Atopicky ekzem

  • Dotaz od: anna mizicova
  • Publikováno: 1.5.2010
  • uLékaře.cz

mam 4 leteho syna on pul roka ho mazu lokoidem vim ze to je hormonalni mast atd.a nevim ci ho mam furt mazat?nenarusi mu to jeho vyvoj nebo tak neco?

Odpověď odborníka:

1) Locoid je velmi slabá kortikoidní mast, takže pokud dítě nemažete denně a na velké plochy těla, nemusíte se obávat nežádoucích účinků. 2)Jestliže Locoid nezabírá a vy musíte ekzém ošetřovat často a dlouho, pak je jistě na místě zvolit účinnější preparát, který by zabral v kratší době . 3)V tomto věku je již možné používat i nekortikoidní protizánětlivé masti , požádejte ev. o to vašeho kožního lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: