Absces kůže

  • Dotaz od: Vítězslav
  • Publikováno: 26.7.2013
  • uLékaře.cz

Stala se mi taková nepříjemná věc, že jsem se relativne hluboko pořezal nožem na prstu. Bylo to v zahraničí tudíž jsem použil pouze náplast a rána mi po pár dnech zarostla. Dnes mam na prstě menší bulku, na internetu jsem si našel že jde o absces. Docela jsem se lekl informací, že může dojít k otravě krve nebo flegmóně. Chtěl bych se zeptat jestli mám jít k nějakému lékaři a jestli ano tak k jakému(obvodní, kožní ..?) Děkuji

Odpověď odborníka:

Pokud zůstane pod kůží cizí těleso (např. kamínek, tříska) absces (hnisavá kapsa) se může vytvořit. Je doprovázen kromě lokálních obtíží (bolest, zarudnutí, vyklenutí) většinou i celkovými příznaky s horečkou. Může se ale jednat i o jizevnaté změny, které mohou dojem abscesu vytvářet. Proto, pokud máte obtíže související s abscesem, jak jsem je popsala výše, navštivte praktického lékaře. Pokud obtíže nemáte, bude se jednat spíše o jizevnaté změny po poranění.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Jak zhubnout (3. díl)
Články: Jak zhubnout (3. díl)
Aby člověk zhubnul, je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: