Azoospermie

Dobrý den, s manželem toužíme po miminku, ale u lékaře i při 2. odběru byla manželovi zjištěna azoospermie. Nebyla ale zjištěna žádná příčina. V hormonálním profilu byla zjištěna vysoká hladina cholesterolu - 6.88 mmol/l a taky zvýšená hladina prolaktinu - S_PRL_LIA 0.35 IU/l. Další výsledky např. S_TESTOST_LIA 13.5 nmol/l, S_FSH 2.8 mIU/ml, S_ESTRADIO_LIA 20.0 ng/l, S_PROG_LIA 4.4 nmol/l, S_PSA 0.683 ng/ml. Nyní dostal léky Medocriptine. Myslíte si, že máme nějakou naději na léčbu a možnost přirozeného početí? Případně alespoň bez Mesa/Tesa? (Dárce nechceme). Děkuji za trošku naděje...

Odpověď odborníka:

Pokud se podaří farmakologicky zvládnout tu hyperprolaktinémii, mohlo by dojít ke zlepšení spermiogramu, aby bylo možné provést alespoň inseminaci.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x