Abnormální pohyblivost penisu v oblasti kořene při erekci

Přeji hezký den, Se svým "problémem" jsem již oslovil několik urologů, nejdříve jsem se snažil osobně, později již jen telefonicky, a to s pravidelným výsledkem, že s tímto nemají žádnou zkušenost. Výše uvedené, tedy penis výborné erekce, pouze jaksi s exktrémní pohyblivostí v oblasti kořene, kdy se nejdná o induraci penisu mně provází celým životem, přičemž v sexuálním životě mi to nepůsobilo sebemnší problém. Snad jediným ukazatelem toho, že něco není v pořádku mohlo být v poslední době zhoršující se močení, kdy jsem největší potíže zaznamenával v noci a po ránu, naopak nejlepší to bylo po delším sezení, případně po jízdě autem. Vše vyvrcholilo před měsícem, kdy jsem v souvislosti s podezřením na neuroboreliozu abslovoval lumbální punkci,a poté strávil 4 hodiny v leže na břichu a další dvě hodiny na zádech, akutní retencí. Následně zaveden PMK, po 10 dnech cistokopie negativní, opět PMK vyjmut po 6 dnech pro nesnášenlivost (zejména působil potíže při nočních erekcích kdy špička penisu narážela na konec PMK,obtékání moči, infenkce, bolestivost penisu v oblasti kořene penisu, při prvním PMK masivní krvácení,močový katetr průchozí pouze v leže, při určité poloze penisu). Po vyjmutí PMK mikce bezproblémová (vlastně takovou ve svém životě nepamatuji) ve dne i v noci. postupně se však zhoršuje, v noci nucení na močení, podaří se však třeba až na druhý třetí pokus, po ránu opět močení horší, rezidia v ranních hodinách v rozmezí 50-80 ml (sono). UFM třetí den po vyjmutí PMK v ranních hodinách q max 16ml/s, vymočený objem 497ml, rezidium 80 ml. Rezidium v odpoledních hodinách po delším sezení a následné mikci 0ml. Až do pátého dne po vyjmutí PMK byla erekce bez výše uvedené "poruchy" tedy penis nebyl v žádné své části ochablý, či abnormálně pohyblivý. Postupně se vše vrací k dřívějšímu stavu, tedy jak erekce s výše popsanou pohyblivostí v oblasti kořene(což mně nikterak po sexuální stránce netrápí) tak noční retence s bolest v podbřišku a následné dopolední rozmočování. Pokud si nahmatám močovou trubici v oblasti kořene penisu když ležím příp stojím tak mám pocit, že v ohbí penisu je tato zalomena prakticky o 180 stupňů a můj laický pohled na věc je takový, že právě zde je to místo, které způsobuje mé potíže s retencí moči. Samotný dotaz zní, zda jste se někdy setkal s takovouto anomálií či poruchou, a to podstatné, jaký je Váš názor na možnosti léčby? Chápu, že nejlepší radou je navštívit urologa, ale to jsem učinil již několikrát marně, bohužel jsem setkal i s posměchem, takž zbyky energie šetřím pro někoho erudovaného. Jeden ze závěrů byl neourogenní měchýř, ke kterému se staví neurologické konzílium na základě výsledků MR páteře (byť je zde jistý nález) odmítavě, syndrom kaudy vyloučen. Osobně se přikláním k názoru, že se nejedná o neuro problém, neboť ten by nebyl tak vysoce vázaný na denní dobu, přesněji řečeno na rozdíly v poloze těla (sed/stoj/leh) a tomu odpovídající tvar močové trubice u kořene penisu. Omlouvám se za obsáhlost dotazu, a předem děkuji za Vaši odpověď Robin

Odpověď odborníka:

Dobrý den, potíže tohoto typu mohou být způsobeny obstrukcí močových cest nebo špatnou funkcí močového měchýře. Obstrukce byla zřejmě vyloučena cystoskopií. Funkce měchýře lze vyšetřit urodynamickým vyšetřením. Nějakou pohyblivost a pocit zahnutí asi nebude relevantní pokud není problém v sexuálních funkcích a jedná se o dlouhodobý problém - i toto by urolog dokázal při vyšetření zjistit.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: