Atopický ekzém v těhotenství

Dobrý den paní doktorko, ráda bych se Vás zeptala, zda mohu v době těhotenství (nyní 23. týden) například 1x týdně, třeba na noc, použít mast Elocom. Ekzém hojně promazávám každý den (i 6x denně modrou indulonou), ale cca po týdnu se mi ruce zase zhorší, začnou velmi svědět a kůže je celá napnutá. Je to velmi nepříjemné (zejména to svědění) a musím na to pak neustále myslet. Snažím se vyhnout všemu, co mě dráždí, tj. uklízím i vařím v rukavicích, ale přesto se mi ekzém pořád vrací. Proto vás prosím o radu, zda je vhodné Elocom používat? Mám strach, abych neublížila miminku. Budu ráda, když mi poradíme i nějaké masti, krémy na dlouhodobé promazávání. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud kortikosteroidy používáte tak , jak popisujete, nemělo by se nic stát. Můžete požádat svého lékaře o předepsání ještě slabšího krému.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x