Bolesmenstrulace: bol.hlavy,zimnice,bolestivé vyprazdňování atd.

dobrý den při menstulaci mám bolesti, jsou to křeče, problémy při močení a vyprazdňování když začnu jen mírně tlačit, cítím jak se mi celé břicho svírá a bolí, křeče hl. svalstva se stahují,když močím, jako bych nevykonala celou potřebu, zachvilku musím zase a křeče narůstají.mívám zvíšenou teplotu, mám nezdravou barvu, únavu, bolest hlavy a zimnici a někdy pocity na zvracení(jen pocity)jsem velmi slabá, jako by mi něco nedovolilo dýchat, dýchám tak na 1/3 dechu, prostě dychotám. často jsem provozu neschopná, pomůže mi jednorázová dávka Algifenu 84kapek, která zabere asi do hodiny a půl. Jednu dobu jsem zkoušela bylinu FRUCTUS AGNI CASTI (Drmek plod)měl by částečně nahrazovat antikoncepci, někdy to i zabralo, dostala jsem od doktora předepsané Jangee antikoncepci(placebo jsem nebrala)ale bojím se těch léků,sice trochu od bolesti pomohly, ale měla jsem z nich ještě větší depresy a sebevražedné myšlenky, které mývám i normálně, ale po měsíci a půl braní těch Jangee to bylo extrémní, tak jsem toho nechala, celý výsledek jsou jen vyhozené peníze, přece nemůžu říct doktorovi že mám depku, to mě pošle na psychyatrii kde zjistí to co už dávno vím i já(šikana v rodině, nechtěné dítě, alkoholické prostředí atd..) Slyšela jsem o vyšetření v Praze, stojí 2000kč, mohlo by mi nějak pomoct? Co když v praze zjistí že je můj problém hormonální, nebude to pak zbytečně vyhozených 2000kč zatím mě nic jako cisty nenašli, ale doktoři u nás v kraji nemají dobré reference, někdy dostanu sama od sebe kvasinkový zánět, není to po sexu z někým, když nemám např 3 roky žádného partnera. Celkem za život jsem měla kvasinkový zánět 3x a je mi 25let. Přece nemůžu po zbytek života chodit pokaždé zhrbená a svíjet se na posteli v křeči nebo se dopovat opiáty. Nejlepší lékař v okrese má plno a nebere ani když k němu příjdu s prosíkem. Kromě ultrazvuku jsem nikde nebyla, někde jsem slyšela že je dobré se vyprázdnit než jdu k lékaři, ale často trpím zácpou, takže vyprázdněná jsem nebyla. Mám jít do té Prahy nebo je to zbytečné? Jsou tam opravdu pečlivý? Co mi můžou zjistit, nebo se zeptám jinak, víte někdo co mi je? Díky Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte sebevražedné myšlenky a deprese, návštěva psychiatra by pro vás byla skutečně vhodná. Není to žádná ostuda, naopak, vhodná cílená terapie výrazně sníží tyto obtíže, či vás obtíží zcela zbaví. Stejně tak byste měla být důkladně vyšetřena gynekologem. Příčina bolestivé menstruace může být různá, jako příklad mohu uvést např. endometriozu. Nevidím jako nutnost být vyšetřovaná v Praze, jistě i ve vašem kraji jsou pečliví lékaři.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Menstruace a gynekologie Chtěla jsem se zeptat, zda mohu jít na...
 
Naposledy čtené: