 jsem byla na chirurgii dělali mi rentgen a bez známek poranění skeletu chtěli mi dát sádru ale tu jsem odmítla tak mi dr.řekl jen polohovat výše,ledovat,masti na...

Při vyšetření se diagnostikuje možné poranění zvláště zevního vazu hlezna. Většinou se ale jedná o natažení vazu nebo jeho natržení. Přerušení je krajně výjimečné. Pokud není...

Hysterektomie komplikace

| Dotaz od: Jaroslava

Moje maminka 57let je přes 2 měsíce po hysterektomii ( brali jí i vaječníky ). Šlo o myomatozní dělohu a cysty. Maminka je obezní, ale již zhubla od operace asi 10kg, má DM na...

Zde by skutečně specializovaná ambulance pro hojení ran byla ideálním řešením. Taková je např. v Českých Budějovicích. Další možností je , jak píšete, chirurgická ambulance, kde...

Dva mesice neberu antikoncepci. Menstruace v poradku a pravidelně. Tento mesic jsem zjistila, ze jsem s přítelem spala 3 dny po sobe v plodný dny. Ovulace byla Cca den nebo dva...

Niky, těhotná být můžete, pravděpodobnost vám bohužel nejsem schopná určit. Těhotenský test si můžete udělat týden po styku, ty nejcitlivější testy by již měly těhotenství...

Krevní skupina

| Dotaz od: Anna Strýčková

Chtěla jsem se zeptat,za jak dlouho po porodu mi zdělí krevní skupinu miminka a je-li možné když já i partner máme negativní rh faktor mít pozitivní dítě,jelikož jsem dvě...

Můžete se po porodu domluvit s pediatrem v porodnici, aby vám sdělil krevní skupinu dítěte včetě rh faktoru, ale pokud máte oba rh pozitivitu, dítě ji bude mít taky. Pokud ne...

Antikoncepce

| Dotaz od: Petra

Dočetla jsem se, že třezalka může snížit účinky antikoncepce. V poslední době jsem měla nějaké problémy a zvolila jsem si na uklidnění nervů čaj z třezalky. Pila jsem ho asi...

Třezalka tečkovaná skutečně může snížit účinnost antikoncepce. pokud jste vypila jeden šálek třezalky za den zřejmě se jim nic nestane. Při dlouhodobějším pití více šálků...

Je mi 22 let, jsem od přírody introvert a už od dětství se potýkám s nesnesitelnými úzkostmi, strachem a nervozitou (a samozřejmě špatným sebevědomím), které podle všeho často...

Jste trochu obětí své doby. Máte úzkostnou povahu a dekompenzujete se ve stresové zátěži asi tak jako my všichni. Jen několik poznámek, dopovat se B a C vitaminy nemá smysl...

Antikoncepce a menstruace

| Dotaz od: Kristýna

Chtěla bych se zeptat, jak velké je riziko otěhotnění přes antikoncepci, užívám antikoncepci Lindinette a momentálně jsem dobrala 2.platíčko a již 3. den čekám na menstruaci a...

Tabletky hormonální antikoncepce jsou velice spolehlivou antikoncpeční ochranou, a užíváte je právě proto, abyste neotěhotněla. Při pravidelném užívání zde riziko otěhotnění...

Těhotenství

| Dotaz od: Niki

Před 7 lety jsem jedla tabletky na otehotnění , ,povedlol se a ted mam 7 letou dcerku .Momentálně se spřítelelem snažíme o další miminko poosila jsem lekare jestli by mi...

Tehotenstvi soucasne v dutine delozni a ve vejcovodu je velice raritni ale, jak jste sama zazila , je mozne. Pokud mate plne funkcni druhy vejcovod, t.j. pokud je pruchodny...

Opožděná menstruace

| Dotaz od: wild.rosse

Jsem bohužel v poněkud zvláštní situaci a nevím si s ní rady. Byla jsem nedávno poprvé na gynekologii a při této příležitosti si nechala předepsat antikoncepci.(jelikož mám...

WildRose! Potřebujete-li rychlou odpověď, neobracejte se na internetovou poradnu... Po mazlení ve spodním prádle je těhotenství extrémně nepravděpodobné, leda snad že by Vám...

27.5. jsem očekávala menstruaci a ta se nedostavila. Cyklus mám pravidelný (31 dní) a naposledy se mi opozdil akorát o jeden den v listopadu. Teď již je to 3. den a pořád nic...

V mužské močové trubici mohou být ojedinělé spermie, které do ní pronikly i bez ejakulace nebo v ní po předchozí ejakulaci zůstaly, rozhodně není zasouvání penisu bez kondomu a...

Krev v moči

| Dotaz od: Nikola

Dnes jsem byla u lékaře na vstupní prohlídce do zaměstnání a zjistil mi pomocí papírku že mám krev v moči. Říkal 3 křížky. Jako malá jsem byla nemocná s močovým měchýřem. Chci...

Určitě je vhodné dovyšetření příčiny krve v moči, nejlépe nejprve u praktického lékaře, který s Vámi zpravidla probere anamnézu (předchorobí, prodělané nemoci atd., včetně...

Bolest bederní páteře

| Dotaz od: Ludmila

Mám asi půl roku problémy s páteří v křížové oblasti.Dělám práci ve stoje a asi po 2 hodinách stání mám velké bolesti přímo v esovité prohlubni bederní páteře. Mám vrozený...

Paní Ludmilo. Dle popisu Vašich potíží soudím, že je nutné se obrátit co nejdříve na neurologa - máte-li zhoršení bolestí a hlavně nově i pocit slabosti postižené končetiny, je...

Antidepresiva a alkoho

| Dotaz od: Petr

Jmenuji se Petr je mi 27let a rok trpím panickou poruchou. Můj dotaz se týká antidepresiv a alkoholu, protože ohledně tohoto tématu dostávám jen odpovědi typu nemělo by se apod...

Milý Petře. V mojí ordinaci platí vždy úplný zákaz konzumace alkoholu při užívání jakéhokoliv léku! Zákaz platí i pro Vás. Kdybyste ke mně přišel do ordinace, navrhl bych...

Mrsa

| Dotaz od: Hana N.

Otec je paraplegik a z nemocnice kromě rozsáhlých dekubitů si ještě přinesl MRSA. Má ji v otevřené ráně. Byl propuštěn do domácího léčení. Chtěla jsem se zeptat jaká jsou rizika...

MRSA je infekce poměrně odolná, opakuje se i po přeléčení antibiotiky a nakažení pacienti ji mívají relativně dlouho pozitivní z výtěrů (i několik měsíců). Pokud u pacienta...

Spolehlivost antikoncepce

| Dotaz od: Hana

Již přes 10 let užívám pravidelně antikoncepci Lindynette 20. Nikdy jsem antikoncepci moc nevěřila, tak jsem po příteli vyžadovala i přes antikoncepci velkou opatrnost. Tento...

Těhotná s největší pravděpodobností nebudete. Test si udělejte v době,kdy se Vám opozdí menstruace.

Trpím dlouhodobě bolestmi zad s tím, že jsou doprovázeny různými dalšími záležitostmi, které mohou ale nemusí mít s tímto souvislost. Obracím se na Vás, protože kvalita mého...

Asi jste měla smůlu na fyzioterapeuty. Vše vypadá na to, že " aktivně fyzioterapeutická" léčba by měla být správným řešením. Znamená to, -fyzioterapeut zlepší funkci nejen tam...

Otužování

| Dotaz od: Martin

Chtěl bych se zeptat ohledně tématu otužování... už asi tak 3 roky chodím spíše nalehko... nyní v zimě chodím jen v tričku, když je teplota do -15°C.. prostě mi není zima a je...

Zde bude platit pravidlo všeho s mírou, pokud Vám nízké teploty nevadí, oblíkejte se dle libosti, když Vám bude chladno, přioblečte se, pokud budete nemocen, zůstaňte doma...

Četla jsem jeden článek a nevím, zda jsem ho pochopila dobře. Samozřejmě chápu, že žena, když bere antikoncepci, tak po dobu brání antikoncepce neotěhotní. Ale co když ta žena...

To není pravda, po vysazení antikonecepce se startuje cyklus jako před menstruací. Pokud nemá problém otěhotnět, je těhotná brzy. Pokud byl problém před braním HAK, bude problém...

Chtěla jsem se zeptat stává se mi už dlouho, že mě při spaní bolí kyčle a ramena z boku asi klouby podle toho na jaké straně spím. Jsem sice teď těhotná, ale stávalo se mi to...

Potíže mohou mít mnoho příčin od vysvětlení uvedeného výše, ale i změny ve funkci kloubů ve smyslu existující i nevelké revmatoidní artritidy, tvaru a osy kloubů. Potíže...

Moc vás prosím o radu. Jsem podruhé těhotná, po prvním porodu mi byla zjištěna Graves-Basedova nemoc (hodnoty T4 okolo 70), měla jsem velké deprese, hodně jsem zhubla, chvíli...

Hormony štítné žlázy procházejí placentou do plodu - tudíž pokud jich budete mít výrazný nadbytek, dostanou se k Vašemu plodu, urychlí jeho i tak rychlou srdeční činnost, může...

Možné těhotenství

| Dotaz od: Štěpánka

Posledních asi 14 dní mě bolí v podbřišku. Bolí mě prsa (hlavně bradavky), jsou hodně citlivé na dotek. Taky mívám často pocity na zvracení. Tak jsem se chtěla zeptat jestli...

Záleží samozřejmě na správnosti použití těhotenského testu, nejcitlivější je tato metoda 14 dní po vynechání menses. Neuvádíte, jak dlouho již nemenstruujete. Ale velmi...

Lze otěhotnět při menstruaci?

| Dotaz od: Naděžda

Mám takový dotaz.. Při menstruaci, která začala 4.listopadu, jsem začala brát antikoncepci. O týden později jsem pořád ještě trochu špinila, ale měla jsem s přítelem pohlavní...

První 3 měsíce po začátku užívání antikoncepce se může špinění objevit. Doporučuje se v užívání nepřestávat a hodnotit až po 3 měsících. Pokud jste užívání začala první den...

Dieta

| Dotaz od: Zdeněk

Před 5-6 lety jsem začínal posilovat a dietu jsem zakládal převážně na mléčných výrobcích. Od té doby mám problémy s nadměrným nadýmáním po jakémkoli jídle, agresivním potem...

Zkusila bych si najít nějakého výživového terapeuta, kvalifikovaného, který vám pomůže sestavit vyvážený jídelníček s vyloučením potravin, které vedou k nadýmání. Při zapisování...

Mám dotaz ohledně antikoncepce a těhotenského testu. Zapomněla jsem si vzít jednu tabletku ve správný čas a vzala jsem si jí až druhý den s druhou tabletkou. Předtím jsem je...

Test si udělejte cca 1 týden po očekávané menstruaci, těhotná s největší pravděpodobností nebudete.

Tehotenský test

| Dotaz od: Martina

Doré ráni,chtela bych se zeptat za jak dlouho po pohlavním sexu v plodné dny je mozno udelat si tehotenský test.poslední menstruaci jsem mela - první den 6.8.2009 a to jsem den...

První těhot.test má smysl dělat až po 14 a více dnech od ovulace, dříve nejsou hodnoty HCG měřitelné. Také závisí na kvalitě koupeného testu, nejpřesnější je vyšetření v...

Zvýšene ths v těhotenství

| Dotaz od: Petra M.

Asi před měsícem a půl jsem si nechala dělat krevní testy, protože jsem byla dlouhodobě unavená.Bylo mi zjištěno TSH 5,42 a obvodní doktorka mi napsala žádanku na endokrinologii...

Důležité je , jaké máte hodnoty periferních hormonů - T3, T4, tzn. jestli je vaše hypofunkce kompenzovaná či nikoli. Pokud je kompenzovaná, pak se vyloženě drama neděje, ale...

Ráda bych se Vás zeptala. Třetí měsíc užívám antikoncepci Yadine. Vždy ji beru večer v 19:00. Problém nastal když jsem začla brát třetí plátíčko. Začala jsem brát antikoncepci...

Jano, spolehlivě bylo ověřeno, že k antikoncepčnímu účinku je potřeba 7 dní pravidelného užívání. Pokud jste užívala pouze 4 dny (pátý den vynecháno), není antikoncepční účinek...

Píštěl

| Dotaz od: Markéta

Mam prenatalni pistel od ledna tohoto roku.V tu dobu jsem i otehotnela,a proto podle pana doktora nemuzem s pisteli nic delat.Dirku si prelepuji a neustale kontroluji,ptz se mi...

Léčení píštěle trvá několik týdnů. Záleží, jak se bude hojit. S malým dítětem to bude náročné, ale je to reálné. Pokud budete dlouho vyčkávat, může dojít k zanícení píštěle a...

Hubnutí

| Dotaz od: pavlína

Dobrý de, chtěla bych zhubnout mám 177 cm a 75 kilo nejsem nějaká hodně tlustá ani nemám nadváhu ale na nohách se občas ta celulitida mihne. chtěla bych s tím něco udělat a...

Pavlíno! Nemyslím, že byste vyloženě potřebovala hubnout, podle vaší tělesné výšky a hmotnosti máte optimální hmotnost. Spíš by vám prospělo pravidelné cvičení. Pokud jak píšete...

Menstruace

| Dotaz od: Aneta

Chtela bych se zeptat.Nedostala jsem jiz 4 dny menstruaci...jak dlouho nemuze zena dostat menstruaci aniz by nebyla tehotna.Antikoncepci neberu.Vzdy jsem mela zpozdeni max.2 dny...

Každé zpoždění menses může znamenat graviditu, pro jistotu si udělejte gravitest. Příjemný den

Zaducha

| Dotaz od: Taťana | z mobilní aplikace

Já mám takový problém už delší dobu mám hrozný kašel. Zjistila jsem že jsem těhotná a mám strach brát nějaké prášky. Přes den budu normálně kašlat ale v noci je to nejhorší...

Takto na dálku se k vašemu vyšetření nemohu vyjádřit (je potřeba vyšetření, doplnila bych kultivace a základní krevní odběry). Stejně tak neznám vaši anamnézu - jak dlouho vás...

Moučnivka v ústech kojence

| Dotaz od: Veronika

Již několik měsíců se potýkám u syna s moučnivkou.Pediatr poradil gentiánu,ale dlouhodobě to nic neřešilo,protože se problem stale vracel i když sem hračky umyla a dudliky...

Můžete vyzkoušet Nizoral - tabletu nadrtíte a rozpustíte v převařené vodě a tímto roztokem potírejte synovi postižená místa. Roztok si připravujte každý den nový, ovšem pokud...

Moc prosím o radu. Dcerka dostala začátkem srpna vysoké horečky a následně kašel, paní doktorka slyšela oslabené dýchání, předepsala Klacid na 10-14 dní.Po něm se stav dcerky...

Pokud dcerka po prodělané infekci a přeléčení antibiotiky měla již negativní ukazatele zánětu / CRP 8, hodnoty krevního obrazu v normě, sedimentaci/, neměla teplotu, tak už bych...

Opoždění menstruace

| Dotaz od: Iveta

Mám vysazenou antikoncepci asi dva měsíce, první menstruace přišla se spožděním cca 1 týden, ale v pořádku, pak jsem onemocněla zánětem průdušek a brala antibiotika, načež mi po...

Než se dá cyklus "do pořádku" po antikoncepci, může trvat cca 3měsíce. Nemoc samozřejmě vliv na cyklus má také. Vyčkala bych do dalšího cyklu, pokud nebudete mít potíže, pokud...

Bolesti pravého podbříšku

| Dotaz od: Kamila


Dopis je velmi obsáhlý, otázky ale nejsou nijak stanoveny, kromě toho, zda se po operaci slepého střeva, appendixu, se jezdí do lázní. tato operace není v indikačním seznamu...

Otěhotnění

| Dotaz od: zorka04

Beru antikoncepci Yosefinne. Chtěla bych se zeptat, četla jsem, že když někdo bere antikoncepci, tak pak nemá klasickou menstruaci. Zajímalo by mě tedy, jak poznám, jestli jsem...

Pokud antikoncepci užíváte dle doporučení, jen minimální pravděpodobnost, že byste mohla otěhotnět.

Provera a otěhotnění

| Dotaz od: Hana

Chtěla jsem se opatat,už třičtvrtě roku beru Proveru 5mg,beru ji od 20.dne po dobu 5 dní jednu ráno a jednu večer.Od ledna 2014 se snažíme o miminko.Menstruace přichází mezi 5-7...

Zkuste zopakovat test za týden, kontryhel jako pomocný prostředek klidně užívejte a co se týče Provery, dohodněte se s vaším gynekologem, zda by nebylo vhodné změnit schema...

Bolest svalů, kloubů

| Dotaz od: Tomáš

Je mi 17 let. před dvěma měsící jsem prodělal mononuklózu-nejlehčího průběhu.Hodnoty EBV apod. strašně nízké. Po trěch týdnech jsem měl jater. testy v normě. Přetrvává po ní...

Uváděnými potravinovými doplňky nic nezkazíte, na druhou stranu nutno poznamenat, že ani jeden z nich není pro další postup klíčový. Když už něco užívat, vybral bych si spíše...

Kuličky na krku

| Dotaz od: jirka

Asi před 3 dny jsem si nahmatala na krku dvě kuličky velké asi 3-4mm. Jedna z kuliček je pohyblivá a druhá zřejmě ne, jde mi s ní těžko pohybovat. Bolí pouze když si dlouho na...

Pravděpodobně jde o drobné uzlinky. Navštivte praktického lékaře,ten Vám poradí nebo Vás pošle k odborníkovi. Pokud máte na mysli lipom,jedná se zjednodušeně řečeno, o...

Vysazení ha

| Dotaz od: Eliška

Po 12 letech jsem vysadila antikoncepci Minisiston. S přítelem uvažujeme o miminku a přišlo mi zbytečné už HA brát. Doktor mi řekl že mám počkat 28 dní + 14 dní a pokud se...

Otěhotnět jste mohla ještě před první menstruací po vysazení antikoncepce. Na druhou stranu se první cyklus po dlouhodobém užívání antikoncepce může prodloužit. Pokud půjdete k...

Z bukálního stěru mi dělali test DNA na Vyšetření na přítomnost trombofilních variant PCR technikami. Vyšetření mi bylo děláno 28.4. a dnes jsem dostala výsledek. Výsledek...

Máte geneticky zděděný vyšší sklon krve ke srážení a tvoření trombů a embolů /vmetky/. Vyšetřovali vám mutace 3 a máte pozitivní jen jednu (riziko není až zas taky vysoké - ale...

Mám trošku obavy

| Dotaz od: Petra

Zhruba po 2 letech užívání HAK Minisiston.Ho budu vysazovat.Nesedí mi a nemůžu HAK brát.Chci se zeptat , kdy mi dorazí menses od té 7 denní pauzy.Je 2,5 roků dlouhá doba?Užívání...

Menses se dostaví po té 7 denní pauze nebo v ní,hormony budou v té době již odbourány,těhotenské příznaky mít nebudete,měla by jste se cítil naprosto normálně,nemějte obavy...

Těhoteství a antidepresiva

| Dotaz od: sárka

Píši opakovaně jelikož jsem myslela, že mi odpoví psychiatr nebo gynekolog nebo genetik na můj problém a ne praktický lékař. Moje doktorka psychiatrička říkala, že citalec v...

Vždy, když se dávají nějaké léky a žena je těhotná, většina z nich má tendenci léky vysadit. na tuto situaci se musí pohlížet situaci trochu jinak: pokud by převážilo riziko, že...

Dekuji za opoved

| Dotaz od: hela.

Pane doktore. Chtela bych se zaptat posledni mesicky jsem mela v 18. srpna.2012 mela jsem to 14 dni 34 dni. S pritelem se pokousime o miminko. Dela jsem si test minuly tyden a...

Nejrozumnější rada, kterou vám mohu dát je navštívit gynekologii, kde vám udělají krevní test vyšetří včetně ultrazvuku, takže bude diagnoza jasná. Příjemný den

Duphaston

| Dotaz od: Barbora

Lékařem mi byl na úpravu cyklu předepsán duphaston (po vysazení antikoncepce se menstruace několik měsíců nedostavila), začala jsem hou žívat 2x denně po dobu 10ti dnů. Dnes je...

Krvácení by se mělo dostavit nejpozději do 14 dní po vysazení,pokud ne bude rozumné navštívit gynekologii. Příjemný den

Zapomenutá pilulka

| Dotaz od: Alena

Chtěla bych se zeptat zda můžu být těhotná,když jsem si zapomněla vzít ant.pilulku(Belara) v 11.dni užívání a následně jsem prášky vysadila. V út v 6 večer jesem si prášek vzala...

Při takovém užívání se na účinek antikoncepce spolehnout nemůžete. V každém případě si zakupte těhotenský test k vyloučení těhotenství.

Info gynekologie

| Dotaz od: katu

Potřebovala bych upřesnit nějaké informace. Dělala jsem si 2x těh.test a na obou byla ta druhá čárka slabá. Bohužel to je velmi neplánované a mít teď dítě nepřipadá v uvahu...

Děloha při graviditě je prosáklá a zvětšená ,to váš lékař zjistil vyšetřením ,kvasinky s tím nemají žádnou spojitost, pokud je to gravidita nedává se injekce na vyvolání,to by...

Dotaz

| Dotaz od: Martin

Myslí te si, že by doktor (urolog) poznal, kdybych měl otočené varle ?? A jak to poznám já ?? Dnes se mě stalo když jsem si šáhnul na levé varle, tak jako kdyby mě něco projelo...

Pokud jde o testosteron, tak máte hormonů dost. Pokud by jste byl dlouho bez erekce, tak je možné, že k určitému ochabnutí dojde. Torzi varlete by jste určitě poznal - jde o...

Menstruace po porodu

| Dotaz od: Simca

Prosím o radu,jsem 2.5měsíce po porodu.První menstruaci jsem dostala na konci šestinedělí 8.9. a teď mně stále nepřišla,těhotná nejsem zkoušela sem si test.Jak dlouho může trvat...

Menses se může zastavit po porodu na řadu týdnů až měsíců, čistě gestagenní antikoncepci byste mohla začít brát i když nemenstruujete. Ale pokud jste již jednou krvácela, pak...

Zpozdila se mi menstruace, nevím přesně o jak dlouhou dobu (cca týden až dva) a bojím se že mohu být těhotná (dělala jsem si test a vyšel negativně.) Pohlavní styk jsem měla s...

Nedělejte si zbytečné obavy testy jsou spolehlivé a positivní již kolem 6 dne po případné koncepci zopakujte jej a bude li opět negativní vyčkejte další menses a když by se ani...

Chřipka v těhotenství

| Dotaz od: katka

Jsem nyní ve 31. týdnu těhotenství a mám značné obavy v souvislosti s chřipkovou epidemií. Až s jejím vypuknutím jsem totiž zjistila, že právě těhotné ve 3.trimestru jsou...

U těhotných v druhém či třetím trimestru těhotenství má chřipka skutečně těžší průběh s možnými komplikacemi. Nejčastější komplikací chřipky je zápal plic, a to buď primární...

Zpoždění menstruace

| Dotaz od: Alžběta

Chtěla jsem se zeptat. Už týden mám zpožděnou menstruaci. Předtím jsem měla nechráněný pohl.styk. Dělala jsem si už 5 testů a pokaždé těh.test byl negativní. Mohu být těhotná...

Alžběto, záleží jak dlouho uplynulo od nechráněné soulože, pokud je to více než dva tři týdny a váš těhotenský test je stále negativní, je velká pravděpodobnost, že těhotná...

Nepravidelný tep plodu

| Dotaz od: Nikol

Jsem v 18. týdnu těhotenství. Pro nešťastně ukončené první těhotenství 28.tt(přestala jsem cítit ozvy, srdce plodu již nebilo - pupečníková nedostatečnost, asfyxie kolem bříška...

Neznepokojovala bych se, v 19.tý byste mohla poslouchat ozvy,pokud necítíte pohyby. Chápu,že jste poznamenaná předchozí špatnou zkušeností, také jsem matka a dost dobře Vás...

Je to 4 roky c...

| Dotaz od: katka

Je to 4 roky co jsem řešila zácpu za použití projímadla Fenolax..začala jsem však být závislá, teď beru tak obden 10tablet aby to fungovalo, jinak mám zácpu a s tím bolest...

Jakékoli projímadlo může vyvolat závislost a dlouhodobé používání je naprosto nevhodné. Musíte změnit celý svůj stravovací a pohybový režim: denně vypít min. 2,5 l tekutin...

Min. rok jsem porodila sve 1. dite. porod byl vyvolavany (2 dny s epiduralem) Samotne tlaceni trvalo temer 2h v zahranici je to normalni.. asi tyden po porodu jsem mela bolest...

Je pravděpodobné, že bolest vychází z bederní pateře, projevuje se vystřelováním do hýždě. Těhotenství poměry v celé oblasti spoje pateř a pánev a panve může měnit. Změny...

Předevčírem se mi při stisknutí pravého prsu objevila několikrát po sobě na 3 místech na bradavce malá kapka, která vypadá jako mléko. Z levého byla kapka průsvitná. Všimla jsem...

Sekrece z prsu je poměrné častá vyčkejte návratu poté by byla vhodná sonografie k objasnění příčiny Příjemný den

Divné pocity na zvracení apod.

| Dotaz od: Dominika

Mám hned několik problému najednou.1.července mi skončila menstruace a beru HA od února. Když mi teď ale nedávno měsíčky skončily od té doby mi je nějak divně. Od včera 5.7.011...

Můžete být samozřejmě těhotná i přes užívání antikoncepce. Doporučoval bych proto vyčkat do příští menstruace a případně kontrolu u ošetřujícího gynekologa. Hezký den!

Bulimie

| Dotaz od: Markéta

Je možné, že mám bulimii ? Celý den nejím ( koupím si pendrek nebo jeden rohlík), a večer ani nemám hlad, ale stejně sním, na co příjdu. Okamžitě jdu na záchod ..a mám průjem...

Nejde o typické projevy bulimie, ale doporučuji vyšetření na ambulanci pro poruchy příjmu potravy ( http://psychiatrie.lf1.cuni.cz/centrum-pro-diagnostiku-a-lecbu-poruch-prijmu...

Pěkný den. Mám dotaz týkající se chování mé psycholožky při terapii. Již delší dobu docházím pravidelně na psychoterapie, léčím se s generalizovanou úzkostnou poruchou, mírná...

Bibi. Mrzí mě, že se cítíte ztrápená a zoufalá. Ptáte se mě, jestli máte odejít z terapie, když Vás terapeutka děsí, a jestli je "chyba" u Vás, nebo u ní. To bohužel nevím...

Vynechaná menstruace

| Dotaz od: Jana

Je mi 26 let a cca 8 let užívám HA, dříve Logest, nyní Jeanine. Využívám možnosti tzv. dlouhého cyklu, většinou dělám pauzu mezi užíváním tablet po třech platíčkách. Nyní jsem...

Jano, po delší době užívání by se menstruace měla dostavit (jde o krvácení ze spádu, protože se náhle sníží hladina přijímaných hormonů). Pokud se menstruace po třech měsících...

Listerioza v těhotenství

| Dotaz od: Kristýna

Paní doktorko, jsem těhotná, ve 23.tt. Včera jsme měli k obědu kuře, až při jídle jsem si všimla, že je kuře zřejmě nedopečené, protože maso šlo hůř oddělit od kosti a u kosti...

Chápu, že potřebujete pocit jistého bezpečí. Za nejvhodnější bych považovala konsultaci s lékařem infekčního oddělení Vaší spádové nemocnice. Bude mít více praktických...

Možnost otěhotnění

| Dotaz od: Jana

Měla jsem nechráněný pohlavní styk se svým stálým partnerem den po menstruaci. Přítel se neudělal. Dva dny od toho mě ovšem stále bolí břicho, mám křeče a chce se mi zvracet. Je...

Těhotenství s jistotou určí 5 týdnů od prvního dne poslední menses,tak jak to popisujete to spíše vypadá na poruchu zažívacího traktu příjemný den

Bílkoviny

| Dotaz od: Anička

Zdravím Vás! Jsem v polovině těhotenství a v moči mně byly zjištěny bílkoviny. Co to znamená pro těhotnou a plod - jak je to nebezpečné? Jaká je léčba? Můj gynekolog na to...

Bílkoviny v moči by se měly hlídat v souvislosti s tlakem krve. V těhotenství je někdy přítomný tzv. syndrom preeklampsie, který je spojen právě s bílkovinou v moči, vyšším až...

Vynechání menstruace

| Dotaz od: Jana

Obracím se na Vás s prosbou. Začátkem února jsem byla na preventivní prohlídce u svého gynekologa. Objevil mi cystu na vaječníku o velikosti 4 cm. Zároveň jsem přestala užívat...

Jak cysta, tak i stres či onemocnění mohou být příčinou opoždění menstruačního krvácení. Pokud Vás obtěžuje nedostavení se menstruace v očekávaném termínu, nemusíte čekat a...

Otěhotnění

| Dotaz od: Martina

Mam na vás pár otázek. Po vysazení HA po 9 letech mam velmi nepravidelnou MS, je mi 27 let a chtěla bych miminko, HA neberu už 9 měsíců a MS přichází tak jednou za měsíc a půl...

Martino, problémy po vysazení antikoncepce jsou zcela běžné - někdy cyklus "nenaskočí" třeba půl roku - i tak dlouho se v těle mohou nastartovávat znovu běžné procesy. TSH by...

Potíže se spánkem

| Dotaz od: Miroslav

Pracuji v nepřetržitém provozu takže chodím spát každý den jinak. Nejvíce mne vyčerpávají noční směny a taky poznamenávají spánek v době kdy mám volno.Strašně spatně usínám i...

Pane Miroslave Směnný provoz a nepravidelný spánek sám o sobě často navodí problém se spánkem. Někdo je k těmto vlivům vnímavější a nezbývá, než opustit takovou práci a...

Účinost antikoncepce

| Dotaz od: Justýna



Travici potize

| Dotaz od: Leona

Pani doktorko, je mi 24 let, jsem 160 cm vysoka a vazim 50 kg, tak cca od listopadu mi zacaly travici problemy.Prvni to zacalo prujmy ktere byly i 5x za den spolu s trecovimy...

Potíže, které popisujete, mohou skutečně souviset s nevhodnými stravovacími návyky, o čemž může svědčit i vymizení problémů při dodržování zásad zdravého a racionálního...

Potíže s močením

| Dotaz od: Jana

Před dvěma roky jsem prodělala zánět ledvin,kdy jsem měla vysoké horečky,bolesti a močila jsem krev. Byly mi nasazeny atb penicilin. Horečka,bolesti ustoupily,ale pocit řezání...

Pokud nebyla zjištěna příčina, tak se musí léčit příznaky. Urolog Vám může napsat léky na zklidnění močového měchýře

Menzes

| Dotaz od: Katka

Chtěla jsem se zeptat..brala jsem dlouhou dobu antikoncepci, asi necelých deset let, jednu a tu samou, před půl rokem jsem ji vysadila, protože přitel odjel, a jak dojede chceme...

Pokud jste měla neprav.cyklus před braním ATK,po vysazení se vrací nepravidelnosti zpět.pokud máte zpoždění více jak 14 dní, navštivte lékaře.

Bolest v podbříšku

| Dotaz od: Zuzana

Pane doktore,ráda bych požádala o radu.Už 6 měsíců mám vysazenou antikoncepci...snažíme se o další miminko.Po vysazení mám ciklus po 23 dnech.Nyní naposledy 2 dny před...

Těhotenský test je positivní 5-6 den po případné koncepci, pokud by menses meškala více než 7-10 dní měla by jste navštívit gynekologa,těžké věci by na menses neměly mít vliv...

Je mi 20 let. Tento měsíc (2.4.) mne operovali a vyjmuli mi celé tlusté střevo kvůli dlouhodobým potížím se zácpou. Včera (14.4.) mne z nemocnice pustili domů. Operace proběhla...

Je zvláštní, že by se odebralo celé tlusté střevo kvůli zácpě. Tato informace zasluhuje určitě upřesnění. Upřesní chirurg nebo pracoviště, kde jste byla operována. Po značném...

Pod kolenem mám už léta malinký výrůstek. Když mám pokrčené koleno tak ho ani nenahmatám jen když natáhnu nohu. Je asdi jako malé pecka od třešně. Nijak mě nebolí a ani mi nikdy...

Pokud se jedná o malý dlouholetý výrůstek patrně se bude jednat o vazivový novotvarový útvar. Přesně říci o co jde může jen histolog po mikroskopickém vyšetření vyňatého...

Motání hlavy

| Dotaz od: Michaela

Ráda bych se zeptala,co by mohlo být příčinou mého už asi dva měsíce každodenního motání hlavy.Je to velice obtěžující při jakékoliv činnosti.Před půl rokem jsem byla léčena se...

Pokud jste v péči neurologa, tak jste jistě vyšetřena a pan neurolog vám jistě objasnil příčinu vašich potíží. Na bolestech hlavy se podílí celá škála příčin, od zablokované...

Opožděná menstruace

| Dotaz od: Simona

V červenci 2012 jsem začala brát antikoncepci, po půl roce jsem ji vysadila a bez jakýchkoliv problémů mi pokračoval menstruační cyklus. Po několika měsících jsem ji ale začala...

Menstruace se může dostavit až další měsíc,jedna může vynechat. Pokud nejste těhotná, nemáte bolesti břicha a vše je taknějak v normě, počkejte do termínu další menstruace...

Beru antikoncepci KATYA a myslím,že jí beru poctivě a pravidelně. Asi před měsícem,když jsem brala 6.prášek jsem měla pohlavní styk s přítelem. Obvykle ejakuluje mimo mě,ale v...

Pokud jste neudělala chybu v užívání,nedělejte si starosti,antikoncepce je velmi spolehlivá,a sperma není silnější,je ho jen více,myslím,že by k rozptýlení vašich obav by byl...

Euthyrox v těhotenství

| Dotaz od: Hana

Pane doktore, mela bych prosim 2 dotazy k leku Euthyrox 50: 1) Jsem tehotna 15.tt a trpím nevolnostmi, lek rano spatne snasim.Zkusila jsem cca 14 dni brat lek pred spanim...

1) jako alternativní varianta užívání hormonů štítné žlázy je 4 hodiny po jídle a půl hodiny před dalším. Pokud toto večer splňujete, mohlo by to být v pořádku. Rozhodující ale...

Těhotenství

| Dotaz od: katerina

Ze pritel citil tlak ve vnitr bolesti jsem nemela zadne a kdyz strcil do delozniho cipku nohu byt tehotna.za jak dlouho si muzu udelat test po pohlavnim styku dekuji za odpoved

První polovině otázky nerozumím, nevím na co se ptáte? Těhotenský test je možné provést první den očekávané menstruace. S pozdravem MUDr. Gabriela Rybářová

Opožděnný menzes

| Dotaz od: Kateřina

Pane doktore či paní doktorko.Chtěla bych se Vás zeptat na problém,který mě dost trápí.Je mi 33 a mám nepravidelný menzes.Třeba jeden měsíc dostanu menzes a další čtyři až pět...

U nekterých žen je menstruační cyklus méně pravidelný a jedinou možností jak ho usměrnit bývá hormonální antikoncepce.

Sérologie hsv

| Dotaz od: Simona

Ráda bych se zeptala na léčebný postup při dlouhodobě (3roky)aktivních IgA protilátkách na HSV. za ty tři roky jsem vždy měla igM negativní a IgG a IgA pozitivní. Léčeno dvěmi...

Obecně platí, že IgG protilátky jsou známkou překonané infekce a přetrvávají po celý život, IgM jsou protilátky aktivní infekce, ty jsou negativní, IgA jako slizniční protilátky...

Je mi 21 let, v 18ti mi byla zjištěna hypofunkce štítné žlázy a byl mi nasazen Letrox 50 každé rano. Nikdy jsem ale na sobě nezpozorovala žádné příznaky toho onemocnění ani...

Omlouvám se za zpoždění odpovědi, dotaz byl ke mě teprve teď přesunut od kolegů. Předně musím poznamenat (ačkoliv to pro Vás bude možná trochu nepříjemné), že mě velmi mrzí, že...

Nechráněný pohlavní styk

| Dotaz od: Šárka

Chtěla bych se jen zeptat... V úterý vecer mi skončila MS ve středu ráno jsem spala s přítelem a pak odpoledne a neuhlidal se. Za jak dlouho mi test ukáže zdali jsem nebo nejsem...

Šárko, těhotenský test by Vám měl ukázat případné těhotenství v 1. den předpokládané a také vynechané menstruace. Pokud by se Vám podobná nehoda stala i příště, existují i tzv...

Je mi 28 let. V roce 2008 jsem porodila holčičku císařským řezem (36+5, diagnoz bylo mnoho - KP, preeklampsie, oligohydramnion, hypotrofie plodu cca o 3týdny menší). Jizva se...

Riziko poškození stěny děložní je při prováděné revizi dutiny děložní vždy, nejenom v případě, že je děložní stěna oslabena jizvou po císařském řezu. Během výkonu lékař ale...

Lněné semínko

| Dotaz od: Karolína

Ráda bych zařadila do svého jídelníčku lněné semínko. Četla jsem, že je nutné konzumovat v mleté podobě. Já jsem si koupila drcené, stačí i tato podoba ke konzumaci? A při...

Je pravda, že celá lněná semínka jsou hůře stravitelná Před použitím je tedy nejlepší je rozemlít nebo alespoň hodně dobře rozkousat. A když už semínka melete, nemelte je...

Hnědý výtok po sexu

| Dotaz od: Bona

Chtěla bych se optat na pár věcí. S partnerem jsme měli nechráněný sex. Do mě se neudělal, ale po chvíli jsme pokračovali. Druhý den na to jsem měla bolesti v podbříšku a hnědý...

Hnědavý výtok by mohl signalizovat přítomnost malého množství krve je potřeba odlišit zde pochází z povrchu čípku nebo z dutiny děložní,hrudky při výtoku jsou většinou při...

Soor-moučnivka

| Dotaz od: Veronika

Již několik měsíců se potýkám u syna s moučnivkou. Pediatr poradil gentiánu, ale dlouhodobě to nic neřešilo, protože se problém stále vracel, i když jsem hračky umyla a dudlíky...

Doporučoval bych po konzultaci s pediatrem celková antimykotika. Hezký den!

Oboustranný zápal plic:

| Dotaz od: Roman



Hypermobilita- bolest zad

| Dotaz od: Kristýna

Vždycky jsem byla ohebné dítě a páteř podle pravítka, ale asi před třemi lety mě začli bolesti zad mezi lopatkami, které vystřelovali dopředu do hrudní kosti a doktor ortoped mi...

Tady je každá rada drahá,pokud říkáte, že vše bylo vyšetřeno s negativním nálezem, pajk se jedná zřejmě o psychosomatické potíže.,pokud máte hypermobilitu kloubů, pak asi Vám...

Vynechání antikoncepce

| Dotaz od: Veronika

Byla jsem s přítelem na dovolené, kde jsem antikoncepci brala o dva dny déle, abych si tak oddálila menstruaci. Vždy beru 21 stejně barevných pilulek a poté týden neberu nic...

Hezký den Veroniko, žádná antikoncepce není 100%, ani hormonální antikoncepce a ještě když se neužívá správně, riziko nechtěného otěhotnění samozřejmě stoupá. Jak dlouho je to...

Těhotenstvý

| Dotaz od: kristyna

Paní doktorko chtěla bych se zeptat minulý týden jsem byla u lékaře zda nejsem těhotná menstruaci jsem měla 12.8.2014 těhotenský test vyšel pozitivně ale slabě tak my udělal...

V každém případě by těhotenství mělo být potvrzené. Buď UZ nebo krevním testem, testy z moči nejsou úplně optimální, pokud není vidět plodové vejce v děloze. Pokud budete...

Roup dětský

| Dotaz od: Dagmar

Mám dotaz ohledně roupu dětského, dcerka (3roky) donesla domů roupy, dostala jsem je i já, nechala jsem přeléčit ji, sebe i partnera Vermox 1. tbl. (tu jsme si již vzali), za 14...

Roupy zahynou již několik hodin po podání tablety. Problémem jsou spíš nakladené vajíčka, které se můžou nacházet nejen v stolici, na rukou ale i na předmětech se kterýma...

Již druhý rok ...

| Dotaz od: Petra Veverková

Již druhý rok beru HA Yasminelle. Menstruaci jsem měla vždy pravidlenou a bez problémů. Vybreu vždy 3 balení po sobě, poté udělám 7 denní pauzu ve které se dostaví menstruace...

Problém by velmi pravděpodobně mohl být v úbytku hmotnosti. Tělo při určitém úbytku hmotnosti "zastaví" menstruaci. K HAK - před těhotenstvím Vás HAK bezpečně ochrání, pouze...

Tehotenstvi

| Dotaz od: rebeka

Rada bych se poradila ohledne problemu s udrzenim tehotenstvi. Je mi 41 let a mam doma dve zdrave deti, posledni 3,5 roku. Jsem rok po revizi v 8tt - parcialni mola. Mam za...

Nejprve je skutečně nutné zklidnit psychiku, ta má na všechny procesy v organizmu velký vliv, po revizi je s dalším těhotenstvím vhodné počkat 3-5 měsíců, než se vše vrátí k...

V roce 2002 porod, v roce 2004 porod, 2009 mimoděložní těhotenství v pravém vejcovodu - lapar.odstraněn vejcovod, rok 2010 porod, rok 2012 měsíc červenec mimoděložní těhu. v...

Každý stres, tedy i operace, může ovlivnit menstruační cyklus. 3 týdny je ale už poměrně dlouhé zpoždění a k lékaři byste se vydat měla.

Problémy s vyprazdňováním

| Dotaz od: Laura

Mam dotaz. 6/2013 jsem sla na operaci slepeho streva(laparoskopem).Po operaci jsem se citila priserne a treti den mi bylo tak zle ze uz jsem ani poradne nevnimala a rikala jsem...

Vážená paní Lauro, příznivý účinek na činnost střev má vláknina obsažená v řadě potravin, v jejichž případě si na rozdíl od kapslí s extraktem z jitrocele přijdou na své i...

Porucha erekce

| Dotaz od: Milan

Chtel bych se obratit na vas s dotazem ohledne poruchy erekce. Je mi 28,jsem kuřák,cvičím pravidelne a pouzivam v doporucenych davkach doplnkovou vyzivu proteinove kokteily ale...

Pane Milane. Pokud jste jinak zdráv, je velmi pravděpodobné, že na problému s erekcí se podílí především psychika, i když Vám to tak nepřipadá. Možná při dalších selháních hrál...

Těhotenství?

| Dotaz od: Viki

Je mi 23 let a dva a půl roku užívám pravidelně antikoncepci Rhonya 3 mg/20.Vždy jsem ji brala pravidelně -+ hodnina, jen asi 2x se mi stalo že jsem se zapoměla a vzala si ji...

Jestliže se opozdíte s užitím tablety HAC o více než 12 hodin, ochrana proti těhotenství se tím může snížit. Čím více po sobě následujících tablet jste vynechala, tím větší je...

Kuličky na krku

| Dotaz od: jirka

Asi před 3 dny jsem si nahmatala na krku dvě kuličky velké asi 3-4mm. Jedna z kuliček je pohyblivá a druhá zřejmě ne, jde mi s ní těžko pohybovat. Bolí pouze když si dlouho na...

Zřejmě máte na mysli lymfomy. Tyto se projevují velice často jako uzlinový krční syndrom. Jedná se o uzliny, které jsou tuhé , nebolestivé a pomalu se zvětšují. Po 3 dnech je...

Plodne dny

| Dotaz od: Lucie

Moc vás prosím o vysvětlení výpočtu plodných dnů. Menstruace mi naposledy měla začít 24.10 ale začala o den později,tedy 25.10 a trvala 4 dny,pátý den mám pocit že jsem jen...

V praxi se za plodné dny považují 3 dny před a 1 den po ovulaci. Tento výpočet vychází se skutečnosti, že mužské spermie přežívají v těle ženy až 72 hodin po pohlavním styku a...

Bolest hlavy v okolí spánku

| Dotaz od: Zuzana

Trápí mě každý den šíleně rvoucí bolest hlavy v okolí spánku. Přijde i při běžných aktivitách. Nepomáhají ani bolest tlumící léky jako brufen, ibalgin atd.. Lékařského vyšetření...

Migréna většinou nebolí ve spáncích, typicky bolí polovina hlavy, někdy však může bolet celá. Při migréně bývá pocit na zvracení, někdy člověk i zvrací a typicky je...

Maminka se léči s rakovinou prsu.V současné době podstupuje chemoterapii,po jejím ukončení bude zřejmě pokračovat léčba ozařováním. Jsem těhotná a mám malé dítě, existují nějaká...

Maminka není pro okolí, tedy ani pro Vás a Vaše děti nijak nebezpečná, a to ani po chemoterapii ani po léčbě zářením. Není žádoucí omezovat s maminkou styk.

Minulý týden mi byla diagnostikována lymeská borelióza - 1. stádium. Žádné potíže nemám, pouze typickou skvrnu. Dostala jsem antibiotika Doxybene na 14 dní. Ráda bych věděla, za...

Vzhledem k lékům není problém po měsíci od doužívání, ale vzhledem k borelioze bych raději vyčkala, až budou protilátky negativní. Někdy je totiž nutné léčbu zopakovat a to by v...

Mám dotaz ohledně mé tříleté dcery. Od dvou let jsme úspěšně přes den bez plen. Na noc pořád plíny dáváme, protože do rána je totálně pročůraná. Zkoušela jsem budit, ale to bych...

Lenko. Vaše dcerka má nejspíš problémy 2, a to: noční pomočování, a recidivující záněty močových cest. A: k nočnímu pomočování: v rámci vývoje se dítě nejdříve naučí zadržovat...

Těhotenství

| Dotaz od: Hanka

Pravděpodobně jsem těhotná, soudím podle těhotenských testů, které jsem si udělala zhruba před třemi týdny, všechny testy byly pozitivní, poslední menstruaci jsem měla 30.1. - 5...

Paní doktorka Vás určitě pozvala na kontrolní ultrazvuk. Pokud i další ultrazvuk neprokáže embryo v těhotenském váčku, potvrdí se tím diagnoza anembryomoly. Značí to nekompletní...

Ráda bych se na Vás obrátila s žádostí o radu. Nevím, jestli mají všechny projevy spolu něco společného, ale raději to ucelím. Zhruba před půl rokem jsem prodělala střevní...

Děkuji za podrobné vylíčení příznaků a snahu zahrnout všechny jednotlivosti. Bohužel, Vaše potíže jsou necharakteristické a takto na dálku bez možnosti Vás vyšetřit a znalosti...

Mam kondylomata a jsem objednána na laser. Chci se zeptat na radu ohledne toho, jak s HPV vubec sexuálně fungovat. Chytla jsem virus od bývalého partnera, momentálně někoho mam...

HPV infekce je dlouhodobá, nemusí se projevit, ale může i vymizet. Odpověď není úplně stoprocentní. Infekčnost nepoznáte, snad z testu HPV, který Vám provede gynekolog za úhradu.

Škrkavka?

| Dotaz od: Nuaikoja

Dnes jsem už po druhé našla po příteli na záchodě asi 10cm dlouhou tenkou "žížalku". Myslela jsem, že by to mohla být škrkavka nebo tasemnice. Ale prý ho nic nebolí a nepociťuje...

Vážená slečno Nuaikojo, optimálním postupem je vyšetření zachyceného materiálu na infekčním oddělení nebo v parazitologické laboratoři. Infekce škrkavkou se může objevit v...

Pane doktore,jsem 2dny po artroskopii kolene,menisky byly v pořádku,ale byla mi provedena egalizace LCA,co to znamená?Myslíte si,že je nutná pozdější plastika?Koleno je nyní...

Cvičit ano, mírná zátěž ano, plná zátěž po 10 dnech. Ledovat ano. Pozdější plastika předního zkříženého vazu není vždy nutná, dnes se od téměř stadartního provádění plastiky...

Zacinajici plisen na nehtu

| Dotaz od: Adela

Mela jsem dvakrat za sebou gelove nehty na nohou (ne akryl), uz ale dele nez pul roku je nemam a vsimla jsem si, ze nehet na jednom palci zloutne. Jsem v 15 tt, v lekarne mi...

Pokud budete těhotná či kojící, žádnou skutečně účinnou léčbu kromě chytré houby nemůžete používat. Po skončení kojení možná bude třeba přeléčení celkovými antimykotiky.

Paní doktorko. Je mi 31 let a opakované záněty močových cest mě trápí již cca 9 let. Stále pátrám po tom,co by mohlo pomoci,ale zatím se mi neosvědčilo nic,co by mě vracejících...

Radko. První, co mě hned napadá při čtení Vašich potíží, že je třeba vyloučit ureaplzama urealyticum. Pro něj je totiž specifické, že spůsobuje recidivující infekce močových...

Nehet na ruce

| Dotaz od: Zuzana

Mám prosbu ohledně nehtu na palci u ruky. Je to přesně měsíc, co jsem si nehet vyvrátila a asi za dva dny mi nehet odpadl, vysunul se mi z lůžka. Od té doby se mi kůže pod...

Pokud je nehtové lůžko hodně poškozené, může se stát, že nový nehet nenaroste. Počkejte ještě cca měsíc.

Folikuly

| Dotaz od: Lenka

Chtěla jsem se zeptat na toto: V jeden pátek jsem byla na folikulometrii (11.den MC) – zjistili vpravo folikul 15mm, vlevo několik drobných folikulů, děložní sliznice 9mm. V...

Pokud tam byl pouze jeden větší folikul 15 mm a ostatní byly drobné tak ten byl dominantní a vajíčko z největší pravděpodobností pochází z něho,je ale zbytečné o tom přemýšlet...

Dlouhodobě (cca rok) užívám Prednison 5mg denně na revmatoidní artritidu,kterou mám od 12let. Nyní jsem po IVF těhotná,v 6.měsíci.Lékař mi řekl,že mohu dávkování během...

Při náhlém vysazení přípravku po dlouhodobé léčbě je pacient ohrožen projevy hypokortikalizmu, včetně akutní adrenální krize. Vzhledem k tomu je nutno vysazovat léčbu postupně...

Bolesti kostí a uzlin

| Dotaz od: nikola

Měla bych dotaz. Asi před dvěma a půl měsíci jsem prodělala zánět v prsu. Dlouho jsem ležela doma, protože mi doktor řekl že je to chřipka ale problémy neustupovaly tak mi vzal...

Paní (slečno?) Nikolo, je mi velmi líto, že Vaše těhotenství skončilo takto smutně. Je očekávatelné, že tato situace byla pro Vás velmi psychicky náročná - to samo o sobě může...

Již 14dnů se necítím ve své kůži,jsem extrémně unavená,bolí mě svaly,asi i hůře vidím,mám pocity na omdlení (jednou jsem i omdlela),buší mi chvílemi více srdíčko,mám návaly...

Lenko, je mi líto Vašich obtíží, snad se nám podaří přijít na jejich příčinu. Užíváte nějaké léky či volně prodejné doplnky stravy, krom antikoncepce? Zajímalo by mě, co...

Anemie

| Dotaz od: tereza

Uz asi týden se mi znovu projevily příznaky anemie, kterou mi zjistili v březnu letošního roku. Uz jsem ji léčila měsíčním podávání železa Ferimun a zabralo to. Jenže minulý...

Uvedené obtíže a příznaky nemusí znamenat pouze návrat anémie, jejíž příčinu je také potřeba mít objasněnou ("proč trpíte anemií?"- chybí železo? proč? tvoří se málo červených...

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: