Alkohol a antibiotika

Minulý týden ve středu mi byly vytrhnuty dvě osmičky. Dostala jsem antibiotika duomox, které jsem dobrala dnes v úterý ráno (1 tableta po 8 hodinách). V dolní čelisti se mi však objevila bulka (prý nehnisavá, jde snad o nějaký "tuhý infiltrát", který by měl sám zmizet), a dostala jsem pro "sichr" další antibiotika (Dalacin C 300), s kterými navazuji. Je zde 16 tablet, tudíž bych je měla dobrat až v sobotu, jenže v pátek je velká oslava, kde bude alkohol...Chtěla jsem se zeptat, zda je možné vysadit ANT dříve (dobrat ve čtvrtek, abych nechala rozestup 24h před požitím alkoholu), když bych je vlastně brala už 8 dní (sice dvě různá, ale nevím, jestli se to počítá "dohromady"), nebo zda li vadí, že bych ty druhé tím pádem brala pouze 3 dny místo 6. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Hezký den Terezo, bohužel antibiotika Duomox a Dalacin jsou naprosto odlišná, na odlišné spektrum bakterií, jinak fungující. Čili kdybyste nyní vysadila Dalacin dříve, riskujete vznik bakteriální rezistence a také přetrvávání oné "bulky". Alkohol společně s těmito antibiotiky skutečně doporučen není, tedy Vám doporučím nadále pokračovat v užívání antibiotik, večírku se zúčastnit, ale bez pití alkoholu. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x