Akutní tonzilitida ns - odstranění krčních mandlí

Od ledna aktivně sportuji - 4 až 5x týdně (běh, posilovna), abych snížil cholesterol = nyní na hodnotě 6.04. Váha je nyní 98kg. měřím 189cm. Od ledna jsem měl 4x nemocný krk. Vždy s návštěvou lékařky, která mi říkala, že to na angínu není. Vždy jsem se z toho po 3 týdnech nějak dostal. Od dubna se vše zhoršovalo a vyvrcholilo koncem června na ORL, kde mi nasadili antibiotika 1,5 mil Penicilinu na 10 dní - měl jsem betahemolitický streptokok na tři kříže. Ta jsem dobral a šel do práce. Po 14 dnech - koncem července - děcka onemocněla a já dostal zelenou rýmu. Šel k lékaři na ORL (zrovna na kontrolní výtěry po prvních antibiotikách) a na ORL opět zjistili betahemolitický streptokok na tři kříže. Dostal jsem na 10 dní Xorimax a s diagnostikou na Akutní tonzilitidu NS. Po 4 dnech po dobráná Xorimaxu jsem byl opět v nemocnici - tentokrát jinde, protože na ORL mají dovolenou - a tam dělají kultivaci, aby zjistili, zda-li dostanu opět antibiotika. Během celé doby jsem neměl horečku, na nic jsem nikdy netrpěl, nemám alergie, nekouřím. Jsem dost unaven z práce a asi ta zátěz na organizmus s děckama a rodinou vzala za své. Dotaz zní: Je možné moje mandle ještě nějak doléčit a zachránit? A nebo je lepší přistoupit k jejich ostranění? Lékař na ORL je názoru pro odstranění. Všichni ostatní lékaři říkají, že není důvodu, když nikdy nebylo CRP vyšší, než 8 a nebyly zvýšeny hodnoty bílých krvinek při krevních obrazech od dubna. Sám si dávám nyní prinznice, teplé čaje. Vezmu si i nyní 14 dní volna. Už od čevnence nesportuji a šetřím se. Mám v tom pokračovat a nebo se netrápit, nechat si odstranit mandle a čelit, že bez mandlí mohu mít záněty plic? Případně jak prakticky je vůbec možné doléčit mandle po antibiotikách? Existuje najaké rada či bilina, co pít, kloktat, stravovat se? Nechce se mi věřit, že by to nešlo. Díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, odstranění mandlí nic neřeší. Navrhuji vám podstoupit imunologické vyšetření k odhalení příčiny opakovaných infekcí, po imunologii, kde vám navrhnou další postup z oblasti klasické medicíny, bych já osobně volila i homeopatii, která je vhodná právě pro tento druh opakovaných obtíží jako doplňková léčba. Může vám pomoci posílit celý organismus, samozřejmě s vaší aktivní pomocí :o)...kdy byste měl přehodnotit svoje životní priority, zvolnit tempo a zkusit se více věnovat koníčkům a relaxaci. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Dotaz | Od: Petra | 9.3.2014 13:52
Mě by zajímalo jestli mohu pár dní po odstranění krčních ma ndlí kouřit.
reagovat
re:Dotaz | Od: Poradna uLékaře.cz | 10.3.2014 12:54
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosíme Vás, abyste dotaz
zkopírovala a vložila jej přímo do poradny na těchto
stránkách: http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat. Děkujeme
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: