Astma

Dobrý den, chtěla bych se na Vás obrátit z otázkou, cože mi to vlastně je. Léčím se na alergologii na astma, ale moje projevy nemají nic společného s vnějším okolím, jako že bych chodila po louce a to způsobilo moje zhoršení. Moje záchvaty se dějí mimoděk bez příčin a začínají trnutím rtů přes dásně až k dýchání. Taky se mi u toho začnou třást ruce. Cítím se unavená. Jsem jakoby stále nadechnutá, protože při výdechu mě bolí na hrudi. Mám také pocity na omdlení. Budu ráda za odpověď, děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Asthma bronchiale a záchvaty dušnosti a kašle nemusí být nutně vázány na pyly tráv, nebo květů, ale je to soubor příznaků, které dohromady nám dají tuto diagnózu. Projevy astmatu jsou typicky záchvatovitého kašle, nebo sípavého dýchání, úleva nastane po podání léků na astma, nemusí být ani pozitivní protilátky v krvi, které jsou typické pro alergiky, taky nemusí být vysoký počet eozinofilů, ani pozitivní kožní testy.... Ale pokud jste léčená alergologem, tak si myslím, že vaší diagnozu i léčbu pečlivě zvážil. Jak popisujete svoje potíže, možná bych zvážila vyšetření na tzv. tetanii - souvisí s metabolizmem vápníku a taky by asi stálo za to vyšetření fyzioterapeutem a následná fyzioterapie a cvičení, relaxační techniky, joga - naučí Vás správně dýchat. Skuste doplnit hořčík a viamíny skupiny B.

MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská
MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: privátní ambulance TRN Kroměříž

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x