Abstinenční příznaky, strach z deliria tremens, jsem v zahraniči´

Dobrý den, je mi 22 let a momentálně studuji v Thajsku. S alkoholem mám problémy cca 3 roky po rozchodu s přítelem. Nyní jsem pár týdnů v zahraničí a abych mohla usínat, kupovala jsem si několik piv. Posledních deset dní jsem zapíjela svůj strach ze tmy a stesk 40% rumem a to i v množství 4 deci. Nikdy jsem tolik tvrdšího alkoholu předtím nepila, ale teď každý den. Dokonce se mi vždycky odpoledne třepaly ruce a musela jsem si dát další. Po jedné velké kocovině (předtím jsem po požití moc bolest neměla), jsem si řekla dost. Je to třetí den a druhá probdělá noc. První den, kdy jsem se rozhodla, že další dávku už nezopakuji se objevily obrovské žaludeční křeče, nemožnost spánku, třes. V noci se žaludek uklidnil, ale přidala se zimnice, která se střídala s pocením a horkem. Další den jsem zase nemohla spát a když už, tak třeba jen na dvacet minut a pak další hodiny to nešlo. Nemám chuť na žádné jídlo. Jen bych se potřebovala vyspat, ale nejde to. Bojím se, že začne deliriǔ tremens a já to v cizím prostředí nezvládnu. Nyní si všechno pamatuji, vnímám, nemám halucinace. Spiš pocity neschopnosti kam až to mohlo zajít a kam až jsem to nechala zajít. Stále doufám, že je to jen delší kocovina a tento stav zvládnu. Pořád si o sobě nemyslím, že bych byla troska. Děkuji za přečtení dlouhého dotazu. (Někdy se mi zvlásť na obličeji a zádech tvoří červené fleky).

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ideální by bylo obrátit se tam na evropského lékaře. Nyní se do Thajska hodně jezdí, tak se tam podívejte, zda poblíž není český, nebo evropský lékař. Jinak doporučuji být neustále s někým v kontaktu, kdo je důvěryhodný a případně Čech, nebo Evropan, jednak Vám to zajistí klid a jednak je někdo na blízku. Nepíšete jak dlouho to trvá, myslím ten nepříjemný stav? Jinak doporučuji absolutní abstinenci a to navždy, ideální by bylo, kdyby jste mohla do Čech zpět co nejdříve. Jinak, je nutné absolutní abstinence, maximum nealko tekutin, dostatečnou stravu a vitamíny. Co se týká léků, nemohu Vám na dálku poradit a nejsem lékař, ale adiktolog. Držím moc palce, pokud by byl nějaký problém, napište na cprdropin@gmail.com . Jste mladá měla by jste to zvládnout, jak se dostanete do Evropy je nutné zvládnout úzkosti a to jak medikací, tak psychoterapií. Zdraví a drží palce Mgr. Simona Sedláčková

Mgr. Simona Sedláčková
Mgr. Simona Sedláčková

Specializace: Adiktologie
Pracoviště: Centrum pro rodinu a Adiktologická ambulance, Drop In o.p.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Alkohol | Od: Ondřej007 | 15.10.2015 01:26
Ivano, přejel mi mráz po zádech po přečtení
tvého dotazu. Snaž se dostat se co nejdříve
domů do ČR a dojdi k lékaři, dá ti nejspíš prášky
na uklidnění - jako prevenci proti epileptickým
záchvatům a deliriu a poté ti pravděpodobně
doporučí léčbu závislosti.
Byl jsem ve stejné situaci pár let zpět, v 26, teď
abstinuju. Rád ti pomůžu, vím jaký je to peklo.
Pokud bys chtěla poradit nebo se zeptat, ozvi se.
U rodiny i přátel v téhle situaci člověk často
nenajde pochopení, spíš naopak.
Držím palce ať to zvládneš!
Ondra, garrone2010@seznam.cz
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: