Angina

Dobrý den, moje šestiletá dcera před vánocema prodělala angínu, která se projevovala pouze silným kašlem, bez teplot. Užívala Augmentin. Kašle stále stejně, dnes jsem se jí podívala do krku a má v něm znovu spoustu bílých flíčků, ale v krku ji nebolí. Málo jí a je taková unavená. Nevím, jestli mám jet na pohotovost, aby dostala znovu antibiotika nebo k tomu není důvod ?

Odpověď odborníka:

Při angině musí být zarudlé a zvětšené mandle, případně bílé čepy na nich. Pokud je pouze zarudlý hltan a mandle jsou čisté, nejedná se o anginu, může to být infekce virová a na tu antibiotika nezabírají. Takže : jestliže dcera má horečky a nález na mandlích, na pohotovost jeďte. V opačném případě, když chybí i bolest v krku, dodržujte klidový režim, vitamíny, při teplotách Panadol. Pokud by tyto obtíže do pondělí neustoupily, navštivte lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: