Atopický ekzém v těhotenství

Dobrý den, jsem na konci 17.tt těhotenství a před týdnem se mi na předloktích, loktech a v podkolenních jamkách objevil atopický ekzém. Na ten jsem trpěla i v dětství, tehdy mi na něj zabral propolis. Nyní jsem navštívila kožní lékařku, která mi předepsala slabé kortikoidy, ale varovala mě, že s ohledem na těhotenství nelze mazat mastičku dlouhodobě. Jelikož se ale bojím, že problém se po domazání brzo vrátí (jelikož jej vyvolaly hormonální změny v těhotenství), váhám, jakou alternativu zvolit. Mám k dispozici propolisovou tinkturu od včelaře, ale nejsem si jista, zda v těhotenství včelařské produkty mohou být bez obav používány. Také mám k dispozici doma vyráběnou konopnou mast (vyrábí matka přítele z vlastního konopí a vazelíny nebo sádla), zde mám ale zase obavy z vlivu THC na plod, když je rozpustné v tucích. Myslíte, že jsou obavy na místě? Je některá z variant z Vašeho pohledu lepší nebo horší, případně existuje něco neškodného, co byste mi doporučil? Moc děkuji předem za odpověď, raději dám na názor odborníka, než rady na pochybných diskusních stránkách...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mám i dermatologickou atestaci. Atopický ekzém je onemocnění, které často má si svůj genetický odklad. V podstatě by jste neměla jíst dráždivé pokrmy ( pepř, pálivá paprika a další), popíjet čaj obsahující medunku a levanduli ( působí i proti svědění), nepřejídat se, nepít tvrdé alkoholické nápoje ( jsou před námi Vánoce), opatrně s kofeinovými nápoji, propolis opatrně můžete používat zejména tehdy, jde-li o účast mikroorganismů v oblasti ekzematického ložiska, kortikoidní masti raději nepoužívejte!!!, a dejte si od lékaře předepsat ungentum lenientis. Až budete moci po porodu mne navštívit v ordinaci, zavolejte na telč. 606 802 598, 606 802 598, domluvíme se, rád Vám pomohu homeopatickými léky a event. další vhodnou dietou. Jsem soukromý lékař. udělám vše, aby jste byla zdravější a aby vaše děťátko se vyvíjelo co nejzdravěji. V úctě primář MUDr. Jan Miklánek z Prahy.

MUDr. Jan Miklánek
MUDr. Jan Miklánek

Specializace: Rehabilitace
Pracoviště: Studio pro zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alergie může mít podobné příznaky jako nachlazení
Články: Alergie může mít podobné příznaky jako nachlazení
Přichází jaro a s ním...
Když světlo (ne)léčí revma
Články: Když světlo (ne)léčí revma
Lékaři různých oborů, často...
Jak se rozvíjí alergická reakce?
Články: Jak se rozvíjí alergická reakce?
Chcete-li rozumět tomu, co...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Bronchitida (zánět průdušek)
Články: Bronchitida (zánět průdušek)
Pod pojmem bronchitida se...
Bez jaterního enzymu se žloutenka typu C neobejde
Články: Bez jaterního enzymu se žloutenka typu C neobejde
Na ukládání tuku v játrech...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: