Bojove sporty?

  • Dotaz od: Josef Černoch
  • Publikováno: 17.9.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den, mám dotaz týkajícího se bojových sportů jako je kick box. : Asi od 9ti let do 15ti jsem hrál aktivně fotbal, což znamená, podle toho co se říká, že se zkracují šlachy na nohách. Chtěl bych vědět, jestli může mít nějaký větší negativní účinek protahování šlach (kvůli kopům do výšky) a provozovaní kick boxu samotného na moje dolní končetiny, popřípadě jaké? Mockrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud budete trénovat opatrně, svaly budou dostatečně prohřáté a výkopy budete dělat skutečně až po důkladném rozcvičení, pak vám nic nehrozí. Ale kdybyste tu přípravu podcenil nebo cvičil v zimě a svaly a šlachy byly ztuhlé, pak může dojít i k natržení svalu či vazů.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: