Alergie na lepek...?

Vážená paní doktorko, můj problém je trochu více rozepsán, za což se omlouvám. Vše začalo asi před třemi týdny, kdy mě začaly bolet oči. Do toho se následně přidala únava a špatný spánek. Nejhorší bylo, že mě začaly bolet klouby, hlavně na prstech na ruce, pravý kotník, záda. Někdy ta bolest byla tak šílená, jako by mi je někdo lámal, jako by mne srazil autobus. Pak mě začala bolet hlava, či spíš tlak na temeni a zátylku, tlak se přenášel i do uší a očí, začal jsem trochu hůř vidět. Ten tlak byl permanentní a dost nepříjemný (na CT hlavy a páteře jdu za týden). Minulý pátek se k tomu přidala i bolest břicha – v okolí pupku a napravo od něj, od podžebří níž. Od neděle trpím zácpou a bolest se změnila v tlak, který krom zmíněných míst postupuje i do pravého boku a zad. Takže jsem po většinu času docela nafouknutý. Když už se konečně vyprázdním (pomoci senného čaje), tak se tlak opět změní v píchání, do doby, než se opět najím, pak to zase permanentně tlačí a v noci i kvůli tomu nemůžu moc spát. Stolice je normální barvy, bez krve, teplotu nemám, uzliny zvětšené nejsou, pocity na zvracení občas jsou, ale nezvracím, chuť k jídlu je (poměrně velká). Poslední dny se ale stav docela zhoršil, mívám mžitky před očima, jsem malátný, udělaly se mi koutky na ústech, které docela řežou, pociťuji na těle i takové pocity řezání, mravenčí mi končetiny, jazyk i v hlavě (takový divný pocit, jako by v ní proudila nějaká tekutina, neumím to přesně popsat), docela se potím, dnes jsem si vzal polévku (zahuštěnou moukou) a okamžitě mě to „uspalo“, prostě se mi podlomila kolena a já odpadl do postele, opět se mi začaly dělat mžitky před očima, cítím brnění na bříškách prstů na rukou… Myslíte, že by to mohla být alergie na lepek? Dříve jsem občas podobné problémy měl (zvláště "zlomené klouby", dokonce i ve větší intenzitě), ale vždy to např. po týdnu ustoupilo, nyní to trvá už třetí týden. Předem moc děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den ja bych Vám doporučila při tak popsaných potížích vyhledat lékaře, laboratorní vyšetření k vyloučení infekce a dle toho pak další postup, který určí lékař. Neodkládala bych to, můžu-li doporučit. S pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: