Artrosa

Dobrý den. Je mi 52 let. Pro dlouhodobé bolesti kolene a několikanásobné punkce výpotku jsem absolvoval Artroskopii kolene. Zdravotní záznam z artroskopie zní: dg. OCH IV. st med odd kolenního kloubu vpravo, LMM v CA a RA AS revize kolenního kloubu vpravo, vnitřní meniskus s degenerací zadní ½, provedena parciál med ME, nitrokloubně četné degenerat změny, osteofytární změny, defekt chrupavky je v med oddíle na kondylu tibie i femoru, shaving lůžek, návrty subchondrál kosti, egalizace interkondyl plik, pivot vyznačen v nepřehledném terénu křížových vazů, nelze vyloučit insuficienci LCP. Po provedené artroskopii jsem čtvrtý den dostal bolesti do lýtka. Dg. Lebothrombosis v.fibularis I.sin. 180,2. Po devíti dnech hospitalizace v nemocnici (Fraxiparine a Warfarin) absolvuji ambulantně kontroly krve a nastavení Warfarinu. V současné době INR 1.73. Jak by měla léčba kolene nadále pokračovat? Jaké léky nebo metoda léčby by měla být použita? Jak dlouho léčba bude trvat? Děkuji za konzultaci.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, další léčba bude pravděpodobně probíhat jako rekonstrukční operace. Záleží ale na velikosti poškození, může to být opět pouze artroskopicky nebo ale také "normálně" s velkou operační ranou. Co se délky terapie týče, je to opravdu těžké odhadnout, záleží na mnoha okolnostech. U Vás je to navíc ztížení trombózou. Hezký den.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: