Bodavá bolest v hlavě

Dobrý den, čas od času trpívám bodavou bolestí v hlavě, která vystřeluje v levé nebo pravé části a směřuje jako by od oka nahoru do hlavy až k uchu. Této vystřelující bolesti většinou předchází tak asi den předem citlivost tváře na omak, citlivé oko, zejména víčko a někdy je citlivá i oblast kolem nosní dírky. To už vím, že druhý den přijde bodavá bolest v hlavě, která trvá asi 2 dny, potom ustoupí. Bolest mívá různou četnost intervalů - od 30 vteřin, přes 2 minuty, někdy i méně často. Ještě bych chtěla uvést, že dost často trpím oparem v dutině ústní - většinou na horním patře. Nevím, jestli tyto oba problémy mohou souviset s trojklanným nervem nebo ta hlava je spíš od krční páteře. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Marie. Dle Vašeho popisu usuzuji na snížení obranyschopnosti organismu. Je možné,že se na Vás jako na velké části populace odráží i účinek předchozí nebo stávající léčby. Rozhodně bych Vás chtěl varovat před přemírou léků,které tlumí bolest,snižují cholesterol. My lidé bychom měli brát jen léky,které život vyloženě zachraňují (bez nich bychom v krátké době zemřeli anebo byli vyloženě ohroženi na zdraví). Naše zdraví obvykle souvisí s naším životním stylem a mezilidskými vztahy. Zdravá je skromnost, střídmost v jídle dostatek dynamického pohybu a chuť do smysluplné práce. Svědčí nám otevřenost ve vztazích,volné ventilování emocí(pláč, smích,vztek). Jsme zdrávi v momentu,kdy žijeme PRAVDU SVÉHO SRDCE. Imunitu můžeme zvýšit otužováním-například saunou,každodením pobytem venku,nejlépe v přírodě. Prospívá nám řád v naší každodennosti,dostatek spánku. Ke zvýšení imunity mohou posloužit i speciální příprvky- Echinaceová tinktura,Colostrum a podobně. Vaše potíže by zasloužily i podrobné vyšetření pohybového systému. Myslím si,že by Vám ulevila relaxace šíjových svalů: kývače, krátkých extenzorů,fixátorů. Je možné oslovit fyzioterapeuta.Já osobně mám zkušenost,že většina dnešních lékařů včetně těch rehabilitačních nedokáže pacienta vyšetřit ani mu pomoci. Žijeme v době ledabylosti a nadvlády prášků.Pokud šikovného lékaře v okolí znáte,zkuste jej navštívit.Je,samozřejmě,možné vyhledat někoho,kdo ovládá akupunkturu. Z homeopatického šuplíku je možné zkusit přípravek Belladonna 15 CH 5 granulek při bolesti anebo preventivně 1-3 dávky á 5 grn po dobu několika měsíců. O potíže způsobené trojklanným nervem se u Vás nejedná. Přeji Vám úspěšnou léčbu. Se srdečným pozdravem a poděkováním za důvěru Petr Jugas kontakt na mě: mens-sana@seznam.cz

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
+42 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x