Azospermie

Dobrý den, na vyšetření ejakulátu mi lékař zjistil totální absenci spermií. Po vyšetřeni velikosti varlat mi sdělil, že se zřejmě jedná o neprůchozí semenotvorné kanálky. Chtěl bych se zeptat, zda je možný a vůbec proveditelný chirurgický zásah, který by umožnil průchod spermií, či zda neexistuje jiné řešení na ostranění tohoto problému. Děkuji za zodpovězení.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ptejte se přímo lékaře na odd., kde vám tuto vadu zjistili, podle mých znalostí se tato operace provádí - jde o tzv. mikrochirurgickou operaci, ale musí být technicky možná ( pokud jde o vrozenou vadu, nemusíte mít totiž ani vývodné kanálky založeny ). Opravdu se zeptejte oš. lékaře, jak je tomu u vás a požádejte o event. konzulium na "vyšším" pracovišti, větš. jde o krajskou nebo fakultní nemocnici, kde se těmito vzácnějšími případy zabývají. Tito lékaři vás potom budou informovat - jaká je cesta řešení. Pokud byste chtěl s partnerkou dítě, je možné také užít spec. metodu umělého oplodnění v IVF centru -adresy zde : /http://www.zenska-neplodnost.cz/reprodukcni-centra/ a to metodou odběru spermií přímo z varlete - viz. http://www.stopneplodnosti.cz/lecba-neplodnosti/lecba-muze/chirurgicke-postupy/chirurgicky-odber-spermii-z-nadvarlete-nebo-varlete/. Ale zatím je toto předčasné, informujte se u lékaře a žádejte přesné stanovení vašeho stavu a návrh možnosti řešení. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: