27tg s dvojčaty

Dobrý večer, jsem ve 27tg s dvojčaty, které mám po umělém oplodnění. Těchto um.oplodnění jsem měla 9, z toho dva těžké hyperstimulační syndromy s odsáváním volné tekutiny, jeden potrat dvojčat právě po první hyperstimulaci. První chlapec se mi narodil ve 37tg císařským řezem. Toto byl až osmý pokus. Od sedmého měsíce jsem měla velké bolesti v oblasti pánve a třísel, ale zvládla jsem dítě donosit. Ještě podotýkám, že mám 160cm a netěhotná 50kg. Po porodu se mé obtíže ještě více zhoršily. Chodila jsem od ortopeda k rehabilitačnímu lékaři, ale příliš toho se mnou nedělali. Nicméně rehabilitace a cvičení trochu zabíralo a já jsem se s mírnějšími obtížemi naučila fungovat. Jako diagnózu označili posunutí pánve v důsledku užívání přílišného množství hormonů (mimo um.opl. mi přeléčili ještě endometriosu), již zmíněných hyperstimulačních syndromů s tím, že se mi břicho nalévalo volnou tekutinou a byl to přílišný nápor na mé tělo. Což mohu potvrdit, protože to bylo opravdu strašné. To těhotenství tomu jen přidalo. Po dvou letech od porodu jsem se rozhodla toto podstoupit ještě jednou s tím, že jsem neustále upozorňovala na obavu z možné hyperstimulace a také, že mám potíže s pánví. Byla jsem ujištěna, že hyperstimulace mi nijak nehrozí a také, že se podaří jednočetné těhotenství, že to dokáží uhlídat. Bohužel neuhlídali ani jedno. H.syndrom se dostavil, i když ,,jen"mírný a dvojčata jsou na cestě. Já od samého začátku trpím bolestmi. Zpočátku se to dalo vydržet, později se to stupňovalo a teď už mám tak hrozné bolesti, že nemohu spát, jíst ani nijak fungovat. Přidaly se bolesti žeber a třísel, že mám pocit, že nevydržím další den. Chvílemi mám potíže i s chůzí, v noci se nemohu otočit v posteli a už vůbec si nemohu sednout na podlahu k synovi a trochu si pohrát a věnovat se mu. Je možné ukončit těhotenství dříve s ohledem na mé potíže? A kdy je možné toto udělat tak, aby byla má děťátka schopná života a já bez těchto úporných bolestí? Je mi hrozně zle a bojím se každého nového dne, který příjde, že bude ještě hůř. Předem děkuji za odpověď. Chystám se hned po Novém roce k ortopedovi a na běžnou gynek.prohlídku, ale zajímá mně názor i dalšího odborníka.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Ilo! Ukončit těhotenství je možné jakmile je plod zralý a má dostatečnou hmotnost, jinak hrozí dítěti komplikace, které ho mohou poškodit na celý život. Vzhledem k tomu, že čekáte dvojčata, která mívají menší hmotnost se obávám, že rodit před 36.-37. týdnem by pro zdraví vašich dětí nebylo vhodné.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: