Bolest a otok kolene

Dobrý den, přibližně před 2 týny mě začalo bolet koleno, bylo červené, horké a oteklé. Koleno bolelo při běžné chůzi a nejvíc při ohybu, při chůzi ze schodů. Mazal jsem jej mastí Voltaren emulgel. Na pár dní se koleno uklidnilo, teď se však vše opakuje. Tak zase mažu. Může se jednat pouze o přetížení a bolest vymizí nebo mám vyhledat ortopeda? Pracuji jako podlahář, koleno je denně fyzicky namáháno. Děkuji za Vaši odpověd Jaromír

Odpověď odborníka:

Při vaší náročné práci mohlo dojít k poškození nejpravděpodobněji menisku s následnými zánětlivými změnami výstelky kolena, traumatixkou synvitidou. Bude jistě lepší vyhledat ortopeda, koleno vyšetřit a provést další potřebná vyšetření zobrazovacími metodami. Nyní jistě zklidnit, nesteroidní antireumatikum typu Ibalginu a chladný obklad. Dále podle doporučení po ortopedickém vyšetření.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: