3títná žláza mi dáva uskladnění na oči

Dobrý den, mám zvýšenou štitnou žlázu, kterou mi zjistily před 8 lety. Nedávno jsem byla na vyšetření u svého lékaře a diagnoza zní : relaps imunogenní hypertyreozy GB typu. Laboratorní výsledky : S-TSH 0,26 mU/l, S-fT3: 3,17 pmol/l, S-TRAK 37,26. Sono štítné žlázy : perenchym obou laloků v obvyklé lokalizaci hypoechogenní s hrubou echotexturou, ale bez ložiskových změn, velikost laloků: pravý 20x19x59 mm, levý 20x18x45 mm,isthmus 4 mm. Nyní beru : Thyrozol 10 2x1, Euthyrox 50 1/2 tabl. ráno. Doktor mi doporučil jít na operatické odstranění(TTE), protože mi to dává uskladnění na oči.Chtěla bych vědět jestli ta operace je nutná, zda po operaci budou ovlivněny jiný orgány?Chtěla bych poradit nemocnici v Praze kde bych tento zákrok mohla podstoupit.Předem moc děkuju za váš čas a snahu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v případě recidivy tohoto onemocnění je opravdu operace vhodným a doporučovaným řešením. Za prvné hrozí kdykoliv v budoucnu další a další recidivy a každá z nich může mít horší průběh, než ta předchozí a za druhé, což může být velice závažné, hrozí poškození očí. To může být bohužel nevratné s trvalým postižením zraku. Štítnou žlázu výborně operují na ORL klinice v Motole, pak například na Homolce nebo nyní nově také na ORL na Karlově náměstí, kde se tomu věnuje pan doktro Svárovský. Příjemný den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: