Astma u dítěte

Dobrý den,mám ročního syna astmatika.S astmatem se potýkáme od tří měsíců.Po celou dobu bere SERETIDE 25/50 dvakrát denně,nyní podruhé během léčby nasazen SINGULAIR 4mg.K krevních testech mu nevyšel pozitivní žádný z testovaných alergenů.Co tedy jeho obtíže vyvolává?Genetická zátěž je nulová.Starší dcera měla v batolecím věku podobné potíže,po lázeňské léčbě(Kynžvart) je nyní dva roky bez potíží i bez terapie.Syn je jinak veselé,prospívající dítě.Nyní už téměř nemá stavy dušnosti,pouze velmi časté rýmy,po kterých přichází zcela pravidelně bohatý nález na průduškách a častý kašel.Co mohu kromě obecných věcí(úklid,větrání,zvlhčování,otužování) pro děti ještě udělat?Je možné,že i když je u syna průběh daleko dramatičtější a nemoc se objevila dříve mohou se obtíže s věkem mírnit?Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, opravdu se může s růstem dítěte stav podstatně vylepšit, je možné, že má spíše "zvýšenou pohotovost" průdušek ke zůžení a v praxi se to projevuje jako asthma. Asthma nemusí být ale jen alergického původu, důvodů je hodně a navzájem se kombinují, nejčastěji se uvádí znečištěné prostředí, ve kterém žijeme. Proto se tolik doporučují klimatické pobyty / jeskyně - existuje pro větší děti terapie pomocí foukání na píštalky, moře, hory, v současnosti je trend pobytu v solných jeskyních /. Je jistě nutné, pomoci chlapci překlenout potíže léky, chodit na sledování do příslušné ambulance, ale časem se mohou potíže minimalizovat a lékaři léky potom i snížují. Je ale velmi vhodné sezonně, když začnou problémy s infekcemi, poradit se s ošetřujícím lékařem vždy o speciálním postupu - hleny v průduškách zhoršují stav a více dráždí k asthmatickým potížím, někdy je nutné na přechodnou dobu anti-asthmatickou léčbu navýšit.. To už je na vaší komunikaci s pediatrem, který vám jistě rád individuálně poradí. Ještě mne napadlo, pokud byste měla kladný přístup k homeopatické léčbě, je vhodné ji zvážit, protože v některých případech velmi dobře působí - podpůrně, a protože působí hodně do hloubky, i léčebně. Musíte ale předem počítat s dlouhodobostí léčby, u dětí se ale vždycky vyplatí zkusit i tuto alternativu. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: