Artrosa kolen a bolest stehenních svalů

Vážení, prosila bych o radu. Trpím osteoartrozou a artrozou kolen.Zatímco artrozu mám asi docela dobře zaléčenou, protože v klidovém stavu mě kolena nebolí vůbec /beru piascledine/, mám velké problémy s bolestí stehenních svalů a to hlavně v noci, zvláště po nějaké denní námaze. Námahou myslím docela obyčejnou chůzi. Od pana doktora mám doporučené některé prášky /např.panadol, brufen/.Atrilom, který mi předepsal, jsem odmítla vzhledem k vedlejším účinkům, uvedeným na příbalovém letáku. Prosila bych o zprávu, co by bylo nejlepší proti bolestem tohoto druhu,pokud možno bez takto dramatických vedlejších účinků. Jsem přístupná i alternativní léčbě, pokud ovšem nějaká je. V poslední době /snad díky počasí/, to bolí bez prášku opravdu hodně. Nechci si brát volně prodejné léky často/zatím jsem brala jenom jednu tabletu/, ale nyní mi účinek vydrží tak 4 hodiny.A zbytek noci pak nemohu spát. Mnohokrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Otázka je zda Vás svaly bolí v souvislosti s kolenními klouby -může se jednat i onemocnění kyčlí nebo bederní páteře. Artrilom patří k méně nebezpečným lékům, z alternativní léčby je to na prvním místě samozřejmě rehabilitace - magnetoterapie, ultrazvuk, laser popřípadě můžete zkusit homeopatika.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x