Absces na stehne

V kvetnu se mi udelala na vnitrni strane stehna u zily na dotek citliva bulka. Lekar mi sdelil, ze se jedna o absces a predepsal ATB mast Fucidin. Asi po 14 dnech bulka zmizela, zustal ale po ni tmavy flek s cernou teckou uprostred. Mam znovu navstivit lekare nebo zopakovat uzivani Fucidinu? Je to nakazlive? Dekuji

Odpověď odborníka:

Každý větší absces je třeba vypustit - jedná se o kapsu naplněnou hnisem. Pokud vám pomohla mast Fucidin, jednalo se pravděpodobně jen o povrchový zánět. Bude nejlepší, navštívíte-li lékaře, který vás prohlédne a navrhne případnou léčbu.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x