| Nápověda

Zlatý stafylokok

Zlatý stafylokok v pochvě

| Dotaz od: Krista

Byl mi diagnistikován ze stěru zlatý stafylokok v pochvě. Chtěla bych se zeptat, jakým způsobem jsem jej mohla získat? Je možno nechráněným pohl. stykem, tzn. měl by se přeléčit...

V zásadě se nemusíte bát. Stafylokoky se běžně vyskytují jako mikroflóza našeho těla a pouze při oslabení mohou způsobit infekci. Co se nákazy týče, riziko při nechráněném...

 

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Katka

U mé 7-mi měsíční dcery byl zjištěn Stafylokokus aureus-můžete mi, prosím, napsat, co to přesně znamená a jestli se to dá vyléčit? Předem mockrát děkuji.

Jedná se o bakterii, která může být původcem některých onemocnění, ale existuje mnoho lidí, kteří jsou nosiči Stafylokoka a žádné problémy jim nečiní. Osídlení stafylokokem se...

Léčba zlatého stafylokoka

| Dotaz od: mariana

Ako možno vyliečiť zlatého stafylokoka na koži,ktory sposobuje praskanie a odlupovanie kože na bruškách noh,kožna lekárka liei masťami na pliesnové ochorenie ale už rok ,bez...

Na kůži lze Zlatého Stafylokoka celkem úspěšně léčit pouze celkovou terapií, čili podáním antibiotik. U nás antibiotikem proti stafylokoku je nejčastěji - Oxacilin tbl...


Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Romana

Mám pětiletou dceru, která před rokem prodělala impetigo, které bylo léčeno fucidinem. Asi před měsícem se začali znovu objevovat zahnisaná ložiska, ve stěru se objevil zaltý...

Romano! Můžete být zcela klidná, Amoksiklav je širokospektré antibiotikum, které je u infekcí způsobených zlatým stafylokokem lékem první volby, není důvod proč by neměl zabírat...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Maria

Prosim Vas o radu. Zistili pri vytere z hrdla a nosa zlateho stafylokoka. Ziadne ine problemy ani priznaky nemam. Liecba by nebola nasadena. Mam 1 rocnu dceru, chcela by som...

Vážená paní Bieliková. Přítomnost bakterie "zlatý stafylokok" v nose je běžná a v hrdle (a na kůži i jinde...) častá a pokud sama nepociťujete nějaké potíže nebo netrpíte...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Hana

Dcera má od narození zlatého streptokoka-zánět středního ucha, v močovém měchýři, v pochvě.Lze ho vyléčit?Je jí 8 let.Děkuji

Máte nejpíše na mysli zlatého stafylokoka. Infekci je samozřejmě možno vléčit, je ale třeba kromě léčby (vhodná antibiotika) také posílit imunitní systém a zjistit, zda není...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Hanka

Chtěla bych se zeptat jestli je možné že jsem alergická na zlatého stafylokoka, kterého mám v krku poslední dobou vždy tak jednou za čtrnáct dní mě začne bolet v krku nemůžu...

Domnívám se, že nepůjde o alergii, ale normální infekci, zlatý stafylokok skutečně může takto obtěžovat svého nositele - opakované bolesti v krku, bez odpovědi na běžná...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Katka

Děkuji za odpověď na můj dotaz ohledně zlatýho stafylokoka tímto jsem onemocněla po operaci-augmentaci ale jelikož bych ráda podstoupila toto znova po vyhodnocení výsledků z...

Já osobně bych zvolila jiný operační sál, jiné zařízení. A hlavně bych o operaci neuvažovala dříve, dokud se plně nevyléčíte a neposílíte svoji imunitu natolik, že riziko nákazy...

Zlatý stafylokok a tetování

| Dotaz od: šárka

Ráda bych se informovala mám v těle zlatého stafylokoka, trpím občasnými absesy na kůži, většinou se rozřízne vyčistí a dostanu antibiotika. Proto bych se ráda informovala zda...

Vzhledem k nálezu na kůži bych tetování nedoporučoval, hrozí totiž infekce v místě tatováže. Hezký den.

Zlatý Stafylokok

| Dotaz od: Veronika

Pře dvěma měsíci mi udělali malý zákrkok na palci. Měla jsem 14 dní stehy. Po vyndání stehů mi začla rána hnisat. U doktora mi udělali výtěr a přišli na to že je to Zlatý...

Zlatý stafylokok je běžně přítomen na kožním povrchu a pokud so odtud dostane do otevřené rány, snadno vyvolá hnisání. Nejdéle do týdne by to mělo být zhojeno.

Měla bych dotaz ohledně zlatého stafylokoka, jedná se o to, že mi byl zjištěn na rukou, v krku a konečníku. Beru autovakcínu, jsem asi tak v polovině. Chtěla bych otěhotnět, mám...

Otěhotnět samozřejmě můžete, v každém případě bude lepší, pokud se snahou o početí počkáte, dokud se nepodaří zlatého stafylokoka vyléčit, I poté byste ale měla dbát na své...

Zlatý stafylokok - Akné

| Dotaz od: Michal

Od nějakých zhruba 13 let trpím na akné, v 15 letech se mi rozšířilo nejen na obličej ale i hrudník, ramena a záda, proto jsem začal docházet ke kožní lékařce. Dnes je mi 25 let...

1) Nejúčinnějším lékem na těžší formy akné je jednoznačně isotretinoin ( Roaccutane, Aknenormin...), takže doporučuji zopakovat několikaměsíční kúru tímto lékem. 2) Zlatý...

Mám malé miminko, před 3 měsíci se mi dělala bolavá ložiska v nose, na ORL byl výtěrem zjištěn zlatý stafylokok. Stále kojím a v anamnéze mám clostridiový zánět střev po...

Zopakovala bych výtěr v nose, v krku, pokud bude opět pozitivní stafylokok, tak bych zopakovala lokální léčbu buď Pamyconem nebo Framykoinem. Pokud se infekce bude vracet...

Zdravím. Je to po otevřené zlomenině bérce. Je možné se tohoto prevíta zbavit. Problém je od roku 1993. Na bérci je malá dírka, je v relativním klidu. Někdy kapička hnisu...

Jedná se o píštěl, vcelku typickou po proběhlém hnisání v kosti. Je to obtížně léčitelná záležitost, chce to trpělivost. Na místě je obecná podpora imunity a organismu - sport...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Bronislava

Hezký den, lékař mi ze stěrů na kůži našel zlatého stafylokoka. Předepsal mi DOXYBENE, přitom na návodu píší, že na prokázané stafylokoky se brát nemá. Stafykokoka jsem dostala...

Nejúčinější léčbu vám navrhne přímo ošetřující lékař podle testů citlivosti na antibiotika. Hezký den.

Zvětšovaly se mi uzlinky na krku, tak jsem podstoupila vyšetření, při kterých mi byl zjištěn zlatý stafylokok v krku a zvýšená hodnota aslo 520, krevní obraz, crp i sedimentace...

Dobrý dn, pokud jsou krční mandle dlouhodobě změněné infekcí, pak vám jejich odstranění může prospět, pokud jste bez obtíží, zvažte si rizika operace a přínos. Jen ošetřující...

Mám malé miminko, před 3 měsíci se mi dělala bolavá ložiska v nose, na ORL byl výtěrem zjištěn zlatý stafylokok. Stále kojím a v anamnéze mám clostridiový zánět střev po...

Vzhledem k tomu, že kojíte, tak vaše miminko dostává protilátky v mateřském mléce, které ho chrání před infekcí. Nicméně bych očkování o pár týdnů raději odložila resp. se...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Martin

Měl bych dotaz týkající se zlatého stafylokoka. Zajímalo by mě, jak se přenáší a jak je nebezpečný. Čeká nás dovolená a zjistil jsem, že můj bratr má zlatého stafylokoka. Měl...

Zlatý stafylokok pro zdravého jedince nepředstavuje žádné nebezpečí, ale u oslabených lidí (např. starých, nemocných, v nemocnicích apod., s poruchami imunity, malých dětí) může...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Zuzana

Dcera 4 roky, má zlatého stafylokoka, který jí byl zjištěn z krevních testů. Dále má sníženou imunitu a je citlivá na chladnější počasí, hned večer začne kašlat. Trpěla dávivým...

Paní Zuzano, na zlatého stafylokoka žádné homeopatikum neúčinkuje. U mnoha osob je ale staph. aureus normální florou, jíž není nutno léčit.

Dceři 5 let byl z výtěrů nosu zjištěn zlatý stafylokok. Původně jsme ORL navštívili z důvodů časté rýmy, opakované angíny a velkého nočního chrápání s podezřením na velkou nosní...

Moniko! Z nálezu zlatého stafylokoka si nedělejte starosti. Zlatý stafylokok je za normálních okolností přítomen na nosní sliznici u 10% zdravých lidí, jedná se o normální...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Eva

Doktorka mi při výtěrech z krku zjistila zlatého stafylokoka. Může mi to způsobovat nějaké potíže? Jak se přenáší? Děkuji za odpověď

Zlatý stafylokok je běžným osídlením dýchacích cest. Kdyby se namnožil na určité množství, může vyvolat akutní onemocnění dýchacích cest apod. Rizikem může být při zákrocích na...

Z výtěrů v krku mi byl zjištěn zlatý stafylokok,dostala jsem atb na přeléčení.Máme ale dvouletého syna a ten má často rýmu a kašel,může to mít na syna nějaký vliv?

Zlatý stafylokok je poměrně často přítomný na sliznicích dýchacích cest a nemusí způsobovat žádné problémy. Pokud by Váš synek měl nějaké problémy - zelenou rýmu, která...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Denisa

Mám dotaz. Moje dcera po vyšetření má zlatého stafylokoka, může to od ní dostat očkovane dítě prevenarem 13? A je přímo na to nejaké očkování? Děkuji.

Jedná se o zcela odlišné bakterie. Prevenar je totiž očkování proti pneumokokům. Takže nákaza je samozřejmě možná. Hezký den.

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Tereza

Zdravim, už od března mám neskutečné problémy se zlatým stafylokokem. Léčila mě už spousta doktorek, ale žádná si nedovede vysvětlit moje potíže s ním. Mám ho na kůži, ve formě...

Zlatý stafylokok může být součástí normální kožní mikroflory a není třeba jej hubit. Ale pokud se dostane do ložisek ekzému, může vést ke zhoršení ekzému. Stafylokok se...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Jana

Prosím o radu jsem neustále nemocná-co 14 dni, stálé záněty průdušek, velké zaněty na obličeji, neusálé průjmy, zimnice, naval horka.. Antibiotika zabírala, niní už ani ty...

Doporučovala bych imunologické, alergologické vyšetření. Pokud byl v kultivaci pozitivní staf. aureus , je možné vyroubit autovakcínu přímo z bakterie, která byla vykultivována...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Anton

Prosím Vás o radu. Som pred 50-kou.Už niekoľko rokov ma trápi Zlaty stafylokok v nose. Opakovane, napriek preliečenia antibiotikami po výtere nosu som na neho pozitívni. Mám...

Při stafylokokové infekci bývají antibiotika časo k ničemu, poraďte se s vaším lékařem o zhotovení autovakcíny z vašich výtěrů ( navštivte raději ORL).

Zlaty stafylokok

| Dotaz od: Maria

Chcela by som Vas poprosit o radu. Zistili mi pri vytere z nosa a hrdla pritomnost zlateho stafylokoka. Ziadne priznaky choroby ani nikaje problemy zatial nemam, takze nie som...

Staphylococcus aureus (zlatý stafylokok) je běžným komenzálem na pokožce a sliznicích přibližně u třetiny lidské populace, takže si nedělejte obavy. Příjemný den

Stafylokok - zlatý

| Dotaz od: Josef

Mám dle foniatra masivní nález zl.stafylokoka v nose a v krku. V krku pak ještě bakterie trávicího traktu. Jsem aktivní zpěvak a v posledních několika měsících mám při zpěvu...

Samozřejmě je možné, že jsou Vaše obtíže způsobeny zlatým stafylokokem. Doporučoval bych tedy pravidelné kontroly na ORL a Foniatrické klinice. Hezký den.

Zlaty stafylokok

| Dotaz od: Hana

Vážená paní doktorko, již od malička jsem atopička. Dnes mi paní doktorka v kožní ambulanci pohledem na ložisko ekzemu diagnostikovala zlatého stafylokoka a předepsala...

V ložiscích atopického ekzému dojde často k přemnožení stafylokoků a ty se pak podílejí na zhoršování ekzémového zánětu. Stafylokok se vyskytuje i na kůže zdravého člověka a je...

Jsem ve 37 tt,ve stěru z pochvy mi byl nalezen zlatý stafyloko,užívám Macmiror 500.Pokud by nebyla léčba úspěšná,jaké hrozí dítěti komplikace při průchodu porodními cestami?děkuji

Dobrý de, Blanko. Nemá smysl nyní předjímat, že by léčba nyní byla neúspěšná. V případě, že budete mít infekci i v průběhu porodu, bude probíhat pod clonou antibiotik, stejně...

Zlatý stafylokok v krku

| Dotaz od: Lucie

Syn 4 roky byl od čtvrtka nemocen s angínou dostal antibiotika dnes v ponděělí byli výsledky z výtěru krku prý má zlat.stafylokoka dostal jiné antibiotika máme se toho hodně bát...

Stafylokokus aureus je bakterie , která může být součástí i přirozené bakteriální flory na sliznicích, kůži. Přeléčuje se v případě klinických projevů, je dobře citlivý na...

Zlatý stafylokok na kůži

| Dotaz od: Hana

Můj přítel (21) má už 7 měsíců ošklivé obtíže kvůli zlatému stafylokokovi. Asi před rokem a půl se mi udělal absces, byl řešen chirurgicky a přeléčen amoksiklavem. Udělaly se...

1) Každý jedinec má trochu jinak nastavenou imunitu, takže to, co vadí jednomu, nemusí způsobovat obtíže u druhého. 2) Atopici mají narušenou kožní buněčnou imunitu, takže právě...

Zlatý stafylokok v nose

| Dotaz od: Vendula

Mám 8 týdenní miminko, od 2. týdne má rýmu, teprve teď ji doktor udělal výtěr z nosu a zjistil zlatého stafylokoka. Předepsal PAMYKON. Četla jsem,že tohodle "koka" má v sobě...

V případě chronické rýmy se samozřejmě výtěr z nosu dělá, nicméně pokud je dítě bez obtíží, pak k takovému vyšetření obvykle nepřistupujeme. Pamycon je léčba jistě vhodná, jedná...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Tereza

Paní doktorko. Reaguji na vaši odpověď na můj dotaz. Moje paní doktorka na alergologii mi vzala krev na imunologické vyšetření a ve výsledcích bylo vše v normě, tudíž pro mě...

Autovakcína se vyrábí ze stěrů kůže či sliznic, ne na základě imunologického vyšetření. Pokud je ve stěru opakovaně stafylokok, je možné z něj vakcínu vyrobit. Nicméně u řady...

Zlatý stafylokok.

| Dotaz od: Veronika

Je to tak 6 měsíců, co mi byl diagnostikován Zlatý Stafylokok. Dostal se mi do palce po plastice nehtového lůžka. Jsem pořád ospalá a zhubla jsem 4 kg. Chtěla jsem se zeptat...

Ano, může se jednat o příznaky chronické infekce. Doporučoval bych proto kontrolu u lékaře. Hezký den.

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Milan

Mám od 3let cukrovku,před 3lety se mi usadil v nose zlatý stafylokok,mám ucpanou průchodnost nosu.Operace byla zrušena na základě zjištění plicní sarkoidosy,tvoří se mi v nose...

Bez té oční operace se asi neobejdete. Co se týče infekce v nose, doporučuji po konzultaci se svým lékařem nechat zhotovit autovakcínu z nosních výtěrů a takto infekci vyléčit...

Zlatý stafylokok a akné

| Dotaz od: Ema

Je mi 24 let a před rokem jsem byla na Bulovce byla léčena u pana doktora B. s infekční endokarditidou způsobenou zlatým stafylokokem na srdci. Od 14 let mám problémy s akné. Po...

Emo, léčba endokarditidy, které probíhala u profesora Beneše, obsahuje léky, které působí i na zlatého stafylokoka, proto není nic překvapujícího, že se vám pleť vyčistila a...



Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Vendula

Náš 7měsíční syn měl v 5měsících impetigo,opakovalo se znovu i v šestém měsíci-původcem byl ze stěrů zjištěn zlatý stafylokok,léčen mastí fucidin.Nyní měla podobné projevy na...

Ano, nákaza pravděpodobně přišla od syna. Jinak ale nemusíte mít obavu, stafylokoky jsou běžnou součástí naší povrchové mikroflóry, navíc se neprojevují příliš často. Hezký den.

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: jitka

Moje vnučka 5 let má zlatého stafylokoka.projevuje se ji velkými vředy na kůži.Napřed se jín udělá malý s halvičkou a když se hned neošetří je z něj velký pukající vřed.Toto se...

Obratte se na nejbližší ambulanci imunologie - lépe při větší nemocnici, kde podrobným vyšetřením zjistí, jak je na tom holčička s celkovou imunitou, která souvisí s výskytem...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Antonín

Chtěl jsem se zeptat na kolik je tento mikrob naším denním neškodným sousedem a nakolik je nebezpečný. Loni jsem ho měl diagnostikován s dalšími (epidermální, další již neví...

Jste bystrý člověk,žijeme s mikoorganismy,ne každá přítomnost je spojena s infekcí,může jít o pouhou persistenci na našich kožně-slizničních površích.Závisí na naší schopnosti...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Tereza

Paní doktorko, opět reaguji na vaši odpověd ohledně mých problémů se ZS. To já všechno vím. Ve stěrech kůže mám opakovaně nález ZS jak jste říkala, ale všichni lékaři mi...

Stafylokok se vyskytuje ojediněle i na zcela zdravé kůži, jako součást normální kožní mikroflory a není třeba hledat ho jinde v těle. Léčba je nutná jen v případě vykultivování...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Veronika

Už od podzima mě trápí suchá kůže na dlaních.Nedávno jsem s tím šla k doktorovi a řekli mi,že mám zlatého stafylokoka.Už jsem měla antibiotika a různé mastičky a zatím nic...

Podle fotografie to může být atopický ekzém, případně pustulosní lupénka. Zlatý stafylokok se uplatňuje při zhoršování obtíží, ale není hlavním vyvolavatelem. Takže antibiotické...

Přenost zlatého stafylokoka

| Dotaz od: Nikola

Mám zlatého stafylokoka v krku a v nose, chtěla bych se zeptat, jestli mohu tohoto koka přenést na partnera prostřednictvím orálního sexu? Předem děkuji za odpověď. Hezký...

Stafylokoky mohou být přenášení přímým kontaktem, tedy tímto způsobem je přenos možný.

Přenos zlatého stafylokoka

| Dotaz od: Nikola

Mám zletého stafylokoka v krku a v nosu, chtěla bych se zeptat, jestli mohu na partnera přenést tohoto koka prostřednictvím orálního sexu? Předem děkuji za odpověď. Přeji hezký...

Pokud se líbáte, tak ho už pravděpodobně má a je kolonizován:)

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Lenka

Mám takový dotaz, může zlatý stafylokok zapříčinit i částečnou ztrátu čichu i chuti??? Několikrát v minulém roce jsem byla nemocná s docela škaredými záněty v krku a momentálně...

Nedokážu si docela představit Vaše obtíže-jistá ztráta chuti a čichu bývá obvykle při katarech horních cest dýchacích,kdy jsou smyslové buňky pokryty hlenovou vrstvou.To je ale...

Dceři (2 roky) se před 14 dny projevil velmi silný zánět spojivek, které ještě není plně vyléčen. Dostala kapky do očí a ATB Ospen. Ze stětu byla zjištěna přítomnost zaltého...

Infekce se šíří sekrety z očí, hlavně kontaktem, takže dbejte hlavně na hygienu rukou, když si sáhnete do blízkosti oka. Nejsem si jistá zda Ospen je schopen zlatého stafylokoka...

Je mi patnáct let a jsem neslyšící.Na levém uchu neslyším a na pravém mám sluchadlo.Právě na tomto (pravém)uchu se mi udělala infekce Zlatého stafylokoka a Aspergillus fumigatus...

Léčba je antibiotická (někdy poněkud zdlouhavá).

Zlatý Stafylokok se mi dostal do palce po plastice. Už jsem měla dvoje antibiotika a nepomohly mi. Teď čekám na vakcíny. Jinak si myslím,že operace počká :) Děkuji Vám za...

V tom případě je posečkání na místě. artroskopie by byla nutná jen při nezbytném stavu, což asi nynější stav není.

Tento čtvrtek mé 5-leté dceři našli na výtěrech z ORL zlatého stafylokoka +++ a protože ji několik měsíců občas pobolívá v krku (naše MUD.r nám vždy doporučila pouze obyčejný...

Eš! Doufám, že jste již odletěly! Není dobré trápit dítě takto dlouho doma, ostatně i průběh chorob spíše svědčí pro dysharmonii v imunitním systému. Doporučuji změnu...

Jsem v 7 měsíci těhotenství a asi tak před 3 týdny se mi udělala vyrážka po celém těle,lékaři nic nezjistili,tak jsem šla na krev a tam zjistili že mám v těla zlatého...

Pokud jste z krve (tj. z hemokultury?) měla vykultivovaného zlatého stafylokoka, tak by to znamenalo, že jste měla tuto bakterii v krvi = v krevním oběhu. Zlatý stafylokok není...

Chtěla jsem se zeptat, jak poznám, že už nemám Zlatého Stafylokoka. Podstoupila jsem resekci palce (podruhé) a přeléčení ATB (Amoksiklav). (Mezitím jsem měla Dalcin a...

Klinický průběh onemocnění, zhojení rány svědčí o tom, že rána není inflamována vámi popisovaným mikrobem. Jinak samozřejmě, pokud by rána byla otevřená je možno zhodnotit...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Milada

Chtěla jsem se dotázat na váš názor na vyhotovení kontrolních výtěrů z krku ohledně možné nákazy zlatým stafylokokem. Jde o to, že v současné době jsem těhotná (termín porodu za...

Milado! Domnívám se, že výtěr za popsaných okolností není špatný nápad. Nákazu vyloučit nelze, nespecifické potíže máte, takže výtěr by to měl "rozseknout". Já bych jej...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Kateřina

Dnes mi, má gynekoložka oznámila, že tam mám stafylokoka. Ještě jsem se s tím nesetkala a nevím jak je to závažné. A jestli se to dá vyléčit napořád a nebo jestli se to bude...

Tato infekce se dá zcela vyléčit a nepatří mezi potenciálně závažné, pokud není prudká a život ohrožující nebo pokud není chronická a nepoškodí vaječníky a vejcovody (a tím...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Hanka

Můj přítel má již několik let v krvi zlatého stafylokoka. Nejspíš s tím souvisí i jeho letité problémy s akné, které ho frustrují. Chtěla bych mu pomoci, ale nevím jak. Léčil se...

Kdyby měl přítel stafylokoka skutečně v krvi, měl by daleko závažnější problémy než jen akné. Bakterie v krvi znamená vpodstatě otravu krve, což je potenciálně život ohrožující...

ZLATÝ STAFYLOKOK

| Dotaz od: Marta Krejčová

Mám 4 letého chlapce v p.péči,má neutále problém s kašlem.Má odstraněné nosní a část krčních mandlí. Zjištěn zlatý stafylokok(nevím,zda píšu správně). čím se dá léčit,a zda je...

Je v možnostech pediatra zaléčit vaše dítě antibiotikem, sama mu nijak otálením nepomůžete. Navštivte pediatra a popište mu stav dítěte - jistě jej podrobně vyšetři a doporučí...

Zlatý stafylokok- vředy

| Dotaz od: Martin

Má přítelkyně měla 3 rok za sebou vřídek(každý rok 1). Vždy se ji udělal někde jinde (břicho, vnitřní část stehna, zadek), když ji udělali výtěry zjistili přítomnost zlatého...

St. aureus se běžně vyskytuje jako součást kožní mikroflóry. Někdy tedy nemusí způsobovat žádné problémy. Jiná než antibiotická terapie má ale někdy jen omezenou účinnost...

Chtěla bych se zeptat na následující. Děti dlouhodobě marodí s kašlem, rýmou, silným zahleněním. Nyní jim z výtěru nosu potvrdili zlatého stafylokoka. Výtěry jsme dnes prodělali...

Infekce působí na organismus jako stresor, vede k aktivaci imunitního systému., K optimálnímu průběhu imunitní odpovědi by měl být pacient v co nejlepší kondici, pohodě..Chápu...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Hanka

Po opakovaných obtížích(tvorba čepů, 3x za sebou nachlazení, atd.) jsem si nechala udělat kontrolní výtěr z krku s výsledkem-zlatý stafylokok. Mám docela strach, protože vím ,že...

ATB doberte do konce (všechny tablety a přesně podle rozpisu) a cokoliv, co vám připadá jako dobré pro podporu imunity, vyzkoušejte, je to jen na vás. Hezký den.

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Katka V.

Od března se potýkám se zlatým staf. v podobě furunklů na kůži. Měla jsem jich již 8 z toho 4 hlavní a u těch se objevil vždy ještě nějaký třeba pod starším hojícím se strupem...

Stafylokoky můžete teoreticky ostatní nakazit, pokud je vřídek nějakým způsobem otevřený nebo hnisá, případně krvácí. Ale pokud má manžel i děti dobrou imunitu, nenakazí se.

Mám tříměsíční dceru která má nález z výtěru Zlatého stafilokoka. Je velmi zahleněná a spolu s rýmou má velké obtíže. Můžete mi prosím doporučit nějakou léčbu. Děkuji

Pokud byl proveden výtěr a byl zjištěn bakteriální nález, jistě byla provedena i zkouška citlivosti dané bakterie na antibiotika (provádí se v rámci kultivace vzorku na...

Sex a zlatý stafylokok

| Dotaz od: Pavel

Chtěl bych se zeptat mé partnerce byl dignostikován zlatý stafilokok na vaječníku.Chtěl jsem se zeptat jestli jse mužu běžným partnerským životem třeba také nějak nakazit např...

Pavle! O Vašem nálezu mám určité pochybnosti. Vaječníky jsou volně uloženy v dutině břišní, kde se žádné bakterie nevyskytují. Když se tam vyskytnou, způsobí zánět. Pokud má...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: iva

Obracím se na Vás s jistým problémem jak jsem si tady již mohla přečíst dost lidí trpí tím, že jim našli Zlatého stafylokoko, mě ho našli v nose.Bohužel jsem měla zdravotní...

U některých lidí se stafylokokové infekce téměř neprojevují (zůstavají jako tzv. bacilonosiči). Pokud Vám ale nezabrala antibiotika, doporujuči znovu návštěvu lékaře. Možností...

Streptokok, zlatý stafylokok

| Dotaz od: Jarka

Opět se na Vás obracím s dotazem. Dnes jsem byla u své krční lékařky pro výsledky kontorlního výtěru (měsíc po dobrání antibiotik), v nálezu se mi i přes antibiotika objevil...

Jarko! Přítomnost beta hemolytického streptokoka ani zlatého stafylokoka ve výtěru ještě není indikací k odstranění krčních mandlí. Záleží spíše na tom, jak moc vás trápí...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Hana

Jsem ve 34. týdnu těhotenství a před dvěma týdny jsem měla potíže s močovými cestami. Gynekoložka mi udělala ve 33. týdnu těhotenství kultivaci moči, ve výsledku se ukázalo, že...

Tato antibiotika jsou naprosto bezpečná - pro oba. Je potřeba je užívat, protože nemusejí bakterie být jen v močových cestách, ale i v sousední vagině (tyto systémy jsou krevně...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: hana

Čato se léčím s angínami a záněty horních cest dýchacích. Před měsícem mi po výtěrech byl diagnostikován v nose zlatý stafylokok. První antibiotika nezabrala, teď mám užívat...

Nevím zad-kli máte i nějaké klinické příznaky /hnisavou rýmu../, nebo zda-li jde pouze o pozitivní kultivační nález v nose. Stafylococus může být v nose přítomen,ale pokud...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Markéta

Prosím o radu.Mám 2,5 letou holčičku a o víkendu jsme byli na návštěvě u její tety, která má zlatého stafylokoka v konečníku a na lokti (o tom jsme nevěděli).Teď když jsem se to...

Nákaza zlatým stafylokokem je velmi častá a problémem se stává zejména u lidí se sníženou obranyschopností. Inkubační doba onemocnění je relativně krátká, pohybuje se od...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Michaela

Opakovaně se mi vracejí potíže při močení, včera jsem musela vyhledat lékařskou pomoc pro silné bolesti zad a při močení. V březnu mi gynekolog diagnostikoval při stěru z...

Michaelo. Staphylokoky tvoří běžně osídlují mikroflóru kůže a sliznic a jsou pro člověka potenciálně patogénní- tzn. že můžou vyvolat infekci za jistých okolností- např. při...

Sepse, Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Jiřina

Mám 21letého syna, kterému se od loňského září stále vytvářejí rudé, bolestivé boláky, které posléze hnisají. První výskyt měl v nose, s kterým jsem chodili na ORL na čištění...

Doporučovala bych Vám vyčkat na výsledky z imunologie, je velice pravděpodobné, že má Váš syn oslebenou imunitu a měl by užívat léky na její podporu. Co se týče nynějších obtíží...

Zlaty stafylokok a jeho reseni

| Dotaz od: Michaela

U meho syna diagnostikovali pri vyteru z nosu zlateho stafylokoka. Jako jedine reseni mi bylo navrzeno odstraneni nosnich mandli po dovrseni jeho tri let. Tri roky oslavi v...

Odstranění nosních mandlí se obvykle neprovádí u dětí mladších 3 let. Pokud však má syn výrazné obtíže, zkonzultujte problém s ORL lékařem.

2. rokem se léčím se Zlatým stafylokokem, který se mi dostal do palce po parc. resekci palc. Poslední týden mi není vůbec dobře, bolí mě hlava, někdy se i trochu motá, bolí mě...

Souvislost s lokální infekcí st. aureus a vašimi celkovými projevy se nedá vyloučit. Doporučila bych návštěvu lékaře, doplnit vyšetření CRP, krevního obrazu, což jsou ukazatele...

Zlatý Stafylokok

| Dotaz od: Roman Zítko

Dočetl jsem se v jedné knize, že na stafylokoka pomáhá nějaký lék z protilátek krokodýlí krve. Víte o tom něco bližšího. Děkuji

Nevím. Pokud nepomůže běžná antibiotická terapie, doporučuji přeléčení autovakcínou z vlastního výtěru.

ZLATÝ STAFYLOKOK

| Dotaz od: Kateřina

Pracuji jako pečovatelka v DD. U jedné z našich klientek byl zjištěn zlatý stafylokok v nose. Na základě toto, jsem si nechala udělat stěry z nosu, krku a odebrat krev. V krku...

Přítomnost stafylokoka aurea v krku, pokud Vám nedělá žádné obtíže, může být zcela fyziologická. Pokud tedy nemáte teplotu, nebolí Vás v krku, necítíte se unavená, tak bych...

Zlatý Stafylokok

| Dotaz od: Jarka

Mám dotaz muj 5ti měsíční syn už od malička trpí na ruzná onemocnění dosud nevím o co se přesně jednalo našli mu bronhamelucataralis v nose a zadečku a ted mu našli zlatého...

Pokud má chlepec opakovaně infekce, kožní projevy , průjem, doporučovala bych alergologické, imunologické vyšetření. Zatím do diety přidejte probitotika na posílení přirozené...

Zlatý stafylokok u ekzematika

| Dotaz od: martin

Přítelkyně bojuje s atopickým ekzémem,našli ji i zlatého stafylokoka na něj užívá vakcínu, zajímalo by mě jestli se ho zbaví úplně, můžu ho dostat nechráněným pohlavním stykem...

Martine! Nevím, kde přítelkyně toho zlatého stafylokoka má, takže se mi těžko soudí, zda jej můžete při styku dostat. Velmi jí doporučuji úpravu životosprávy a stravy - nejlépe...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Zuzana

Moje maminka měla, před rokem, bolesti ( "malé") ramene, byla na opichy 2x, bolesti se zvětšovaly, nakonec bolest byla velká, rameno oteklé, teploty ( trvalo to 3-4 týdny ). Na...

Pokud jde o infekci, byla sice zalečena, ale zlatý stafylokok je velmi agresivní bakterie a často klouby opravdu poškodí. Pokud jste vyzkoušeli rehabilitaci - zkuste ještě...

Jsem nyní ve 34 tt. Zvětšila se mi v krku pravá mandle a z výtěrů mi byl zjištěn zlatý stafylokok.Nejsem nemocná, nemám teploty ani žádné jiné potíže, mandle se sama po pár dne...

Ve vašem případě skutečně není nutná léčba, stafylokoky jsou často na kůži či sliznici a nezpůsobují žádné obtíže. Antibiotika se nasazují až v případě, že se pomnoží a začnou...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Iva

V březnu mi zjistilivýtěrem z krku zlatého stafylokoka. Nyní jsem dostala již druhá antibiotika. vždy mě začne bolet v krku a nemohu polykat. Měla bych jít koncem května na...

Specifický vliv to nemá, ale určitě není moc dobré, když v průběhu těhotenství budete užívat ev. další antibiotika. Zlatý stafylokok velmi často odolává všem antibiotikům a...

ZLATY STAFYLOKOK

| Dotaz od: ILONA

Já mám také zlatého stafylokoka, jenže u mě je vážnější, mám ho v celém těle. Píši snad do všech poraden a nikde mi neporadí, jen se dozvídám, že mohu umřít. Jsem zoufalá, je mi...

Ilčo! Pěstujte svou imunitu. Zlatý stafylokok je potvora a jestli ho máte na celé kůži, budete se mu muset ubránit spíše sama, na antibiotika nebývá zvlášť dobře citlivý...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Alžběta

Má švagrová má 4 měsíční dceru, která má zlatého stafylokoka. Já mám 1,5 starého syna. Naše pediatrička řekla že není důvod léčit mého syna antibiotiky, ikdyž dcerku přeléčila...

Alžběto, pokud se u vašeho syna infekce nevyskytla, opravdu není nutné ho léčit. Hezký den.

Zlaty stafylokok, tehotenstvo

| Dotaz od: anamarie

Pred 2 mesiacmi mi lekar zistil opakovanym vyterom v nose/hrdle zlateho stafylokoka a v jednom z vyterov sa nachadzal aj haemophylus influenzae. ATB liecena som nebola, kedze mi...

Řada lidí je nosičem zlatého stafykoloka v nose a v krku pokud je to bezpříznakové, léčba není zapotřebí,vakcinaci v těhotenství bych nedoporučoval příjemný den

Chcem Vas poprosit o radu.. zistili mi z vyteru z hrdla na mangliach zlateho stafylokoka. Dostal som antibiotika a preliecujem ho. Mam aj priatelku.. nemal by som sa snou...

Zlatý stafylokok pro zdravého jedince (tzv. bacilonosiče - má přítomného stafylokoka, ale nemá příznaky onemocnění) nepředstavuje žádné nebezpečí, pouze u oslabených lidí může...

Již podruhé se mi vrátil zlatý stafylokok (v krku), opět na 3 kříže, současně s ním ještě bakterie Serattia maroescens o které vůbec nic nevím, protože mi o ní nic nedokázal...

Lenko! Samotný fakt, že máte v krku patogenní bakterie nemusí pro Vás nic znamenat. Z Vašeho dotazu nevyplývá, zdali máte aktuálně potíže (jako je angina apod) či zda jsou...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Jana

Na konci prosince roku 2011 jsem se léčila se zánětem dutin, na který jsem dostala Azibiot. Po ukončení léčby v lednu se mi začaly po celém obličeji tvořit pupínky, z kterých...

Myslím, že lékaři dokážou vnímat Vaši situaci podobně jako Vy. Jistě Vás nenechají samotnou hledat cestu ze zdánlivě začarovaného kruhu. S největší pravděpodobností se Vás ujme...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Lenka

Chtěla jsem se zeptat, u mého kamaráda našli zlatého stafylokoka, jelikož v tu dobu jsme trávili nějaký ten společný čas , mám obavy jestli jsem ho nemohla chytit od něj taky...

Lenko! Zlatý stafylokok není vyloženě vzácná bakterie. Vyskytuje se na tělech a v tělech řady lidí. Záleží kde kamarád "zlaťáka" má. Infekce sdílením láhve je možná, ale...

Přenos zlatého stafylokoka

| Dotaz od: andrzej

Mám zl. staf. v krku . Chci se zeptat jestli může partnerka onemocnět při oralnim nebo pohlavním styku . tzn. Jestli při orálním styku z mých úst se zl. staf. může přenést na...

S přenosem si hlavu nelamte, zlatého stafylokoka má ve svém těle poměrně velká část populace, ale to, jestli člověk onemocní, závisí na stavu jeho imunity. Při jejím oslabení...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: ivana

Před třemi dny mi bylo oznámeno že mám zlatého stafylokoka na kůži projevu je se hnisajícími pupínky různých velikostí.Byli mi nasazeny antibiotika teď čekám jestli zaberou...

Doporučuji pracovní neschopnost po dobu užívání antibiotik ( tak jako např při angině).

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Eva

Po několikaměsíčních problémech typu hnisavých vřídků až vředů na kůži mi byl ze stěru zjištěn zlatý stafylokok. Byli mi naordinovány ATB, přesněji OFLOXIN.Chtěla bych se jen...

V rámci kultivace stěru na přítomnost bakterií se provádí i testování, na která antibiotika jsou přítomno bakterie citlivé. Předpokládám, že Ofloxin byl nasazen s ohledem na...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Eva

Z výtěru z jazyka mi byl dneska zjištěn zlatý stafylokok. Na internetu jsem se dočetla, že ATB na něj nezabírají. Dělá mi docela problém, mám hrozně moc bílý jazyk, kovovou chuť...

Doporučuji poradit se se svým lékařem o zhotovení autovakcíny z vašeho vlaSTNÍho výtěru, to bývá účinnější než pouhá antibiotická léčba.

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: iveta

Mému 8 měs.synovi byl zjištěn výtěrem z krku zlatý stafylokok , tomuto předcházel několikadenní horečnatý stav. pediatr konsatatoval, že pokud jsme nyní bez potíží (máme jen...

Pokud je nyní vše bez příznaků, opravdu není nutné stav dál řešit. Zlatý stafylokok se totiž u části populace vyskytuje v krku stále, bezpříznakově. Hezký den.

ZLATÝ STAFYLOKOK

| Dotaz od: kamila

Chtěla sem se zeptat na účinnou léčbu zlatýho stafylokoka který se nachází na temeni hlavy.děkuji za Vaší odpověd.

Pokud jde o nález ve stěru z kůže a stafylokok je skutečně prokázanou příčinou onemocnění, nejúčinnější většinou bývá zhotovení autovakcíny.

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Andrea

Byl mi zjištěn zlatý stafylokok na 3 křížky. Začlo to Hnisavými pupínky na nohou, které se mi pořád vracely, až mi pak konečně udělali rozbor krve.Doktorka mi napsala...

Pravděpodobně máte alergickou reakci na antibiotikum, léky dále neužívejte a kontaktujte vašeho lékaře. Další léčba projevů na nohou by byla lepší jen lokální, ev. autovakcínou.

Dá se to vůbec vyléčit? Trápí mě dlouhotrvající kašel, mám pocit knedlíku v krku, nemůžu odkašlávat. Mám silně zahleněný krk. Lékař mi tvrdí že na to nic není že se s tím...

Je zajímavé, že streptokoka a stafylokoka v nadpisu již v popisu nezmiňujete. Zahleněný krk a bakteriální infekce léčit lze. Existují jak různé léky na ředění hlenu a...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Mumínek

Byl mi zjištěn ze stěrů zlatý stafylokok v pochvě (měla a mám tam i zánět - kvasinky). Pan doktor řekl, že k nákaze mohl přispět orální sex. Dal mi antibiotika a globule na...

Dodržujte jen zvýšenou hygienu. jinak ve můřete chovat zcela normálně. Příjemný den

Mám dotaz ohledně těhotenství....plánujeme s přítelem miminko. Přítel má již 6let po úraze a operaci chronický zánět nohy... píštěl kde je prokázaný zlatý stafylokok. Mohlo by...

Plod je v těle matky chráněn před vlivem infekce z okolí. K nákaze plodu může dojít při porodu při průchodu porodními cestami, proto je u každé budoucí rodičky provedeno...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Anička

Po laparotomii, operaci srůstů v dutině břišní a následné plastické operaci břicha mi byl výtěrem zjištěn po půlroční léčbě otevřené nehojící se rány zlatý stafylokok a píštěl v...

Zlatý stafylokok se běžně vyskytuje na kůži a někdy bohužel zaškodí i způsobem, jaký popisujete. Obecně pomáhá cílená léčba ATB = užívání takových ATB, na které je Váš...

ZLATÝ STAFYLOKOK

| Dotaz od: Kateřina

Pracuji jako pečovatelka v DD. U jedné z našich klientek byl zjištěn zlatý stafylokok v nose. Na základě toto, jsem si nechala udělat stěry z nosu, krku a odebrat krev. V krku...

Ještě doplňuji odpověď , pracovat určitě můžete, také postup paní doktorky je správny, Cotrimoxazol jsou správně volená antibiotika. Ale znovu uvádím, že stafylokokus aureus je...

Tento čtvrtek mé 5-leté dceři našli na výtěrech z ORL zlatého stafylokoka +++ a protože ji několik měsíců občas pobolívá v krku (naše MUD.r nám vždy doporučila pouze obyčejný...

Eš! Doufám, že jste již odletěly! Není dobré trápit dítě takto dlouho doma, ostatně i průběh chorob spíše svědčí pro dysharmonii v imunitním systému. Doporučuji změnu...

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Mumínek

Byl mi zjištěn ze stěrů zlatý stafylokok v pochvě (měla a mám tam i zánět - kvasinky). Pan doktor řekl, že k nákaze mohl přispět orální sex. Dal mi antibiotika a globule na...

Dodržujte jen zvýšenou hygienu. jinak ve můřete chovat zcela normálně. Příjemný den

Je mi patnáct let a jsem neslyšící.Na levém uchu neslyším a na pravém mám sluchadlo.Právě na tomto (pravém)uchu se mi udělala infekce Zlatého stafylokoka a Aspergillus fumigatus...

Léčba je antibiotická (někdy poněkud zdlouhavá).

Zlatý stafylokok v pochvě

| Dotaz od: Kateřina

Dnes jsem byla u gynekologa, který mi oznámil, že mám zlatého stafylokoka v pochvě. Mám velmi dobrou imunitu, a tak mi nepředepsal žádné antibiotika na léčení. Chtěla bych vědět...

Výskyt nosičství je asi 20-50% populace, a přibližně u třetiny lidské populace je přirozeně přítomen na kůži a sliznicích.Léčba nosičů antibiotiky nebývá úspěšná. Němáte li...

ZLATY STAFYLOKOK

| Dotaz od: ILONA

Já mám také zlatého stafylokoka, jenže u mě je vážnější, mám ho v celém těle. Píši snad do všech poraden a nikde mi neporadí, jen se dozvídám, že mohu umřít. Jsem zoufalá, je mi...

Ilčo! Pěstujte svou imunitu. Zlatý stafylokok je potvora a jestli ho máte na celé kůži, budete se mu muset ubránit spíše sama, na antibiotika nebývá zvlášť dobře citlivý...

Žít s atopickou dermatitidou není nic příjemného. Pokud vám ještě navíc lékař sdělí, že je vaše bolavá kůže napadená stafylokokem aureem, možná vás to poněkud vyděsí.  celý článek

Zlatý stafilokok

| Dotaz od: KatkaN

Mám tříletého nevlastního brášku, u kterého byl zjištěn zlatý stafilokok. Přes dva měsíce ležel v nemocnici. Po nějaké době mu zjistili toto onemocnění, Má ho v nosních dutinách...

Nemusíte mít obavu. Pokud vy nebo váš otec nejste přenašeč, nemělo by hrozit vašemu synkovi žádné nebezpečí. Po vyléčení se váš bratr samozřejmě může s vaším synkem bez obav...

Zlaty stafilokok

| Dotaz od: klára

Mému synovi zjistili z viteru,ze ma zlateho stafilokoka...chci se zeptat...jak se to bude lecit...a jak dlouho lecba trva a ci muze chodit do skolky?dekuji spalova

Zlatý stafylokok je při výtěru z krku přítomen u více než 20% populace, někdy je nosičství trvalé, někdy je jeho výskyt jen přechodný. Pro zdravého jedince není jeho přítomnost...

Zlatý streptokok

| Dotaz od: linda

Měla jsem zánět dutin. Na které jsem brala antibiotika Megamox 1g na 7 dní. Poté mě s výtěru v krku našli Zlatého streptokoka. Celou dobu mě provázeli teploty 37- 37,5 C. únava...

To, že po léčbě zánětu dutin (tedy dle Vašeho popisu zánětu dutin s předpokladem bakteriální infekce - i když Vámi udávaná jen lehce vyšší teplota by pro to nebyla zcela typická...

Stafylokok

| Dotaz od: Jana

Máme čtyřtýdenní miminko. Před týdnem jsme mu objevili 2 veliké zarudlé bulky - nad klíční kostí a u podpaží. Jelikož není očkován, poslali nás do nemocnice, kde mu bulky...

Léčba byla určitě správná, kožní infekce zlatým stafylokokem je možná z nemocničního prostředí, ale i od dospělého - např. nosiče této bakterie, který o ní ani nemusí vědět...

Zlatý streptokok

| Dotaz od: jiří

Mam takový problém, byl jsem před pár dny v nemocnici a tam mi zjistili zlatého streptokoka a chtěl jsem se zeptat, co to je vůbec za nemoc. Prý to je vzácná nemoc, mi řekla...

Myslím, že máte spíše na mysli zlatého stafylokoka, který patří mezi časté původce infekčních onemocnění odolné na antibiotika. Stafylokok napadá především krevní oběh, kůži a...

Zlaty stafilokok

| Dotaz od: lucina22

Mam otazku mojej 6,5 mesacnej dcerke diagnostikovali zlaty stafilokok ale z vyteru na pokozke v oblasti ramena.Cim to je sposobene,moze to byt reakcia na le opracovane zlate...

Lucie! Dcerce na kůži žije určitý druh bakterie, která se jmenuje "zlatý stafylokok" (staphylococcus aureus). Jméno má odvozeno od barvy svých kolonií, které tvoří na živných...

Zlatý stafilokok

| Dotaz od: Věra

Už půl roku se mi dělají hnisavá místa na kůži - vpodbříšku a na prsou.Léčená jsem koupelemi s dseinfekčním prostředkem a mastmi podporujícími hojení. Nakolik mne tento...

Stafylokok se velmi často nachází i na zcela zdravé kůži jako součást normálního osídlení, takže jeho příp. nález v hnisavém ložisku vůbec nic nemusí znamenat. Domnívám se, že...

Byl mi nalezen pri vyteru zl.st. v mocove trubici. nasazeny dvoje antibiotika naposledy cotrimoxazol a presto jej stale mam.jsem bez potizi, ale stve me to.Co s tim? jak jsem k...

Pokud nemáte potíže, opakované braní antibiotik ani vyšetření nemají smysl, partnerka by se vyšetřit nemusela dát. O nic nejde, nemoc je pouze, pokud má pacient obtíže, pokud je...

Mám jít na operaci páteře a byl mi zjištěn zlatý stafylokok v nose. Mám autoimunitní neurologické onemocnění stiff-person syndrom. Zhorší se mé základní onemocnění a lze...

Stafylokok je rozhodně rizikový faktor, při dobrém antibiotickém krytí se ale není čeho obávat. Hezký den.

Zlatý streptokok

| Dotaz od: Tereza

Před dvěma lety jsem měla angínu a před rokem hnisavou,od první angíny jsem neustále zahleněná,léky na odhlenění nepomáhají,chtěla sem se zeptat zda to může být ZLATÝ STREPTOKOK...

Terezo, doporučuji vám navštívit praktického lékaře, aby provedl kultivační vyšetření, zda nemáte v krku přítomnou nějakou infekci. Angínu nejčastěji způsobují streptokoky, ale...

Stafilokok zlatý

| Dotaz od: Monika

Mám 7 měsíčního syna a od narození má pod pupíkem na pravé straně takový flíček. Nikdy nebyly problémy, ale poslední 2-3 měsíce mu to čevenalo, loupalo se to, pak to byl zase v...

Mohlo by jít o ložisko ekzému, pokud ve stěru byl pozitivní stafylokok, pak doporučuji alespoň týdenní přeléčení krémem Fucicort a intenzivní promazávání ložiska.

Mrsa masivni

| Dotaz od: sofie

Me pritelkyni zjistili ze ma bakterii mrsa-masivni....je nejaka velka pravdepodobnost ze bych se od ni nakazila? udelal se mi bolak v nose,ktery me velmi boli,je to tvrda...

Jde o infekci zvláště odolným kmenem zlatého stafylokoka, teoreticky se můžete nakazit vzdušnou cestou i vy, ale tato nákaza je riziková především pro oslabené jedince s...

Zdravim a chci se zeptal beru antibiotika už asi po 10(Ofloxin 200) furt mám teploty okolo 37.5-jsem po bandáži žaludku bez portu ale místo je hnisavé a ještš mám bercův vřed...

Pokud máte zlatého stafylokoka, nejedná se o virozu a le o bakeriální onemocnění, s nímž byste jakožto osoba pracující s potravinami do práce chodit neměl. Zlatý stafylokok je...

Mému manželovi (37 let) se během posledního roku opakovaně dělají abscesy na těle - nejčastěji v oblasti hýždí a DKK.Ve výtěru vyšel zlatý stafylokok.Po té byl přeléčen ATB dle...

Očkování proti zlatému stafylokoku neexistuje. Pokud by se znovu potvrdilo, že se jedná o infekci stejným kmenem zlatého stafylokoka, by by možné z něj udělat autovakcinu. Je...

Prevenar?

| Dotaz od: Monika

Syn má 15 měs.,po narození měl zlatého stafylokoka v oku,již vyléčeno,streptokoka v krku, již vyléčeno.Od té doby měl asi 5x běžné nachlazení,rýmu,kašel,1xangínu.Před 14ti dny...

Moniko! Nezbytné není žádné očkování. Očkování zvyšuje odolnost proti mikroorganismům, v případě Prevenaru jde o pneumokoky způsobující zápaly mozkových blan a plic, které u...

Bakterie v hrdle

| Dotaz od: Maria

Chcela by som vediet, ci je mozne zit so zlatym stafylokokom a streptokokom anginosus v hrdle aj bez liecby, kedze sa necitim zle, ani nemam priznaky ochorenia okrem zlych...

Se zlatým stafylokokem i Streptococcus anginosus je možné žít i bez přeléčení antibiotiky, protože u některých lidí jsou součástí běžné bakteriální flóry. Pokud by se vyskytly...

Ekzém není jen nepříjemný, může být i nebezpečný. Třeba v případě, že jeho léčbu zkomplikuje virus.  celý článek

Našli mně stafylokoka epidermidis na kůži (při nosních stěrech na stafylokoka zlatého). Trpím ale svědivou virážkou na obličeji. Na čele,kolem nosu,kolem uší, i ve vlasové části...

V terénu seborhoické či jiné dermatitidy či ekzému se stafylokok velmi často pomnoží, může zhoršovat průběh onemocnění, ale není primární příčinou těchto obtíží. Doporučuji...

Stafylokok

| Dotaz od: Lenka

Chtěla jsem se zeptat,mam v krku Stafylokoka a jaké opatření musím udělat doma (mam malou dceru-kojenou).Nedostala jsem zatím antibiotika.Děkuji

Pokud Vám nepůsobí žádné obtíže, tak je vše v pořádku. Zlatého stafylokoka má bezpříznakově v krku až 50% populace. V opačném případě doporučuji kontrolu u lékaře. Hezký den.

Stafylokok aureas

| Dotaz od: Alice

Potřebovala bych poradit, před rokem jsem měla zlatého stafylokoka a to na kůži, rok trvalo, než jsem vypátrala společně s dr. co to je, po té mi byla nasazena léčba vakcínou...

Kombinace antibiotika a přírodní léčby ničemu nevadí. Každopádně doporučuji pravidelné kontroly u lékaře a také na imunologii. Hezký den.

Chcem sa opytat mam 21 rokov a pri preventivnej prehliadke mi bol zisteny zvyseny bilirubin. Ine problemy nemam... ale bol imi aj zisteny zlaty stafylokok moze to mat nieco...

Vyšší bilirubin se vyskytuje např. u Gilbertova syndromu, vyšší i konjugovaný bilirubin pak u Dubinova-Johnsonova syndromu a syndromu Rotorova (vše vrozené odchylky metabolismu...

Zlatý stafyloko

| Dotaz od: Lucie

Ráda bych se zeptala pokud je přítomnost této bakterie v krku je škodlivá, nebo může vyvolávat nějaké nemoci, angíny atd.Nebo je vyvol´ává jen pokud je člověk oslabený děkuji

Přítomnost stafylokoka v krku nemusí vyvolat onemocnění, může se ve výtěru najít i u zcela zdravého člověka - nosiče. Při oslabení organismu se může pomnožit a vyvolat...

Zlatý stafilokok

| Dotaz od: Alena h

Naši 14-ti denní vnučce byla zjištěna stafilokoková infekce. Projevuje se skvrnkama na různých částech těla. Jedna skvrnka se vyhojí a jinde se udělá nová. Jak se dá Zlatého...

Zlatý stafylokok pro zdravého jedince nepředstavuje žádné velké nebezpečí, ale u oslabených lidí (např. starých, nemocných, v nemocnicích, s poruchami imunity, malých dětí) může...

Problémy po zlátém staf.

| Dotaz od: Dominika

Před třemi lety mi byl nalezen zlatý stafylokok v krku, léčba proběhla bez komplikací a zabraly hned první antibiotika. Od té doby se nemohu zbavit běžných respiračních...

Pokud máte diagnostikováno bronchiální astma, je Váš organismus po imunitní stránce do jisté míry znevýhodněn- skutečnost alergie /většina astmatiků mají alergický původ svého...

Zlatý stafilokok

| Dotaz od: Iveta

Chtěla bych se zeptat při otěhotnění jsem již měla v sobě zlatého stafilokoka. Můj gynekolog se pokoušel do šestého týdne o přeléčení antibiotiky, ale bezvýsledně. Teď jsem ve...

Pokud jse osíldlena již od začátku těhotenství, již bych další antibiotika nenasazovala. Dle mého názoru je účinek antibiotik a jejich případná nesnášenlivost větší hrozbou než...

Stafylokok v kostní dřeni

| Dotaz od: Jindřich

Je možné odstranit zlatého stafylokoka z kostní dřeně bérce. Píštěl, na kůži malá ranka, někdy kapka hnisu, někdy trocha čertvé krve. Momentálně žádná léčba

Někdy ano, ale podařit se to nemusí.

Stafylokok

| Dotaz od: Alexandra

Chtěla jsem se zeptat:Zjistil se u mě na noze zlatý stefylokok.Musím jít ještě na výtěry z krku?Předem děkuji

Výtěry ze sliznic dle mého názoru nejsu nutné, doporučovala bych přeléčení ATB.

Zlatý Stafilokok

| Dotaz od: Martin

Chtěl bych se zeptat když má žena zlatého stafilokoka v močový cestách může to být nejákým zpusobem přenosné např :nechráněný pohlavním stykem?

Martine! Pokud má vaše žena v močových cestách stafylokokovou infekci, měla by být přeléčena antibiotiky a po dobu kdy je bude užívat byste se měl při pohlavním styku chránit...

Zlatý stafilokok

| Dotaz od: Lenka

Známé syn má zlatého stafilokoka na kůži je mu deset. Dělají se mu zahnisané boláky po těle. Již měl antibiotika, teď bere další, začal školní rok a lékařka ho nechala chodit do...

Na léčba stafylokokové infekce jsou nejúčinější antibiotika. Cest, jak se chlapec mohl nakazit, je mnoho. U mnoha lidí totiž stafylokoky žijí bez příznaků a projeví se jen při...

Zlatý stafilokok.

| Dotaz od: Zdeněk

V rozboru krve mám moc ASO - Antistrepsolisin O, a ve výtěru z krku mám Zlatého stafilokoka, který je dále v krku i po přeléčení antibiotikem - DUOMOX 1000. Léčím se 2 měsíce...

Nosičství "zlatého stafylokoka" není u naší populaci až tak neobvyklé. Pokud nezpůsobuje žádné obtíže, je vcelku neškodný. Co se bolestí kloubů týče, doporučoval bych návštěvu...

Mám zlatého stafilokoka,

| Dotaz od: Věra

Zlatý stafilokok se mi uhnízdil v palcích na nohou a bolí. Už mi i ustřihávali nehty, ale stěhuje se mi to zleva doprva a opačně. Antibiotika mám již podruhé na 14 dní, zatím...

Věro! Z popisu mi vůbec není jasné, v jaké ráně, lézi vám zlatý stafylokok "bydlí"... Je na kůži? je v nějaké otevřené ráně? To jsou veliké rozdíly! Operace v průběhu infekce...

Stafylokok

| Dotaz od: Jolana Rubešová

Jako malá jsem měla stafylokoka v nose a byla jsem léčena..moc si to nepamatuji. Teď mám brigádu v nemocnici,kde jeden pacient měl zlatého stafylokokaa umřel nám na oddělení...

Nákaza je zde možná. doporučovala ybch vám provést si stěry ze sliznic a případně nasadit ATB.

Přítomnost alergie je často spojená se zvýšenou hladinou specifických IgE protilátek zaměřených proti některým alergenům. Některé z těchto protilátek pravděpodobně souvisí...  celý článek
Problém zvaný nosní polypy se ve většině případů odstraňuje pomocí skalpelu. Toto nepříjemné onemocnění lze ale vymýtit přímo u kořenů – za pomoci antibiotik. V dnešní době n...  celý článek

Delší dobu mám problém s velmi pomalu se hojícími hnisavými ranami na kůži ( velikost do 0,5 cm ). Ze stěru mi byl zjišten Styphylococcus haemolyticus. Chcel by jsem se o této...

Jakube, uvedený stafylokok bývá většinou součástí normálního osídlení kůže a je otázkou, zda je skutečně tou bakterií, která způsobuje hnisání kůže (nejčastěji to bývá zlatý...

Chronický zánět nosohltanu

| Dotaz od: Thereska

6 let trpím záněty nosohltanu (zarudnutí krku,bolest krku,poté rýma a zahlenění a únava). Před šesti lety byly záněty způsobeny zlatým stafylokokem a předtím jsem měla...

Pokud v krku stále opakovaně bolí, není to normální jev. Mohlo by jít např. o chronickou stafylokokovou infekci, ev. i jiné méně obvyklé původce (kvasinky?). Rozhodně bych...

Stafilokok a dětské očkování

| Dotaz od: Markéta

Synovi ( 6 měsíců) byl nalezen v nose zlatý stafilokok,předtím měl 3 týdny kašel a cca 3 dny horečky nad 39. Kapeme Maxitrol. Za týden máme jít na 3. dávku Hexavakcíny. Není to...

Stafylokok v nose je celkem běžný nález a nemusí způsobovat žádné obtíže, kvůli němu se očkování určitě odkládat nemusí. Je ale nutné zcela doléčit probíhající infekt a očkovat...

S rozšiřující se škálou alergenů je třeba dávat si pozor nejen na pyly v přírodě nebo roztoče v domácnostech. Nepříjemnou alergickou reakci si můžete odnést i z tetovacího salonu.  celý článek

Candida?

| Dotaz od: Lucie

Již jeden dotaz jsem Vám psala. Odpověděla jste mi, že si nemyslíte, že moje potíže nejsou způsobené přemnoženou candidou albicans a že mi doporučujete probiotika. Já už...

Dráždivý tračník se může projevovat velmi různorodě, nemusí to být pouze výrazné průjmy. Každopádně, pokud by Vám působila problémy candida ve střevech, měla byste jí mít...

Chronický kašel

| Dotaz od: Jana

Už několikátým rokem mě trápí kašel, který trvá vždy v zimním období tak 3-4 měsíce. Má obvodní doktorka mi vždy předepsala antibiotika, která ale bohužel nezabírala. Třikrát...

Sezónní kašel přichází často jako příznak alergie/atopie (i v zimě). Doporučuji vyhledat alergologa, doporučení k němu Vám může vystavit obvodní lékař nebo můžete zkusit přijít...

Prosila bych o radu. Vloni v dubnu mi byla z krve zjištěna borelióza, která se projevovala zvýšenou teplotou a bolestí kloubů. Byla jsem přeléčena antibiotiky Doxybene 3 týdny...

1) Co se týče boreliosy, pak by bylo určitě vhodné zkontrolovat hladinu protilátek a ev. kvůli vašim kloubním obtížím provést i revmatologické vyšetření. 2) Zvýšená teplota...

Prevenar 13

| Dotaz od: Veronika Sládková

Synovi je 2,5 roku. Před rokemměl náběh na zápal plic, nyní od března do května měl dvakrát záchvaty laryngitidy a dvakrát oboustranný zánět středního ucha, odstraněný píchnutím...

Prevenar chrání jen proti pneumokokovi, používá se hlavně jako prevence zánětů středouší. Na stafylokoka by byla vhodnější autovakcína.

Staphylococcus aureus

| Dotaz od: gabka

Právě mi bylo zjištěno zlaťáka v krku,dostala jsem atb klacid 500g. Cca 2 měsíce můj partner po pohlavním styku a oralním,má pálení a svědění penisu. Šel s tím URL,ale já se...

Nemá nyní cenu dělat kultivaci z pochvy pokud máte nasazená antibiotika , přenos při orálním styku je možný,bylo by potřeba po ukončení antibiotik zkontrolovat u vás i partnera...

Stafylococcus aureus

| Dotaz od: Ludmila

Prosím Vás, už sedm roků trpím tím, že mám v dutinách usazeného zlatého stafylokoka, jak se lidově říká. Každoročně jsem tak na čtyřech dávkách antibiotik. Často mně bolívají...

Nedá se předem předvídat, ale proč byste to jinak dělala, kdyby nebyla naděje?...jistotu vám ale nikdo nedá, děláte to ale jistě dobře. Záleží hodně na celkovém stavu vaší...

Zvětšná uzlina na krku

| Dotaz od: Filena

Již půl roku mam 1cm bulku na krku. Mam diagnostikovaného zlatého stafylokoka, kterého se nemůžu zbavit. Bulka nebolí, nezvětšuje se. Může to být lymfom?

Pravděpodobně půjde o reakci na stafylokoka. Jedna uzlina lymfom není, ale pokud by se obevily další a i na jiných místech, měl byste mít podrobnější vyšetření - dojděte si na...

Plané neštovice u dětí mohou být komplikovány jak lokálními, tak i systémovými bakteriálními infekcemi. Z nich hrají prim streptokoky a zlatý stafylokok. Daleko náchylnější k...  celý článek
Každé porušení povrchu kůže zvyšuje riziko zanesení infekce do vzniklé rány. Protože lupénka postihuje právě tento orgán, nabízí se otázka, zda infekce ohrožuje i majitele této...  celý článek

Tlak nebo svírání v krku

| Dotaz od: Jaroslava

Moc děkuji za rychlou odpověď ohledně bouličky na tvrdém patře. Trápí mě pocit svírání nebo tlaku v krku od prosincového nachlazení, krk podle testů z výtěru krku jsem měla...

Děkuji za Váš dotaz. Štítnou žlázu máte v pořádku? Onemocnění štítné žlázy může způsobovat pocit tlaku a svírání v hrdle. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

Akné ve vlasech

| Dotaz od: Věra

Je mi 22 let a v posledních asi třech měsících se mi objevily ve vlasech malé pupínky, něco jako akné. Nejdříve jsem je měla všude ve vlasech, pak se mi podařilo jejich výskyt...

Jde zřejmě o folikulitidu, tj. zánět vlasového váčku. Nejčastěji je původcem zlatý stafylokok. Samotné šampóny nepomohou, je nutná lokální antibiotická léčba, pokud nepomůže...

Zničená rohovka?

| Dotaz od: Lucie

Je mi 23 let, můj problém s očima trvá už přes tři měsíce, nejdřívě byl nasazen Maxitrol, dále Emadine bez efektu, zjištěn Zlatý stafylokok, přelečen Spersadexem a Ciloxanem...

Navrhla bych vám jednorázovou konzultaci na "vyšším" pracovišti, tím je obvykle fakultní nebo krajská nemocnice, u vás Liberec. Vyšetří vás a vysloví se k vaší léčbě a event...

Streptokok pyogenes opakovaně

| Dotaz od: Lucie

Mám 6-ti letého chlapečka, od 9.měsíců opakované angíny - snížená Iga a Igm (o 0,02 a 0,06). Opakovaně léčba bronchovaxom, leden 2008 imunita již v normě. Od června 2008 do...

Lucie! Je obtížné na dálku Vám poradit. Jednoduché věci už znáte sama (otužování, sauna, pestrá strava, kondice...) a s těmi pokročilejšími se obtížně operuje na dálku...

Stafylococus aureus

| Dotaz od: Eva

Mojí kožařkou mi byl diagnostikován (stěry zaslány na kultivaci) stafylococus aureus - zlatý stafylokok. Jsem po léčbě antibiotiky zhruba měsíc. Ant. bylo širokospektré, říkala...

Kožní stafylokoková infekce je bohužel velmi často úporná a je obtížné se jí zbavit. Stafylokok (i ten zlatý) patří přitom k bakteriím, které se na kůži běžně vyskytují. Proč u...

Časté infekty v krku, syn 10 let

| Dotaz od: Jan Hlavka



ASLO

| Dotaz od: Kateřina

Zajímalo by mě. co může znamenat hodnota ASLO přes 600?Ze zprávy od alergologa jsem se dočetla o této hodnotě, ani ji nijak nekomentoval.Na ORL zjištěn z výtěru z krku zlatý...

Zvýšení ASLO není nemoc - je to patologicky zvýšená hodnota zánětlivého ukazatele svědčící pro zánět někde v těle. Tento ukazatel není specifický pro nějakou konkretní bakterii...

Infekce

| Dotaz od: eva



Od půlky října mě trápí bolest v krku. Po neúspěšné samoléčbě (lokální atb. Bioparox) jsem navštívil obv. lékaře a ten dg. tonsilitis acuta a předepsal Augmentin (amoxicilin) v...

Ve vašem případě bych doporučovala provedení nového výtěru a zhotovení autovakcíny. Mohlo by jít o některý rezistentní kmen či např. zlatého stafylokoka, na které antibiotika...

Kouření

| Dotaz od: Lucie



MRSA

| Dotaz od: Lenka

Chtěla bych se zeptat,jak mohu ochránit svou 3letou dceru před infekcí MRSY, když ji má moje teta v krku? Je pro nás riziko infekce? Děkuji

Paní Lenko. MRSA je forma vcelku běžného mikroba - zlatého stafylokoka. Jde VŠAK o "vylepšenou" mutaci tohoto mikroba, která odolává běžným antibiotikům. To, že ho má Vaše...

Imunita

| Dotaz od: Zuzka

Pane doktore, obracím se na Vás s velkou prosbou o radu. Předem se moc omlouvám, že Vás takto obtěžuji, ale už rok a půl mám obavy o své zdraví z hlediska imunity a...

Zuzko! Popsané laboratorní hodnoty samy o sobě absolutně nezavdávají důvod ke kontrole. Žádný člověk nemá všechny hodnoty "v normě". Norma je jen jakási krabide, do které...

MRSA

| Dotaz od: Milan

Jakým způsobem se lze nejlépe a nejrychleji zbavit bakterii MRSA která je v řezné ráně a rána se nehojí. Lékař také říká, že tam je tz. zlatý KOK.

Dobý den, MRSA, je zlatý stafylokok nereagující na meticilin, čili jedná se bakterie stejného druhu. ATB volby je Biseptol.

Přechozená mononukleóza

| Dotaz od: Petra1711



MRSA

| Dotaz od: Olina

Moje maminka byla na vyměně drobného kloubku u prstu pravé ruky.Byla zdravá,operace proběhla 9.9.2010 za 4 dny po operaci se vyskytly problémy..teplota otok.Implantát mamince...

Olino! MRSA je na meticilin odolný "zlatý" stafylokok, který je známý již od 60. let. Jde skutečně u nás nejčastěji o infekci získanou ve zdravotnických zařízeních. Její...

Hemofil

| Dotaz od: Dominika

Asi před třemi týdny jsem měla nález a to zlatého stafylokoka v krku, byla jsem přeléčena antibiotiky Cefzil 500 a vše bylo v pořádku. Před týdnem mi ale otekly mandle, takže...

Moc a moc prosím, snažte se důvěřovat svému ošetřujícímu lékaři..změny stavu, reakce na medikaci, jakékoliv pochybnosti o dynamice onemocnění- vše dokáže zodpovědně hodnotit...

Infekce

| Dotaz od: Lucie



Ječné zrno u dítěte

| Dotaz od: Šárka

Prosím o radu, ročnímu chlapečkovi zarudlo spodní víčko na levém oku. Vypadá to jako ječné zrno, ale nejsme si jisti. Jakou mast použít? Předem děkuji

Ječné zrno se kromě zarudnutí projevuje drobným hnisavým vřídkem, který asi po 3 dnech spontánně praská. Příčinou je infekce zlatým stafylokokem. Vhodné jsou teplé obklady víčka...

Biorezonance

| Dotaz od: Kateřina

Podstoupila jsem diagnostiku pomocí biorenezance přístrojem bicom.Jak si myslíte,že se tomu dá věřit? Vyšly mi alergie na prach ,pyly roztoče, alergie na maso kromě jehněčího...

Bohužel s vyšetřením tohoto druhu nemám zkušenosti, proto nedovedu dobře posoudit výsledky.Upřednostňuji vyšetřovací postupy klasické medicíny a průkaz alergie pomocí kožních...

Zní to hodně podivně, ale je to tak. Bakterie, které mohou hrudník po jeho operaci infikovat, totiž často čekají na svoji šanci právě v nose. Stačí potlačení imunity, jakou...  celý článek

Artroskopie kolene

| Dotaz od: Veronika

Měla bych ještě jednen dotaz. Lékař mi doporučil artroskopii kolene,jenže mám zlatého stafylokoka. Můžu operaci pdstoupit? Děkuji za odpověď Nováková

Nepíšete, kde se infekce zlatým stafylokokem vyskytuje. Je třeba informovat lékaře o této skutečnosti. V tom případě pokud je operace nutná, provede se pod antibiotickým...

Opakovaná streptokoková infekce

| Dotaz od: Rostislav

Asi před dvěma lety jsem si v souvislosti se zánětem průdušek nechal udělat výtěr krku a měl jsem infekci streptokoka C. Po přeléčení ATB zmizela. Letos v květnu jsem měl silnou...

Zkusila bych ještě doplnit imunologické vyšetření . Dle výsledků vyšetření je pak možné zkusit nějakou imunomodulační léčbu- např. autovakcínou nebo bakteriálními lysáty...

Pálení jazyka, reflux

| Dotaz od: Renata

Prosím o radu.Půl roku mě pálí jazyk. Před rokem mi při vyšetření na ORL zjistili poleptání hlasivek a při vyšetření jícnu a žaludku diagnostikovali reflux. Od 20 let mám...

Uvedené potíže jistě souvislost mít mohou, pokud jste ovšem na reflux nějak léčena /nepíšete..?./, měly by ustupovat. Pálení jazyka může mít ale jiné příčiny, mimo jiné...

ASLO

| Dotaz od: Kateřina

Děkuji za Vaši odpověd na můj dotaz ohledně zvýšené hodnoty ASLO a nálezu zlatého stafylokoka v krku.Píšete, že se jedná o zánět někde v těle, ale hodnota CRP byla 0.Zajímalo by...

Zatímco ASLO slouží k diagnostice streptokokových infekcí, CRP vypovídá o zánětu v těle, nebo spíše o reakci imunitního systému na zánět. Při bakteriálních infekcích bývá...

Potíže s krkem

| Dotaz od: Hanka

Trápí mě už delší dobu jeden problém. Už rok chodím na krční kvůli potížím s krkem, zahleněním, obtížným polykáním, chrchláním. Z výtěrů mám neustále pozitivní nález, po dnešním...

Zlatý stafylokok se často vyskytuje u lidí se sníženou imunitou. Doporučuji Vám poradit se s Vaší praktickou lékařkou, která by Vás měla vyšetřit, provést krevní testy a zjistit...

Cysta na vaječníku

| Dotaz od: Věra

Prosím zdvořile o Váš názor ohledně mé plánované operace. Je mi 51 let, lékařka mi před rokem zjistila cysty na vaječnících, jsou anechogenní, na levém 30 mm a 50 mm, na pravém...

Pokud ještě nejste v přechodu a máte negativní laboratorní markery pro cysty, cysty jsou nesuspektní, tj jen na UZ černá kooule, bylo by asi možné počkat.ale nemohu soudit...

Divné pupínky na penise

| Dotaz od: Edita

Partner má asi rok potíže s podivným pupínkem který se náhodně objevuje na předkožce, ale většinou do 3 dnů sám od sebe zmizí až do teď. Teď už to tam má skoro týden a nevypadá...

Podle fotografie by mohlo jít o recidivující opar. Pokud nepomůže běžná volně prodejná mastička, budete muset navštívit kožního lékaře.

Již 6 měsíců mám zvýšené teploty(37,3-37,7), jsem na neschopence, chodim po vsech moznych doktorech a zatim zadne znatelne zlepseni na mem stavu.V říjnu mě po koloskopii...

Zlatý stafylokok (staphylococcus aureus) takové obtíže může způsobovat. Také se na na nich může podílet proběhlá virová infekce, možná i proběhlý nebo přetrvávající ? zánět...

Mykoplazma pneumonie

| Dotaz od: Kateřina

Ráda bych věděla, zda je organismus schopen se zbavit této infekce bez ATB léčby.U mého syna (7let) se tomu tak stalo se zlatým stafylokokem, kterého měl v krku.A mykoplazma pn...

Diganostika mykoplasmové infekce se opírá především o nepřímý průkaz specifických protilátek , tvorba protilátek nastupuje 5-10. den po infekci. Současně s klinickými projevy...

Můj dotaz je takový obsáhlejší. Syn 9 měsíců neleze, neplazí se, nejde do vyšší opory na natažených pažích. Válí "sudy" a psychicky se jeví v pořádku. Od 5ti měsíců chodíme na...

Vpáčený hrudník je pravděpodobně jen vedlejší nález, bývá to často dědičné. Hypotonie znamená, že napětí svalů není dostatečné, svaly jsou jakoby ochablé a s tím souvisí porucha...

Tonzilektomie a zahleněný krk

| Dotaz od: Michal

Asi v roce 2007 někdy v létě jsem se poprvé ráno probudil a cítil jsem že mám krk plný hlenů, které jsem posléze vykašlal a vše bylo v pořádku. Toto se poté začalo obejevovat...

Rozhodně ano, ale konkrétní léky pro vás by měl naordinovat lékař po vyšetření, měl byste mít také rozbor hlenu na bakterie, mohlo se za tu dobu cokoliv změnit. Jinak hleny...

Před 3 týdny jsem si objevila na tvrdém patře nebolestivou bouličku nebo hrbolek, na ORL mi řekla doktorka, že je to kostní výrůstek, pokud bude měnit tvar mám se přijít ukázat...

Jájo, děkuji za Váš dotaz. Nádory na patře jsou relativně vzácné a typicky spojené se silným kuřáctvím. Navíc se projevují tak, že jejich povrch je rozbrázděný a krvácející...

Syfilis

| Dotaz od: Tomáš

Měl bych v podstatě dva dotazy: 1) Jakou nejdelší maximální dobu může přežít syfilis mimo tělo na nějakém předmětu? 2) Je možné, aby mohly být výsledky testu na syfilis...

1) Mimo tělo bakterie vyvolávající syfilis prakticky ihned hyne, takže přenos kontaminovanými předměty není možný. 2) Vakcínou ani lokálním Duacem nemůže být výsledek sérologie...

Skoro 5 měsíců mě trápí neustálé bolesti podpaží a třísel. V obou podpažích se mi dělají veliké boule (cca jako golfový míček), někdy praskne a vyteče hnis, jindy přestane bolet...

Může se jednat o tzv. inverzní akné, doporučuji buďto dlouhodobou celkovou antibiotickou terapii (doxycyklin) nebo celkovou terapii retinoidy. Opakované chirurgické zákroky...

Čepy v krku

| Dotaz od: Kájíí

Mám dotaz. asi před 10dny mě bolelo v krku a natekli mi mandle. sla jsem k lekarce. ta mi napsala na 5dni antibiotika a rekla ze mam anginu,ale ze jsem prisla vcas. netrpim na...

Jděte na kontrolu k Vaší praktické lékařce a proberte stav s ní a nezapomeňte se zmínit i o dlouhodobých potížích. Postup léčby jakéhokoliv problému má vycházet z co...

Vážená paní doktorko, obracím se na Vás s problémem, který mne trápí delší dobu. V roce 2006 jsem prošel těžkým obdobím života a skrze bolesti hlavy, únavu a nechuť ke všemu...

U člověka není moudré oddělovat psychiku a "tělesno".Psychický stav má přímý vztah k imunitnímu systému,který je klíčem k naší schopnosti vyrovnávat se mimo jiné s infekčními...

Častá léčba antibiotiky

| Dotaz od: Jana

Mám už docela dlouho problémy s imunitou. Zkoušela jsem i různé doplňky, ale víceméně nic nezabírá. Teple oblékaná si myslím, že chodím protože dřív jsem měla problémy se záněty...

Pokud máte více jak 3-4 respirační ch infektů za rok, bylo by vhodné doplnit imunologické a alergologické vyšetření. Dle výsledků by se pak nasadila konkrétní imunomodulační...

Stafylococcus aureus

| Dotaz od: Markéta

Dcera 2roky prodělala zánět pochvy se slabým zeleným výtokem,dostaly jsme Pamycon na výplachy na 3 dny,potíže zmizely,ale z výsledků stěrů vyšel krom E.Coli i zlatý stafylokok...

Nález nemusí nic znamenat, pokud je dcera bez obtíží. Prevence není, může být součástí mikroflory.

Autovakcína ano či ne?

| Dotaz od: Renata

Prosila bych o váš názor. Dcera (4 roky) trpí (vyjma letních měsíců) často rýmou a k tomu se přidává kašel, který je hned po jednom dni poslechově na průduškách. Nemá nikdy...

Pokud již autovakcínu máte zhotovenou zkusila bych ji dcerce podávat, měla by se tím posílit jak specifická tak nespecifická imunita. Většina dětí užívání autovakcíny zvládne...

Zanet usi a kojeni

| Dotaz od: Markéta

Uz roky me trapi zlaty stafylokok v usich,obcas mi pomuzou kapky Garasone ale stale se vraci,usi me denne svedi a tim,jak si tam saham tak mam casto zanety.Nyni kojim a kapky...

Vážená paní Markéto, doporučuji Vám konzultovat použití lokální antibiotické léčby s Vaším ORL specialistou. V případě převahy jejích očekávaných žádoucích účinků nad případnými...

Biseptol davkovanie

| Dotaz od: Mirodeny

Pekný večer, Chcela by som sa opýtať . Z výteru z nosa mi vyšiel stafylokok. lekar mi nasadil Biseptol 480 2x denne 2 tablety. Vážim okolo 52 kil a som alergicka na PNC. V...

Nemohu na základě několika informací hodnotit léčebné záměry jiného lékaře. Především nevím, proč je u Vás nutné nákazu stafylokokem v nose léčit, proč se dělaly výtěry...

Imunologické vyšetření

| Dotaz od: Dominika

V posledním půl roce jsem byla velmi často nemocná (zlatý stafylokok, hemofil, angína, zánět dutin, pneumokok, chřipky, záněty nosohltanu) a jsem tedy objednána na imunologické...

Imunologické vyšetření se hlavně provádí z krevních odběrů, proto je potřeba přijít na lačno.Zjistí se stav imunity v krvi jak buněčné tak protilátkové, většinou se...

Opakované angíny

| Dotaz od: lenka

Můj 5-ti letý synovec bývá často nemocný - navštěvuje MŠ, před 2 roky podstoupil odstranění nosních mandlí, ale asi mu opět dorostly, neboť jeho nemocnost neklesla, naopak. Od...

Antibiotika by se měla vždy nasazovat s ohledem na konkrétní nález ve výtěrech. Pokud byl mimo jiné zjištěn zlatý stafylokok, ten bývá někdy velmi rezistentní k ATB léčbě...

Tetování

| Dotaz od: Tereza

Asi před 2 roky jsem někde chytla zlatého stafylokoka. Nicméně poslední rok se úspěšně léčím,dobrala jsem autovakcínu a průběžně beru prášky na imunitu. Poslední absces se mi...

Možné to samozřejmě je, nicméně ve Vašem případě bych to příliš vzhlem k možnému riziku nedoporučoval. Hezký den.

Jeden flíček na kůži, který sice svědí, ale vám se zdá zbytečné s ním obtěžovat lékaře. Pokud je vám tento přístup povědomý, možná si zakládáte na větší problém.  celý článek

Bolesti břicha

| Dotaz od: Mari

Pane doktore, ráda bych se Vás zeptala na svého přítele. Má 21 let, 2 týdny má problémy s bolestmi břicha, pociťuje neustálý nepřijemný tlak v oblasti žlučníku a občas během dne...

Vážená paní/slečno Mari, z Vašeho popisu není zřejmé, jakou vrozenou vadu žlučníku odhalilo ultrazvukové vyšetření. Pokud se jedná o vadu odstranitelnou chirurgicky...

Dlouhodobé pocity na zvracení

| Dotaz od: Dominika

Již 3 týdny mám nepříjemné pocity na zvracení a ''prázdného žaludku''. Piji jen čistou vodu, jím poctivě několikrát denně domácí stravu. V září jsem za sebou měla nález v krku...

Vážená slečno Dominiko, jak častější infekční onemocnění, tak příznaky onemocnění zažívací trubice by měly být důvodem k podrobnějšímu vyšetření praktickým lékařem, případně...

Odstraněni nosni mandle

| Dotaz od: Zaneta

Dcera ma jit 1.3. Na odstraněni nosni mandle. V lednu měla ve vyteru zlatého stafilokoka. Kontrolní vyter nebyl. Chci se zeptat jestli můžou nastat komplikace při operaci...

Žaneto, zcela teoreticky se při operaci může stafylokok do krve dostat, ale pravděpodobnost není velká. Dětem se navíc během operace a krátce po ní většinou dávají antibiotika...

Experiment s drogami

| Dotaz od: Jiří

Pane doktore když začly moje problémy začal jsem chodit na různá vyšetření ale bál jsem se říci v ordinaci popravdě, že občas na diskotéce experimentujeme s drogami. Začali se...

Bohužel, bez znalosti řady dalších detailů Vám nemohu na Vaší otázku odpovědět. Pouze podotýkám, že přítomnost bakterie Staphylococcus aureus ("zlatý" stafylokok) v hnisavém...

Rýma po operaci osmiček

| Dotaz od: Dominika

Zhruba před 4-5 týdny jsem byla na vyndání všech 4 osmiček najednou s kontaktem s nosní dutinou na obou stranách. 3 týdny jsem nesmrkala, brala jsem zhruba 14 dní antibiotika...

Další léčebný postup je nutno stanovit na základě lékařského vyšetření (např. vyloučení zánětu nosních dutin, zhoršení astmatu apod.), které tímto doporučuji.

Styfylokok a možná zánět kosti

| Dotaz od: Veronika

Už je to 5 let, co se léčím se zarůstajícím nehtem. Před 2 lety mi byl proveden zákrok, kde mi odstranili okolní kůži a půl nehtu. Rána se nehojila, pořád hnisala a dostal se mi...

Snímek jsem si prohlédl a na palci opravdu probíhá zánětlivý proces, který by se měl ozřejmit provedením i možná jen jednoduchého snímku v několika rovinách kde se mohou...

Hyper IGe syndrom

| Dotaz od: Jitka



Rýma a hlen ve stolici

| Dotaz od: Ivana

Moje 3,5 měsíční dcera už téměř 2 měsíce chrochtá. Většinou ráno jí trochu něco odsaju, ale přes den moc ne. Pediatrička stále trvdí, že je to normální, že děti mají rýmu dlouho...

Pokud jsou děti výrazně zahleněné, může se hlen dostat až do stolice. Pokud je jinak Vaše dcerka spokojená a prospívající, nejpravděpodobnější příčina bude tato. Pokud by ale...

Strepotkok

| Dotaz od: katka

Paní/pane doktorko/doktore Dcera 6let v prosinci prodělala angínu, streptokok piogenes, léčena penicilinem,poté výtěr negativní. V lednu druhá dcera 4,5 roku streptokok, bez...

Katko! Streptococcus pyogenes je škodlivá bakterie, která vcelku zásadně způsobuje záněty a její bacilonosičství je vzácné. Třeba zlatý stafylokok je naopak typicky přítomen...

Vážený pane doktore, moc Vás prosím o radu. Manžel 39 let má obrovské potíže. Vzhledem k tomu, že je to chlap, nechce je řešit. Již léta jsem mu lékařem já, ale já ,,umím...

Vážená paní Gabrielo, doporučuji Vašemu manželovi podstoupit vyšetření praktickým lékařem a následně gastroenterologem. Uvedené příznaky nejsou specifické pro určité onemocnění...

Mám na Vás prosbu. Můj text bude dlouhý, ale ráda bych nějakou radu, neboť už nevím, jak mám rozumět výkyvům mého těla. Ani lékaři zatím na moc nepřišli... Trpím často na...

Vaše projevy jsou velmi různorodé. Podstoupila jste řadu vyšetření, jejichž výsledky neznám, takže lze těžko posoudit komplexně Váš zdravotní stav. Důležité je znát i rodinnou...

Opakované angíny

| Dotaz od: Pethsi

.nejstarší syn od října loňského roku začal "nemocovat".Časté nechlazení,bronchitidy,kašel a opakovaný zánět dutin.Do od října do března do něho naládovali asi 5x atb.Pak jsme...

Obratte se na zkušeného homeopata, měl by vám umět pomoci. Na imunologii by vám také měli doporučit a předepsat nespecifické stimulans imunity /ze skupiny Bronchovaxom, jen...

Dlouhodobá bolest v krku

| Dotaz od: Marcela

Mám třetí měsíc problémy s bolestí v krku. Jsem astmatička, léčená Symbicortem. V lednu jsem hodně kašlala a bolelo mě v krku, alergoložka mi udělala stěry a protože v nose...

Vidím,že jste překonala opravdu hodně vyšetření. Stafylokokus v nose je dnes pomerne častý nález a neni nutno uživat abtibiotika. Jestli přetrvávaji potíže jak popisujete, ráda...

Praskání hráze

| Dotaz od: Mia

Potřebovala bych poradit s celkem vážným problémem. Už od dětství jsem trpěla na časté angíny prodělala jsem několik typů spálové anginy, brala jsem stále ATB a snadno jsem...

Dělat diagnosu zlatého stafylokoka bych hned nedoporučovala. Na internetu se píše dost neodborných věcí. Nejlépe bude navštívit gynekologa, pravděpodobně se bude jednat o zánět.

Zvyšené jatení testy

| Dotaz od: Alice

Mam na vas dotaz dne 8.3.2013 byla moje dcerka (nar. 1/2013) hospitalizovana v nemocnici, odmitala papat(byla castecne kojena a dokrmovana), pri vysetrenich ji zjistili zvysene...

Zvýšené jaterní testy si jistě zaslouží další sledování i vyšetření - bylo by vhodné doplnit vyšetření z krve k vyloučení infekce, která by toto mohla způsobovat - především EBV...

Dráždivý dlouhodobý kašel

| Dotaz od: Karolina

Paní doktorko, už nevím kudy kam, prosím vás tedy o radu. Jde o 6-letou dceru.Pro opakovaný dráždivý kašel a zvýš. teploty byly v 11/2010 podány ATB Klacid. Ten bohužel nepomohl...

Obávám se, že takto komplexní problém, jak mi jej nyní popisujete, nevyřešíme přes internetovou poradnu. Jako místo bydliště máte uvedenou Prahu, mohu Vám tedy pouze nabídnout...

Ráda bych znala váš názor na vliv virózy na cca 7miměsíční plod. Mám 11timěsíčního syna po IVF. Narozen den po termínu plánovaným SC (poloha KP + moje hypertenze od 7měsíce...

Porucha vývoje vašeho dítěte je pravděpodobně způsobena hypoxií - nedostatkem kyslíku během vývoje plodu, což může být následek jak špatné funkce pupečníkových cév, tak těžších...

Alergie znamená přehnanou imunitní reakci organizmu na látky z okolního prostředí, které u zdravého jedince žádnou reakci nevyvolávají.  celý článek

Staphylococcus aureus

| Dotaz od: Romana

Mám dotaz ohledně maminky.V prosinci 2008 byla operaci(kompletní vyndání dělohy atd.,nevím jak se to nazývá odborně).Po propuštění z nemocnice jí začala jizva v podbřišku hnisat...

Paní Romanu, asi Vás zklamu, ale na dálku si v takovémto případě nedovolím nic poradit. Infekce zlatým stafylokokem je komplikace, a pokud je ten maminčin stafylokok takhle...

Pálení jazyka

| Dotaz od: Alena

Mám letité problémy s pálením jazyka, nyní se přidalo noční sucho v ústech, jazyk přilepený k patru a drsný, rty suché, také slepené. Pociťuji i citlivost zubů. Všechno, co...

Aleno! Všechny orgány mohou být spojeny s jazykem, bez bližšího vyšetření nemohu říci více. Někdy působí podobné potíže kolonizace patogenním (škodlivým) mikrobem jako je zlatý...

Prosím o radu. Mé 16ti leté dceři se asi před týdnem udělal malý pupínek(myslela , že akné) na nose a ten se začal zvětšovat a mokvat (skoro centimetr a přijde nám vzhledem jak...

Flíčky samozřejmě s osídlením zlatým stafylokokem souviset mohou, doporučovala bych provést kožní stěry k zjištění původce. A tím i k nasazení cílené terapie.Je možné, že je...

Hvízdání v nose

| Dotaz od: Marek

Po septoplastice a turbinoplastice v jedné nosní dírce (před 4 měsíci) mi někdy (a čím dál od operace, tím častěji) dost silně hvízdá v nose při nádechu nosem, při výdechu...

Marku! Asi vás zklamu, pískání v nose je způsobeno vašimi současnými anatomickými poměry v nosní dutině. Pokud vám nepomohly nosní kortikoidy, není možné vám pouze na dálku...

Hemofil

| Dotaz od: Daniela

Rada bych vas poprosila o radu.Mam 4letou holčičku ktera trpi bolesti v krku už to bude skoro rok.Po několika vytěrech zjistili že ma hemofila a byl tam vyskyt i zlat...

Očkování proti infekcím, proti kterým je namířeno, ochrání, ale zda zmizí bolesti, to očkování nezaručí. Je totiž otázka, zda je přesně určeno, co přesně dcerku v krku bolí...

Léčba hemofila, streptokoka

| Dotaz od: Monika

Prosím o radu. Výtěr krku mi potvrdil, že mám hemofila a současně prováděný výtěr z nosu ukázal, že mám zlatého streptokoka. Bohužel jsem odmalička alergická na ampicilin a...

Předpokládám, že se jedná o zlatého stafylokoka, ne streptokoka. Pokud nemáte klinické projevy, antibiotické terapii se doporučuji vyhnout. Nosičství Stafylokoka aurea v krku je...

Zánět lokte

| Dotaz od: roman

Jsem 2 týdny po odstranění dlahy z lokte, kde byl zánět ( zlatý stafylokok) a rád bych veděl kdy mohu ruku opět plně zatížit, tj. cvičit i v posilovně ? a mohu po zánětu v lokti...

Pokud se jednalo o zlomeinu v oblasti loketního kloubu, zlomenina je zhojena a byl odstraněn kovový materiál, trvá přibližně 3-4 týdny než se defekty po odstranění šroubů...

Vymena bedroveho klbu

| Dotaz od: daniela

Pred 2 rokmi som mala uraz na clenku a po operacii som dostala zlateho stafylokoka co ma to stalo 1 rok PN teraz mam ist na vymenu bedroveho klbu na tej istej nohe a mam strach...

Je velmi pravděpodobné, že se infekce nebude opakovat. Důležité také je, zda se infekce do kloubu dostala zvenčí, což je velmi pravděpodobné. Na místě je pečlivé předoperační...

Kapky do očí

| Dotaz od: Eva

Měsíc jsem se léčila se zlatým stafylokokem v očích. První léčba ant. nezabrala, po té použit Ciloxan a výsledek negativní, problém je že oči stále červenají a tečou. Pan doktor...

Prošlé kapky do očí raději nepoužívejte. Příčina může být i alergická, zkuste se poradit v lékárně na nějakých volně prodejných kapkách.

Problémy po operaci

| Dotaz od: Jitka

Moc prosím o radu, protože se bojím, abych něco nezanedbala. Zhruba v půli loňského prosince jsem byla na plastice pupeční kýly v jizvě po předchozí laparoskopii. Po dvou dnech...

Jitko. Tyto obtíže mohou skutečně způsobovat vnitřní stehy, které Vaše tělo odmítá, zejména když už se nějaké extrahovaly. Někdy se to stane, jakkoliv by měl být šicí i jiný...

Hnisavé bouličky v tříslech

| Dotaz od: katkakasal

Je mi 35 a asi 11 let mám problém se k terým nevím kam se obráti!! Jsem bezradná.asi 11 let se trápím v oblasti třísel,dělají se mi hnisavé bouličky třeba 3x2 cm a pak nemůžu...

Protože jste vystřídala už všechny druhy dostupné terapie, zkuste imunomodulaci - je to způsob podání oslabené nebo roztříštěné bakterie a tělo si na ni udělá postupně imunitu...

Kůže a imunita

| Dotaz od: Jana

Dobrý de..Prosím o radu.Více než rok mám problémy s chodidly a dlaněmi rukou.Suchá,začervenalá kůže,praskliny,svědění.Lékařka vyzkoušela spoustu mastí,ale bez efektu.Spíše...

Při léčbě vždy záleží na odhalení příčiny. Doporučoval bych proto konzultaci jak u imunologa, ohledně posílení imunity, tak i na dermatologii přímo kvůli odstranění prasklin...


Antibiotika bych doporučoval užívat i nadále. Hezký den.

Už delší dobu (cca půl roku) mám bouli v oblasti stydkého pysku pod kůží, je velká zhruba jako hrášek a pohybuje se, občas tak, že mám problém ji nahmatat. A při chůzi nebo při...

Může se jednat o bouličku tukovou či vazivovou, reakce uzlinky na lokální zánět a mnoho dalších věcí.pro přesnější dg nutné vyšetření.

MRSA

| Dotaz od: Tereza

Má první a bohužel špatná zkušenost s MRSA se stala díky mé chybě a ted mě trápí problém.Nejsem ve zdravotnictví dlouhou dobu,takže o MRSA zatím nevím potřebné informace...

MRSA je meticilin-rezistentní zlatý stafylokok, jeho nebezpečí spočívá hlavne v tom, že postihuje oslabené jedince - staré, v nemocnicích, chronicky nemocné, s oslabenou...

Prosila bych o...

| Dotaz od: Lenka

Prosila bych o radu. Trpím atopickým ekzémem a při kojení se mi udělala vyrážka na prsou, lékařka mi zjistila zlatého stafylokoka dostala jsem ATB "sumamed po kterých mi zmizel...

Lenko. Vaše situace není snadno řešitelná. Z vašeho popisu navíc nevyplývá jasně, kde byl zlatý stafylokok nalezen. V hrdle, nose, kůži nebo ve vyrážce? Zlatý stafylokok se...

Tlak nebo svírání v krku

| Dotaz od: Jaroslava

Moc děkuji za rychlou odpověď ohledně bouličky na tvrdém patře. Trápí mě pocit svírání nebo tlaku v krku od prosincového nachlazení, krk podle testů z výtěru krku jsem měla...

Milá paní Jaroslavo, i když se do zdá asi nepochopitelné, v některých případech jsou nepříjemné stavy v oblasti krku způsobeny poruchou funkce přetížené krční páteře. Většina z...

Stěhovavé bolesti

| Dotaz od: Irena

Prosím o radu či nasměrování při dalším pátrání po původu stěhovavých, horkých bolestí, které mne střídavě obtěžují v oblasti beder, lopatky, ramena, kolen, malých kloubů, levé...

-je mi moc líto, že trpíte takovými pocity, rozhodně není Vaší vinou, že jste se ocitla v popisované konstelaci. Doporučila bych vyhledat centrum léčby bolesti- bývá ve větších...

Pane doktore. Velmi Vás prosím o radu. Jsem v 36. týdnu těhotenství a od začátku jsem měla problémy s furunkulózou. Ze stěru z kůže mi byl zjištěn zlatý stafylokok, byla mi...

Šárko. Pozitivní protilátky ANCA směrují lékaře na imunologii k možnosti, že máte autoimunitní nemoc, ještě se nemusí přesně ukázat jakou. Porucha štítné žlázy (hlavně...



Atopický ekzém

| Dotaz od: Jana

Je mi 31 let, od dvou trpím atop. ekzémem. V prvním těhotenství se mi ekzém katastroficky zhoršil. V současné době je to ještě mnohem horší. Ekzém je po celém těle, vše je celé...

Jano! Léčba atopické dermatitidy je značně rozsáhlým tématem, které přesahuje rámec této poradny, proto se omlouvám, že budu stručná: 1. Léčba AD má být vždy kombinovaná a...

Bolesti v krku

| Dotaz od: lenka

Prosla jsem si predchozi dotazy,nenasla jsem jednotnou odpoved. Omlouvam se za rozsahlost dotazu. Je mi 33 let, casto me poboliva v krku. Neni to dramaticke, zadne horecky...

V první řadě je třeba napsat, že zde nelze posuzovat správnost nebo nesprávnost léčby. Ani nejsme oprávnění to činit a i kdyby, pouhý, i když velmi podrobný popis obtíží a...

Psala jsem asi před hodinou a teď tu čtu různé dotazy lidí a zrovna jsem si uvědomila zda divné mokvající flíčky nemůžou mít také souvislost se zlatým stafylokokem, který dceři...

Flíčky samozřejmě s osídlením zlatým stafylokokem souviset mohou, doporučovala bych provést kožní stěry k zjištění původce. A tím i knasazení cílené terapie.

Tato a jiná podobná úsloví se objevují velmi často v článcích, které se tváří jako seriózní doporučení. Mnohdy také bývají v různých seriálech či v laických „terapeutických“ ...  celý článek
Řešení výše uvedené nemoci i v dnešní době naráží na mnohé komplikace. Odborníci však přišli na to, že soli zlata při léčbě revmatoidní artritidy mají své místo.  celý článek
Pečlivé pozorování pacienta, který onemocněl tuberkulózou a zároveň trpěl revmatoidní artritidou, pomohlo kdysi objevit fakt, že soli zlata příznivě působí na stav revmatoidní...  celý článek

Stafylokok v pochvě

| Dotaz od: Denisa

Dnes mi moje lékařka sdělila nález stafylokoka v pochvě + nějaké kvasinky. Dostala jsem mastičku a antibiotika Diflucan které se používá dle příbalového letáku na ty kvasinky...

Nebojte se, není nebezpečný. Sěkteré stafylokokové bakterie jsou běžnou součástí kůže a sliznic.

Můj přítel má stafylokok aureus.Trvá to už asi rok a zatím v léčvě nemáme úspěch.Nejprve se mu začly dělat boule v podpaží z nichž tekl hnis,krev a pot dohromady.Dělaly se mu...

Takovýto projev stafylokokové infekce není zcela běžný a jistě by měl být sledován lékařem. Pokud se problémy pravidelně opakují a nezlepší se ani po přeléčení antibiotikem...

Stafylokok- imunita - infekce

| Dotaz od: Kateřina



Stafylokok

| Dotaz od: Marek

Cca před 4-5 měsící jsem se podchladil a byl 14 dní na neschopence. Jen sem ležel s paralenem. Poté lékařka z výtěru z krku našla streptokoka a nasadila antibitoka (asi pencid...

Někdy na stafylokoka nepomohou ani cílená antibiotika, v takovém případě bych doporučovala autovakcínu z vlastního výtěru.

Stafylokok v těhotenství

| Dotaz od: Eva

Chtěla bych se zeptat, když mi zjistili v krku stafylokoka a jsem v 5.tt. Zda se mám léčit antibiotiky? Jsem téměř každý měsíc marod, tak jsem byla na stěry z krku. Můžou mít...

Antibiotika plodu neuškodí. Pokud ošetřující lékař antibiotika doporučuje, neobávejte se jejich užívání.

Stafylokok

| Dotaz od: Natálie

Mám dotaz. Mojí babičce nebylo několik dní dobře, nejdla a téměř vůbec nespala.. Byla tedy hospitalizována a včera mi volala, že má prý otravu krve - má v ní prý nějakého...

-nejsem si jistá,zda má teorie,kterou vytvářím na základě těch několika faktů od Vás,bude správná..otravou krve babička zřejmě myslí tzv.septický stav-situaci,kdy se bakterie...

Stafylokok

| Dotaz od: Dagmar

Chtěla bych se zeptat u nás v práci byl zjištěn stafylokok na stole při odběru hygienikem, jaký je postup budeme muset všichni na odběry krve a na vítěry z krku. Mám strach...

Stafylokok (předpokládám, že v dotazu míníte bakterii Staphylococcus aureus) je běžnou součástí bakteriálního osídlení lidského těla, zejména kůže, a pro zdravé osoby...

Alergie a stafylokok

| Dotaz od: Lenka

Potřebuji radu ohledně dalšího vyšetření. Je mi 29. Jsem velmi hubené postavy 175/53 kg. Po kožních problémech(pupeny) mi byla z krve zjištěna zkřížená alergie na ořechy, mandle...

Doporučoval bych jak konzultaci na alergologii, tak i komplexní vyšetření. Stafyloková infekce z pochyvy by se takto projevit neměla, přesto dporučuji specializované vyšetření...

Bakterie - stafylokoky jsou součástí normální bakteriální flóry kůže a nosohltanu. Vyvolávají hnisání v ráně, v kůži, mohou vést i k těžkým celkovým infekcím. Nejdůležitějším...  celý článek

Zlatý stafilokok

| Dotaz od: Betek

Loni v listopadu jsem byla na operaci meziobratlové ploténky. Desátý den po vyndání stehů se jizva znovu otevřela a ze stěrů lékaři zjistili, že mám v ráně zlatého stafilokoka...

Může a nemusí to být následek prodělané infekce. Měl by vás vyšetřit kromě ortopeda i revmatolog a vyloučit systémové choroby pojivové tkáně a další onemocnění.

Stafylokok

| Dotaz od: Lucie

Dělají se mi po těle hnisavé boule.pry mám negativního stafylokoka i když nevím co to je a tad mám i zánět spojivek.muze to byt od té bakterie?a jak to mám léčit?děkuji

Zánětlivé onemocnění je nutné léčit cíleně- podle vyvolavatele. Bez lékařského vyšetření s případným odběrem vhodného materiálu na tzv. kultivaci byste mohla samoléčením svůj...

Stafylokok

| Dotaz od: Petr

Zhruba pred mesicem jsem zacal trpet prujmy a palenim pri moceni (vse bez teploty), pred tydnem mi doktorka ve vyteru z mocove trubice nasla stafylokoka (nic presnejsiho nerekla...

Může jít samozřejmě i o další celkové infekce - např. mononukleosu celkové choroby krve či lymfatického systému. Doporučuji další vyšetření u praktického lékaře.

Stafylokok a streptokok

| Dotaz od: Eva

Apní Doktorko, prosím o upřesnění jaký je rozdíl mezi stafylokokem a streptokokem. Je možné že jedna nemoc vyvolá druhou. Míslým u dvou pacientů Partenr přišel s výsledkem...

Stafylokok a streptokok jsou dvě různé bakterie, které způsobují různá onemocnění - streptokok nejčastěji angíny, zápal plic a stafylokok je odpovědný za hnisání (podotýkám, že...

Zlatý stafilokok

| Dotaz od: Marie

Delší dobu mě bolelo v krku na pravé mandli, bolest se stupňovala, vystřelovala do ucha a bolela mě celá pravá půlka hlavy. Praktický lékař na mandlích nic nezjistil, odeslal mě...

Jox by měl být velmi dostačující, slivovici jako doplnkový prostředek také použít můžete, budete veselejší...:o). Pokud by škrábání v krku přetrvávalo (po týdnu až 10dnech) a...

ZLATÝ STAFYLOK

| Dotaz od: INGRID

Dcére bol cca pred 4 rokmi diagnostikovaný ZLATÝ STAFYLOK. Prejavuje sa na pokožke v oblasti triesla(vnútorná strana hornej časti stehien) a podpazušia tvorbou veľkých...

Pokud jde o tvorbu zánětlivých pupínků až velkých uzlů a abscesů, doporučuji vyzkoušet celkovou terapii retinoidy - poraďte se s kožním lékařem.

Gyrablock a stafylokok

| Dotaz od: Adéla

Byl mi nalezen v moči stafylokok typu B. Jelikož mám alergii na veškerá penicilinová antibiotika a na některá typy antibiotik byl zase rezistentní doktorka mi nasadila na 7 dní...

Gyrablock je silné a účinné antibiotikum, moc dalších možností pro ambulantní léčbu už není. Věřím, že Vám ho lékařka naordinovala na základě vyšetření citlivosti bakterie...

Zlaty stafilokok

| Dotaz od: Ema

Chtela sem se zeptat,je to 5mesicu co jsem podstoupila operaci zaves delohy a plastika predni steny laparoscopicky,mesic po operaci me jedna jizva zacala hnisat a krvacet,a ted...

Kožní bakteriální infekce jsou do jisté míry nakažlivé, ale při dodržování vhodného hygienického režimu nemusíte mít obavy..ve Vašem případě infekci vyvolalo zřejmě peroperační...

Stafylokok v krku

| Dotaz od: Pavlína

Dlouho mě trápilo neustále vykašlávání hlenů, původně jsem si myslela, že je to nachlazení z jara (cca duben). Poté jsem ale zašla k doktorovi, který mě po stěrech v krku řekl...

Jistě by bylo moudré znovu konsultovat stav s ošetřujícím praktickým lékařem. Další vyšetření potom společně naplánujete- klinická imunologie a alergologie, ORL a plicní...

Zlaty stafilokok

| Dotaz od: Kateřina

Pani doktorko,moje 4,5 leta dcera je nyní cely tyden úzkém kontaktu se 7 letým chlapcem příbuzných,který má už měsíc na kůži zlatého stafilokoka,který mu způsobuje bulky na těle...

U chlapce s největší pravděpodobností snížení kožní obranyschopnosti souvisí s jeho individuálním zdravotním stavem. Pokud by tento stav byl zdrojem rizika pro kontakty s okolím...

Stafylokok epidermidis přenos

| Dotaz od: Magdalena

Můj přítel má stafylokoka epidermidis v moči. Chci se zeptat, jestli se od něj můžu nakazit orálním sexem a jestli se nemohl takto on nakazit ode mě. Děkuji.

Magdaléno. Staphylococcus epidermidis je baktérie, která se běžně nachází na kůži každého z nás. Pokud se nalezne ve vzorku moči v nepatrném množství, pochází z kůže a není...

Zlatý streptokok

| Dotaz od: Romana

Asi v 7 letech mi při výtěru z krku zjistili zlatého streptokoka, který je údajně spojen se zápechem s úst.na mandlích se mi časro dělají bíle čepy ( které jdou jednoduše...

Romano! Se zápachem z úst Vám kliničtí lékaři nepomohou. Je ale i možné, že Vám ústa nezapáchají, třeba jde jen o Vaši představu. Pokud by tomu však skutečně bylo tak, jak...

U maminky zistili v nose zlateho stafilokoka. nejsme spolu casto, jelikoz bydlime od sebe daleko, vidame se cca 1x za mesic. zajimalo by me, jake je riziko nakazy a jakou formou...

Riziko nákazy je poměrně malé, protože St.aureus se vyskytuje v velké části populace. Co se kožní infekce týče, je to samozřejmě možné, doporučoval bych udělat stěr. Kontaktujte...

Kvasinky a stafylokok

| Dotaz od: Nikola

Nyní jsem na počátku 17. týdne těhotenství, nemám vubec žádné problémy ani bolesti, krev, moč i prvotrimestrální sreening jsem měla v pořádku, nemám žádné svědění ani pálení...

Sestřička vám jistě lék předepsala po konzultaci s lékařem, nemusíte se obávat žádného pochybení. Každopádně kvasinky jsou běžnou součástí vaginální mikroflory, a jejich...

Adresa: Chvalkovice 130, Chvalkovice

MUDr. Zlatuše Haplová


| Specializace: Praktický lékař pro dospělé

MUDr. Zlatuše Mikulášová


| Specializace: Praktický lékař pro děti a dorost

Zlatý stroptokok a hemofil

| Dotaz od: KOhlová

Mé 10 ti leté vnučce objevili ve výtěrech v nose zlatého streptokoka a v krku hemofil a to již po třetí vždy v této době na jaře. Byli se školou na prvním kurzu klavání (přesně...

To, že je někdo z rodiny, nebo blízkého okolí bacilonosič, je samozřejmě možné. Doporučoval bych proto opravdu výtěry provést. Hezký den.

Zlatý stafilokok

| Dotaz od: Petr

Moje mamka má sklerodermii, která je v pokročilém stupni. Nyní je hospitalizovaná v nemocnici,neboť ji řezaly nohu kvůli zánětu a dostala do rány zlatého stafilokoka. Její...

Moc si vážím Vaší důvěry.Taky Vašeho krásného vztahu k mamince..A Vaší schopnosti propojit vnímání lidské dimense s nemocnicí,režimy,tím,co má tendenci v ústavech pohltit to...

Adresa: Masarykovo náměstí 692, Mnichovo Hradiště

Chtěla jsem se zeptat, zda můžu užívat urologický čaj který obsahuje nať zlatobýlu , i přesto že mám alergii na pyl zlatobýlu? Děkuji moc za odpověď.

Při alergii na pyl by konzumace nati nemusela vadit, ale pro jistotu nejprve vyzkoušejte vypít jen malé množství.

Adresa: Májová 757, Těrlicko
Adresa: U zdrav.střediska 33, Rohovládová Bělá
Adresa: Hornopolní 28, Ostrava - Moravská Ostrava
Adresa: Lidická 19, Klimkovice
Adresa: Chittusiho nám. 112, Ronov nad Doubravou
Adresa: Masarykova 596, Kutná Hora
Adresa: Žižkovo náměstí 56, Borovany
Adresa: Resselovo náměstí 129, Chrudim
Adresa: Pražská 291, Hradec Králové
Adresa: Dr. Stejskala 426/15, České Budějovice
Adresa: tř. Čsl.legií 2118/6, České Budějovice

MUDr. Olga Zlatošová


| Specializace: Interna, diabetologie
Adresa: Komenského 490, Nová Paka

MUDr. Zlatica Curylová


| Specializace: Praktický lékař pro dospělé

MUDr. Zlatica Michlová


| Specializace: Praktický lékař pro dospělé

Stafylokok

| Dotaz od: Mirka

Dceru pobolívá občas v krku, od doktorky odcházíme,že je vše v pořádku, krk světlý. Nechali jsme po nějaké době udělat výtěry krku obou dcer.Mladší dcera měla streptokoka, toho...

Skutečně tyto bakterie se mohou na sliznicích horních cest dýchacích objevit i u zdravého - nosiče, v tomto případě se s tím nic nedělá. Pouze pokud by došlo k projevům infekce...

MUDr. Zlata Mihulová


| Specializace: Praktický lékař pro dospělé
 
 
 
 
Nejčtenější dotazy
Nejnověji hodnocení lékaři
 
Kam dál
 
 
Cizí předměty spolknuté
První pomoc: Cizí předměty spolknuté
Mnoho spolknutých předmětů...
Ženy – začíná porod
Domácí lékař: Ženy – začíná porod
Průměrná délka trvání...
Audio: Silvestr a alkohol
Alkohol k oslavám konce roku neodmyslitelně...
Poradna: Antibiotika v těhotenství
Dcera je ve 28. týdnu těhotenství. Nyní pro...
Hmatové samovyšetření prsu metodou MammaCare
Video: Hmatové samovyšetření prsu metodou MammaCare
Nejjednodušší metodou...
Vánoce přicházejí: a zažívací potíže také...
Články: Vánoce přicházejí: a zažívací potíže také...
Rok se pozvolna chýlí ke...
Doporučení lékařů: MUDr. Danuše Palečková
Poradna: Očkování proti rakovině děložního čípku
Procházela jsem si předchozí dotazy na toto...
Kalkulačka zkráceného života
Kalkulačky: Kalkulačka zkráceného života
O kolik minut a hodin vám...
Léky: Glucoros
Poradna: Brelioza
Je borelioza přenosná pohlavnim stikem?
Poradna: Bolest zapesti
Mam boleriozu ,IgM (ELISA) 1,45 IP. Uzivam...
Naposledy čtené: