Balanopostitis-podezření na kandidozu

Od 26.4.2014 se léčím na balanopostitis-genitál- zarudnutí-hnis. Mám oslabený imunitní systém. V r. 1998 jsem byl dán do plného invalidního důchodu - únavový syndrom těžkého stupně. Uvedenou kvasinkovou nemoc léčím a stále není ukončena. Zarudnutí již téměř zmizelo. Mám podezření, že se mi kvasinky rozmnožily do celého těla. Moje subjektivní příznaky jsou: Únava, dříve pravidelná ranní stolice, nyní jednou za dva i tři dny, někdy průjem. Bolesti v krku, ráno bílý povlak na jazyku a vykašlávám hlen. Pálení očí, dělá mi problém čtení - televize. Mám podezření, že to mohou způsobovat kvasinky. Jak si mám zajistit vyšetření, abych měl jistotu, že nejde na př. o Kandidózu? Na koho se mám obrátit, jaký lékařský obor? Děkuji. S pozdravem Vladimír.

Odpověď odborníka:

Pane Vladimíre. Platí, že jakýkoliv zdravotní problém je vhodné řešit zprvu s tím lékařem, který zná nejpodrobněji Váš zdravotní stav - to by měl být Váš praktický lékař, doporučuji tedy obrátit se na něj. Na nutnosti jakýchkoliv specializovaných vyšetření i na tom, kde by se tato vyšetření měla odehrát, se domluvte s ním. Není rozumné vyhledávat specializovaná vyšetření "na vlastní pěst". Ve Vašem případě bude nutné především rozvážit jiné možné příčiny potíží - nabízí se řada možností daleko pravděpodobnějších, než "celková" kandidóza - a podle toho řídit další postup. Přeji brzké zlepšení stavu!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: