Blokáda krční páteře, svalstva a kloubů, neurologické potíže

Hezký den, chtěla bych poradit. Zlobí mě krční páteř a jiné potíže údajně k tomu spojené. Asi měsíc a půl se potýkám s blokádou krčního svalstva a mezi lopatkami, ramen, spazmy svalstva. Cítím někdy až pálení v oblasti lopatek, šíje až směr do hlavy, k tomu rozostřené vidění, mírná motolice, při chůzi občas jak na houpačce a přidali se nepatrné bolesti kloubů na prstech a svalů paže, jakoby namožené. Mám obavy z nemocí, tak mě občas přepadne mírná panika. Lékař mi předepsal rehabilitace a nic víc. V polovině ledna jdu na kontrolu. Z mé iniciativy jsem si oběhala očního lékaře a příští týden se chystám na neurologii, také z mé iniciativy. Mám jít ještě znovu na oční vyš. OCT. Mám menší nález z vyšetření zorného pole. Lékařka mě uklidňovala, že na toto vyšetření jde většina lidí, kteří byli poprvé na vyšetření zorného pole. Většinou takový nález měli také a přesto byli v pořádku. Tak se snažím být v klidu. Podobný problém s krční páteří jsem měla před necelým rokem, ale jen mírné motolice. Tenkrát rehabilitace byli přeplněné, tak jsem čekala i tři týdny na další cvičení. Tenkrát na neurologii mi doktorka dělala sono krčních tepen do mozku a bylo to vše čisté. Obtíže trvali 3 týdny. Také jsem se snažila cvičit sama. Nyní jsem ji cítila už v září, ale jen pár dní bez obtíží. Jen bolelo za krkem. V říjnu jsem celý měsíc haprovala s nastuzením a začátek listopadu zánět moč. měchýře - antibiotika. Nikdy jsem zánět neměla a nastuzená jsem byla sotva jednou za rok . Už týden před zánětem mi můj lékař dělal na mou žádost po dlouhé době vyšetření celkové / základní / krev, moč - výsledky vzorné dle lékaře. Neužívám totiž žádné léky, jen bylinky. Až na ta zmiňovaná antibiotika po letech. Ale už těsně před zánětem se mi záda hodně rozbolela- šíje,lopatky,ramena,rozostřené vidění a to každý den několik hodin. Už jsem zoufalá. Jak už je to delší dobu, začíná více stres. Do toho všeho poslední dva týdny cítím paže - klouby, svaly - většinou večer v klidu. Ale spím dobře a ráno, dopoledne je mi fajn. Obtíže jsou až spíš v odpoledních hodinách. Snažím se sama cvičit opatrně opravdu každý den jogu. Zdá se mi to o malinko lepší až na ty svaly a klouby na rukou. To naopak cítím víc. Bylo mi řečeno, že to je na delší dobu a dokud mi to neodblokují, obtíže potrvají. Cvičením tomu samozřejmě můžu pomoci. Může to být vše od krční páteře? Můj lékař mi řekl, že jsem trochu citlivější, takže to může být vše ze stresu. Dají vám prášky na zklidnění a nashledanou. Takže dokud si nevyběháte sama věci, které potřebujete a chcete chránit své zdraví, obdarují vás lékama na nervy. Hlavně že apelují na to, aby každý preventivně opravdu chodil na preventivní prohlídky. A když už jdete a máte obavy, abyste přišla včas, dají léky na uklidnění, které samozřejmě též nechci brát. Děkuji předem za odpověd. Hana

Odpověď odborníka:

Milá paní Hanko.. Lidskou bytost není možné rozdělit na tělesno a duševno - proto lidé vnímaví, citliví, pečliví - tak, jako Vy, - mají často také zvýšenou schopnost reagovat na určité změny v oblasti těla. Pravděpodobně citlivěji pociťujete "řeč" svých orgánových systémů. "Léky na uklidnění", které Vám lékař doporučil, nejsou spojeny s nálepkou "blázna"- jejich aplikace je velmi častá právě v ambulancích pro léčbu chronických bolestivých stavů. Je chvályhodné, že se sama aktivně podílíte na péči o sebe sama - určitě by to tak mělo být u nás všech..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Krční páteř | Od: Ludmila Malinová | 22.7.2015 20:52
Dobrý den paní doktorko.Nezlobte se že vás obtěžuji našla jsem vás na internetu.Mám takový problém ten nastal,před dvěma měsíci tedy v květnu.Zemřela mě maminka a všechno začalo.Od smrti mé matky mě neustále bolí krční páteř ramena někdy i hrudník a pod žebrama.Múj lékař mě vyšetřil nic nenašel obvodí lékař prej je to nervového púvodu napsal mě neurol ten jsem vybrala ale vše je zpět.Měla jsem tlak na hraně na úpravu tlaku beru nebilet, trpím na sníženou funkci štítné žlázy.Přidávají se pocity jako slabost prý to jsou nervy.Neurol zabíral na tyhle stavy pocity knedlik v krku adt.Je to prej v mé hlavě.Smrt maminky mě velice zasáhla měla jsem sní hezký vztah Je mě 39 let.Prosím o vaši radu.Předem děkuji a nezlobte se že vás obtěžuji.Chodím k lékaři snad každý týden lékař i zdravotní sestra namne hledí jako na hypochondra,jsem už zoufalá. Ještě chci dodat když otočím hlavou tak mě tam křupne.Dr mě má za blázna poslechl srdce že mám čisté prej jsem ještě hodně mladá na nemoce.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x